Değerlendir:
  • 44 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #171
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
26 Temmuz 2011 Salı
Bugün Mars’ın günü
Güneş Aslan Burcunda
Ay İkizler burcunda
Koç Burcunda Uranüs
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Koç Burcunda Ceres
Günün Tarot Kartı XIX-THE SUN
Günün sayısı 1
Günün Planet Saatleri Tablosu

26 Temmuz
Bu sabah yaratıcılığınızı ve zihinsel yeteneklerinizi kullanarak problemlerinizi çözebilecek duygusal güdülerle güne merhaba diyeceksiniz. Pallas ve İkizlerde ilerleyen Ay arasındaki 120 derecelik açı özellikle duygusal problemleri kolaylıkla çözebilmeniz için kozmik destek veriyor.
Sabah saatlerinde özellikle aşk ilişkilerinde yoğun duygular yaşayabilirsiniz. İlişkide olduğunuz kişinin alışkanlıklarını değiştirmeye kalkarsanız tepki alacağınızı unutmamalısınız.
Anneniz veya diğer kadınlarla yaşam tarzınız hakkında gerilim yaşayabilirsiniz. Daha doğrusu sabah saatlerinde sessiz kalınıp görmezden gelinen sorunlar akşam saatlerinde dile gelebilir.
Ay Pluto 150 derecelik açısı ilişkilerde duygusal baskıya sebep olacaktır.
Bence bugünün ve yarının en önemli kozmik olayı Ceres ’in Koç burcunda geri hareket etmeye hazırlanacağı derecede durması.
Herhangi bir gökyüzü sakini geri hareket edeceği noktada durduğu zaman “o” na ait temalar ve arketipler insanlık düzeyinde güçlenir.
Ceres arketipini anlamak için onu Başak burcuyla ilişkilendirirseniz onu anlamakta zorlanmazsınız.
Beslenme, gıda, tarım, bahçe ve evcil hayvan sevgisi, Tabiat ananın verimliliği, anne-çocuk etkileşimi ve çocuk bakımı gibi Ceres’e ait nitelikler ve yaşam alanları tüm gün boyunca onun etkisi altında olacak.
Ceres insanlara birlikte yaşayabilmeleri için disiplinli olmayı öğreten bir arketiptir. Ayrıca Ceres ‘in iyileştirme ve şifa veren anlamını da taşıdığını ileri sürmektedir. Toprak Ana vücudun bakımını temsil eder, sadece çocuklar için değil herkes için şifa veren bir tabiatı vardır. İyileştirici olmanız için bir noktada duygularınızla olan bağı kesmeniz gerekebilir. Çünkü var olan acıyı yok etmek için başlangıçta tedavi amacıyla acı vermeniz gerekebilir. Ceres ‘in haritadaki yeri yeme alışkanlıklarımızla ilgili ipuçları verir. Çünkü Ceres ekinlerin tanrıçasıdır. Eğer haritamızda zor konumdaysa yeme alışkanlıkları ve bozukluklarına işaret edebilir.

Şayet yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek istiyorsanız ne tür bir diyet ve beslenme biçimi size uygun onu belirlemek için işte bugün mükemmel bir gün olabilir.
İlerleyen saatlerde Ay Satürn üçgeni sayesinde duygularınızı kontrol edebilir zor durumdaysanız gerekli ihtiyaçlarınızı büyük bir soğukkanlılıkla karşılayabilirsiniz.
Sabır ve dayanıklılık isteyen bir işte çalışıyorsanız bu göksel görünüm size destek olacaktır. Belki de sabır gerektiren gergin ve sıkıntılı ortamlarda bulunmak zorunda kalacaksınız. Ay ve Satürn’ün enerjisi ile olaylara sakin, olgun ve temkinli bir şekilde yaklaşabilirsiniz.
Günün Tarot kartı The Sun: Aydınlık, Gerçeklerin aydınlatılması, Fark etme hali, bilgelik, ruhaniyet, değişim, yüksek yaratıcı enerji anlamını taşımaktadır.
Güneş, Dünyaya tüm hayatı mümkün kılmak için ışık verir. Onun ışıkları, bizlere canlılık ve iyimserlik verirken doğada açan çiçeklerle kendini gösterir.
Ama Güneşin de olumsuz yönleri vardır. Su gibi derinliği olmazsa, güneş bir çöl yaratacaktır unutmayın.
Hedefleyen, cömert ve koşulsuz, ilkeleri için yaşayan bir yolu seçmeliyiz
Şayet gölgesinde kalırsak: Göz alıcı ama öz güveni eksik, gelecek için çok şeyler vaat eden ama hiçbir şey yapamayan bir karakter çizeriz.
Yarın netleşecek Güneş – Uranüs üçgeni sayesinde bireysellik ve bağımsızlık üzerine reform denecek yeniliklere doğru yol alabilirsiniz. Açık fikirli kişilerden değişik ama ilerlemenize yardımcı olacak fikirler edinebilirsiniz. Belki babanızın değişimine tanıklık edeceksiniz.
Arzu Cengiz
AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-26-2011 12:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #172
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
AĞUSTOS AYINDA RETRO GEZEGENLER
Merkür Başak burcunda 4 Ağustosta geri hareket ediyor.
D Merkür Aslan Burcunda 27 Ağustosta düzeliyor.
Jüpiter Boğa Burcunda 31 Ağustosta geri hareket ediyor.
Uranüs Koç burcunda geri gitmeye devam ediyor.
Neptün Kova burcunda geri gitmeye devam ediyor
Pluto Oğlak burcunda geri gitmeye devam ediyor.
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Koç Burcunda Ceres
AĞUSTOS AYI AY FAZLARI
6 Ağustos
13 ° 39 ′ Akrep burcunda ilk dördün
13 Ağustos
20 ° 41 ´ Kova burcunda Dolunay
21 Ağustos
28 ° 29 ′ Boğa burcunda Son dördün
29 Ağustos
5 ° 27 ′ Başak burcunda Yeni ay
AĞUSTOS AYI GEZEGEN HAREKETLERİ
1 Ağustos
09.19′da Ay Aslan burcunda boşlukta
11.45′de Ay Başak burcunda
07:08
09:19
11:50
13:28
17:41
20:35
Güneş-Jüpiter karesi; Bu dönemde savurganlıktan, kibirden ve fiyakadan kaçınmalısınız. Bu göksel enerji neşe, iyimserlik ve kendine güven ile ilgilidir. Fakat aşırı güven sonrasında havanızın bir balon gibi sönmesi moralinizi bozacaktır. Kendinizle ve geleceğinizle ilgili gerçekten uzak beklentilere girmemelisiniz. Birde unutmadan belirtmeliyim ki şayet danışmanlık alacaksınız kendisini Tanrı gibi görmeye başlayanlara karşı uyanık olmalısınız.
Bu dönem hukuksal ve dinsel konularda çekişmelere sahne olacaktır.
Bu iki büyük göksel enerjinin birleşimini olumlu kullandığınızda karşınıza çıkacak fırsatları akılcı bir iyimserlikle başarılı bir şekilde değerlendirebilir ve ulaşmak istediğiniz hedeflerinize yaklaşabilirsiniz.
Venüs-Uranüs üçgeni;Aniden başlayan heyecanlı ilişkilerin içerinde kendinizi bulursanız sakın şaşırmayın.Sıra dışı kişilere doğru çekilebilirsiniz.Özgürlük nidaları ile etrafınızdakileri şaşkına çevirebilirsiniz.Duygularınızı ve dürtülerinizi engellemek neredeyse imkansızlaşır.Yaratıcı sanatlarda sınırları zorlayabilir iç sesinizi dinleyerek özgün tasarımlara imza atabilirsiniz.Stilinizi birden değiştirmeye karar vererek dikkat çekici bir biçimde giyinmeye başlayabilirsiniz.Bu göksel görünümün birde kötü tarafı var ki tüm olan bitene kayıtsız kalabilirsiniz.
3 Ağustos
13.05′de Ay Terazi burcunda
13:06
13:53
20:12
21:53
Mars-Neptün üçgeni; Parapsikolojiye gizli bilimlere merakınız artabilir. Yoga ve benzeri evreni,ruhu ve bedeni birleştiren sporlara yönelebilirsiniz.Mistizm ve evrenle bir olma duygusu bedensel ve ruhsal uyum sağlayacağınız bir birliktelik kurma dürtüsünü de açığa çıkaracaktır.Ya sahip olduğunuz kabullenecek yada ruhsal bir ilişkiye doğru çekileceksiniz..Başkalarına söylemeye cesaret edemediğiniz fikirlerinizi artık ortaya çıkarabilirsiniz.
4 Ağustos
Merkür 1 ° 9 ′ Başak burcunda 27 Ağustos’a kadar sürecek geri gitme hareketine başlıyor.
01:56
08:04
09:53
5 Ağustos
14.57′de Ay boşlukta
14.58′de Ay Akrep burcunda
02:19
04:54
07:34
13:47
14:55
16:32
17:26
23:54
Merkür-Mars sekstili;Bu göksel görünüm zeka ve sinir sisteminizin birbirini desteklemesi demektir.Ortaya çıkan enerji ise strateji geliştirmede önemli bir rol oynar.Yazı yazmak için oldukça güzel bir döneme giriyorsunuz.Hem bugün başlayacak Merkür retrosu hem de Mars’ın Neptün’e 120 °ile bağlanarak oluşturduğu yaratıcı enerji gerek sözel gerek yazı yazarak fikirlerinizi dile getirmenize yardımcı olacaktır.Bu dönemde düşündüklerinizi kendinize saklamak yerine karşınızdakine anında söylemeyi tercih edersiniz.Unutmamalısınız MERKÜR GERİ GİDERKEN gerek iletişimde gerekse seyahat planlarınızda karşılacağınız aksaklıklar canınızı sıkabilir.
Güneş-Satürn sekstili;Anlayışlı ve alçakgönüllü davranarak belirlediğiniz hedeflerinize ulaşmak için var gücünüzle çalışma zamanı. Otoriter ve saygın kişilerin desteğini hemen yanı başınızda hissedebilirsiniz. Satürn bu, mutlak bazı kısıtlamalar getirecektir yaşantınıza ama bu kısıtlamaların sonucunda hak ettiklerinize kavuşacaksınız
Venüs-Jüpiter karesi;Güneşin Jüpiter’e 90 derecelik bağı yetmezmiş gibi birde Venüs Jüpiter göksel savaşı yüzünden kendinizi aman sakın dev aynasında görmeyin.
Bu gökyüzü enerjileri savurgan, tembel ve maddi konuda aşırı müsrif bir ruh haline sokabilir sizleri. Belki her türlü maddi olanak ayaklarınıza serilecek ve hep böyle gidecek gibi düşüneceksiniz.
Maddi güce ve rahat yaşama erişmek için kendinden yaşça büyük ya da fikirsel ve dünyasal görüş farklılıkları olan kişilerle yapılan evliliklere şahit olabilirsiniz. Yoksa sizde onlardan biri misiniz ?))
Belki de eşiniz ya da sevgiliniz yüzünden maddi zorluk içerisine gireceksiniz.
Şimdi akılcı davranmalı boş ve gereksiz uğraşlardan kaçınmalısınız. Yeteneklerinizi kullanarak kendi kazançlarınızı elde etmelisiniz.
6 Ağustos
13 ° 39 ′ Akrep burcunda ilk dördün
8 Ağustos
Ay Yay burcunda
01:45
05:18
17:06
17:27
18:12
22:21
Venüs-Satürn sekstili;Her türlü sorumluluğun altından kalkabilecek güçte hissedebilirsiniz. Olgun tecrübeli kişilerle gönül mesellerine girebilirsiniz. İş yaşamınızda maddesel kazanımlarınız artabilir. Kendinizi güvende hissedeceğiniz bir ilişki istiyorsanız belki şimdi şans yüzünüze gülebilir
Merkür-Neptün karşıtlığı;Aldanma ve aldatılma konuları sık sık gündemde olacak. Hayal gücünü besleyen ve geliştiren bu karşıt enerji kararsızlık ve karmaşık düşünceler arasında boğulmanıza neden olabilir. Ruhsal karmaşa iletişimde de karmaşa olarak karşınıza çıkacaktır. Endişe ve gerçek dışı kuruntuların esiri olmayın. Bilgileri iki kere yada daha fazla kontrol edin.Gerçekleri çarpıtan ve saptıran kişilere karşı tetikte olun.Merkür’ün yalancı ve düzenbaz yönü sizi her an kandırmaya müsait bir konumda.Sakandallar ve dedikodularla çalkalanacağız Ağustos ayında… Ama nekadar doğru acaba duyacaklarımız?
Psişik hassasiyetin artacağı bu dönemde, geniş hayal gücünüzü Merkür’ünde geri gitmesini fırsat bilerek yazarak geliştirin.
9 Ağustos
23.25′de Ay boşlukta
23.39′da Ay Oğlak burcunda
12:51
19:33
22:20
23:24
Mars-Uranüs karesi;Ani, tehlikeli ve şiddet içeren yangınlarla kazalar… Aman dikkatli olun. Yüksek göksel enerji cesaret hapı almışsınız gibi hissettirebilir… Sabırsız, gergin ve çoğunlukla sinirli olabilirsiniz… Siz sakin olabilirsiniz ama karşınızdakinin aceleciliği yüzünden yaşamınız alt üst olabilir. Aile içi şiddet ve hoşgörüsüz davranışlar canınızı sıkabilir. Ne istediğinizi biliyorsanız karar verdiğiniz konularda kimsenin önünüzde durmasına müsaade etmeyeceksiniz. Anında harekete geçme isteği yüzünden kazalara davetiye çıkarabilirsiniz. “Çabuk ol” …”acele et”…diyerek etrafınızda dört dönenlerden nefret edebilirsiniz.
Bu dönemde başkaları tarafından sınırlandırılmak hoşunuza gitmeyecektir. Otoriter ya da otorite gibi gözüken kişilere karşı isyankâr ya da kayıtsız olabilirsiniz. Toplumsal alanda zulüm ve baskıyla mücadele eden, insan haklarını savunan kişilerin eylemlerine şahit olabilirsiniz.
Bu göksel savaş Azrail’le yapılan bir düello gibidir en ufak bir hata canınıza mal olabilir. İçsel enerjinin hızlanması yaşam alanında da sürat ihtiyacını ve haliyle hız tutkusunu ortaya çıkaracaktır. Sonuç mu? Acele eden ecele gider.
11 Ağustos
08:14
19:39
Mars-Pluto karşıtlığı;Rakiplerinizi bir düşman gibi algılayabilirsiniz ve aranızdaki mücadele şiddete dönüşebilir. Gücün dayatılması içte birikmiş öfkenin dışarı çıkması, işte Mars ve Plüton’un acımasız enerjisi. Rekabet ama son derece sert bir rekabet vardır bu göksel enerjide. Cesaret ve dayanıklılık testine tabi tutulacağız bu dönemde.
Güç sahibi olanların ya da güç sahibi olmak isteyenlerin aşırı hırsına tanık olabilirsiniz. Aşırı uçlardaki görüşlerin acımasız saplantılı doymak bilmez zorbalıklarını bir film karesi gibi izleyebilisiniz. Tecavüz olaylarında artış gözlemlenebilir. Bu demektir ki ıssız yerlerde tek başınıza gezinmeye bir süreliğine ara vermelisiniz.
13 Ağustos
20 ° 41 ´ Kova burcunda Dolunay;kişilik çatışmaları ve duygusal hassasiyetin artması ilişkileri zorlayabilir.
16 Ağustos
15.26′da Ay boşlukta
15.55′de Ay Başak burcunda
15:05
15:07
Güneş-Venüs kavuşumu;Sevgi ihtiyacının artacağı bu dönemde popüler olma isteği ile toplum içerisine girmek ve kendinizi göstermek isteyebilirsiniz.Sanatsal konularda kendinizi ifade edebilirsiniz.Rahatınıza daha fazla düşkün olup yüksek talepleriniz le diğerlerinin canını sıkabilirsiniz.
17 Ağustos
03.02′de Ay Koç burcunda
02:20
04:03
11:03
13:16
22:11
Merkür-Venüs kavuşumu;Fikirlerinizi tartışmadan ifade edebilirsiniz. İlişkileri kolaylaştıran ve yoluna koyan güzel bir göksel görünümdür Merkür –Venüs kavuşumu. Duygularınızı sanat yoluyla aktarabilirsiniz. Sanatsal ilham veren duyarlı, diplomatik ve idealist bir ruhsallığa büründüren bu enerjiyi güzellikleri ve uyumu yakalayabilmek için kullanabilmelisiniz.
Güneş-Merkür kavuşumu;Güçlü kişilerin güçlerini otoritelerini ve kendi fikirlerini ortaya koyacakları ama kendi bakış açıları ile olaylara yaklaşacakları bir dönemde Güneşin ve Merkürün Aslan burcunda hareket ediyor olması yüksek egoyu canlandıracak.Kişisel olarak kendi fikirlerinizi başkalarına kolaylıkla aktarabilirsiniz ama diğer görüşlere de açık olabilmelisiniz.
18 Ağustos
06:47
19:44
Mars-Jüpiter sekstili;Kendinizi aktif enerjik ve canlı hissedeceksiniz.Seyahat etme isteğiniz ve seyahat kararlarınız Merkür’ün geri hareketinin ters enerjisine ve sorumluluklarınıza takılı kalabilir.
21 Ağustos
Ay Boğa burcunda
28 ° 29 ′ Boğa burcunda Son dördün
09:12
16:39
Venüs-Neptün karşıtlığı;İlişkinizde aldatılmaya ve aldanmaya müsait bir ruh haline bürünebilirsiniz.Gizli aşklara kapınız açarak gerçekçi olmayan beklentilere girebilirsiniz.Skandallarla alakalı olan bu göksel görünüm aşkta hayal kırıklıklarına sebep olacaktır.Oysa birde bu karşıtlığın sanatsal ilham veren olumlu yönü var ki umarın siz onu kullanırsınız.
22 Ağustos
03.00 Ay boşlukta
03.55′de Ay İkizler burcunda
02:59
04:11
11:29
Güneş-Neptün karşıtlığı;Aman dikkat edin kimliğinizi kaybetmeyin.Günlük problemlerden köşe bucak kaçmak isterken daha büyük problemlerin ağına takılabilirsiniz.Kafanız bu dönemde çok karışabilir.Medyumik ve mistik deneyimler yaşayabilirsiniz.Birde medyum ve mistik olduğunu iddia eden kişilerin kurbanı olabilirsiniz.
29 Ağustos
5 ° 27 ′ Başak burcunda Yeni ay

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-27-2011 09:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #173
Mars Transitleri ve Yakın Geleceğimiz
Transit Mars'ın geçiş yaptığı Zodyak dereceleri kritik zamanlardan geçmekte olduğumuzu gösteriyor.

Tutulma ile ilgili yazılarımda hep değindiğim gibi, güneş ve ay tutulmaları gerçekleştikleri Zodyak derecesinde gökyüzünde adeta bir çentik bırakırlar. İlerleyen zamanlarda bu hassas noktaya gelen transit ve ilerletmeler tetikleyici etki yaratabilirler. Her gezegen bu süreci kendi doğasının özelliklerine yönelik olarak etkiler. Özellikle transit Mars’ın tutulma derecesine kavuşum ve karşıt açıları dikkatle takip edilir ve bu yöntem yakın geleceğe yönelik tahminlerde kullanılan en önemli göstergelerden biridir.



Dünya Astrolojisi’nde Mars askeri güç, ordu, savaş, terör, tartışma ve kıran kırana rekabetin yanı sıra, sportif aktivitelerin de genel temsilcisidir. Klasik Astroloji’de iki kötücül gezegenden biri olarak kabul edilen Mars’ın transitleri bu türde konuların gündeme gergin bir şekilde geldiği, insanlar arasındaki huzursuzlukların da tetiklendiği zamanlardır ve doğal afetlerde de artış görülür. Mars’ın tetikleme toleransı 3 derece civarında alınabilir ki bu tam tetiklemenin gerçekleştiği tarihin 6 gün öncesi veya 6 gün sonrasıdır (Mars yaklaşık 2 günde 1 derece hızla ilerler).



Transit Mars’ın 1 Haziran 2011 tarihinde 11 derece İkizler burcunda gerçekleşen güneş tutulmasını tetiklediği tarih 6 Temmuz 2011 idi. Bu tarihten sadece birkaç gün öncesinde Fenerbahçe olayı patladı. Takip eden günlerde hükümet yetkilileri, Fenerbahçe başkanı ve yetkilileri, Fenerbahçe taraftarı ve kamuoyu ilişkileri çok gerildi ve hukuki süreç kamuoyunun büyük ilgisi altında stresli bir şekilde ilerledi.



Transit Mars 26 Temmuz Salı günü, 15 Haziran 2011 tarihinde Yay burcunda gerçekleşmiş olan Ay tutulması derecesini tetiklemişti (24 derece Yay). Hemen birkaç gün sonrasında Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanı istifa etti. Bu tarih sonrasında Türkiye’de yaşananları hepimiz çok yakından takip ediyoruz ve çok hassas bir dönemde olduğumuzu görüyoruz.



Şimdi transit Mars Zodyak’ta daha etkin olacağı ve özellikle de Türkiye astrolojik haritası açısından kritik diyebileceğimiz derecelere yakınlaşmış durumda. Önümüzde çok kritik iki tetiklenme tarihi duruyor. Şimdi bu iki tetiklenme tarihine odaklanalım…



2 Ağustos’ta Mars 29 derece İkizler burcuna varıyor ve 21 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşmiş olan ay tutulması derecesini tetikleyecek (29 derece İkizler). Bu Zodyak derecesinde Türkiye astrolojik haritasının 12. evinde yerleşmiş Ay da bulunuyor. Mars’ın tetikleme toleransı dahilindeyiz ve tam tetiklenme 2 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleşecek. Bu şartlarda içinde bulunduğumuz bu günden itibaren 8 Ağustos’a kadarki süreçte tutulmanın etkilerini ortaya çıkaracak stresli olaylarla karşılaşabiliriz. Halk içinde huzursuzluklar ve gerginlikler, protesto ve benzeri eylemler oluşabilir. Ayrıca, dikkatli olunmaz ise halk ile güvenlik güçleri arasında tatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu riskli dönemde çatışma ve terör eylemleri artabilir. Astrolojide Ay halk ve kadınların genel temsilcisidir. Kadınlarla ilgili konularda stresler yaşanabilir veya önemli kadın figürlerinin sebep ve kaynak olduğu durumlar ya da bazı girişim veya açıklamaları karışıklık ve büyük gerginlik yaratabilir, dikkat!



Öte yandan bazı etkin doğal afetlere de açık olduğumuz tarihlerdeyiz. Bunu hemen “Büyük Deprem Geliyor” şeklinde algılamayalım pek tabii. Hepimiz bu konuda çok hassasız ve her zaman önlemci olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Ama bu kaçalım, gidelim, saklanalım, bulunduğumuz şehri ve hatta ülkeyi terk edelim anlamına gelmiyor. Birbirimizi korkutup endişeyi tırmandırmayalım, bunu bilinçsiz bir şekilde yapanların gazına da gelmeyelim! Ayrıca doğal afet denince sadece deprem de aklımıza gelmemeli. Ani yağışlar nedeniyle oluşacak sel ve su baskınları riskini göz ardı etmeyelim ve özellikle de Yengeç burcunda tutulmanın tetikleneceği 17 Ağustos civarındaki günler civarında oluşabilecek herhangi bir doğal afet (deprem, sel baskını, yangın vs) riskine karşı da uyanık ve önlemci olalım. Ama bunu büyük korku ve endişe vesilesi yaparak, negatif enerjiyi kendimize çekmeyelim. Pozitif düşünce, dua ve meditasyon gibi yollarla bu gergin enerjiyi azaltabiliriz.



17 Ağustos’ta Mars 9 derece Yengeç burcuna varıyor ve 1 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleşmiş olan güneş tutulması derecesini tetikliyor (9 derece Yengeç). Bu Zodyak derecesine çok yakın Türkiye astrolojik haritasının 4. evinde yerleşmiş Mars da bulunuyor. Transit Mars’ın Türkiye astrolojik haritasının Mars derecesine tam dik açı yapacağı tarih 14 Ağustos. Üç derece tolerans alırsak, ki bu altı gün eder, 8 Ağustos tarihine ulaşırız ve bu şartlarda tutulmaların ve astrolojik haritamızdaki önemli gezegen derecelerinin tetikleneceği ve önemli etkilere açık olduğumuz zaman aralığı içinde bulunduğumuz tarihten 23 Ağustos’a kadar gider. Bu zaman aralığında transit Mars’ın transit Uranüs ve Plüton ile stresli T-kare açı kalıbı oluşturacağı 9 Ağustos civarındaki günlerde dünya genelinde huzursuzluk ve doğal afetlerde artış gözlemleyebiliriz.



Mars’ın ordu, asker, güvenlik güçleri gibi figürleri temsil ettiğini söylemiştik. Transit Mars’ın Türkiye astrolojik haritasının Mars derecesinin karşısından geçerken aynı zamanda bu dereceye çok yakın gerçekleşmiş Yengeç burcunda güneş tutulması derecesini de tetikliyor olması, güvenlik güçleri ve genel olarak ülkenin güvenliği ile ilgili konularda stresler yaşanabileceğine işaret ediyor olabilir. Önemli otorite figürlerine yönelik sert eleştiri ve saldırılar, karşı çıkış ve isyankar protesto ve eylemler de büyük olasılık. Yaptığım araştırmalarda, astrolojik haritaları Mars derecesine gergin açılar alan ülkelerde cinayet ve terör olaylarının yanı sıra, patlak veren büyük askeri krizler ve savaş ortamına sürükleyen olaylar, lider ve yönetici figürlerine yönelik suikastlar yaşanmış olduğunu gördüm. Ama tüm bunlar yaşanmak zorunda değil. En azından büyük ölçekte yaşanmayabilir; akıllıca konuşmalar ve kararlar sayesinde minimize edilebilir. Bunların hangi ölçekte yaşanacağı yöneticilerin ve toplumun ne kadar bilinçli ve sağduyulu davranacağına bağlı…



Ayrıca Mars ateşli ve ısı yayan şeylerle, kundaklama olaylarıyla, yangınlarla da bağdaştırılır. Bu sıcak yaz günlerinde en dikkatli olmamız gereken konulardan biri de orman yangınları riskidir.



Güneş Lekesi Sayısı Artıyor!



Bu arada, son birkaç gündür bir müddet için sakinleşen güneş aktivitelerinde hareketlenme ve güneş lekelenmelerinde artış olduğunu da gözlemlemekteyim. 29 Temmuz itibariyle leke sayısı 101 olarak görülüyor. Güneşmerkezli gezegen dizilimleri, Ağustos ayı ortalarından itibaren güneş aktivitelerinin artış gösterebileceğine, bunların Dünay yönelimli olmalarına bağlı olarak veya direkt gezegen dizilimlerinin etkisiyle jeomanyetik aktivitede türbülans oluşabileceğine, dünya genelinde doğal afetlerde artış yaşanabileceğine, insanlar arasında huzursuzlukların artabileceğine işaret ediyor. Bu bağlamda içinde bulunduğumuz günler ve en çok da 17 Ağustos civarındaki günler dikkat çekiyor.



Yükselen güneş aktiviteleri, psikolojik rahatsızlıkların artmasına sebep oluyor. Yoğun güneş aktiviteleri daha fazla kaza, hastalık, cinayetler, suç oranlarında artış anlamına da geliyor. Böyle dönemlerde hepimiz daha fazla agresyon ve huzursuzluk hissedebiliyoruz ve karşılaştığımız olaylara alışılmışın dışında tepkiler verebiliyoruz. Yüksek güneş lekesi aktivitesinin Dünya’nın manyetik alanında yaratacağı bozulmanın kan basıncı, üreme, kalp-damar sorunları ve nörolojik problemlerin yanı sıra, bağışıklık sistemi sorunlarına sebep olduğunu, kalp krizleri, intiharlar ya da psikiyatri kliniklerine başvuruda artış ile ilgili olduğunu gösteren çalışmalar da vardır. Ama güneş maksimumu esnasında sadece cinayetler, terör, kazalar, sağlık sorunları artmıyor pek tabii ki. Bilim ve sanatta yaratıcılığın ve gelişmelerin en yüksek düzeylerinin de güneş maksimumu civarında ortaya çıktığı ve evrimsel süreçte önemli gelişmeler yaşandığı da bir gerçektir. Araştırmalar, artan güneş aktivitesi sırasında, insan yaratıcı aktivitesinin zirveye ulaştığını açıkça gösteriyor.



Ne Yapabiliriz?



Güneş/jeomanyetik aktivite esnasında manyetik alanda yarattığı değişimler kan basıncı, üreme, kalp-damar sorunları ve nörolojik problemlerin yanı sıra, bağışıklık sistemi sorunlarına işaret ediyor demiştik. Bu dönemde etkin gezegen dizilimleri de benzeri etkileri yaratabilir. Sevgi alışverişinin bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği söylenmektedir. Sağlığımızı korumanın, bireysel ve toplumsal olarak şifalanmanın en güzel yollarından biri, sevgi bağımızı güçlendirmektir. Sevgi alışverişinin yarattığı yüksek frekans, yaşamsal enerjinin frekansını olumlu yönde etkiler. İnsan, hayvan, bitki, araba, masa, bilgisayar olsun, canlı veya cansız şeylere sevgimizi yansıtmamız bile, titreşimimizi arttırmamızı sağlar. Bizi bir arada tutacak, sevgi bağı, neşe ve mutluluk yaratacak organizasyonları arttırmamız, stres ve gerginlikleri daha rahat aşmamıza imkan sağlayacaktır.



Astroloji’nin en önemli işlevi, önceden uyarmaktır. Ardından, bu zamanlarla ilgili gerekli, tedbirler alınabilir. Astroloji’nin böyle stresli ve gergin zamanları önceden uyarmasının amacı korku yaratmak değil, davranışlarımızı ayarlamamız konusunda farkındalık yaratmaktır. Etrafımızda olan bitenin farkında olmalı, elimizden geldiğince korku ve endişeden uzak ve pozitif kalmalıyız. Korkunun panzehiri sevgidir. İnsan bünyesinde sevgi enerjisi geçişine engel oluşturan en büyük etken, olumsuz duygu ve düşüncelerdir. Korku dolu bir dünyada yaşamaya inandığımızda, bu seçimimizden zihnimiz ve bedenimiz de etkilenecek, sağlıksız bir yaşam süreceğiz demektir. Eğer sevgiyle dolu bir dünya görmeyi seçersek, o zaman zihnimiz ve vücudumuz da buna uyum sağlayacak, giderek daha sağlıklı olacaktır. Yapmamız gereken, kişiler olarak önce kendimizi temizlemek ve saf tutabilmek, yani bize kasıt yapanları bile sevebilip, onlara sevgiyle yaklaşmaktır.



Şimdi bilincimizi genişletmenin zamanı, artmış sezgilerimiz tam olarak olgunlaşmalı, sezgisel doğamızı öne çıkarmalı ve kullanmalıyız. Aynı zamanda sınav ve zorluk zamanı da olduğundan kendi bütünlüğümüzde kalmamız önemli. Yüksek benliğimizle, yani özümüzle temasta kalarak bütünlüğümüzü korumayı başarabilmeliyiz. Bu hale ulaşabilmemiz, aslımıza dönebilmemiz için, kendimizi temizlemeli, içimizdeki kin ve öfkelerden, hırs ve tutkulardan arınmalıyız. İbadet, dua, meditasyon, enerji çalışmaları, nefes çalışmaları gibi tüm kişisel gelişim çalışmaları bunu yapabilmemizi sağlayan önemli faktörler. Bunu başaramama korkusundan veya bir an önce bu noktaya telaşından da uzak durmalıyız. Zaten kendimizi temizlemeyi amaçladıkça, gerekli fırsatlar kendiliğinden önümüze çıkmaya başlayacaktır. Tek yapmamız gereken onları fark etmek, uyanık olmak!



En önemlisi, olayların sadece zahiri, yani dıştan görünür boyutunda kalmamalı, maddi olan her şeyin geçici olduğunu, ama özümüzün, aslımızın ölümsüz ve daimi olduğunu kendimize hatırlatmalıyız. Olayın sadece dışarıdan gözüken boyutunda kalanlar, bu geçiş döneminde büyük stresler ve fiziksel yıkımlar yaşayabilirler.



Öte yandan, bu dönemde etkisi altında olduğumuz transitler neticesinde hissettiğimiz agresyonu, üzerinde uğraştığımız iş ve projelere yönelik yapıcı bir motivasyon olarak yönlendirebiliriz. Böylelikle daha evvelce başaramadığımız işlerin üstesinden gelebilir, bu yüksek volümlü Mars transitlerini en iyi şekilde kullanmış, üzerimizdeki agresif enerjiyi bir nevi sıçrama yapmaya yönlendirebiliriz.



Eylemlerimizden sorumlu olduğumuzu unutmamalı, etrafımızda olan bitene hiçbir katkımız veya zararımız olmadığını asla düşünmemeliyiz. Kişisel gayretlerimizle toplumsal olayları bir nebze de olsa etkiliyoruz. Zaten agresif olan bu dönemde, ortalığı daha fazla germekten kaçınabilir, en azından kendi yakın çevremizde huzuru ve barış ortamını sağlayabiliriz. Bu ülke hepimizin! Ülkemize ve birbirimize sahip çıkalım!



Öner DÖŞER

31 Temmuz 2011, Pazar

Ayvalık
07-31-2011 02:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bu şarkı yarınlara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 633
Üyelik Tarihi: Jul 2010

Rep Puanı: 65

Mesaj: #174
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
transit marsın, nataldeki ay üzerinden geçmesiyle ailevi huzur bozuluyor. büyük çapta gerginlikler, kavgalar, patlamalar baş gösteriyor...

t'as l'air d'une chanson...

kafka'nın takıntısı yalnızlığın laneti değil, tecavüze uğrayan yalnızlıktır! m. kundera

dance me to the end of love...!
07-31-2011 02:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #175
Ağustos 2011 Gezegen hareketleri
Ayın ilk günü oluşan Venüs Uranüs üçgen açısı, sıra dışı ve sürpriz beraberlikleri gündeme getireceği gibi sanatsal alanı da hareketlendirecektir. Sosyal ve ikili ilişkilerde, ateş grubu burçlarının belirleyici özellikleri olan, sıcaklığı, heyecanı, coşkuyu ve gösterişi fazlasıyla görebileceğiz.

Aynı gün, kare açıyla irtibat kuran Güneş Jüpiter, fırsatları yakalamak adına kendimizi çok fazla önemseyebileceğimizi, abartılı ve kibirli davranışlara yatkın olabileceğimizi gösteriyor.

3 Ağustos’ta, Başak burcunda bulunan Merkür geri harekete başlayarak 8 Ağustos’ta Aslan burcuna dönecek, bu burcun 18. dercesine kadar geriledikten sonra 27 Ağustos’ta tekrar düz hareketine devam edecek. Merkür’ün geri gitme zamanlarında, düşüncelerimizin derinleşmesiyle gözden kaçırdıklarımızın farkına varabilir ve eksiklerimizi tamamlama fırsatı bulabiliriz. Ancak, hata yapmaya da açık olacağımız bu dönem dikkatli olmalı, yaşanabilecek gecikmeleri ve aksilikleri olgunlukla karşılamalıyız.

3 Ağustos’ta Mars, 20 Eylül’e kadar kalacağı Yengeç burcuna geçiyor. Bu dönem; aileye, yerleşime, güvenliğe ait konular gündemi daha çok işgal edecek ve duygusal tepkiler vermeye daha çok meyilli olacağız.

Aynı gün, Mars Neptün üçgen açısı meydana geliyor. Hayallerimiz için harekete geçebilir, hoşgörüyle işlerimizi yoluna koyabiliriz. Daha kabullenici ve fedakar olabilir, manevi konulara yönelebiliriz.

5 Ağustos’ta Merkür-Mars, Güneş-Satürn altmışlık açısı ile Venüs-Jüpiter kare açısı meydana geliyor. İkili ilişkilerde beklentilerin yükselmesiyle yaşanacak zorlukların yanı sıra, daha önce ortaya koyamadığımız düşüncelerimizi gerçekleştirebileceğimiz ve büyüklerimizin desteğiyle sorumluluklarımızın üstesinden gelebileceğimiz bir günde olacağız.

5 Ağustos’ta, geri giden Neptün Kova burcuna dönüyor ve yaklaşık 2 derece kadar geriledikten sonra 9 Kasım akşamı düz harekete başlıyor. Bu dönemi, yeni ideallerimizi oluştururken, eskilerini ne kadar gerçekleştirdiğimizi gözden geçirmek için kullanabiliriz.

8 Ağustos’ta Venüs Satürn’le altmışlık açı yapıyor. İlişkilerimizle ilgili konulara gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşacağımız ve bir düzen getirme ihtiyacında olacağımız bu gün, yeni sorumluluklar altına girebilir, güven duyacağımız beraberlikler kurabiliriz.

9 Ağustos’ta Mars Uranüs’le kare açıyla irtibat kurduktan sonra 11 Ağustos’ta da Plüton’la karşı karşıya geliyor. Gergin ve fevri olabileceğimiz bu günler özgürlük arayışı için isyankar davranışlarda bulunabilir, kopuşlar ve ayrılıklar yaşayabiliriz. Hırsımızı kontrol altında tutamayabilir, riskli işlere ve güç savaşlarına girişerek radikal değişimler yaşayabiliriz. Yükselen enerjimizi olumlu kullanmanın ve değişime direnmeden yeniden yapılanmanın yollarını bulmaya çalışmakta yarar var.

13 Ağustos saat 21.57 de 20 derece Kova burcunda Dolunay meydana geliyor. Bu burcun vurguladığı yenilik, özgürlük, eşitlik ve insan hakları gibi kavramlara daha duygusal yaklaşabileceğimiz bu dönem, olayları gözlemlemeden hemen harekete geçmek sıkıntılara yol açabilir.

16-19 Ağustos tarihleri arasında aynı derecelerde hareket edecek olan Güneş ile Venüs’e, 17 Ağustos’ta geri giden Merkür de dahil oluyor. Aslan burcunda meydana gelen bu kavuşum iletişimde ve ilişkilerde gösterişi ve artistik tavırları ön plana çıkaracaktır. Kendine güven, gurur, cömertlik, ses getiren aşklar ve söylemler dikkatleri çekecektir.

18 Ağustos’ta Mars’ın altmışlık açıyla Jüpiter’le irtibat kurması girişimde bulunma isteğimizi artıracaktır. İyimser bir bakış açısıyla harekete geçebilir, kendimize genişleyerek ilerleyebileceğimiz alanlar yaratabilir, fırsatları değerlendirebiliriz.

21 Ağustos’ta Venüs, 23 Ağustos’ta ise Güneş Neptün’le karşı karşıya geliyor. Karışık duygular içinde, yanılgılara ve aldanmalara açık olacağımız bu günler belirsizliklerden uzak durmalı, hayal ve gerçeği birbirinden ayırmaya çalışmalıyız. Yaratıcılığımızı kullanacağımız sanatsal konulara veya manevi alana yönelmek fayda getirebilir.

22 Ağustos’ta Venüs, 23 Ağustos’ta ise Güneş Başak burcuna geçiyor. Bu dönem mükemmeliyetçiliğin önem kazanması, bizi ayrıntılara, sistem kurmaya, seçici ve eleştirel olmaya iteceği gibi, sağlık ve hizmet konuları da ön planda olacaktır.

25 Ağustos’ta meydana gelecek olan Mars Satürn karesi birçok konuda isteksiz olacağımızı, enerjimizi kullanmakta zorlanacağımızı ve kısıtlı şartlar içinde hareket etmemiz gerekeceğini gösteriyor.

26 Ağustos’ta Venüs, 28 Ağustos’ta Güneş Plüton’la üçgen açıyla irtibat kuruyor. İlişkilerimizi yeniden yapılandırmak için harekete geçebiliriz. Daha tutkulu, hırslı ve güçlüyüz. Değişimi ve yeni oluşumu gerçekleştirebiliriz.

29 Ağustos saat 6.04 de 5 derece Başak burcunda Yeniay doğuyor. Bu yeniay dönemi, girişimlerimizin kusursuz olabilmesi için temkinli, seçici ve detaycı davranabilir, sistem gerektiren işlere yoğunlaşabilir, sağlık ve hizmet konularına eğilebiliriz.

30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasında Jüpiter, 10 derece Boğa burcunda başlayacağı geri hareketini 0 derece Boğa burcunda bitirecek. Bu dönem coşkumuz ve cesaretimiz azalabilir. Bu nedenle, büyütmek ve ilerletmek istediğimiz işler için daha fazla çaba sarf edebiliriz. Şansın bizden uzaklaştığını düşünmemeli, göz ardı etmiş olabileceğimiz fırsatların farkına varmaya çalışmalıyız.

Aynı gün Jüpiter, geri harekete başlamadan hemen önce Venüs’le üçgen açı yapıyor. Sevgi, güzellik ve mutluluk anlayışı yükseliyor. İlişkiler açısından şanslı bir gün. Geriye dönüp kaçırdığımız bir şey var mı diye bakmakta yarar var.

AÇI TABLOSU

KAVUŞUM

1 Ağustos Ay-Merkür

4 Ağustos Ay-Satürn

10 Ağustos Ay-Plüton

14 Ağustos Ay-Neptün

16 Ağustos Güneş-Venüs

17 Ağustos Merkür-Venüs

17 Ağustos Güneş-Merkür

17 Ağustos Ay-Uranüs

20 Ağustos Ay-Jüpiter

25 Ağustos Ay-Mars

28 Ağustos Ay-Merkür

29 Ağustos Ay-Güneş

29 Ağustos Ay-Venüs

31 Ağustos Ay-Satürn



UYUMLU AÇILAR

SEKSTİL ( 60’lık)

1 Ağustos Ay-Mars

4 Ağustos Ay-Venüs

4 Ağustos Ay-Güneş

5 Ağustos Merkür-Mars

5 Ağustos Güneş Satürn

5 Ağustos Ay-Merkür

5 Ağustos Ay-Plüton

8 Ağustos Venüs-Satürn

8 Ağustos Ay-Satürn

9 Ağustos Ay-Neptün

12 Ağustos Ay- Uranüs

15 Ağustos Ay-Plüton

15 Ağustos Ay-Jüpiter

18 Ağustos Mars-Jüpiter

19 Ağustos Ay-Neptün

20 Ağustos Ay-Mars

22 Ağustos Ay-Uranüs

23 Ağustos Ay-Merkür

24 Ağustos Ay-Güneş

24 Ağustos Ay-Venüs

25 Ağustos Ay-Jüpiter

30 Ağustos Ay-Mars



ÜÇGEN ( 120’lik)

1 Ağustos Venüs-Uranüs

1 Ağustos Ay-Plüton

2 Ağustos Ay-Jüpiter

3 Ağustos Mars-Neptün

5 Ağustos Ay-Mars

8 Ağustos Ay-Uranüs

8 Ağustos Ay-Venüs

8 Ağustos Ay-Güneş

9 Ağustos Ay-Merkür

10 Ağustos Ay-Jüpiter

13 Ağustos Ay-Satürn

15 Ağustos Ay-Mars

18 Ağustos Ay-Merkür

19 Ağustos Ay-Güneş

19 Ağustos Ay-Venüs

20 Ağustos Ay-Plüton

23 Ağustos Ay-Satürn

24 Ağustos Ay-Neptün

26 Ağustos Venüs-Plüton

27 Ağustos Ay-Uranüs

28 Ağustos Güneş-Plüton

29 Ağustos Ay-Plüton

29 Ağustos Ay-Jüpiter

30 Ağustos Venüs-Jüpiter



SERT AÇILAR

KARE ( 90’lık)

1 Ağustos Güneş-Jüpiter

3 Ağustos Ay-Mars

3 Ağustos AY-Plüton

5 Ağustos Venüs Jüpiter

6 Ağustos Ay-Venüs

6 Ağustos Ay-Güneş

7 Ağustos Ay-Neptün

7 Ağustos Ay-Merkür

9 Ağustos Mars-Uranüs

10 Ağustos Ay-Uranüs

10 Ağustos Ay-Satürn

13 Ağustos Ay-Jüpiter

17 Ağustos Ay-Plüton

17 Ağustos Ay-Mars

21 Ağustos Ay-Merkür

21 Ağustos Ay-Güneş

22 Ağustos Ay-Neptün

22 Ağustos Ay-Venüs

24 Ağustos Ay-Uranüs

25 Ağustos Mars-Satürn

25 Ağustos Ay-Satürn

27 Ağustos Ay-Jüpiter

31 Ağustos Ay-Plüton



KARŞIT AÇILAR (180’lik)

1 Ağustos Ay-Neptün

3 Ağustos Ay-Uranüs

6 Ağustos Ay-Jüpiter

8 Ağustos Merkür-Neptün

10 Ağustos Ay-Mars

11 Ağustos Mars-Plüton

13 Ağustos Ay-Venüs

13 Ağustos Ay-Güneş

14 Ağustos Ay-Merkür

18 Ağustos Ay-Satürn

21 Ağustos Venüs-Neptün

23 Ağustos Güneş-Neptün

24 Ağustos Ay-Plüton

28 Ağustos Ay-Neptün

31 Ağustos Ay-Uranüs


Ufuk Şenses, AAO
07-31-2011 10:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vatansever Çevrimdışı
Yasaklanmış

Mesajlar: 382
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Mesaj: #176
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
yükselen oğlaklar için nası bi ay bu ay ?
07-31-2011 10:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #177
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
GERİ MERKÜR HAFTASI

01-07 Ağustos

Haftaya Ay Merkür kavuşumu ile başlıyoruz. Çok detaycı, eleştirel ve analizci bir dönemdeyiz. Gerçekleri arayıp, sonuca gitmek için harekete geçmek isteyebiliriz. Ancak hatırlamamız gereken konu, Merkür’ün geri gitmek üzere durması ve Neptün ile ters açıda bulunması. BAşka bir deyişle yanılgılara hiç bu kadar açık olmamıştık. Merkür bizden desteğini geri çekerken Neptün de gerçekleri görmemizi engellemek için elinden geleni yapacak. Pluto ile Ay’ın yaptığı olumlu açı derin bir sezgisellik de vereceği için bu hiç de zor olmayabilir bizim için. Uzun zamandır değişim evresinde olduğumuzdan söz ediyorduk. İşte Merkür retro iken ve Pluto ile yaptığı olumlu açı içimizde uyanacak olan değişim sinyallerine ışık tutabilir.

Salı günü Jupiter Güneş karesi en belirgin halini alacak. Kendimizi olduğumuzdan daha çok abartmaya meyilli olabiliriz. Risk almak için de potansiyel bir gün olacak. Mars hızla Uranus ve Pluto ile yapacağı kavgaya hazırlanıyor, yani dikkatli olmak gereken bir gündeyiz aslında. Gereksiz tartışmaların ve ani öfke patlamalarının bizi götüreceği tek adres geri dönülemez bir yol olabilir.

Çarşamba günü Mars Yengeç burcuna geçiyor ve Merkür de geri hareketine başlıyor. Duygusal güvenliğimizin ön planda olduğu bir dönem başlıyor. Ev ve aile konuları ile fazla alakadar olacağımızı, sevdiklerimizi korumak için reflex geliştireceğimizi söyleyebiliriz. Pluto, Merkür,Mars ve Neptün arasında oluşan uyumlu açılar, hayallerimizi keşfederek, peşinden gidebilecek casaretimizin olacağını gösteriyor. Belki bu sayede kendi gelişim ve dönüşümümüzü de gerçekleştirebiliriz. Ay’ın Terazi burcuna geçiş yaptığı öğlen saatlerinde Mars tatiklenmiş olacak ve Uranus ile kavgası pekişecek. Sinirlerimize hakim olmaya çalışarak, gereksiz tartışma ortamlarından uzaklaşmalıyız. Değişimin başladığı günlerdeyiz. Bunun zor mu yoksa kolay yolla mı olacağı, karşılaşmalarımızdaki kişisel tercihlerimize bağlı olacak. Her zaman söylediğimiz gibi, kayıp ve kazanç aynı anda gökyüzünde mevcut. Herşey bize ve tercihlerimize bağlı aslında…

Perşembe günü Venus Güneş ile yakınlığını korumaya doğru ilerlerken, Güneş de Saturn ile işbirliği yapmakta. Başka bir deyişle uzun ve köklü ilişkiler, ortaklıklar kurmak için uygun bir dönem.

Cuma günü Ay‘ın akrep burcuna geçişiyle hayallerimiz tetiklenecek ve bizi eyleme geçmeye zorlayacak. Zaten her an patlamaya hazır bir enerjimiz varken çok da zorlanmayabiliriz karar alırken. Sadece çok emin olmadan ve iyice düşünmeden adım atmak her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Haftasonunun enerjisi oldukça yüksek görünüyor. Doğru adreslere ve hedeflere sürüklenmek dileğiyle… İyi haftalar

Didem Can

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
08-01-2011 10:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #178
Ağustos Ayına Genel Bir Bakış
3 Ağustos'ta Merkür 1°Başak Burcunda ters hareketine başlıyor. Merkür Başak Burcuna girdikten kısa bir süre sonra hemen ters hareketine başlıyor ve buradan Aslan Burcuna geri dönüyor. 8 Ağustos'ta Merkür ters hareketinde Aslan Burcuna geri dönecek. Bu dönem boyunca, Temmuz ayında aldığımız kararları yeniden gözden geçirmek isteyebiliriz. Dolayısıyla bu dönemde geriye dönük düşünmek, kişisel konuları değerlendirmek ve kendimizi analiz etmek için iyi bir fırsat olabilir. Özeleştirini yapabilenler dönem sonunda kendileriyle ilgili olarak önemli farkındalıklar elde edebilecekler. 27 Ağustos'ta ise, Merkür 18°Aslan Burcunda düz hareketine başlıyor.


3 Ağustos'ta Mars Yengeç Burcuna giriyor. Mars Yengeç Burcunda düşük durumdadır, çünkü burada yüceldiği burç olan Oğlak Burcunun tam karşısında yer alır. Bu konumda Mars güdüsel davranacaktır. Rahatlıkla duygularına kapılıp hareket edebilir. Dolayısıyla Mars'ın Yengeç Burcunda hareket edeceği 19 Eylül tarihine kadar alınganlık, kırgınlık ya da kincilik gibi duygular iyice su yüzüne çıkabilir. Saldırganlık ise, sadece sevdiklerimizi korumak istediğimizde ortaya çıkacaktır. Aynı şekilde harekete geçmemize, ancak yakınımızda olan biriyle ilgili koruma isteği neden olacaktır. Kısacası bize motivasyon sağlayacak ilhamı ancak duygusal dürtülerden alacağız. Diğer taraftan Su Elementi burçlarında doğan kişiler, Yengeç, Akrep ve Balıklar dönem boyunca kendilerini motive edecek duygusal gücü bulabilecekler. Öncü Nitelikteki burçlarda doğan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar ise, duygusal konular nedeniyle zorlandıklarını hissedebilirler.

13 Ağustos'ta Ay 20° Kova Burcunda Dolunay Fazını oluşturuyor. Bu dönemde aybaşında başlattığımız girişimlerin ve projelerin meyvelerini toplayabiliriz. Aybaşında pek de farkında olmadan başlattığımız her şey şimdi görünür hale geliyor. Bu dönemde kişisel alanda, kendimizle ve kendi yeteneklerimizle ilgilenirken bu yetenekleri toplum yararına kullanarak veya başkaları için de bir şeyler yaparak beğeni toplayabileceğimizi fark edebiliriz. Kendimiz için topladığımız sevginin, başkalarına verdikçe arttığını göreceğiz. Yeteneklerimizden başkalarının da faydalanabileceğini fark etmeli, içinde bulunduğumuz topluma neler katabileceğimizi düşünmeliyiz. Fakat bu dönemde içinde bulunduğumuz çevrenin ihtiyaçlarıyla kendi ihtiyaçlarımız çatışabilir. Bu içsel çatışmayı dengeleyebilenler Dolunay'ın enerjisinden olumlu olarak faydalanabilirler.

22 Ağustos'ta Venüs Başak Burcuna giriyor. Aşk, güzellik ve yaratıcılık gezegeni Venüs Başak Burcunda düşük durumdadır, çünkü burada yüceldiği burç olan Balık'ın karşıt konumunda yer alır. Bu sebeple Venüs'ün Başak Burcunda kalacağı 15 Eylül'e kadar, ilişkilerimizde romantizm ikinci planda kalabilir. Venüs burada aşkı ve sevgiyi paylaşmakta veya kalbini açmakta çekingen davranacaktır. İlişkilerde yolunda giden şeylerden çok yürümeyen noktaları daha fazla görür ve eleştirir. Diğer taraftan, bu sayede iş bağlantılı ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Başkalarına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek, karşımızdaki kişilere hizmet etmek ve başkalarının rahatını ön planda tutmak bu dönem boyunca önceliğimiz olabilir. Detaylar üzerinde yoğunlaşan ve daima işe yarar somut olanı oluşturmaya takılan Başak, Venüs'ün yaratıcılıktaki akışını engelleyebilir. Bunun yanı sıra, günlük işlerimizi daha kolaylıkla halledebilir, rutin işleri yapmaktan her zamankinden daha fazla zevk alabiliriz. 15 Eylül'e kadar olan dönemde Başak Burçları ve yükselen burcu Başak olan kişiler ilişkilerini düzenleyebilir ve kendilerini daha rahat ifade edebilirler.

23 Ağustos'ta Güneş Başak Burcuna giriyor. Bu dönemde odağımız, günlük işlerimizi ne şekilde uygulayacağımıza ve iş planlarımızı nasıl daha sistematik bir forma oturtabileceğimize bakmaya kayacaktır. Bunları yaparken projelerimizdeki detaylarla ve eksik noktalarla ilgilenmek zorunda kalabiliriz. Önümüzdeki bir ay boyunca yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor olacak. Aynı zamanda atacağımız her adımda daha temkinli ve ciddi olabileceğiz.

29 Ağustos'ta 5° Başak Burcunda Yeni ay gerçekleşiyor. Önümüzdeki dönemde sağlık ve hizmet sektöründe önemli adımlar atılarak yenilikler yapılması söz konusu olabilir. Önümüzdeki ay boyunca günlük işlerimizi yürütürken daha disiplinli çalışabiliriz. Bu dönemde hiç durmadan çalışarak keyif yapmaya pek vakit ayıramayabiliriz. Çalışmalarımız her ne kadar kendimiz için olsa da, dolaylı olarak toplumsal alanı da etkileyecektir.


astrozenith
08-01-2011 02:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #179
Haftaya Astrolojik Bakış 1 Ağustos Haftası
Pazartesi sabah saatlerinde aslan burcunda hareket edecek olan Ay, Mars ile altmışlık uyumlu açısı sayesinde güne enerjik başlamamıza imkan sağlıyor. Ay, 09:20’de boşluğa girecek ve 11.42’de Başak burcuna geçiş yapıncaya kadar boşlukta ilerleyecek. Günün geri kalanında detaylarla uğraşmamız gereken işler artmaya başlıyor. Öğle saatlerinde Ay’ın Neptün ile karşıtlığı ve ardından Merkür ile kavuşumu etkinleşiyor. Kararlarımızda çok dikkatli olmamız gereken, yanılgı ihtimalimizin fazla olacağı bu saatlerde önemli karar ve konuşmalardan kaçınmamızda fayda olabilir. Akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Plüton üçgeni, duygusal anlamda güç desteği bulabileceğimiz ve kendimizi efektif kullanabileceğimiz saatlerde olacağımızı gösteriyor. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Uranüs üçgeni ilişkilerde heyecan ve sürprizlere açık olacağımızı, sanatsal yaratıcılığımızı iyi ifade edebileceğimizi gösteriyor. Yine gün boyunca etkin olacak Güneş-Jüpiter karesi, kendimize aşırı güven ve başkaları üzerinde otorite kurma arzumuzun artacağını gösterirken, boyumuzun üzerinde risk almamız yüzünden zarar görebileceğimize işaret etmekte.



Salı günü boyunca Ay Başak burcunda hareket ediyor. Olayların detaylarına odaklanarak kendimizi daha iyi hazırlamamız ve iyi hesap yapmamız gereken bir gündeyiz. Merkür durağanlaşmaya başlıyor. Yani, iletişimsel temalarda hareketsizlik ve durağanlık enerjisi ön plana çıkıyor. Ay’ın sadece bir temel açısının olacağı bir gündeyiz. Dolayısı ile her şey biraz ağır çekim ilerleyebilir. Yine de güne başlarken Ay’ın Jüpiter ile üçgen açısının olumlu etkileriyle birlikte, iyimser ve pozitif duygu hali devrede olacak.



Çarşamba gününün ilk yarısında Ay Başak burcunda hareket ediyor. Huzursuz ve gergin etkilerin hakim olacağı sabah saatlerinde Ay-Mars karesinin çekişme ve rekabet enerjisi taşıyan, sakarlıklara ve kazalara açık tutan yüksek enerjisi etkin durumda olacak. Cesaretimizin dozunu iyi ayarlamalı, duygularımızı agresif bir şekilde ifade etmekten kaçınmalıyız. 13:05’te Ay Terazi burcuna geçiyor. Huzur ve denge arayışının yanı sıra, uzlaşma ve uyum sağlama güdüsü de kendini göstermeye başlıyor. Ay’ın Uranüs ile kare açısının (dik açı) etkinleşeceği akşam saatlerinden itibaren dengemizi tutturmakta zorlanabilir, umulmadık çıkışlar yapabiliriz, dikkat! Bu eğilimler Ay-Plüton karesinin de devreye gireceği gece saatlerinde had safhaya varıyor. Duygusal anlamda patlamalar yapmaya, beklenmedik ve sıra dışı durumlarla karşılaşmaya açık olacağız. Kalıcı olmasını beklediğimiz iş ve projelere girişmek adına pek de isabetli saatlerde değiliz. Gün boyunca etkin olacak Mars-Neptün üçgeni, ruhsal çalışmalar yapmak adına güzel fırsatlar sunuyor. Sanatsal konulara yönelmek, hayal gücü gerektiren işler içerisinde yer almak adına olumlu etkiler ağırlıkta gün boyunca. Ama insan ilişkilerinde dikkatli olmamız gerektiği de aşikar! Gece saatlerinde yakınlaşan ay-Venüs altmışlığı sayesinde gerginlikleri aşmaya başlayacağız. Atmosferi olumluya çevirme şansımız artıyor.



Perşembe günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Bir gün öncesine nazaran nispeten daha ılımlı etkiler hakim olabilir; aradığımız huzur ve dengeyi, itidalli iletişimi sağlayabiliriz. Sabah saatlerinde henüz etkin olan Ay-Venüs altmışlığının ardından gelen Ay-Güneş altmışlığı, karşı cinsle ilişkilerden yana güne şanslı başlangıç yapacağımızı gösteriyor. Otorite temsilcisi kişilerle, önemli müşteri ve etkin kişilerle görüşmeler yapmak, ebeveynlerle birlikte halletmemiz gereken işleri ortaya koymak adına sabah saatlerini kullanabiliriz. Yine sabah saatlerinde Ay-Satürn kavuşumunun ağırbaşlı ve dikkatli davranmamıza sebep olacak kavuşumu devreye giriyor. Biraz endişeli ve melankolik hissetmemiz doğal. Sevgi alışverişinde bulunmak, rahat ettiğimiz kişilerle birlikte olmak sayesinde bunun üstesinden gelebiliriz. Öte yandan, mesuliyet almamızı gerektirecek iş ve durumlara da çok açık olacağız. 09:54’ten itibaren Ay tüm gün boyunca boşlukta ilerleyecek. Kalıcı ve somut sonuç beklediğimiz işlerden netice almakta zorlanabilir, iş ve girişimlerimizde gün boyunca gecikme ve aksamalar yaşayabiliriz. Pek tabii ki bugünden itibaren geri harekete geçen Merkür’ü de hesaba katmamız gerekiyor!



Cuma gününün ilk yarısında Ay Terazi burcunda ilerleyecek ve boşlukta olacak. 14.58’de Akrep burcuna geçiş yapacak olan Ay, sezgilerimizin ve olayların gidişatını tahmin edebilme yeteneğimizin öne çıkacağı bir günde olacağımızı gösteriyor. Öğleden sonraki saatlerde etkinleşecek Ay-Merkür altmışlığı, iletişimsel konularda ve kendimizi ifade etmekte nispeten başarı elde edebileceğimizi gösteriyor. Nispeten, çünkü Merkür gerilemesinde iletişimsel konularda ve kendini ifadede zayıflama olasılığı güçlüdür. Ama yaratıcılık ve keşifçi eğilimler yüksektir. Bu yüzden plan ve tasarım yapmak üzere zihnimizi odakladığımız konularda başarı elde edebiliriz. Akşam saatlerinde Ay-Mars üçgeninin efor ve enerji getiren olumlu etkileri sayesinde üzerinde uğraştığımız, başarmaya çabaladığımız işlerde başarı elde edebiliriz. Gece saatlerinde Ay-Plüton altmışlığının duygusal anlamda güçlendirici de devreye giriyor. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Mars altmışlığı, zihinsel eforumuzun yüksek olacağını; Venüs-Jüpiter karesi, yeme içme ve keyifli aktivitelere fazla eğilim göstereceğimizi ve dış görünüşümüzü her zamankinden fazla önemseyeceğimizi; Güneş-Satürn altmışlığı da temkinli ve dengeli-ağırbaşlı davranma şansımızın olduğunu, otorite temsilcisi figürlerle iyi ilişkiler ve çalışma hayatında iş paslaşmaları sayesinde başarı elde edebileceğimizi gösteriyor.



Cumartesi günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Duygusal anlamda huzursuz hissedebileceğimiz ve duygularımızı abartılı bir şekilde ortaya koyabileceğimiz bir gündeyiz. Özellikle Ay-Jüpiter karşıtlığının etkin olacağı sabah saatlerinde başkalarının yaklaşımlarına abartılı ve taşkın tepkiler verme riskimiz fazla. Her zamankinden daha alıngan olabiliriz. Duygusal anlamda ödeştirme, intikam alma tarafına çekilebiliriz. Yine sabah saatlerinde Ay-Venüs karesi de etkin olacağından, yeme içme konusunu abartabilir, gereğinden fazla tembellik ihtiyacı hissedebilir, duygusal ilişkilerimizde denge sağlamakta zorlanabiliriz. Öğle saatlerinde Ay-Güneş karesinin ilişkileri zorlaştırıcı etkileri de devreye giriyor. Karşı cinsle, önemli ve etkin pozisyondaki kişilerle, ebeveynlerle ilişkilerimizde dikkatli adımlar atmamızda son derece fayda var! Günün ikinci yarısında da bu etkiler zayıflayarak da olsa devrede olacak.



Pazar gününün büyük çoğunluğunda Ay Akrep burcunda hareket ediyor. Sezgilerimizin vurgu kazanacağı, duygusal derinlik ve yalnızlık hissinin öne çıkabileceği bir gündeyiz. Öğle sonrasındaki saatlere damgasını vuracak olan Ay-Neptün karesi, duygusal anlamda kararsızlık çekmemize, yanılma ve hayal kırıklıkları riskine işaret ediyor. Duygusal anlamda bağlayıcı ve geleceğe yönelik konularda önemli kararlar almamız gerekiyorsa, bugüne denk getirmemek isabetli olabilir. Doğru kararlar alamayabiliriz. 18:15 ile 18:21 arasında sadece birkaç dakika için boşlukta kalacak Ay, 18:21 itibariyle Yay burcuna geçiş yapıyor. Sonraki saatlerde kendimizi daha neşeli, canlı ve hevesli bir duygu hali içinde bulabiliriz. Ama yine de Ay-Merkür karesinin etkin olacağı akşam saatlerinde sözlerimize ve kararlarımıza dikkat etmemizde fayda var.



Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…


Öner DÖŞER

31 Temmuz 2011, Pazar

Ayvalık
08-01-2011 02:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #180
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
AĞUSTOS 2011 GÜNLÜK KOZMİK TÜYOLAR
Ağu 1, 2011 by Arzu Cengiz

2 Ağustos 2011 Salı
Bugün Mars’ın günü
Güneş Aslan Burcunda
Ay Başak Burcunda 02.39′dan itibaren tüm gün ve gece boşlukta
Başak Burcunda S Merkür
Koç Burcunda Uranüs
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Koç Burcunda Ceres
Günün Tarot Kartı XIV-THE TEMPERANCE
Günün sayısı 5
Günün Planet Saatleri Tablosu
Günün önemli planet hareketleri
02:37.’de Başak burcundaki Ay ,Aslandaki Venüs’e üçgen açı ile bağlanıyor ve boşluğa düşüyor.
Ay Başak burcunda boşlukta ilerlerken düzenlemek istediğiniz kitap raflarınızı,dolaplarınızı çekmecelerinizi boşaltın. Başağın düzeni seven tarafını ev ve iş yerinizdeki düzen gerektiren alanlarda kullanmaya çalışın.Gerekli olmayanları ayıklayın giymediğiniz giysilerinizi ihtiyacı olanlara verin.
Bugün tüm gün ve gece, yarın saat 13.05′e kadar boşlukta kalacak Ay’ın ve Merkür’ün durağanlığını ilerlemek istediğiniz yolda önünüze çıkan büyük bir engel olarak görebilirsiniz. Biz insanoğlu yarış atı gibi koştuğumuz yaşamımızda arada bir mola vererek geride bıraktıklarımızın ne durumda olduğunu kontrol etmeyi unutuyoruz. “Hiç bir engel önümüze çıkmasın, hiç bir sorun bizi yolumuzdan geri bırakmasın” düşüncesiyle hırslarımızla iç içe geçmiş ruhumuzu yoruyoruz. Evet, bugün tam bir gün ve yarın öğle saatine kadar sürecek olan bu boşluk döngüsü, Merkür Retro’sundan hemen önce duygusal ve ruhsal boyutta nefes almanızı ve gelecek için ilerlediğiniz yolda geçmişten arta kalanları temizleyip arınmanızı sağlayacak evrensel bir mola zamanıdır.
Retro dönemleri de öyle değil midir? Her geri gidiş, geride bıraktığımız, tamamlanmamış, ardımızda kalanları halletmek, belki de yüzleşmek için gerekli zamanlardır.Sanki bir felaket gibi gösterilen Retro zamanlarında her ne geliyorsa başımıza kendi hatalarımız yüzünden.
Her gün işinize giderken kullandığınız güzergâhta bir yol çalışması olacağını ve bunun biraz uzun süreceğini günler öncesinden size duyurmalarına rağmen siz bunu umursamaz her günkü gibi aynı saatte yola çıkarsanız ya da güzergâhınızı değiştirmezseniz çalışmanın yapıldığı yolda trafiğe takılıp kalırsınız. Şimdi burada kim suçlu.
Detaylara odaklanan kusursuzluk peşindeki Başakta ilerleyen Merkür geri gitmeye hazırlanıyor. Merkür’ün yönettiği İkizler burcunun 29. derecesinde ilerleyen Mars, Balık burcunda geri hareket eden Neptün’e 120 derece ile bağlı. Yaratıcı faaliyetleri destekleyen fikirsel cesaret veren bir göksel görünüm bu. Mars cesarettir ve ikizlerde aklın ve dilin yoluyla harekete geçer.Zihinsel anlamda ve konuşurken agresyona neden olan ve rekabete giren yönü karşısındakini dinlemez bir yapı oluşturur. Aceleci kararlar almaya yönelik ve sonrasında büyük kayıplara neden olacak olan aldatıcı Mars -Vesta 135 derecelik bağı göz ardı edilmemeli. Şimdi atacağınız yanlış adımların ve alacağınız yanlış kararların yaşamınızdaki etkilerini 30 Eylül 2011 tarihinde Mars ve Vesta karşı karşıya geldiğinde görebilirsiniz. Aynı dönemde Marsın Pluto ile 150 derecelik bağı bugünden kalan sinirsel sorunların birikiminin oluşturup açığa çıkaracağı sağlık problemleri olarak size geri dönebilir.
Bugünlerde ilişkilerinizde sorunlarınızı konuşurken bağırmaya başlayabilirsiniz. Boğazınızdan çıkarken dile gelen cümleleriniz bir süzgeçten geçmezse sonrasında çok üzülebilirsiniz.Öfke nöbetleri ve öfkeyi kontrol edememe gibi problemler yaşayabilirsiniz.
Zihinsel enerjinizi kontrol edemeyeceğiniz konulara yoğunlaştırmayın. Aceleciliğiniz ve sinirli tavırlarınız kesiklere ve yanıklara neden olacaktır. Dindirmediğiniz baş ağrınızın sebebi 29 derece İkizlerdeki Marsın Vesta ve Neptün’e olan bağı olabilir.
Mars 29.derecede iken insanlarla çatışmaya girmek pek sorun çözücü davranış değildir.Kendi sorunlarınıza odaklanırken karşınızdakinin sorunlarını görmezden geliyor olabilirsiniz.Bu alanda öğrenmeniz gereken en önemli ders cesaret gerektiren ve bugüne kadar içinize attığınız konuları iradenizi de kullanarak öfkenizi kontrol altına almayı başarıp karşınızdakine aktarabilmektir.
Bugün bu göksel enerjiler altında, dengesiz ruh halinin getireceği sıkıntılı olaylardan korunmak için yapılacak en iyi şey,meditasyon yoluyla dünyanın ruhu ile iletişime geçmek ve içsel huzursuzluklardan arınmak.
Günün Kartı TEMPERANCE yani bugünün tarot kartı gereken ne ise o yapılmalı der: Yani durum ne olursa olsun uygun olanı yapma anlamına gelir. Bugün sakinleşmeli ve aşırıya kaçmamalısınız
“Ölçülülük “kelimesi Latince ´de karıştırma veya birleştirme anlamına gelen “temperare”den oluşur. Gerçekte bunun anlamı hiçbir şey yapmama demektir.
Hayatın farklı yönleriyle birleşebilmek için kişiliğin serbest kalması gerekir. Nerede olursanız olun gülünmesi gereken yerde gülebilmelisiniz. Kendinize uyguladığınız kontrol mekanizmasının ayar düğmelerini kırıp atmalısınız. Hayatın birbirinden farklı yönlerini dengelemeli kendinizin dışında bir kişiliğe bürünerek öz kişiliğinizi yok etmemelisiniz. Bu şekilde, kişiliğinizin öğelerini birleştirebilirsiniz ve böylece siz ve dış dünya doğal olarak bütünleşerek uyum sağlayacaktır. Bu şekilde sorununuzu daha kolay aşacak veya engelleri çok daha iyi göreceksiniz.
Hayatın tüm farklı yönlerini dengeleyerek tüm eski alışkanlıkları ve korkuları geçmişte bırakabilmelisiniz.

1 Ağustos
Günün önemli planet hareketleri
07:08
09:19
11:50
13:28
17:41
20:35
Ağustos ayına yüksek göksel enerjilerin etkisinde girdik. Her şeyden önce sabah saatlerinde kısa süreli de olsa Aslan burcundan Başak burcuna geçmeye hazırlanan Ay’ın boşluktaki döngüsüyle haftaya merhaba diyeceğiz.09.19′dan -11.45 ‘e kadar boşlukta kalacak olan Ay süresince rutin işlerinizle ilgilenmeli yeni başlangıçlar ve anlaşmalar için biraz sabretmelisiniz.
Ay Başak burcuna geçtikten hemen sonra Balıktaki Neptün’le karşı karşıya gelecek. Bu demektir ki günlük problemlerden kaçmaya, aldanmaya ve aldatmaya hazır bir ruh haline bürünebilirsiniz. Yani, yeni bir karar ve anlaşma öncesindeyseniz aldanmalara ve kendini kandırma hallerine karşı tetikte olmalısınız.
Haftanın ilk günü Pazartesi Ay’a aittir ve Ağustos ayının bu ilk gününde gökyüzünde geri hareket eden planet sayısı dünyevi ve kişisel anlamda karmik etkilere maruz kaldığımızı gösteriyor. Ağır hareket eden Uranüs, Neptün ve Plüton’un geri hareket ediyor olması yetmezmiş gibi tanrıların habercisi Merkür’ün yarın tüm gün hareketsiz kalması ve ardından Retro’ya başlaması ile insanlığın ruhu bir bedel ödeme döneminde. Her geri Merkür hareketi tanrılardan geçmişe dair bir mesaj içermekte. Oysa şimdi materyalist zihin hiç bir şeyi bir olgu olarak göremiyor ve geçirdiğimiz bu evrensel süreçten kendisine düşen payı fark etmiyor.Geri gidişler zorlasa da geride kalmış problemleri çözmek için büyük bir fırsattır aslında. Şu şu anda gökyüzünde bu kadar fazla geri hareket enerjisi varken bizler geçmişten bugüne kadar süregelen belki üstünü kapattığımız ve artık gün yüzüne çıkarıp yüzleşmemiz gereken ne varsa tamamlamaya ve ardımızda ağır bir yük bırakmamaya çalışmalıyız
Toprak ana kendisini yok eden insan ruhuna karşı acımasız bir cevap verecek. Görünen şimdilik maalesef bu.
Ceres geri hareket ediyor ve kendisi gibi geri giden Pluto ile 5 derecelik bir mesafeyle kare açı yapıyor 13 Şubat 2012 tarihinde ölümü ve yerin altını anlatan bu iki gökyüzü tanrı ve tanrıçası arasındaki kare açı kesinleşecek. ..
Ceres ‘in Merkür’e 150 derecelik bağı özellikle ailevi ilişkileri zorlarken iletişimi bozuyor. Kardeşler, ebeveyn ve çocuklar, arkadaşlar arasında ilişkilerde duygular ve eylemler görmezden geliniyor ya da hiç önemsenmiyor. Birbirini anlamayan problemleri görmezden gelen kişiler bir arada yaşamakta zorlanmaya başlıyor. Hani derler ya her şeyi bana batıyor. İşte belki sizde aynen bu duygusal rahatsızlığı yaşıyor olabilirsiniz.
Ceres ‘in Plüton ile kesinleşen kare açısı yani, 2012 13 Şubatı ,tüm görmezden geldiğimiz konularda, umursamadığımız, önemsemediğimiz yada gerilimi fark edemediğimiz alanlarda aslında onların ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlatacak acılar yaşatacak.
Şimdi güne dönelim. Öğle saatlerinde 13.28’de Başak burcundaki Ay- Merkür kavuşumu duygularınızı aktarırken zorlanmamanızı sağlayacak. Merkür’ün bir toprak burcu olan Başak’ta hareket ediyor olması nedeniyle transit haritalarınızda Merkür’ün ilerlediği alanda düşünce ve hareketlerinizden memnun olmayabilirsiniz. Belki daha pratik ve somut hareket ediyorsunuz ama daha mükemmele ulaşmak için gereksiz olan detaylarla savaşabilir her şeyi analiz etmeye kendinizi mecbur hissedebilirsiniz. Bu arada size gerekli olan gerçekleri gözden kaçırma olasılığını düşünmelisiniz.
17.41’de kesinleşecek ve önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olacak Güneş-Jüpiter karesinin enerjisiyle savurganlıktan, kibirden ve fiyakadan kaçınmalısınız. Bu göksel enerji neşe, iyimserlik ve kendine güven ile ilgilidir. Fakat aşırı güven sonrasında havanızın bir balon gibi sönmesi moralinizi bozacaktır. Kendinizle ve geleceğinizle ilgili gerçekten uzak beklentilere girmemelisiniz. Birde unutmadan belirtmeliyim ki şayet danışmanlık alacaksınız kendisini Tanrı gibi görmeye başlayanlara karşı uyanık olmalısınız.
Bu dönem hukuksal ve dinsel konularda çekişmelere sahne olacaktır.
Bu iki büyük göksel enerjinin birleşimini olumlu kullandığınızda karşınıza çıkacak fırsatları akılcı bir iyimserlikle başarılı bir şekilde değerlendirebilir ve ulaşmak istediğiniz hedeflerinize yaklaşabilirsiniz.
Bu göksel önemli bağ, kendisini tanrı gibi hisseden her şeyi yapabileceğini düşünen güçlü gibi görünen kişileri de ortaya çıkarırken hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığını anlatıyor. Güvendiğiniz dağlara kar yağmasın aman dikkatli olun.
Sabahın erken saatlerinde Ay Aslan burcunda boşlukta ilerlerken netleşecek Venüs-Uranüs üçgeninin enerjisiyle; Aniden başlayan heyecanlı ilişkilerin içerinde kendinizi bulursanız sakın şaşırmayın. Sıra dışı kişilere doğru çekilebilirsiniz. Özgürlük nidaları ile etrafınızdakileri şaşkına çevirebilirsiniz. Duygularınızı ve dürtülerinizi engellemek neredeyse imkânsızlaşır. Yaratıcı sanatlarda sınırları zorlayabilir iç sesinizi dinleyerek özgün tasarımlara imza atabilirsiniz. Stilinizi birden değiştirmeye karar vererek dikkat çekici bir biçimde giyinmeye başlayabilirsiniz. Bu göksel görünümün birde kötü tarafı var ki tüm olan bitene kayıtsız kalabilirsiniz.
Günün Tarot kartı DEATH; Her yönde beklenen köklü değişikliğin habercisidir. Artık sona geldiniz ve yeni bir kapıyı açmak için bir kapıyı kapatmanız gerekiyorsa bu bölümü tamamlamak zorundasınız.
Belki bilinmeyene doğru gitmek zor, belki kendinizi kaybolmuş gibi hissediyorsunuz ya da boşlukta amaçsız.
Ama şimdi tüm eski tutum ve korkularınızdan sıyrılmak zorundasınız.
Eski, kullanılmayan ne varsa süpürmelisiniz geçmişin çöplüğüne.
Belki de kendinizi yenilemek için içinizdeki gizli gücün açığa çıkmasını bekliyorsunuz.
Ruhsal ve maddesel dünyanızda önleyemeyeceğiniz büyük değişimler söz konusu olabilir. Kaçınılmaz olanı kabullenmek mi? ya da kaçtığınız kaçınılmaz olana yakalanmak mı? Seçim sizin
Ağustos ayı herkese, hepimize yüreğimizden geçecek olan güzelliklerin kapılarını açsın. Kayıplarımız bizi yıkmasın, kazançlarımız ise şımartmasın. Herşey gönüllerce olsun.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
08-02-2011 02:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 32,303 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 12,084 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Angel 462 721,025 06-02-2011 12:58 AM
Son Mesaj: ginka
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,855 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 18,031 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 15,153 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 19,259 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,820 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,984 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 28,409 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 30 Misafir