Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.8 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kariyer MC
Yazar Mesaj
memati Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Kariyer MC
Hayatımızın tamamı aslında kendimizi gerçekleştirme yolunda bir proje gibi görülebilir. Bunu isterseniz bilinçli biçimde, bir ölçüye kadar aktif bir katılımla, isterseniz bilinçsiz, daha pasif ve izleyici kalarak, evrenin sizin için yapmasını bekleyerek gerçekleştirebilirsiniz.
Doğum anındaki astrolojik haritamız, evrenle nasıl bir alışveriş içinde olduğumuzu gösterir. O bizim yaratılışımıza ait devasa ipuçları ile doludur. Belki kafa karıştırıcı gibi gelebilir ama biz de onu yeniden yaratırız. İki yönlü bir iletişim sürekli olarak korunur.
Evreni akıllı bir makine (bizim aklımızı aşan bir makine olduğu besbelli, en azından şimdilik) gibi görürsek, bir yandan kendi istediklerimizi gerçekleştirmeye çalışır bir yandan da bilelim ya da bilmeyelim, evrenin kendini gerçekleştirmesine katkıda bulunuruz.

Yolculuğumuzun yönü
Şimdi haritamızın tepe noktasını (MC) hangi burcun kestiğini ele alalım. Bu nokta, yükselen burç kadar önemlidir. Eski Yunanlar hayatı bir geminin yolculuğuna benzettiği için yükselen burcu dümene, tepe noktasını da geminin burun kısmına, yönünü temsil eden kısma benzetmişlerdir. Bu nokta kişinin hayatta tamamlamak istediği, uzanmaya çalıştığı, başarmaya çalıştığı alanları ve konuları gösterir.
Örneğin bu nokta ateş elementindeyse (Koç, Aslan, Yay) söz konusu kişi hayatta cesaret, girişim, yeni deneyimlere açıklık ve yaratıcılığını göstermek isteyeceği bir vizyon aramaktadır (Yaser Arafat, Atatürk, Bill Gates gibi)... Bu element toprak ise kişi sağlamlık, güven, huzur, maddi başarı ve gerçekçilik arayacaktır (Leonardo da Vinci, Henry Ford, Rupert Murdoch)...
Eğer hava ise, bu kişiler hayatta iletişim, edebiyat, zihinsel uğraşlar, eğitim ve hareket arayacaklardır (Albert Camus, Orhan Pamuk gibi)... Tepe noktasında su elementi olanlar ise duygusal paylaşım, sezgisel çalışmalar, merhamet ve hayal gücünün olduğu alanlara yönelirler (Paulo Coelho, Marie Curie).
Astrolojik haritamız bize kendimizi gerçekleştirme yolunda en dikkat çekici ipuçlarını sunar.
Eğer daha mutlu ve başarılı bir yaşam istiyorsak kendimizi daha iyi dinlemeli, dışarının bize söylediklerini dikkate alsak bile, özel ve bize has olan şeyleri gerçekleştirmeye bakmalıyız. Eğer bunu bilinçli yapamazsak, astroloji kendi döngüleri içinde bize değişik fırsatlar sunacak ve test edecektir. Kendimizi gerçekleştirmekten kaçamayız.
HAKAN KIRKOĞLU
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/20/pa...hakan.html

Sen yıldız ol,ben yumruk, Fatsa'da buluşalım...
05-23-2007 02:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Kariyer MC - memati - 05-23-2007 02:15 AM
Cvp: kariyer MC - Angel - 01-07-2009, 12:43 AM
RE: Kariyer MC - Arkadaş - 12-05-2011, 08:12 PM
RE: Kariyer MC - ekinoks - 06-29-2012, 10:13 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim astrosohbet 194 283,842 01-06-2019 12:30 AM
Son Mesaj: justicee

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir