Değerlendir:
  • 12 Oy - 2.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Yılının Genel Değerlendirmesi
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
2011 Yılının Genel Değerlendirmesi
2011 yılında önemli gezegen geçişleri var. Uranüs Koç burcuna, Kiron ve Neptün Balık burcuna geçiş yapıyor. Bu geçişler ve önümüzdeki süreçte etkin gezegensel açılar, önemli bir değişim sürecinde olduğumuzu gösteriyor. Her zaman belirttiğim gibi burada tekrarlayayım: Zodyak’tan geçiş yapan gezegenlerin, tutulmaların etkilerini okurken, onların bu hareketlerinin önceden planlanmış olduğunu ve dolayısıyla kadersel olduğunu, ama elde edeceğimiz sonucu ve varacağımız noktayı farkındalık ve irademizle biz insanların bu kadersel etkilere vereceğimiz tepkilerin belirleyeceğini bilelim. Astrolojik etkiler bizlere aktif durumdaki olasılıkları göstermekte, birer potansiyel olarak ortaya çıkmaktadırlar. Nasıl sonuçlar elde edeceğimiz, bu etkileri nasıl kullanacağımızla, bilincimizi neye odaklandığımızla çok ilgilidir.



2011 yılı Koç burcu enerjisinin çok vurgulanacağı bir yıl olacak! Özellikle de yılın ilk yarısı. Hem Jüpiter hem de Uranüs Koç burcunda olacaklar…



12 Mart 2011’de Koç burcuna geçiş yapacak olan Uranüs reformların, devrimciliğin, yaratıcılığın, ileri görüşlülüğün de göstergesidir ve Koç burcuna giriş yapmasıyla birlikte, kültürel devrimin rüzgarlarını güçlü bir şekilde hissetmeye başlayacağız. Muhtemelen, toplumsal huzursuzluklar da gündemde önemli yer almaya başlayacak. İsyankarlık ve karşı çıkış, Koç burcundaki Uranüs’ün en belirgin özellikleridir. Otoriteyi kabullenmekte zorlanan Uranüs, asi ve erk tanımaz Koç burcuna geçiş yaptığında, dikta ve baskı rejimi uygulayan yönetimleri zor zamanlar bekliyor olacak.



Bu dönemde Plüton Oğlak burcunda olacağından, devletlerin düzenlerini korumak için daha fazla baskı uygulamaları da muhtemeldir. Zira Plüton’un Oğlak burcundaki konumu, gücü ve kontrolü elinde tutma arzusunu da beraberinde getiriyor. Bu iki gezegenin Koç-Oğlak burçlarından kare açı yapacak olmaları, acımasız ve düşüncesizce eylemlere yöneltebilir. Bu yüzden Nisan 2011’de Balık burcuna geçiş yapacak Neptün’ün uyumlu ve hassas kılan yönlerinin vurgulanmasına ihtiyacımız olacak. Kritik 2012 öncesi ve özellikle de sonrasındaki yıllara damgasını vuracak olan önemli bir gezegendir Neptün. Ortaya çıkaracağı çok etkinin yanı sıra, manevi ve insani değerleri hayatımıza daha fazla taşıyacağını düşünmek için haklı nedenlerimiz var.



22 Ocak tarihi ile 4 Haziran 2011 tarihleri arasında Jüpiter de Koç burcunda hareket ediyor olacak. Bu transit, kendine güven ve coşkuyu arttıracaktır. Bunun yanı sıra, egoyu, kendine önem vermeyi, hırs ve özgüveni arttıracağını söylemek gerekir. Tüm bu özellikler iyi kullanıldığında, yönetkenlik yeteneğimizi stratejiyle birleştirmemize katkıda bulunabilir. Jüpiter öncü burçların en etkilisinde yerleşimde olduğundan, yeni girişimlere öncülük etme cesaretini göstermemiz ve diğer insanları harekete geçmeye teşvik etmemiz mümkündür. Jüpiter’in Koç burcundaki yerleşimi, en zorlayıcı koşulların bile önünde durabilecek özgüveni de beraberinde getirir.



4 Haziran 2011’de Jüpiter Boğa burcuna geçiş yapıyor. Yılsonuna kadar kalacağı bu burçta Jüpiter, Boğa burcunun fiziksel ve maddi güvence arayışını arttırır. Boğa, daha ziyade bereketli burçlardan biri olduğundan, burada maddi bereket getirecektir. Bu yerleşim, kaynakları iyi yönetme ve büyük potansiyel barındıran yatırımlar yapabilme becerisini gösterir. Jüpiter’in Boğa burcundan geçiş yaptığı zamanlarda, yarının ne getireceği bizi daha çok ilgilendirir. Kendimizi güvenceye alabilmemiz had safhada önem taşır. Materyale düşkünlük de görülebilir. Özellikle de bu alanda sınırlanmış durumda olduğunuz zamanlarda.



Geri hareketine başlayacağı 30 Ağustos tarihi öncesinde Jüpiter, Plüton ile uyumlu açıda olacağından, dünya ekonomisinden geçici bir toparlanma olabilir. 30 Ağustos sonrasında başlayacak ve 26 Aralık’a kadar sürecek tarihte ise, ekonomik alanda gerilemeler görülebilir. Jüpiter-Plüton’un uyumlu açıda olacağı yılın ikinci yarısında, gücümüzü daha doğru kullanabilme, şartları kontrollü biçimde zorlama, koşullarını geliştirme ve genişletme yeteneklerimiz artacak ve zayıflıklarımızın üstesinden daha kolay gelebileceğiz.



Jüpiter’in Neptün ile uyumlu açıda olacağı Haziran-Temmuz aylarında inançlarla ilgili temaları dengelememiz daha kolay olacak. Başkalarının ihtiyaçlarına karşı, bencil olmayan, şefkatli ve duygusal olarak hassas bir profil çizebiliriz. Manevi olaylar bizi daha çok ilgilendirebilir. Riskli ve tehlikeli durumlarla baş etmek için manevi gücümüzün artacaktır. Bu uyumlu açı müzik, tiyatro, dans, film ya da resim alanlarında başarıyı destekler.



Öte yandan, yıl genelinde gökyüzünde sert gezegensel irtibatlar da var. Satürn-Plüton karesinin ardından, 2011 yılı 12 Mart’ından sonra devreye girecek ve yaz aylarından iyice etkinleşecek Uranüs-Plüton karesiyle birlikte “Savaş Döngüsü” olarak adlandırılan gezegen döngüleri içerisine tekrar giriyoruz. Tarihte bu döngülerin, ekonomik krizlerin hemen ardından devreye girmesi dikkat çekicidir. Etkisi 2016 yılına kadar uzanan etkin döngüler, devletler düzeyinde büyük gerginliklerin ve kolektif korkuların ortaya çıkmasına sebep olacak cinstendir. Orta Doğu’da yaşanacak muhtemel gerginlikler en çok İsrail, Filistin, Mısır, Lübnan, İran ve Türkiye’yi etkileyebilir.



Türkiye, Orta Doğu’nun dengesi ve Avrupa’yla ilişkiler açısından, giderek daha çok önem kazanmaya başlayacak, ama muhtemelen büyük bir uluslararası huzursuzluğun da ortasında kalacak. İç ve dış gerginliklerimiz, zorlu mücadelelerimiz var. Bu stresli dönemde, ülkeler arası gerginlikler artabilir, savaş rüzgarları hızlı esebilir. İran’ın, komşu devletlerle ve ABD ile çok ciddi gerginlikleri olması yüksek ihtimal. 2011 yılında İsrail-ABD-İran üçgeninde, tüm Orta Doğu’yu etkileyecek gerginlikler ortaya çıkabilir.



İçinde bulunduğumuz sürece denk gelen gezegensel irtibatlar ve ağır hareket eden gezenlerin burç değiştirmeleri, ekonominin geçici bir süre için krizde olduğunu değil, mevcut ekonomik sistemin bütününün değişmek üzere olduğunu göstermektedir. Örneğin Neptün gezegeninin 2011 bir müddet için ve daha sonra 2012 yılında tamamen Balık burcuna geçiş yapıyor olması, tarihteki örneklerinden de anlaşılacağı üzere, materyalizmi simgeleyen kapitalizmin çökmek üzere olduğunun işaretçilerinden biridir. Neptün’ün bu burca geçtiği bir önceki tarihi olan 1848 yılı, feodal sistemlerin ve kapitalizmin çöküşü olarak görülür.



Neptün’ün Balık’a ilk girişini yapacağı 4 Nisan 2011 tarihinde, iki toplumsal gezegen olan Jüpiter ve Satürn karşıt konumda olacaklar, materyalist, aşırı tüketimi empoze eden kapitalist sistemin çöküşünü hızlandıracak bir faza girmekte olacağımızı işaret edecekler. Bu iki gezegenin kavuşum yaptığı 2000 yılından bu yana, her şeyin aşırı maddileştiğini gördük. Şimdi bu aşırı maddi eğilimlerin törpülenmesi, çözülmesi gereken bir sürece doğru ilerliyoruz. 2011-2024 yılları arasında ekonomik sistemlerin hızlı değişimine şahit olacağımız gözükmektedir.



Jüpiter-Satürn karşıtlıklarında iyimserlikle kötümserlik arasında gider geliriz. Kişisel başarılarımız ancak çok çalışarak gelir. Fırsatlar havadan yağmayacak, bizim kotarıp almamız gerekecektir. Yatırım ve harcamalarda dengesizlikler, mali sorunlar devrededir. Tabii sert doğa olayları da! Bu tam anlamıyla olgunluk, bilgelik gerektiren zorlu bir dönemdir. Ama tekamül sürecinde çok önemli bir basamaktır. Bu karşıtlık en çok Mart-Mayıs ayları arasında etkin olacak.



Neptün’ün Balık burcuna geçiş yapması sadece ekonomiyi ilgilendirmiyor pek tabii ki. Bu mistik gezegen genel olarak inançlarla, manevi ve ruhsal değerlerle ilgilidir. Hangi burçtan geçiş yapıyorsa, o burcun temalarında bariyerleri inceltir, seyreltir, çözer ve dağıtır. Neptün’ün Balık burcuna daha önceki girişlerine baktığımızda, insanların o dönemin kurumsallaşmış ve katılaşmış düzenini çözerek ve dağıtarak değiştirme eğiliminde olduklarını görürüz. Bu kurumsal düzen, bazen ekonomik, bazen dini, bazen de hukuk sistemi ve haklarla ilgili olarak görülebilir.

Antik dönem bilgilerine göre, Neptün’ün Balık burcuna geçişi kaosları da beraberinde getirir. Mitolojide Poseidon olarak adlandırılan Neptün, denizlerin, okyanusların ve depremlerin tanrısıdır ve Neptün’ün Balık burcuna (denizler ve sularla ilişkilendirilir) geçişinin, suların yükselmesini ve tufan olarak adlandırılabilecek sel felaketlerini tetikleyeceğini düşünülür. 2011-2012 yıllarından itibaren, Balık burcunda hareket edecek olan Neptün, denizlerle ve sularla ilgili sorunlarla yüzleşeceğimizi gösteriyor olabilir.

Modern dönem astrologlarına göre Neptün, Balık burcunun yöneticisidir. Gönüllü özveri, evrensel sevgi ve kardeşliği vurgulayan Balık burcunun özellikleri, Neptün’ün bu burçta olmasıyla, belirgin bir biçimde hissedilecektir. Balık burcu, hayal dünyasının uçsuz bucaksız evrenini temsil eder. Neptün’ün bu burçta olması, 2011-2025 yılları arasında, insanlığı yeni dünyalara açacaktır. Bir arketip olarak Neptün, yüksek bilincin kaynağı ile aramızda bağlantı sağlayan kozmik bir anten gibi görülür. Yukarıdan ilham ve mesaj almakla, ilahi olanla bağlantı kurmakla ilişkilendirilir.



Neptün’ün Balık burcunda hareket edecek olması, başta Balık burcunda gezegenleri ve yükseleni Balık burcu olanları ve Yengeç, Akrep gibi su elementi burçlarında gezegenleri olanları daha yaratıcı ve vizyonel kılacak. Bu burçlarda gezegenleri olanlar veya yükselenleri bu burçlardan olanlar spiritüel ve manevi temalara daha fazla eğilim gösterebilirler, her zamankine nazaran sezgisel yönlerini daha ön plana çıkarabilirler. Aslında bu etkiler tüm burçlar için geçerli olacak dersek yanılmış olmayız. Telepatikleşme, duygudaşlık, vicdan ve merhamet duygularının daha ön plana çıkmasını umuyorum bu süreçte. Çünkü diğer taraftan Uranüs ile Plüton’un gergin açılarının etkileri devreye girmeye başlayacak. Bu iki gezegenin Koç-Oğlak burçlarından kare açı yapacak olmaları, acımasız ve düşüncesizce eylemlere yöneltebilir. Bu yüzden Neptün’ün uyumlu ve hassas kılan yönlerinin vurgulanmasına ihtiyacımız olacak.



8 Şubat 2011’de Kiron da Balık burcuna geçiş yapacak. Balık burcundaki Kiron bize, erdem ve bütünlüğün ne olduğunu, sezgiler ve spiritüel gücün maddi şeylerden daha fazla önemli olduğunu öğretecek ve yaratacağı etkiler, ilahi ve manevi temalar dolayısıyla olacak. Balık değişken bir burç olduğundan, bütünleşmek için önce bir çözülme yaşanması gerektiğini göstermektedir. Kiron’un Balık burcunda olması, başkalarına yardımcı olma, duygusal destek verme ve şifalandırma aşamasında da fayda ortaya çıkaracaktır. Balık burcundaki Kiron’u, bencil olmayan şifacı olarak karakterize edebiliriz. Bencillikten uzak aksiyonlar, büyük amaçlara hizmet eder. Kendilerini bu amaca adayanlar kendi şifa süreçlerinde de bir yol bulacaklardır. Dünya, kendi özel dertlerimizden sıyrılıp bu yaklaşmakta olan değişimlerde ona destek olmamızı bekliyor…



Geri Hareketler ve Dikkatli Olmak Gereken Zamanlar



Aslında, gezegenler yörüngelerinde asla geri hareket etmezler. Geri hareket, yer merkezli bakışla gezegenlerin hareketlerinin izlenmesi esnasında gözlemlenen edilen bir olgudur. Gece gökyüzünü gözlemlersek, gezegenlerin birbirlerini takip eder şekilde Zodyak’ta ilerlediğine şahit oluruz. Normal şartlarda bir gezegenin Zodyak’taki hareketi Batı’dan Doğu’ya doğrudur. Buna düz (direkt) hareket denir. Bu hareket saat yönünün tersinedir. Bizim yeryüzünden bakışımızla, Zodyak’ta hareket etmekte olan bir gezegen yavaşlar, durur ve Zodyak burçlarının tersi istikametinde hareket ediyor gibi gözükür. Gezegen, bu hareketiyle saat yönünde ilerlemeye başlar. Biz bu harekete “Geri hareket” deriz.

Klasik Astroloji bakışıyla geri hareket etmek önemli bir güçsüzlük durumudur. Bu durumdaki bir gösterge pasif ve alıcı durumdadır. Dediğini/vaadini yaptırmakta zorlanır. Bu bir şanssızlık, zarar, uyuşmazlık, anlaşmazlık, aykırılık, tutarsızlık ve giriştiği işlerden zararla dönme göstergesidir. Gezegenler direkt harekette iken olayların devam ettiğini ve ilerlediğini gösterirler. Geri harekette iken olayların kesintiye uğramasını, yerine getirmede ve tamamlanmada aksaklıklar olduğunu gösterirler. Günümüz astrolojisinde bizler geri hareket dönemlerini aynı zamanda bir içe dönme, iç bilgisinden ve kendi yaratıcı yönlerinden istifade etme eğilimi olarak da görmekteyiz. Yani dünyevi alanda bir takım aksamalar olmaktadır ve bunun çözümü için gerekli enerjiyi ve rehberliği kendi içimizde aramamız gerekmektedir.

Güneş ve Ay hariç, diğer gezegenler geri hareket ederler; ama özellikle Merkür, Venüs ve Mars’ın geri hareketleri bireysel haritalarımızda daha fazla önem taşır. Kuşkusuz en önemlisi Merkür’ün geri hareketleridir. Zira bir yıl içerisinde en sık tekrarlanan (3 veya 4 kez) Merkür’ün geri hareketleridir.



Merkür Gerilemesi



Astrolojide Merkür, genel anlamda iletişim, kontratlar, yazılı metinler, sözleşmeler ve sözlü taahhütler, alım satım, pazarlık ve eğitimle ilişkilendirilir. Bazı astrologların “Kozmik düzenbaz” olarak nitelendirdikleri Merkür’ün geri hareketi iletişimsel karışıklıklara, yanlış anlaşılmalara, dalgınlıklar ve unutkanlıklar neticesinde aksamalara işaret edebilir. Merkür geri harekette iken girişeceğimiz yeni işlerde, yapacağımız sözleşmelerde koşullar beklenmedik şekilde yön değiştirebilir. Yapılacak sözleşmelerde, muhtemelen belge veya bilgi eksikliği söz konusu olabilir. Bu yüzden Merkür geri harekette iken önemli adımlar atmamakta fayda vardır. Eğer atmak durumunda isek, bu şartlarda içinde bulunacağımız şartları çok iyi değerlendirmeli, gelecekte karşılaşacağımız olası problemlerin önlemlerini almalı, imzalamamız gereken belgeleri çok iyi okumalı, yeni satın alacağımız şeyleri çok iyi kontrol etmeli, parasal alışverişlerimizde dikkatli olmalıyız. Özellikle bilgisayarların iyi korunması, önemli bilgilerin yedeklenmesinde fayda vardır.



Merkür Gerilemesini Nasıl Kullanmalıyız?



Her şeyden önce, Merkür gerilemesinin gereğinden fazla olumsuz gibi yansıtıldığını düşündüğümü ifade etmeliyim. Yani yaklaşık üç-dört hafta boyunca hiçbir şeye adım atmayalım gibi bir sonuç çıkarmamalıyız bu gerilemeden. Hatta bu dönemleri kullanabiliriz…



Merkür’ün gerileme zamanları eldeki her türlü projeleri gözden geçirmek, eksiklerini bir kez daha değerlendirmek, düzeltmek açısından çok olumludur. Yapacağımız işle ilgili yeni ve ilave bilgiler toparlama, kendimizi daha iyi hazırlama fırsatı buluruz. Merkür geri giderken akla gelen fikirler çok parlaktır ve direkt harekete döndüğünde, bunlar çok akışkan olarak ortaya çıkarlar. Bu yüzden fikir jimnastiği yapmak, ya da daha güncel ifadesiyle beyin fırtınası yapmak, yeni projeler üzerinde tartışmak için çok ideal günlerde olacağız. Kuşkusuz, bu fikirleri ortaya çıkarmak için, Merkür’ün direkte döneceği tarihten sonrasını beklemek daha akıllıca olacaktır. Merkür’ün geri gittiği dönemlerde, eskiye ait şeyler tekrar karşımıza çıkabilir. Bu, işimiz veya ilişkilerimizle alakalı olabilir. Kaybettiğimiz eşyaları bulma şansını da yakalayabiliriz. Evde veya işyerindeki evraklarımızı ve eşyalarımızı düzenlememiz işe yarayacak; kaybetmiş olduğumuz bazı evraklarımızı bulmamız konusunda şansımız artacaktır.



Bu yıl Merkür üç kez geriliyor…



Merkür’ün Gerileme Tarihleri



30 Mart-23 Nisan 2011: Bu tarihler arasında Merkür Koç burcunda gerileme yapacak. Koç burcu yeni işlere girişim cesareti, keşifler ve yeni adımlar atmak demektir. Gölge yönü acelecilik ve düşünmeden yapılan girişimlerdir. Yukarıdaki tarihler arasında atacağımız adımlarda acelecilikten kaçınmalı, girişeceğimiz işleri birkaç kez gözden geçirmeliyiz. Çok burcu ham ve işlenmemiş enerjinin en yüksek seviyesini temsil ettiğinden, bu enerjimizi içe yönelterek, kişisel gelişimimiz ve kendimizi keşfetmek için kullanabiliriz.



3 Ağustos-27 Ağustos 2011: Merkür gerilemesine Başak burcunda başlıyor ve Aslan burcunda devam ediyor. Başak burcu planlama, çalışma ve ürün ortaya çıkarmak demektir. Gölge yönü endişe, kuruntu, işkoliklik ve aşırı detaycılıktır. Hizmet ve sağlık sektörleriyle ilişkilidir. Merkür 3-8 Ağustos arasındaki tarihlerde Başak burcunda gerileyeceğinden, bu tarihler arasındaki sağlık ve hizmet konularına yönelik iş ve organizasyonlarımızda dikkatli adımlar atmamız isabetli olur. Planları daha iyi detaylandırmak ve eksiklerini tamamlamak için ise çok güzel bir zaman aralığı bu, değerlendirilmeli! Merkür, 8-23 Ağustos tarihleri arasında gerilemesine Aslan burcunda devam edecek. Aslan burcu yönetme, merkezde olma, dikkat çekme, yaratıcılık ve sergileme kavramlarıyla ilişkilidir. Bu tarihler arasında olayların merkezinde olacağımız, idare edeceğimiz, yaratıcılığımızı sergileyeceğimiz projelerde adımlarımızı dikkatli atmamız yerinde olacaktır. Yetenek ve yaratıcılığımızı, sergileyeceğimiz işleri gözden geçirmemiz için güzel bir fırsat aslında.



24 Kasım-14 Aralık 2011: Bu tarihler arasında Merkür Yay burcunda gerileme yapacak. Yay burcu eğitim, yayıncılık, yabancılarla ilgili işler, seyahatler, yeni keşifler ve icatlar, inançlar, ilmi konularla alakalıdır. Bu tarihler arasında seyahatlerde gecikme ve ertelemeler, yayıncılık alanında gözden kaçan hatalar, eğitimle ilgili projelerde aksama ve ertelenmeler, fikir değişiklikleri oluşabilir. Bu tarih aralığını, inandığımız şeyleri, hayat görüşlerimizi, öğrendiklerimizi gözden geçirmemiz, kendi iç bilgeliğimize yönelmemiz ve iç sesimizi dinlememiz açısından ise bulunmaz bir fırsat olarak görebiliriz.



Jüpiter Gerilemesi



Jüpiter en büyük iyicil etkili gezegen olarak nitelendirilir. Jüpiter varlık, özgürlük, bolluk demektir. Ilımlılığı ve ortada olmayı anlatır. Satürn ve Mars gibi iki kötücül planetin arasına girerek onları ılımlılaştırır. Araya giren ve barış getiren yapıdadır. En mutlu eden, rahat ve kolay giden, kar ve kazanç getiren işleri anlatır. Pürüzsüzlük ve özgürlükle bağdaştırılır. Dönem olarak orta yaşı anlatır. İlham, bilgelik, ileri görüşlülük getirici yönleri vardır. Manevi manada kendini dine veya iyilik için çalışmalara adamak, maddi manada zenginlik, bolluk peşinde olmakla ilişkilendirilir. Genellikle neşe ve mutluluk verir. Etkilediği hayat alanlarında en büyük gelişim fırsatlarının yanı sıra, abartılarla ve gerekenden yüksek beklentilerle de karşılaşabiliriz.



Jüpiter’in geri gitme zamanlarında şanslar da bir müddet için geri çekilir. Fırsatları değerlendirmekte zorlanabilir, ele geçen fırsatları müsrifçe harcayabiliriz. İş hayatınızla ilgili konularda şanslarınız geçici bir süre için geri çekilebilir. Elinize geçen fırsatları değerlendirmekte zorlanabilirsiniz. Bu geciktirici ve şansların geri çekildiği süreç yaklaşık 4 ay sürer. Öte yandan bu gerilemeleri, hayata bakışımızı ve inançlarımızı, hayattan edindiğimiz tecrübeler gözden geçirmek, kendi iç bilgeliğimize yönelmek için kullanabiliriz.



Bu yıl gerçekleşecek Jüpiter gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.



Jüpiter’in Gerileme Tarihleri



30 Ağustos-26 Aralık 2011: Bu tarihler arasında Jüpiter Boğa burcunda gerileme yapacak. Bu dönemde dünya ekonomisinde gerilemeler yaşanabilir. Kendimizi güvenceye almaya çalıştığımız, yatırımlarımızı korumaya veya daha fazlasını elde etmeye çalıştığımız alanlarda zorlanmalar yaşayabiliriz. Aslında bu, kaynaklarımızı gözden geçirme dönemi. Sahip olduklarımıza şükretme, onların kıymetini bilme, var olanlarla mutlu olma, keyfini çıkarabilme zamanı…



Satürn Gerilemesi



Satürn hayatın limitlerini temsil eder. Sınırlarımızı gösterir. Böylece hayatın gerçeklerinin farkında olmamızı sağlar. Bir nevi, bizi disipline eder. her şeyin bir formunun olduğunu, kuralları hatırlatır. Bu kurallara uyarak, bir şeyleri inşa eder, somutlaştırırız. Uzlaşmayı, sonuca gitmeyi zorlaştıran, engelleyen, daraltan ve büzüştüren, cimrileştiren, yoksul ve yoksunlaştıran, ağırlaştıran, kurutan, soğutan yapıdadır. Alıkoyma gücüne sahiptir.



Satürn’ün geri gitme zamanlarında uzun dönemli projelerinize yeniden yön vermenizin zamanı geliyor demektir. Organize hareket eder ve dikkati elden bırakmazsanız, ileri dönük yapılandırıcı konularda başarı şansınız artar. Ancak plansız hareket etmeniz durumunda, bu gerilemeden daha çok etkilenirsiniz. İnşa işleri, temel atma işleri, önemli yapılanma işlerine büyük organizasyonlara girişmek için Satürn’ün geri harekette olmadığı zamanları tercih etmek daha akıllıca olacaktır.



Satürn’ün Gerileme Tarihleri



26 Ocak-13 Haziran: Bu tarihler arasında Satürn Terazi burcunda gerileme yapacak. Bu dönemde hukuk ve adalet, evlilik ve ilişkiler, estetik ve zarafetle ilgili işlerde organizasyon sorunları yaşanabilir, yapılandırma ve girişimlerin devamlılığını sağlama zorlukları oluşabilir. Aslında bu ilişkilerimizi, ne kadar adil ve dengeli davrandığımızı, kendimizde veya yaşadığımız ortamda yapacağımız estetik ve dekorasyon değişikliklerini gözden geçirme ve kendimizi dengeleyebilmek için bir düzeltme zamanıdır.



Uranüs, Neptün ve Plüton’un Gerilemesi



Bu gezegenlerin gerilemeleri uzun vadeli programlarımızda bazı aksamalara sebep olabilir. Ama bunların etkilerini daha ziyade toplumsal bazda hissederiz. Kişisel haritalarımızda iç gezegenler (Merkür, Venüs) ve sosyal gezegenler (Mars, Jüpiter; Satürn) kadar etkili değildir. İsmi üstünde, bunlar “Jenerasyon Gezegenleri”dir. Bu gezegenler evrensel prensipleri ve enerjileri anlatırlar. Etkileri ve kontrolleri bizim kullanımımızın ötesindedir. (şimdilik!)



Uranüs’ün Gerileme Tarihleri



10 Temmuz-10 Aralık 2011 (4-0 derece Koç)



Neptün’ün Gerileme Tarihleri



3 Haziran-9 Kasım 2011 (0 derece Balık-28 derece Kova)



Plüton’un Gerileme Tarihleri



9 Nisan-16 Eylül 2011 (7-4 derece Oğlak)





2011’de Güneş ve Ay Tutulmaları



Tutulmalar, hayatımızın daha evvelce karanlık kalmış alanlarını aydınlatırlar. Daha evvelce görünür olmamış şeylerin görünür hale gelmesine neden olurlar. Gizli kalmış şeylerin açığa çıkma zamanlarını gösterirler. Artık ertelenen, bir kenara atılan şeylerin değişmesi zamanının geldiğini gösterirler. Bu aynı bir deprem gibidir. Sarsar ve nelerin temizlenmesi, bitmesi, yıkılması gerektiğini gösterir. Tutulmalar, hayatlarımızda daha iyi şeyler olması için tasarlanmış olaylardır.



Değişim olmadan, gelişme olmayacağını hatırlamak gerekir. Yüzeyde ortaya çıkan şeyler ne kadar karışık veya stresli olursa olsun, her şeyin bir nedeni olduğunu unutmamalıyız. Değişimin heyecanını içimizde hissedersek, bu değişimleri kişisel gelişimimiz için deneyimlenmesi gereken birer vesile olarak görürsek, pozitif kullanma şansını yakalamış oluruz. Ama yine de tutulma sırasında büyük kararlar almamalı, büyük çıkışlar yapmamalıdır. Birkaç hafta sonrasını beklemekte fayda vardır. Kendimiz başlatmaktan ziyade, başkalarının başlatmasını beklememiz daha uygundur. Pasif kalmayı, başkalarını dinlemeyi tercih edebiliriz.



Bu yıl tam altı tutulma var. Bunlardan dördü Güneş tutulması, ikisi Ay tutulması olacak. Bu pek alışıldık bir durum değil. Ne kadar çok tutulma varsa, o kadar hareketli, olaylı (pozitif veya negatif) bir yıl olacak demektir. Özellikle de yılın ikinci yarısı. Çünkü yılın birinci yarısında sadece bir tutulma var: 4 Ocak 2010’daki Güneş tutulması (gerçi 21 Aralık 2010’daki tam Ay tutulması yılın ilk yarısını etkileyecek).



Yılın ikinci yarısında ise tam beş tane tutulma var ve bunların üçü Güneş tutulması olacak: 1 Haziran’da Güneş tutulması, 15 Haziran’da Ay tutulması, 1 Temmuz’da Güneş tutulması, 25 Kasım’da Güneş tutulması, 10 Aralık’ta Ay tutulması. Ankara’ya göre çıkartılmış çoğu tutulma haritalarında ve Giriş haritalarında (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) Güneş kuvvetli alana düşüyor. Bu da dikkat çekeceğimiz, uluslar arası platformda güç kazanacağımızı gösteriyor. Bu Güneş tutulmalarından ikisi Oğlak ve Yengeç burçlarında gerçekleşecek ve Türkiye için önemli gelişmeler dönemine işaret etmekteler.



Bu altı tutulmanın astrolojik haritalarını en çok etkilediği ülkeler şunlar: Avustralya, Fransa, ABD, Rusya, Afganistan. Toplam altı tutulmadan, hangi ülkenin horoskopunun kaç tanesinde etkilendiğini aşağıdaki istatistikten görebilirsiniz. Şüphesiz, horoskopu tutulmalardan en çok sayıda etki alan ülkelerde ekonomik, siyasal, kültürel değişimler, hatta doğa olayları daha fazla gözlemlenebilir.



Avustralya
5

Fransa
5

ABD
4

Rusya
3

Afganistan
3

Japonya
2

Kuzey Kore
2

Türkiye
2

Meksika
2

Filistin
2

Mısır
2

Kanada
2

İngiltere
2

Çin
1

İran
1

Irak
1

Küba
1

İsrail
1




Tutulmalardan horoskopu en fazla etkilenen şehir tam beş kez etki alan New York olarak görülmekte. Phoenix ve Manhattan horoskopu iki kez, Los Angeles horoskopu bir kez tetikleniyor. Ayrıca Vatikan ve NASA horoskopları iki tutulmadan etki alıyor. Bu şartlarda siyasal, ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal değişimlerden, hatta doğa olaylarından bu şehirlerin oldukça etkileneceğini söyleyebiliriz. İstanbul’un kuruluş horoskopunu net bilmiyorum. Ama Oğlak burcundaki tutulma esnasında, ufuk çizgisinde Jüpiter-Uranüs kavuşumunun aynı derece ve neredeyse tam olarak aynı dakikada olması, İstanbul için çok önemli değişim, gelişim zamanlarına işaret etmekte…



Bu yıl Oğlak ve Yengeç burçlarında birer güneş tutulması olacak. Bu tutulmalar, önümüzdeki yakın süreçte ekonomik ve sosyal, ailevi alanlarda önemli değişimlere işaret ediyor. Bu tutulmalar temel anlamda şu alanlarda değişimleri ortaya çıkartacak:



· Ekonomi, iş dünyası ve dünya ticareti

· Devlet kurumları ve hiyerarşik düzenler

· Politik düzen ve organizasyonlar

· Kamu binaları, resmi daireler, eski ve virane yerler

· Bankerler, ekonomistler, kamu görevlileri

· Toplumsal prestij, saygı

· Kişisel kariyer ve disiplin

· Yaşlılar ve olgun insanlar, otorite figürleri

· Limitler, kısıtlamalar, otorite ve baskılar

· Topraklarla ve yer altı ile ilgili konular, kıtlık riski

· Çiftçiler, tarım ve ziraatla, hayvancılıkla uğraşanlar

· Duygusal bağlar, ailevi düzen, ailevi ilişkiler, evlilik, çocuklar

· Domestik, milli temalar, milli sınırlar, güvenlikle ilgili konular

· Halkla, kadınlarla, annelerle ilgili konular

· Beslenme, büyüme, verimlilik, aidiyet ihtiyacı

· Emlakçiler, aile terapistleri, aile işiyle uğraşanlar, domestik ihtiyaçla ilgili işler

· Oteller, bakımevleri, bakıcılar, hemşireler

· Sular ve denizlerle ilgili konular, yağışlar



Bu yıl İkizler ve Yay burçlarında iki Güneş iki Ay tutulması olmak üzere dört tutulma gerçekleşecek ve şu temalar yıl genelinde dikkat çekecek:



Uluslar arası ticaret ve ekonomi, e-ticaret, komşu ülkelerle ilişkiler,
Eğitim, öğretmenler, ulaşım ve ulaştırma, posta çalışanları, gençler
Haberleşme, medya, istihbarat toplama, haberciler
Ajanlar, bilgi hırsızları, dedikodu ve iftiralar,
Günlük pratik bilgileri, yazılı metin ve belgeleri, kitapları, inançları gözden geçirme, farklı bir bakış kazanma
Sosyolojik çalkantılar, ayaklanmalar, isyana teşvikler,
Anlaşmalar ve ittifaklarda değişiklik
Doğal felaketler, yıkıcı fırtınalar, rüzgarlar, iletişimde ve ulaşımda aksamalar
Havayolu endüstrisi, uçak kazaları, fosil yakıt fiyatları, kıtlığı ya da kısıtlamaları
Kutsal yerler ve kişiler yüzünden savaş riski, din adamlarını da içeren skandallar
Yeni belgeler (Wikileaks), sırları açıklayan kitaplar, videolar, internet siteleri
UFO deneyimlerinin çok artması, Dünya dışı yaşamla ilgili belgeler
Medyada hızlı değişimler, büyük medya devlerinde köklü değişiklikler
Yeni fikirler, yaratıcılık
İletişim ve bilgi paylaşımının yeni yolları
Bilgi paylaşımının çok hızlanması, artması
Rasyonel akıldan, sezgisel akla kayma, iç bilgisine yönelme
Aşırı, körü körüne inançların, aşırı dindarlığın gözden geçirilmesi,
Vizyon kazanma bilinçte sıçramalar, yeni boyutlara taşıyan ani entelektüel ve kozmolojik ufuklar,
Bilinen zaman ve uzay kavramının değişmesi, gelişmesi, yaratıcılığın zirveleri,
Keşif ve icatlar, bilim ve teknolojide çok hızlı gelişmeler
Stresler neticesinde gelen yeni fırsatlar
2011’de Türkiye (Özet)



Türkiye için çizilmiş çoğu tutulma haritalarında Güneş kuvvetli alana düşüyor. Özellikle de Oğlak ve Yengeç burçlarındaki güneş tutulmaları ülkemiz için çok önem taşıyor. Yılın ilk yarısında Türkiye için olumlu etkiler ağırlıkta gözüküyor. Yılın ikinci yarısında bazı zamanlarda zorlanmalar var.



Yıl genelinde Türkiye’de muhtemelen şu başlıklar öne çıkacak:



· Yeni gruplar, ittifaklar içerisinde olma, dost ülkelerden destekler, Meclis2ten olumlun yasaların geçmesi, AB’ye alternatif bir gruplaşma içerisinde olma, Nato ve benzeri askeri ittifaklar içerisinde önem kazanma



· Geleceğe yönelik hedeflerde yeniden yapılanma, kendini dönüştürme ve güçlenme dönemi. Güçlü ittifaklar içerisine girme, uluslar arası alanda saygınlık ve başarı, dikkat çekme



· Genel anlamda refah görüntüsü, halkın iyimserliğinin artması, yenilenme enerjisi, Türkiye büyüyor imajının giderek artması, ülkemizin giderek yıldızlaşması yüzünden şimşekleri üzerine çekmesi



· Buna karşı çıkanlar, kıskançlıklar, liderlik çekişmeleri, dış alandan bazı baskılar, dış tehditlere açıklık, bölgede savaş rüzgarı estirecek gelişmeler



· İç sorunlar, gerginlikler, etnik kamplaşma ve kutuplaşma riski, terör (özellikle Şubat sonu, Mart, Nisan başı)



· Doğal afetlerde artış, olumsuz hava koşulları, topraklar ve ziraatta sorunlar



· Dış ticarette başarı, ihracatta artış, dış ülkelerde atılacak önemli imzalar, ticari anlaşmalar, eğitimde reformist hareketler, hukuki konularda olumlu etkilerin ağırlık kazanması (problemli zamanlar var)



· Bilimsel alanda önemli gelişmeler, keşifler ve icatların artması, eğitimin iyileştirilmesi



· Ruhsal uyanış ve aydınlanmanın başlaması, Türkiye önemli bir misyon üstleniyor…





2011 Yılında Dikkat Çeken Tarihler



Ekonomi ve borsa (Türkiye)



Olumlu: 3-7 Ocak, 12-15 Ocak, 25-30 Ocak, 11-15 Şubat, 21-25 Şubat, 1-8 Mart, 11-15 Mart, 24-31 Mart, 6-11 Nisan, 23-26 Mayıs, 22-27 Haziran, 5-8 Temmuz, 14-23 Temmuz, 23-30 Ağustos, 1-6 Eylül, 13-23 Eylül, 10-13 Ekim, 24-28 Ekim, 1-11 Kasım, 6-9 Aralık, 16-20 Aralık, 26-27 Aralık.



Olumsuz: 10-11 Ocak, 20-24 Ocak, 31 Ocak-9 Şubat, 14-16 Şubat, 16-23 Mart, 22-26 Nisan, 2-6 Mayıs, 9-20 Mayıs, 30-31 Mayıs, 2-6 Haziran, 28-30 Haziran, 11-13 Temmuz, 27-29 Temmuz, 5-17 Ağustos, 7-9 Eylül, 26-30 Eylül, 5-7 Ekim, 29-31 Ekim, 16-20 Kasım, 28-31 Aralık.



İlişkilerde Gerginlik Riskleri (Türkiye)



4-10 Ocak: Dış ilişkilerde hareketlenme, küçük tansiyonlar yaşanması riski



18-26 Ocak: Uluslar arası ilişkilerde gerginlikler ve tansiyonun artması riski



25 Şubat-1 Mart: Kamuyu ilgilendiren konulardan doğan gerginlikler, halk içinde huzursuzluk, provokatif olaylar ve terör riski.



8-23 Mart: En kritik dönem! İç gerginlikler ve terörün artması, uluslar arası alanda tansiyon, insan ilişkilerinde sorunlu bir dönem.



2-4 Nisan: Halk içinde huzursuzluk, gerginlik, endişe



11-28 Nisan: Yine oldukça gergin bir dönem! İnsan ilişkilerinde, günlük hayatta huzursuzluklar, şiddete yönelik eylemlerin ve terörün artması riski



1-4 Mayıs: İnsan ilişkilerinde gerginlikler, tansiyon.



16-20 Mayıs: Komşu ülkelerle ilişkilerde gerginlikler.



1-22 Haziran: Kritik bir süreç! Huzursuzluklar, çalkantılar, iyi yönetilmesi gerekiyor.



1-10 Temmuz: Gergin ve tansiyon yaratacak etkiler devrede.



28 Temmuz-16 Ağustos: Huzursuzluklar ve gerginlikler, çatışma ve terör eylemleri artabilir.



20-30 Kasım: Güvenlik güçleriyle ilgili sorunlar, bilgi ve belgelerle ilgili skandala yol açabilecek durumlar.



8-14 Aralık: Başkaldırı ve isyan havası, düşmanlıklara açık bir dönem.



2010 Yılında Doğal Felaketler Riski (Dünya Geneli)



Bu yıl dünya genelinde doğal felaketlerin sayısında ve etkinliğinde artışlar yaşanma olasılığından bahsetmek için astrolog olmak gerekmiyor. Ama astrolojik göstergelerin de bu teoriyi desteklediğini söyleyebilirim. Doğal afetlerin daha sık ve etkin yaşanacağı bir süreçteyiz. Daha önce bu konuda pek çok yazı yayınladığım için, aynı şeyleri burada tekrar etmeyeceğim. Aşağıda risk taşıyan tarihleri bulabilirsiniz…



19-26 Ocak, 10-14 Mart, 20-22 Mart, 2-5 Nisan, 20-25 Nisan, 1-5 Haziran, 16-22 Haziran, 17-21 Temmuz, 13-17 Ekim, 28-30 Ekim, 26-28 Eylül, 20-22 Aralık





Türkiye İçin Aylara Göre Değerlendirme



OCAK 2011



1-5 Ocak: Hükümetin başarısı, uluslar arası prestij kazanma, geleceğe yönelik adımlar, dış ilişkilerde hareketlenmeler, AB süreci ile ilgili bazı zorlanmalar, borsada yükselme veya kazanım şansı, çocuklarla ilgili konularda iyileştirmeler



2-14 Ocak: Hükümet ve ülkenin prestijinin artması, muhalefet partilerinde zorlanma, borsa ve ekonomide olumlu etkiler, dış ilişkilerde bazı zorlanmalar, anlaşma ve görüşmelerde engellenmeler, gecikmeler, tarım ve ziraatta, topraklarla ilgili konularda sorunlar, doğal felaketlere açık olunan bir süreç.



14-26 Ocak: Geri ödemeler, kredi ve borçlar gibi alanlarda zorlanmalar, uluslar arası ilişkilerde gerginlikler, tansiyon



16-28 Ocak: Halkla ve kadınlarla ilgili sorunların artması, sağlık sorunları, ekonomik alanda stresler, borsada türbülans, hükümet veya önemli yöneticilerin zorlanması, tanınmış kişilerin veya aktörlerin ölümü veya hastalıkları



19-31 Ocak: Güvenlik güçlerinin etkinliğinin artması, güçlenmesi, suça yönelik eylemlerin, terörün üstesinden gelme başarısı, yakın komşularla ilişkilerde olumlu gelişmeler.



27-31 Ocak: Ekonomide kısmi zorlanma, borsada küçük çaplı düşüş, ama ardından toparlanma



Ay genelinde yakın bölge ve komşularla ilgili durumların dikkat çekmesi, kadersel ittifaklar, bölgede liderlik ve öne çıkış, gelişim gösterme…



ŞUBAT 2011



1-14 Şubat: Ekonomide zorlanma, borsada kayıp riski, evlilik ve çocuklarla ilgili konularda sorunların artması, sanatçılarla ilgili konularda stresler, barış ve diplomasi konularında problemler, sıkışmalar, dış ilişkilerde sorunlar ve huzursuzluklar.



3-15 Şubat: Yakın komşularla veya yakın bölgede sorunlar, gizli komploların ortaya çıkması, medya, gazeteciler veya yazarlarla ilgili suçlamaların artması, sahtekarlık ve dolandırıcılık, tüm yasa dışı işlerin yargıya intikal etmesi.



9-21 Şubat: Hükümet ve yöneticilerin zorlanması, ülkenin dış menşeli provokasyona maruz kalması, ekonomide ve borsada türbülanslar, din ve eğitim ya da yargıyla ilgili konularda stresler, yanlışlıklar, hatalar, ulusal soruşturmalar, insanlar arası ilişkilerde huzursuzluklar.



17-23 Şubat: Kadınlarla ilgili konularda çözüm üretme çabalarının artması, ülke yöneticilerinin başarısı, ekonomi ve borsada olumlu etkiler, sanatsal konularda başarılar.



20-28 Şubat: Güvenlik konularına yönelik hukuksal yaptırımlar uygulanması, iç gerginliklerin artması veya provoke edilmesi, huzursuzluklar, grevler veya çatışmalar, hükümet veya yargı ile güvenlik güçlerinin karşı karşıya gelmesi, eleştiriler, terör riski.



Ayın ikinci yarısında uzak komşularla ilişkilerin, ihracat ve dış ticaret konularının hızlanması, eğitim ve hukukla, yasalarla ilgili konularda zorlanma, terörün artması, provokatif enerjinin ön plana çıkması, halkın abartılı ve duygusal çıkışları, özgürlük arzusunun abartılı bir şekilde ortaya konması, terör ve kargaşa riskinin artması.



MART 2011



1-7 Mart: Hükümet ve yöneticilerin, önemli ve tanınmış kişilerin destek görmesi, borsa, sanat ve sporda başarı, hukuksal veya dini konularda geçmiş hesaplaşmaların veya sorunların tekrar ortaya çıkması, eğitim, din ve hukuksal alanlarda zorlanmalar, mücadeleler, dış menşeli düşmanlıklar veya provokasyonlar, yakın bölge ve komşularda sorunlar, terörün artması, provokatif enerjinin ön plana çıkması, halkın abartılı ve duygusal çıkışları, özgürlük arzusunun abartılı bir şekilde ortaya konması, oldukça gergin zamanlar…



7-17 Mart: Borsa ve dış ticarette başarı, yaratıcı sanatlarda, icat ve keşiflerde artış, yaratıcı çözümler bulunması, eğitim ve hukuk sistemi, anayasa ile ilgili konularda yenilikçi fikir ve görüşlerin artması. Yakın bölgede komşularla sorunlar, terör ve şiddete yönelik eylemlerin artması, kadınlarla ve halkla ilgili sorunlar, sorunların çözümüne yönelik gayretler, olumlu ve olumsuz etkiler bir arada…



15 Mart-31 Mart: Hükümetin daha fazla etkinlik ve çaba göstermesi, ülkenin gücünü dış ülkelere daha fazla göstermesi, uluslar arası ilişkilerde majör rol oynanması, borsada ancak önemli ölçüde risk almak ve cesaret sayesinde kazanç, terör ve şiddete yönelik eylemler, güvenlik güçlerine yönelik baskı veya saldırılar, iç ve dış huzursuzluklar.



Ay genelinde halkla ve kadınlarla ilgili konularda sorunlar, zorlanmalar, iç gerginlikler ve duygusal çıkışlar, sağlıkla ilgili sorunların artması risk, dış ülkelerle rekabetin ve mücadelenin artması. Terörün ve iç gerginliklerin artması, güvenlik güçlerinin daha fazla devreye girme gerekliliği, bazı zamanlarda güvenlik güçleri üzerinde baskının artması, ay sonlarında güvenlik güçleri ile hükümet arasındaki zorlanmanın biraz daha dengeye oturması…



NİSAN 2011



1-8 Nisan: Kadınlara yönelik saldırı veya sert etkilerin artması, toplum içinde gerginlikler yaşanması, sağlıkla ilgili sorunların artması, öte yandan borsada olumlu etkiler…



5-17 Nisan: İç gerginlikler ve provokasyonun artması riski, kazalara ve doğal afetlere açık bir dönem. Güvenlik güçlerine yönelik saldırı veya güvenlik güçlerinin daha etkin bir şekilde devreye girmesini gerektirecek durumların oluşması riski.



12-30 Nisan: Yine gerginlikler ve provokasyonun artması riski, kazalara ve doğal afetlere açık bir dönem. Güvenlik güçlerine yönelik saldırı veya güvenlik güçlerinin daha etkin bir şekilde devreye girmesini gerektirecek durumların oluşması riski, entrikalar ve politik manevraların artması, güç çekişmelerinin artması ve ortalığın kızışması…



Ay genelinde AB veya uluslar arası lobilere yönelik sorunların iyileştirilmesi potansiyeli yüksek. Ama iç huzursuzluğun belirgin bir şekilde artması riski var. Hem dışarıda, hem de içeride mücadele mecburiyeti ortaya çıkabilir. Güvenlik güçlerinin daha etkin bir şekilde devreye girmesini gerektirecek durumlar oluşabilir. Oldukça gergin bir ay…



MAYIS 2011



1-10 Mayıs: Sert söylemler, muhalefet ve güvenlik güçleri arasında sorunlar, yazarlar, medya mensupları, öğretmenlerle ilgili sorunlar, önemli yazılar veya yazışmaların sorun çıkartması, evraklar veya belgeler yüzünden ortalığın kızışması. Edebiyat dünyasından, basın ve medyadan kişilerin zarar görmesi, ulaşımla ilgili sorunlar, kazaların artması, önemli yöneticiler veya toplumca tanınmış kişilere yönelik saldırı veya eleştiriler, hukuksal davaların ve yargısal sorunların artması, sokak terörünün veya anarşinin tırmanması riski. Evlilik ve ilişkilerde gerginlikler riski.



11-20 Mayıs: Kadınlarla ilgili konularda iyileştirme, kamuya yönelik sorunların çözümlenmesinde ilerlemeler, sağlık ve hizmet alanında olumlu gelişmeler, dini ve hukuki meselelerde beklenmedik karşı çıkışlar, patlamalar riski de var. Ekonomide zorlanma, borsada düşüş riski.



21-31 Mayıs: Güvenlik güçlerinin destek bulması, güçlenmesi, etkinleşmesi, girişimlerinde başarı elde etmesi, güvenliğin ve huzurun sağlanması, komşu ülkelerle uyumlu ilişkiler, paslaşmalar, insan ilişkilerinde olumlu etkiler, ekonomi ve borsa için olumlu dönem. Ama ayın son günlerinde borsada türbülanslar olabilir.



Ay genelinde iç konulara odaklanma eğilimi hakim. Güvenlikle ilgili konular önem kazanıyor.



HAZİRAN 2011



1-10 Haziran: Kadınlarla ilgili sorunların çözümlenmesi konusunda olumlu gelişmeler, kadın figürlerinin daha fazla desteklenmesi, kadınlar ve genel olarak toplumu ilgilendiren konularda iyileştirme, ama evliliklerde zorlanmalar, boşanmaların artması, borsada kayıp riskinin artması. Ayın ilk günlerinde gizli düşmanlıklar, terör riski. Politik entrikalar, perde arkası oyunlar, ortaya çıkan sırlar ve belgeler. Yabancı ülkelerle bazı gerginlikler.



11-20 Haziran: AB veya uluslar arası topluluk veya örgütlerle hükümet arasında gerginlikler, bu gerginliklerin ekonomi piyasasına veya borsaya olumsuz yansıması, dini veya hukuki konularda, eğitim ve yayıncılık alanlarında stresler. Ordu ve güvenlik güçleriyle ilgili sorunlar, gizli belge ve bilgiler ortaya çıkması (dünya genelinde ve Türkiye’de)



20-30 Haziran: Gizli düşmanlıkların, perde arkası oyunların artması ve meydana çıkması, gizli örgütlere yönelik operasyonların artması. Öte yandan ekonomi ve borsada olumlu hareketler.



TEMMUZ 2011



1-10 Temmuz: Komşu devletlerle ilişkilerde gerginlikler, hukuksal konular, anayasal hükümlerle ilgili konularda karara varılmasında zorlanmalar, güç çekişmeleri. Ülkenin dış platformda güç ve prestij kazanması, ama içeride bazı gerginlik ve stresler. Sert etkiler var. Zorlu bir süreç Doğal afetlerde artış olabilir. İlk birkaç gün içerisinde ekonomi ve borsada zorlanmalar, sonradan aşılması, olumlu hava.



11-20 Temmuz: Yakın bölgede sorunlar, komşu devletlerle ilişkilerde zorlanmalar. İlk birkaç günlük süreçte borsada olumsuz hava, ama sonrasında olumlu havaya dönüşmesi.



20-31 Temmuz: Destekleyici unsurlar, ekonomide olumlu etkiler, hukuksal sorunların, eğitim ve uluslar arası ilişkilerde zorlanmaların üstesinden gelinmesi, iç olaylara daha fazla ağırlık verilmesi, sular ve topraklarla ilgili ve benzeri doğal afetlerin artması ve önemli sorunlar yaratması riski fazla. Güvenlik güçlerinin daha etkin bir şekilde devreye girmesini gerektirecek durumların oluşması riski, politik alanda güç çekişmelerinin artması, dış ilişkilerde gerginlikler, bölgede liderlik rekabetinin kızışması.



Doğal afetlere, terör ve şiddete yönelik etkilere açık bir süre. Dünya genelinde de böyle ve Türkiye için de geçerli. Gücü korumak için daha fazla mücadele gerekecek. Komşu ülkelerle yeni gruplaşmalar veya destekleşmeler sayesinde başarı ve yeni fırsatlar yakalanabilir.



AĞUSTOS 2011



1-6 Ağustos: Gizli düşmanlıklara, terör ve casusluk olaylarına açık bir dönem. Kadınlarla ilgili konular çok dikkat çekecek ve önem taşıyacak. Hastalıklara karşı önlemci olunmalı. Politik alanda entrikalı durumlar, gizli şeylerin açığa çıkması, geçmişle hesaplaşma enerjisi hakim. Ekonomik zorlanmalar, borsada türbülanslar.



1-15 Ağustos: Önemli ve etkin kişilerin, yönetici veya toplumca tanınmış kişilerin başarısı, uluslar arası saygınlık, güçlü ülkelerden destek, ilahi yardım etkeninin devreye girmesi, kadınlar ve halkın sorunlarının çözümlenmesi için fedakarca ve idealistçe çalışmalar, grup aktivitelerinden, birlik ve beraberlikten başarılı sonuçlar ortaya çıkarabilme potansiyeli çok güçlü. İyi kullanılmalı!



10-20 Ağustos: Şiddete yönelik eylemler, güvenlik güçlerini zorda bırakabilecek durumlarla karşılaşılabilir, kısa bir müddet için terör artabilir dikkat! Gizli durumların açığa çıkması, politik skandallara açık bir dönem…



20-30 Ağustos: Bölgede liderlik adına olumlu gelişmeler, ekonomi ve borsada olumlu etkiler, kadınlar ve halkla ilgili konularda çözümler üretme, sanatsal alanda başarı, çocuklar ve gençlerin şartlarının iyileştirilmesi yönünde adımlar, dış platformda başarılar.



Ay genelinde Hükümet ve yöneticilerin güçlü destekler alacağı, ülke olarak hedeflerimize destek alarak ilerleyebileceğimiz bir süreçte olacağız.



EYLÜL 2011



1-12 Eylül: Borsada olumlu gelişmeler, topraklar ve çiftçiler, ziraat, madencilikle ilgili konularda ve bu alanlarda çalışanlarla ilgili sorunlar, kazalar, kadınlarla ilgili konularda olumlu etkiler, sanatta başarı. Yakın bölgede ittifak ve destekleşmeler dikkat çekiyor.



13-20 Eylül: Ekonomide olumlu sinyaller, yakın bölgede ittifaklar, olumlu etkiler, dini konularda, yargıyla ilgili alanda, anayasal ve hukuki konularda, eğitimle ilgili ve dış ticaretle ilgili alanlarda olumlu gelişmeler, iyileştirmeler.



21-30 Eylül: AB veya önemli politik ittifaklarla ilgili konularda sorunlar, finans dünyası ve borsada türbülanslar, önemli ve toplumca tanınmış kişilerin zarar görmesi. Hastalıklar ve salgınlara karşı önlemci olunmalı. İç gerginliklerin tırmanması, terör veya şiddete yönelik eylemlerin, provokasyon, grev ve benzeri eylemlerin artması riski mevcut.



EKİM 2011



1-6 Ekim: Ekonomik alanda olumlu etkiler, halkın fayda görmesi, şartların iyileşmesine yönelik kararlar, yasalar.



7-20 Ekim: Ekonomi ve borsada zorlanma, harcamaların ve giderlerin artması.



21-25 Ekim: Bölgede liderlik adına olumlu gelişmeler, ekonomi ve borsada olumlu etkiler, Önemli ve etkin kişilerin, yönetici veya toplumca tanınmış kişilerin başarısı, uluslar arası saygınlık, güçlü ülkelerden destek.



25-30 Ekim: Ekonomi ve borsada zorlanma, harcamaların ve giderlerin artması, abartılı riskler zarar getirebilir. Hükümet zorlu birkaç günlük süreç yaşayabilir.



Ay genelinde Hükümet ve yöneticilerin güçlü destekler alacağı, ülke olarak hedeflerimize destek alarak ilerleyebileceğimiz bir süreçte olacağız. Öte yandan, dünya genelinde doğal afetlerde artış olabilir. Ay sonlarında Türkiye için de riskler var.



KASIM 2011



1-10 Kasım: Kadınlarla ve genel olarak halkla ilgili konularda olumlu gelişmeler, şartların iyileştirilmesine yönelik çalışmaların artması. Ayın bu ilk on günlük kısmında olumlu etkiler ağırlık tutuyor.



11-30 Kasım: Çocuklar ve genç nesille ilgili konularda mesuliyet getirici durumlar, sağlıkları konusuna çok dikkat verilmesi, eğitimin iyileştirilmesine yönelik girişimler yapılabilir, bölgede liderlik ve yeni mesuliyetler yüklenme eğilimi ön plana çıkıyor. Bilim insanlarımız, fikir adamlarımız, yaratıcı yeteneklerini ortaya koyacak mesleklerle uğraşan kişiler başarı elde edebilirler. Öte yandan dış ilişkilerde türbülanslar yaşanabilir.



18-30 Kasım. Borsada olumlu etkiler ağırlık taşıyor. Güvenlik güçlerinin etkin olacağı, ülkede güvenliğin sağlanacağı bir süreçteyiz.



ARALIK 2011



1-10 Aralık: Yakın bölgede ittifak arayışları, komşu ülkelerle birlikte hareket etme eğilimi. İnsan ilişkilerinde türbülanslı bir dönem. Huzursuzluklar, boşanmalar artabilir. Hukuksal konularda veya eğitimle ilgili konularda hararetli tartışmalar yaşanabilir.



10-15 Aralık: Güvenlik güçleri veya genel olarak güvenlik meselelerinin öne çıkacağı stresli birkaç günlük süreç.



15-31 Aralık: İç meselelere daha fazla odaklanma zamanı! Gerginlikler yaşanabilir. Öte yandan ekonomide ve borsada olumlu etkiler de devrede olacak. Gizli düşmanlıklara, provoklasyonlara, politik entrikalara açık bir süreç. Yılbaşına doğru borsada stres yaşanabilir.



Hepimiz için sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl olması dileklerimle…



Öner DÖŞER

30 Aralık 2010, Perşembe

ASTROLOJİ OKULU

http://www.onerdoser.com
12-30-2010 09:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: 2011 Yılının Genel Değerlendirmesi
2011 yılı burçlar
koç burcu:

bazı astrologlar tarafından yeni yılın en şanslı burcu ilan edilsede ben buna katılmıyorum, yaşamlarında önemli değişikliklerin olacağı bir yıl olacak evet ama jüpiter ve uranüsün vereceği olanakları pluton ve satürn açıları gölgeleyecek..transit Uranüs'ün koç burcu seyri ile aşırı özgürlükçü ve bazı insanlara aykırı gelecek şekilde kişilik değişimine neden olur, ve Uranüs kişinin kendi yapısından kaynaklanan sorunlu ilişkileri simgeler.

yinede çok önemli bir döngünün başlayacağı bir yıl olarak koçlar için oldukça önemli bir yıl dedikten sonra neler bekliyor koçları kısaca bir göz atalım..

para:

şubat_nisan 2011 düşmanlıklara yatkın olduğunuz bu süreçte dikkat etmeniz gereken konulardan biri ise size ait her tür olanağa birilerinin göz dikmesi olabilir, başarınız , kazancınız kıskanılabilir ve güvendiğiniz birileride elinizdeki şeylere göz dikebilir, koçlar maddi kayıplara fazla aldırmaz ama tanıdığınız insanlardan gelen bu kazıklar sizi oldukça üzebilir.yinede geçmiş zamanlara göre daha temkinli olup hakkınızı koruma yolunu seçeceksiniz.ortakları olan koçlar için oldukça sakıncalı bir süreç, ortakların katı tutumları sizi engelleme ve geçme istekleri sizi ortaklıkları sonlandırma durumuna getirebilir ve bunu dikkate alarak ortaklarınız adına imza atmamanızı öneririm çünkü ardından hukuksal sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.her ne olursa olsun siz yürüdüğünüz yolda yanlız gitme kararı alacaksınız ve bu sizin kendinizi daha iyi ve güçlü hissetmenizi sağlayacak.yeni yıla güçlü mars etkileri ile girecek olan koçları ayın ilk yarısı mesleki anlamda bir hayli sorun bekliyor ama kısa bir etki sakin olursanız hasarsız atlatırsınız..ocak ortalarından şubat sonuna kadar ise yakın dostlarınızla ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

aşk:


evli koçlar için heyecansızlık ve tekdüzelik geçmişteki sorunları ortaya çıkarabilir ve ilişkileri bir hayli sıkıcı hale gelebilir.uranüsün kışkırtmaları ile bir çok koç burcu farklı kişiliklere bürünecek ve özellikle evli koçlar için evlilik zorlu bir hale dönüşecek ve ani bir kararla ayrılık düşüncesini gerçeğe dönüştürmeye kalkabilirler.ayrılıkların çok fazla görüleceği koçlarda bekar yada dul olanlar içinde ani evlilik kararları bekliyor, ani kararlar hangi konuda olursa olsun hayal kırıklığına uğratabilir ve aniden evlenen koçların evlilikleri ilk birkaç ay dışında toz pembelikten uzaklaşıp kara basana dönüşebilir, hızlı düşünen , başına gelecekleri umursamayan tüm koçları özellikle evlilikle ilgili düşünmeye çağırıyorum.

aile:

şubat_ mart 2011 oldukça özellikle ailevi konularda Zor bir dönemdir, bastırılmış duygular geçmiş yıllarda oluşan kızgınlıklar adeta hortlar ve kişinin canını acıtmaya başlar, bilinçaltı şimdi yüzeye çıkıp hesaplaşmak ister ve bu olmazsa kişi ağlama nöbetlerine kapılır kendisine acı çektirmeye başlar.
Bu devrede bir çok şey ters gitmeye başlar, sebepsiz gerginlikler ve iç sıkıntıları kişiyi esir alır. Bu arada bazı eşyalarımızı kaybetmek, hırsızlık olayları ve unutkanlıklarda sıkıcı durumlar yaşatabilir.[/COLOR]
erkeklerin egoları yüksek , kavgacı olabilir , kadınların hayatındaki erkeklerde aşırı sinirli ve acımasız davranabilir.

sağlık:

sağlık olarak oldukça hassas ve sorunlu bir yıl diyebiliriz fakat jüpiterin iyileştirici gücü ile tüm sağlık sorunlarının üstesinden gelebilirsiniz, yüksek tansiyon, nedenii belli olmayan kanamalar, üreme organları bel, böbrek, mide , diş problemleri sizi zorlayacaktır.
yılbaşı geceleri genelde sıkıntılı ve hüzünlü geçen koçlar için bu yıl geçmiş yılllara göre daha mutlu olacakları bir yılbaşı gecesi bekliyor, bir çok koç yeni yılın ilk saatlerinden itibaren az yada çok şans oyunlarından parada kazanabilir.
__________________

boğa burcu:

para:

kuzey düğümün açıları boğalara başkalarının maddi imkanlarından faydalanma ve şans oyunları, bors gibi konularda fırsat ve şans sunabilir, fakat kumara yatkın boğaları aşırıya gitmemeleri konusunda uyarmak istiyorum yinede.
2011 yılında arkadaşlarınızın olanaklarıda size akabilir bu yardım şeklinde olmasa bile size yeni maddi imkanlar sunabilirler, onların yardımı ile gelecek iş ve parasal fırsatlar yıl boyunca rahatlamanıza neden olacaktır.

aşk:

bir kaç yıldır aşk evleri oldukça sıkıntılı olan boğalar genelde sorunlu ve sıkıntılı ilişkiler yaşadılar, ve bir çok boğa yaş farkı olan ilişkiler yaşadı ve bir yanları çok severken diğer tarafları ilişkilerinin geleceği hakkında endişe ile geçti, yeni yıl özellikle partneri olmayan boğalara bol aşk vaad ediyor.ilişkisi sorunlu olan boğalarda özellikle nisan ayından itibaren ilişkilerindeki sorunları halletme yoluna gidecekler.


aile:

boğaların ebeveynlerinden birinin sağlık sorunları bu yıl onları biraz üzebilir, bu sağlık sorunu psikolojik kökenlide olabilir, anlaşılması yada tedavisi güç bir hastalıkta, öte yandan diğer ebeveyni hiç düşünmediği maddi sürprizler bekliyor, hisseli mallar yada miras gibi hatta şans oyunlarından gelebilecek paralarda olabilir.
çocuk sahibi olmak isteyen boğlar bu isteklerini mayıs ayından itibaren gerçekleştirebilir ve yuvalarına gelecek bebeğin heyecanını yaşayabilir.

sağlık:

yeni yılın ilk 2 ayı ocak ve şubat sağlık sorunlarına bir hayli yatkın olduğunuz aylardan ve eğer bu süreçte bazı sorunlarınızı halletmezseniz mayıs ayından itibaren yeniden aynı sağlık sorunun ilerlemiş hali ile karşılaşabilirsiniz. geçmişte boyun,- boğaz ve üreme organları ile ilgili sorunlar yaşadıysanız ve tam halledilmemişse şimdi bu sorunların nüksetme zamanı ve siz boğalar sağlık sorunlarınızı bir parça geciktirerek ardından uzun vadede uğarşmak zorunda kalabilirsiniz , en doğrusu bu sorunları kendiniz halletmeye çalışmadan bir doktora başvurmanız.

ikizler burcu :

son yıllarda hayatından en çok şikayet eden ve bir kaç yıldır kendilerini toparlamakta zorlanan ikizler burcu insanları özellikle nisan 2011 den itibaren bir anda sanki taze kan aşılanmış gibi atağa geçecek , üstlerindeki hareketsizliği ve bunalımı silkip atacaklar ve büyük bir enerji ile dolacaklar. size mucizeler vaad etmiyor yıldızlar fakat yaralarını saracak gücü ve yardımı yollayacaklar ve geçen yıllar sizi hayata karşı daha güçlü olarak savaşmanızı sağlayacak.

para:

Bu yıl bir çok iş teklifi alabilir ve en iyisi hangisi acaba diye düşünebilirsiniz.ocak ayında başlayacak olan maddi girişimler nisan ayından itibaren artarak devam edecektir. yaz ayları bir çok maddi imkan, iş teklifi sizleri bekliyor olacak, kendi işini kurmak isteyenler içinde özellikle haziran ayı sonları oldukça olumlu açılar beklemekte değerlendirmek size kalmış.

aşk:

evlilikte heyecansızlıktan yakınan ikizler burcu insanları yeni yılda evliliklerine eşlerininde çabaları ile yeni bir renk getirecek ve bu yuvaya katılacak yeni bir bebek olarakta olabilir.
aşk arayan yanlız ikizler burcu kişileri sağlam ilişkilere doğru gidecekler karşılarına çıkan kişiler onların tam tersi karakterde sağlamcı ve kolay pes etmeyen kişiler olacak farklı kişiliklerin harika buluşması şeklinde güzel ve uzun beraberlikler bekliyor hatta bu ilişkiler bu yıl içinde evliliğede gidebilir.

aile:

ebeveynleriniz için maddi anlamda biraz sıkıntılı bir yıl olacak, bir anda düşünülmeyen masrafların çıkışı onları zor durumda bırakabilir ve sizden yardım talebinde bulunabilirler ve sizde biraz kızsanızda elinizden geleni esirgemeyeceksiniz onlardan.


sağlık:

geçtiğimiz yıllarda sağlık sorunlarına çok yatkın olan ikizler burcu için bahar aylarına kadar sağlık sorunlarını helletme süreci, geçmişten süregelen ne kadar sağlık sorunu varsa adeta yeniden doğmuş gibi çözüme gideceksiniz , bu sorunları gidermek için bazı küçük operasyonlarda olabilir ama sonuçta iyileşmeniz için gereken ne ise onu yapacaksınız.

yengeç burcu:

bu yılın en sıkıntılı olan burçlarından biri olan yengeçlere öncelikle sabır diliyorum.unutmayın yaşanan her sıkıntı ardından daha güçlü olmanızı sağlayacaktır.

para:

para ile yaz aylarındaki fırsatlardan söz edelim ve moraliniz biraz olsun düzelsin. uzun süredir iş rayan yada işleri bozuk yengeçler yaz aylarına kadar kemerleri sıkmaya devam edecek fakat özellikle temmuz_eylül arası düşünmedikleri bir çok maddi fırsatla karşılaşıp rahatlayacaklar.

aşk:

evli yengeçler için sıkıntılı bir zaman dilimi olabilir, uzun zamandır süregelen sorunlar artarak üstünüze gelebilir ve siz evliliğinizi derin sorgulayarak bazı kararlar alabilirsiniz, alacağınız kararlar bir kaç yıldır evlilik sorumluluğunu üstlenmeyen ve sizi bir çok sorunla tek başına bırakan eşleri şaşırtacaktır çünkü o denli evinize ve yuvanıza düşkünsünüzki eşler sizin onların hayatından gidebileceğine inanmıyorlar ve şimdi siz artık bu evlilik bitebilir sinyalleri vereceksiniz eşlere ve maalesef bir çok yengeç bu kararı hayatada geçirecek..bekar yengeçler için evlilik adımları olabilir ama biraz dikkat diye uyarmak isterim çünkü yaşamlarına giren kişiler onları ezme eğiliminde olan kıskanç kişilikte olacak ve sorunlu bir evliliğe adım atabilirler.

aile:

yengeçlerin kardeşleri ve kuzenleri bu süreçte ani kararlarla evlilikler yapabilir ve güzel evliliklerin habercisidir..Bu süreçte güç mücadeleleri olasıdır. Sizin üzerinizde baskı ile isteklerini gerçekleştirmek isteyenlerle karsı karsıya gelebilirsiniz.ve bu baskıyı kurmak isteyenler bazen eş, bazen evlatlar, otoriteler, ebeveynler olabilir , bu süreçte sorunlu olan kişiler ile güç mücadelesine girer ve alışılmadık yollara baş vurarak onları alt etmeye çalışırız ve kaybedeceklerimizi düşünmeden, kadınlar için baba, erkek evlat ve eş bundan nasibini alabilir.

erkekler içinde baba, evlat, kardeş, işveren gibi kişilerle güç savaşları hakimdir.
çok uzun yıllar süren ailevi sorunlara yol açabilir.


sağlık:

sağlık olarak zorlanacağınız bir yıl sizi beklemekte, diş, böbrek, bel, mide ve cilt sorunlarına yatkın olan yengeçler 2011 de bu sorunlarla karşılaşacaklar ve uzun bir tedavi sürecinden geçecekler.geciktirilmiş ameliyatlar da bu süreçte söz konusu olacaktır, hatta daha önce hiç bir şekilde zorlamayan bir çok organ bu süreçte sürpriz operasyonları gerektirebilir.
__________________


aslan burcu:


Yeni yılın en şanslı burçlarından olan aslanlar için bir çok konuda parlak günler onları bekliyor.
bu süreçte din ve felsefe duyguları ateşlenir ve bazı dini yerlerleri gezme görme özünü keşfetme amacı ile yapılacak yolculuklarıda simgeler. ( bu merak ve araştırma farklı dinlerle ilgilide olabilir.) yolculuklardan söz etmişken tüm yıl bavulunuzu kaldırmayın diye uyarıda bulunmak istiyorum, daha önce yurt dışına çıkma fırsatı bulamayan aslanlar bu yıl yurt dışı ülkeleride gezip görerek mutlu olaylar yaşayabilirler, bu yolculukların büyük bir kısmı arkadaşlarla gidilen geziler olacağından sizin için daha zevkli bir hale gelecek geçirdiğiniz güzel günler.

para:
para evi 3 yıldır kapalı olan aslanlar ocak ayından itibaren rahatlamaya başlayacak mucizevi para girişleri de olabilir , yıllardır çözümlenmeyen miras vb konular bir anda çözüme ulaşabilir ve acil gelen maddi olanaklara şaşırıp kalabilirsiniz. yılın en şanslı burçlarındansınız dedik ya , parayı aşırı seven ama asla sadece kendini düşünmeyen etrafına dağıtmayı da seven aslanlar için bol maddi imkan olacak ve hem kendileri hemde yakın çevreleri bolluktan faydalanabilecek.

aşk:

aşk evinizde 2011 de kuzey ay düğümü güneşinizle açı yapacak ve sizi koruyan , sadık ve güvenilir kişiler bir anda yaşamınıza girebilir.ayrıca ani evlilik kararlarıda bekar aslanları beklemekte ve eş adayları dünya görüşü diğer insanlardan farklı , inançlı ve değişik kişilikleri ile yaşamınızda yeni sayfaların açılmasını sağlayabilir.ve bebek sahibi olmak isteyenler içinde doğacak bebekler mutluluğunuza mutluluk katacak.
Evli olan ve evliliği özelliklede yanlış anlama yada aldanma gibi sorunlar yüzünden problemli olan aslanlar bu sorunlarını nisan 2011 den itibaren geride bırakıp eşle elele yola devam kararı alacaklar.

aile:


eşin ailesinden bir kadının kişiye karşı korumacı ve sevgi dolu yaklaşımlarınıda gösterir. eş ailesinde maddi anlamda sürpriz gelişmeler ve sizede gelecek kısmetler.yeni yılda aile desteğinide arkanıza alıp bir çok şeyi başarma gücünüz tam olacak.


sağlık:

sağlık sorunları olan aslanlar için muhteşem bir yıl, geçmişten gelen sağlık sorunlarını da dahil kolaylıkla halledeceğiniz ve şifa bulacağınız bir süreç, ayrıca kilo problemleri olan aslanlar için zayıflamak için tüm yıldızlar onlardan yana..
12-31-2010 12:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: 2011 Yılının Genel Değerlendirmesi
başak burcu:

Özellikle nisan 2011 den itibaren bir hayli rahatlayacak olan başaklar için güzel günlerin başlangıcı diyebiliriz, 2012 daha iyi bir yıl olacak ama bu yılda sırtınızı yaslayıp derin bir nefes alabilirsiniz.mucizeler olmayacak ama geçmiş yıllara göre toparlandığınız bir yıl bekliyor sizi.

para:

para konusunda bol paralar akmayacak ama gelecekte çoğalabilecek yatırımlar yada teklifler başakların önünde olacak.ayrıca eşin para durumu ile ilgili bilgi veren bu evdeki Uranüs eşin ani ve yüksek para kazanma ihtimalini ama aynı zamanda düşüşler yaşama ihtimalinide gösterir. yıllardır borçlar ve bir çok maddi sorunlarla uğraşan başakların rahat nefes alacağını söylemiştik ve yeni yılda ev sahibi olmak isteyen bir çok başak burcuda hiç düşünmedikleri halde ödemeleri onları zorlamayacak güzel bir ev sahibi olabilir.

aile:


eylül_ekim 2011 bir parça sorunlu geçebilir, özellikle aşk konularında , bastırılmış duygular geçmiş yıllarda oluşan kızgınlıklar adeta hortlar ve kişinin canını acıtmaya başlar, bilinçaltı şimdi yüzeye çıkıp hesaplaşmak ister ve bu olmazsa kişi ağlama nöbetlerine kapılır kendisine acı çektirmeye başlar.
Bu devrede bir çok şey ters gitmeye başlar, sebepsiz gerginlikler ve iç sıkıntıları kişiyi esir alır. Bu arada bazı eşyalarımızı kaybetmek, hırsızlık olayları ve unutkanlıklarda sıkıcı durumlar yaşatabilir.
erkeklerin egoları yüksek , kavgacı olabilir , kadınların hayatındaki erkeklerde aşırı sinirli ve acımasız davranabilir.

sağlık:

sağlık olarak nisan ayına kadar dikkat ederseniz ardından sağlık olarakta çok olumlu bir yıl olacak , nisan ayına kadar ise bacaklar ve bağırsaklar hassas hatta bir çok başağı apandisit ve fıtık operasyonlarıda bekliyor.
__________________



terazi burcu:

teraziler için zor bir yıl olacak diye başlıyorum yazıma , sabır ve sağ duyulu davranmanız gereken bir yıl var önünüzde.

para:

sonbahar maddi anlamda bazı şanslar sunabilir size yinede büyük beklentilere girmeyin, yaptığınız iş her ne ise değiştirmeye kalmayın aksi takdirde işsizler ordusuna katılabilirsiniz.

aşk:

bekar teraziler ise yeni yıla kadar onları etkileyecek ve birlikte yürüme kararı alabilecekleri kendilerinden oldukça farklı geçmişe sahip kişiler yanlarında olacak ve ani evliliklerde yine terazileri beklemekte..
evli teraziler için sorunlu bir yıl olacak özellikle ilk ondalıkta doğan terazilerin eşleri kişilik olarak değişime uğrayıp, sorunlardan kaçacak ve evliliğin nerde ise tüm yükünü sırtınızı yıkacak ve sabrında bir sonu var deyip sizde eşinizle olan tüm sorunları masaya yatıracaksınız , bir çok terazi sorunları halledemeyip ayrılık kararı alabilir, evliliği çok sağlam olanlar için bile sarsıcı etkiler görülmekte.flörtü seven evli teraziler için bazı uyarılarda bulunmalıyım bugüne kadar çok fazla çapkınlık yapıp yakalnamamış olabilirsiniz ama 2011 yılı çapkınlıklarınızı korumayacak hatta ortaya çaıkarmaya çalışacak benden söylemesi.

aile:

evlilik, akraba, ebeveyn, çocuk, kardeş, arkadaş tüm ilişkilerimizi gözden geçireceğiz şimdi ve bunlarda sizi rahatsız eden ne varsa çözüm yoluna gideceğiniz bir yıl olacak . ebeveynleriniz için sağlık sorunları ile dolu bir yıl olabilir ve sizlerde onların sağlık sorunları ve sıkıntıları ile çok fazla uğraşacaksınız.

sağlık:

sağlık sorunlarınız açısından çok yoğun etkiler aldığınız bir süreç olabilir, geçmişten kaynaklanan bazı operasyonluk durumlar varsa bu süreçte hortlayabilir ve operasyon kaçınılmaz olabilir.özellikle bel, böbrekler, mide, cilt , diş ve tansiyon sorunları kapıda ve en küçük bir belirtide önlem olarak sağlık kuruluşlarına müracat etmelisiniz.
__________________

akrep burcu:

Bu süreçte hayatinizin ve kişiliğinizin önemli bir değişimini gerçekleştirebilirsiniz.İsteklerinizin kuvveti ve değişim ihtiyacının ne olduğunu görmeyi algılamanın gücü hangi alanda isterseniz yardımcı olacaktır. Hayatinizin her hangi bir alanında yeniden yapılandırmak mümkündür.Zararlı alışkanlıkları bu süreçte kolaylıkla bırakırsınız, alkol , kumar vb alışkanlıkları olanlar bu süreç içinde büyük değişim yaparak yeniden doğuş gerçekleştirir. Gerekli olmayan veya modası geçmiş herşeyi hayatınızdan çıkartır ve yaşamınıza daha iyi yön verisiniz. .Bu transitte tüm güçler sizinle beraberdir. Grup çalışmaları özellikle başarılı olur.


aşk:

aşk yeni yıla damgasını vuracak akreplerde onları derinden etkileyen kişilerle ani kararlarla evliliğe gidebilirler.ve çocuk sahibi olmak isteyen bir çok akrep bu süreçte evlat sahibi olmanın verdiği mutluluğu tadabilecek. bir kaç yıldır akreplerin hayatında çok fazla sayıda kişi ani girişler yaptı ve aniden başlayan aşk ilişkileri aynı aniliklede son buldu ve şimdi daha sağlam beraberlikler isteyecek bekar akrepler.ve güçlü libidolarınıda bastrırark bir gecelik ilişkilere sıcak bakmayacaklar, başlarını yaslayacakları , sevgi sözleri duyacakları partnerler alacaklar hayatına ve 2011 bir çok akrebi dünya evine sokacak..

aile:

satürn terazi seyri akrepleri daha temkinli yapacak, şüpheci olan yapıları satürn etkisi ile dahada artacak, açık ve gizli düşmanlarına karşı tetikte olacaklar ve bu hissedişlerinde gerçek payıda fazla yaşamlarındaki otorite ve ebeveyn konumunda olan kişiler bu süreçte birer azılı düşman haline gelebilir.bu kişilerden kaynaklanan hukuksal sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilirler.şubat_mart ayları ebevynleri ile araları bir hayli açık olacak fakat akrebin gücü karşısında yinede pes edecek aile fertleri ve sizin düşmanlığınızı kazanmaktansa dostluğunuza razı olacaklar.

sağlık:

kendilerinin yada yakınlarının bazı sağlık sorunları yüzünden hastanelere gidip gelme bir hayli uğraştıracağa benzer.ayrıca tüm akreplere bu süreçte uyarım boyun, boğaz ve üreme organlarına biraz daha dikkatli olsunlar sonradan aşılması zor sorunlar yaşayabilirler. biraz temkin çok belayı önler.tansiyon, migren, sinüzüt gibi sağlık sorunlarıda akrepleri zorlayabilir ayrıca geçmiş yıllardan önemsenmeyen bazı operasyonlarda bir anda gündeme gelebilir.

para :

maddi konularda kasım _aralık 2010 ve ocak ayı bazı fırsatlar çıkarabilir. ayrıca tüm yıl boyunca hiç düşünmedikleri birr çok maddi kısmetide alabilir akrepler ve özellikle 2010 yılını borçlarla geçiren akrepler için kolay para kazanabilecekleri bir yıl müjdesini vermeliyim.
__________________

yay burcu:

yaylar için oldukça güçlenecekleri bir zaman dilimi diyebiliriz.sağ duyulu kararların alınacağı oldukça uzun bir süreç, tüm eski yaralar sarılacak, hayata bakışınız değişecek ve pozitifliğiniz maddi manevi bir çok alanda size yardımcı olacak, özellikle nisan ayından sonra yaşamınızdaki bir çok kısmetsizlik bitecek ve derin bir nefes alacaksınız.

para:

yeni yılın ilk ayları bir hayli harcamalı geçebilir mart ayından sonra bütçenizi dengeleyip yeni imkanlarla karşılaşabilirsiniz.bir kaç yıldır mesleki anlamda sorun yaşayan yaylar için özellikle sonbahar ayları iş anlamında oldukça verimli, terfiler alabilir hatta kendi işinizide rahatlıkla kurabilirsiniz.

aşk:

aşk olarak bu yılın en şanslı burçları yaylar, aşk kapınızda üstelik çok fazla kişi peşinizde olduğundan seçeneklerinizi değerlendirirken zorlanabilirsiniz. ani aşklar , ani kararlar bir çok bekar yay için söz , nişan ve evlilik töreni çok yakında.

aile:

ailevi konularda bir kaç yıldır sorun ve sıkıntı yaşayan yaylar için nisan ayından itibaren rahatlama süreci, ebeveynleriniz yıllardır uğraştıkları sorunlara elveda diyecek ve sizlerde onların sevincine ortak olacaksınız.

sağlık:

özellikle son 7 yıldır bir çok sağlık sorunu ile karşılaşan yaylar için yeni yılın ilk aylarından itibaren iyileşme dönemi olacak ve geçmişten gelen tüm sağlık sorunlarının üstesinden gelecekler.

oğlak burcu:

yanlızlığı seven oğlaklar için 2011 de özlerine dönerek az insanla yola devam diyecekleri bir yıl onları beklemekte .

eskiyi silip süpürme ve yeniyi kucaklama, kişi geçmişine göz atacaktır ve insanları değiştirmesinin imkansız olduğunu birazda acı deneyimlerle anlayacak ve onu üzen kişileri yaşamından çıkarma kararı alacaktır, bu karar daha öncekilere benzemeyecek karar kesin olacaktır sonu acıda olsa.

erkek yada kadın her iki cinste yaşamındaki yakın erkeklerle ilgili sorun, sıkıntı ve kayıplar yaşayabilir, olaylar yeni bir yaşam sunabilir ama bunu genelde öncesinde üzerek yapar.

tüm yıl boyunca oluşacak transitler evliliği bitirebilir , bazen çok iyi giden işimizi, evimizi, sağlığımızı, çocuklarlarla aramızı yada onlardan gelen sıkıntıları gösterebilir. her ne şekilde olsa acı tecrübelerle yeni bir sayfa açmayı gösterir.
para:

ortaklık ve maddi konularda özellikle nisan _haziran arasında dikkatli olmanızı öneriyorum bazı kandılmalar yaşayarak maddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

aşk:

evliliklerinde uzun bir süredir sorunlar yaşayan erkek oğlaklar bu sorunlarını çözerek evliliğe devam kararı alacaklar, bayan oğlakları ise eş sorunları beklemekte.

aile:

tüm yıl boyunca oluşacak açılar bazen çok iyi giden işimizi, evimizi, sağlığımızı, çocuklarlarla aramızı yada onlardan gelen sıkıntıları gösterebilir. her ne şekilde olsa acı tecrübelerle yeni bir sayfa açmayı gösterir.

sağlık:

öncelikle hassas ruh sağlığı fiziksel olarak bir çok yerinizden çıkabilir, kemikleriniz, dişleriniz ve cildinizde çok sorun çıkaracağa benzer.menapoz ve antrepoz dönemini yaşayan oğlaklar için bir parça daha dikkatli olmalarında fayda var aksi takdirde ileri derecede sorunlu bir menapoz _antrepoz geçirebilirler
__________________
12-31-2010 12:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: 2011 Yılının Genel Değerlendirmesi
kova burcu:

Özellikle nisan ayından sonra bir çok konuda yaşamınızdaki pürüzlerin kalkacağı bir yıl sizi beklemekte.gezegenlerin olumlu açıları eşliğinde 2011 sizin için oldukça güzel bir yıl olacak diyebiliriz.arkanıza yaslanın ve hayallerinizi gözden geçirin şimdi oluşma zamanı.

para:

araba hayalleri olan kovalar bu yıl içinde bu hayallerine hiç ummadıkları şekilde kolaylıkla kavuşabilir.maddi anlamda ani masrafların bitimi, daha temkinli olacak sağlam adımlar atacaksınız ve bir çok maddi imkanda kapınızda olacak.

aşk:

yanlız kovalar için aşkta kendilerinden yaşça büyük yada olgun kişiler onları bekliyor olacak bu kişiler sizden uzakta yaşayan biride olabilir, çok fazla heyecanlı olmayan ama sağlam ilişkiler isteyenler için oldukça iyi fırsatlar hatta isterseniz bu ilişki evliliğe doğruda gidebilir.özellikle bayan kovaların bir çoğu ani kararlarla evlenebilir.

aile:

kardeş yada yakınlarından birinin ani yükselişi ve ailede yaşatacağı sevinçlerden söz edebiliriz , kendileri ile ilgili bir çok güzel olay yaşayacak olan kovaların ailelerinde de oluşacak güzel olaylar mutluluklarına mutluluk katılacak.

sağlık:

sağlık olarak geçen yıllarda yaşanan bazı sağlık sorunları yeni yılda şifa bulacak ve hem beden olarak hemde ruh olarak huzurlu olacak kovalar.
__________________,


balık burcu:

balıklar için olumsuz olan bir çok durum olumluya çevrilecek. yaşanan sıkıntılar yıllar içinde onları daha sabırlı ve hoşgörülü yaptı şimdi daha inançlı ve eskiye göre dahada olgun olarak insanlara pozitifliklerini aşılayıp karşılığında pozitif enerjiler alacaklar.Bu süreçte hayatinizin ve kişiliğinizin önemli bir değişimini gerçekleştirebilirsiniz.İsteklerinizin kuvveti ve değişim ihtiyacının ne olduğunu görmeyi algılamanın gücü hangi alanda isterseniz yardımcı olacaktır. Hayatinizin her hangi bir alanında yeniden yapılandırmak mümkündür.Zararlı alışkanlıkları bu süreçte kolaylıkla bırakırsınız, alkol , kumar vb alışkanlıkları olanlar bu süreç içinde büyük değişim yaparak yeniden doğuş gerçekleştirir. Gerekli olmayan veya modası geçmiş herşeyi hayatınızdan çıkartır ve yaşamınıza daha iyi yön verisiniz. .Bu transitte tüm güçler sizinle beraberdir. Grup çalışmaları özellikle başarılı olur.


para:

bahar ayları para girişlerinin en yoğun olduğu süreç olacak 2011 mart-nisan ve mayıs aylarında maddi anlamda bir çok kısmet alacaklar, uzun zamandır ev _mülk vb almak isteyen balıklar için bu zaman diliminde bir çok fırsat çıkacak karşılarına.


aşk:

evli balıkların bir kaç yıldır süregelen evlilik sorunları bir karara bağlanacak ve bu karar ister ayrılık isterse evliliğe devam yolunda olsun alacakları en doğru karar olacak.
çocuk sahibi olmak isteyen balıklar için yaz ayları çok uygun konumda.
bekar ve yanlız balıklar ise bir kaç aydır içlerindeki tutku ile daha çok fiziksel ilişkilere eğildiler nisan ayından itibaren ise daha sağlam ilişkilere çevirecekler yönlerini.bekar balıklar için yaz ayları söz_nişan başlangıçları getirebilir.

aile:

aile ilişkileri yıllardır sorunlu olan balıklar için 2011 toparlanma yılı olacak, ailenin maddi manevi desteği yanlarında olacak ve ailelerinden aldıkları destekle bir çok konuda öz güvenleri tavan yapacak.

arkadaş ilişkileri konusunda ise uyarıcı bazı açılar mevcut, yıllardır dost sandığınız kişilerin sizi bir anda yolda bırakması, arkanızdan düşmanca hareket ettiğini öğrenmeniz hayal kırıklıklarına sebep olabilir.
sağlık:

yaz sonu sağlıkları açısından biraz sakıncalı bir ay olacak bu süreçte sağlıklarına biraz daha dikkat ederlerse korkulacak sağlık sorunları ile karşılaşmazlar.özellikle bağırsakları ile yıllardır sorun ve sıkıntı yaşayan başaklar yeni yılda tıbbi tedavi yada alternatif tıbba baş vurarak bu sorunlarını kökünden halledecekler.


ALINTI..........
12-31-2010 12:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Derin 288 339,966 04-02-2012 10:04 AM
Son Mesaj: gullusutcu
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,680 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 16,989 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,223 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,137 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,628 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir