Değerlendir:
  • 27 Oy - 2.59 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Merkür Transitleri..
Yazar Mesaj
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Merkür Transitleri...
MERKÜR GEZEGEN TRANSiTLERi


Merkür hareketli ve hızlı olduğu için etki süresi birkaç gündür. Açı yaptığı yıldızı mantık, fikir, zeka, konuşma, hareket, çabukluk yönlü . etkilemeye çalışır.

Tüm Merkür transitlerinde rötar zamanları dikkate almalıdır. Aşağıdaki açıklamalar. normal durum etkileridir. Rötar durumuna denk geldiği zamanlarda değişiklikler olabilir.


MERKÜR Kavuşum AY:
Inandırıcılık yeteneğinizi arttırır. Akılı ve mantık dominant olur ancak diğer etkilere göre pozitif veya negatif yönde kullanmak mümkündür. Duygusal hareketlilik de artar. Kararsızlık ve bunun doğurabileceği huzursuzluk hissedişi olabilir. Aslında yanlış olan bir şey yoktur bu sadece hareketliliğin doğurduğu bir haldir. Bütün bu sebepler dikkate alınırsa karar almak için çok uygun bir zaman olmadığı görülebilir. Ancak ileride hüküm vermek şartıyla fikir toplantıları veya bazı meseleleri eşelemek için iyi sayılır.
Gönüllere hitap edebilirsiniz. Kendi duygularınızı açıklayabilirsiniz. Ağzınız iyi laf yapar, fazla zorlanmadan içgüdüsel olarak hıssettıklerınızı güzelce söyleyebilirsiniz ki özellikle. başka zamanlarda söylemesi zor gelen• hıslerınızı konuşturmak şimdi çocuk oyunu gibi gelir. Bir de bayanlarla iletişim kurmak için en ideal zamanlardan biri sayılır.




MERKÜR Altmış AY:
Çeşitli boyutlarda duygusal yönü de olan sosyal ilişkileri arttıran ve canlandıran bir süreçtir. Kısa süre de olsa arkadaşlarınız, akraba, kardeş veya komşularınızla iyi iletişim kurmanızda yardımcı olur. Halledilecek bir meseleniz varsa böyle bir transiti kullanmayı deneyebilirsiniz. Sempatiklik yaratıcı etkiler ve başkalarının hislerine karşı hassasiyet, çok kalıcı olmasa da bir çıkış yakalamanıza yardım edebilir.
Bir başka yönü de sözle ifade yönünde akıcılık vermesidir ancak bu dedikodu ve gevezeliğe meyil şeklinde ortaya da: çıkabilir.
Mektup yazmak, telefonla konuşmak, çeşitli tekniklerle haberleşmek zamanıdır. Girişimlerde bulunmak için uygundur. Etrafınızdaki insanlar bu zamanda size daha bir beğeni ile bakarlar bunu görmeniz sizin için iyi bir teşvik olabilir. Sizin başkalarına bakışınız da değerini anlama yönlüdür.


MERKÜR Kare AY:
Hisleriniz düşüncelerinizi acayip bir şekilde etkiler. İçinizden gelen zorlayıcı itişlerle kendinizi bilinçsizce zor durumlara sokabilirsiniz. Ayrıca geçmişten gelen psikolojik modelleriniz depreşebilir. Kısa bir zaman dilimi için geçerli olan bu etki düşünce, davranış veya konuşma tarzınızda uygunsuz biçimler ortaya koymanıza kapıları açtırıp kapatabilir. Ancak bu arada olan oiur.


Bugün karşılaşacağınız memnunsuzluk yaratacak durumlarda etkilenme seviyenızın ne oranda olduğunu görebilirsiniz ve size sıkıntı veren şeyleri anlama fırsatı bulabilirsiniz. Tepkilerinizi dikkatlice ele alırsanız, tutumlarınızda gerçekten dayandığınız sağlam bir nokta mı var yoksa çocukça tepkiler mi yaptıklarınız, bunu ayırarak ona göre bir karar verebilirsiniz.
Bu etki tartışmalara açıktır, özellikle bu yönde bayanlarda daha güçlüdür. Incir çekirdeğini bile doldurmayacak bir şey mesele haline dönüşebilir. Başkalarına karşı duygularınızı belirtmede önemli olabilir. Bunu rol keserek değil de gerçekten mantık dahilinde yapabilirseniz bu transiti iyi bir yönde kullanmış olabilirsiniz.


MERKÜR Üçgen AY:
Mantıklı, hareketli, yaratıcı düşüncelerle rutin yaşamınıza renk katabileceğiniz bir gün olabilir. Kendinizi farklı bir iyi hissedersiniz. Alışılmışın dışında ilginç fikir alışverişleri yapabilir, pratik ve hemen uygulanabilir tarzlarla gününüzü canlandırabilirsiniz. Sizin bu fikirsel ve ruhsal enerjiniz başkalarını da hareketlendirebilir. Fakat dikkatli olmanız gereken nokta çabuk dağılmaya müsait durumda olan enerjinizi havaya atmamak olmalı.

Mantıksal ölçülerde hissi hassasiyet artışı da verir. Bu sayede başkaları ile olan iletişimlerinizde pozitif i yakalayabilir, konuşma sıcaklığınız ile etkili olabilirsiniz. Fakat bunun da kısa süreli etki olduğunu unutmayın ve kendinizi bir şey sanmayın



MERKÜR Karşıt. AY:

. Mantık ve duygularınız arasında gidip gelirken, hissi konularda duygularınızı kontrol etmede ve sözlü iletişimde kapalı bır havanız olur. Bilinçsiz çıkışlar mantıklı olmanıza set çekebilir. Ancak iyi yönleri de vardır. Mesela halledilebilir ancak sizi sıkacak bir durumu kotarmak için tatlı yalan arkasına saklanabilir en azından açıklık bulana kadar zaman kazanabilirsiniz. Böylece olayın tatsız yonunu maharetle kapatabilirsiniz. Bu yönde yeni fıkırler vermesi mümkündür.

İletişim kurmak, konuşarak anlaşmak için çok uygun. bir zaman değildir. Ayrıca bu etki kişiyi nankörlük eğılimıne de itebilir. Bir şekilde bağlı oldugunuz, çok faydasını gördüğünüz ve esasında size gerekli olan kişi veya durumlara hak etmedikleri şekilde davranabilir bu tür gerçeklere kör kalabılırsınız. Aslında kafanızdaki model böyle olmayabilir. Konuşmaların yanlış anlaşılması duygusal kırılmalara yol açabilir. Özellikle sizi strese itebilecek durumlar varsa bu' gün çok dikkatli olmanız hayırlı olacaktır.
Bilhassa bayanlar yönünden sinirlilik verici ve eleştiriciliği arttırıcı bir etkisi görülebilir.


MERKÜR Kavuşum MERKÜR:

Fazla bir şey söylemeğe gerek yok. Zihni kapasitenizin şarj olduğu, mental çizginizin tavana çıktığı, düşünce gücünün arttığı bir zamandır diyebiliriz. Aynı zamanda fiziksel enerji de zeka enerjinizden güç alarak hareketlilik yönünüzü de etkileyecektir. Böylece bazı şeyleri düzeltme şansınız da olacaktır.

Böyle güzel bir fırsatı zeka, mantık, yaratıcılık isteyen her alanda değerlendirebilirsiniz. Başkaları ile iletişimde zorlanmaz, bileylenmiş zekanızla harikalar yaratabilirsiniz.

Bu gün düşüncelerinizi açık ve temiz ifade edişiniz bazılarına zor gelebilir çünkü bu netlik rahatsız edici olmuştur.

Bunların yanı sıra tabi olarak merak da artacak, yeni konulara ilgi oluşabilecek ve puzzledaki parçalardan bir kaçı daha yerine konabilecektir. Kısaca öğrenme yönünden elverişli bir etkidir. Okullu olanlar için birkaç başarılı gün neden olmasın ! ...
Uzun veya kısa yolculuklar, her günden farklı hareketlilikte bir gün, iş konusunda değişik bir fikrin uygulanışı gibi getirileri de vardır.


MERKÜR Altmış MERKÜR:

Yukarıdakine benzer şekilde etkileri olan güzel günlerden biri daha. Her tür plan, çalışma, iş yapmak için uygun açık düşünce rahatlığı verir. Mantık ve bilinç içinde detayları görebilir ve planlarınızı daha iyi neticeler tçin hazırlayabilirsiniz.
Şu anda yaptıklarınızı yeterli bulmamalısınız çünkü isterseniz çok daha fazlasına sahip olduğunuzu göreceksiniz. Göz boyamak için değil gerçekten iyi eyler yapabilirsiniz. Artık joker elinizde, istediğiniz gibi oynayıp bazı işlerinizin kaderini neden değiştirmiyorsunuz

Bu günlerde istediğiniz kişilerle detaylı konuşmalar yapabilir, istediğiniz açıklığı sağlayabılırsınız. EI becerilerinizi kullanmada da kolaylık verir. Zekanızı el maharetinizle birleştirebilirsiniz. Hesap işleriniz, mesleki ilişkileriniz, öğrenim, ders çalışma, yeni ilgiler keşfetme ve hayatınıza renklilik getirebilecek başlangıçları yakalamak için bir fırsat olabilir.



MERKÜR Kare MERKÜR:

Pek sert etkili bu sayılmayacak bu transit gene de bazı konulardaki inandıklarınızı değiştirebilecek bır güçtedir. iş hayatı, sağlık, günlük çevre ilişkileri, ıletışım, haberleşme veya taşıma, bir yerden bır yere nakil gibi konularda güçlüklerin olabilmesi anlamına gelir. Kardeşleriniz, komşularınız bugünlerde size ters gelebilir. Aslında belki de siz bugün ters tarafınızdan kalkmış gibisiniz. Bakış açınızı ayarlamada ve odağı bulmada zorlanıp buna rağmen fikirlerinizi ispatlamak gereğini duyabilirsiniz. Tez canlılık hissi sizi bir şeyler yapma gayretine iter ancak ne yapacağınızın kararını vermede zorlanabilir bu yüzdende guçluklerle geçebilecek bir gün deneyimi kazanmak zorunda kalırsınız.

Bence: bugün posta, haberleşme, taşınma v, gıbı ışlerınız varsa bu etkinin geçmesi için birkaç gun ertelemenızde yarar vardır. Çünkü bağlantı kurma zorluğu veren bir etki altındasınız.


MERKÜR Üçgen MERKÜR:

Aklınıza gelebilecek her türlü i1etişimde kolaylık pratıklık ve yaratıcı düşünebilme imkanı verir.

Özellikle pratik zeka, durumlara anında çare bulabllrı1e ve doğaçlama bir şeyler yapabilmek için çok musaıt bır zaman dilimidir. Hızlı verimli ve değişik tarzda çalışmalar yapmaya fırsat verir.

Bütün entelektüel eğitimsel medyatik ve reklam amaçlı çalışmalar, anlaşmalar, sözleşmeler için uygundur. Yazı yazma, kitap okuma konferanslar verme matematik ve bilimsel çalışmalar yapmak istıyorsanız haritanızdaki bu üçgen fırsatını kaçırmamalısınız. Fırsat bu fırsattır. Ayrıca iş görüşmeleri, arkadaşlar, gruplar veya kardeşlerle çeşıtlı meseleleri görüşmek veya birlikte fikir alışverişinde bulunmak, çeşitli aktivitelerde bulunma için de favori bir transittir.

Yaşamınıza fikirsel üstünlük yanı sıra kısa veya uzunca yolculuklar yönünden de hızlı bir trafik verir.


MERKÜR Karşıt MERKÜR:

Şimdilerde ise fikirsel konularda en düşük noktalarda. dolaşıyor olmalısınız. Fikriniz bitmiş, duşuncelerınız tukenmiş, beyninizin bu işlerle görevli hücreleri istifa etmiş gibi. Kendinizi sinirli hissetmeniz bile mümkün. Tabii ki aslında böyle değıl, sadece zeka enerjinizin yeniden çıkışa başlamak için birkaç günlüğüne dinlenmesi olarak kabul edin. Başkaları ile iletişim de olmak için fazla zorlamayın ancak yalnız kalarak düşüncelerinizi gözden geçirin, kendi kendinizi teftiş etmeyi deneyın. Gününüz daha yararlı olacaktır.

Fikirsel üretim için yorulmak istemeyişiniz başkalarının düşüncelerini dinleme, değer verme yönünü cazip kılabilir. Şayet sözlü bir tartışmaya karışmanız gerekirse fikirlerinizle üstün olmak yerine sizinkilerde değişiklik yapmak daha kolay gelir.
Dikkatli olunması gereken nokta, bu günlerde risk taşıyabilecek konularda karar almamak, imza atmamak, başkasının adına konuşmamak gıbı hususlar olmalıdır. Kardeşler, arkadaşlar, komşularla mesafeli kalmaya dikkat ederseniz ve sağlık, iş, giyim konularına da takılmazsanız hem kafanızın karışmasından hem de olası yanlış anlaşılmalardan korunabllirsiniz ...


MERKÜR Kavuşum VENÜS:

Artistik bir transit olduğunu söylemeliyim. Güzel sözler söylemeğe teşvik edici, başkalarından 'güzel konuşmalar getirici, değişik efektler seyrettirerek güzellikler yaşatabilecek bir etkidir. Sanat, müzik, resim gibi ve daha her tür güzellikler için kapıları açıcıdır. Özellikle reklamcılık ve halkla ilişkiler için çok uygun bir zamanınızdır. Diğer zamanlardan daha çok bu tür faaliyetlere ilgi duyar ve yapmak isteyebilirsiniz. Güzeli görür değerini anlar ve değerlendirebilirsiniz. Sosyal ve romantik iletişimlere girebilirsiniz. Neşeli, arkadaşça, çekici ve diplomatik bir havanız olur.

Aynı zamanda aklı yönden de olumludur.

Hisleriniz ve aklınız arasında iyi bir denge kurarak her ikisini de birlikte ama birbirine karıştırmadan kullanabilirsiniz. Arkadaşlıklar, özel ilişkiler için birbirini anlayıcı olma ve estetik çizgiler yakalama bakımından olumlu neticeler verebilir. En azından sıkıntı verici olmayacaktır, Bu yönden görüşmek, anlaşmak, birlikte hoşça vakit geçirmek, sosyal aktivitelere katılmak için uygun sayılır.


MERKÜR Altmış VENÜS:

Özellikle sosyal ilişkiler için mantıklı bir ahengi yakalatabilecek transit olduğu. kadar. ruh halınızı düzetici ve kendinizi iyi hissettırıcı etkısı de vardır. Kaygısızlık, rahatlık, neşeli hissediş venr. Sosyal kontaklar kurma, iş, aşk, sevgı ve arkadaşlık ilişkilerinin değerini anlama mümkün olur. Evlılık.ıle ilgili konularda düşünceler oluşur. Halkla ılışkıler için çok uygun bir zamandır. Reklamcılık kapasıtesı taşır. Ikili veya daha. fazla görüşmelerde konuşmaların güzel etkısı ıle karşılaşmada çok mükemmel zamandır.
Beğeniyi arttırıcı sanata yönlendirici, şiir, müzik, resim gibi aktiviteler veya balo partı zıyafet, çay gıbı çeşitli davetlere uygun zamandır.. Medyatık haberler için de cazıbe ve zengınlık katıcıdır. Sözlere renkli ifade yeteneği verir. Son derece zarıf diplomatik ve ince bir anlayışla konuşma tarzını yakalamak mümkündür. Bu gunlerde başkalarına daha enteresan gelebilir ve cezp edıcı bır ılgı uyandırabilirsiniz. Cömertlik yönünden de hatırı sayılır bir etkidir.
Kısa geziler iş gezileri veya sevdiğini~. bir yeri ziyaret etme gibi sosyal aktıvıteler getırebilir Şayet böyle bir planınız varsa bu etki zamanında yapmanızı tavsiye ederım. Kardeşler. akrabalar komşular iş çevresi veya' çeşıtlı kuçuk grup ilişkilerinde de olumlu olur. Bu zamanda. sevgı duygularınızı ifade etmekten korkmayın netıce ıyı olacaktır.



MERKÜR Kare VENÜS:

Çok kötü hissettirici, agresiflik verici bir etkı değildir. Ancak zihlnsel disiplinde zayıflama zamanıdır. Sosyal ve romantik illşkilerde güçlüklerle karşılaşma mümkündür. Çok kötü şeyler olmasa bile iletişim zorlukları yaşatabilir. Duygularını birbirine anlatamama veya anlayamama gibi sebeplerden nahoş durumlar ortaya çıkabilir. Bu süreç aynı fikirde olma zamanı değil muhalefet zamanıdır.

Tatsız birtakım durumlara yol açmamak için sosyal ilişkilerde suskun olmak daha isabetlidir. Çünkü bu etki bir tür hissi hassasiyete yol açacağından başkalarının tavırları veya sözleri size kırıcı gelebilir. Aksine sizin halinizde başkalarını kırabilir.
Kısaca sosyal her tür iletişim ve hareketlilik için pek uygun bir zaman sayılmaz. Iş konularında da çok gerekli değilse bu etki süresince görüşmeler yapmaktan uzak durmak iyi olur. Hesap kitap, para, gönül işleri birlikte bir şeyler yapmak için de biraz beklemenizde yarar var. Gereksiz masraflara yol açması da mümkündür. Zeki! ve mantığınızla hissi istekleriniz, uyuşmayabilir. Çok büyük sorun çıkarmasa da bu tür çelişkileriniz sizi abur cubur şeyler yemek gibi damak tatminine itebilir. Bir de kendine düşkünlük ama kendinden memnun olmama şeklinde bir rahatsızlık verir.


MERKÜR Üçgen VENÜS:
Pozitiflik ve arkadaşça hisler uyandıran, konuşma zarafeti, ince bir anlayış, üstün bir hassasiyet, ustaca ilişkiler kurabilme gibi diplomasi yönlü özellikleri temsil eden bir. transittir. Bu nedenle şayet bu tür işlere gırmenız gerekıyorsa transit Merkür'ün sizin sabit Venüs'ünüze oluşturacağı bu açı dönemlerini değerlendirebilirsiniz. Ancak bu duyarlılık bazen tutukluk veya çekingenliğe yol açarak sızı yapacağınız işten geri bırakabilir fakat bunu aşabilirsiniz.

Kendinizdeki istemediğiniz durumları yoluna koyma yönünden de rahatlık verir. Bu transit süresince memnuniyetsizlik, huzursuzluk gıbı hısler size uzak kalır. Güzel objelere ilgi duyar, artisti k bir yaratıcılık sergileyebilirsiniz.
Sosyal konularda, çalışma alanınızda uyum ve ahenk yakalama kolaylığı, iletişim rahatlığı, başkalarının ihtiyaç ve hissedişlerine karşı uyanık olabilme, başkalarının var olduğunun gerçekten farkına varabilme zamanınızdır. Dolayısıyla gıyım, yemek, güzellik mamulleri, sağlık,. toplantı organizatörlüğü veya muzık, tıyatro çeşıtlı kultur ve sanat dalları gibi işlerde çalışıyorsanız ve ıyı bır performans sergilemek istiyorsanız işte size fırsat
zamanı...
.
Kısa veya uzun geziler, romantik aktiviteler, kardeş, akraba veya komşularla yakınlaşma: güzel bir zaman geçirebilme için de çok elverişli bır transit olduğunu söyleyebiliriz.



MERKÜR Karşıt VENÜS:

Kendi hislerinizden haberdar ederek iyi hissetmeyi sağlayıcı uyarılar yapan bir etkidir.

Içinde bulunduğunuz durumdan daha kötü yapıcı olmaz. Hatta, düşüncelerinizdeki neşeli, aydınlık, güzel fikirleri tetikleyerek kısa bir süre için de olsa kendinizi olağandan daha iyi hissetmenize vesile olabilecek küçük hareketler yaratabilir. Biraz da şehveti uyarıcı yönü vardır. Karşılaştığınız kişiler veya olaylar memnun edici olabilirler. Konuşarak, bir etkinlik yaparak sosyal bir etkinlik içine çekilmeniz mümkündür.
Bu zamanda anlaşmazlık ıçinde olduğunuz biri karşınıza çıkarsa uzlaşma yolunda bir eğilim doğabilir. Çünkü şimdi kavgadan ziyade konuşarak anlaşma zamanıdır. Bir de pişmanlık duyacağınız şeyi yapmamanız gerektiğini fark etmişsinizdir.

Bu dönem ağır çalışmalar, fikirsel aktiviteler yapmak için uygun sayılmaz. Sadece fikir üretmek, düşüncelerini açıkça ifade edebilmek ve hoşgörü adına daha başarılı yapar.



MERKÜR Kavuşum GÜNEŞ:

Bu transit kendinizi ilgilendiren konulara yönelmeyi, kişisel görüş ve tecrübeleri anlatma isteğini temsil eder. Kişisel tabiatınız önem kazanır. Düşünceleri duygulardan temizleyerek mantıklı olmaya iter. Konuşmak,' kendi düşüncelerini aktarmak ve özellikle kendini sınamak için iyi bir zamandır. Neyi ne kadar bilebildiğinizi test edebilirsiniz.
Kafanızda mevcut özel işlerinizi yapabilir, karmaşalıklar varsa 'daha rahat çözebilirsiniz. Veya aklınıza takılanlar varsa onları da araştırmak, soruşturmak ve netliğe kavuşturmak için iyi olabilir. Bu bir iş konusu ise daha da iyidir.

Zeka oldukça açık ve hareketli olur. Bir şeyi başlatan genellikle siz olursunuz .. Yeni bir p,roje, iş, aktivite başlatmak, ticaret konusunda fıkır uretmek, hatta gelecek ile ilgili planlar yapmak için iyidir .. Çünkü, bu transitte ihtiyacınız olacak şeylerı rahatlıkla kavrayabilirsiniz.
Eğer kendinizle fazla meşgul olur ve. dışa kapanırsanız, başkalarından sizin için gelebılecek iyi mesajları kaçırma riskiniz vardır.



MERKÜR Altmış GÜNEŞ:

Her türlü iletişim ve etkileşim için iyi bir gündür.
Her zaman birlikte olduğunuz kişilerden, rutin işlerinizden bugün faydalı bir şeyler yakalayabilirsiniz. Onları daha iyi anlar ve daha net bakabilirsiniz.
Sizin veya bir başka kişi için açıklığa kavuşturulacak konular varsa, bu transit bir fırsattır. Kendi beklentilerinizi analiz edebilir, bunu için neler yaptığınıza bakarak gerekirse yeni fikirler geliştirebilmek kolay olur. Bu zamanda başkaları size teklifle gelebilir, •bunların değerını anlamalı ve hızlı hareket ederek faydalanmalısınız.
Ticari konular, pazarlama, iş görüşmeleri, sanatsal amaçlı geziler için uygundur. Müze, fuar, sergi, konferans veya konserler gibi ...



MERKÜR Kare GÜNEŞ:

Zor bir transittir. Görünenın altında başka şeyler aramaya ıten düşünceleri zorlayan bir etkidir Konuşurken,. fıkirlerinizden emin olmak için' soyledıklerınızi geçerli kılacak yan fikirlerle bağlantı kurmak ıhtıyacı doğar. Karşınızdaki kişiler sizin duşuncelerınıze ters konuşmasalar bile, onları yanlış anlama ve münakaşaya girme tehlikesi vardır. Kendı duşuncelerinizle savaş halinde olup dışardan . gelen fikirlere tam anlamıyla yonelemezsınız.

Zeka enerjinizi güçlü hissettiğiniz için bunu konuşmalarınıza yansıtabilirsiniz. Ancak her kelimenızın altında güçlü bir benlik yatar. Günlük yaşam temposunu hızlandıran bu enerji istemeden sınırlı olmanıza yol açabilir.

Bu transit egoistlik bir etki verir. Kişiliğinizi güçlü göstermek ıçın. sert hareketlere başvurabilirsiniz. Gunluk . aktıvıtelerinizde ve başkaları ile ıllşkılerınızde önemli zorluklar verebilir. Özellikle yetkıli, amır durumundaki kişilere karşı dikkatli olmalısınız.



MERKÜR Üçgen GÜNEŞ:

Bu transit anlama, düşünme, zeka kapasitesini arttırır. Gerek kendinin, gerekse başkalarının ne yapmak istediğini okuma kapasitesi artar. Duşuncelerınızı duygulardan temizleyerek daha net bır şekilde önemli ve gerçek noktaları yakalayabılirsınız. Bu sayede düşünce, fikir ve
konuşmalarınızla başkaları üzerinde tesirli olabılirsınız.

Her türlü çalişma, eğitim, öğrenim ve kısa yolculuklar için çok uygundur. Zekanızın açık olması sizi her şeyi öğrenmeğe hevesli yapar, ayrıca kavrayış rahatlığı içinde bulunduğunuz durumlara çözüm getirmenize, ihtiyaçlarınızı anlamanıza' ve olayları bir bütün içinde değerlendirebilmenize yardım eder.



MERKÜR Karşıt GÜNEŞ:
Farkına vardırıcı kuvvetli bir dürtü etkisi yapan bu pozisyon, kendinizle veya başkaları ile muhalif olmanıza neden olabilir. İdrak ettiğinizi sandığınız şeylerle, şimdiki fikirleriniz çatışabilir. Bu etki altında başkalarına iyi kulak vermezsenız tartışmalar çıkabilir. Aslinda belki de aynı şeyleri söylüyorsunuzdur ama dinlemediğiniz için başka telden çalmaktasınızdır.
Fiziksel olarak da sinir sistemini zorlayabilir.
Çabuk yorulabilir, incir çekirdeğini doldurmayacak konular için sinirlenebilir, fikri çatışmalarınızı içinizde halledemezseniz davranışlarınızda sert kaçaklar yapabilirsiniz.
Bugünlerde karşınıza pek çok diyalog durumu çıkar. Kendinize ve karşınızdakine eşit imkanlar vermelisiniz. Farklı fikirleri de dikkate alarak yeni şeyler öğrenebilirsiniz.



MERKÜR Kavuşum MARS:

Zeka enerjisini güçlendirici, zihinsel kapasiteyi arttırıcı bir transittir. Aktivitelere canlılık ve şeffaflık katar. Konuşmalarda zekanın gücü kendini fark ettirir. Zeka yönü ağırlıklı, pratiklik çabukluk gerektiren işlerin üstesinden gelmek için çok iyi bır zamandır. Tartışabilirlik, iyi savunum, rekabet gücü, yarışma isteği arttırıcı etkileri de vardır. Aynı zamanda ağız kalabalığı, dalavere. hatta el çabukluğu marifet gibi işlere de kapı aralayabilir.

Egoyu koruma adına mücadele etmeye itici yönü de vardır. Bu yönde çabuk etki alarak saçma sapan olaylara neden olma riski getirir. Yok yere kendinizi savunmaya geçebilir, olaylara karşı savaşmak istersiniz. Oysa bunu gerektirecek durum yoktur aslında. Sadece sizi rahatsız eden ama açıkça söyleyemediğiniz konulara karşı bir isyandır.
Hareketlere çabukluk verir. Telaşla veya ile ufak tefek anlayamayacağımız bir enerji itişi sakarlıklar yapılabilir.



MERKÜR Altmış MARS:

Muhtemelen yaşamınızın işlek olacağı, çeşitli meşguliyetler doğurabilecek bir gün yaşarsınız. Fikirsel ve bedensel çalışmaların kolaylıkla yürüyebileceği rahat bir enerjiniz olur. Ilgi ve merak yönünüz de olumlu bir açıklık kazanır. Sadece kendiniz için değil birilerinin yararına da iyi şeyler yapabilirsiniz. Insanlar sanki bu enerjinizi hissederek etrafınızı sarabilirler.

Zekanızı ustalıkla kullanabileceğiniz bu günde ikna etme, bir fikri •savunarak insanları ona inandırma gibi üstünlüğünüzden faydalanabilirsiniz. Kendi aklınıza güveniniz, enerjiklik ve kuvvetiniz sayesinde gereksiz tartışmalara girmeden istediklerinizi yapabilirsiniz. Insanlar fikirlerinize karşı saygı duyarlar. Kendinizin tez ortaya koyma ve savunma gücünüzü, münakaşasız bır şekılde nasıl ortaya koyabildiğinizi görebıleceğınız bır zamandır.



MERKÜR Kare MARS:

Öfkeyi, gerginliği karakterize eden, bir transit olarak tanınır. Bir yandan mantıklı f.ıkırler dığer yandan vehmin size doğru kabul ettırdığı fıkırler arasında gidip gelmekten yorgun duşersınız. Konuşmalarınızda, savlarınızda hatta normal bır şeyi ifade edişinizde yüksek tansıyonun varlığı hakimdir, Sözleriniz alay, acılık veya kustahlığa varabilecek tarza çabucak dönebilir.

Bu transit altında günlük yaşamınızda, el atacağınız her konu bir felaket tablosuna donebılır. Mesleki, sosyal, çeşitli finansal aktıvıtelerde güçlükler doğabilir. Bu transit paylaşma, uzlaşma, kabul etme hele hele altta kalma gibi durumları asla hazmetmez. Mesleki riziko veya bu turden talihsizliklerin doğmasına çok müsait bir dönemdır. Ayrıca keskin, delici, yakıcı zarar verebılecek aletleri harekete geçirebilecek bır güçtür. Bır de egoyu... Trafikte de düşüncesiz ve sınırlı davranışlara itebilir. Zaten karışık olan kafanız çevredeki gürültü ve seslere karşı da çok 'duyarlı olur, küçük bir uyarı büyük bir olay yaratmanıza yol açabilir.

Tüm bu gerginliklerin sağlığınız .üzerinde de olumsuz etkiler yaratabileceğini unutmayın ve kısa süre sonra geçecek bu durumu kontrol altında tutmaya çalışın, tavsiyem bu ...



MERKÜR Üçgen MARS:

Zekayı güçlendirici ve canlandırıcı bir etkidir.

Yeni bakış açıları, anlayış ve düşünce tarzı sunar. Ihtiyaç varsa gelecek için cesur ve dinamik planlarınızın temellerini atabileceğinlz bir fırsata dönüştürebileceğiniz bir gün olabilir. Düşüncelerinizi bir biçime sokarak elle tutulabilir hale getirebilirsiniz.

Açıkgözlülük, girişkenlik, hızlı, verimli ve yaratıcı olma gücü verir. Çeşitli düşünsel ve fiziksel aktiviteler, eğitim, araştırma, her tür iletişim, strateji yaratma, teknik, bilim veya mühendislik için uygundur. Askeri ve polisiye işler, politik görüşmeler, tartışmalar yapılabilir. Kendinden emin, nerede olduğunu bilerek ve başkalarından korkmadan inançlarını ifade edebilen, güç problemleri ele aiıp çözebilen bir enerji verir.
Biri üzerinde iyi etki bırakmak için uygun zamandır. Her tür görüşmeler, doğru anlatım ve anlama ile çabucak yerine oturur.
Çekingen olan biri bile bu etki altında girişken ve cesur olur ancak bu geçici bir durumdur.



MERKÜR Karşıt MARS:

Sinirlilik, asabiyet, kararsızlık gibi etkiler verir.
Mantığınızın kabul ettiği şeylerle yapmak istediğiniz şeyler arasında çekişme yaşatır. Tartışmaya, anlaşmalıklara dönük bir konuşma tarzı ve düşünce modeli yaratan bir transittir. Her an, her durumdan, sebepli sebepsiz gerilmeye hazır, kızgınlığa müsait yapar. Bu halin neticesi çoğu kez hüsranlara çıkabilir.
Hiçbir iletişim yapmak için uygun bir zaman değildir. Konular sorun haline gelebilir, aksilikler çıkabilir. 'Çalışma alanlarında parasal veya işlevsel durumlarda güçlükler, erteleme veya çözülmeler olması mümkündür.

Kişisel ego kimliği objektiflikten uzak, çok konuşan ama tartışan, duyguları na çabuk kapılan bir tarz alır. Kardeşler, yakın arkadaşlıklar, akrabalar hatta komşular bu gergin ego ile tanışırlar.


Kişisel ego kimliği objektiflikten uzak, çok konuşan ama tartışan, duyguları na çabuk kapılan bir tarz alır. Kardeşler, yakın arkadaşlıklar, akrabalar hatta komşular bu gergin ego ile tanışırlar.

Netice olarak konuşma ve davranışlar olarak akıllıca ve isabetli olunması zor bir zamandır, diyebiliriz. Birkaç gün hatta hafta dikkatli olmakta, bu riskli enerjiyi kontrol etmeye çalışmakta yarar var.




MERKÜR Kavuşum JÜPiTER:

Bilgi toplama, merak ve ilgi artışı, iletişim kurma arzusu. Bu zamanda kazanılan bilgiler kalıcı olur. Bilgi ve anlayış için bereketli bir gündür. Çeşitli konulara merak ve ilgi artışı, iletişimde, haberleşmede hareketlilik getirir. Zekanız adeta bir kaynaktan kolayca akmaktadır. Fikir değişikliği yaptırır. Insanlarla konuşmanız çok seri ve tüm bilgilerinizi ortaya koyarcasınadır... Adeta karşınızdakine konuşma fırsatı vermezsınız. Sankı geç kalmışsınız gibi fikirlerinizi yetiştirmek için adeta yorgun düşersiniz.

Yazı yazmak için çok uygun bir gündür.

Fikirleriniz fazla zorlanmadan kaleminizin ucundan beyaz sayfaların üzerine. yayılıverir. Alışveriş yapmak, kısa yolculuklar kısaca hareketli bir gün fırsatı verebilecek bir transittir. Şayet bu günlerde hareketinizi kısıtlayıcı bir mecburiyetiniz varsa bu sizin için cehennem azabı gibi olacaktır.



MERKÜR Altmış JÜpiTER:

Iyimser düşünceler, pozitif zeka, çok geniş anlayış kapasitesi, öğrenmeye istek, bilim, din, psikolojiye merak ve eğitime açıklık veren bir transittir. Her alanda iletişim kurmak, kısa veya uzun yolculuklar yapmak, yabancı mekanları farklı gözle tanımak için çok uygundur. Eğitim için bir okula girmek isteyenlere ideal bir fırsattır. Ve yine yazarlar, öğretmenler, konuşmacılar, medya görevlileri, insan ilişkicileri yönünden kaçırılmaması gereken günlerdir.

Kişisel çalışmalar yönünden uygun ahenkler yakalatıcı bir etki olarak tanımlanabilir.

Araştırma yapmak, kesin, açık ve anlamlı neticeler bulmak, hastalıklar için teşhis koymak, tedavi edici çalışmalara başlamak adına iyi olabilir. Kısa bir etki olduğu için en azından isabetli bir başlangıç yapmak için değerlendirilmesi tavsiye edilebilir. Iyi başlangıçlar iyi sonuçlara varmada önemlidir.

Hayatınızın istediğiniz bir alanında ileriye dönük planlar yapabilirsiniz. Çünkü sadece bugünün ihtiyaçlarını görmekten ziyade daha geniş düşünebilme kapasitesi veren bu transit, umut ve beklentilerinize daha kapsamlı gelecekler hazırlamanıza yol gösterebilir.




MERKÜR Kare JÜPiTER:

Fikirsel dağınıklık veren ve sempatikliği kaybettiren bir transittir. Detaylar ve. teferruatlar arasında dağılan akıl düşünme, bilgılerını aktarma, bir hedefe odaklanma ve uygulamaya geçmede zorlanır. Adeta bir zeka kovalamacısı içinde disiplinden uzak bir çaba içine girer ..

Uygulanabılir, isabetli fikirler üretemez, surekli bır faalıyet içindedir ama neticesiz boş bir çaba ...

Hoşa giden işleri yapmak için uygun bir zaman değildir. Yolculuk yapmamalı, eğitim, öğretimden uzak durmalı, kültürel, dinsel ve benzerı konulara girişmemelidir. Çünkü uçuk kaçık düşüncelerle boşuna zaman harcamak riski taşır.

Kişisel düşüncelerin çok abartılı olduğu bir dönemdir. Başkaları ile konuşmalarda çeşitli problemler yaratabilir. Yapamayacağınız sozler vererek, boş keseden dolu atmak gibi ...


MERKÜR Üçgen JÜPiTER

Engin, geniş ve yüksek akli görüş veren iyimser ve yapıcı düşündüren bir etkidir. Bu hal bıreye rahatlık vereceğinden dolayı i olarak sağlık üzerinde de önemli iyileştirici rol oynar. Sınır sisteminin ve salgı bezlerinin daha rahat çalışmasını etkileyerek sağlığı düzene koyucu bır etkisi de vardır.

Öğrenim, öğretim bilgi aktarımı amaçlı konuşmalar, konferanslar, iş ilişkileri, her türlü iletişim, alışveriş, ticaret, kısa veya uzun seyahatler, felsefe, din veya yüksek eğitim yapmak için çok mükemmel bir zamandır. Üniversiteye giriş için uygundur. Yabancılarla iş ilişkileri kurmak yabancı kültür ve ülkelerin insanları ile tanışmak yeni ve değişik iş fırsatları yakalamak verilen emeklerin karşılığı, olarak yükselme genişleme mükafatı elde etmek konularında rahatlık ve kolaylık verir.

Aile arkadaş yakın çevre komşular kardeşler akrabalarla olan ilişkileri düzene koyma iyi gidenlerı daha olumlu hale getirmek için kaçırılmaz bir fırsattır. Hem pratik detayları kaçırmamak hem de geniş kapsamlı bakabilmek arasında iyi bir denge kurdurur.



MERKÜR Karşıt JÜPiTER:

Ihtiyaçlarınızın farkına varabilmeniz adına uyandırıcıdır. Büyük düşünebilme, düşündüğünüzü, kafanızda mevcut olanı güvenle söyleyebilme ve savunabilme gücü veren bir transittir. Aynı zamanda iyimserlik ve kendini oldukça iyi hissettirmek gibi etkileri de vardır. Hatta düşünceleriniz zaman zaman öylesine yumuşak olur ki bol bol mavi boncuk dağıtırsınız. Etrafınıza yardıma koşmaktan adeta kendiniz için zaman ayıramazsınız. Bu ruh hali içinde oluşları tam açıklığı ile görebilmek, önemli detayları algılayabilmek pek kolay olmaz.

Bugün sizin için var olan bır tehlike, kendinden emin hatta biraz küstahça olmanızdır. Doğru şeyler yapıyor bile olsanız kendini beğenmişlikten kaçınmalısınız.

Kardeş, akraba, yakın arkadaşlar, uzak bir yerden gelen yabancı kişilerden ters hareketler görmeniz, düşündüklerinizi yanlış çıkaracak ve hayal kırıklığı yaşatacak durumlarla karşılaşmanız da mümkündür.



MERKÜR KavUşum SATÜRN:

Çalışma alışkanlıklarını, sağlık konularını, kişisel hijyeni, iş ve mesleki meseleleri etkileyen bir transittir.
limi, matematiksel, idarecilik veya sistematik konularla ilgili çalışmalar için çok uygun bir zamandır. Konuşmalar yönünden de anında uygun kelimeleri bulma, yerinde ve tam zamanında kullanabilme yönünden kolaylık verici olabilir. Disiplin isteyen konuda çabuk çalışabilme rahatlığı vermesi, belli bir zorluğu aşmak için faydalı olabilir. Sorumluluk taşımaya da yardımcıdır.
Bir diğer açıdan negatif düşünceler doğurabilir, meraklı yapabilir ve geçici korkaklık, çekingenlik verebilir. Kişisel istidat varsa stres halini başlatabilir. Işini, mevkisini, sağlığını kaybetme gibi korku ve endişeler içine düşürebilir.
Ciddi mesleki veya çalışma görüşmeleri, sözleşmeleri getirebilir.



MERKÜR Altmış SATÜRN:

Düşüncelere ağırbaşlılık, ciddiyet katan, olgunluk verici, yararlı deneyimler yaşatıcı, kritikal baktırıcı bir etkidir. Bu kritik etme, yıkıcı yönde olmayıp, çevrenizdeki defoları görme, iyilerı geliştirme, kötüleri iyileştirme kapasitesi vericidir. Bilinçli kararlar almada etkendir.
Yazı yazmak, ilimsel araştırmalar yapmaya ve disiplinli zeka çalışması isteyen matematik, mühendislik, bilimsel konulara rahatlık getirir. Sağlık ve hijyen çalışmalarınız uygundur.

Mesleki amaçlı kısa geziler, çeşitli görüşmeler yapılabilir ve bunlardan yeni fırsatlar, kişisel çıkarlar kazanılabilir. Arkadaşlar arasında, bir maksada dönük, kaliteli tartışmalar yapılabilir.
Saygın insanların deneyimlerinden faydalanmak mümkündür veya siz bu rolü yüklenebilirsiniz. Eski arkadaşlarınızla yeni çalışmalara başlayabilirsiniz veya ilişkiniz kopmuş aileden kişilerle ilişki başlatacak bir sebep doğabilir.




MERKÜR Kare SATÜRN:
Zihinsel kapasiteyi güçlü bir şekilde etkileyici ancak kötümser ve zorlaştırıcı bir etki verir. Bugün hiçbir manzara göze hoş görünmez. Kusur bulmak, eleştirmek, defoları görmek pembe görmekten çok daha kolay olur. Işıklar sönmüş hayat loş bir sahnede devam etmektedir. Fikirselolumsuzluk bedenin gerilmesine, çalışmadan yorgunluğa sebep olabilir. Kaygılar, asabiyet artar, isteksizlik ve iletişim de yavaşlama olur. Bu durum bedensel sağlık üzerinde de etkilidir. Deriden tepkiler çıkabilir, bağırsak, akciğer, dişlerde sorunlar çıkabilir.

Sistemli, düzenli çalışmak, öğrenmek, iletişim kurmak için iyi bir zaman değildir. Işlerinizi, özellikle görüşmelerinizi mümkünse birkaç gün ertelemek iyi olacaktır. Adeta alıcı devreleriniz kapanmış gibidir. Iş veriminizde veya günlük aktivitelerinizde yavaşlamalar olur.

Aksilikler çıkar. Resmi makamlarla ilgili terslikler doğabilir. Pozitif düşünseniz ve böyle hareket etseniz bile bir şekilde netice negatif olabilir.

Çevrenizdeki ınsanlar, yakınlarınız bugün hiç sempatik değildir. Özellikle yaşlı kişiler ve amir pozisyonunda olan yetkililerden her türlü mutsuz ediciliği kendinize çekersiniz.



MERKÜR Üçgen SATÜRN:

Fikirlerde doğruluk, kritik yapabilme, vakarlılık özellikleri verir. Yanlış yapmamaya en çok özen verilen bir zamandır. Çok pratik düşünebilme, isabetli kararlar, işlerliği olan yollar bularak darlıkları genişletebilme günleridir.

Bir konu üzerinde yoğunlaşma, önemle durabilme, kararlı olabilme, avantajları görebilme, görmekle kalmayıp değerlendirebilme ve uygulama kolaylığı veren bir etkidir. Zeka ve akıl kapasitenizi zorlayabileceğiniz günlerdir.

Yol gösterici, nasihat verici faydalı yardımlar gelebilir veya siz bu yönde başkalarına yardımcı olabilirsiniz. Yazı yazma, konuşabilme, öğretebilme, başkaları üzerinde etkin ve saygın bir etki bırakmanızı sağlayacak bir enerjiniz olur. Tasarım işleri, disiplinli ve ciddiyet isteyen düşünsel konularla ilgilenmek için çok uygundur

Art niyet taşımayan entrikalar bile tasarlayabilirsiniz.
Çok fazla ve yoğun çalışma temposu verebileceğinden katanız yorgun düşmemesine dikkat etmenizi tavsiye ederim.



MERKÜR Karşıt SATÜRN:

Ciddi düşünebilmeye, ağır zihni çalışmalar yapabilmeye, kendi durumundan haberdar olmaya ıter. Bazen ruh halinizde yükselme bazen de düşüş olabilir. Negatitli ve pozitiflik, akıl ve mantık arasında gidip gelmeler yaşatabilir. Negatif yönlerinizi kontrol edebilir, kendinizi kritik ederek halihazırda yanlış veya doğrularınızı görebilir ve gerekli değişimleri yapmaya uygun. durumlar yakalayabilirsiniz veya en azından ilerde ele almak üzere aklınızın bir köşesine koyabilirsiniz.

Sağlığı zorlayıcı etkisi de vardır. Kendini dış dünyadan soyutlama ve başkaları ile birlikte olma üzerine filozofik düşüncelere dalabilir, kendiniz veya arkadaşlarınız için kimlik arayışlarına girişebilirsiniz. Bu günlerde ihtiyaç olunan en önemli şey pozitif düşünebilmek ve neşelenebilmektir. Sizinle aynı fikirde olmayan kişilerle de sakın tartışmalara girmeyin zira fikirlerinize negatif tepkiler gelebilir. Kardeşler, akrabalar, komşular veya arkadaşlarla ilişkilerde zrtlaşmalann, aksiliklerin olması da muhtemeldir.

Kariyer hayatı, iş görüşmeleri yapmak, bağlantılar kurmak, planlar yapmak hele hele üst makamdaki kişilerden dilekte bulunmak gibi işler için hiç mi hiç uygun değildir.




MERKÜR Kavuşum URANÜS:

Konuşmaya heveslendiricidir. Alışılmamış tartışmalara yol açabilir. Her hangi bir şeyi söylemeye yüreklendirici bir etkidir. Ustün düşünme yeteneğini arttırır. Yenilikçi düşüncelerle yeni yollar, metotlar deneyerek faydalı buluşlar yapılabilir, insanlar için hayatı kolaylaştıracak bır şeyler icat edilebilir.

Bilimsel genişlik kazanma zamanıdır. Bilim, teknik, bilgisayar, elektronik, astronomi, astroloji gibi konularla ilgilenmek için çok uygun bir etkidir.

Kişi bulunduğu durum, şartlar nispetinde bir yerde bir şekilde etkin olur ve bir konuya yenı bır açıklık getirebilir.

Sürpriz durumlarda da hareketliliğin artabileceği bir zamandır. Çabuk düşünme, pratık ve akılcı hareket edebilme veya konuşma kolaylığı verir.



MERKÜR Altmış URANÜS:

Uzak mesafedeki arkadaşlarınızla buluşma, birlikte değişik bir zaman geçirmek, orijinal kişiler ve fikirlerle tanışmak zevkli olabilir. Bu zevk internet aracılığı ile de tadılabilir. Size Chat açmış tanımadığınız biri ile değişik bir gece geçirebilir, fikir alışverişi üzerine kurulacak bir arkadaşlık kazanabilirsiniz.

Bilimsel çalışmalar yapmak, yeni çıkmış teknolojik, elektronik aletleri kullanmak, hızlı, verimli ve akıllı işler yapma zamanıdır.

Daha önceden hazırlık istemeyen doğaçlama yeteneğini arttırıcı ve medyumluk gibi sezgi gücünü ortaya koydurtucu etkisi de olabilir. Bu yönü ile astroloji, mistik objeler veya farklı bilimsel araştırmalar için elverişli olabilir.

Kardeş, akraba, arkadaş, komşular, iş arkadaşları gibi yakın sosyal çevre kişilerinden beklenmedik haberler veya davranışlar gelişebilir. Bu günlerde grup çalışmaları tarzında yapılan organizasyonlardan sürpriz fırsatlar, elverişli durumlar yakalamak hiç de şaşırtıcı olmaz.



MERKÜR Kare URANÜS:

Kalemi al eline ve aklına gelen her şeyi yaz.

Elektronik ve teknik aletleri kullan. Dehaca düşünceler üret! ... Ancak, ani bir parlama, acele hareket, korkusuzca konuşma ve kim ne der düşünmeden yazan bir kalemin tansiyonları kontrolsüzce yükseltebileceğini unutmayın. Ve yine bu tesir altında fikirler çok kullanışlı olmayacak ve istikrarlı bir devamlılık taşımayacaktır. Kısaca ihtiyatlı olunması gerekeli önemli transitlerden biridir.

Beklenmedik ani problemler çıkararak çalışma düzeninizi, günlük faaliyetlerinizi, kişisel program ve düzeninizi altüst edebilir.

Sinirlilik yaratıcı, düşüncesizlik, kendi aklını beğenme, gurur, kibir türü tutumlar, tuhaf asosyal davranışlar yaratıcı etkiler de verebilir.

Finansiyel yönden de karışıklık yaratabilir.

Elektronik aletler, iletişim araçlar/ağlarında oluşacak aksaklıklar bir şekilde etkilenmenize yol açabilir. Haberler, koliler zamanında yerine ulaşmayarak size sorun yaratabilir.

Sağlık yönünden ise kan dolaşımı ve sinir sistemi üzerinde olumsuz etkileri görülebileceği hatırda olmalıdır ..



MERKÜR Üçgen URANÜS:

Zihinsel uyanış, fiziksel canlılık vererek rutinden kurtaran bir transit olarak bilinir. Yaşama orijinallik, kalite ve heyecan katar. Zeka adeta kısıtlama ve disiplinden el çekmiş alabildiğince hurrıyetını aşamaktadır.

Yaratıcı düşünceler, bir oluşun önemli püf noktasını yakalayış, telepatik özellikler verır. Kafanızda adeta peş peşe ampuller yanmaktadır. İletişime heyecan katar, konuşmak, tartışmak ayrı bir zevk verir. Beklenmedık ıyı haberler almak mümkündür. Parasal konularla ilgili işlemler yapmak da iyidir. Parapsikoloji, astrolojı veya mıstık uğraşılar için ise birebirdir.

Öğretmenler, yazarlar, talebeler, konuşmacılar, fizikçi-matematikçi, araştırmacı ve bılgı arayıcıları in ilham verici ortamlar yaratır. Yenı fenomenler i1gi çeker ve inanılmaz fırsatlar sunabilir.

Arkadaşlarla yeni heyecanlar yaşamak veya eni bir arkadaşlık kurmak iyi olur. Çevrenızde olağanüstü, verimli ve isabetli iletişimsel gelışmeler olabilir. Geziler enteresan olabilir. Yabancı, hıç bilinmedik yeni mekanlar mıknatıs gıbı çeker.

Mümkünse bugün normal rutin gidişatınızı bozup enteresan bir yere gitmelisiniz. Bu değişim sizi yaşamın değişik bir yönü ile tanıştırabilir ve iyi bir enerji yüklemesi yapar.



MERKÜR Karşıt URANÜS

Rahatsızlık verici, tahrik ederek sinirlerde gerginlik yaratabilecek, umulmadıkları umulur yapabilecek elektriksel bir enerji verir. Her an her sürprize, hoşunuza gidebilecek veya gitmeyecek tuhaflıklarla dolu bir günü yaşamaya hazır olmalısınız.

Sürpriz telefonlar alınır. Mektup gelir veya beklenmedik bir kişinin ziyareti şaşırtıcı olabilir.

Kendinizi aniden bir grup çalışması içinde bulabilir veya yakın akrabalarınızdan, kardeş, komşu veya dostlarınızdan garip bir kazık yiyebilirsiniz.

Hiçbir konuda. kararlar almaya, düzenlemeler yapmaya elverişli bir etki değildir çünkü bir anda kararlarınızı değiştirmek zorunda bırakıcı gelişmeler sizi ikilemler içinde bırakabilir.

Bütün bunların yanı sıra iyi etken sayılacak bir yanı da vardır ki; başkaları ile birlikte yapılacak bilimsel çalışmalar, astroloji, doğa üstü sayılan konular için kafaları hareketlendirici ve yeni renkiili ürettirici olabilir.

Gerici ve telaşlılık verici etkisi bazı kazalara sebep verebilir. Özellikle el, ayak bileği, köprücük kemiği bundan nasibini daha çok alabilir. Ayrıca sinirleri yorarak halsizlik, tükenmişlik gibi fiziksel olmayan sonuçlar doğurması da bu transite yakışır




MERKÜR Kavuşum NEPTÜN:

Eskilere daldıran, derin derin düşüncelere iten, hem faydalı hem de güçlük yaratıcı etkiler taşıyan bir transittir. Bu geri dönüş seyahatleri esnasında bazı fikirlerden esinlenerek yeni fikirler üretmek mümkün olabilir. Eski günlerden konuşmak isteği verir. Çocukluk dönemi hayallerini canlandırır; ancak bir o kadar da kafa karışıklığı, bulanık ve aldatıcı düşünceler yaratabilir. Uslamlama gücünü zar, bilinçli muhakeme, isabetli hüküm verme, hayalleri kontrol edebilme zorlaşır.

Yaratıcı hayal gucunu, artistik ve edebi yetenekleri harekete geçiricidir. Kahinlik; olacakları önceden bilme gibi kahinlik tarzı açılım verebilir. Telepatik durumlar artar. Hayalde canlandırma kolaylığı özellikle tasarım işi yapmak için yardımcı abilir. Parapsikoloji, mistik çalışmalar, garip, esrarlı objeler, illüzyon tipi konular için uygunluk vericidir

Çevreden, insanlardan, olaylardan kolay ilenme, ince ve hassas düşünme, her şeyden nem kapıcı tutum, kendini hasta hissetme ve atlatıcı içki, ilaç veya beslenme yollarına meyletmeye itebilir.

Kesinlik ve açıklık gerektiren kararlar almak, ciddi görüşmeler, kontrat, senet v.s imzalamak, satım ve alım işleri yapmak için uygun değildir. Ya çok dürüst olup aldatılma, ya da güvenmeniz gereken kişilere bile güvenmeme veya isteklerinizi tamı tamına ifade edememekten doğacak yanlış anlaşılma durumları yaşamak mümkündür.
Ruh haline etki eden ve acıma hissini tatmin edici bakım evi, hastane, sığınma evi, fakir dernekleri gibi mekanlara ilgi de varabilir.



MERKÜR Altmış NEPTÜN

Gizemli fikirler, güç durumları kolaylıkla çözebilme becerisi,. soyut zeka, derinliği görebilme ve bildiğinden emin olduğu için inatlaşma veren bir transittir.

Güç, karışık ve kapalılık taşıyan durumlun çözmeye çok istekli olunur. Olayların en derununa inmek, gerçeklerin içine dalmak ve can alıcı noktalara tam isabetli atışlar yapmak zevk verir.Göz önünde bulunanı göstermek değil derinlerdekini bulup gözler önüne sermek zamanıdır.

Ağır, karmaşık, derinleşme, sıkı bir araştırma isteyen konuları araştırmak için uygun bir gündür. Kendi hayatını veya hayatı gözden geçirmek, incelemek, hassas noktalara sondaj yapmak ıyı netice verir. Kolay tatmin olmama vardır ancak bıı kuşkulu olmaktan ziyade. gerçeği tam olarak yakalama, içine hakkıyla girebilme isteğinden kaynaklanan bir tutumdur. Böylece yapacağınız şeyden iyice kani olarak tüm gücünüzle yolunuzu hatasız devam edebilirsiniz. Bundan böyle artık fikrinizden dönmeniz ve yeniden arayışlar içine girmeniz de adeta mümkün değildir. Tersine siz bütün enerjinizi onların bakış açılarını değiştirmek için harcayabilirsiniz. Böyle bir zamanda size uyanlar da karlı çıkabilir.

Bu zamanda her hangi bir teklif alırsanız, hemen karar vermez mutlaka iyi bir soruşturma yaparak, her sorunun cevabını yerine oturttuktan sonra son sözünüzü söylersiniz. Yani kısaca şunu belirtmek yerinde olur. Bu günlerde her hangi birinin, her hangi bir konuda sizi aldatması, yanıltması hatta kullanması mümkün olmaz... .



MERKÜR Kare NEPTÜN:

Bilinçaltını çarpıtıcı, muhakeme gücünü azaltıcı, rahatsız edici ruhsal etkiler verici bir transittir. Bu etki altında yapılacak bir çalışma veya alacağınız bir karar daha sonra sizi üzebilir. O an için mantıklı gelen fikriniz etki geçince gözünüze yanlış görülür. Iş, hayat, sosyal veya kişisel anlaşmalar yapmak, kararlar almak uygun değildir. Şayet bu kare açı altında mutlaka bir karar vermeniz gerekirse güvendiğiniz tecrübeli ve akılcı hareket edebilen bir büyüğünüze danışmanızda fayda vardır.

Akıl karışıklığı, belirsizlik, düşüncelerde bulanıklık, iş yükü ve sorumluluktan kaçış eğilimi verir. Başkalarını boşlamak, önyargılı davranış, adam kayırma, gerçeklerin farkında olarak taraf tutma, içgüdüsel emirlerle hareket etme gıbı mantıksallıktan uzaklaştırır. Pratik uygulamalar zor gelir. Yanlış anlama, aldanma veya aldatma sıkça görülür. Bunlar genellikle kasıtsız, farkında olmadan ortaya çıkan şekilde cereyan eder ama istenmeyen sonuçların doğmasına mazeret değildir. . Hatta bu etki geçince ben .bunu nasıl dedim/yaptım gibi şaşkınlıklar yaşanabilir.





MERKÜR Üçgen NEPTÜN:

Sempatiklik, içtenlilik yaratan, etrafa karşı hassasıyet, anlayış veren hayal kalitesini ve telepatik yeteneği arttıran bir transittir. Birilerine yardım etme fırsatı doğar ve' bunu gerçekten isteyerek yapabilirsiniz. Nasihat vermek de kolaylaşır. Çünkü başkalarının ruh halini zahmetsizce anlamak mümkündür.

Bilinçaltındaki mevcut güzelliklerin, kıymetlerin adeta örtüsünü açarak görmenizi sağlar. Bu gözle görüş değil hayalde canlandırma, sezme, hissetme tarzında bir oluştur. Bu yönden psikoloji, meditasyon v.s gibi bilinç altını harekete geçirtici, hayalleri canlandırıcı çalışmalar yapmaya uygundur. Veya bir şeyin iç yüzünü kavrama, problem durumları çözebilme, soyut şeyleri anlayabilme için gerekli letafeti verebilir. Disiplin konusunda ise eksiklik verir, bugün ele aldığınız bir işi yarın yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir.

Yazı yazmak, rol yapmak, şiir denemek, müzikle i1gilenmek, dini, mistik, ruhsal subjeler, sanat çalışmaları merak çekici gelir.

Bugünlerde hastane veya bu gibi müesseseleri ziyaret, bilimsel ve sanatsal mekanlara gezi, yabancı kişilerle görüşmeler yapmak için uygundur.


MERKÜR Karşıt NEPTÜN:

Önsezi artar, başka insanların düşüncelerini adeta okur gibi olur. Ihtiyaçlara karşı duyarlılık ve hassasiyet fazlalaşır. Bir yandan da kafa karışıklığı, bulanıklık, sahtekarlığa ve yalan dolana yatkınlık verebilir. Akıl ve mantık kullanma ile hissedişleri takip etmek arasında bocalatır. Hayale daldırıcı, realist olmayan düşünceler üretmeye ve rahatsız edici ruhsal deneyimler yaşatmaya müsaittir. Bazı müsait kişileri öylesine hayallere daldırabilir ki, etraflarında olup bitenden adeta haberleri olmaz, renkler, gölgeler ve vurgulanmamış objelerden oluşan bir alemde yaşarlar.

Mistik, esrarengiz konulara ilgi çeker. Bazıları için ruhsal farkındalık, alışılmışın dışındaki yönleriyle alemin gerçeklerini algılayış fırsatı olabilir.

Disiplinli düşünce, açıklık, kesinlik isteyen işleri yapmak için verimsiz bir gündür. Yapılacak her için altında gizli bir hata gelişebilir. Randevuları, vaat ve sözleri unutma, yolunu şaşırma, araba kullanmada dalgınlık, konuşma tutukluğu, yanlış anlama, kasıtlı veya kasıtsız yalan söyleme gibi durumlar bu gün için normal sayılmalıdır. Şaşırtıcı bir söz söylemek veya birinden bu tür laf duymak da mümkündür.

Aklı rahatsızlıklara; sınır zayıflığına, psikosomatik zuhurlara, bilinçaltı ruhsal çatışmalara, doğruyu algılamaya zemin hazırlayıcı olabilir.




MERKÜR Kavuşum PLUTON:

Gizli görüşmeler araştırma soruşturma şirket sigorta vergi nafaka miras ve mali durumlar gibi konularda araştırma-soruşturma yapmak için uygundur.

Büyü, esrarlı işler, gizlilik gerektiren durumları uygulayabilme ve kararlı olabilme için uygundur. Keskin sistemli özellikle bilimsel konulara dalmak istiyorsanız bu transitten faydalanabilirsiniz. Üzerinde çalışılan veya karşınıza çıkan herhangi bir durumun iç yüzünü iyi anlayabilme kolaylığı verir. Bu nedenle daha kesin ve isabetli kararlar alabilmek mümkün olabilir.

Bazen de aklınıza takılmış bir fikir varsa onunla uğraşarak sabahlamanıza ve acımasız bir gece geçirmenize sebep olabilir.

Ayrıca sağlık konularında bir probleme çare bulmak yönünden de isabetli görüş getirir. Dlyet programı hazırlama içinde uygundur.



MERKÜR Altmış PLUTON:.

Dikkat arttırıcı, zoomlama yaparak bir şeyin iç yüzünü kavrama özelliğini açıcı, gerçeklerin tabaka tabaka içine girerek hakiki bilgiyi buldurabilecek, derinliklerdeki gizemi yansıtabilecek bir transittir. Gizemlere, sırlara, esrarlı obje ve konulara, bilimselliğe ilgi verir.

Kahinlik türü, telepatik iletişimsel ve sezgisel duyumların rehberliğine deneyimler yaşanabilir.

Kendini zeka ve düşünce yönünden geliştirme, psişik, matematik, ekonomik, genetik, seks, tıp, astroloji gibi derinlikli konuları öğrenmek için uygundur. Ayrıca para, mal, mülk, miras, sigorta gibi konularda görüşme yapmak, karar almak veya bunlar amaçlı kısa geziler yapmak mümkündür.

Bu zamanda her hangi bir teklif alırsanız, hemen karar vermez mutlaka iyi bir soruşturma yaparak, her sorunun cevabını yerine oturttuktan sonra son sözünüzü söylersiniz. Yani kısaca şunu belirtmek yerinde olur. Bu günlerde her hangi birinin, her hangi bir konuda sizi aldatması, yanıltması hatta kullanması mümkün olmaz... .



.
MERKÜR Kare PLUTON:

Fikirsel tansiyonu yükseltir. Düşünmede, program yapmada zorluk verir. Girdaplara düşmek riski getirir. Dağınıklık, gelişigüzellik yaşatır. Kışı kendini toparlamada zorlanır.

Düşüncelerini dile getirirken kontrol etmekte zorlanır ve istemediğiniz halde iğneleyici, acıtıcı sözler bır bakarsınız kı ağzından çıkıvermiş.

İletişim zorluğu yaratıcıdır. Memnuniyetsizlik, kendini sıkıntılı hissediş, güvensizlik bunun altında yatan sebeplerdir. Bir günlük yaşamda ilgilenilmesi gereken konularda, yapacağınız, çalışmalarda genellikle rahatsız edici tablolar çizdirir. Her şeyin altında bir şey arama, şüphe, kuşku endışenin getireceği didikleyişler bir hayli gerginlik verici olabilir. En masum konularda bıle şuphelı bakışlar altında azılı bir zanlı haline dönebilir.

İçinden çıkmanız gereken durumlarda yeni yollar düşünebileceğiniz, fikirlerinizi kesin çözümlere yönlendirebileceğiniz, çıkmazın içinde çıkarı bulup uygulayabileceğiniz bir kolaylık verebılır. Basıt günlük bir oluş bile bugün gözünüze farklı gelebılir.

Soruların cevabını bulmak için sıkı çalışma enerjisi verir. Doğruluğundan emin olduğunuz için artık sizi düşüncenizden döndürmek imkansızdır aksine siz başkalarını çevirmeye, ikna etmeğe hevesli olursunuz. Propaganda yapmaya uygundur. Ancak olumsuz bir yanı çok inatçı ve düzeltememe endişesi içinde bırakmasıdır. Haklı bile olsanız bundan kaçınmalısınız.




MERKÜR Üçgen PLUTON: .

Mistik cezbe vericidir denebilir. Geniş algılama özellikle gizemli ve derinlik içeren konular üzerine güçlü olur. Bugün hayatın derinliği sizi sarar, zahirin batın yönü, olayların içyüzü, olağanüstülükleri cezp edici gelir. Kolay kolay tatmin olmak zamanı değildir. Deşmek, derinleşmek, derinleştikçe haz duymak, aradığını tam bulduğundan tam emin olana kadar çabalamak isteği çok güçlü olur. Dolayısıyla bugün birinin sizi aldatması veya yanlış yola çekmesi mümkün olmaz.

Mistik kitaplar, haşyet verici hikayeler, anlamlı bilgiler okumak faydalı olur. Yeni bilgiler öğrenmeye açıklık veren yönü itibariyle psikoloji, astroloji, ekonomi, tıp veya bilimsel bir kitap okunabilir. Kendi iç aleminize yönlenerek hislerinize kulak vermek, anlamak adına yapılacak çalışmalar da karlı neticeler verebilir. Bu günlerde öğrenilecek bilgiler hayatınızda önemli değişiklik yapıcı türden olabilir. Ayrıca başkalarının düşüncelerini anlama, iletişim kurabilmek ve bundan büyük bır memnunluk duymak mümkündür. Çünkü bugün yapacağınız her ne olursa olsun, sıradan ve bayağı olmaktan fakirdir




MERKÜR Karşıt PLUTON:

Bu devre başkaları ile olan yakınlığınızdaki en iyi problemsiz dönemdir., Hatta başka kişiler arasındaki düşünce anlaşmazlıklarında da etkılı olabilirsiniz.

Başkaları sızın asla kabul etmeyeceğiniz bazı gerçekleri size inandırmak için çok uğraşır veya bunu siz yapabilirsiniz. Buna dıkkat edın çunku bu ısrar sizin başkaları ile aranızdaki uyuşmazlığın başlangıcı olabilir. Böyle bir surumda gerçekten iyice inanmadığınız bir konuda konuşmamaya dikkat etmek daha iyidir.

Bir başka getirisi de kendinizdeki gizli fikirlerle karşılaşmaktır. Genellikle bunlar çözemediğiniz ve içinizde büyümekte olan konulardır. Dolayısı ıle böyle bir durumda bir danışmana başvurmanız faydalı olabilir. Bir de araştırma yapmak ıçın ıyı bır transittir. Çünkü gizlilikleri ve bılmecelerı çözebilecek bir ruh hali içinde olursunuz.
Bu transit altında kendinizi zorda veya bir fikrin musallat olduğunu hissederseniz dikkatli olun çünkü yanlış yollara sapma tehlikeniz olabilir.

Kaynak:
A'dan Z'ye Astroloji
Nuran Tuncel
02-15-2010 12:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Merkür Transitleri...
paylaşım için teşekkürler çiçek gülücük
02-15-2010 12:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
Cvp: RE: Merkür Transitleri...
(02-15-2010 12:40 PM)ginka Yazılan:  paylaşım için teşekkürler çiçek gülücük

Rica ederim. gülücük
02-15-2010 12:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #4
RE: Merkür Transitleri...
merkür transitleri yoktu sitede çok teşekkürler paylaştığın için tiyatral_gitarist gülücük
02-15-2010 01:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
Cvp: RE: Merkür Transitleri...
(02-15-2010 01:07 PM)tugcee Yazılan:  merkür transitleri yoktu sitede çok teşekkürler paylaştığın için tiyatral_gitarist gülücük

Rica ederim . Yanlız bende de venüs transitleri mevcut değil.
Biri de onu paylaşsa iyi olurdu .gülücük
02-15-2010 01:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vuslat Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 249
Üyelik Tarihi: Jan 2008

Rep Puanı: 7

Mesaj: #6
RE: Merkür Transitleri...
çok teşekkür ederim ben bunları kaç defa söyledim galiba unutuldu çok iyi oldu sağolasın

[Resim: vuslatharitas.th.gif]


secdelerde imiş aşk bulmak alnıma düştü
02-16-2010 12:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Merkür Transitleri..
MERKÜR
EV TRANSiTLERİ


Burçlar kuşağının haşarı ve zeki yıldızı Merkür, Ay'dan sonra en hızlı hareket eden gezegendir. Girdiği burçta ortalama 3 hafta kalır, Tabii; rötara girdiği zamanların dışında." Dolayısıyla bir evden geçiş süresi de aşağı yukarı bu civardadır. Özel haritalarda ev bölümleri 30 dereceden dar veya geniş olabileceği için, Merkür'ün bir evden transit süresi 15 ila 20 gün arasında değişebilir.

Merkür' ün bir ev veya burca girmesi, ilk etapta fikirsel hareketlilik ve zeka hızlılığı anlamını verir. Açık fikirler, net görüş ve düşünebilme kolaylığı getirir. Girdiği evle ilgili kuruldanma ve dikkatlerin o konulara çekilmesi ile hareketlilik, meşguliyet hatta heyecanlar artar. Ve yine evle ilgili konularda bilgilenme olur.

Çeşitli kısa seyahatler, geziler, yürüyüşlerle de ilgilidir. Ancak bunlar her zaman yapıianların dışında bir şeyler olarak cereyan eder. İletişim üzerinde de etkileri çoktur. İletişim araçları kullanımı hızlanır. Ziyaretler ve ziyaretçiler konusunda da yoğunluk olur.

Değiştirme, yaratıcılık, maharet yönleri güçlü olan bir transittir. Sanki tesadüfmüş gibi algılanan çeşitli değişimler, bir şeyin yerine başka bir şeyi tercih, değiş tokuş, yeni fikirler, yaratışlar gibi durumlar görülür.

1. EVDE TRANSiT

Fikir ve düşüncelerin rahatlıkla ifade edilebileceği bir zamandır. Her zamankinden daha tarafsız, daha objektif ve daha anlamlı bir şekilde dile getirebilir ve kendi kendimizi eleştirebiliriz. Zeka ve mantık daha aktiftir. Yaratıcılık veya beceri ile ilgili önemli projeler hazırlanarak tahakkuk ettirilebilir. Merkür'ün rötarda olmadığı zamanlarda ...

Şayet 1. evde sert ve rahatsız edici bir yıldız varsa veya sert etkili bir transit daha ilave olmuşsa, o zaman sinirli ve gergin olmak, diğer sert yıldız etkisinin manalarında problemlerle karşılaşmak ve mantıklı olmakta zorlanma hali görülebilir. Böyle zamanlarda ciddi konulardan uzaklaşmak, hafif ve ilgi çekici daha cazip şeylere yönelmek daha faydalı olabilir.
Hareketlilik, dışarı açılma ihtiyacı artar. El becerisi isteyen işler rahatlıkla yapılabilir. İnsana haşarılık yapma isteği ve zekice bir hava verir. Olayları daha çabuk kavrama hızlanacağından şaka, espri yapmak kolaylaşır. Kendimizdeki hallerin söylenmesi de fazla batıcı gelmez. Ama bu rahatlığın uzun sürmeyeceğini unutmalı, kendimizi fazla kaptırmamalıyız. Nereden baksanız bir kaç hafta sonra asıl kimliğimize dönmek var.



2. EVDE TRANSiT

Dikkatler maddesel veya manevi değerlere döner. Bunlardan ikisi de veya genel istidatla hangisi daha ağır basıyorsa o alana ilgi artar. Mal, mülk, para, gelir getirecek iş alanları, ilerisi için güvence verecek şeyler üzerinde düşünme, faydalı olanı bulup plan yapma gibi konularda yoğunlaşma olur. Veya manevi değerlerin elden geçirilip doğru yolda mı yoksa yanlış değerler üzerinde mi gidiliyor, daha rahat görülebilir.

Diğer zamanlardan daha çok iş ve ticari meseleler gündeme gelir. İster istemez bunlarla i1gilenmek gerekir. Para konusunda hareketlenmeler olur. İlgili olunulan iş sahasında yeni görüşmeler yapmak, araştırmak, plan ve projeler üzerinde çalışarak daha güncel hale getirmek kolaylaşır. Sonuçlandırmak mümkün olabilir.

Merkür rotarı bu evde iken denk gelirse o zaman gerek maddi, gerek manevi değerlerinizle ilgili hiçbir konuda yeni bir şeyler yapmamalısınız. 2. evde sert bir gezegen varsa da dikkatli olmak gerekir.




3. EVDE TRANSiT

Burasının, Merkür'ün kendi evi olduğunu biliyoruz. Bu konum, onun karakteristik özelliklerinin yoğ unlaşması ve en zirve şekilde ortaya çıkması anlamına gelir. Merkür enerjisi çok açık olarak hissedilir. İletişimler artar, yeni kişilerle tanışma fırsatları çıkar. Konuşmalar, görüşmeler, fikir tartışmaları yapılır. Akraba, komşu, kardeş gibi çok yakın çevre ile ilişkiler hareketlenir. Zihinsel alanda hissedilen elektriksel dürtü insanlarla iletişim kurmaya adeta zorlar ...

Kısa mesafelerde olsa geliş gidişler, yolculuklar yapmak istenir. İster istemez çevrenizdeki olayların temposu hızlanır. Bunlar genellikle zor gelen şeyler değildir. Sakinliği seven biri için bu tempoya uymak zor gelebilir. Ama bırakın bu geçici sürede, her şeye rağmen, bu hareketlilikten bir şeyler elde etmeğe bakın. Yani bir anlamda bilgi toplama zamanı kabul edilebilir. Bu hız kafaların esnek kalarak her fikre açık olmasına yol verir. Bu da belirli bir boşalım ve rahatlamaya yol açacaktır. Tempo yavaşlayınca bu arada olanları değerlendirmek, öğrenilenleri gözden geçirmek ve sonuca varmak daha zevkli olur.

Bu transitte; mektup yazmak zevkli ve kolaydır. Hikaye, öykü, roman, makale türü çalışmalar yapılabilir. Düşünceler kafadan kaleme, kalemden kağıda her zamankinden daha kolay akacaktır.




4. EVDE TRANSiT

Bu kez düşünceler özel hayatınıza, aile içi yaşantıya, ebeveynlerinize veya bizim için ebeveyn konumunda olan kişilere odaklanır. Bunlarla ilgili konuları gözden geçirmek, planlar yapmak, ihtiyaçların karşılanıp karşılanamadığını değerlendirmek mümkün olur. Bir süredir birikmiş fikirler üzerinde düşünmek, onları ilgili yerlere yansıtmak fırsatı bulunur. Aile yakınları ile ilgili çeşitli meselelerin görüşülebileceği iyi bir zamandır.
Çünkü bu dönemde alınan tesirler, temel düşüncelerinizi, hislerinizi leyhe olarak açıklamada yardımcıdır.

Düşünceler geçmişteki bazı olaylara da kayabilir. Şimdi bulunduğumuz ve önem verdiğimiz bazı durumların, geçmişteki olayların etkisi ile olduğunu tespit edebiliriz. Geçmiş ve bugün arasındaki ilişki noktasını bularak şimdiki bazı sorunları çözmek kolay olabilir. Bizden büyük ve tecrübeli kişilerle konuşarak fikirlerine kulak vermek iyi olacaktır.


5. EVDE TRANSİT

Düşüncelerin sanatsal bir tarzda, hem kendi kendine hem de başkalarına açabilmenin en uygun zamanıdır. Her hangi bir mesele hakkında kendi bulunduğunuz pozisyonu çok iyi tespit edebilir ve bunu etrafınızdakilere etkili bir şekilde anlatabilirsiniz. Ayrıca zihinsel beceriklilik isteyen uğraşılara yönelmeye uygun bir potansiyel verir. Eğlence, okuma, yazma, oyunlar, rol yapma gibi. Bu çeşit faaliyetler her zamankinden daha çekici görünür.

Merkür'ün 5. evden transiti insanın kendini genç hissetmesini sağlar. Şakacı, eğlenceye meyilli, her akla geleni oynanması gereken hoş oyunlar olarak, gördürür. Bu rahatlık başkaları tarafından sanki' alay ediyormuşsunuz gibi algılanabilir. Espri yaparken sınırları aşmamağa dikkat edin ... Tamamıyla bu yöne akan enerji, başkalarının ihtiyaçlarına, taleplerine karşı tepkisiz ve duygusuz olmağa yol açabilir. Zaten bu dönemde kişi kötü bir dinleyicidir
Diğer bir yönden bakılınca; bu dönemde ilgilenilen konular farkında olmadan zeka geliştirir. Doğal olarak kendinizi sonradan faydasını görebileceğiniz şekilde eğitmiş olursunuz. İleride karşılaşılacak deneyimler bu çalışmalarınızın boşa olmadığını ispat edecektir. Bu etki geçince yaptığınız bazı şeylerden dolayı endişelenip kendinize mazeretler aramanıza gerek yok ... Zaten kötü bir niyetiniz yoktu.




6. EVDE TRANSİT '

Merkür'ün bu transiti; fikirsel zenginlik, iyi organize edebilme, kalemi kullanma yeteneği, hızlı, ve verimli çalışma yolları bulabilme gibi bir enerji verir. Bu dönemde iş ilişkileri mantıklı olur. Konuşabilme rahatlığı, doğaçlama kapasitesinin artışı özellikle müşterilerle bağlantı kurmada, satışlarda, pazarlamacılıkta faydalı olur. Bir şeyler satmak ve başarılı olmak için iyi bir zamandır. Planlamada, ayrıntıları hesaplamada, kusursuz iş çıkarmada gerekli enerjiye sahip olunduğundan, sürprizlerle karşılaşma kaygısı yoktur.

İş konusundaki bu olumlu tutum, iyi çalışma sayesinde işverenler veya patronsanız işçilerle olumlu diyaloglar kurulabilir. Var olan problemlerin çözümü için birlikte fikirler üretilebilir. Sadece iş konularına odaklanarak kendi meselelerinizi iş alanına taşımadan çalışmak daha kolay olur.

Madalyonun öbür yüzünde ise bu transitin iki zorluğu vardır. Merkür 6. evde eleştiricilik yönünü güçlendirebilir. Çok iyi işler çıkarayım derken eleştirilerle başkalarının canını sıkabilirsiniz. Ayrıca, size göre olmayan monoton ve sevmediğiniz bir iş de çalışıyorsanız, zekasal ve hareketsel enerji artışını kullanamamaktan dolayı huzursuzluk ve kararsızlık yaratabilir. Can sıkıntısı gereksiz şovlar yapmanıza, dedikodu veya eleştirilere yol açabilir ...

Sağlık konusunda hareketlenme olur. Şayet bu evde bir yıldız varsa ve huzursuzsa, bu konuda sinirlilik, endişelenme olur. Endişenizin nedeni gerçek bir hastalığa dayanmayabilir. Sağlığınızla çok i1gilenmekten, korumaktan kaynaklanabilir. En iyisi, gereksiz bir gerginliğe girmemek için fazla ciddiye almadan olaya yaklaşmaktır. Günlük güzel konularla ilgilenerek, düşüncenizi sağlığınız konusundan uzaklaştırabilirsiniz.



7. EVDE TRANSiT

Hayatınızı paylaştığınız eşiniz, işinizi paylaştığınız ortağınız veya bu gibi konumları olan kişilere bir konuyu açıklamanın, aydınlatmanın en iyi zamanıdır. İyi planlar yapabilir, projeler hazırlayabilir, zekice ve yaratıcı çalışmalara birlikte girebilirsiniz. Daha başarılı olmak, düşüncelerinizi açıklığa ve aydınlığa kavuşturabilmeniz için danışmak gerekir. Karşı tarafın fikirlerine kulak vermek, onun düşüncelerini öğrenmek, tek çalışmaktan çok daha fazla kazançlar sağlayacaktır.

Kendinizle ilgili bir özel durumunuz varsa bunu bir danışmana danışmak için de uygun bir konumdur. Sorununuzu daha iyi görebilmek için, hem sizi dinleyebilecek hem de size duyarlı olabilecek bilinçli bir kişiden alabileceğiniz tavsiyeler size yeni ufuklar açar. Karşıdan gelecek görüşleri daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Çok yakın olduğunuz kişilerle ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları da karşı .tarafla konuşmanın kolay olacağı bir dönemdir. Önyargılı olmadan, daha bağımsız ve detaylı düşünebilme kolaylığı veren bu konum, daha kolay neticeye varabilmeyi sağlar.

Mutlaka sorun olması gerekmez. Merkür'ün 7. evinizde olduğu birkaç haftalık dönemde ikili ilişkileriniz, iş ortamınız daha hareketli, canlı, neşeli ve esprili geçer. Fikir alışverişleri, münakaşalar, konuşmalar tatlı heyecan verici ve ilginç gelecektir size.




8. EVDE TRANSiT

Şimdi, benliğinizin taa içlerinde yer alan, kendinizden bile gizlemeğe çalıştığınız, vicdanınızın var dediği fakat yokmuş gibi kabul ettiğiniz psikolojik gerçekleri dışarıya uygun bir dille yansıtabileceğiniz bir zamandır. Düşüncelerinizi bu gizliliğinize yönlendirerek oradan bir şeyleri fikirlere aktarabilirsiniz. Böylece, Merkür enerjisinin gücü ile, iç aleminizde yerleşmiş çeşitli konulardaki düşüncelerinizde zekice değişiklikler yapabilir, biraz rahatlayabilirsiniz. Aynı etkiyi sizin başkaları üzerinde yapabilmeniz de mümkün. Dilinizi ve fikirlerinizi çok ustalıkla kullanarak başkalarını etkileyebilirsiniz. Fikirlerinize bu denli hakimiyetiniz başkaları kadar sizi de şaşırtabilir. Adeta benliğinizin içlerine dalabilen bir enerji oradan bazı gerçekleri çekip çıkarmanıza izin vermektedir.

Bu transitin etkisi altında düşünceler ölüm, madde ötesi, astroloji, kehanet gibi konular üzerine çekilebilir. Bazen sevdiğinin birinin ölümünü, nerede neler yaptığını düşünebilir bazen gözle göremediğiniz şeyler üzerinde yoğunlaşmaya ve bir şeyler anlamağa çalışabilirsiniz. Bunlar hayatı gerçek yüzü ile görmeğe yarayabilir ama bilinçsizce fazla
kapılmak insanı yaşamdan soğutarak karamsarlığa sebep olacağından dikkat edilmelidir ...

Miras konuları, müşterek sahip olunan değerler, devlete verilmesi gereken vergi, harç gibi ödemeler, para ve mallarla ilgi ii çeşitli görüşmeler bu transitle kesişebilir. Bunlarla ilgilenmek, resmi dairelere gidiş gelişler gerekebilir. Başka sert etkiler yoksa bu gibi konuların gündeme geleceği ve gerekli iyi neticelerin alınabileceği uygun bir zamandır ...




9. EVDE TRANSİT

Eğitim öğrenim amaçlı herhangi bir çalışma yapmak için iyi bir zaman, çünkü bu dönemde bilgilere, yeni deneyimlere akı' çok yatkındır. Parçaların nasıl bir araya gelip bir bütünü oluşturduğunu görmek, yaşama daha geniş açıdan bakabilmek, zekice kavrayabilmek mümkündür. Dış dünyadaki bir olay kolayca ilginizi çekebilir. Yabancı ülkeler, yasalar, felsefi konular cazip gelir. Bu konularla ilgili konuşmak, başkalarının fikirlerini dinlemek hatta farklı inançlara özel ilgi duymak' bile olasıdır.


Fazla uzun olmasa bile seyahat imkanları verebilir. Fikirsel yolculuklar yapılabilir. Alternatif yaşam şekillerine duyulan merak en azından denemek isteği doğurabilir. Bu tür yerlere gitmek yeni tecrübeler kazandırarak. farklı fikirlere karşı anlayışlı ,olmayı öğretir.

Kanun ve yasalarla ilgili bazı resmi işlerle ilgilenmek gerekebilir. Okul, eğitim, öğretim meseleleri çıkabilir. Yüksek öğrenim yapma fikri doğabilir. Yabancı dil öğrenmeye heves olur hatta bunu yurt dışında yapma yolları düşünülebilir.




10. EVDE TRANSiT

Bu transitin vereceği enerji türü ile mesleki ve benzeri işlerle ilgili planlar yapmak çok pratik olur. Meslek olarak benimsenen alanda işlerin istenilen şekilde yürüyüp yürümediğini inceleyip, gerekirse iyileştirici değişiklikler yapmak için girişimler planlanabilir.

Çalışılan alandaki yeni teknikleri öğrenmek, ilerlemeğe faydalı olacak fikirleri yakalamak, kariyer için gerekli olanı görebilmek imkanı verir. Bütün bunlar ferdi olarak yapılabileceği gibi yöneticiler, işverenler veya mesai arkadaşları ile konuşarak daha zenginleştirilebilir. Başka etkenlerde destekliyorsa aşama yapılabilecek uygun bir zamandır.

Mesleki iletişimler ayrıca önem kazanır. Ancak . burada zamanı boşa harcatacak bir risk vardır. Evraklar, formalite yüzünden yazılması gereken dilekçeler, formlar ve bir sürü gereksiz ayrıntılar asıl önemli işleri yaprnağa zaman bırakmayabilir.

Pratiklik ve zeka ile bu pürüzler halledilebilir.




11. EVDE TRANSiT

Merkür'ün bu evden transiti süresinde yapılabilecek en iyi şey, amaçlarını, umutlarını, beklenti ve ideallerini incelemektir. Bunlar gerçekten size ait şeyler midir yoksa başkalarından özentimidir. Böylece bütün bunların size uygun olup olmadığı anlaşılır ve gerekli olan düzelmeleri yapma yolu açılmış olur.
Ayrıca, gurup çalışmalarında hareketlilik artar. İletişim hızlanır. Sözel ve mantıksal alışverişler yapılabilir. Henüz bir guruba dahil olmayanlar bu yönde istek duyabilirler. Bir gurubun üyesi olmak, arkadaşlarla konuşarak ortak sorunlar üzerinde fikir üretmek, beraber düşünebilmeği öğrenmek, birlikte işlerin üstesinden gelebilmek hoşa gider. İletişim ve toplum ilişkilerinin yükseldiği bir devredir.

Kendini grup içinde tanımak, kendi davranışlarını görebilmek, dost çevrelerinde genç, yaşlı değişik insanlarla tanışmak hayat ve kendiniz hakkında daha özgür düşünebilmeyi sağlar.




12. EVDE TRANSiT

Bu transitin iki yönü vardır. Birincisi fikirlerini kendine saklama, sır olarak görme. Di(jeri ise, fikirlerini esrarlı bir havaya büründürerek karşı tarafı etkileme. Başkaları hakkında dedikodu tarzında konuşma. Bu tarz, insanları sizin hakkınızda konuşmağa sevk eder. Bundan
rahatsızlık duyarsınız ayrıca size olan güvenleri sarsılabilir. Veya kendinize olan güveniniz azalır.

Mistik ve manevi konulara ilgi uyandırır. Kafanıza çeşitli fikirler gelir. Yaşama geçirme bazında olmasa da düşünceleriniz bu alana kayar. Kendinizi korkmadan inceleyebilirseniz, sizi rahatsız edici şeylerin neler olduğunu mantıklıca bulabilirsiniz. Çözüm yolları, çıkar kapılar bulamasanız bile en azından farkında olursunuz. Başka bir etki altında bunlardan kurtulmayı deneyebilirsiniz.


Kaynak:
A'dan Z'ye Astroloji
Nuran Tuncel
02-22-2010 01:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: Transit Merkür Evlerde...
tiyatral_gitarist paylaşım açına çok teşekkürler..verygood
ama ben şahsım adına konuşayım, şu merkür transit etkilerini hiç üzerimde hissedemem yoğun olarak. merkür gelmiş, geçmiş.. hiç anlamam bile gülücük


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
02-22-2010 03:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
Cvp: RE: Transit Merkür Evlerde...
(02-22-2010 03:16 PM)Serena Yazılan:  tiyatral_gitarist paylaşım açına çok teşekkürler..verygood
ama ben şahsım adına konuşayım, şu merkür transit etkilerini hiç üzerimde hissedemem yoğun olarak. merkür gelmiş, geçmiş.. hiç anlamam bile gülücük

Rica ederim ne demek.

Belki de bütün ev konularında devamlı iletişim ve zeka kullanma halindesinde ondan sana etki etmiyordur gülücük

Üstüme yağmur yağsa ne olur , zaten ıslağım gülücük

Ki ben anlamam ama başucundaki merkür-güneş kavuşumu insanlarla devamlı "merküri ilişki" yoğunluğu haline işaret ediyo galiba.Hatta hayatına bu yön veriyor diyebilir miyiz. Bide pluto binince üstüne...

Yükselende ikizlermiş bu arada gülücük
02-22-2010 03:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
Cvp: RE: Transit Merkür Evlerde...
(02-22-2010 03:53 PM)tiyatral_gitarist Yazılan:  
(02-22-2010 03:16 PM)Serena Yazılan:  tiyatral_gitarist paylaşım açına çok teşekkürler..verygood
ama ben şahsım adına konuşayım, şu merkür transit etkilerini hiç üzerimde hissedemem yoğun olarak. merkür gelmiş, geçmiş.. hiç anlamam bile gülücük

Rica ederim ne demek.

Belki de bütün ev konularında devamlı iletişim ve zeka kullanma halindesinde ondan sana etki etmiyordur gülücük

Üstüme yağmur yağsa ne olur , zaten ıslağım gülücük

Ki ben anlamam ama başucundaki merkür-güneş kavuşumu insanlarla devamlı "merküri ilişki" yoğunluğu haline işaret ediyo galiba.Hatta hayatına bu yön veriyor diyebilir miyiz. Bide pluto binince üstüne...

Yükselende ikizlermiş bu arada gülücük

süper-alkış çok isabetli bir yorum olmuş..
her ne kadar merkürüm yanık, balık burcunda düşmüş, ve satürnden tokat yemiş olsa da merkürün ve işaret ettigi rasyonel düşünme biçimlerinin üzerimde oldukça hakim oldugunu söyleyebilirim. verygood


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
02-22-2010 04:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İŞE GİRİŞ TRANSİTLERİ pinkylove 1 5,771 09-25-2019 03:41 AM
Son Mesaj: Musti
  Merkür Geri Harekette ( Retro ) Dinoo 199 213,813 01-13-2019 10:09 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Ay Transitleri.. Angel 26 79,448 06-30-2018 08:44 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Dava transitleri eminesen 5 7,898 05-18-2018 10:04 AM
Son Mesaj: eminesen
  Venüs Transitleri kayasran 58 152,271 11-07-2017 01:48 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Juno Transitleri pinknilden 11 25,618 06-12-2012 03:32 PM
Son Mesaj: elifinden
  Ceres Transitleri pinknilden 3 12,818 10-29-2011 11:41 PM
Son Mesaj: pinknilden
  Pallas Transitleri pinknilden 10 18,030 10-28-2011 07:52 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Astrolojide Transitleri Anlamak Derin 0 4,050 11-24-2010 08:51 PM
Son Mesaj: Derin

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir