Değerlendir:
  • 31 Oy - 2.87 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
Yazar Mesaj
Terazi Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 222
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #61
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
Tam da marsımın üzerinde gerçekleşecek.
Güzel şeyler düşünmeye adapte ettim kendimi..

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=8...2=1&lang=e
05-31-2011 05:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tooredo Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 91
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #62
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
Güneşimle tam olarak 60lık, junomla artı 2lik bir orbla güzel bir sextile açı oluşturacak, natal güneşim 12. evde tutulma 10. evimde gerçekleşecek.

Ha bide satürn(3.evde) +1orb ve ayla(3.evde) +2 orbla 150lik açı ve uranüsle(4.evde) +2lik bir orbla karşıt açı oluşturacak. Ne gibi gelişmeler beklenebilir?

Ben çoook önceden yapmış olduğum iş başvurularının değerlendirilmeye alınabileceği gibi bi yorumda bulundum doğrumu bilemiyorum tabi.

O GÜN

2017 - 2018 SOLAR RETURN
05-31-2011 10:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #63
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
GÜNEŞ TUTULMASI VE PEGASUS’UN KANADI

May 31, 2011 by Arzu Cengiz

Önce sayılar vardı ve tutulmanın gerçekleştiği 1 Haziran 2011’in sayısı 2,tam tutulmanın ikilemlerine uygun bir sayı.

Ezoterik bilgilerde iki sayısı Ay tarafından yönetilir. Yeniay’ın enerjisiyle yaşanacak bir Güneş tutulmasında bu sayı, İşbirliği-diplomasi- uyumluluk-uzlaştırıcılık-zarafet ve inceliğin gerekliliğini anlatıyor. içtenlik, samimiyet ve sadakat, esneklik ve yumuşak başlılık, toplumu ve kalabalıkları sevmek, yardımseverlik, bağlayıcılık ve ikna edicilik İki sayısının gerekliliği, pozitif özellikleridir.

Bu tutulma tüm karmaşık düşüncelere, çıkacak ikiliklere ve düşünsel ikilemlere rağmen birlik olmak gerekliliğini anlatıyor. Birikmiş bilgileri kişisel zihinsel depolardan çıkarıp diğerleriyle paylaşmak, bunu yaparken çıkar gözetmemek, maddesel kazanç gütmemek gerekiyor.

Her şeyin bir karşılığı olmalı diyenlere, şimdi karşılıksız verme zamanı diye evren uyarı mesajları yolluyor.

Her sayının negatif etkileri olduğu gibi uzlaşmanın temsilcisi iki sayısının da karanlık yönü var. Buna karşın, saygısızlık, dikkatsizlik, dağınıklık, cesaretsizlik, kayıtsızlık ve ilgisizlik, bir konuya veya bir olaya konsantre olamamak, pasiflik ve soğukluk İki sayısının karanlık yönüdür. Bu sayının negatif yönünü kullanırsanız Sabit yıldız Aldebranın hışmına uğrarsınız.

Aldebaran dört kraliyet yıldızından birisi Doğunun Nöbetçisidir. Kraliyet yıldızları gerçekte büyük başarı ve onur vaat eder ama ilkelerin dışında hareket etmek en yüksekten en aşağıya indirecektir kişileri.

İkilemler kişilerde ve toplumlarda moral bozukluğu ve hayal kırıklığına neden olacaktır ama bu engellere karşı çökmek yasaktır. Daha doğrusu bunları kalıcı hale getirmeniz size zarar verecektir. Şimdi siz yaşamın zorluklarına karşı ayakta durabilmeyi öğreneceksiniz. Belki buna mecbur kalacaksınız.

Aldebaran sabit yıldızının kabalistlere göre tarot kartı 1 numaralı Büyücü ’dür

Eski Mısırlı rahiplerin, başlangıçta Ra’dan almış oldukları bilgileri anlaşılabilir sembollere dönüştürmeye çalışırken tarot kavramını ortaya çıkardıklarını Ra bilgileri 4 ,Ra Bir’in Yasasının Mütevazi Elçileri kitabından okuyabilirsiniz.

Ra’ya göre: Aklın temel modelinin biçimlendirilmiş ve düzenlenmiş bir şeklini derinlemesine incelemek ve böylece temel modelleri istediği anda deneyimleyebilecek duruma gelmek yararlıdır. Bunun için, üç yoldan birini seçebilirsiniz.

Astrolojiyi, yani gezegeninizin enerji ağının bazı bölümlerine verdiğiniz isimle, on iki burcu seçebilirsiniz.

Yirmi iki Büyük Argana’sı ile tarot’u seçebilirsiniz. Ya da, on Sefirot ve bunlar arasındaki yirmi iki ilişki ile Hayat Ağacını (Kabalistler ’in ağacı) incelemeyi seçebilirsiniz.

Aslında her bir öğretinin tek tek incelenmesi daha iyi olur ama yüzeysel bir merakla değil de, mihenk taşını arayan, mıknatısın çekimini hissetmek isteyen biri olarak yapılmalıdır bu…

Bu öğretilerden birisi, arayış içinde olana daha çekici gelecektir. O zaman arayış içinde olan varlık, bu üç yoldan birini kullanarak aklın temel modelini araştırmalıdır. Bir çalışma devresinden ve öğretiyi iyice sindirdikten sonra artık arayış içinde olan daha önemli bir adım atabilir, aklın temel modeliyle ilgili idrakini kendine özgü bir tarzda ifade edebilmek için yazılı metinlerin ötesine geçebilir,diyor RA BİLGİLERi.


Ra’daki adı “aklın matrisi”,Merkür gezegeni tarafından temsil edilen Büyücü, kişinin kendi kaderini yönlendirebileceğinin işaretidir. Tam Merkür’ün yönettiği İkizler burcunda, karmanın ve ruhun DNA’sı diye tabir ettiğimiz İkizler-Yay aksının enerjisiyle kaderi yönlendirirken yanlış yöne sapmamak gerekliliğini anlatan bir tutulma bu. Büyücü ´nün kehanet anlamı, gücü ele almak ve yönetmektir. Her şeyden önce, hayatınızdaki gücün farkına varabilmek ve ve sizi zapt eden ruh veya duygunun bilincine varabilmek gerekir.

Bu kart başlangıçlara, ama başlangıçlar için atılacak ilk adımlara değinir ki biliyorsunuz tam Yeniayda böyle bir enerjiye sahibiz. Azimle kararlılıkla ve paylaşarak tüm enerjinizi ulaşmak istediğiniz hedeflerinize yönlendirmeniz gerekiyor.

İsteklerini yönlendirebilen ve yönetebilen insanlar için bu tutulma büyük şeyler vadediyor. Bazılarınız zihinsel endişelerinizle ve korkularınızla hedeflerinizin üzerini negatif enerjiyle örtebilirsiniz. İsteksizlik uyuşukluk ve tembellik yüzünden fırsatlara sırtınızı dönebilirsiniz.

Evet, çok ama çok özel bir tutulmadır bu. Bu tutulma ve yeniay Bizim içsel anne ve babamızın birleşmesidir Bu döngüde egosal zihinle duygusal zihin harmanlıyor, Satürn’e üçgen açı ile bağlanıp yeterlilik ve gerçeklik sınavı için enerjilerini birleştiriyorlar.

Bu güzel ama biliriz ki astrolojide üçgen açılar boş verdirir, zaten her şey yolunda da dedirtebilir. Umursamazlık, kayıtsızlık,kişisel olarak belki bir zarar vermeyecektir ama toplumsal anlamda büyük yıkıma götürebilir.

Pegasus binicisi olmadan yıldızlara ulaşmıştır. Pegasus Yunan mitolojisinin kanatlı AT’ı. Deniz tanrısı Poseidon ile yılan saçlı Gorgon Medusa’nın oğlu ve dev Chrysaor’un kardeşi.

Perseus, Gorgolar’dan Medusa’nın kafasını kesince, akan kandan kanatlı at Pegasus doğar Bellerophontes adında genç bir savaşçı, çeşmeden su içerken bulduğu Pegasus’u tanrıça Athena’nın kendisine verdiği bir yularla ehlileştirdikten sonra onun üzerine binip serüven aramaya çıkar. Ağzından ateş fışkıran, üç kafasından biri aslan, biri keçi ve biri yılan olan canavar Khimaira’yı öldürür; Amazonlar olarak bilinen kadın savaşçıları yener. Yaptıklarından gurura kapılan Bellerophontes gökyüzüne uçmak isteyince, Pegasus onu üstünden atar. Anlatıldığına göre, tanrılar kralı Zeus Bellerophontes’in böbürlenmesinden öfkelenmiş, Pegasus’u gıdıklaması için bir böcek göndermiş, böcekten huylanan Pegasus ondan kurtulayım derken binicisini sırtından atmıştır. Bu olaydan sonra gökyüzüne uçmayı sürdüren Pegasus çok geçmeden bir takımyıldıza dönüşür.

Dönek ve benmerkezci enerjisiyle, Pegasus’un kanadındaki Markab üzerindeki Ceres, Kuzey ay düğümü ile kare açı yapıyor. Çok uzun bir cümle olduJ

Markab yıldızı aşırı gurur, sezgi, coşku, kapris ve kötü yargı verir. Ceres buradan bakıldığında Dünya’yı umursamayan bir halde. Pegasus’un kanadındaki bütün yıldızlar belirli miktarda aşırı gururu paylaşırlar. Bu birbirine paralel kader anlayışı bir papazın yardımı olmadan cennete gitmeyi öğretir.

Ceres ‘in enerjisi kiminiz için büyük kazançlar bazılarınız için se büyük kayıplar olarak geri dönecektir.

Astrolojide Ay, yaşamlar boyu taşıdığımız bilinçaltında birikenlerle alakalıdır. Bu yaşam yolundaki Annemiz, anne ile olan bağımızdır. Gökyüzü tanrıçalarından Ceres yine annedir ama fiziksel ihtiyaçlarımız ve isteklerimizle ilişkilidir. Bunun yanında ekinler ve ekolojik denge, doğa; Tarım ve Çiftçilik, Yemek Sanayi; Aile -Çocuk ilişkileri; Çevre ve Greenpeace gibi örgütler, Veteriner hekimler, hayvan ve hayvan ürünleri; Beslenme, Şifalı Bitkiler ve Botanik, Tanrıça Ceres ‘in kontrolü altındadır.

Ay düğümleri ile kare açı yapan Toprak ana Ceres geçmişle gelecek arasında kadersel bir mihenk taşı vazifesi görüyor.

Acaba anneniz kadersel yolunuzda yanlış yönde mi? Sizin yanlışınızı mı destekliyor?.Belki siz onun yanlışına el çırpıyorsunuz?Gelecek ,yanlışın nerede ve kimde olduğunu açıkça gösterecek.

Güney İkizler – Kuzey Yay aksındaki enerjinin getirdiği günlük, yüzeysel yaşama arzusu yerine Yay’ın daha geniş, felsefi olan dünya görüşüne yol almalıyız. Bencilce kişisel tüketim yerine paylaşabilme güzelliğini tadabilmeliyiz.

Şu anda transit haritanızda Ceres nerede ise işte o alanda bencillikten, aşırı gururdan ve döneklikten kaçınmalı kendi çıkarlarınız uğruna yanlışlara el çırpmamalısınız.

Daha önce Aldebaran sabit yıldızının üzerinde son kez 2003 yılının 31 Mayısında bir tutulma yaşanmıştı. Aldebaran Mars etkisini taşıyor. Deniz savaşları, gemi kazaları, vahşet, atomik olaylar, doğal felaketler, yangın, gök taşları ve hava kirliliği gibi toplumsal ve Dünyasal olayları simgeliyor.Şimdi sekiz yıl sonra Yine İkizler burcunda ve Aldebaran sabit yıldızının üzerinde gerçekleşen bir Güneş tutulması yaşayacağız.

Satürn’ün etkisi ve Yeniay enerjisi tamamen otorite figürleri ve bizim onlarla olan ilişkimiz hakkında da hüküm vermektedir.

Robson’a göre Aldebaran büyük zenginlik, şeref, iyi talih fakat utanç ve mahvolma tehlikesini de beraberinde getirir. Bernadette Brady derki; kraliyet yıldızlarının gücü bencil ihtiyaçlar için kullanılırsa yüksekten düşme riskine sahiptirler

Aldebranın emri ise dürüstlüktür.

Böylece bu tutulmadan sonra birçok şey inanılmaz derece temizlenmiş, ayıklanmış ve arınmış olarak ortaya çıkmaya başlayacak.

Zengin ve Fakir bölünecek.

Peki, acaba zenginler fakirlere yardım edecekmi?

Doğu batı ile, Müslüman Hristiyan ile, sağ sol ile ayrı düşecek.

Ana konu kutuplaşma.

Belki bu kutuplaşma ile kendi yerinizi belirleyeceksiniz. Belki de ne yönde olacağınıza karar veremeyeceksiniz. Yada Pegasus gibi sırtınızdan Bellerophontes’in atıp döneklik ederek kendi yolunuzu çizeceksiniz.

Arzu Cengiz

Astro Benefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
05-31-2011 10:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
engül Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 26
Üyelik Tarihi: Nov 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #64
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
(05-31-2011 10:16 PM)gullusutcu Yazılan:  GÜNEŞ TUTULMASI VE PEGASUS’UN KANADI

May 31, 2011 by Arzu Cengiz

Önce sayılar vardı ve tutulmanın gerçekleştiği 1 Haziran 2011’in sayısı 2,tam tutulmanın ikilemlerine uygun bir sayı.

Ezoterik bilgilerde iki sayısı Ay tarafından yönetilir. Yeniay’ın enerjisiyle yaşanacak bir Güneş tutulmasında bu sayı, İşbirliği-diplomasi- uyumluluk-uzlaştırıcılık-zarafet ve inceliğin gerekliliğini anlatıyor. içtenlik, samimiyet ve sadakat, esneklik ve yumuşak başlılık, toplumu ve kalabalıkları sevmek, yardımseverlik, bağlayıcılık ve ikna edicilik İki sayısının gerekliliği, pozitif özellikleridir.

Bu tutulma tüm karmaşık düşüncelere, çıkacak ikiliklere ve düşünsel ikilemlere rağmen birlik olmak gerekliliğini anlatıyor. Birikmiş bilgileri kişisel zihinsel depolardan çıkarıp diğerleriyle paylaşmak, bunu yaparken çıkar gözetmemek, maddesel kazanç gütmemek gerekiyor.

Her şeyin bir karşılığı olmalı diyenlere, şimdi karşılıksız verme zamanı diye evren uyarı mesajları yolluyor.

Her sayının negatif etkileri olduğu gibi uzlaşmanın temsilcisi iki sayısının da karanlık yönü var. Buna karşın, saygısızlık, dikkatsizlik, dağınıklık, cesaretsizlik, kayıtsızlık ve ilgisizlik, bir konuya veya bir olaya konsantre olamamak, pasiflik ve soğukluk İki sayısının karanlık yönüdür. Bu sayının negatif yönünü kullanırsanız Sabit yıldız Aldebranın hışmına uğrarsınız.

Aldebaran dört kraliyet yıldızından birisi Doğunun Nöbetçisidir. Kraliyet yıldızları gerçekte büyük başarı ve onur vaat eder ama ilkelerin dışında hareket etmek en yüksekten en aşağıya indirecektir kişileri.

İkilemler kişilerde ve toplumlarda moral bozukluğu ve hayal kırıklığına neden olacaktır ama bu engellere karşı çökmek yasaktır. Daha doğrusu bunları kalıcı hale getirmeniz size zarar verecektir. Şimdi siz yaşamın zorluklarına karşı ayakta durabilmeyi öğreneceksiniz. Belki buna mecbur kalacaksınız.

Aldebaran sabit yıldızının kabalistlere göre tarot kartı 1 numaralı Büyücü ’dür

Eski Mısırlı rahiplerin, başlangıçta Ra’dan almış oldukları bilgileri anlaşılabilir sembollere dönüştürmeye çalışırken tarot kavramını ortaya çıkardıklarını Ra bilgileri 4 ,Ra Bir’in Yasasının Mütevazi Elçileri kitabından okuyabilirsiniz.

Ra’ya göre: Aklın temel modelinin biçimlendirilmiş ve düzenlenmiş bir şeklini derinlemesine incelemek ve böylece temel modelleri istediği anda deneyimleyebilecek duruma gelmek yararlıdır. Bunun için, üç yoldan birini seçebilirsiniz.

Astrolojiyi, yani gezegeninizin enerji ağının bazı bölümlerine verdiğiniz isimle, on iki burcu seçebilirsiniz.

Yirmi iki Büyük Argana’sı ile tarot’u seçebilirsiniz. Ya da, on Sefirot ve bunlar arasındaki yirmi iki ilişki ile Hayat Ağacını (Kabalistler ’in ağacı) incelemeyi seçebilirsiniz.

Aslında her bir öğretinin tek tek incelenmesi daha iyi olur ama yüzeysel bir merakla değil de, mihenk taşını arayan, mıknatısın çekimini hissetmek isteyen biri olarak yapılmalıdır bu…

Bu öğretilerden birisi, arayış içinde olana daha çekici gelecektir. O zaman arayış içinde olan varlık, bu üç yoldan birini kullanarak aklın temel modelini araştırmalıdır. Bir çalışma devresinden ve öğretiyi iyice sindirdikten sonra artık arayış içinde olan daha önemli bir adım atabilir, aklın temel modeliyle ilgili idrakini kendine özgü bir tarzda ifade edebilmek için yazılı metinlerin ötesine geçebilir,diyor RA BİLGİLERi.


Ra’daki adı “aklın matrisi”,Merkür gezegeni tarafından temsil edilen Büyücü, kişinin kendi kaderini yönlendirebileceğinin işaretidir. Tam Merkür’ün yönettiği İkizler burcunda, karmanın ve ruhun DNA’sı diye tabir ettiğimiz İkizler-Yay aksının enerjisiyle kaderi yönlendirirken yanlış yöne sapmamak gerekliliğini anlatan bir tutulma bu. Büyücü ´nün kehanet anlamı, gücü ele almak ve yönetmektir. Her şeyden önce, hayatınızdaki gücün farkına varabilmek ve ve sizi zapt eden ruh veya duygunun bilincine varabilmek gerekir.

Bu kart başlangıçlara, ama başlangıçlar için atılacak ilk adımlara değinir ki biliyorsunuz tam Yeniayda böyle bir enerjiye sahibiz. Azimle kararlılıkla ve paylaşarak tüm enerjinizi ulaşmak istediğiniz hedeflerinize yönlendirmeniz gerekiyor.

İsteklerini yönlendirebilen ve yönetebilen insanlar için bu tutulma büyük şeyler vadediyor. Bazılarınız zihinsel endişelerinizle ve korkularınızla hedeflerinizin üzerini negatif enerjiyle örtebilirsiniz. İsteksizlik uyuşukluk ve tembellik yüzünden fırsatlara sırtınızı dönebilirsiniz.

Evet, çok ama çok özel bir tutulmadır bu. Bu tutulma ve yeniay Bizim içsel anne ve babamızın birleşmesidir Bu döngüde egosal zihinle duygusal zihin harmanlıyor, Satürn’e üçgen açı ile bağlanıp yeterlilik ve gerçeklik sınavı için enerjilerini birleştiriyorlar.

Bu güzel ama biliriz ki astrolojide üçgen açılar boş verdirir, zaten her şey yolunda da dedirtebilir. Umursamazlık, kayıtsızlık,kişisel olarak belki bir zarar vermeyecektir ama toplumsal anlamda büyük yıkıma götürebilir.

Pegasus binicisi olmadan yıldızlara ulaşmıştır. Pegasus Yunan mitolojisinin kanatlı AT’ı. Deniz tanrısı Poseidon ile yılan saçlı Gorgon Medusa’nın oğlu ve dev Chrysaor’un kardeşi.

Perseus, Gorgolar’dan Medusa’nın kafasını kesince, akan kandan kanatlı at Pegasus doğar Bellerophontes adında genç bir savaşçı, çeşmeden su içerken bulduğu Pegasus’u tanrıça Athena’nın kendisine verdiği bir yularla ehlileştirdikten sonra onun üzerine binip serüven aramaya çıkar. Ağzından ateş fışkıran, üç kafasından biri aslan, biri keçi ve biri yılan olan canavar Khimaira’yı öldürür; Amazonlar olarak bilinen kadın savaşçıları yener. Yaptıklarından gurura kapılan Bellerophontes gökyüzüne uçmak isteyince, Pegasus onu üstünden atar. Anlatıldığına göre, tanrılar kralı Zeus Bellerophontes’in böbürlenmesinden öfkelenmiş, Pegasus’u gıdıklaması için bir böcek göndermiş, böcekten huylanan Pegasus ondan kurtulayım derken binicisini sırtından atmıştır. Bu olaydan sonra gökyüzüne uçmayı sürdüren Pegasus çok geçmeden bir takımyıldıza dönüşür.

Dönek ve benmerkezci enerjisiyle, Pegasus’un kanadındaki Markab üzerindeki Ceres, Kuzey ay düğümü ile kare açı yapıyor. Çok uzun bir cümle olduJ

Markab yıldızı aşırı gurur, sezgi, coşku, kapris ve kötü yargı verir. Ceres buradan bakıldığında Dünya’yı umursamayan bir halde. Pegasus’un kanadındaki bütün yıldızlar belirli miktarda aşırı gururu paylaşırlar. Bu birbirine paralel kader anlayışı bir papazın yardımı olmadan cennete gitmeyi öğretir.

Ceres ‘in enerjisi kiminiz için büyük kazançlar bazılarınız için se büyük kayıplar olarak geri dönecektir.

Astrolojide Ay, yaşamlar boyu taşıdığımız bilinçaltında birikenlerle alakalıdır. Bu yaşam yolundaki Annemiz, anne ile olan bağımızdır. Gökyüzü tanrıçalarından Ceres yine annedir ama fiziksel ihtiyaçlarımız ve isteklerimizle ilişkilidir. Bunun yanında ekinler ve ekolojik denge, doğa; Tarım ve Çiftçilik, Yemek Sanayi; Aile -Çocuk ilişkileri; Çevre ve Greenpeace gibi örgütler, Veteriner hekimler, hayvan ve hayvan ürünleri; Beslenme, Şifalı Bitkiler ve Botanik, Tanrıça Ceres ‘in kontrolü altındadır.

Ay düğümleri ile kare açı yapan Toprak ana Ceres geçmişle gelecek arasında kadersel bir mihenk taşı vazifesi görüyor.

Acaba anneniz kadersel yolunuzda yanlış yönde mi? Sizin yanlışınızı mı destekliyor?.Belki siz onun yanlışına el çırpıyorsunuz?Gelecek ,yanlışın nerede ve kimde olduğunu açıkça gösterecek.

Güney İkizler – Kuzey Yay aksındaki enerjinin getirdiği günlük, yüzeysel yaşama arzusu yerine Yay’ın daha geniş, felsefi olan dünya görüşüne yol almalıyız. Bencilce kişisel tüketim yerine paylaşabilme güzelliğini tadabilmeliyiz.

Şu anda transit haritanızda Ceres nerede ise işte o alanda bencillikten, aşırı gururdan ve döneklikten kaçınmalı kendi çıkarlarınız uğruna yanlışlara el çırpmamalısınız.

Daha önce Aldebaran sabit yıldızının üzerinde son kez 2003 yılının 31 Mayısında bir tutulma yaşanmıştı. Aldebaran Mars etkisini taşıyor. Deniz savaşları, gemi kazaları, vahşet, atomik olaylar, doğal felaketler, yangın, gök taşları ve hava kirliliği gibi toplumsal ve Dünyasal olayları simgeliyor.Şimdi sekiz yıl sonra Yine İkizler burcunda ve Aldebaran sabit yıldızının üzerinde gerçekleşen bir Güneş tutulması yaşayacağız.

Satürn’ün etkisi ve Yeniay enerjisi tamamen otorite figürleri ve bizim onlarla olan ilişkimiz hakkında da hüküm vermektedir.

Robson’a göre Aldebaran büyük zenginlik, şeref, iyi talih fakat utanç ve mahvolma tehlikesini de beraberinde getirir. Bernadette Brady derki; kraliyet yıldızlarının gücü bencil ihtiyaçlar için kullanılırsa yüksekten düşme riskine sahiptirler

Aldebranın emri ise dürüstlüktür.

Böylece bu tutulmadan sonra birçok şey inanılmaz derece temizlenmiş, ayıklanmış ve arınmış olarak ortaya çıkmaya başlayacak.

Zengin ve Fakir bölünecek.

Peki, acaba zenginler fakirlere yardım edecekmi?

Doğu batı ile, Müslüman Hristiyan ile, sağ sol ile ayrı düşecek.

Ana konu kutuplaşma.

Belki bu kutuplaşma ile kendi yerinizi belirleyeceksiniz. Belki de ne yönde olacağınıza karar veremeyeceksiniz. Yada Pegasus gibi sırtınızdan Bellerophontes’in atıp döneklik ederek kendi yolunuzu çizeceksiniz.

Arzu Cengiz

Astro Benefik

deneme 123

mesaj yazabiliyorum gülücük

[Resim: engl.th.gif]
06-01-2011 01:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dolunay Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 27
Üyelik Tarihi: Mar 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #65
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
arkadaslar bu güneş tutulması transit güney ay düğümle kavusum olduuğundan kopmalar kırılmalar, ikizlerde olduğundan dedikodu, asılsız haber felan gündemde olur diye yorumlanıyor. tutulma 7. evimde ve benim natal kuzey ay düğümüm var.
tutulmanın transit güney ay düğümle, natal kuzey ay düğümle kavuşumu ne anlama gelir?acaba
06-01-2011 02:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #66
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-01-2011 08:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #67
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
Tutulma mevsiminden geçiyoruz, bu dönemde Güney Ay düğümü yönünde, önce İkizler burcunda, ardından Yengeç burcunda Güneş tutulmaları meydana geliyor. Tutulmalar ani kırılmalar ve fay hatları gibidir. Beklenmedik gelişmeler zaten bir süredir devam eden koşulları iyice hızlandırır, tetikler. Ancak Güney Ay düğümü tarafında olan tutulmalar burçların zorlayıcı özelliklerini çok daha fazla ortaya çıkarırlar. Bu tip tutulmalarda kopma, ayrılma, bozulma ve çözülme dikkat çeker. Kuşkusuz durum böyle olunca, içinden geçtiğimiz dönemde İkizler burcunun gölgeleri olabilecek konulara ayrıca dikkat etmeliyiz:

Dedikodular, asılsız iddialar, iki yüzlülük, güven vermeyen durumlar, yalanlar, medyayı içeren yıpratıcı olaylar çok daha belirgin biçimde gündeme geliyor olabilir. İkilik ve bölünme yaratan durumlarında farkında olmalı, kendimizi bu yorucu enerjilerin mümkün olduğunca uzağında tutabilmeliyiz. Aldığımız haberlerin ya da duyduğumuz dedikoduların etkisinde kalmak yerine, olaylara daha uzaktan, yukarıdan bakmaya çalışalım. Kuşkusuz bu dönemde gündeme gelen politik alandaki gelişmeler, skandallar, ifşalar, gizliliklerin ortaya dökülmesi içerisinden geçtiğimiz süreci özellikle iyi anlatıyor. Kendi astrolojik haritanızda İkizler burcunun hangi eve düştüğünü de kontrol edin derim. Bunu bulmak için, yükselen burcunuzu 1 sayarak İkizler burcuna kadar sayın. Örneğin yükselen burcunuz Boğa ise 2. Ev, Terazi ise bu durumda tutulma 9. Evinizde gerçekleşiyor olacaktır. Tutulmanın genel etkilerini söz konusu evin konuları içerisinde daha fazla deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca tutulmanın gerçekleştiği 11 derece İkizler burcuna ya da karşısındaki 11 derece Yay burcuna yakın düşen (en fazla 3 derece) gezegenleriniz varsa, söz konusu gezegenin anlattığı konularda bu dönemde sizin için daha fazla uğraşı kaynağı olabilir.



2 Haziran’da saat 02:02’de (1 saat yaz saati ile) gerçekleşen İkizler burcundaki yeniayın ve tutulmanın haritasına baktığımızda Kova burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Gerek ışıkların (Güneş ve Ay) gerekse yükselen burcun Hava elementinde yer alması içerisinde yer aldığımız konuların hareket, iletişim, sosyallik ve bolca düşünce alışverişi getirdiği anlaşılıyor. Aynı zamanda bu tutulma (11 derece İkizler) İkizler burcunun Terazi dekanında ve yine Terazi Onikidebirlik (dodekatemorion) kısmında gerçekleştiği için anlaşmalar, denge, diplomasi, ortaklaşa konuları da dikkat çekici biçimde gündeme getirmekte. Benzer şekilde, tutulma derecesinin Terazi burcundaki (bu haritada 9. Evde) Satürn ile olan yakın açısı medyaya, üniversitelere, hukuki konulara, uluslararası durumlara ait konuların ister istemez gündeme gelebileceğini göstermekte. 9. Evdeki Satürn bu dönem için medyaya ait, gazeteler ve gazetecilerle ilgili, ya da hukuki, akademik, uluslararası olayların gündemi, dolayısıyla siyasi gündeme yakından belirleyeceğini de anlatmakta. Nitekim Ankara’ya göre olan haritanın tepe noktasının 0 derece Yay’da olması benzer 9. Ev konularını yine bir kez daha vurgulamakta. Bunun yanı sıra Yay burcunun yöneticisi Jüpiter’in 29 derece Koç’ta yer alması, bitişleri ve sonlanmaları, liderlerle ilgili stres yaratan koşulları açıklamakta.

Tutulma haritasında 5. Evde yer alan ışıklar kuşkusuz seçim sürecine de işaret etmekte. Zira 5. Ev halkın oyunu, yani kişisel ifadesini anlatır. Astrolojik açıdan 1. Ev halkı, 5. Ev ise onun doğal bir ifade biçimi olan (5. Ev doğal ifade) oylamayı açıklar. Bu gözle bakıldığında, bu dönemde oylamaya ait durumlar ikilem, bölünme, kötüye kullanma ve yıpranma getirebilir. Benzer şekilde 5. Ev gençlere, çocuklara ve öğrencilere (İkizler) ait konuları, sınavları (örneğin ÖSYM) ayrıca turizm gibi konularla, spekülatif yatırımları (örneğin IMKB) içeren alanları da kararsız ve daha dengesiz kılmakta. Bu evin bir diğer konusu da sahne, eğlence, eğlence hayatı ve sanatçılardır. Bu alanlarda olumsuz bazı gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Yine bu haritada tutulma yöneticisi Merkür Boğa burcunda, İstanbul’a göre olan haritada dip noktası ile birleşmekte. Haritanın 4. Evinde Boğa burcunda yer alan Merkür, Venüs ve Mars bu dönemde iç işlerini ilgilendiren gelişmelerin, toprağa, ülke güvenliğine ait durumların ön planda kalmaya devam edeceğini ifade etmekte. Nitekim Terazi burcundaki Satürn ülkemiz haritasının 4. Evinde yer almakta. Tüm bu göstergeler içerisinden geçtiğimiz ikilik ve güvensizlik, bölünme yaratan koşulların toprağa ve iç işlerine, güvenliğe ait konuları yakından ilgilendireceğini ifade etmekte.

İstanbul’a göre olan haritada tepe noktası ve 10. Evin yöneticisi olan Mars’ın Boğa burcunda 4. Evde yer alması yıkıcı ve terörist faaliyetlere, toprağa ilişkin konuların yıpranmasına işaret ediyor olabilir.

Yeniay ve tutulmanın gerçekleştiği derecede (Ankara’ya göre) oluşan orta noktalar şöyle:

Mars/Uranüs: Aşırı heyecan ve tepkisel tavırlar, başkaldıran, yıkıcı, patlayıcı enerjiler
Satürn/Asc: Çevreyi kontrol isteği, kısıtlamalar getirmek
Merkür/ay düğümü: Ortak bir düşünce etrafında toplanmak, işbirliği, artan iletişim, toplantılar
Mars/Pluton: Yıkıcı şiddet, acımasızlık, gaddarlık, bir konuya tüm gücüyle odaklanmak, aşırı istekli, obsesif olmak

Orta noktaların Mars/Uranüs’le başlayıp, Mars/Pluton ile tamamlanması bu dönemde kontrol edilmesi zor istek ve arzuların patlayıcı ve yakıcı olabileceğini ifade etmekte.

Özetlemek gerekirse, bu yeniay/tutulma haritasında Merkür’ün dikkat çekici durumu (tutulma haritasının yöneticisi olması ve haritanın dip noktasında yer alması) aynı zamanda 5. Ve 8. Evleri yönetirken, 4. Evde yer alıyor, 5. Eve göre 12. Evde) olması gençleri, öğrencileri ilgilendiren konuların içişlerinde, güvenlikle ,ilgili konularda çok dikkat çekebileceğini anlatıyor. Merkür’ün Boğa’nın son derecelerinde yer alması onu Mars’la ilişkilendirmekte. Bu nedenle gençleri içine alabilecek olumsuzluklar söz konusu olabilir. Merkür gençler dışında, medyaya, iletişime, haberleşme ve yolculuklara ait konulara da dikkat çeker.

Mutlu bir ay geçirmeniz dileğiyle,

R. Hakan Kırkoğlu
06-01-2011 09:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dolunay Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 27
Üyelik Tarihi: Mar 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #68
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
hmm. okumuştum bu yazıyı.yinede tesekürler victoria. transit ay düğümlerine 20' yaklastgnda tutulmalar oluyormuş (h.kırkoğluna göre)
şu durumda transit güney ay düğümün 23 derece, güneş tutulmasıda 11 derece olduğundan bir kavuşma yok gibi? yada kavuşum var mı demeliyiz?
benim natal kuzey ay düğüm 12 derece ikizlerde güneş tutulmasıyla kavuşum yapıyor. ozmn olumlu haberler alma olasılığım yüksek diye umuyorum.(kuzey ay düğümle satürn de üçgen)
buarada natal doğum haritalar dışında, horary ler için bu tutulmalar etkinmidir sizce?
06-01-2011 11:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #69
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
(06-01-2011 11:02 PM)dolunay Yazılan:  hmm. okumuştum bu yazıyı.yinede tesekürler victoria. transit ay düğümlerine 20' yaklastgnda tutulmalar oluyormuş (h.kırkoğluna göre)
şu durumda transit güney ay düğümün 23 derece, güneş tutulmasıda 11 derece olduğundan bir kavuşma yok gibi? yada kavuşum var mı demeliyiz?
benim natal kuzey ay düğüm 12 derece ikizlerde güneş tutulmasıyla kavuşum yapıyor. ozmn olumlu haberler alma olasılığım yüksek diye umuyorum.(kuzey ay düğümle satürn de üçgen)
buarada natal doğum haritalar dışında, horary ler için bu tutulmalar etkinmidir sizce?

evet etkin ben horary bilmiyorum ancak elimdeki kaynağa baktım aynen şöyel yazıyor ;

Eğer soru Güneş tutulmasının olacağı gün sorulmuşsa sorunun konusu çok kişi veya olayı etkileyen değişimlerden etkilenecek veya tüm mesele başarısızlığa uğrayacaktır. Her şekilde olayın aynı şekilde sürmeyeceği bellidir, çünkü Güneş tutulması herşeyi altüst eder.

Astroloji de Gökyüzü Zamanı isimli kitaptan alıntıdır.
06-01-2011 11:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dolunay Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 27
Üyelik Tarihi: Mar 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #70
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
(06-01-2011 11:59 PM)Victoria Yazılan:  
(06-01-2011 11:02 PM)dolunay Yazılan:  hmm. okumuştum bu yazıyı.yinede tesekürler victoria. transit ay düğümlerine 20' yaklastgnda tutulmalar oluyormuş (h.kırkoğluna göre)
şu durumda transit güney ay düğümün 23 derece, güneş tutulmasıda 11 derece olduğundan bir kavuşma yok gibi? yada kavuşum var mı demeliyiz?
benim natal kuzey ay düğüm 12 derece ikizlerde güneş tutulmasıyla kavuşum yapıyor. ozmn olumlu haberler alma olasılığım yüksek diye umuyorum.(kuzey ay düğümle satürn de üçgen)
buarada natal doğum haritalar dışında, horary ler için bu tutulmalar etkinmidir sizce?

evet etkin ben horary bilmiyorum ancak elimdeki kaynağa baktım aynen şöyel yazıyor ;

Eğer soru Güneş tutulmasının olacağı gün sorulmuşsa sorunun konusu çok kişi veya olayı etkileyen değişimlerden etkilenecek veya tüm mesele başarısızlığa uğrayacaktır. Her şekilde olayın aynı şekilde sürmeyeceği bellidir, çünkü Güneş tutulması herşeyi altüst eder.

Astroloji de Gökyüzü Zamanı isimli kitaptan alıntıdır.

iyi ki güneş tutulmasının olduğu gün horary çıkarmak aklıma gelmemiş diye sevndm. en baştan kaybetmek gibi bsey olurdu heralde. daha önceki horaryler için geçerli mi onu merak etmiştim. peki h kırkoğlu güneş tutulmasının olduğu saati baz alarak ankara ve istnbula göre grafik çıkarmış ve yorumlamış bu horary değilmidir? (bide güneş tutulması anında yükseleni kova bulmuş nasıl olmuş bu? ben mi yanlış bakıyorum acaba, balık çıkıyor )
06-02-2011 12:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  1 Eylül 2016 Başak Güneş Tutulması gizem kara 8 14,177 08-25-2016 09:42 PM
Son Mesaj: cero
  BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER yezda 21 35,378 12-03-2014 06:53 PM
Son Mesaj: kayasran
  25 Nisan Ay Tutulması SirJohn 10 18,202 02-14-2013 09:17 PM
Son Mesaj: sevgi123
  14 Kasım Akrep Burcundaki Güneş Tutulmasının Burclara Etkileri zeynepece 3 7,905 11-08-2012 11:33 AM
Son Mesaj: Derin
  Güneş- Ay Tutulmaları uranus 214 324,051 11-02-2012 11:39 PM
Son Mesaj: SeRDaL
  17 Agustos kova burcunda Ay Tutulması yezda 14 22,430 05-31-2012 02:02 PM
Son Mesaj: Kerim1S
  1 Temmuz 2011 Güneş Tutulması gullusutcu 18 27,936 07-01-2011 10:35 PM
Son Mesaj: Derin
  15 Haziran Yay Burcunda TAM Ay Tutulması Dinoo 19 26,295 06-25-2011 09:39 PM
Son Mesaj: gullusutcu
  21 ARALIK TAM AY TUTULMASI ELF 25 36,494 03-15-2011 02:03 PM
Son Mesaj: picachu
  SON 50 SENELİK GÜNEŞ VE AY TUTULUMLARI galaxia 8 176,435 02-26-2011 03:20 PM
Son Mesaj: ayşe kara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 19 Misafir