Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.94 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit Satürn akrep burcunda.
Yazar Mesaj
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
Transit Satürn akrep burcunda.
Koç Burcu

Satürn’ün size vereceği en önemli ders; geçmişte kaçan fırsatlara ve yapılan hatalara takılmadan yaşananların özüne, problemin en ana noktasına, etrafında dolaşmadan varabilmektir.

Satürn sizi borçlar ve krediler yoluyla zorlamaya başlamadan önce önlemlerinizi almalısınız. Örneğin halihazırda bir krediniz, ödemeniz gereken bir borcunuz varsa ve zorlanmadan ödüyor olsanız dahi bunları 5 Ekim’den önce ne yapıp edip kapatmanızı öneririm çünkü sorun çıkarmaya meyilli olacaklar, siz de bir şekilde küçük paralar bile olsa ödemekte zorlanacaksınız. Bu dönem elbette borçlanmak kadar, sizin için başkalarına borç vermekten sakınmanız gereken bir devreyi de gösteriyor. Sonuçta Satürn mülkiyet kavramınızı test edecek. Ne fazla verici, ne fazla alıcı olmalı, sadece adil olmalısınız. Herhangi bir maddi dış kaynağınız varsa, örneğin eşten gelen maddi desteğin kesilmesi gibi bu dönemde bir test niteliğinde ortaya çıkabilir. Bu süreci hasarsız atlatabileceğiniz yollar da var elbette. Bunlar, maddi konularda dış desteklere güvenmemek, başkalarına dayanmayan planlar yapmaktır. Dış desteğe güvenmeden bireysel yatırımlarda bulunmak da iyi bir seçenek olabilir.

İş yerinizde harcadığınız zaman daha fazla çoğalacaktır ve evraklar, telefon gibi iç iletişim hatalarına karşı da uyanık davranmanız gereken bir dönem. İş arkadaşlarınızla aranızda bu süreçte ufak-tefek tatsızlıklar ve yanlış anlaşılmalar da normaldir.

Satürn Akrep sürecinde cinselliğin artık eskisi gibi ilginizi çok çekmediğini de farkedebilirsiniz. Şimdiye kadar gelişigüzel ilişkiler ve cinsellik yaşadıysanız bunlar bu dönemde size çok boş ve anlamsız gelecektir. Daha fazla derinliği olan birlikteliklere çekileceksiniz. Eğer böyle bir birliktelik yaşayamazsanız bu potansiyel kendisini cinsel sorunlar olarak ortaya koyabilir.

Bir çok Koç burcu için bu süreç; büyük ihtimalle bir olay vasıtasıyla ölüm ve ötesine, metafizik konulara daha ciddiyetle yaklaşacakları bir dönemi de işaret etmekte. Şarlatanların sizi sömürmesine izin vermeyin.

Potansiyel sorunlu tarih aralıklarınız şunlardır:

31 Aralık 2012 - 14 Ocak 2013
25 Nisan 2013 - 7 Mayıs 2013
31 Ağustos - 18 Eylül 2012
8 Ocak 2015 - 22 Ocak 2015
8 Mayıs 2015 - 21 Mayıs 2015
17 Eylül 2015 - 18 Eylül 2015




Boğa Burcu

Satürn’ün size vereceği en önemli ders ikili ilişkiler alanında olacak. Diplomasiyi, karşınızdaki insanlara nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgelik kazanacağınız bir döneme giriyorsunuz.

İnsanlar konusunda çok fazla seçici olmanız gereken bir süreç. Ciddi bir beraberliği olmayan Boğalar bu dönemde kendileri için önem taşıyacak birisiyle tanışabilir ve evlenebilirler. Evli olan Boğalar için ise ilişkileriyle ilgili önemli kararlar almak durumunda kalacakları bir dönem olacak. Gelişim noktanıza uymayan, ileriye yönelik planlarınıza uygunluk göstermeyen karakterde bir eşiniz varsa bu dönemde ayrılık görülebilir. Veya partneriniz üzerinize çok fazla sorumluluk yüklemeye başladığı bir döneme girerek sizi yıpratabilir ve siz bu ilişkiden böylece sıkılabilirsiniz. Ne olursa olsun anahtar sözcük ikili ilişkilerle ilgili önemli bir yol ayrımı ve yeni bir döngünün başlangıcıdır.

Bu süreçte olumsuz etkilenmemek için karşınızdaki insanlar konusunda olabildiğince seçici olmalı, bir iş anlaşması veya evlilik gibi her türlü anlaşmaya imza atmadan uzun uzun düşünmeli ve planın “gerçekçi ve uzun vadeli” olup olamayacağına bakmalısınız. Aksi taktirde karşınızdaki insan sizin açınızdan karakterinizi ve yaşam enerjinizi yıpratıcı nitelikte olacaktır. Ne olursa olsun kararsız kalmamaya çalışın. Ve kararlarınızı da uzun vadede çok iyi ölçüp biçerek almaya çalışın. Çünkü alacağınız her karar uzun yıllar boyunca bağlayıcı olacaktır.

Karşınıza her seferinde çifte seçenek gelecek. Bu iş alanında olabileceği gibi ilişkiler alanında da olabilir. Çünkü burada sizde görülmek istenen “doğru”yu seçebilme kapasiteniz.

Bir çok Boğa Satürn Akrep sürecinde büyük bir değişime de giriyor. Kendi yapınızı ve kişiliğinizi dönüştüreceğiniz gibi -örneğin kilo vereceksiniz- evinizi de bu dönemde değiştirebilir ve hatta bir çoğunuz şehir değişikliğine bile gidebilir.

Potansiyel sorunlu tarih aralıklarınız şunlardır:

7 Şubat 2013 - 15 Şubat 2013
18 Nisan 2013 - 26 Nisan 2013
27 Haziran 2013 - 5 Temmuz 2013
25 Mars 2014 - 3 Nisan 2014
9 Haziran 2014 - 17 Haziran 2014
22 Ağustos 2014 - 31 Ağustos 2014
26 Ocak 2015 - 3 Şubat - 2015
11 Nisan 2015 - 19 Nisan 2015
4 Temmuz 2015 - 14 Ağustos 2015




İkizler Burcu

Uzun zamandır bir düzene ihtiyaç duyan İkizler burçları 5 Ekim’de Satürn’ün burç değiştirmesiyle birlikte buna kavuşabilir. Yeni bir ev düzeni, yeni çalışma saatleri, alışkanlıkların artık yerini yeni bir düzene bırakıyor oluşu…

Çok çalışmak ve çok fazla sorumluluk yüklenmek zorunda kalacağınız bir döneme giriyorsunuz. Ne olursa olsun sıkılacaksınız. Yalnız bu efor aynı zamanda size yukarıda yazdığım gibi elbette yeni bir düzen de getiriyor. Eğer iş yaşamınızdan ve çalışma koşullarından memnun olmayan birisiyseniz bu dönemde iş değiştirme arzunuz da ortaya çıkacak. Yalnız yeni bir işin de daha iyi olmasını beklemek Satürn Akrep burcunda seyrettiği dönem boyunca hata olur. Bu yüzden yapılabilecek en büyük etki kendi düzeninizi bir şekilde yeniden inşa etmek ve koşullarınızı, rutininizi yeniden planlamaktır.

Çalışanlar iş arkadaşlarıyla sorun yaşayabilirler. Kendi işi olanlar ise çalışanları konusunda seçici olmaya gayret etmeli, öte yandan despot görülecekleri bir döneme girdiklerinin de bilincinde olmalıdırlar. Bu da haliyle bir şekilde işyerinde sorun demektir. Bu süreçte iş konusunda ya batacak ya da çıkacaksınız. Başarı için anahtar kelimenizin “kalıcılık ve adalet” olması gerekiyor.

Satürn 2 sene kalacağı bu bölgede daha önce kendisiyle ilgilenilmemiş sağlık sorunlarını ortaya çıkarmaya ve onları çözdürmeye de eğilimlidir. Beslenme ve günlük rutin çok fazla ihmal edilmişse eğer yeni sağlık sorunları da yolda demektir. Bu yüzden 5 Ekim’den önce sağlık kontrollerini yaptırmakta, sağlıksız rutini değiştirmekte şimdiden fayda var. Örneğin yeni bir diyet ve egzersiz programı düzenlemek için bu dönemi fırsat olarak algılayın. Özellikle cinsel organlarla ilgili sorunlar daha önce ihmal edildiyse bu dönemde ortaya çıkmaya eğilimli olur bu yüzden özellikle bu konuda temkinli olmak gerek.

Bu süreçte kendi sağlığınıza nasıl ihtimam göstermeniz gerekiyorsa aynısı evcil hayvanınız için de geçerli. Satürn süreçlerinde üzülmemenin anahtarı tedbirli olmaktan geçiyor.


Potansiyel sorunlu tarih aralıklarınız şunlardır:

22 Ocak 2013 - 28 Ocak 2013
3 Mayıs 2013 - 7 Mayıs 2013
8 Ağustos 2013 - 14 Ağustos 2013
22 Ocak 2014 - 29 Ocak 2014
14 şubat 2014 - 26 Şubat 2014
2 Mart 2014 - 16 Mart 2014
30 Nisan 2014 - 5 Mayıs 2014
6 Ağustos 2014 - 11 Ağustos 2014
13 Mart 2015 - 19 Mart 2015
29 Nisan 2015 - 7 Mayıs 2015
6 Haziran 2015 - 15 Haziran 2015
4 Ağustos 2015 - 9 Ağustos 2015




Yengeç Burcu

Bir şanssızlık silsilesine hazırlıklı olun. Şansınızın yanınızda olmayacağı bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde şansınıza güvenerek hiçbir olaya başlamamanız gerekir. İlk 10 seferde yazı geldiğinde kazanacağınız bir iddiayı 10 kere üstüste tura atarak kaybedebilirsiniz. Yalnız strateji uygulayarak, plan yaparak başladıklarınız müstesna. Ama piyango gibi salt şansa dayalı oyunlar Satürn’ün emek ve çaba gerektiren karakteriyle uyuşmaz.

Satürn buradayken kendinizi duygusal ve bireysel açıdan bir süre kısıtlanmış hissedeceksiniz. Yaşamın renkleri size eskisi kadar zevk vermeyecek. Zevk ve eğlence anlayışınıza daha koyu tonlar hakim olmaya başlıyor. İlla ortada bir olay olması gerekmiyor ama şanssızlık can sıkıcıdır. Eğer yaratıcılık gerektiren bir işte çalışıyorsanız, örneğin bir sanatçıysanız yaratıcılığınızın kısıtlanmaması için daha karanlık bir tarza bu dönemde geçiş yaparak bu alanı da deneyimleyebilirsiniz. Ortaya çıkacak eserler eskisi gibi kolay akmayabilir ve öncekinden daha çok emek gerektirecektir. Bireyselliğinizi yapıcı bir biçimde ortaya koyabilmek için bir uğraş, örneğin bir hobi edinmek hem iyi gelecektir hem de kötü olasılıklara karşı semboliği sağlayacaktır.

Zevk ve sefaya düşkün bir insansanız bunlar artık size çok yüzeysel ve anlamsız gelecek. Arkadaşlarınızla ciddi problemler de bu dönemde ortaya çıkabilir. Bir arkadaşınızın hayatınızdan bir şekilde çekip gitmesi söz konusu. Aynı durum bir sevgiliniz varsa da geçerli. Aşka daha ciddi yaklaşmaya başlıyorsunuz. Belki de sizden daha olgun birisiyle (olgunluktan kasıt yaş değildir, sizi geliştirebilecek ve size bilgelik kazandırabilecek birisini kastediyorum) tanışabilir ve kendi kimliğinizi bu kişi vasıtasıyla keşfedebilirsiniz. Bu, derinliği çok fazla olan bir aşk ilişkisi olacak, kesinlikle sıradan ve yüzeysel bir ilişki olmayacak. Üzüntü verici bir ilişki de olabilir ama çok şey öğrenirsiniz.

Çocuğu olan Yengeçler çocuklarına daha fazla özen ve ihtimam gösterecekleri bir döneme giriyorlar. Çocuk sahibi olmayan Yengeçler ise bu dönemde çocuk sahibi olmayı ciddi ciddi düşünebilir ve kendilerini hazır hissedebilirler. Ne olursa olsun çocuklarla ilgili sorumluluk almak durumunda kalabilirsiniz. Çocuğunuz yoksa çocuk sahibi olmak, aileden başka bir çocuğun bakımını paylaşmak, çocuğunuz varsa ona daha fazla vakit ayırmak veya çocuklar büyükse onlardan birisinin eve geri dönüşü? Her biri mümkündür.

Potansiyel sorunlu tarih aralıklarınız şunlardır:

25 Eylül 2014 - 2 Aralık 2014
11 Temmuz 2015 - 29 Ağustos 2015


Aslan Burcu

Hayatınızın en önemli değişim ve dönüşümüne hazır olun. 5 Ekim tarihiyle birlikte yavaş yavaş otobana çıkmak için bir viraja giriyorsunuz ve bu virajı kontrolü kaybetmeden ustalıkla almanız gerek. Satürn size yeni bir temellendirme getiriyor. Yaşamınızdaki gereksiz ve karakterinize uymayan herşey bu süreçte silinecek ve yeniden yapılanacak. Eve, aileye ve yaşadığınız yere daha fazla odaklanacağınız bir zaman. Bu alanlarda da önemli değişimler söz konusu. Yeni bir ev alabilir, taşınabilir, herşeye yeniden başlayabilirsiniz. Kendi sorumluluğunuzu almanız, isteklerinizi gerçekleştirebilmek için temelinizi inşa etmeniz gerektiğini gösteren bir dönem. Bu süreçte ailenizden yardım almayı unutun. Evdeki küçücük işleri bile kendiniz yapmak zorunda kalacaksınız. Ev almaya, değiştirmeye, satmaya karar verirseniz ince eleyip sık dokuyun yüzeysel ve doğru alınmamış kararlar zararla sonuçlanır. Bilgeliğinizi konuşturma vakti. Bilgeliğinizi konuşturma konusunda iyiyseniz başarılı bir yaşamın da bu noktada temelini atıyorsunuz. Bu sürecin başlangıcında, farkındalığınız çok önemli yoksa Satürn depresyon getirici de olabilir. Şehir değiştirecek Aslanlara mutlaka astrokartografi danışmanlığı almalarını öneririm.

Yaşantınızı değiştirirken en dikkat etmeniz gereken nokta şudur: Alacağınız sorumlulukların size bağımsızlık ve güç verici özellikte olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Sizi bağımlı kılacak her türlü sorumluluktan kaçının. Aksi halde alacağınız sorumlulukların altında ezilebilir ve adeta bir köle haline gelebilirsiniz. Halbuki bu şart değil, o yüzden bu noktaya çok ama çok dikkat edin. Seçme şansınız olursa özgür hareket edebileceğiniz seçeneği tercih edin. Gücü de paraya tercih etmek oldukça önemli olmalıdır. Bırakın para sonra gelsin.

Kariyerinizle ilgili yeni bir başlangıç da söz konusu. Doğru kararları bu alanda da uygulamalısınız. Yalnız kariyer geliştirirken önünüze bazı testler gelecek. Örneğin işinizi yüzeysel yapmanızı tavsiye edenler, daha popüler işlerle uğraşmanızı isteyenler… Buna dikkat edin, emek ve çabayla gelecek olan, derinliği olan işler kariyeri ve sosyal statüyü kalıcı kılabilir. Aksi halde başarınız geçici olacaktır. Satürn’ün Akrep burcuna geçişiyle birlikte yepyeni ve yukarıya doğru ivmelenen bir döngüye giriyorsunuz bu yüzden zor da olsa adil, gerçekçi ve doğru olanı kolay yola tercih edin aksi halde bundan seneler sonra bu yıllar için pişmanlık duyabilirsiniz.

İç dünyanızın da aynı yaşamınız gibi oldukça dönüşeceği bir döneme giriyorsunuz. Hırslarınızın ve iç arzularınızın da artacağı bir zaman. Yaşadığınız yeri kontrol etme arzusu duyacaksınız hemen hemen her noktada bir güvenlik açığı ve tedbir önplana çıkmaya başlıyor.

Potansiyel sorunlu tarih aralıklarınız şunlardır:

25 Ocak 2013 - 5 şubat 2013
23 Nisan 2013 - 3 Mayıs 2013
22 Temmuz 2013 - 2 Ağustos 2013
6 Şubat 2014 - 16 Şubat 2014
5 Mayıs 2014 - 15 Mayıs 2014
4 Ağustos 2014 - 15 Ağustos 2014
18 Şubat 2015 - 28 Şubat 2015
18 Mayıs 2015 - 27 Mayıs 2015
16 Ağustos 2015 - 27 Ağustos 2015





Başak Burcu

Fikirlerinizin ve düşüncelerinizin derinleşeceği ve doğruyu bulmak adına dönüşeceği bir döneme giriyorsunuz. Derin konulara konsantre olma eğilimi bu zaman diliminde sıklıkla göze çarpar. Güncel ama yüzeysel konular, gündelik telaşlar artık ilginizi çekmemeye başlar. Böylece daha fazla yalnız kalmak veya derinleşebileceğiniz insanlarla görüşmek istersiniz. Dolayısiyle sizinle birlikte yakın çevrenizi de etkileyen bir transit olacaktır bu. Daha önce lafladığınız insanlar şimdi bu yeni iletişimsizlik tarzınıza şaşırabilirler. Örneğin kısa ama öz konuşmaya başlamanız, meselelerin yüzeyinde kalmak yerine kısa yoldan özüne inmeniz ve böylece sohbeti sona erdirmeniz karşınızdaki insanlara, bilgi saklıyormuş veya araya mesafe koymaya çalışıyormuşsunuz mesajı verecektir. Bu çoğu zaman da aslında doğrudur. İletişimsel sorunlar evraklar, kardeşler gibi meseleleri de zorlayabilir. Faturalarınızı ödemeyi unutmayın ve kardeşlerinize zaman ayırın. Öğrenim görenler açısından en zor transitlerden biridir. Çünkü eğitim sistemi yüzeysel bilgi aktarımına dayanır, derinliği olan konuları daha fazla çalışarak, yüzeysel bilgiye dayanan konuları telafi etme şansınız olursa kullanın.

Daha önce sizi dinlemeyen insanlara şimdi söylediklerinizi dinletme zamanı aslında. Ne söylerseniz söyleyin karşınızdaki insanlar gerçeklere dayandığı (sadece siz bilseniz bile) müddetçe fikirlerinize saygı gösterecektir. Bu dönemi en iyi kullanma fırsatınız da bu konu aslında. Kısa, öz ve doğru bir şekilde bilgi aktarımı. Bilginin getireceği güç yanınızda olacak elbette Satürn’ün derin doğasını kullanabilirseniz. Zaten Satürn’ün bu transit sırasında en fazla sorgulayacağı ve test edeceği şey de bu. Neye, nasıl ve ne kadar inanıyorsunuz? Ve tam karşıt olarak neyi, nasıl ve ne kadar biliyorsunuz? İnancınıza mı güvenmelisiniz yoksa bilginize mi? Siz bilgiyi esgeçerek, inancınıza her sarılışınızda bir inancınızın daha yıkıldığına dair önemli bir ders alacaksınız bunu unutmayın. Bu dönemde kuşkuculuğu sayesinde sizden daha fazla doğruya ulaşabilecek bir insan daha yoktur, bunu kullanın ve dönüşmekten, şimdiye kadar inandığınız herşeyi sorgulamaktan çekinmeyin. Aksi halde Satürn’ün işlevi burada sizi her sözü yargılanan bir insan yapmaya çalışmak ve mutsuz fikirlerle şekillenen, sadece günü kurtaracak kısa vadeli planlarla gelecek olan, uzun vadeli başarısızlığa itmek olur.

Aşırı kuşkuculuk ve yargılayıcı bir karakter oluşumu bu transitin bir handikapıdır. Her halükarda yeni edindiğiniz bilgilerle aslında kendi inancınızı ve bilginizi yargılamakta olduğunuzu unutmayın.

Artık kısa vadeli planlar yerine uzun vadeli planların zamanı. Yaşamınızın dönüm noktası birkaç sene sonra gelmeden aslında ne istediğinizi, ne kadar istediğinizi ve nasıl istediğinizi bu dönemde çözmeniz ve kendinizi kesinlikle adil bir gözle tanıyabilmeniz lazım. Çünkü Satürn Akrep burcundan çıktığında yaşamınızın önemli bir dönüm noktasına ulaşacaksınız ve bu fikirsel dönemi boş geçirmişseniz, o dönüm noktasında ne yapacağınızı bilemez, kararsız bir halde olacaksınız. Satürn’ün Zodyak’ın şoförü olarak en sevmediği şey de budur zaten: Elleri cebinde, gözleri kapalı bir halde cadde boyunca gezen, nereye gideceğini tanrıya bırakmış biri..

Potansiyel sorunlu tarih aralıklarınız şunlardır:

22 Ocak 2013 - 28 Ocak 2013
3 Mayıs 2013 - 7 mayıs 2013
8 Ağustos 2013 - 14 Ağustos 2013
22 Ocak 2014 - 29 Ocak 2014
14 Şubat 2014 - 26 Şubat 2014
2 Mart 2014 - 16 Mart 2014
30 Nisan 2014 - 5 Mayıs 2014
6 Ağustos 2014 - 11 Ağustos 2014
13 Mart 2015 - 19 Mart 2015
29 Nisan 2015 - 7 Mayıs 2015
6 Haziran 2015 - 15 Haziran 2015
4 Ağustos 2015 - 9 Ağustos 2015

Devrim Dölen, 14 Temmuz 2012, İzmir
http://www.astroturkiye.com/Saturn-Akrep-Burcunda.html

10-06-2012 12:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Transit Satürn akrep burcunda. - Tuğçe - 10-06-2012 12:37 PM
RE: Transit Satürn akrep burcunda. - kvk - 10-11-2012, 09:48 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Saturn Evlerde salmakis 191 341,445 11-01-2021 09:32 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 33 42,658 12-13-2019 04:53 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Satürn Açıları Simurg 69 141,135 03-11-2019 12:03 AM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Güneşe Açı Yaparsa astrosohbet 11 21,878 04-06-2018 09:47 AM
Son Mesaj: say24
  Transit Satürn Yay Burcu Geçişi tools 17 25,435 01-10-2018 12:58 AM
Son Mesaj: Kumsal
  Satürn Devinimi & Transitleri nev_bahar 168 256,432 06-19-2016 07:09 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Satürn' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 75 110,549 10-01-2015 09:09 PM
Son Mesaj: Didemm
  Transit Satürnün Ay Düğümlerine Kavuşumu plutomania 22 46,151 04-17-2015 01:30 AM
Son Mesaj: nisan15
  Satürn Yüzünden mi? dubletoprak 9 15,231 01-15-2013 12:52 AM
Son Mesaj: hulya35
  Transit Satürn Akrep Sınırlarında Lajâ 96 114,746 12-27-2012 03:55 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir