Değerlendir:
  • 75 Oy - 3.01 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Jüpiter-Satürn kavuşumlarının klasik astrolojide çok önemli olduğuna değinmekle başlayalım. Eskiler bu dönemlere “Büyük Kavuşumlar” diyorlardı. Uzun dönemli saptamalar için kullanıldıklarından dolayı buna büyük zamanlayıcılar anlamında “Great Chronoctors” denir. Dünya astrolojinde bu iki en uzak gezegeninin yaklaşık 20 yılda bir araya gelmesi çok önemsenir ve dünyada bir sonraki kavuşuma kadar ortaya çıkması beklenen trendleri belirlemekte kullanılır. İranlı ortaçağ astrologu Ebu Ma’şer’in “On the Great Conjunctions” adlı eseri, kendi dönemine damga vurmuş ve günümüzde de referans alınabilecek çok önemli bir “Dünya Astrolojisi” kitabıdır. Peygamberlerden bazılarının veya çok önemli zatların büyük kavuşumlarda doğduğu bir gerçektir. Hz Muhammed ve Hz İsa buna birer örnektir. Derslerde çoğu zaman örnek olarak kullandığımız Prenses Diana da güncel bir örnek. Bunlar çoğaltılabilir.

Bazı astrologlar transit Jüpiter-Satürn birleşmelerinin ülkeler haritalarında veya bireysel haritalarda hangi evin üzerine düştüğüne dayanarak öngörülerde bulunurlar.

Bireysel haritalarımızda bu iki gezegenin kavuşum halinde olması kuşkusuz çok önemlidir. Jüpiter genişleme, gelişim ve genel anlamda iyimserliği temsil ederken; Satürn daralma, limitlenme ve kötümserliği temsil eder. Jüpiter’in olduğu alanlarda şanslı ve fırsatlara açığızdır; Satürn’ün olduğu alanlarda şansımız kısıtlanır ve sorumluluklar alır, en büyük mücadeleyi veririz. Pek tabi ki bu ikisinin kavuşumunun hangi burçta olduğu çok önemlidir. Örneğin 2020 yılında bu ikisi Kova’da kavuşacaklar ve Satürn bu burçta yöneticidir, Jüpiter ise kendi üçlüsündedir; yani her ikisi de asaletlidir. Sizin bahsettiğiniz kavuşum 2000 yılı Mayıs ayında Boğa burcunda gerçekleşti. Burada bu iki gezegen de temel üç asaletten birine sahip değillerdi (burç, yücelme, üçlü). Bu yüzden bu kavuşumun olduğu burcun yöneticisine, yani Venüs’e bakmak gerekir. Venüs haritada asaletli, zarar görmemiş ve iyi bir evde yerleşmiş ise, bu kavuşumun etkileri daha iyicil çalışacak demektir. Venüs kötü yerleşimde ise, bu kavuşumun sonuçta gideceği durum pek de iç açıcı olmayabilir.

Bireysel haritadaki Jüpiter-Satürn kavuşumları genel anlamda: İyimserlikle kötümserlik arasında kalmak, fırsatları ve şansları değerlendirmekte zorlanmak, sınırlanmak, bu yüzden tatminsizlik ve hoşnutsuzluk hissetmek gibi sonuçlar doğurur. Çünkü Jüpiyter’in genişleme arzusu Satürn tarafından sınırlandırılmakta; Satürn’ün kötümserliği, Jüpiter tarafından aşılmaya çalışılmaktadır. Satürn Jüpiter’e zarar verirken; Jüpiter Satürn’e faydalı olmaya çalışmaktadır.

Pek tabi ki bu ikisinin hangi evde yerleşmiş oldukları, bu hissiyatın veya sonuçların hayatın hangi alanında ortaya çıkacağını gösterir. Bir evin olaylarının, o ev içinde yerleşmiş gezegenlerin sırasına göre ortaya çıkacağını hesaba katarak, bu iki gezegenden hangisinin ne zaman etkili olacağını saptayabiliriz. Örneğin 5. evde yerleşmiş iseler ve derece sırasına göre önce Satürn, sonra Jüpiter ise: 5. ev konularında (çocuklar, cinsellik, hobiler, spor, eğlence vs) öncelikle kısıtlanma ve şanssızlık, ardından genişleme ve şanslar gelecek demektir.
ÖNER DÖŞER

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
05-24-2007 10:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması - salmakis - 05-24-2007 10:36 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Jüpiter Açıları Angel 88 165,601 04-10-2019 01:53 PM
Son Mesaj: merkür_yen
  Jüpiter - Uranüs Açıları astrosohbet 5 21,571 07-26-2018 03:49 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Jüpiter - Neptün Açıları astrosohbet 7 21,363 03-14-2018 03:39 AM
Son Mesaj: Beyazcık
  Jüpiter - Plüto Açıları astrosohbet 42 65,057 03-04-2018 02:32 PM
Son Mesaj: idrilhawke
  Jüpiter - Satürn Açıları astrosohbet 51 67,964 07-12-2017 03:53 PM
Son Mesaj: BayanKararsız

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir