Değerlendir:
  • 28 Oy - 3.61 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yükselen Burcumuzu ve 1.Evlerimizi İrdeleyelim
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #71
Cvp: Yükselen Burcumuzu ve İrdeleyelim - Blackdeaths için..
yükselen burç oğlak = ben buyum evi

Blackdeaths için ;
ben oğlakım.. güvenilir bir kişiliğe sahibim. bana itimat edebilirsiniz. ilişkilerimde saygı kavramına değer veririm. zaten çevremde saygı duyulan biriyim. yaşıma göre olgun düşüncelere sahibim. hayat , benim gibi oğlak etkisi olanları çabuk pişirirmiş.
inatçı ve azimli olduğumu söyleyebilirim. bu böyle biline , ben diyorsam yaparım gülücük
yabancılarla kuracağım ilişkilerde temkinliyimdir. herkese kolay güvenmem. ne de olsa tedbirde kusur olmaz..
aşkta sadık , uzun vadeli hedeflerde sabırlıyımdır. para konusunda tutumlu olmasını bilirim , her ne kadar yükselenim üzerindeki neptün sebebiyle biraz dağınık olsamda , cömertçe paylaşımda bulunsamda gerektiğinde idaremi bilirim.

Neptün - yükselen kavuşumu ; bu kısıma Beyhan'ın çevirisini bekliyorum. şu kadarını söyleyim blackdeaths ; neptün - yükselen kavuşumu bende de olan bir etki ve yazdığımız şiirlerin , kurduğumuz hayallerin , duyarlı yapımızın kaynağı oluyor astrolojik olarak.. sende de bu etki olduğunu bilmiyordum , öğrendim ve hiç şaşırmadım gülücük
güle güle kullanasın ;)

yükselen yöneticisi satürn akrep burcunda 10.evde ; ben toplumsal alanda eski olanı yıkıp yerine yenisini getirmek isteyen bir yönetici potansiyeline sahibim. Güç kavramına önem veririm. başarıya götürecek stratejiler geliştirmede becerikliyimdir. kolay yoldan başarının geleceğini sanmıyorum çünkü bazen kendimi şanssız hissediyorum. yinede varmam gereken yere ulaşmak için şanstan fazlasına ihtiyacım olacak.

09-14-2007 05:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #72
RE: Yükselen Burcumuzu ve 1.Evlerimizi İrdeleyim
Yıldırım coook tesekkurler ederim... baskasinin agzindan kendimi dinlemek cok hosuma gitti dogrusu...
ellerine saglık dostum....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
09-14-2007 09:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #73
Blackdeaths ve Yıldırım için...
Neptün Yükselen Kavuşumu

Neptün yükselen kavuşumu senin çok hassas biri olduğpunu gösteriyor,bir medyum bile olabilirsin.

Toplumda gözlediğin,seni derinden etkileyen adaletsizliklere fiziksel olarak bile tepki verebilirsin ,çünkü yaşadığın çevrenin sende büyük etkisi vardır.

Sen ezilen biri olarak görünebilirsin belki ama sempatiksin, duygusal yönden rahatsız olduğun zaman tepkini belli edersin ve topluma karşı suçsuz görünen kişileri de affedersin.

Etrafında meydana gelen herhangi bir şeyi yapmak için güçsüz olduğun koşullarda bile üstüne gidebilecek biri olabilirsin ve yaşadığın suçluluk duygusu ve başarısızlık olsa da sorumluluktan emin olduğun için karşına çıkan zorluklarla başa çıkabilirsin.

Gayesiz bir mizacında var. Birçok kişinin senin sempatik anlayışına büyük oranda ihtiyaçları vardır ve senden yarım isteyen kişileri asla geri çevirmezsin.

Bu arada Blackdeaths, Yıldırım sizden gelen o müthiş duygu selini ,yazdığınız şiirleri, bu kavuşumdan kaynaklandığını da belirtmişti, bunu da söyleyeyimgülücük)

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-14-2007 03:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #74
Cvp: Yükselen Burcumuzu ve 1.Evlerimizi İrdeleyim "Artemis" için..
Senin doğum zamanında Terazi'nin Zodyak'a ait işareti, ufukta yükseliyor. Onun yönetici Venüsü, on birinci evde bulunuyor.

Nazik, sevecen, ve şefkatli olan bir görüNÜşü benimsediği bir yaşamı ifade eder.

Yükeseleni Terazide olan insanlar temelde hisleriyle hareket ederler, zihinsellikten ziyade duygu ön plandadır.Gözlemlerin çok kuvvetli olabilir. Hareketlerinde çok fazla enerjiyi gösteren biri değilsin. Bu yüzden yapmak istediğin işlerde rutin hareketler sergileyebilirsin. Sen yapacağın bir işte yada yapmayı düşündüğün şeylerde başkalarının onayını alarak hareket ediyor olabilirsin hemde buna kendini çok adapte edebilirsin ayrıca çok sempatik birisin. Senin sezgin dikkate değerdir ve sosyal ilişkilerinde gayet doğal birisin.

Eğer insan ilişkilerinde duygularını kontrol edemezsen yada birinden derin şekilde etkilenirsen, duygularını kontrol edemezsen karşındakine ciddi bağlılıklar yaşayabilirsin.

Hareketlilik, değişebilme ve düşüncelerinde ısrarcı olabilmek, senin yaşamında yapman gerekenler arasında baştadır.

Realist biri olmayabilirsin. Profesyonelce, kültür ve hatta sanatsal bilginin yüksek bir derecesini gerektiren faaliyetlerle uğraşabilirsin.

Sosyal olarak çevrendekilere yön verebilen biri olabilirsin ama çoğunlukta yön verilen sen oluyorsun. Senin için gerçek fayda; içtenliğine inandığın kişilerin paylaşımını dikkate almak, sana yardım etmeyi arzulayan arkadaşlarınla bir ömür boyu geçirmek olabilir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-18-2007 12:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #75
Cvp: Yükselen Burcumuzu ve İrdeleyim - yezda için..
yükselen kova = ben buyum evi

yezda için ;
ben kovayım. akıllı biriyim. olaylara ve kişilere farklı bir bakışaçısına sahibim. zaten farklı olmaktan ve insanları şaşırtmaktan hoşlanırım. son derece ilginç fikirlere sahibim. teknolojiye , bilgisayar dünyasına karşı ilgim ve el yatkınlığım vardır. oldukça meraklıyımdır ve araştırmaya üşenmeyen biriyimdir.
sabit fikirliyimdir çünkü zaten pek çok konu ve kişi üzerinde yeterince düşünmüş ve fikir sahibi olmuşumdur. bilgi depomdaki dosyaları zırt pırt değiştiremem gülücük
biraz inatçılık var tabii ki.. aşk konusunda ve romantizk konularda , duygularımı ifade etmede güçlük çekiyorum. galiba bazen duygusallığın zayıflık olduğunu düşünüyorum.

AY - YÜKSELEN KAVUŞUMU ; hoş bir bayanım kahretsin gülücük oldukça değişken duygulara sahibim. sabit kovama rağmen bu AY beni duyarlılaştırıyor. yinede transit AY'ın etkilerini kuvvetle yaşayanlardanım. alıngan bi tarafım olduğunu söyleyebilirim.

MERKÜR - YÜKSELEN KAVUŞUMU ; dahimiyim neyim gülücük oldukça pratik bir zekaya , pratik ellere ve pratik bir çeneye sahibim gülücük
siz bakmayın yerine göre konuşurum ben gevezeliğim arada bir tutar.

GÜNEŞ - YÜKSELEN KAVUŞUMU ; saçlarım nasıl gülücük kendime güvenirim , otorite kavramına önem veririm , gururluyum , bulunduğum ortamlarda dikkat çekmek benim için kolaydır.

YÜKSELEN YÖNETİCİSİ URANÜS YAY BURCUNDA VE 10.EVDE ; toplumun ne dediğini umursamayan bir sosyal imajım vardır. bağımsız ruhlu biriyim ve başkasının emri altında uzun süre çalışamam. kendimin patronu olmalıyım ve seveceğim bir işi herkesten farklı yapmalıyım.

1.EVDE BALIK BURCU ; işte sadece kovadan ibaret değil 1.evim. balık burcunun duyarlılığını kimliğimde yansıtıyorum. bakışlarıma da yansıyor sanırım ;)
hele şu neptün transitlerinden sonra sulugöz biri oldum çıktım gülücük

09-22-2007 04:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #76
Cvp: Yükselen Burcumuzu ve 1.Evlerimizi İrdeleyim
Mavi Yazılan:asc ; güneş trine
merkür kare
mars 180 drc
jupiter, satürn, k. ay düğümü, mc sekstil
Ic trine
Dc 180 drc bu açılar da oğlumun asc açıları ve asc si oğlak bu bağlamda yorumlarınızı alabilir miyim,

bu yorumu , ders anlatır gibi yapmak istiyorum müsadenizle..

1- KONUMUZ NEDİR ? cevap = yükselen yani delikanlının kişisel imajı..

2- dünyaya nasıl bir kimlik imajı var ? cevap = oğlak gibi..

3- peki nasıl bir oğlak ? cevap = yükselene açı yapan etkilerle , oğlakı BAĞLIYORUZ..

* güneş - yükselen trine yani 120'lik ; özgüven verir , karakter gücü verir , gururlu bi yapı verir.. oğlaka bağlarsak , inatçı ve gururlu bir yapıdan söz edebiliriz.

* merkür - yükselen karesi ; kendini ifade etmede bazı sorunlar verebilir. bazen konuşmaz , bazen de susmaz gülücük bunu oğlaka bağlarsak , her ortamda çok konuşan bi çocuk olduğunu söyleyemeyiz.

* mars - yükselen 180 derece ; ilişkilerinde ve ifade tarzında sert bir imaj kazandırır. az biraz otoriterlik olacaktır. çabuk öfkelenme , sabırsızlık gibi olumsuzluklar söz konusu olabilir. bunu oğlak burcuna bağlarsak , otoriterlik kavramı ön plana çıkacaktır , oğlak etkisi onu saygılı ve tutarlı yapacaktır , marsın da etkisiyle zorluklar karşısında mücadele gücü artacaktır , tabii ilişkilerinde gerilimler yaşamasıda olasıdır..

* yükselene sekstil yani 60'lık açı yapan gezegenler 2.dereceden önemlidir. jüpiterin rahatlatıcı , satürnün disipline edici etkileri dengeleyici görünüyor..

*** toparlayacak olursak ; hepsini BAĞLAMAYA çalışalım.. oğlak burcunun genel özelliklerini hatırlayalım , saygılı , çalışkan ve sorumluluk sahibi , mesafeli ve tedbirli , tutarlı , güvenilir , inatçı ve hırslı
güneşin açısı güvenlirliğini arttırıyor + merkürün sert açısı iletişiminde ifade güçlüğüne sebep olabilir + marsın zıt açısı mücadele gücünü ve hırslı yapısını besliyor diyebiliriz..

11-05-2007 04:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #77
Cvp: RE: Yükselen Burcumuzu ve 1.Evlerimizi İrdeleyim
Sert açı Yazılan:Okuduklarımı kendi haritamdaki benzerliklerle bağladım, biraz da biliyorum zaten ne olup ne olmadığımı ama çok dışlanmış hissettim yavv:( (Acaba yükselen oğlağın yöneticisi satürnün ara ara getirdiği özgüven eksikliğinden mi?)
Ben de istiyorummmmm.

selam sert açı ; dışlanmakta ne demek , unutmuşuzdur ;) müsait bi zamanda yükselenine ait yorumla burada olacağım ok.
bu arada senin haritayı , ÜYELERİN DOĞUM HARİTASI LİNKLERİ böümüne ekleyebilirmisin eğer yoksa

11-06-2007 02:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #78
Cvp: Yükselen Burcumuzu İrdeleyelim - sert açı için..
selam sert açı , öncelikle senin yükselen yorumunun gecikmesi için kusura bakma lütfen.. başlıyorum ;

yükselen burcun oğlak , 1.evin kovayı da kapsıyor ; hem oğlak , hemde kova imajına sahip olmalısın. ikisini bağlayalım..
oğlak ve kovanın ortak özelliklerine odaklanmak etkili yorumlar yapmamızda faydalı olacaktır ; oğlak ve kovanın verebileceği ortak kişisel imaj nasıl olabilir ?

yakın ilişkilerin haricinde mesafeli bir tarzın olabilir.. yeni tanıştığın insanlarla hemen canımlı cicimli olacağını sanmıyorum. hem oğlak , hemde kova için herşeyden önce saygı kavramı gelir.. sende insanlara karşı saygıyla yaklaşıyor aynı saygıyı onlardan bekliyor + görüyor olmalısın..

tedbirli , sağlamcı bir tarafın olacaktır.. düşünce ve inançlarının kolay değiştirilebileceğini sanmıyorum.. sende de az bişi inatçılık sözkonusu ;)

yükselenin yöneticilerinden satürn , jüpiterle kavuşum yapıyor ve senin kimliğinde ve hayatında satürnün olası baskılarını hafifletiyor , esnetiyor diyebiliriz. mesela satürnü tetikleyen güçlü bi transit olduğunda , aynı zamanda jüpiterinide tetiklemiş olacak zorlukların yanında ya da sonunda kazançlarla karşılaşman sözkonusu olacaktır.. satürn - jüpiter kavuşumunu olumlu bir konum olarak değerlendiriyorum..

yükselenin diğer yöneticisi uranüs ise merkürle kavuşum yapıyor. eğer ki merkür geri gitmeseydi , zaten yüksek düzeyde olan sezgilerini , zekanı daha çok gösterebilecektin diyebilirim. şimdi yine çok zekisin ve bunun senin imajında da önemli bir özellik olduğunu düşünüyorum.
şunu sık sık duyabilirsin '' nihal çok akıllı bir kız , farklı biri..

venüsünün yükselenine 120'lik güzel açıyla bakması sana çekicilik katıyor olmalı.

plütonun yükselenine sert kare açısıda , seni sevmeyen bir kesim insanlara işaret edebilir. çünkü plütonun sert açısı , sert bir mizaç verir , otoriterlik dürtüsü verir , kovanın ben bilirimci yapısını da ilave edersek , yakının olmayan insanların , senin hakkında farklı bakış açıları oluşturmasına sebep olabilir.
plüto sert açısı , aynı zamanda irade gücü verir diyebiliriz..

11-07-2007 05:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sert açı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 37
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #79
Cvp: Yükselen Burcumuzu İrdeleyelim - sert açı için..
Yıldırım Yazılan:selam sert açı , öncelikle senin yükselen yorumunun gecikmesi için kusura bakma lütfen.. başlıyorum ;

yükselen burcun oğlak , 1.evin kovayı da kapsıyor ; hem oğlak , hemde kova imajına sahip olmalısın. ikisini bağlayalım..
oğlak ve kovanın ortak özelliklerine odaklanmak etkili yorumlar yapmamızda faydalı olacaktır ; oğlak ve kovanın verebileceği ortak kişisel imaj nasıl olabilir ?

yakın ilişkilerin haricinde mesafeli bir tarzın olabilir.. yeni tanıştığın insanlarla hemen canımlı cicimli olacağını sanmıyorum. hem oğlak , hemde kova için herşeyden önce saygı kavramı gelir.. sende insanlara karşı saygıyla yaklaşıyor aynı saygıyı onlardan bekliyor + görüyor olmalısın..

tedbirli , sağlamcı bir tarafın olacaktır.. düşünce ve inançlarının kolay değiştirilebileceğini sanmıyorum.. sende de az bişi inatçılık sözkonusu ;)

yükselenin yöneticilerinden satürn , jüpiterle kavuşum yapıyor ve senin kimliğinde ve hayatında satürnün olası baskılarını hafifletiyor , esnetiyor diyebiliriz. mesela satürnü tetikleyen güçlü bi transit olduğunda , aynı zamanda jüpiterinide tetiklemiş olacak zorlukların yanında ya da sonunda kazançlarla karşılaşman sözkonusu olacaktır.. satürn - jüpiter kavuşumunu olumlu bir konum olarak değerlendiriyorum..

yükselenin diğer yöneticisi uranüs ise merkürle kavuşum yapıyor. eğer ki merkür geri gitmeseydi , zaten yüksek düzeyde olan sezgilerini , zekanı daha çok gösterebilecektin diyebilirim. şimdi yine çok zekisin ve bunun senin imajında da önemli bir özellik olduğunu düşünüyorum.
şunu sık sık duyabilirsin '' nihal çok akıllı bir kız , farklı biri..

venüsünün yükselenine 120'lik güzel açıyla bakması sana çekicilik katıyor olmalı.

plütonun yükselenine sert kare açısıda , seni sevmeyen bir kesim insanlara işaret edebilir. çünkü plütonun sert açısı , sert bir mizaç verir , otoriterlik dürtüsü verir , kovanın ben bilirimci yapısını da ilave edersek , yakının olmayan insanların , senin hakkında farklı bakış açıları oluşturmasına sebep olabilir.
plüto sert açısı , aynı zamanda irade gücü verir diyebiliriz..

Yine 12'den vurmuşsun Sevgili Yıldırım, teşekkür ediyorum.
Satürn-Jüpiter kavuşumu hakkında şöyle söyleyebilirim; senin de dediğin gibi zorluklar başta çok can sıkıcı ve değiştirilemez gibi gözükse de, ya durumu değiştiren bir olumlu gelişme oluyor ya da daha sonra dönüp bakıldığında "iyi ki öyle olmuş" dedirtiyor. İnancı geliştiren bir görünüm olduğuna inanıyorum şöyle ki; "benim için en hayırlısı buymuş"a geldiği için "Allah'ın kullarını kendilerinden daha iyi bildiği ve onların iyi olması için yeri geldiğinde -olur- gözükenleri -olmaz- yaptığına inanıyorum" şeklinde bir düşünce gelişiyor.
Pluto yükselen karesi de aynen dediğin gibi konuştuğum bütün insanların daha önce yanıma yaklaşmaya çekindiklerini öğrenmemle son buluyor. Aslında hoşlanmadığım bir durum değil, görüşmek istediğim insanları tanıma ve seçme şansı verdiğini düşünüyorum, bir de otomatik koruma oluyor diyebilirim.
Tekrar teşekkürler.

Allah'a şükür, herşey hızla geçer, aşk ta, hatta keder de.
Nerde dün akşamki gözyaşları, geçen yılki karlar nerde?
11-07-2007 01:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sert açı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 37
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #80
Cvp: Yükselen Burcumuzu ve 1.Evlerimizi İrdeleyim
Aşağıdaki yazı;Marion D.March&Joan McEvers adlı iki astroloğun yazdığı "A'dan Z'ye Astroloji" kitabının 2.cildinin Ders-18 başlıklı yazısından alıntıdır.

FİZİKSEL DIŞ GÖRÜNÜM YORUMU
Astroloji hakkında pek fazla bilgisi olmayan birisi sizi:"Söyle bakalım ben hangi burçtanım?" sorusuyla karşı karşıya bırakabilir. Tabii ki, bu soru ile Güneş işaretlerini sormaktadırlar, fakat astrolojiyle daha fazla ilgili olanlarınız bilir ki, Güneş'in tam olarak sizi, yegane siz yapan önemli bir faktör olduğunu bilirsiniz. Aynı prensip, görünüm (dış görünüm) için de geçerlidir. Gerçekten fiziksel beden Güneş'ten çok, yükselen ile tanımlanır ya da en az ikisinin birleşimidir.
Fakat bu parti oyunları bir yana, her işaretin fiziksel, karakteristik bakımdan ne anlama geldiğini öğrenmek önemlidir ve muhtemel bir yükseleni nasıl değerlendirmek gerektiğini de bilmek önemlidir.
Görünümü değerlendirirken, prensip faktörler; yükselen işaretler, 1.evdeki gezegenler ve 12.evdeki yükselen ile birleşen gezegenler (8 ve 9 derecedekiler) bu gezegenlerin içinde bulunduğu işaretlir, işaret ve yükselenin yönetici evleri de önemlidir ve ayrıca Güneş işareti.
Güneş işaretini her zaman için mutlaka belirlemelisiniz. Yükselen ve yükselen yöneticisi, bütün bu üçünün de gerçek görünümde önemli etkileri vardır. Yöneticiler ve/veya Güneş tablonun üst bölümlerine genelde yükseklik eklerler. Ufkun üzerindeki gezegenleri fazla olanlar beklenenden daha uzun olabilirler. Bu aynı göstergeler ufkun altındaysa fiziksel bakımdan kısa olurlar. Irksal, etnik ve kalıtımsal faktörler de bu işlemde gözönünde bulundurulmalıdır.
Bir astroloji öğrencisi ve daha işin başında olan birisi; Oğlak'ın uzun bir işaret olduğunu okumuş. Kuaförüne bir Oğlak için kısa olduğunu söylemiş. Fakat sözü şöyle tamamladı; 1 metre 77 cm.bir Japon için oldukça uzun bir boy! Diğer bir deyişle bu tanımlar her ırk ve etnik gruba göre göreceli bir standarta sahip.
Dört ya da daha fazla gezegenin yıldızlar topluluğu, bu belirgin dış görünüm işareti üzerinde farklı bir etkisi vardır. Güneş ya da yükseleninin konumuna bakılmaksızın bu böyledir.
Size genel anlamda bazı yol gösterici bilgiler vermekten mutlu olurduk ve uzun ince işaretler şunlar şunlardır ve kısa şişman işaretler de böyle böyledir vs. gibi tek tek söyleyebilirdik-fakat ne yazık ki bunu doğru bulmuyoruz.- Bazı işaretler yüksek, bazıları alçak, bazıları güzel, bazıları çıkık kemikli olabilirler, fakat hiçbiri her zaman bizim size gösterdiğimiz yorumlara formlarına da uymayabilirler, birçok faktörü ek olarak değerlendirmeliyiz. Astrolojide mutlak doğrular yoktur.
Tablo yorumlamalarını genelde karşılaştırıp, parçaları bir araya getirerek Puzzle gibi çözeriz. Önce kenarlardaki parçalardan başlarsınız ve çatıyı kurarsınız. Bu sistem astrolojik tablo yorumunda da kullanılabilir. Daha sonra kalan parçaları denersiniz ve hangisi ile devam etmeniz gerektiğini, birinin ardından hangisinin geleceğini bulursunuz ve bulmacayı tamamlarsınız. Sanki gezegen işaretlerini ve evleri dener gibi, konumlarla insan karakterini belirleyen özellikleri bir araya getirerek tamamlarsınız. Fiziksel imajı analiz etmekte de yol aynıdır.Bilgi parçalarını toplar ve bu insanın neye benzediğini bulmak için hepsini bir araya getirirsiniz. Sizlere faydalı birkaç ipucu:
Ay yükselenin yanında bu kişiye kilo ekler, tombulluk verir ve "ay gibi" yuvarlak bir yüzü olur.
Merkür 1.evde ya da 8-9 derece 12.evdeki yükselen ile birlikte, bu uzun boyluluk verir ve belki gamzeli bir çeneye sahip olunabilir.
Yükselen Venüs bir insanı çekici yapar, ona güzellik verir, karakter bakımından da bu gerçekleşebilir; bazen gamzelere ve düzgün yapılı bir çeneye sahip olunabilir.
Güneş 1.evde ona Koç ya da Aslan görünümü verir, bunlar ona hem boy hem de kilo eklerler. Genelde bu yerleşimdekilerin oldukça yayvan bir gülümsemeleri vardır.
Mars yükselenin yakınında, bu belki kızıl saç, sivilceli ve yara izli bir yüz olabilir yada yanakları al al olmuş bir yüze sahip olabilirler.
Jüpiter yükselenin yakınındaysa; bu boy ve göbek verebilir. Bu aynı zamanda işarete bağlı olarak vücudun enini de arttırabilir. Örneğin, İkizler'deki Jüpiter ona geniş eller verebilir.
Bazıları ters yöndeki 1.evdeki gezegenlerin görünümlere etkisi olacağını söylerler. Biz bunun böyle olduğunu görmedik, bu dış görünümden ziyade kişilik farklılaşmalarına sebep olur. Örneğin; Mars'ı ters yönde giden birine sakinlik, yavaş hareket etme özelliği verir ve Merkür onların konuşma hızlarını düşürür.
Yükselendeki Satürn, daha kısa boylu, ince ve kemikli yapar ve bu tipteki insanlar güzel kemik yplarından dolayı oldukça fotojenik olurlar. Bu söylenen işaretle vücudun bazı kısımları ince olabilir, mesela Balık küçük ayaklı yapar. Yükseleni Terazi'de olan ve yöneticisi Venüs, Satürn ile birleşen Balık burcundan bir müşterimiz vardı ve 34,5 numara ayakkabı giyiyordu.
Uranüs 1.evde ya da 12.deki yükselenin yanında olması, kişiyi beklenilenden tamamen farklı yapabilir. Bütün göstergeler kısa diyebilir. Uranüs burda bu kişiyi, ortalamadan daha uzun yapar. Eğer diğer göstergeler çok kilolu olduğunu söylüyorsa, yükselen Uranüs bunun zıddını gösterebilir ve bu kişi oldukça ince olabilir.
Yükselen Neptün ile bu insan farklı bir havaya bürünebilir. Genellikle gözler iri, parlak ve güzeldir. Bazı durumlarda Neptün Ay'ın ekleyebileceği kiloyu, akışkan durum yüzünden kendisi ekleyebilir. 1.evdeki Neptün ya da 12.deki yükselen ile birleşir ve siz bu durumda ne bekleyeceğinizi bilemezsiniz, çünkü bu insan bukalemun gibi değişkendir, bir dakikası diğerine uymayabilir.
Pluton1.evde ya da yükselen bunun konumunu sağlamlaştırıyor ve yükselen işaretle ilgili herşeyi arttırır. Genelde gözler yeşil ya da daha farklı ve belirgin tonlar olabilir. Eğer Pluton Yengeç'te ise, kilo sorunları olabilir, eğer Aslan'da ise gür saç, sakal, bığıya sahip olunabilir.
Merkez yıldızların yükselene yakın olması önemli gözükür. Biz bu Kuzey Yıldızı'nı, boy ya da kilo artışı olarak yorumlarız. Güney Yıldızı ise tam tersine bir durum arzeder, bu durumdaki bir insan normalden daha kısa ve zayıf olabilir. Güney yıldızının 2 derecedeki yükselen ile birleşmesi durumunda, fiziksel açıdan bazı organların eksik oluşması söz konusu olur; parmaksız doğmuş bir kız ya da bir kolu eksik doğan bebek gibi.

Allah'a şükür, herşey hızla geçer, aşk ta, hatta keder de.
Nerde dün akşamki gözyaşları, geçen yılki karlar nerde?
11-09-2007 08:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yükselen burca göre fiziksel görüntü tahmini Alya 473 726,406 12-06-2020 01:58 AM
Son Mesaj: daydreaminblue
  YÜKSELEN NE DEMEK vivienleigh 33 52,412 09-02-2019 06:58 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Yükselen Yöneticisi astrosohbet 122 165,949 04-28-2019 12:34 PM
Son Mesaj: Minais
  Otuzlu Yaşlarda Yükselen Etkisi plutomania 17 23,800 02-03-2019 05:46 PM
Son Mesaj: say24
  Yükselen burçlar-12. ve 1.evden gelen kavuşumlar... SeLiN 24 39,181 04-10-2018 04:12 PM
Son Mesaj: say24
  Yükselen burcumun beni engellemesinden nasıl kurtulurum? hilal-e 9 17,435 09-08-2017 06:24 PM
Son Mesaj: say24
  Yükselen Burcumuz ve Yükselen Burcumuzdaki Gezegenlerin Anlamları.. yaren 96 123,309 02-14-2017 07:02 PM
Son Mesaj: capri
  Yükselen Burç - Astrolojik Maskeniz Volume 2 :) astrosohbet 11 22,409 11-18-2012 03:44 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Yükselen Burç - Astrolojik Maskeniz astrosohbet 8 23,627 10-17-2012 01:56 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  insan, otuzundan sonra neden yükselen burcunun özelliklerini daha fazla taşır(mış)?? bu şarkı yarınlara 28 44,096 05-23-2012 11:32 PM
Son Mesaj: bu şarkı yarınlara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir