Değerlendir:
  • 43 Oy - 3.14 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #151
Temmuz ayına genel bir bakış
1 Temmuz'da 9°Yengeç Burcunda, 13 Güney Saros Döngüsünde Kısmi Güneş Tutulması gerçekleşiyor. Bu Güneş Tutulmasının bulunduğu Saros Döngüsü nedeniyle farklı bir anlamı var. 1 Temmuz 2011'de Yeni 13 Güney Saros Döngüsü başlıyor. Peki, bunun anlamı nedir? Her Saros Döngüsünün bir başlangıcı ve bir sonu vardır. Her seri 72 tutulmadan oluşur ve yaklaşık 1200 yıl sürer. Bugün gerçekleşen tutulma, "Yeni 13 Güney Saros Döngüsü" olarak adlandırılacak. Döngünün bu ilk tutulması tıpkı bir doğum haritası gibi, bu döngü içinde bundan sonraki tüm tutulmaları etkileyecek ve 3237 yılına kadar sürecek bir döngünün başlangıcı olacak.

Astrolog Bernadette Brady'in tutulmayla ilgili yorumları oldukça dikkat çekici. Tutulma haritasında yer alan ara noktalar Plüton=Mars/Jüpiter ve Jüpiter=Yeniay/Neptün kişisel alanda da oldukça ümit verici ve başarıya götürücü etkiler yaratıyor. Brady'in yorumlarında, kişisel alanda zorlu geçen bir dönemden sonra çözüm ve berraklık geleceği belirtilmekte. Plüton'un ara noktası önemli olaylar ve güçlü dönüşümlere yardımcı olurken başarı getirecektir. Jüpiter ara noktası ise, uzun süreli karmaşadan sonra yumuşak bir geçişle çözümlenmeleri müjdeliyor. Böylece halihazırdaki problemlere çözüm üretip yeni bir sayfa açabileceğiz.

1 Temmuzdaki tutulma Öncü Nitelikteki burçların (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) 9°sinde kişisel gezegenleri olan kişileri etkiliyor. Bu burçların ilk derecelerinde doğan ya da bu derecelerde kişisel gezegenleri olan kişiler uzun zamandır zor zamanlar geçirirken hayatlarında pek çok değişim yaşamış olabilirler. Şimdi ise, bu kişiler için yeni bir sayfa açma zamanı geldi. 28 - 30 Mart doğumlu Koçlar, 30 Haziran - 2 Temmuz doğumlu Yengeçler, 1 - 3 Ekim doğumlu Teraziler, 30 Aralık - 1 Ocak doğumlu Oğlaklar, önceki dönemde yaşadıkları iniş çıkışlar ve değişimlerden sonra artık rahatladıklarını ve yeni bir alana adım attıklarını fark edebilecekler.

Tutulmalarla ilgili daha kapsamlı bilgilere 'Astroloji Yazıları' bölümündeki 2 Haziran 2011 Güneş Tutulması ve 2010 Yılı Güneş ve Ay Tutulmaları yazılarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca 'Videolar' bölümünden 2 Haziran Kısmi Güneş Tutulması bölümünden tutulmaların genel anlamlarını takip edebilirsiniz.

2 Temmuz'da iletişim gezegeni Merkür Aslan Burcuna giriyor. İletişim gezegeni Merkür, Aslan Burcuna girince ego merkezli konuşmalar gündeme yerleşir. 28 Temmuz tarihine kadarki dönemde günlük konuşmalarımız daha çok kişisel odaklı olacaktır. "Ben ne istiyorum?", "Ben ne düşünüyorum?", "Benim fikirlerim..." günlük konuşmalar içinde sıkça duyulacaktır. Aynı zamanda bu dönem boyunca zihnimiz daha çok eğlence, organizasyonlar veya çocuklarla ilgili konularla meşgul olabilir. Bir önceki döneme nazaran iletişimde dışadönük, sevecen ve coşkulu bir tarz izleyebiliriz. Bu da genel bir iyimserlik, neşe ve fikirlerde yaratıcılığı beraberinde getirecektir. Öğrenmek ve bilgilerimizi başkalarıyla paylaşmak her zamankinden daha eğlenceli olabilir.

4 Temmuz'da aşk, sevgi ve yaratıcılık gezegeni Venüs Yengeç Burcuna giriyor. Venüs Yengeç Burcuna girdiğinde duygusal paylaşımlar önem kazanmaya başlıyor. Bu dönemde başlayan ilişkilerde duygusallık ön planda olmakla birlikte, koruma teması da güçlü olacaktır. Önceki dönemde Venüs İkizler Burcundayken ilişkilerimizde sosyal paylaşımlar, iletişim ve arkadaşlık ön plandaydı. Yakınlaşma önce zihinde başlıyordu. Şimdi ise ilerlettiğimiz arkadaşlıklarımızda artık duygusal paylaşımları da yaşamak isteyeceğiz. Flörtçü ve havai bir havadan çıkıp karşımızdakine önem veren ve korumak isteyen duygular içine girebiliriz. Bu dönemde arkadaşlardan çok, aile ve yakın çevremiz önem kazanacaktır. 28 Temmuz'a kadar olan dönemde sevdiğimiz kişilere kol kanat germek ve onları korumak isteyebiliriz. Özellikle aile ilişkilerini dengelemek ve aile içinde uyum sağlamak bu dönemde önem kazanacaktır.

Bu etkiden en çok Yengeç Burçları ve yükselen burcu Yengeç olanlar etkilenecekler. Uzun zamandır zorlu etkiler altında olan Yengeçler ay boyunca daha iyimser ve uyumlu olabilecekler. Ay boyunca hayatın pozitif tarafını görmeye daha fazla meyilli olabilir, yaz tatilinin keyfini çıkarabilirler. Sevdikleriyle ve aileleriyle olan pürüzler bu dönemde tatlıya bağlanabilir. Yaratıcılıkları artarken çekicilikleri de ay boyunca artmaya devam edecektir.

23 Temmuz'da Güneş yöneticisi olduğu Aslan Burcuna giriyor. Güneş, Aslan Burcunda yönetici durumundadır ve burada bütün gücüyle parlar. Dolayısıyla önümüzdeki bir ay boyunca kendimizi daha coşkulu ve enerjik hissedeceğiz. Hayattan daha fazla zevk almak, eğlenmek, gezmek, sevdiklerimizle beraber vakit geçirmek, kendimizi göstermek ve aşık olmak bu dönemin enerjisini vurgulamakta... Bununla birlikte bir ay boyunca kendimize daha fazla zaman ayırmak isteyebilir, dış görünüşümüze her zamankinden daha fazla özen gösterebiliriz. Özellikle Aslan Burçları ve yükselen burcu Aslan olan kişiler 23 Ağustos'a kadar olan dönemde parladıklarını hissedeceklerdir.

28 Temmuz'da iletişim gezegeni Merkür Başak Burcuna giriyor. İkizlerin olduğu gibi Başak'ın da yönetici gezegeni olan Merkür, bu konumda oldukça güçlüdür. Merkür yöneticisi olduğu Başak Burcuna girdiğinde, eğitim, iletişim, haberleşme ve ulaşım gibi konularda hareketlilik başlayacaktır. Merkür 3 Ağustos'ta Başak Burcunun ilk derecelerinde ters hareketine dönecek. Bu sebeple detay isteyen konular ve analitik düşünme gerektiren işler üzerinde yoğunlaşmak mümkün olabilir. Merkür ters hareketinde Aslan Burcuna geri dönecek ve bu burcun 18°sine kadar gerileyecek. Bu derece, Merkür'ün 15 Temmuzda geçeceği dereceyle aynı derece. Bu sebeple 15 Temmuz sonrasındaki kararlar, planlar ve uygulamaları Ağustos ayı boyunca tekrar gözden geçirebilir ve yanlışlarımızı düzeltme fırsatı yakalayabiliriz.

28 Temmuz'da Venüs Aslan Burcuna giriyor. Venüs'ün Aslan Burcuna geçmesiyle kendimize olan güvenimiz nispeten artıyor. Aşk tanrıçası Afrodit, Aslan Burcuna girince iyice narsisleşecektir. Afrodit burada kendini çok beğenir ve bu özgüven çevresindeki kişilerin de onun cazibesine kapılmasına sebep olur.

Venüs burada kişisel yeteneklerini bir bir sergiler. Özellikle sahne, sanat ve gösteri dünyasıyla ilgili konularda oldukça başarılı olacaktır. Venüs'ün bu konumu Aslan Burçları ve yükselen burcu Aslan olanlar başta olmak üzere tüm Ateş Elementi (Koç, Aslan, Yay) burçlarına cazibe, uyum ve pozitif bir bakış açısı verecektir. Bu dönemde Ateş Elementi Burçlarında doğan kişilerin yaratıcılıkları artacaktır. İlişkilerinde çok daha uyumlu ve mutlu olabilecekler. Etraflarındaki hayranları artarken ilişkilerinde uyum ve dengeyi kolaylıkla sağlayabilirler. Bu dönemde her türlü yaratıcı çalışma ve çocuklarla ilgili konularda başarı elde etmek daha kolay olacaktır.

30 Temmuz'da 7°Aslan Burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Bu Yeniay'la birlikte önümüzdeki ay boyunca yüksek motivasyon ve cesaretimizi pek çok farklı unsurla dengeleyebileceğiz. Kendimizi göstermek, kararlı ve emin adımlarla yürümek isteyeceğiz. Bu dönemde yaşamımızın nasıl olması gerektiğine odaklanabiliriz. Kişisel konularda yapacağımız başlangıçlar ileride kendimizi gösterebilmemize ve takdir toplamamıza vesile olacaktır.


astrozenith
07-02-2011 11:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #152
Haftaya Astrolojik Bakış - 4 Temmuz Haftası
İlişkilerde duygusal bağların, evlilik ve ilişkilerle ilgili konuların vurgu kazanacağı bir haftadayız. Pazartesi günü Venüs Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Karşımızdaki kişilerden beklentilerimizin artacağı, aidiyet ve bağlılık temalarının öne çıkacağı bir sürece giriş yapıyoruz. Haftanın ilk günlerinde ilişkilerde daha ziyade olumlu etkiler hakimken, hafta sonuna doğru ilerlediğimizde, ilişkilerde çetrefilli zamanlar bizi bekliyor olacak. Perşembe gününden itibaren alarm zilleri çalmaya başlıyor. Giyim kuşam, estetik ve güzellik, dekorasyon ve süsleme gibi konularda girişim yapmak için haftanın ilk yarısı nispeten tercih edilebilir gözükürken, haftanın ikinci yarısında bu alanlarda atacağımız adımlardan beklenenin dışında sonuçlar alabiliriz, dikkat! ...

Pazartesi günü boyunca Ay Aslan burcunda hareket ediyor. Kendine güven, ilgi çekicilik ve sıcakkanlılığın öne çıkacağı bir gündeyiz. Şık giyinme, kaliteli yerlerde bulunma, eğlenceli aktivitelere katılma arzumuz artıyor. Ay gün boyunca boşlukta ilerleyecek. Sabah saatlerinde ilişkiler ve güzelliğin sembolü Venüs duygusal temaları ve ailevi ilişkileri temsil eden Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Duygusal ve ailevi temaların, ilişkilerde besleyicilik ve kollayıcılığın önem kazanacağı bir sürece giriyoruz. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Neptün üçgeninin ılımlı etkisiyle, özel ve sosyal ilişkilerimizde olumlu etkiler altında olacağız. İlişkilerde güzel gelişmeler beklenebilir. Bugün atılacak adımlar, ilişkilerde fedakarlık ve karşılıklı hassasiyet temalarını, gözetme ve vericilik temalarını ön plana çıkartacak. Artistik ve sanatsal konularda, estetik ve güzelliğe dayalı işlerde başarı elde edebiliriz.



Salı sabahı 04:15’te Başak burcuna geçiş yapacak olan Ay, titizlik ve detaycılığın önem kazanacağı bir günde olacağımızı gösteriyor. Organize ve planlı hareket etmek, iyi hesaplamak gereken işlerde başarılı olma olasılığımız güçlü. Duygusal anlamda ise kendimizi biraz huzursuz hissedebiliriz. Ay-Neptün karşıtlığının henüz etkin olacağı sabahın erken saatlerinde, duygusal olarak yönümüzü bulmakta zorlanabilir, kararsızlık çekebiliriz. Biraz daha ilerleyen saatlerde ise, Ay-Venüs altmışlığının olumlu etkileri devreye giriyor. Özel ve sosyal ilişkilerimizde karşılıklı destek ve fayda üreteceğimiz bir öğle öncesi bizi bekliyor. Sabah saatleri boyunca etkin olacak Merkür-Uranüs üçgeninin yaratıcı ve keşifçi etkilerinden yararlanabiliriz. Parlak fikirlerimizi ortaya koymanın ve yenilikçi adımlar atmanın tam zamanı! Öğle sonrasında ise, Ay-Jüpiter altmışlığının olumlu etkisiyle, girişeceğimiz işlerde şans yakalayabiliriz. Seyahatler planlamak, parasal işlere yönelmek, eğitim ve hukuksal konularda girişimler, önemli ve saygın kişilerle görüşmeler yapmak adına öğle sonrasındaki saatleri kullanabiliriz. Ay-Plüton üçgeninin devreye girmesiyle birlikte, güç destekleri alma şansımız da artıyor. Akşam saatlerinde ise Ay-Mars karesinin gergin etkileri devreye giriyor. Tartışma ve gerginlikten uzak kalmaya, şartları fazla zorlamamaya özen göstermeli, aceleci ve düşüncesizce adımlar atmaktan kaçınmalıyız. Gergin etkiler gece saatlerinde maksimuma varıyor, dikkat! Akşam saatlerinde ayrıca Merkür-Jüpiter karesinin de etkileri devreye giriyor ve kendimizi gereğinden fazla abartılı ifade etmemizin, boyumuzu aşan sözler vermemizin ya da ifadelerde bulunmamızın, daha sonra gergin geri dönüşleri olabileceğini gösteriyor.



Çarşamba günü boyunca Başak burcunda ilerleyecek olan Ay, başarı elde etmemizin yolunun akılcı ve mantıklı tavır takınmaktan geçeceğini gösteriyor. Sabah 03:19’dan itibaren gün boyunca Ay Başak boşlukta ilerleyecek. Bu yüzden mümkün olduğunca kalıcı ve somut sonuçlar beklediğimiz işlere adım atmamamızda fayda var. Sabah saatlerinde henüz Ay-Güneş altmışlığının olumlu etkileri devrede olacak. Özel ve sosyal ilişkilerimizde olumlu gelişmeler bekleyebiliriz. Öğle sonrasında ise daha ziyade belirsizlik havası hakim olacak. Yine de kesinleşen Mars-Satürn üçgeninin olumlu etkileri sayesinde, daha önce adım attığımız işlerin devamında ve takibinde olumlu sonuçlar alabiliriz. Enerji dengeli kullanabileceğimiz, efor veya cesaret gerektiren işlerde dengeli davranışlarımız ve akılcılığımız sayesinde başarıl elde edebiliriz.



Perşembe sabah saatlerinde henüz boşlukta ilerleyen Ay, 06:54 itibariyle Terazi burcuna geçiş yapıyor. Duygusal anlamda huzur ve dengeye ihtiyaç hissedeceğimiz bir gündeyiz. Her şeyin rahat ve pürüzsüz gelişmesi beklentimiz artıyor. Sabah saatlerinde bunu sağlamak daha mümkün ise de, öğle saatleri civarından itibaren zorlanmaya başlayabiliriz. Ay-Venüs arasındaki doksan derecelik gergin açının kesinleşeceği öğle saatleri civarında, gerek özel ve gerekse sosyal alanda ilişkilerimizi zorlamamaya özen göstermemizde fayda var. Bu açının hemen ardından Ay-Uranüs karşıtlığı etkinleşiyor. Beklenmedik duygusal çıkışlar yapmaya eğilim göstereceğimiz bu saatlerde, üzerinde uğraştığımız konularda ani durum değişikliklerine muhatap kalabiliriz. Gün boyunca etkin olacak ama tam da öğle saatleri civarında Ay tarafından tetiklenecek Venüs-Uranüs karesi, ilişkilerde sıra dışı gelişmelere, ani kopuşlara açık olduğumuzu gösteriyor. Bu saatler civarında estetik ve güzellikle, artistik ve sanatsal konularla ilgili atacağımız adımlarda zorlanmalar yaşayabiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde ise Ay-Plüton karesi kesinleşiyor ve stresli etkiler iyice vurgu kazanıyor. Tehlikeli ve riskli işlerden, çekişme ve gerginliklerden uzak kalmamız gereken saatlerdeyiz. Ay-Merkür arasındaki olumlu açı, akşam saatlerinde etkinleşiyor ve akılcı ve rasyonel davranma şansımızı arttırıyor. Akşam saatlerinden itibaren yakınlaşan Ay-Satürn kavuşumunun engellenme ve depresiflik hissi taşıyan etkileri, gece saatlerinde maksimuma varıyor. Sevgi, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olacağımız kişilerle iç içe olmamız, meditasyon benzeri rahatlatıcı tekniklere yönelmemiz bu stresli günün gerginliğini azaltacaktır.



Cuma günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. İlişkiler yine gündemimizin en önemli teması olacak. Ay-Güneş arasındaki kare açı sabah saatlerinde kesinleşiyor, gerek özel ve gerekse sosyal ilişkilerde gerginliklere, diplomasi ve siyasette güç çekişmelerine, otorite figürleriyle uyumsuz ilişkilere davetiye çıkartıyor adeta. 9.30’da son açısını Güneş ile yapan Ay, Terazi burcunda boşlukta ilerlemeye devam ediyor. Gün boyunca girişeceğimiz işlerden elle tutulur ve kalıcı sonuçlar almamız zor gözüküyor. Güneş-Ay karesinin ilişkilerde zorlanmalar yaratan etkisi günün ilk yarısında daha belirgin bir şekilde kendini gösterecek ve günün ikinci yarısında iyice uzaklaşacak ise de, ilişkilerde güç çekişmelerine işaret eden Venüs-Plüton karşıtlığının etkisini çok belirgin bir biçimde hissedeceğiz. Bu ikilinin sert açılarında estetik ve zarafetle, artistik ve sanatsal konularla, giyim kuşamla ilgili işlerimizde her zamankinden daha fazla zorlanabiliriz. Gün boyunca beslenmemize de çok dikkat etmemiz gerekiyor.



Cumartesi sabah saatlerinde henüz Terazi burcunda ve boşlukta hareket etmekte olan Ay, 09:30 itibariyle Akrep burcuna geçiş yapıyor. Sezgilerimizin ön plana çıkacağı ve başarı elde etmek için hissiyatımızı izlememiz gereken bir gündeyiz. Duygusal anlamda dayanıklılığımızın da testten geçeceği bu günde, başkalarının yaptığı hareketlere her zamankinden daha hassas ve alıngan tepkiler verebiliriz. Öte yandan, sabah saatlerinde Ay-Neptün üçgeninin uyumlu etkisi sayesinde, olayların ne yönde ilerleyeceğine dair sezgilerimiz güçlü olacak. Net ve olmamız sayesinde, girişeceğimiz işlerde doğru yön belirleyebileceğiz. Akşam saatlerine doğru ilerlediğimizde, Ay-Plüton arasındaki altmışlık ve Ay-Venüs arasındaki üçgen açının olumlu etkileri devreye girmeye başlıyor. İlişkilerle ilgili zorlanmaların etkin olacağı bu haftada, bu zorlanmaları nispeten aşabileceğimiz akşam saatlerini bir şeyleri telafi etmek için değerlendirebiliriz. Gece saatlerinde etkin olacak Ay-Jüpiter karşıtlığı, duygusal anlamda abartılı tepkiler verme eğilimi getiriyor. Yeme içme konusunda da abartılı davranabilir, eğlencenin sınırlarını zorlayabiliriz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Satürn altmışlığı, aklı başında kararlarımız ve konuşmalarımız sayesinde karşımızdaki kişiler üzerinde olumlu etki bırakma şansı getiriyor.



Pazar günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Etrafımızda olan bitenlerden duygusal anlamda çok etkileneceğimiz, gelişen durumlara yüzeysel kalamayacağımız, içinde bulunduğumuz durum ve olayları en derinlerimize kadar hissedeceğimiz bir gündeyiz. Ay-Merkür arasındaki kare açı, duygu-mantık arasında kalacağımızı, kararlarımızda inatçı davranırsak zarar göreceğimizi gösteriyor. Kendimizi rahat ifade edememe zorluğu yaşamamız muhtemel bu saatlerde sözlerimize dikkat etmemizde fayda var. Sarf etmemiz muhtemel yaralayıcı sözleri telafi edemeyebiliriz. Öğle sonrasında Ay-Güneş arasında oluşacak üçgen açının olumlu etkileri devreye girmeye başlıyor. Karşı cinsle ilişkilerimizde daha olumlu sonuçlar alabileceğimiz bir gündeyiz. Ebeveynlerimizden de destek bulabiliriz. Olumlu etkiler akşam saatlerinde de devam ediyor.





Öner DÖŞER

3 Temmuz 2011, Pazar

Ayvalık
07-03-2011 03:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #153
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
4 Temmuz Pazartesi

5 Temmuz sabahına kadar sürecek bir Ay boşlukta günündeyiz. Bu gün Ay’ın gününde Ay’ın boşluğunda bencillikten kaçınmalı diğerlerini kendi isteklerinizle zorlamamalısınız.
Güneş ve Pallas 150 derecelik açı ile bağlanıyor. Problemlerinizi çözmek için çok fazla çaba ve efor harcamayın çünkü otorite figürleri veya babanız sizin problemlerinize duyarsız kalabilir ve destek göremeyebilirsiniz. Yada tam tersi olabilir. Babanızın sağlık sorunları ilerlediğiniz yolda tıkanmalara yol açabilir.
Biliyorsunuz Pallas Kova burcunda ve şu dönemde geri hareket ediyor. Güneş ile arasındaki bu olumsuz açı ani kayıpları da anlatır. Bugün kendinizi ve kalbinizi fazla yormayın.
Politik alanda Kovadaki Pallas insan haklarını savunan, halk protestolarını organize eden siyasi devrimci bir form oluşturur. Ayrıca Kovada ki Pallas bilgelikle alakalıdır ve gelecek nesillerinde faydalanacağı buluşlar ortaya çıkaran form oluşturur.Bu yerleşim şaşırtıcı ve alışılmadık yollarla en zor problemleri çözebilir.
Şimdi insan hakları, bilgece fikirler ve buluşlar pek de otoriter gücün ve politik sistemin umurunda değil. Herkes kendi doğrusunun doğrultusunda ilerlemeyi tercih ediyor. Oysa bu görünüm ortak bir yol bulunmasını gerekli kılıyor.
Satürn ve Pallas’ın üçgen açı ile bağlanmış olmaları yaşlı ve bilge kişilerden alınacak desteği ve problemleri çözerken belki yoğum ve kısıtlayıcı bir araştırma ve çalışma evresinden geçileceğini gösteriyor. Hata yapma korkusu biraz gecikmelere neden olabilir.
Günün en iyi haberi bir su elementi olan Yengeç burcuna geçen Venüs’ün, yine bir su elementi olan Balık burcunda ki Neptün’e, bir ateş elementi olan Aslan burcunda ilerleyen Merkür’ünde Hava elementi olan Kovadaki Uranüs’e 120 derecelik açı ile bağlanmaları. Ayın boşluğunda bile bu olumlu enerji heyecan uyandırıcıdır. Yarın Ay Başak burcuna geçtiğinde bu olumlu göksel enerjileri kendi lehinize çevirebilirsiniz. İlham perileri edebiyat,sanat,artistik,bilimsel alanlarda yaratıcılığınız ve bunları göstermeniz için etrafınızda uçuşuyor unutmayın.
Şayet siz duygularınızı ifade ederken boş konuşmak yerine diğerlerine faydalı şeyler sunuyorsanız. Değişime ve yeniliklere kapınızı açtıysanız,seviyesiz ortamlardan bucak bucak kaçıyorsanız ne güzel.
Astroloji ve astrologlar için oldukça faydalı bir göksel enerji etrafımızı sarıyor. Alışılmışın dışında gelenek dışı yeni bilgiler bizleri bekliyor.
Venüs ve Neptün yaratıcılığınızı ikiye katlayacak. Belki içinizdekileri dışarı çıkarmakta zorlanabilir, aniden karşınıza çıkacak engellere takılıp tökezleyebilirsiniz. Olsun, sizi siz isterseniz, kimse durduramayacaktır unutmayın. Tek sorun iyi niyetinizi istismar edip sizi kullanmaya çalışacak kişilerdir.Bu nedenle kendinizi korumaya almalısınız.
Eleştiriler alabilirsiniz bu bazen sıkıcı olabilir ama size gerçekleri de gösteriyor olabilir.
Doğaüstü konular, ölüm ötesi ve çeşitli dinsel inanışlar ilginizi çekebilir. Konulara mistik ve ruhani yönden yaklaşamaya başlayabilirsiniz.
Aşk yüzünden işinizi gücünüzü de görmezden gelebilirliğiniz diğer seçenekler arasındadır belirtmeliyim.
Temmuz ayı,Ay’ sal boşluğu oldukça uzun süren zamanlarla başladı. Bu boşlukları kendi içsel dünyamızı zenginleştirerek ve rutin işlerimizi yoluna koyarak değerlendirmeliyiz.
Kendinizi çok fazla yormamanız gereken, hırslarınızı yok saymak zorunda olduğunuz bir gündeyiz.Ebeveynler, devlet güçleri ve güçlü kişiler sizi görmezden gelebilir. Belki sağlık problemleri ile yüzleşebilirsiniz.
Bunun yanında çok değişik daha önce reddettiğiniz birçok yeni fikre kapılarınızı açabilirsiniz.
Bugünlerde önemli olan bu göksel enerjilerin içsel olarak ortaya çıkardığı hırsların esiri olmamak .Eskiye takılı kalıp kinle, kızgınlıkla, acımasızca eleştiriler yapmamak.
Güzel olanı görebilecek kocaman büyük pencereler açılsın yüreklerinizde .
Günün Tarot kartı olan Devil. Bu kart sizin için yol göstericidir. Gerçek veya psikolojik bir mutsuzluk veya bağlılıktan kopmaya çalışmayı da belirtir. Çevrenizde gelişiminizi engelleyen birçok faktör olabilir. Daha başka alternatiflerin farkına vardıysanız bu sizi daha da yıpratacaktır. Artık bulunduğunuz şartları kabul etmek istemiyorsanız zincirlerinizden kurtulmak isteyeceksiniz. Şu anda belki kendinizi çok mutsuz hissediyor hatta psikolojik tedavi bile görüyor olabilirsiniz. Nede olsa zor bir geçiş dönemindesiniz. Dayanılmayacak kadar büyük acılar hissediyorsanız bu sizin kişiliğinizin gelişimi zincirlerinizin kırılıp yok olması için gereken önemli bir
Arzu cengiz

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-04-2011 11:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #154
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Tem 5, 2011 by Arzu Cengiz

5 Temmuz 2011 Salı
Bugün Mars ‘ın günü
Güneş YENGEÇ Burcunda
Ay Başak burcunda
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Temmuz Ayının Tarot Kartı XI-JUSTİCE
Günün Tarot Kartı XVI-THE TOWER
Günün sayısı 7
Günün Planet Saatleri Tablosu


Ay Başak burcunda, Başak ve İkizler burçlarının yöneticisi Merkür bugün Uranüs’e üçgen açı ile Jüpiter’e 90 derecelik açı ile bağlanıyor.
Bu görünüm önümüzdeki birkaç gün zihinsel uyanıklığınızı arttıracak ve sezgisel hislerinizi üst seviyelere taşıyacak. Ani şok edici haberler alabilirsiniz. Aniden seyahate çıkmanız gerekebilir. Aklınızda olmayan bir yolculuk sizi bekliyor olabilir. Gerçeği ama yalnız gerçeği söylemek zorunda hissedeceğiniz olaylar yaşayabilirsiniz. İlginç sıra dışı fikirlerinizle ve üstüne birde teknolojiyi kullanarak işinizde ciddi bir ilerleme kaydedebilirsiniz. Bir anda çokkk popüler olabilirsiniz. Çevrenizde hayret uyandıran olaylara şahit olabilirsiniz. Her şeyden önce zihniniz bir bilgisayar programı gibi seri işleyecek. Buluşlar ve icatlar gündemde yer edecek.
Merkür Jüpiter savaşı ince detayları görmenizi sağlıyor olacak. Her şeyin üstesinden gelmenizi sağlayacak dayanıklılık ve güç verecektir. Bunun yanında unutmamalısınız ki kendi fikirlerinizi diğerlerine kabul ettirmek zorunda değilsimniz.Gürültücü,abartılı konuşan ve laf kalabalığı yapan kişiler etrafınızda çoğalabilir. , Felsefi konulara doğru çekilebilirsiniz. Dinsel tartışmalar ve farklı görüşler arasındaki çekişmeler gündeme oturacak. Bu dönemde söyledikleriniz yanlış anlaşılabilir ya da siz karşınızdakini yanlış anlayabilirsiniz. Aklınız başka şeylere takılıyken diğerinin ne dediğini anlamak için birkaç kez sormak zorunda kalabilirsiniz
Merkür bu dönemde diğer gökyüzü sakinleri ile oldukça sıkı ilişkiler içerisinde. Kimi planetle zorlayıcı ama gerçekleri gösteren ve en ince detayları görmenizi sağlayan bağlar kurarken bazı planetlerle de ilişkileri zedeleyen ama geçmişte var olup bugüne değin süren problemleri görmezden gelen enerjileri ortaya çıkarıyor.
Merkürün Chiron ile olan 150 derecelik sorunlu beraberliği sizi bencilliğe itebilir. Yalnız kendinizi haklı göreceğiniz ailevi olaylar yaşanabilir. Aile üyeleri ve kardeşler ile ters düşebilirsiniz. Konuşmalarınıza dikkat etmeli haklı iken haksız duruma düşmemelisiniz.
Kendi pencerenizden baktığınız gibi diğerlerinin penceresinden bakabilmeyi ,empati kurmayı lafta değil özde becerebilirseniz sorunlarınızı çözebilecek adımları karşınızdaki kişiyle birlikte atabilirsiniz.

Cironun bulunulduğu alanda bütünsel iyileştirme için karşıtların uzlaşması, gerekli olan iyileştirmeyi sağlayacak sorunu bulmak için kapalı kilitleri açmak gerekir.
Anahtara benzeyen sembolü olan, ve 1977′de keşfedilen Chiron, Satürn tarafından örülen duvarı aşarak Uranüs tarafından temsil edilen yenilik ve özgürlüğe doğru
kapıların açılmasını temsil ediyor.
Yarı insan yarı at olan Chiron, vahşi bir ırkın içinde sıyrılarak insan hayatını geliştirmek için medeniyet ve teknoloji öğretir. Yaralı şifacı ile bağdaştırılan Chiron
hepimizin içindeki yaraları; bunlarla başkalarını nasıl iyileştirebileceğimizi ve hayatlarını nasıl düzeltebileceğimizi gösterir.Balık burcunda geri hareket eden Chiron un bulunduğu alanda belirsizlikler artabilir ve
hayalperest bir ruh haline bürünebiliriz, ama aynı zamanda kendini düşünmeyen, hassas ve başkalarına karşı derin bir anlayış ve bütünlük duygusu da hissedebiliriz.
Güney ay düğümünün Chiron ile 72 derce ile bağlanması kader yolunuzda kendi kaderiniz elinizde tutmanızı sağlayacak ve geleceğe doğru attığınız adımları sağlamlaştıracak geçmişten gelen sağlam kaynakları ve hediyeleri gösteriyor. Belki en yaralı olduğunuz alanda büyük başarılar sizi bekliyor.Yeterki sislerin ardındaki gerçekleri görmek için kendimizi zorlayalım.
Bugün Merkür Pluto ve Chiron arasındaki göksel enerji gökyüzündeki Tanrının parmağı nın göstergesi. Bu açı kalıbına “Yod” denmektedir ve “Yod”, İbranice alfabenin ilk harfidir. Sayısal değeri 10′dur.On en eski zamanlardan beri ilk dört sayının toplamı olmasından ötürü mükemmelliği temsil ediyordu. (1+2+3+4=10).Mayalarda on sayısı bir destenin sonu olduğu için sonu da sembolize etmekteydi. Ancak her kültürde olduğu gibi bu bitiş aynı zamanda bir başlangıcı da göstermekteydi.
Yod kalıbı birbiriyle destek ve uyum kuran “Chiron ve Pluto” (60 derece) iki gezegenin, kendileri ile uyumsuz üçüncü bir gezegenle teması ile “”Merkür Chiron ve Merkür Pluto” (150 derecelik için, Quincunx) oluşur.Doğum haritalarında üçüncü gezegenin diğer iki gezegenden daha yavaş hareket ediyor olması, açı kalıbının gücünü artırır.
Bu görünüm uzun sürecek huzursuzlukları, sürekli olarak ayarlama ve değişiklik yapmak ihtiyacını ve yüksek oranda, çoğu zaman sağlık sorunları olarak da yansıyabilecek gerginlikleri de işaret eder.
Bu görünüm uzun sürecek huzursuzlukları, sürekli olarak ayarlama ve değişiklik yapmak ihtiyacını ve yüksek oranda, çoğu zaman sağlık sorunları olarak da yansıyabilecek gerginlikleri de işaret eder.
Evet, Tanrının parmağı adını alan bu açı kalıbı kadersel bir tema içerir ve tam anlamıyla ne olup bittiğini kavramakta zorluk çektiğimiz ve enerjilerin bloke olduğu alanları gösterir.
Bizler kaderimizi ve ruhsal benliğimizi yukarılara taşımak için bu yolculuğa çıktık ,o halde ruhsal irade ve zihinsel gücümüzü bir araya getirebilmeyi başarmalıyız. Bu Yod’ da ağır hareket eden planet yeraltının tanrısı Pluto(Hades)in bulunduğu alanda diğerlerine göstermediğimiz gerçek düşüncelerimiz saklı. Bu dönemde bizler anlamsız tartışmalara girmeden kendi düşüncelerimize sadık kalarak yolumuzda ilerlemeyi becerebilmeliyiz.
Bugünün tarot kartı THE TOWER; Ani değişim imha ve özgürlük anlamını taşıyor. Aslında daha önce çarpıtılmış bilgilerle kurulmuş olan ne varsa yeniden yapılanması ile alakalı bir karttır. Bu kart içe dönmenin zamanının gelip geçtiğini gösteriyor Daha önce sırtınızı dayadığınız maddesel güvencelerin bile elinizden yok olup gidebileceğini haber veriyor.
Arzu Cengiz
AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-05-2011 03:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #155
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
7 Temmuz 2011 Perşeme
Bugün Jüpiter‘in günü
Güneş YENGEÇ Burcunda
Ay Terzi burcunda
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Temmuz Ayının Tarot Kartı XI-JUSTİCE
Günün Tarot Kartı XVIII-THE MOON
Günün sayısı 9
Günün Planet Saatleri Tablosu

7 Temmuz
Sabahın erken saatlerinde Ay Terazi burcuna geçti. Terazideki Ay adalet duygusunu ön plana çıkaracak. Terazinin kefeleri her zaman ne kadar eşittik acaba. Adaleti temsil eden avukatlar, hakimler, savcılar ne kadar eşit ve adil davranırlar. Bazen adaletin terazisinin dengesi bozuluverir. Avukatlar katilleri, tecavüzcüleri de savunurken, hakimler tanıdık saygın dostların çoluğunun çocuğunun, suçlu iken suçunu hafifletirken adaletin terazisi ne kadar dengededir.
Ay Terazide olduğunda adil olabilmeli ve karşımızdakinin ruhsal durumunu daha iyi analiz edebilmeliyiz.
Bugün yedinci ayın yedinci gününde Ay Terazi burcunda ilerlerken ,ilişkilerimizde sabır sevgi ve inancın test edileceği bir döneme giriyoruz.
Kolay gelsin.
Venüs Uranüs karesi. Uranüs geri gitmeden hemen önce içsel bir özgürlük isteği oluşacak. Geri gitmeye başlayınca Uranüs, bu duygu iyiden iyiye ortaya çıkacak. Aşka aşık olma ve aşk ihtiyacı hissetme. Dengesiz ilişkiler, değişik, sıra dışı, onay görmeyecek arkadaşlıklar ve yaşanacak ani birliktelikler. Dönemin ana teması budur. Manyetik çekim alanınıza girecek kişiye çok dikkat edin. Âmâ duygusal olarak reddedileceğinizi hissediyor olabilirsiniz. Özgürlük ihtiyacı ve bunda fazlaca ısrarcı olmak evlilikleri ayrılıkla sonuçlandıracaktır.
Jüpiter gününde Jüpiter Pluto ile 120 derecelik bir bağ kuruyor.
Kendi yaşamınızın kontrolünü elinize almak ihtiyacı hissedebilirsiniz. Finansal başarılar elde edebilir sosyal çevrenizi yeni baştan yenileyebilirsiniz. Belki bir ölüm yada miras sonucu büyük bir maddi kazanca sahip olacaksınız ve nereden geldi bu kadar para diye etrafınızda çeşitli dedikodulara yol açacaksın. Başarılar ve ilerlemeler için oldukça güzel bir görünüm. Yükselen burcunuz veya Güneşiniz ya da kişisel gezegenleriniz 6 derce boğa yada Oğlak burcunda ise ne mutlu sizeJ
Ayrıca Mars ve Pallas üçgeni hırslarınız ve ulaşmak istediğiniz amaçlarınız doğrultusunda önünüze çıkan engelleri kaldıracak çözümler üretmenize ve problemleri çözmenize yarayacak bir destek verecek.
Aile de erkek kardeşler, arkadaş çevresinde yine erkek arkadaşlar sayesinde, belki babanızın da desteği ile problemler ortadan kalkacak.
Erkekler bir diğer erkeklerden güç alacaklar.
Öfke kontrolü sorunu yaşayanlar için destek alabilecekleri ve problemlerini çözebilecekleri bir dönem olduğunu belirtmeliyim.
Mars Ceres’e 72 derece ile bağlanıyor.
Ceres(Demeter) Anne arketipidir ve Tarım tanrıçasıdır, dünyaya getirdiği çocuklarının hayatta kalabilmesi için onlara besin sağlar ve fiziksel olarak destek olur.
Anne arketipi olarak o ,hem kadınların hem erkeklerin, koşulsuz sevginin ve besleyen, destekleyen karakterin özelliklerini taşıyor.
Şimdi Mars ile 72 derce ile bağlanıyor. Üretimi ve yaratıcılığı arttıran bu görünümün etkilediği alanlarda belirsizlikler de vardır.
Kendi hırslarınız amaçlarınız ve hedefleriniz doğrultusunda ebeveynlerle aranızda kaos oluşabilir
Merkür 45 derecelik açı ile Juno ile kontak kuruyor ve atmosferde karmaşaya sebep oluyor. Özellikle birincil ortaklarınızla problemler yaşayabilirsiniz. İletişim sorunları ve güvensizlikler canınızı sıkabilir.
Gün içinde Terazideki Ayın, Venüs, Uranüs, Neptün Pluto ve Ceres’e olumsuz açılarla bağlanması. Aldatıcı ani değişime götüren bazı olaylar yaşayabileceğinizi de gösteriyor.
Kadınlar hemcinsleriyle savaş ilan edebilir. Boş hayallere kapılarak elleriniz boş kalabilir. Kadınlarla ilgili spekülasyonlar ortalığı karıştırabilir.
Duygularınızı anlamayan annenizle karşı karşıya gelebilirsiniz.
Yarın Ayın ilk çeyreklik fazında tüm bu kaosu daha belirgin hale getirecek gökyüzü hareketleri oluşacak. Cuma sabahı saat 09.30’da Ay boşluğa düşecek ama hemen öncesinde Terazi Burcunun 16. derecesindeki ilk Çeyreklik Ay Fazı; aile ve evliliğe dair konularda özenli ve anlayışlı olmayı gerekli kılacak. İlişkilerde duygusal hassasiyet ve kırılmalar görülebilir Maddi konularda ise yatırımlarınız sayesinde kazanabilirsiniz.
Netleşecek Venüs Pluto Karşıtlığı ise zararlı arkadaşlıklar ve sevgi ilişkilerini gündeme getirecek. Açgözlü ve sahiplenici karakterler. ”Ya benimsin ya toprağın “diye gezinen fanatik sevgililer. Bu dönemde tacize uğrayanlar çoğalacak. Aman dikkatli olun karanlıkta pek fazla ortalarda gezinmeyin. İlişkilerde zorlama ve ilişki krizleri. Para ile aşkın satın alınması. Eski Türk filmlerinin günümüze uyarlanmış hali. İlişkilerde problemleri görmezden gelerek yada hiç yokmuş gibi varsayarak hiçbir şey elde edemezsiniz.
Gönün tarot kartı THE MOON; Bu kart dış dünyadan uzaklaşmak ve içe dönmeniz gerektiğini anlatıyor. Biraz içe dönmek size iyi gelecektir. Korkularınız rüyalarınızla karşınıza çıkabilir. Yada rüyalarınız yoluyla korkularınızla yüzleşebilirsiniz. Belki bir hastalığın habercisidir bu kart ama iki gün sonra tüm korkular yerini olumlu olaylara bırakacaktır. Bu kart duygusal sakinlik ihtiyacını gösterir. Sakin olabildiğiniz ve kendinizi tutabildiğiniz sürece herşey yoluna girecektir. Ama gökyüzünün hırçınlığı bu sakinliğe izin vermeyecektir. Şimdi siz kendi iradenizle bunu başarmayı denemelisiniz.
Günün sayısı 9, erişilen noktayı, bilgeliği, ahlaki değerleri, verimliliği simgeler ve tamam olmayı göstermektedir. O, bitirmeyi ifade eder, başka bir devreye geçişi simgeler. Ancak her sonun olduğu yerde başlangıcın da olması gerekliliğinin bilgisini temsil etmektedir. Dokuz, tek haneli sayıların en büyüğüdür. Simgesi dokuz köşeli bir yıldızdır. Kabala ’da dokuzuncu sefira olan Ay’a tekabül eder.
Arzu Cengiz

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-07-2011 10:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
mutluluklar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Mar 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #156
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
yukarda ki günlük yorumu hergun burdan okuyorum.. ve mantıklı, güzel ve çıkıyo gülücük

http://i1107.hizliresim.com/2011/7/5/6721.gif
07-07-2011 04:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #157
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
8 Temmuz 2011 Cuma
Bugün Venüs’ün günü
Güneş YENGEÇ Burcunda
Ay Terzi burcunda 09.30′dan itibaren boşlukta
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Temmuz Ayının Tarot Kartı XI-JUSTİCE
Günün Tarot Kartı XIX-THE SUN
Günün sayısı 1
Günün Planet Saatleri Tablosu

Terazi burcunun 16. derecesinde Ayın ilk çeyreklik fazında Güneşin Canopus sabit yıldızı ile birleşmesi önümüzdeki bir hafta boyunca ailevi sorunları gündeme getirecek. İlişkilerde duygusal hassasiyet ve kırılmalar görülebilir.Kazalara ,yanıklara ve ateşli hastalıklara dikkat.Mali kayıplar yaşamak istemiyorsanız hırslarınıza engel olmalısınız.Bu sabit yıldız yaşamda iyi yada kötü değişiklere neden olabilir.Bugün sabah saat 09.30′da Ay boşluğa düşmeden önce gerçekleşecek Güneş ve Ay arasındaki 90 derecelik açı ilişkileri oldukça zorlayacak.
Temmuz ayı sık ve uzun süreli ay boşlukta döngülerine sahne oluyor.Bu sıkıcı ve zorlayan göksel enerjiyi eski işlerinizi bitirmek ve gözden geçeirmek için kullanmalı,yeni başlangıçlar ve kararlar için ayın Akrep burcuna geçmesini beklemelisiniz.
Venüs Chiron üçgeni bugün ve önümüzdeki bir kaç gün boyunca arkadaşlık ve aşk ilişkilerini geliştirmek ilişkilerde güven oluşturmak için şans verecek .Birbirinizden öğrenecekleriniz aranızdaki bağı ve samimiyeti geliştirebilir
Günün Tarot kartı The Sun;Aydınlık, Gerçeklerin aydınlatılması, Fark etme hali, bilgelik, ruhaniyet, değişim, yüksek yaratıcı enerji anlamını taşımaktadır

Astrobenefik
Arzu CENGİZ

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-08-2011 11:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #158
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
9 Temmuz 2011 Cumartesi

Bugün Satürn’ün günü

Güneş YENGEÇ Burcunda

Ay Akrep Burcunda

Koç Burcunda D Uranüs

Oğlak Burcunda Pluto

Balık Burcunda Neptün

Kova Burcunda Pallas

Kova Burcunda Vesta

Balık Burcunda Chiron

Temmuz Ayının Tarot Kartı XI-JUSTİCE

Günün Tarot Kartı XX-JUDGEMENT

Günün sayısı 2

Günün Planet Saatleri Tablosu

9 Temmuz

Günün gezegen hareketleri

# 09:05
# 10:31
# 11:18
# 19:33
# 20:10
# 21:06

09.32’de Ay Akrep burcuna geçiyor

Belki kendinizi büyük bir baskı altında hissediyor ailenizle ve geçmişinizle ilgili bir şeyler öğrenmek istiyorsunuz . Ay Akrep burcuna geçtikten sonra aile meseleleri hakkında bilmek istediğiniz ne varsa araştırmalarınız sonucu onlara ulaşabilirsiniz.

Akrep burcundaki Ay sizi gizli, yasak olan ne varsa ortaya çıkarmak ya da ona ulaşmak için dürtecektir. Önümüzdeki iki gün boyunca duygularınız derinleşir ve olan biten ne varsa kontrol altına alma isteği içten içe içten içe yükselir. Ya hep, ya hiç gibi aşırı uç duygular başınıza bela olabilir.

Oysa bu günleri ezoterik bilgilere yönelerek ve araştırarak geçirebilir kendi iç dünyanızı geliştirebilirsiniz.

Kısıtlayan engelleyen ve zora koşan Satürn’ün gününde duygularınız bir labirentte kısılmış gibi hissedebilirsiniz. Yaşamınızdaki olumsuzlukları ortaya çıkarmaya çalışırken Merkür Pallas karşıtlığı sizin bu problemlere çözüm bulmanızı zorlaştıracaktır. Baba kız ilişkilerini zorlayan ve iyice geren bu karşıtlık bedensel yorgunluk hissi verebilir.

Bugün netleşecek Venüs- Jüpiter sekstili sayesinde,arkadaşlarınız ile birlikte keyifli zamanlar geçirecek hatta bazı kazançlar elde edeceksiniz. Bu belki abartılı davranışlara sebep olacak bir göksel görünümdür. Fazla abur cubura yönlenebilir eğlencenin dozunu kat be kat kaçırabilirsiniz. Cömertliğiniz sayesinde ebeveynlerinizden tebrik mi yoksa kınama mı alırsınız bilemem

Bugün 5 derece koç burcunda ki Uranüs durağan halde ve 10 Aralık 2011’e kadar sürecek olan geri hareketine başlamak için hazırlanır. Bu geri hareket radikal değişime destek veren koç burcunun 1 derecesine kadar sürecektir.

http://www.astrobenefik.com/2011/07/uran...erken.html

Bütün Uranüs konuları: devrimler, yüksek bilinç, sezgiler, metafizik ve bilim konularında sınırların ötesine geçme, toplumda yaşanan karmaşalar, sürpriz şok dalgaları, bencillik ve maceracı kalp atışları, ileri teknoloji ve medya olayları etkili bir şekilde kendisini gösterecek. Bunun yanında internet problemleri ile iletişim ve taşımacılıkta sorunlar ve engeller oluşabilir.

Bu dönem yani önümüzdeki bir kaç günlük sürede makul ve mantıklı bir ayarda kalabilmeniz için Merkür ve Satürn’ün 60 derecelik birleşimi size yardımcı olacaktır. Bu göksel görünüm size ciddiyet mantık ve dayanıklılık sağlarken organize olmanızı ve mükemmeli arayarak daha detaylı araştırma yapmanızı sağlayacaktır.

Akrep burcunda ilerleyen Ayın öğleden sonra kendisi gibi su gurubu burçta ilerleyen Balıktaki Chiron’a ve yine bir su grubu olan Yengeçteki Venüs’e üçgen açı ile bağlanması mucizevi hatta imkânsız dediğiniz olaylar yaşamanıza neden olabilir.

Ve belki yaşamınızda çok önemli bir tarih olarak bu günü ve yarını not alabilirsiniz.

Günün Tarot kartı olan JUDGEMENT;

İnanç

Dürüstlük

Yargı

Diriliş

Dönüşüm anlamlarını taşımaktadır. Bu kart sorununuzu çözmek istediğinizi ama bunu nasıl yapacağınızı bilmediğinizi ve endişelerinizi belirtir. Dahası, bilinmeyene duyulan korku yüzünden, sorunu inkâr etmeye çalışan bir insanı da ima eder. Belki parasızlık, hazırlıksız olma veya sorumluluk sahibi olamamak gibi durumlar olanı yok gibi görmenizi gerekli kılıyor olabilir… Bu kart, tüm itirazların birer mazeret olduğunu açıkça belirtir, sonuçta mazeretleriniz baskın çıkar ve siz kısıtlanırsınız ama yaşamınızın gerçeklikleri değişmektedir. Artık inadı bırakmalı ve hem kendinizde, hem de çevrenizde nelerin değiştiğini algılamalısınız. Bunun ötesinde, değişimin zorunlu sonucu olarak amaçlarınızı değiştirecek, ilişkilerinizi baştan yorumlayacak hatta yenileyeceksiniz.

Kehanet anlamı: Karar verme, tamamlama. Ün ve başarı kazanmanın verdiği duygu. Yenilenme ve durum değişimi. Sonuç alma ve tüm sorunların yok olması. Uyanış, kişisel şuur değişimi. Haklı çıkma ve fizik sağlığı elde etme zevki. Eğlence. Mental uyanış, faydalı görünüm, yeni düşünme ekolleri ve nihai sonuca ulaşma.

Olumsuz olarak; Fırsatların kaçırılması nedeni ile başarısızlık ve ceza görme. Kayıplar, suç ve ölüm korkusu. Umutların kaybolması. Fizik sağlığa uyarı. Yanlış kararlar ve korkaklık, zayıflık. Geçici ün ve başarı.

Arzu Cengiz

AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-09-2011 12:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #159
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Tem 10, 2011 by Arzu Cengiz

10 Temmuz 2011 Pazar

Bugün Güneş’in günü

Güneş YENGEÇ Burcunda

Ay Akrep Burcunda

Koç Burcunda Uranüs

Oğlak Burcunda Pluto

Balık Burcunda Neptün

Kova Burcunda Pallas

Kova Burcunda Vesta

Balık Burcunda Chiron

Temmuz Ayının Tarot Kartı XI-JUSTİCE

Günün Tarot Kartı XII-THE HANGED MAN

Günün sayısı 3

Günün Planet Saatleri Tablosu


10 Temmuz

Cumartesi gününden beri devam eden Uranüs’ün durağanlığında şunu sakın unutmayın. Nereye giderseniz gidin umulmayanı umun.

Sabah saatlerinde etkisini net bir biçimde gösterecek olan Ay’ın Merkür ve Mars’a olumsuz açılarla bağlanması hem içsel gerginliğe hem de diğerleri ile birbirini umursamaz davranışlar sergilemenize neden olacaktır.

Aşırı hassasiyet, duygu ve mantığın çelişkisi, önemsiz konuları bile gereksiz büyütmek.

Sabah saatlerinde gergin olabilirsiniz veya sinirli kişilerle yan yana bulunabilirsiniz. Ortamı germemek ve kendinizi boşuna üzmemek için sakin olabilmelisiniz.

Mars devrede olduğunda aşırı sinirlilik hali ve her şeye gözü kapalı ve düşüncesizce balıklama atlamak söz konusu oluyor. Birde 150 derecelik açı ile Akrepteki Aya bağlandığında heyecanlı, tehlikeli ve gizli şeylere ilgi duyup o konulara doğru çekilirsiniz.

Duygular ve arzular arasındaki bu savaşı kazanmak pek mümkün olamaz gibi görünüyor. Arzuladığınız sizi göremez ve duygularınızdan pek haberdar olamaz ya da olmak ve görmek istemez. Bu durum ise size bağırsak ve mide problemleri olarak geri dönecektir.

Demek ki ne yapmalıymışız. Duygusal açıdan öfkelenmeye müsait olduğumuzu anladığımızda kendi kendimize tedavi yapmaya ve “sakin ol sakin ol” diyerek kendi kendimizi telkin etmeye çalışmalıyız.

Güneş ve Vesta 150 derecelik bir bağ kuruyorlar ki bu pek hoş bir görünüm değildir. Daha önceki tüyolarda 150 derecelik açıyı açıklamıştım. Ortada bir gerilim vardır ve biz bunun farkında bile değilizdir ya da dile getirmiyoruzdur. Yüzleşmekte zorlandığımız ama eninde sonunda karşımıza çıkacak sorunları anlatır.

Mayıs ayı tüyolarında yazmıştım ama tekrarlamak istiyorum Vesta toplumsal ve Dünyevi alanda kız kardeşler arketipidir. Bununla birlikte Fırınlar, Ocaklar ve Bacalar, Yangın ve (Güneş ve Mars ile birlikte) alevler, Emniyet ve Güvenlik – Milli Güvenlik kuruluşları ve çok gizli gruplar, Sosyal Güvenlik ve Emeklilik; Kilitler ve Tuşlar; İlkyardım, ürünleri ve hizmetlerini; Yatırım zamanlarını, enerji ve para, hisse senetleri ve genel olarak Finansal Piyasalar (Merkür) ile Hazır Brokerler, Güvenlik Muhafızları, Sigorta satıcılarını; Atadan, soydan gelen varlıkları yani miras meselelerini (Ay) ile Müfettişler, Rahipler ve rahibeler; Kutsal yerler ve Antik Tapınaklar ile ilişkilidir.

Evet, Vesta şu anda Güneş’e olumsuz bir enerji i ile bağlanıyor ve yukarıda yazdığım gibi yangınlar ve alevler ile alakalı bir görünümü destekliyor. Farkına varamadığımız, görmezden geldiğimiz hataların veya kışkırtmaların yangınlara neden olacağını gösteren bir göksel görünümdür bu.

Ayrıca Güneş ve Vesta’nın birbirini kışkırttığı bu zamanlar da yatırımlarınızı ve değerli mallarınızı koruma konusunda çok dikkatli olmalısınız.

Aslında günün en iyi göksel görünümü Yengeçteki Güneşin Boğadaki Jüpiter’e 72 derecelik bağıdır. Güneş sistemindeki bu iki büyük gezegen ileri doğru hedeflerinizi destekler ve sizi teşvik eder. Yeni hobiler edinebilirsini. Ruhsal konularda ilerlemenize yardım edecek olumlu bir göksel enerjidir.

Saat 16.05’da Akrepteki Ay, Güneş ile 120 derecelik son açıyı kurduktan sonra boşluğa düşüyor ve ertesi gün 11 Temmuz 12.48’de Yay burcuna geçiyor. Bu demektir ki tam bir Pazartesi sendromu ile haftaya başlayacağız.

Günün Tarot Kartı XII-The Hanged Man; Yaşamın yeni bir yöne doğru ilerlediğini gösterir. Hayata olan bakışınız aniden değişebilir. İstekleriniz gecikebilir, ertelenebilir. Bu zoraki bir durgunluk evresidir. İnatçı ve saldırgan davranmak size bir şey kazandırmaz. Her ne kadar atılım ve gelişim dönemi olsa da bu tür etkilerle karşı karşıya kaldıysanız hastalanmamak için her şeyi kendi haline yani kadere bırakmayı becerebilmelisiniz.

Vazgeçmek gerekiyorsa vazgeçebilmelisiniz.

Bencillik, kibir ve gururdan kaçınılması gerekir. Gereksiz özveri, madde sevgisi ve fizik dünyaya bağımlılık mutsuzluk getirecektir.

En iyi olduğunuzu hissettiğiniz şeyleri diğer insanlar deli olduğunuzu düşünseniz bile yapmayı istemekle alakalıdır. Bu, hayata derinden bağlı olma duygusunu simgeler ve zor bir denemeden sonra gelen bir sakinlik anlamına da gelebilir. Egosunu dünyanın karşısına koyan, kişi hiçbir zaman yaşamsal deneyim kazanamaz.

Arzu Cengiz

AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-10-2011 10:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #160
Haftaya Astrolojik Bakış - 11 Temmuz Haftası
Haftanın ilk yarısında ikili ilişkilerde zorlanmalar öne çıkarken, ikinci yarıda bu zorlanmaları aşmamız ve ilişkilerimizdeki yaralanmaları iyileştirmemiz daha mümkün olacak. Çarşamba günü kesinleşecek Venüs-Satürn arasındaki dik açı, özel ve sosyal ilişkilerimizde zorlanmalara işaret ediyor. Estetik, girim kuşam, dekorasyon ile ilgili işlerimizde zorlanmalarla karşılaşabiliriz. Cuma günü 22 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek dolunay sonrasındaki günlerde gerginlikler nispeten yumuşamaya başlayacak. Dolunay ile ilgili bilimsel bilgileri Cuma günü yorumlarımda okuyabilirsiniz ...

Pazartesi gününün ilk yarısında Ay Akrep burcunda boşlukta hareket ediyor. Ay’ın Yay burcuna geçiş yapacağı 12:46’ya kadarki süreçte girişeceğimiz işlerde kalıcı sonuçlar alamayabilir, netleşmekte ve kararlı olmakta zorlanabiliriz. Öğleden sonraki saatlere iyimserlik havası hakim olacak. Ay-Neptün arasındaki dik açı, öğle sonrasındaki saatlerde karşımızdaki kişileri fazla idealize etmemizin ve beklentilerimizi yüksek tutmamızın hayal kırıklığı yaratabileceğini gösteriyor. Önemli parasal işlerde yanılma, yanıltılma riski mevcut. Öte yandan, ruhsal çalışmalar yapmak, sanatsal konularla ilgilenmek için güzel saatlerdeyiz. Akşam saatlerinde Ay-Uranüs arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının olumlu etkileri devreye giriyor. Hoş değişiklikler, heyecanlandıran sürprizler için güzel zamanlardayız. Yaratıcılığımızın yüksek olacağı bu saatlerde, yeniliklere, daha önce ilgilenmediğimiz işlere girişebiliriz.

Salı günü boyunca Ay Yay burcunda hareket ediyor. Kendimizi geliştirebileceğimiz konulara yönelmek, yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek, seyahatler planlamak için güzel bir gündeyiz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Mars altmışlığı, plan yapabilme ve kendimizi ifade edebilme becerimizi arttırıyor. Ticari işlerle girişmek, anlaşmalar yapmak, önemli yazışmalar ve konuşmaları aktif etmek için bugünü değerlendirebiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Satürn arasında altmış derecelik uyumlu açı kesinleşiyor. Girişeceğimiz işlerde kalıcı ve somut sonuçlar elde etme şansımız yükseliyor. Bu olumlu hava öğle saatlerine kadar devam ediyor. Öğle sonrasında ise, Ay-Mars arasındaki karşıt açının gergin etkileri devreye giriyor. Karşıtlıklara, çekişme ve rekabete açık olacağımız saatlerin ardından, Ay-Merkür arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının olumlu etkisi devreye giriyor. 15:21’de boşluğa girecek olan Ay, günün geri kalanında boşlukta hareket ediyor. Bu saat sonrasında girişeceğimiz işlerden beklediğimiz sonuçları alamayabiliriz.

Çarşamba gününün büyük çoğunluğunda Ay Yay burcunda ve boşlukta ilerliyor. Ay boşlukta iken şartlar belirsizdir, koşulların ne yönde değişeceğini kestirmek zordur ve kararsızlık havası hakimdir. Bu yüzden net sonuç almak istediğimiz işlere girişimleri Ay boşlukta iken yapmamamız daha isabetli olacaktır. Ama sıradan günlük işler, aktiviteler açısından olumsuzluk söz konusu değildir. 17:14’te Ay Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu geçişle birlikte, girişimlerimizin sorumluluğunu yüklenmemiz, gerçekçi olmamız gereken bir sürece de giriş yapmış oluyoruz. Ay-Neptün arasındaki altmış derecelik olumlu açının etkinleşeceği akşam saatlerinde, hayallerimizi gerçeğe dönüştürebileceğimiz girişimlerimiz için adımlar atabiliriz. Öte yandan, gün boyunca etkin olacak Venüs-Satürn arasındaki dik açı, özel ve sosyal ilişkilerimizde zorlanmalara işaret ediyor. Estetik, girim kuşam, dekorasyon ile ilgili işlerimizde zorlanmalarla karşılaşabiliriz. Geç saatlerde Ay-Uranüs arasındaki dik açının gergin etkileri de devreye girince, duygusal türbülansların öne çıkma riski de artıyor.

Perşembe günü boyunca Ay Oğlak burcunda hareket ediyor. Bugün başarı ancak ilkeli olmamız ve sorumluluğumuzu bilerek adımlar atmamız sayesinde gelecek. Güne Ay-Jüpiter arasındaki uyumlu açının olumlu etkileriyle başlıyoruz. Sabah saatlerinde iyimser koşullar ve fırsatlar söz konusu olabilir. Öğle saatlerinde ise Ay-Satürn arasındaki dik açının duygusal anlamda geren ve koşulları ağırlaştıran etkileri devreye giriyor. Bu saatlerde girişeceğimiz işlerde kolay ilerleyemeyebiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Venüs karşıtlığının etkisi de eklenince, gerek özel ve gerekse sosyal ilişkilerimizde zorlanma riskimiz artıyor. Yeme içme konusunda dikkatli olmamız gereken saatlerdeyiz. Akşam saatlerine dek etkin olan zorlanmalar, bu saatlerden sonra nispeten yumuşuyor. Ama henüz çok rahat bir atmosferde değiliz.

Cuma gününün büyük çoğunluğunda Ay Oğlak burcunda hareket ediyor. Sabah 09:39’da kesinleşecek Ay-Güneş karşıtlığının gerginliği özellikle sabah saatlerine yansıyor. 22 derece Oğlak burcunda dolunay gerçekleşiyor. Ardından Ay boşluğa giriyor ve 23:31’de Kova burcuna geçiş yapana kadar boşlukta ilerliyor. Bu yüzden girişeceğimiz işlerde net ve somut sonuçlar almakta zorlanabiliriz. Dolunay döneminde Dünya’nın alanında ekstra iyonizasyon olur ve biyolojik hayat daha fazla etkilenir. Bu esnada pozitif iyon girişi geçici olarak daha fazla olduğundan, insanlar ve hayvanlar üzerinde yarattığı etki daha fazla ve rahatsız edicidir. Bazı bilim insanları, dolunay zamanlarında geniş bir elektromanyetik dalga yelpazesinin insanı sürekli bir bombardımana tuttuğunu bildirmektedir. Dünya negatif yüklüdür, ama dolunayda pozitif yüklü hale gelir. Çünkü Ay, Güneş enerjisini Dünya’ya yansıtır. İnsanlar da negatif yüklü olduğundan, bu değişiklikten etkilenirler ve bazı kişilerde bu rahatsızlığa neden olur. Dolunay zamanlarında, hassas kişiler daha fazla etkilenir. Huzursuz bir mizaca sahip kişileri diğerlerinden daha abartılı tepkiler verebilir, kendilerine ve etraflarındakilere huzursuzluk yaratabilirler. Zaten akıllarında olanı ortaya dökerler, yani tavırları daha belirginleşir. Dolunay zamanları yaratıcılığın da çok arttığı zamanlardır aynı zamanda. Ortaya bir ürün koyma zamanlarıdır. Bu vakte kadar belirginleşmemiz durumların, artık görünür bir duruma gelmesine yönelik etkiler taşır. Tek başına hareket etmekten ziyade, birlikte hareket etme enerjisi taşır. Bu yüzden dolunayın enerjisini zıtlaşma ve fikir ayrılıkları yerine, tamamlanma ve sevgi alışverişine yönelik kullanmamızı mümkün kılar.

Cumartesi günü boyunca Ay Kova burcunda hareket ediyor. Hümanistik ve bilimsel konuların öne çıkacağı, günlük işlerimizde başarıyı mantıklı ve geleceği düşünerek hareket etmemiz sayesinde yakalayabiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Uranüs altmışlığının yaratıcılığı, heyecan ve hevesi arttıran olumlu etkileri devreye giriyor. Öğle saatlerinde Ay-Jüpiter karesinin etkisiyle, duygusal anlamda kendimizi son derece coşkun ve hevesli hissedebiliriz. Abartılara ve gereğinden fazla risk almaya yatkın olacağız aynı zamanda. Ay-Satürn arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı, girişeceğimiz işlerde mantıklı ve sorumluluklu davranmamız sayesinde somut sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Duygularımız gerçekçi ve bilgece ifade edebileceğiz. Olumlu atmosfer gece boyunca devam ediyor.

Pazar günü boyunca Ay Kova burcunda ilerliyor. Sosyal ilişkilerin, organizasyonların öne çıkacağı, ekipçe hareket etmemizin faydasını göreceğimiz bir gündeyiz. Ay-Mars arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı sayesinde, efor ve güç gerektiren işlerin üstesinden daha kolay gelebileceğiz. Sportif aktivitelerle uğraşmak için de güzel saatlerdeyiz. Öğle sonrasındaki saatlerde etkin olacak Ay-Merkür karşıtlığı, fikirsel zıtlaşmalara ve iletişimde zorlanma, yanlış anlaşılma risklerine açık olacağımızı gösteriyor. Önemli görüşme ve yazışmalarımızı öğle sonrasındaki saatlere denk getirmememizde fayda var. Seyahatlerde ve trafik içerisinde de dikkatli olmalı, sinirsel gerginlik ve stres yaratacak ortamlardan uzak kalmayı başarmalıyız. 15:24’te Ay boşluğa giriyor. Bu saat sonrasında girişeceğimiz işlerden kalıcı sonuçlar elde edemeyebiliriz, netleşme zorluğu yaşayabiliriz.




Öner DÖŞER

10 Temmuz 2011, Pazar

Astroloji Okulu, İstanbul
07-10-2011 08:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,530 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,644 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Angel 462 681,386 06-02-2011 12:58 AM
Son Mesaj: ginka
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,722 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 17,202 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,419 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,356 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,473 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,724 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 27,113 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir