Değerlendir:
  • 39 Oy - 2.64 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Transitleri..
Yazar Mesaj
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
Transit Ay Evlerde...
Ay çok hızlı hareket eden bir gezegen olduğu için, . genellikle burçlardan ve evlerden geçerken tesırı en fazla 2-3 gün kadardır. Hele bir diğer gezegen uzerınden geçerken, etkileri birkaç saat kadar kısa bir zaman için hissedilir. Bazı yumuşak etkılı transıtlerde ise ne olduğunu fark edemem ek bile mümkündür, yoğun yaşam sürecimiz içinde ...
Ay'ın bu kısa süreli etkileri ağırlıklı olarak ~uygularla ilgilidir. Kişinin haritasındaki diğer o:ellıkl.ere ve genetiğinin elverdiği oranda duygu kokenlı hareketlenmelere yol açar. Örneğin; kişi genelde akılcı bır yapıya sahiptir. Ay transitleri bu kişide duygusallık değil de duygu, hissediş gibi hoşluklar getirirken, zaten Ay etkisinde olan bir Yengeç kişisinde ise duygusallık krizlerine neden olabilir.
Unutulmaması gereken önemli bir husus da şudur. Ay transiti tek başına çok fazla etkili olmayabilir. Ancak aynı anda başka transit gezegenlerle kayda değer bakış açıları oluşturan bır transıt halinde ise şüphesiz ki çok daha etkili olacaktır. Böyle bir durumda olay başlatıcı önemli rol üstlenebilir. Bir de Ay'ın, transit esnasında hangi pozisyonda olduğu dikkate alınmalıdır:
Dolunay - Yeni ay gibi. ..
Ay transit etkilerinin en fazla hissedildiği zamanlar; yükselen burcunuzdan geçerken ve Mars gezegeninizin bulunduğu ev veya burçtan geçtiği günlerdir. Daha yumuşak ve hoş etkileri ise; iç burcunuzdan, Ay burcunuzdan ve şans noktanızın bulunduğu burç ve evden geçtiği zamanlardır. Aynı şekilde yeni Ay transitleri daha hoş ve verimli olur. Aksine dolunay transitleri ise daha can acıtıcı olabilir.
Bütün bunlar genel anlatımlardır. Başka gezegen transitleri ile birleştiği devrelerde bunların farklılaşacağı asla unutulmamalıdır. Genel olarak Ay transitleri; kendimizin zayıf veya çabuk etki alan yönlerimizi ortaya çıkarır. Işte bunları yakalayıp, uygun zamanlarda kendimizi o konularda güçlendirme yönünde çalışmalar yapabilirsek astrolojinin bir faydasından yararlanmış olabiliriz ...


1.EVDE TRANSiT

Bu transit süresinde kişinin kendisi her şeyden daha önemli olur. Sübjektif düşünceler ağır basar. Objektif düşünebilme geri planda kalır. Kendinizle fazla ilgilenirsiniz. Dıştan gelecek sizinle ilgili konularda, uyarılarda objektif olamama ruh halinizi bozabilir. Birilerine, bir şeylere ait olduğunu hissetmek; yakın gördüğünüz, sevdiğiniz kişilerle paylaşımlar yaşamak istersiniz. Kendinize yeterince güveniniz yoksa çevreden duygulu yaklaşımlar bekler, duygu talep edersiniz. Bütün bunlar duygusallık getirir. Bu aslında hoş bir durumdur ve zor gelmez ...
Kendinize güvenen bir yapınız varsa bu dönemde etrafınıza karşı duygulu olursunuz. Çevrenizdeki insanların halini, hissettiklerini daha kolay algılar, onları sevimli görür, her halleriyle kabul edebilirsiniz... Aynı zamanda etrafa yaydığınız bu duygulu enerji, çevrenizdekilerin sizi sıcak, sevecen ve sempatik algılamalarına yol açar. İnsanlar size ihtiyaç duyarlar.

2. EVDE TRANSiT

Değer verdiğiniz, kıymetli gördüğünüz şeylere karşı hassasiyet artar. Maddi şeylere sıkı sıkıya bağlı iseniz problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde birileri bir şeyler isterse vermemek için bahaneler bulur, .vermeğe pek istekli olmazsınız. Sizden istenen şey her ne ise ona sahip olmadığınızı rahatlıkla' söyleyebilirsiniz. Sadece manevi değerlerinize hizmet edecekse, hesaplı da olsa harcama yapabilirsiniz.
Aslında öyle olmadığı halde, sızın için değerli olan, bir mana ifade eden şeyler tarafından dört bir yanınızın sarıldığını hissedersiniz. Maddenin değerli olmadığını diliniz söylese bile hissiyatınız tersini söylemektedir. Para harcamak için de zor bir dönemdir. Tasarruf etme fikri galebe çalacağından, birkaç kuruşun hesabını yaparsınız, aslında cömert biri olsanız bile ...
Size özel manalar ifade eden. manevi değerleriniz varsa onlara dört elle sarılır ve savunma pozisyonuna geçersiniz. Sanki elinizden kayıp gidecekmiş gibi sağlama almak istersiniz.
Aynı zamanda soyut değerlere karşı hassaslaşırsınız. İçinizden şarkı söylemek gelebilir. Bir şeyler mırıldanarak kendinizi rahat hissedebilirsiniz.


3.EVDE TRANSiT


Insanlarla olan iletişimlerinizde sübjektiflik ağır basar. Kişiler ve onlarla ilgili durumlarda şahsi görüşlerinizi fazlasıyla ortaya koyarsınız. Bunlar genellikle hissi yaklaşımlardır. Bunun yanı sıra kendinizi' çok önemli meselelerle uğraşıyormuş gibi hissedersiniz. Insanlara yardım ettiğinizi hisseder ve mutlu olursunuz. Öğreticilik artar, çocuklarla ilgilenme ve onlara bir şeyler öğretme enerjisi ortaya çıkar.

Insanlarla duygusal ilişkileriniz olur ve bunlar size çok şey ifade eder. Eğer duygu deryasına kendinizi kaptırmaz, kontrollü gidebilirseniz sıze yarar getirecek fikir iletişimleri kurabilirsiniz. Akrabalarınızdan biri sizin kendinizi tanımanız konusunda önemli bir rol oynayabilir. Mesleki
ortamda veya yakın çevre grubu içinde gerekli iletişim için inandırıcı ve ikna edici etkileme yeteneği bu transitte iyi kullanılabilir.

Geçmişte yaşanılan tecrübeler, bir kenara atılmış düşünceler, boş verilmeye çalışılmış olaylar birdenbire aklınıza gelir. Bunları kurnazca kullanarak ilgilileri kızdırabilirsiniz. Bunlar daha
ziyade akrabalar, yakın tanıdıklar veya kardeşlerle ilgilidir.

Acelecilik ve tez canlılık hakim olur. Gezmek, dolaşmak ihtiyacı hissedilir. Seyahat fırsatı verebilir. Mektup yazmak veya almak hoşa gider. Telefon konuşmaları keyif verir. Postadan, maıl kutunuzdan beklediğiniz varsa elinize çabuk ulaşır. Müzik, sanat konularına geçici de olsa ilgi artar.


4. EVDE TRANSiT

Kendini her şeyden çekip, dış dünyanın Isteklerinden uzaklaşıp rahat olma ihtiyacı duyulur. Evde hoş bır hava içinde kendi durumunu, hal ve gidişatını gözden geçirmek için uygun bir hassasiyet verir. Kişinin kendı içinde gizli kalmış hususları deneyerek ortaya koymasına müsait bir ruh hali oluşur.
Sorumluluk hissi artar. Sizin olan şeylere karşı daha çok sahiplik duyulur. Aslında bunun altında yatan kaybetme, yalnız kalma, terk edilme gibi duygulardır. Bunlar kişiyi gergin, durgun ve huzursuz yapar. Bir şekilde tutmaya çalışılan şey kaybolabilir. Bu tecrübe ıyı değerlendirilebilirse, kaybetme korkusundan kurtulma fırsatı olabilir.
Bu transitin verdiği bir fırsat da, bırakılamayan alışkanlıklara veya geçmişteki durumunuzdan gelen sorunlara çare bularak yaşamını kontrol edebilmektir. Geçmişte olan bir fiil aniden akla gelir ve şu anda yeri olmadığı halde gereksiz bir söz kullanarak ardından da pişmanlık duyabilirsiniz. Bu durum sı kıcı olsa bile kendinizi tahlil ederek gerçek değerlerinizi bulmanıza yardım edebilir.

5. EVDE TRANSiT

Hislerin saklanmadığı, duyguların olduğu gibi ortaya konulduğu bir zamandır. Insan, gerçek kendini ortaya koymak ve hakikatini bilmek ister. Sevgiliye, sevilenlere, eşe dosta karşı açık, samimi ve çok duygulu olunur. Fazla açıklık bazı kişilere ters etki yapabilir. Bu da sizin arkadaşlarınızı yeniden gözden geçirmeniz anlamına gelebilir.
Aşk, sevgi ile ilgili konularda her zamankinden daha derin hissi tecrübeler yaşanır ve bu kişilerle ciddi gelişmeler doğar. Fakat kötü bir yanı, o kişiyi fazlaca sahiplenerek kontrolü arttırmaktır. Bu arada kendi hisleriniz öylesine yoğun bir şekilde sarmıştır ki, onun hislerinin hiç değeri kalmamıştır adeta. Bu hal sevdiğinizi isyan ettirirse hatayı kendinizde aramalısınız ...
Bu transit koruma, himaye etme, besleme ihtiyacını harekete geçirir. Birilerine bakma ihtiyacı doğar. Umumiyetie bu, çocuklara veya kadınlara yönelik olur. Ayrıca erkeğin sevdiği ile arasını düzeitmeğe, seks faktörünü kullanmadan duygularla pozitif gelişmeler yakalamak için bir fırsat sayılır.

6. EVDE TRANSiT

Bu transitte duyguları ortaya koyma eğilimi görülür. İhtiyaçlar, kişinin bakış açısı ne yönde ise, nasıl görülüyorsa doğrudan o şekilde ele alınır. Bu görüş bazen duygusal, bazen mantık çıkışlıdır. Yani, birbirini tutmayan enerjiler verir. Insan kendini baskı altında hisseder. Hissettiklerini rahat bir anlatımia ortaya koyamazsa sinirlilik, asabiyet, ters davranma gibi fiiller otaya çıkar. Özellikle dargın veya kırgın olunan kişilere karşı bu çeşit durumlar yaşanır. Duygular uygun bir şekilde açıklanabillrse negatif baskıdan kurtulmak mümkün olur.

Dikkatler; ev işleri, ev bakımı, temizlik, çalışma ortamına çevrilir. Bu konularda genel organizasyonlar, değişiklikler yapmak, bazı şeyleri yenilemek ihtiyacı doğabilir. Acelecilik artar. istenilenleri çabucak yapma telaşı görülebilir. Kişisel sağlık üzerinde titizlikle durma, ufak rahatsızlıkları sorun yapma eğilimi artar.

7. EVDE TRANSiT

İkili ilişkilerde her zamankinden daha fazla duygusal davranışların görülebileceği . bir dönemdir. Bu transit, kişinin, varsa evlılığı, ortakları, düşman veya rakipleri ile olan ilişkilerinde duygularla yüzleşme getirir. Eş veya sevgili ya da sevdiğiniz birisi her zamankinden daha çok önemli olur. Bu kişiler size güvenlik ve destek duyguları sağlayacaktır.
Sevilen kişi ile, eşinizle herhangi bir sorun veya su yüzüne çıkmamış negatif duygular varsa bu transit kıskançlığa ve duygusal bir sahiplenmeğe sebep olabilir. Sevgiliye yahut sevilen kişiye karşı acımasızca davranışlar' ortaya konulabilir. Duygusal etkilerle yapılmış bu davranışlar da genellikle haksızdır.
Sosyal ilişkilerde de duygusallık ağır basar.
Tarafsız olabilmek, objektifliği koruyabilmek zor olur. Düşünmeden duyguların gazıyla hareket etmek karşı tarafın sizi kullanmasına, zayıf taraflarınızı koz olarak yakalamasına yol açabilir. Bu transitte kişi kendisinde fark etmediği zayıf yönlerini görmeğe çalışırsa, etki geçince bu yönlerini güçlendirme ve zayıflıklarına esir olmama gibi kendine yardımcı olacak çalışmalar yapması mümkündür.

8. EVDE TRANSiT

Ay sekizinci evden geçerken çok kuvvetli duygusal tecrübeler yaşanmasına yol açabilir. Bu Insanlara ve olaylara yansır. Üzerinizde çok güçlü ve şiddetli etkileri olabilecek insanlarla karşılaşır, onlarla beraber kalabilirsiniz. Ruh haliniz, duygularınız her zamanki normal halinden çok farklıdır. Kendinizi tanıyamaz, ben gerçekten bu muyum, diye kendi kendinize sorabilirsiniz. 48 saatlik bu süre boyunca duygularınızın kolayca etkilendiğine şahit olabilirsiniz.
Korkular adeta su yüzüne çıkar. Ölüm düşüncesi ürpertici olabilir. Bu transitle birleşen başka etkiler de varsa farklı tecrübeler yaşanır. Sert etkiler geliyorsa, mal, mülk, para veya kişilere fazlasıyla sahiplenme, kontrol etmede aşırılığa kaçma görülür. Başkalarına ait şeylere karşı istek ve arzu duyulur. Anısı olan eski şeylere ilgi artar, onlarla olmak hoşa gider. Ancak bütün bunlar gerçekten bir bağlılık veya sevgi değil, içinizdeki bır çıbanın canlanmasıdır. Sıkıntı ve üzüntülerin kaynağıdır ...

9. EVDE TRANSiT

Günlük yaşamın alışılmış akışı çok biteviye gelmeye başlar, bir yerlere gitme, seyahat etme 6zlemi hissedilir. Ancak; bu transitte ortaya çıkan enerji farklı iki yöndedir. Bir taraftan her şey den kopup uzaklaşma ihtiyacı verirken, diğer taraftan Ay enerjisi ise alışık olunan şeylere sıkı sıkıya sarılmayı ve rahatının bozulmamasını ister. Transit süresince bu çelişkileri n zorluğu yaşanır. Kısa bir kaçamak yeni bir enerji kazandırabilir. Bu kaçamak fızıksel dünyada olabıleceğı gıbı, düşünsel ve hissedişsel olarak yaşanan bır tecrübe de olabilir ...
Araştırmak, incelemek, çalışmak ve bunlardan elde edinilenleri fikirleri açıklamak ihtiyacı duyulur. Böylece ortaya konulan, kendi düşüncelerini duyarak, yeniden değerlendirip özgür hale getirmek fırsatı yakalanır. Yabancı ülkelerden arkadaş edinme fırsatı çıkabilir veya böyle arkadaşlıklar zaten varsa iletişim artar. Bilgilerin kolay hatırlanması, hafızanın güçlü olması, öğrencilerin derslerini daha rahat ve çabuk akıllarında tutmaları kolaylaşır.


10. EVDE TRANSiT

Bu transit iş, meslek, kariyer alanlarında kişiyi hassaslaştım. Daha çok sorumluluk sahibi olma, mesai arkadaşlarıyla olan ilişkilerde kontrollü davranabilme, belki de iş konusunda beraber çalışılan kişilere yardım etme böylece daha iyi bir çalışma ortamı yaratma mümkün olabilir. İş arkadaşlarına hissi bağlılık oluşur. O toplumda nasıl bir yeriniz olduğu, bu konuda insanların hakkınızda ne düşündüğü konusunda hassasiyet artar.
Bu sürede, anne veya yaşça olgun ve başarılı bir hanım mesleki bir konuda hayatınızda önemli rol oynar. O sırada gündemde olan bir konuda size esin kaynağı olabilir, ilham verir veya size destek olur. Özellikle her çeşit halkla ilişkiler ve satış işleri Için çok elverişli bir transittir.
Bir diğer açıdan ise bu transit bir imtihan olabilir.

Saklanılan duygular, hazmedilmeyen konular, öyle hissedilmediği halde rol yaparak örtülmeye çalışılan düşünceler varsa bir vesile. ile bunların ortaya dökülmesi mümkün olabılır. Örneğin, sevilen biri ile veya mesai arkadaşları ile tartışmalar veya genel bir duygu patlaması sergilenebilir.
Bu dönemde patronlar yanlarında çalıştırdıkları kişilere karşı duygusal hassasiyet ve duyarlılık göstererek, onları istedikleri bir konuda ikna ederek kandırabilirler. Buna bır çeşıt mesleki duygu sömürüsü de denebilir. Bu eğilimler transit süresince etkili olsa da sonradan kariyeri zedeleyici olabileceğinden bu enerji seline kapılmamalıdır.

11. EVDE TRANSiT

Arkadaşlarla olan duygusal ilişkilerin önem kazandığı bir zamandır. Arkadaşlar hakkında beslenen samimi duyguların karşılıklı olarak söylenmesi ve bundan çok etkilenme görülür. Böylece ilişkiler daha bir derinlik kazanabilir. Karşı cinsten olan arkadaş bu günlerde hayatınızın Önemli bir faktörü gibi hissedilir. Onunla birlikte baş başa olmak kolay ve hoş gelir.
Arkadaşlara karşı her zamankinden daha fazla koruyuculuk olur. Hatta bu çok ileri giderek onları sahiplenme, özgürlüklerini kısıtlamaya sebep olabilir, Bu davranışın esas nedeninin karşılıklı güvensizlik olması mümkündür. Arkadaşın başka biriyle i1gilenmesi kıskançlığa yol açabilir. Eğer temelde bir mutsuz oluş veya duygusal rahatsızlık durumu da varsa bu transitte arkadaş ilişkileri ters etkilenerek ayrılıklara, kopuşlara sebep olabilir. Bu dönemdeki birkaç günlük duygusal Ay enerjisi sonradan uzun süre çekilecek pişmanlıklara sebep olabilir.

İdeallerinizi, umut ve isteklerinizi hatırlama zamanıdır. Amaçlarınız, hedefleriniz konusunda hassas olur ve bir şeyler yapmak istersiniz. Engeller varsa, bir şeyler yapamıyorsanız sıkıntı hissedebilir, huzursuzluk duyarsınız. .

12. EVDE TRANSiT

Çekingenlik, güvensizlik, utangaçlık hissedilir.

Başkalarının sizi sevmedikleri hissine kapılarak korkabilirsiniz. Kişi bu duyguları kendinden bile saklamağa çalışır. Ve farkında olmadan saklamağa çalışılan bu duygular kişiyi idare etmeğe başlar. Huzursuzluk olur.
Duygularınızı anlayacak, paylaşacak ve size destek olacak birine şiddetle ihtiyaç vardır. Fakat hissedilen kendine güvenmeme duygusu altında böyle bir kişiye ulaşmak mümkün olmayabilir. Kadınlarla ve kadınlar arası ilişkiler zorlaşır.

Mistik, tasavvufi, hissi konulara eğilim artar.

Seziş ve hissediş• güçlenir. Sevgi duyguları kabarır. Haritada destekleyici temel bir istidat varsa ve 12. ev su gurubundan bir burçsa madde üstü sezişler olur, hassas rüyalar görülür. Mistik konuları diğer zamanlarda akıl ve mantıkla anlamağa çalışırken şimdi hissederek yaşanabilir. Veya daha evvel öğrenilen bir konu şimdi hissedilerek yerine oturtulabilir. Yalnız kalıp, kendi içine dönerek kendini anlamağa çalışmak için iyi bir zamandır.

Başka sert etkiler de varsa psikolojik sıkıntılar hissedilir. Sebepsiz daralmalar, huzursuzluklar yaşanabilir. Aynı anda Mars gezegeni de bu evde bulunuyorsa duygusal patlamalar yaşamak kaçınılmaz gibidir.

KAYNAK
A'dan Z'ye Astroloji
Nuran TUNCEL
02-12-2010 11:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Duyguların Hakimi Ay Transitleri - Angel - 03-05-2008, 02:00 AM
RE: Ay Transitleri.. - Mahinur - 12-10-2011, 09:42 PM
RE: Ay Transitleri.. - kayasran - 06-14-2012, 07:49 PM
RE: Ay Transitleri.. - kayasran - 07-15-2012, 12:40 AM
RE: Ay Transitleri.. - astrosohbet - 12-20-2012, 07:23 PM
RE: Ay Transitleri.. - Mavisahram - 12-21-2012, 12:40 AM
RE: Ay Transitleri.. - zorlamak - 02-08-2015, 01:48 AM
RE: Ay Transitleri.. - gökyüzü - 02-08-2015, 05:51 PM
Cvp: Ay Transitleri.. - Alejandro - 10-11-2016, 09:54 PM
RE: Ay Transitleri.. - Feslegen - 06-26-2018, 10:25 AM
Cvp: Ay Transitleri.. - Yakamoz - 06-28-2018, 10:14 PM
RE: Ay Transitleri.. - Feslegen - 06-30-2018, 08:44 AM
Ay Transitleri - tiyatral_gitarist - 02-10-2010, 01:00 PM
RE: Ay Transitleri... - Mavisahram - 10-03-2010, 08:26 PM
RE: Ay Transitleri... - tiyatral_gitarist - 10-04-2010, 12:47 AM
RE: Ay Transitleri - ekinoks - 06-11-2012, 02:52 PM
Transit Ay Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-12-2010 11:20 AM
RE: Transit Ay Evlerde... - ginka - 02-12-2010, 11:34 AM
Cvp: RE: Transit Ay Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-12-2010, 07:17 PM
RE: Transit Ay Evlerde... - uranus - 02-12-2010, 08:17 PM
Cvp: RE: Transit Ay Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-13-2010, 12:06 AM
RE: Transit Ay Evlerde... - Schatz - 02-13-2010, 05:02 PM
RE: Duyguların Hakimi Ay Transitleri - tiyatral_gitarist - 10-04-2010, 01:02 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İŞE GİRİŞ TRANSİTLERİ pinkylove 1 5,826 09-25-2019 03:41 AM
Son Mesaj: Musti
  Merkür Transitleri.. tiyatral_gitarist 24 70,474 10-12-2018 04:04 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Dava transitleri eminesen 5 8,027 05-18-2018 10:04 AM
Son Mesaj: eminesen
  Venüs Transitleri kayasran 58 153,765 11-07-2017 01:48 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Juno Transitleri pinknilden 11 25,863 06-12-2012 03:32 PM
Son Mesaj: elifinden
  Ceres Transitleri pinknilden 3 12,964 10-29-2011 11:41 PM
Son Mesaj: pinknilden
  Pallas Transitleri pinknilden 10 18,230 10-28-2011 07:52 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Astrolojide Transitleri Anlamak Derin 0 4,083 11-24-2010 08:51 PM
Son Mesaj: Derin

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: