Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.72 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kuzey Ay Düğümü Başak Burcunda
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Kuzey Ay Düğümü Başak Burcunda
İLİŞKİLER

Bu bir mağdur kişi olma enkarnasyonu değildir ve Başak Kuzey Düğümü insanı ilişkilerinde "hayır" demeyi ve istismar edilme­sine izin vermemeyi öğrenmektedir. Bazen o çok yumuşak ve na­zik bir biçimde "hayır" der ve onu istismar eden kişi bu mesajı almaz. Ama bu insan, ilişkiden çekilmeden önce, alışverişte bir adaletsizlik olduğunu, ya da kendisinin daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu diğer kişiye bildirmelidir. Eğer o kişi mesajı almıyorsa, bu sadece Başak Kuzey Düğümü insanının yaklaşımını değiştir­mesi gerektiğinin bir göstergesidir. Hepimizin duyarlılık düzeyi farklıdır bazılarımız çok duyarlıyızdır ve bazılarımızın kafasına vurulması gerekir! Dolayısıyla, eğer istismar devam ederse, bu insan, diğer kişi onu işitene dek "hayır"ın yoğunluğunu yük­seltmeyi sürdürmelidir.

ROMANTİK İLİŞKİLER

Romantik ilişkilerde, Başak Kuzey Düğümü insanı yine aşırı uç­lara gidebilir, ya tamamen soğuk ve mesafeli davranabilir ya da diğer kişiye tamamen teslim olabilir. Yine, orta yoldan, ılımlılık yolundan yürümek onun için başarının anahtarıdır. Onun bu or­ta yolu bulmasını engelleyen şey, romantik olarak etkilendiği bi­risini gördüğü dakikada, önce azıcık vermeye başlaması, sonra her şeyi vermesi ve daha siz neler olduğunu anlamadan kendi­sini kaybetmesidir. Bir kez bu insan romantik bir ilişkinin içine girdiğinde ve diğer kişi ona istediği şeyi vermediğinde, o kendisi­ni kendi sınırlarını aşmaya ikna etmeye çalışır: "Pekâlâ, belki ben çok katı davranıyorum." Sonra, kendisini savunmadan duruma "razı olduğu" karışık bir halin içinde dağılır. Bu genelde onun dostluklarında olmaz, çünkü o dostlarını kaybetmekten o kadar korkmaz. Ve eğer işi sağlığını ya da esenliğini tehdit edi­yorsa, o işi bırakmaya karar verecektir. Ama romantik bir ilişki tehlikeye girdiğinde, o bu ilişkiyi kaybetmekten çok korkar.
Onun karşı karşıya bulunduğu bir başka tuzak, özsaygısın­dan vazgeçmesidir. O, romantik bir biçimde gördüğü kişiye ken­disinden daha çok değer verme eğilimindedir. Diğer kişiyi kendi merkezi yapar; bir kez bunu yaptığında, o kaybolmuştur. Ro­mantik ilişkilerin yürümesi için, o diğer kişiden daha çok ilişkiye değer vermelidir.
Aşık olduğunda, bu insan istediği realiteyi zihninde yarat­ma eğilimi de gösterir ve sonra onu yaşar. Bu onun diğer kişiyi "merkeze" koyması karşılığında aldığı "ödül"dür. O, pşisik uyumlanma ve aktif hayal gücü vasıtasıyla mutluluk verici bir ortam yaratır sanki kendi zihninde bir aşk ilişkisi yaşıyordur. Ancak, hayal realiteden çok uzaklaştığında bu durum bozulur. Gerçekçi bir temele dayanmak ve derin bir düş kırıldığından kaçınmak için, o diğer kişinin verilerini kendi hayallerine davet etmeyi sür­dürmelidir.
O kendisine belli bir ölçüde hayal kurma iznini vermeli, ya da hayal kurmak için belli bir zaman ayırmalıdır. "Beş dakika boyunca hayal kurabilirsin ve sonra sıradaki işe geçersin!" "Sıra­daki iş," hayal kurmanın antitezi olan bir odaklanma gerektirmelidir: Matematiksel (çek defterini dengeleme, faturaları öde­me, vb.), fiziksel (bulaşıkları yıkama, elektrik süpürgesiyle yerle­ri süpürme, vb.) bir faaliyet, ya da dikkatli, objektif düşünmeyi gerektiren başka bir şey. Bu onun hayallerin enerjisinden kop­masına ve dengeye gelmesine yardımcı olabilir.
Başak Kuzey Düğümü insanı, ayrıca, ilişkilerini sürekli ola­rak kontrol etmelidir. O ilişkiye çok fazla mı, yoksa çok az mı enerji harcamaktadır? Verme ve alma arasında bir denge var mı­dır? İlişkiye katılımı onda güven duygusuna mı, yoksa yetersiz­lik duygusuna mı yol açmaktadır? O, diğer kişiye sınırlarının nerede olduğunu bildirmelidir. Bu, saygının gelişmesine yardımcı olur ve onun diğer kişiyle birlikte ortak bir hedefe doğru ilerle­menin sevincini deneyimlemesini sağlar. Bir kez o kendisini iliş­kiye adadığında, her iki tarafın da ilişki için kendi hedeflerini yazmaları yararlı olur. Onlar yaratmak istedikleri şeyi ne kadar açıklığa kavuştururlarsa, başarı şansları o kadar büyük olur. İlişki değiştikçe, hedefler zaman zaman yeniden değerlendiril­melidir.
Bir evlilikte, paylaşılan hedefler karşılıklı desteği; ayda iki gece romantik bir akşam yemeğine çıkmayı; bireysel amaçlara ulaşmaya teşvik etmeyi; parayı birlikte neşeli bir biçimde kullan­mayı; birbirine güven vermeyi ve ilişkiyi "uyumlu" tutmak için yılda bir kez bir evlilik danışmanına gitmeyi içerebilir. Bu hedef­leri yazmak, pratik bir yaklaşım oluşturmaya yardımcı olur.
Eğer Başak Kuzey Düğümü insanı bir ilişkide kendisini ka­fası karışmış hissediyorsa, olup bitenlerin realitesi ile onun du­rumun nasıl olmasını istediğiyle ilgili vizyonu arasında çok bü­yük bir çelişki bulunuyor olabilir. Bu durumda, o önce hedefle­riyle ilgili düşüncelerini ve ilişkide neyi yaratmak istediğini açık­lığa kavuşturmalıdır. Sonra, kendi zihninde sınırlarını belirlemiş olmaktan gelen güçle silahlanmış olarak, netlik kazanmak için partnerine yaklaşabilir.
Bu diyalogu başlatırken, onun için en iyisi önce kendi he­deflerini ve sınırlarını iletmekten kaçınmaktır. Bunun yerine, o diğer kişinin ilişkiyle ilgili vizyonunu dikkatle dinlemelidir. O zaman, o kişiyle birbirlerine uygun olup olmadıklarını saptaya­bilir. Eğer o önce kendi hedeflerini ve sınırlarını bildirirse diğer kişi onu kaybetmemek için bunları kabul eder görünebileceğin­den aldatılmasına, tatlı sözlerle kandırılmasına olanak verebilir.
Eğer Başak Kuzey Düğümü insanı bunun "uygun" bir iliş­ki olduğunu (iki kişinin hedeflerinin gerçekten bağdaştığını) saptamışsa, o zaman o kendi sınırlarını tanımlayabilir ve görüşme­ler başlayabilir. Ama eğer o bunun "uygun" bir ilişki olmadığını (vizyonlarının ve sınırlarının bağdaşmadığını) saptarsa, o zaman ilişkiyi bitirecek disiplini göstermeli, ya da ilişkiyi yürüyebilecek biçimde (örneğin, evlilik yerine dostluk olarak) yeniden şekillendirmelidir. Onun eğilimi, bu ilişkinin sonunda yürüyebileceğini hayal etmek ve diğer kişiyi değiştirebileceğini umut ederek iliş­kiye "katlanmaktır." Bu süreç iyi bir sonuç vermez. O, yalnızca zaman ve enerji kaybına değil, epey düş kırıklığı ve incinmeye de yol açar.
Bu insan romantik bir ilişkiye girdiğinde, ilk birkaç hafta boyunca etkileşimine özel dikkat göstermelidir. Eğer o (hâlâ iliş­kiye tam katılıma doğru çaba gösterirken) ilişkinin başarılı ol­mayacağını anlarsa, hemen o ilişkiyi bitirmelidir. Bunun ideal durum olmadığı konusunda kendisine karşı dürüst olmalı ve kendisi için belirlemiş olduğu sınırların ilişkinin realitesi içinde işe yarayıp yaramayacağını saptamalıdır. Realiteyle yaşamının her alanında temasta kalması, onun hayatta başarılı olmasını sağlayacaktır. Hayal âleminde yaşamamak onun için önemlidir.

ÇEKİM

Başak Kuzey Düğümü insanı, çoğunlukla, kendisinin yoksun ol­duğunu hissettiği niteliklere sahip kişilere çekilir: Bunlar güçlü­lük, iddialılık, kararlılık ve benzeri niteliklerdir. O, ona öykünüp bu nitelikleri edinme dürtüsüyle o kişiye bağlanır. Diğer kişinin belli bir özelliğini istediğini fark etmek yerine, diğer kişiyi istedi­ğini çok güçlü bir biçimde hisseder. O yakın bir ilişkiye girerken bu sorunun bilincinde olmalıdır. Bu dinamiğin bir parçası ola­rak, bazen o istediğini düşündüğü özelliği elde etmek için diğer kişinin ona kötü davranmasına bile izin verir. O bu "eksik" nite­liği kazanana dek, diğer kişiyle yüzleşmeye ve onu kaybetmeyi gö­ze almaya korkar.
O, diğer kişide çekildiği niteliği görerek, bilinçli olarak, iliş­kinin merkezine o kişiyi değil, bu niteliği kendi içinde geliştirme­yi koyabilir. Bu yaklaşım ona daha çok objektiflik ve kendi kim­liğini korumak için yeterli duygusal mesafe sağlar ki bu da iliş­kinin her iki kişi için daha pürüzsüz ve dürüst biçimde yürümesine yardımcı olacaktır. Bu, ayrıca, bu insanın farkında kalmasına da yardımcı olur. Nasıl ona doyum verecek birçok po­tansiyel dostluk ve zevk alacağı birçok potansiyel iş varsa, aynı şekilde onun doyum verici bulacağı birçok yakın ilişki de vardır. Bu yüzden, eğer içinde bulunduğu ilişki inciticiyse, o bu ilişkiyi bitirme şansını kullanabileceğini asla unutmamalıdır.

Hayallere Karşı Realite

Profesyonel yaşamında, Başak Kuzey Düğümü insanı pratik ve gerçekçi olabilir. Eğer aynı mekanizmayı romantik ilişkilerine de uygularsa, kişisel yaşamı da başarılı olabilir ve pürüzsüz biçimde yürüyebilir. Ancak, o kişisel yaşamında bir hayal dünyasında ya­şama ve hayal gücünü sonunda kendisini düş kırıklığına uğrata­cak biçimde kullanma eğilimindedir. O, kendisine romantik ola­rak çekici gelen birisini bulduğunda, çoğunlukla, o kişinin nasıl birisi olduğunu hayal etmeye başlar. O kişinin tam bir hayalini yaratır ve bu hayali o kişiye projekte eder. Sonra, o kişiyle ilişki kurduğunda, onun kendi hayaline ne kadar uyduğuna bakar ve düş kırıklığına uğratıldığını hisseder. Aslında, o diğer kişinin ger­çekte kim olduğunu hiçbir zaman görmemiş olabilir. O kişi onun için hayalindeki kişiden daha uygun bir partner olabilir, ama aşk nesnesinin davranışı onun projekte etmiş olduğu görüntüden aşı­rı farklı olursa, o geri çekilir. Projeksiyonunu geri çeker, iletişimi keser ve partneri onun birden neden bu denli erişilmez hale gel­diğini anlayamaz. Başak Kuzey Düğümü insanının kafası karış­mıştır ve o düş kırıklığına uğramıştır; partneri ise kızmıştır ve kışkırtıcı hale gelmiştir.
Bu ikilemden çıkış yolu, ayırt etmektir. Başak Kuzey Düğü­mü insanı, diğer kişinin gerçekte kim olduğuna dikkat etmeye zaman bulana dek, hayal kurmayı ertelemelidir. O, partnerin de­ğerlerini, davranışını ve inançlarını objektif biçimde inceleyerek, partnerinin onun kendisini burada ve şimdi nasıl hissetmesini sağladığına göre bir karşılık verebilir. Uzun vadede, realite projek­siyon tabakalarından çok daha fazla doyum vericidir.

ROMANTİK SİS, TAPARCASINA SEVMEK VE KÖR İMAN

Bu insan romantik bir ilişkiye, çoğunlukla, pembe gözlükler ta­karak başlar. O, diğer kişiyle arasındaki bağın yarattığı "roman­tik bir sis" içindedir; bu da onu ilişkinin içerebileceği acı gerçek­lerden yalıtır. Bu gerçekleri onun dışındaki herkes görüyor ola­bilir. O, partnerini idealleştirir, bu ideale aşık olur ve "sonuna dek mutlu" yaşanılacak bir gelecek hayal eder. Kurduğu hayal­ler ona o kadar gerçek görünür ki, o bu hayalleri pratik plânlar yapmak için bir temel olarak bile kullanabilir ta ki ideal ile re­alite arasındaki farklılık aşırı büyüyene dek. Belki durumun rea­litesini gösteren bir olay meydana gelir ve bir anda onun tüm hayalleri yıkılır.
Örneğin, ilişkinin ne kadar pürüzsüz yürüdüğünü gören Başak Kuzey Düğümü insanı, evliliğin bunun doğal sonucu oldu­ğunu varsayabilir. Diğer kişi bu olasılığı asla tartışmayabilir ve evlilikle ilgili konuşmaları yorum yapmadan geçiştirebilir. Son­ra, görünüşte birdenbire, diğer kişi hiçbir zaman hiç kimseyle evlenmek istemediğini bildirir. Başak Kuzey Düğümü insanı şo­ke olur ve kendisinden kuşku duymaya başlar. Bu olay onun kendi algılarına duyduğu güveni yıkabilir ve onun bu olayı aş­ması yıllar alabilir.
Böyle bir felaketten kaçınmak için, bu insan "burada ve şimdi"ye odaklanmış olarak kalmalı, gelişen ilişkinin ayrıntıları­nı izlemeli ve gerekli olduğunda düzeltmeler yapmalıdır. Bir kez o ilişkiyi sağlam ve pratik bir temele oturttuğunda, aşk ilişkisi­nin ve hayallerin keyfini çıkarabilir, ama kendisini romantik ha­yallerin sorumsuz veçhesine ve kör bağlılığa kaptırdığında, bu­nun geri tepmesini mutlaka yaşayacaktır.
Bu insan hayallerini ve vizyonlarını gerçekleştirme konu­sunda olağanüstü yeteneklidir. Bu, profesyonel yaşam için oldu­ğu gibi, romantik yaşam için de geçerlidir. Sadece, onun hedefle­rine pratik bir düzeyde yaklaşması gerekir.

ETKİLEŞİM İÇİN PRATİK STRATEJİLER

Sırılsıklam aşık olmadan önce, Başak Kuzey Düğümü insanı kendisinin olduğu gibi, diğer kişinin de hedeflerini ve amaçlarını açıkça tanımlamalıdır. O sınırlar koymalıdır: "Ben ne istiyorum? Neyi kabul etmeye gönüllüyüm? Neyi kabul etmek istemiyo­rum?" Diğer kişi tarafından kasıtsız olsa bile aldatılma olasılı­ğından kaçınmak için, uygun zamanlarda anahtar sorular sor­ması onun yararına olur. O kişi evli midir ya da birisiyle birlikte yaşamakta mıdır? Daha önce evlenmiş midir? Evliliği niye sona ermiştir? Birisine bağlanma konusunda ne düşünmektedir? İliş­ki geliştikçe bazı yanıtlar değişebilir, bu yüzden zaman zaman bu tür sorular sormak yararlıdır.
Bu insanın muazzam miktarda bir alana ihtiyacı vardır. Onun dünyadan çekilip, sadece "olmak" üzere yalnız kalacağı bir zamana ihtiyacı vardır ki yenilenebilsin ve gücüne, enerjisi­ne, vizyonuna yeniden bağlanabilsin. O, nedenini açıklayamasa bile, bunu yapması gerektiğini bilir ve bazen kendisine yakın olan kişilere bu ihtiyacını ifade etmekte çok zorlanır. O geri çe­kilme ihtiyacını ifade etmeye çalıştığında, çoğunlukla, diğer kişi onu bundan vazgeçirmeye çalışabilir ya da onun sınırlarına bir başka biçimde saygı göstermeyebilir. O zaman bu insan iletişim kurmaktan vazgeçip, bir açıklama yapmadan geri çekilir. Bu tu­tum neler olduğunu anlamayan diğer kişiyi ondan soğutur ve çok öfkelendirir. Yapılacak en iyi şey zaman programlı bir plâna odak­lanmaktır: Onun yalnız geçireceği ne kadar zamana ihtiyacı var­dır ve diğer kişiye tekrar ne zaman katılabilir? O zaman o part­nerine açık bir öneriyle yaklaşabilir.
İşte pratik bir yaklaşım:
1.  Vizyonu Paylaşın: "Bizim için yaratmak istediğim şey budur… Birlikte geçireceğimiz ve birbirimizle ger­çekten ilgileneceğimiz mutlu bir zaman."
2.  Pratik Ayrıntıları Paylaşın: "Seninle böyle bir za­man geçirebilmek için önce yapmam gereken bazı şeyler var. Bir alışveriş yapmam, bir süre ailemle birlikte olmam ve seni görmeden önce akümü yeniden dol­durmak için bir süre yalnız kalmam gerekiyor."
3. Plânı Paylaşın: "Bu işleri halletmek için üç güne ihtiyacım var. Seni Perşembe günü arayacağım ve Cu­ma günü birlikte olmak istiyorum."
Bu iletişimi kurarken, Başak Kuzey Düğümü insanı kont­rolü elinde tutmalı, buna odaklanmalıdır. Bu insan plânlar yap­ma konusunda harikadır. O, tüm ayrıntıları herkesin yararına olacak şekilde düzenlemeyi becerir. Eğer, çaresiz bir pozisyon yerine "yönetme" pozisyonundan davranırsa, diğerleri onun is­teklerini kabul ederler.
Başak Kuzey Düğümü insanı yaşamındaki olayların çoklu­ğundan bunaldığında, bazen bir "ara" vererek tepki gösterir du­rumu daha net olarak görebilene ve onu daha etkili bir biçimde ele alabilene dek, kendini o durumdan çeker. Ancak, eğer o "ara vereceğini" diğer kişiye önceden bildirmemişse, özellikle bu ara­nın ne kadar olacağını gösteren bir işaret yoksa diğer kişinin ona olan güveni sarsılabilir. Ne kadar zor olursa olsun, plânları­nı açıkça bildirmek olumlu ilişkilerin anahtarıdır.
Geçmiş yaşamlardaki şu ya da bu biçimdeki inzivaların et­kisinden dolayı, bu insan uzun vadeli ilişkileri nasıl sürdürebile­ceğini doğal olarak bilmez. Geçmiş yaşamlarda bir rahip olarak, o başkalarının özel deneyimlerinin sırdaşı olmuş olabilir, ama tekrarlanan kişisel deneyimlerin direkt bilgisinden yoksundur. Bu yüzden, bir ilişkide durum kötüye gittiğinde, o kavga etmek­ten ya da güçlü bir duyguyu ifade etmekten kaçınabilir. Gerilimin partnerinin ona yaptığı bir yakınlaşma ve kaostan düzen yarat­ma yeteneğini kullanarak ilişkiye katılma çağrısı olduğunu an­lamaz.
Başak Kuzey Düğümü insanı kolları sıvamaya, doğrudan kaosun içine girmeye ve ona yeniden düzen getirmeye gönüllü olmalıdır. O, ilişkilerdeki kaosun günlük yaşamın becerilerinde daha verimli olmanın ve daha büyük yakınlık duyguları geliştirmenin zamanının geldiğini gösteren bir işaret olduğunu anla­malıdır. Bu insan, pratik çözümler yaratmaya yüzde yüz katıl­maya gönüllü olduğunda, sorunları halletmekte ustadır.

HEDEFLER

KENDİNİ GELİŞTİRMEK

Başak Kuzey Düğümü insanı içsel mekanizmasını başkaları ile olan etkileşimleri daha mutlu, daha üretken sonuçlar yaratacak şekilde yeniden kurmayı öğreniyor. O, kendi kendine yardım programlarını sever, analiz ve teknik içeren her konuda başarılı olur. Kendi üzerinde başarıyla çalışma konusunda özel bir yete­neğe sahiptir, böylece onun varoluş tarzı dünyada olumlu sonuç­lara yola açabilir. O psikolojiyi doğal bir biçimde, çok derin ve şi­fa verici bir düzeyde anlar; bu da onu kendisini değiştirebilecek kadar güçlendirir. O bu yetenekleri kullandığında kendi "evini düzene sokmak" için çalıştığında enerji dolar, mutlu ve üretken olur. Kabuğundan çıkmayı kolaylaştırmak için, bu insan cömert­liğini de geliştirmelidir. O, insanlara dünyada yarının bulunduğunu görmenin güvenini verebilecek doğal bir kapasiteye sahip­tir.

KENDİ KENDİNE YETERLİLİK

Başak Kuzey Düğümü insanı sağlıklı ve karşılıklı olarak güçlen­dirici ilişkiler yaratacak güvene sahip olmak için kendi kendine yeterlilik geliştirmelidir. O birçok enkarnasyonu çaresizlik için­de, yaşamını sürdürebilmek için büyük organizasyonlara bel bağlayarak geçirmiştir.
Kendi kendine yeterli olmaya doğru çabalarken, bu insan dengeli bir biçimde savunmasız olmasını sağlayacak gücü yara­tır. Eğer o kendi esenlik duygusu, parasal durumu, ya da başka şeyler için bir başkasına bel bağlarsa, bu kolayca onun gücünü o kişiye tamamen teslim etmesine dönüşebilir. Bir de, onun ken­dini adamaya doğal bir eğilimi vardır ve bu da bir sorun olabilir. O manastırlarda yaşarken, kendisini ruhsal bir ideale adaması uygundu; ama şimdi, kendisini yanlış bir insana adaması onun çöküşü olabilir. İşte bu yüzden, kendini kime ya da neye adaya­cağı konusunda ayırt edici olmak bu insan için gereklidir. Doğru ellerde onun kendisini adayışı anlaşılıp takdir edilecektir; yanlış ellerde ise bu mağdur olmaya yol açabilir.
Bu insan, insanların kendileri olmalarına güvenmeyi öğre­niyor. O, insanların gerçek benliklerini izleyip görmeli ve sonra onların kendi doğalarına özgü alanlarda tutarlı olacaklarına gü­venmelidir. Örneğin, eğer bir kişi doğası gereği tek eşliyse, o za­man Başak Kuzey Düğümü insanı onun tek eşli olacağına güvenebilir; eğer bir kişi yapacağını söylediği şeyi yaparsa, bu insan onun sözünü tutacağına güvenebilir ve eğer bir kişi duyarsızsa, bu insan bu özelliğin süreceğine de güvenebilir.
Başak Kuzey Düğümü insanı, kendi kendisine yeterli ola­rak kaldığı sürece, bütündür. O her ilişkide "tam" bir kişi olarak işlev yapabilir. Kendi kendine yeterli olması, onun başkalarına güvenemeyeceği anlamına da gelmez; bu, başkaları yardımına onun beklediği biçimde gelmediklerinde, onun yıkılmayacağı an­lamına gelir.

RUTİNLER YARATMAK

Zamanının ve programının başkaları tarafından düzenlendiği geçmiş yaşamlardan dolayı, Başak Kuzey Düğümü insanı kendi­sini yaşamının bütün parçaları düzene girecek şekilde organize etmeye alışık değildir. Oysa bu enkarnasyonda, o zamanını nasıl yapıcı bir biçimde kullanacağını plânlamalıdır. Şimdi, o özgür­dür! O kendi kurallarını kendisi koyuyor ve onlara gönüllü ola­rak uyuyor.
Bu insanın yaşamının dağılmasını önlemek için rutinler ke­sinlikle gereklidir; yaşamının dağılması onun sınırsız korkularla ve güvensizlik duygusuyla karşı karşıya kalması anlamına gelir. O, sorumluluğu kişisel olarak üstlenmeli ve zamanını her alan­daki gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenlemelidir.

Beslenme Biçimi

Bu insan için beslenme biçimi ve sağlık önemlidir. Geçmiş ya­şamlarda, onun dengeli beslenmesinin sorumluluğunu manastır­lar ya da kurumlar üstlenmişti bu yaşamda, bunu kendisi yap­malıdır. O aşırı duyarlıdır ve değişik yiyeceklerden kolayca etki­lenir. Belli yiyeceklerin etkisine dikkat etmeli ve beslenmesini buna göre ayarlamalıdır.
Örneğin, "ayaklarının yerden kesilmesi" bu enkarnasyonda onun için yararlı değildir. O, kendisini köklenmiş, sağlam ve gü­venli hissetmesine yardımcı olan yiyecekler yemelidir. Eğer o şe­kerin endişeye ya da odaklanamamaya neden olduğunu fark ederse, şeker yememesi iyi olur. Ona düzenli bir egzersiz progra­mı da gerekir; bu kendisini fiziksel olarak güçlü hissetmesine yardımcı olur, böylece özgüveni gelişebilir.
Diğer düğümsel gruplardakilere kıyasla, bu insan alkole ya da uyuşturucu maddelere düşkünlük göstermemeye daha çok dik­kat etmelidir o bunu kaldıramaz. O zihnen zaten odaklanma­mış haldedir ve uyuşturucu maddeler ya da alkol onu sağlıksız ve abartılı bir biçimde etkileyebilir.

Düzenli Çevre

Başak Kuzey Düğümü insanı için düzenli bir çevre gerekir. Kaos ona iyi gelmez. Evini ve iş yerini düzenli ve temiz tutmak onun için çok önemlidir. Yine, altta yatan mesele güvendir. Çevresi te­miz ve düzenli olduğunda, o kendi dışındaki dünyada düzen ya­ratma konusunda kendisini daha güçlü ve güvenli hisseder.

FATURALARI ÖDEMEK

Faturaları zamanında ödemek Başak Kuzey Düğümü insanı için bir başka "gerekli" rutindir. Ayrıntıların üzerinde kalmak, onun bu dünyada güvenle ve kolaylıkla iş görmesi için gerekli olan bir içsel güvenlik yaratır. O aslında bir dinamodur ortalama bir in­sanın beş saatte yapacağı işi bir saatte başarabilir. Mesele yeteneksizlik değil, dünyayla karşılaşabilmek için kendini psikolojik olarak rahatlatmaktır.

Listeler Yapmak

Listeler, Başak Kuzey Düğümü insanının düşünüşünü düzenle­mesine çok yardımcı olur. Plânlama onun zihinsel enerjisini odaklamasını ve maddi dünyada düzenli bir katılım duygusu ve güç kazanmasını sağlar. Kararlar verirken, doğru yolu açıkça anlamak için, onun konunun tüm lehte ve aleyhte olan noktala­rını yazması yararlı olabilir.
Bu insan günlük plânlamalar ve ayrıntılı organizasyonlar konusunda başarılıdır. Ayrıntıları organize etmesi, onun vizyo­nunu gerçekleştirme yeteneğine daha çok güvenmesini sağlar.

EGZERSİZ

Düzenli bir bedensel egzersiz programı bu insan için gereklidir. İdman yapmak için haftada üç kere spor salonuna gitmek küçük bir şey gibi görünebilir ama onun durumunda, bu rutin ona sağ­lam bir özdeğeri duygusu ve esenlik verir. Düzenli bir egzersiz rutininin sorumluluğunu üstlenmenin olumlu etkileri, onun fi­ziksel enerjisini olduğu gibi, duygusal, zihinsel ve ruhsal gücünü de artırır.

Evcil Hayvanlar

Evde hayvan beslemek Başak Kuzey Düğümü insanı için gerçek bir artı olabilir. Evcil bir hayvan onu bir rutine girmeye ve bir başka varlığa somut bir biçimde bakmaya zorlar. Aynı zamanda, o bu insanın vermeyi çok istediği koşulsuz sınırsız sevgi için güvenli bir çıkış yolu sağlar. O, evde beslediği hayvanlarla koşul­suz sevgi ile disiplin arasında uygun bir denge kurabilir. Eğer bunu insanlarla olan ilişkilerine uygulayabilirse, mutlu, sağlıklı ilişkilere nasıl sahip olacağını öğrenme konusunda uzun bir yol almış olur.

Dakik Olmak

Başak Kuzey düğümü insanı bir yerde zamanında olmakta güç­lük çeker, çünkü geçmiş yaşamlarda başkaları onu iteklemiştir. Ama şimdi dakik olmayı öğrenmek onun için önemlidir. Bu bü­yük ölçüde, dakikliğin onun güven düzeyinde yaptığı farktan ötürüdür. Eğer o bir yere geç kalmışsa, kendisini suçlu hisseder; bu onun başkalarından "daha aşağı" olma duygusunu harekete geçirir. Kendini güvenli hissetmek için, o kendisine düşeni en son ayrıntısına kadar yapmalıdır. Eğer bir yere zamanında gi­derse, kurallara göre katılmış olur ve o noktadan sonra olup bi­ten her şeyle başa çıkabilir. Ama eğer geç kalmışsa, bütün günü­nün dengesi bozulabilir ve o güvensizlik hisseder.
O, bilincinde bir zaman'sızlık hali içinde yaşamaya çok alış­mış olduğundan, gideceği yere zamanında ulaşmak için ne za­man yola çıkacağını plânlamalıdır. Aksi takdirde, birbiri ardına gelen şeyler onun dikkatini dağıtır. O bir yerde zamanında olmak için bilinçli şekilde dikkat göstermelidir.
İşe yarayan bir yöntem, gideceği yere rahatça vaktinde ulaşmak için ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu önceden plânlamak ve sonra buna on dakika eklemektir. Onun evden ne za­man ayrılması gerektiğini bilmesinin yararı olur; zihninde bu zamanı sabitleştirmesinin de yararı olur: "Buradan en geç 5.07' de ayrılmalıyım."
Öteki aşırı uçta, bu düğümsel gruptaki insanların bazıları bu eğilimi gidecekleri yerde hep "zamanından önce" olarak telâfi ederler! Onlar gidecekleri yere önceden varmak için kendilerine baskı yaparlar. Bu onları sürekli bir stres altına sokabilir; bu da sinir sistemlerini yıpratır. Bu onların geç kalan insanlara karşı hoşgörüsüz ve yargılayıcı davranmalarına da neden olabilir. Bir kez daha, ılımlılık yolu en sağlıklı yoldur.

İYİLEŞTİRİCİ TEM ŞARKI

Müzik, riskler almamızı duygusal olarak güçlü bir biçimde destekleyebildiğinden, her düğümsel grup için, onun enerjisini olum­lu bir biçimde değiştirmesine yardımcı olması amacıyla iyileştiri­ci bir şarkı yazdım.

Sahip Olduğun Şeyi Şu Anda Kullan

Bu şarkının mesajı, Başak Kuzey Düğümü insanının odağını çevresindeki ayrıntılara yönlendirmeyi, onun fiziksel dünyada köklenmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu onun güve­nini güçlendirecek, ona bir destek temeli sağlayacak, onu burada ve şimdi yapıcı eylemde bulunmaya teşvik edecektir.
Seçilmiş şarkı sözleri:

Geri dönmen gerektiğinde neden cesaretini yitiriyorsun
Bu seni her şeyin bulunduğu yere yakınlaştırır sadece
Yaşam daima bize ihtiyacımız olan şeyi getirir
Vazgeçerek ıstırap çekmeyi
Ya da yarıp geçerek özgürleşmeyi!
Ve sen...
Sahip olduğun şeyi şu anda kullan
Sen gereçlere sahipsin olman gereken yerdesin
Seni ya da beni değil, Bir'i izle
Ve önündeki adımı at ve bunu yaptığında özgürleşeceksin!

05-01-2012 03:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Kuzey Ay Düğümü Başak Burcunda - astrosohbet - 05-01-2012 03:37 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay Düğümü Transitleri Venüs 29 125,558 03-14-2019 04:38 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Kuzey Ay Düğümü Yay Burcunda astrosohbet 11 19,978 10-02-2018 09:45 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü açıları Yakamoz 62 230,022 07-03-2018 09:52 PM
Son Mesaj: Libra
  Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda astrosohbet 5 14,991 04-24-2018 05:18 AM
Son Mesaj: Feslegen
  KAD Başak Ama 4. Evde Bu Çok Tezat Değil Mi? Beyazcık 10 11,160 03-26-2018 07:26 PM
Son Mesaj: Beyazcık
  Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda astrosohbet 12 16,888 05-18-2014 05:52 PM
Son Mesaj: kalorifer
  Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda astrosohbet 7 14,075 05-02-2012 05:11 PM
Son Mesaj: Yakamoz
  Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda astrosohbet 7 13,084 05-01-2012 09:53 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda astrosohbet 3 10,083 05-01-2012 05:12 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda astrosohbet 4 9,657 05-01-2012 04:53 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir