Değerlendir:
  • 48 Oy - 2.81 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
bu konu başlığı altında haritalarımızın tepe noktasını yani 10.evi irdeleyelim istiyorum.
10.ev gerçekten mesleğimizi mi ifade ediyor yoksa daha geniş anlamları da içeriğinde taşıyormu ?

önce 10.eve dair bildiklerimizi yazalım , sonrada sırayla (müsait oldukça) üye arkadaşlarımızın 10.evlerini yorumlayalım istiyorum.

08-08-2008 01:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
lavinya Yazılan:o zaman ilk benim 10.evi inceleyelim
10.evde güneş kovada mc kovada

tamamdır lavinya ;)

öncelikle 10.eve dair bilgileri yazalım.

haritanın tepesi yani 10.ev bölgesi bizler doğarken gökyüzünün tam orta noktası oluyor. mesela okyanusya'nın güneşi 10.evdeyse eğer , o doğduğu anda gökyüzünün tepe noktasında bir yerdedir güneş.. yani öğlen saatlerinde doğmuştur diyebiliriz haritasını bilmesek bile.

peki güneşi ve Ay'ı görebiliyoruz rahatlıkla..
ya diğer gezegenler 10.evdeyse ne olacak ?
aynı mantıkla diyeceğiz ki ; mesela satürn 10.evdeyse satürnün doğum anındaki koordinatları gökyüzünün tam ortasında bir yerdedir.
yani satürnü rahatlıkla görebilme imkanımız olsaydı doğum anında satürnü gökyüzünün tepesinde -ortalarda- bir yerde görmüş olacaktık.

bu ön açıklamaları yaptım çünkü haritanın tepe noktası olan 10.evin niçin KARİYER EVİ olarak yorumlandığını hazmetmenizi istedim.
10.ev yani tepe noktası ; bizlerin gözümüzü diktiği noktadır.. ulaşmak istediğimiz zirvedir.. toplumun da gözü oradadır yani 10.evdeki bir güneşi o toplumdaki herkes o saatlerde orada görebilmektedir.
rahat görülebilme imkanı olsaydı güneş gibi diğer gezegenlerde 10.evdeyken toplumun gözünü diktiği yer olacaktı.


bundan sonraki yorumlarımızı işte açıklamış olduğum bu mantıkla yapacağız arkadaşlar. sizlerde kendi zirvenizi bu mantıkla daha iyi değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.

08-08-2008 02:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
10.ev haritadaki önemli evlerden birisidirhırslar,Kariyer, şöhret, başarı, yükselme, dünyaya karşı olan sorumluluklarımız ya da hedeflerimizi belirtir.10.ev mesleği veya seçilen işi,ünü,başarıyı gösterir.Bir kişinin yapabileceklerini belirtir.10.evdeki burçlar ve gezegenler insanın başarısı,geleceğiyle ilgili çok konuda bilgi verebilir.Bu güçlü ev, şöhret, terfi, onur, kariyer ödülleri ve mesleki fırsatlar, ün ve aynı zamanda toplumdaki statümüzü yönetir. Yıldız haritanızın en tepe noktasında yer alan bu evin (ve birinci evin) bulunduğu burç mesleğimizi ve başarılı olduğumuz alanları gösterir.

Onuncu ev aynı zamanda mesleki imajımızı simgeler. Bu ev yargıçları, yüksek seviyedeki etkin kişileri ve devlet memurlarını kapsar ve bu kişilerin bize nasıl yardımcı olacaklarını gösterir.

Onuncu ev çalışkan, ciddi Satürn ve Oğlak burcu tarafından yönetilir. 10.evdeki gezegen en yüksek noktada sayılır.Tarihe geçen kişilerin ,ün yapan kişilerin 10.evinde bir veya birden çok gezegen vardır.
ayrıca 10.ev bir kadının haritasında anneyi,erkeğin haritasında ise babayı temsil eder.
08-08-2008 12:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
10.evde'ki burçlar
koç burcu 10.evde;koç burcunun  onuncu evde olması kişinin hırslı olmasını ve başarıyı istemesini sağlar.Böyle kişiler iyi plan yapıp uygulayabiirler.Herşeyi kolaylıkla kavrayabilirler.Başarı erken yaşata da gelebilir.Bu evdeki koç burcu aynı zamanda kişyi sabırsız ve telaşlı yapabilir ,çabuk sıkılabilir.Haritadaki açılar iyise o zaman kişi çalışkan,zeki,yetenekli ve hırslı olur.Kengi gayret ve çabası sayesinde başarılı olacak ve işini yarıda bırakmayacaktır.
Açılar olumsuzsa kişi zeki,yetenekli ve hıslı olmasına rağmen çabuk sıkılıp bıkacaktır.bu yüzden de mesleğinde başarısız olabilir.Bzen kişinin meslek sahibi olmasını da engelleyebilir.Hangi işe girerse kısa bir süre sonra olay çıkarabilir ve işi bırakabilir.10.evde ki koç kişinin Tıp,astronomi,askerlik,polislik,silah yapımı,berberlik gibi konularda başarılı olmasını sağalayabilir.

Boğa burcu 10.evde;boğa'nın 10.evde olması kişinin meslek konusunda sabırlı,gayretli olmasını ve başarmak için elinden geleni yapmasını sağlar.Engeller karşısında yılmayacaktır,er geç başarıya kavuşacaktır.Ayrıca bu kişiler hırslı olacaktır,zengin olmayı isteyecek toplumda iyi bir yere gelene kadar da uğraşacaktır.boğa burcu burada olan kişiler sevgiye,güzelliklere ve paraya değer verir.Güzel sanatlar ve müzikte başarı sağlar.kozmetik sanayi vb.boğa burcu ile ilgilidir.Bir erkeğin haritasında buradaki boğa burcu ve uyumlu açılar başarıya bir kadın sayesinde ulaşabiir.Eğer açılar iyi değilse o zaman kadınlar yüzünden meslekte veya işte başarısızlık görülebiir.Açılar iyiyse kişi büyük ün sahibi olabilir hatta dünyaca da tanınabilir.
Açılar iyi değilse kişi hırslı olur ve başa geçmek için hertürlü yolu deneyebilir.Bu durumda da büyük başarısızlıklar meydana gelebilir. ve bu başarısızlıkları herkes duyar.
Onuncu evdeki boağ burcu moda,giyim,pastacılık,şekercilik gibi konularla ilgilenilmesine ve bu konularda başarılı olunmasını sağlayabilir.

İkizler 10.evde;Burada ki ikizler burcu kişiye bazen çüft meslek de verebilir.Ayıca böyle kişilerin konudan konuya atlamasına,belirli bir alanda kalamamasına neden olabilir ve yeteneklerini boşa harcayabilir.Bu tür kişler zeki olurlar,başarılı olabilmeleri için onların kafalarını oyalayabilecek konular gereklidir.Haritadaki açılar uyumluysa  seçlen meslekte başarıya kısa yoldan gidebileceklerdir.Birden fazla konularda da başarılı olabilirler ve iyi para kazanabilirler.Başarılı  ve ünlü olabilirler.Ancak bu kişiler genç yaşta ne istediklerini belirlemeliler.Bu sayede zamnalarını da boşa harcamamış olurlar.
Burada ki ikizler burcu kişinin basın-yayın,edebiyat vb. alanlarda başarılı olmalarını sağlayabiir.Ayrıca Siyasete de başarılı olabiirler.

Yengeç 10.evde;;yengeç burcu 10.evdeyse kişinin toplum karşısında ,başarılı,ünlü olabilir.Özellikle de perde,sahne,basın-yayın,kozmetik gibi alanlarda başarılı olunabiir,Ayrıca günlük yaşamda kullanlan şeyler sayesinde de para sahibi olunabiir.Bunların dışında balılçılık,denizcilik,yolculuk gibi alanlarda başarı verebilir.Ancak 10.evdeki yengeç kişinin adının çıkmasına da neden olabilir.Açılar olumsuzsa skandallar yüzünden kişinin adı çıkabiir.Açılar iyiyse belirli bir alanda büyük başarılar sağlayabiir.Ayrıca sert açılar anne yada baba yüzünden sorunların çıkmasına da neden olabilir.

Aslan 10.evdeyse;Kişi mesleği sayesinde başarıya ulaşabiir.Başarı özellikle orta yaştan itibaren gelebilir.Böyle kişiler dürüst,çalışkan,güvenilir biri olabiirler ve işlerine düşkünlüğü ve çalışkanlıkları ile tanınabiirler.Bu kişiler iyi yönetici olurlar.
Haritadaki açılar olumsuzsa,kişi gurulu,kibirli,kendini fazla beğenen,küstah biri olabiir yada iyi niyetli,çalışkan,beğenilen kişinin kıskançlık,ağır yükler sonucu işinde başarısız olmasına neden olabiir.Özellikle aslan burcunun yanında bu evde güneş ve ay olması kişinin bşarısını kesinleştirir.Liderlerin çoğu'nun 10.evinde aslan vardır.

Başak 10.evde;Buradak başak burcu kişiye seçtiği konuda başarı verir.Başarılı olmak için de çok çalışmaları gerekir.Bu kişilr basın-yayın,edebiyat,Bankacılık,muhasebe,besin,giyim,ilaç sanayi ve araştırmacılıkta başarılı olmalarını sağlar.
Haritada ki açılar olumsuzsa meslek hayatı başarılı olmayacaktır.değişik nedenlerden dolayı işinide zorluklar çıkacaktır ve başarılı olabilmek için çok fazla çalışmal zorunda kalabilir.
Açılar olumluysa başarılı olunur hatta bazen büyük başarı ve ün sahibi olunabiir.

kaynak:burçlar ve yıldızlar kitabı-Gülten suveren
08-08-2008 01:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #5
Cvp: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
10 evi tarif ederken yukardaki tanımlara ilaveten şöyle bir şifre cümleyi de eklemek isterim:

Kişinin kendisini "en iyi" hissettiği yer.
"ben kendimi nasıl en iyi hissederm " i tarif eder. Kişinin bu konudaki anlayışını gösterir.

Zıttı olan 4. ev en karanlık yer, okyanusun dibi, 10. ev MC ise Everest dir. 4. ev en karanlık yer,
10 ev en aydınlık yerdir...

4. ev "ben" i ilgilendirir, 10. ev "sen" le alakalıdır. (asc aksın altı = ben, ben i tarif eder...aksın ustu ise "sen " i tarif eder...) zirve, kariyer anlayışı tabii ki kişiyi, kendisini ilgilendirir ama, "sen" lerle vardır orda. patronuna karsı, elemanına, partnerine , cocuguna...karsı nasıl davranacak? ne yaparsa kendisini "en iyi " hissedecek....bunları tarif eder... işini, iş ortamını ... boga ise kendisini guvende hissedecegi bir iş yeri onun icin önemlidir mesela... venus MC deyse, kişinin zirvede duygusal tatmine ihtiyacı vardır, sevilmeye ve işini sevmeye ihtiyacı vardır...venus sanat ve finans potansiyeli de verir, yani bu tur işleri yaparsa kendisini "en iyi" hissedecektir...

Ama sadece orada bulunan gezegenlerin ordaki burclarla olan ilişkisini tarif edersek coook eksik tarif etmis oluruz... her zaman haritanın butunu cok önemlidir, yani açılar...Başlangıç için tabii ki potansiyelleri göstermek açısından bu tarifler de önemlidir...Ama öyle haritalar vardır ki, orası karman çormandır. bende mesela 6 lı gezegenden olusan bir stelyum vardır...3 ü 10. evden 3 ü 9. evden MC ye konjunksiyon yapıyor... ve bu gibi haritalarda o 6 gezegenden birini alıp da yorumlamak cok yanlış olur, cünkü hepsinin beraber bambaska bir anlamı vardır...

Astrolojide esas olan sistemdir... ve bence tek kural vardır o da kuralsızlıktır. cunku bu kadar cok değişkenlikler için hic bir zaman kural yazılamaz... binlerce yıldır tarif edilen kabuller ve yazılan bir suru kitaplarda verilen tarifler o yuzden cok global ve genistir ve herhangi bir haritaya uymadığı durumlar olabilir...bu cok normaldir...o yuzden haritanın bütünü, açıları ...cok önem kazanır, çünkü ancak o zaman bireysel bir yorum yapılabilir... Ama 2 aynı haritayı da farklı yorumlayabilirsiniz, cunku o iki kişinin genetik yapısı ve aile kulturleri acısından sahip oldukları potansiyellerin açığa çıkışları çok farklı olabilir....

her neyse... bu evler konusu cok güzel Yıldırım, herkese farklı faydaları dokunacaktır... ben de eksiklerimi tamamlarım bu arada ve birseyler de vakit buldukca yazarım....
herkese kolay gelsin...
sevgiyle kalın....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-08-2008 01:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
Terazi 10.evde;Kişi çok hırslıdır ve amaçlarına ulaşmaya çalışırken herkese hoş görünmeye gayret eder.Göründüğünden farklı biri de olabilir.Çıkarlarını korumak amacıyla politik davranabiir.Cana yakın,sevimli biri olabiir.
Güzel sanatlar,güzellikle ilgili konularda kşiye başarır terazi burcu.Geleceğini düşünerek,evlilik sayesinde para,mevki isteyen kadınların 10.evinde terazi burcu ve venüs vardır.Güzellik,ticaret ve siyaset gibi konularda başarı verebilir.10.evdeki satürn,güneş,jüpiter gibi gezegenlerle iyi açılar yapmışsa başarı daha da artacaktır.Kişi hem üne hem de para kavuşabilir.
Açılar olumsuzsa işte başarısızlık veir,başarılı olabilmek için çok çalışmak gerekir.

Akrep 10.evde;Bu tür kişler herşeyi en ince ayrıntısına kadar  hesaplarlar,herşeye akıl açısından bakarlar.İstedikleri başarıya ulaşacaklardır.Kişi aklını kullanarak çıkabilcek tatsızlıkları engeleyebilir.Bu kişiler Tıp,askerlik,atletizm,spor,kimya,patlayıcı maddeler ve teknıloji ile ilgili işlerde başarılı olabiirler.Haritadakiler açılar olumsuzsa,kişi kural dışına çıkabilir belli sonuca ulaşmak için bu da işte sorunlara ve başarısızlığa neden olur.

Yay 10.evde;Bu tür kişiler iş hayatında başarılı olurlarhatta bazen fazla uğraşmadan da işlerinde başarılı olurlar,istedikleri konuma gelirler.Dışa dönük ve pek çok konuda bilgi sahibi olabilirler.zekaları sayesinde herşeyi klay anlarlar ve bazı konularda da uzmanlaşabilirler.Açılar olumluysa bu kişilere çok önem verilecek,sözleri dinlenecektir.Fazla uğraşmadan başarıya,paraya ve üne ulaşabiirler.Bu kişiler zamanla olgunlaşır ve yararlı,değerli de olabiirler.
Açılar olumsuzsa kişi meslekte sinsiliğe,hileye,yolsuzluğa neden olabilir.Çabuk sıkılma da görülebiir
.Bu kiişlerden insanlığa yardım eden,düşünürler,din adamları,hukukçular,bankerler,yazarlar,sporcular ve daima toplumun karşısına çıkan kişilerde 10.evdeki yay burcu uyumludur.

Oğlak 10.evde;kişi düzenli,sistemli ve uyumlu olabiir.Kiiye büyük başarılar verebilir.Çok hırslıdırlar,başarıya ulaşma isteği vardır ayrıca paraya da düşkünlük vardır.Küçük yaşlarda para sahibi olmak için,başarılı olabilmek için planlar yapmaya başlayabiirler.Başarılı olabilmeleri için sabırlı olmaları gerekir ve ilk zamanlarda azla yetinmeyi bilmeleri gerekir.bu kişiler aşka inanmayabiilr. yada çıkarları için duyguları daha geriöplanda kalabilir veya kendilerine kimseyi layık görmeyebilirler,herkeste bir kusur bulurlar.Çok üstün birisine aşık olabilir.Seçeceği eş amaçlarına ulaşmasına yardım edecek zengin biri olacaktır.
Yeni iş kurmak,büyük iyeri sahibi olmak  isterler ve başarırlar.Parayla ilgili konularda,siyasette,yöneticilkte,toprak,emlavb. konularda başarılı olabilirler.

Kova 10.evde;Bu tür kişiler ani ve büyük başarılar elde edebiir.Zekası,fırsatları değerlendirmesi,yetenekleri sayesinde istediği konuma gelebilir.Kovadaki başarılar geçici olabilir,çünkü iş hayatında sık sık ve çok ani değişiklikler,yenilikler meydana gelir.Kişiler buna uyabilirse başarılı olabilirler fakat uyanazlarsa başarı gecikebilir yada sorunlu olabilir.bu kişlerbiime meraklısırlar.buluşlar da yapabiirler.hatta buluşları sayesinde zengin olabiir ve ünlü olabilirler.bu kiler felsefe,psikoloji,eğitim,astronomi,ipnotizma,antika alım-satımı,elektirik-elektronik alanlarında,arkeoloji,antropoloji gibi konularla ilgilenebilr ve bu konularda başarılı olabilir.

Balık 10.evde;bu kiler yeteneklidirler.Başarılı olabilmeleri içn iradeleirni kullanaöları gerekir.Çift fikirli olabilirler meslekle ilgilide karasız olabilirler.yapacakları şte yenilik,değişiklik yaratıcılık olmalıdır.el atacağı konualrda başarılı olacaktır.güzel santalr,müzik,dans,edebiyat,tıp,basın-yayın,matematik,su ve sıvılarla ilgili konulardan para kazanabilir.
kaynak:burçlar ve yıldızlar kitabı-Gülten suveren
08-08-2008 02:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
Cvp: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
10.evdeki burçlara dair güzel paylaşımın için teşekkürler Lavinya -ok

08-08-2008 03:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
10.evi irdeleyelim - lavinya için
güneş 10.evinde kova burcunda ;

tepedeki güneş toplum içinde dikkat çekici bir kişiliğin göstergesidir. değerli yorumcu ağabeyimiz uranus'ün yukarıdaki yazdığı bilgiye göre söylersek dikkat çekmek , önderlik etmek ve güneşe has özellikleri göstermek okyanusya'yı en mutlu eden şeylerdir diyebiliriz.

peki lavinya'nın kendini göstermek istediği parlamak istediği potansiyel nasıl bir tarzla ortaya konulacaktır ?

kova gibi..
yani aklıyla , sıradışı fikirleriyle , değişik uğraşlarıyla , arkadaşlıklarıyla , kendine has yöntemleriyle (ileri düzeyde icatlarıyla) vb. kova özelliklerini kullanarak dikkat çekmek , parlamak içgüdüsüne sahipsindir diyebiliriz.
yanlız birşey var ki ; equal ev sistemine göre güeşinin 9.evine düşme ihtimali var.
doğum saatinin net olmadığını biliyoruz. eğer ki öğlen 12 ve sonrası doğmuşsan equal sisteme göre güneşin 9.eve düşecektir ve 10.evin balık burcu olacaktır ki bu olasılığı da birazdan yorumlayacağım.

şimdilik 10.ev güneş yorumlarına devam edelim.
güneşini tek başına yorumlamayacağız. bir gezegeni yorumlarken mutlaka açılarıda hesaba katarak yorum yapmalısınız.
okyanusyanın güneşi , 6.evin başlangıç çizgisine yakın duran satürn ve plüto ikilisinden 120 derecelik güzel açılar alıyor.
6.eve ait mesleklerde çabuk yükselme potansiyeli olacağını söyleyebiliriz. bunlar sağlık sektörü olabilir , muhasebe gibi dikkat gerektiren işler olabilir , küçük işletmeler yada devlet memurluğu gibi meslekler olabilir.
6.evi temsil edebilecek mesleklerde satürn ve plüto ciddiyet , olgunluk , güvenilirlik verecektir ve güneşin aldığı 120lik güzel açılarla mesela küçük bir işletmeyi başarıyla yönetme potansiyelinden sözedebiliriz.
haritanın tepesindeki güneş zaten yönetme becerisi verir ki satürn ve plütonun yardımıyla bu yönetme becerisi artacaktır.
yanlız bu satürn ve plütonun 6.evde olmaları kendini büyük işlerde görmek yerine daha mütevazi amaçlarda özgüven sahibi biri yapacaktır diye düşünüyorum. 6.evin zararlarından biri büyük düşünmek ve büyük oynamak konusunda çekimserlik verebilmesidir.

devam edeceğim ;)

08-08-2008 09:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: Cvp: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
gizem kara Yazılan:bende mc başak ve lilit mc kavuşumu var artı plüto başakta ve uranüs terazi de ikiside ® durumunda merküre 120 satürüne 120 derece açısı var.
kariyer olarak mecburiyette ev hanımlığında ihtisas yapmış durumdayım.çamaşır buaşık oooo benden sorulur gülücük gülücük
çok istememe karşı çalışma çalışma hayatım evlendikten sonra bitti...
bana bunu lilit yaptı galiba yada plüto ve uranüs R olmasından mı açaba
yorum yapacak varmı.....

ev hanımlığı da iyidir boşverin gülücük

müsait oldukça sizinde 10.evinize dair bişeyler karalarım ok

08-09-2008 12:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: 10.evi irdeleyelim - lavinya için
Yıldırım Yazılan:güneş 10.evinde kova burcunda ;

tepedeki güneş toplum içinde dikkat çekici bir kişiliğin göstergesidir. değerli yorumcu ağabeyimiz uranus'ün yukarıdaki yazdığı bilgiye göre söylersek dikkat çekmek , önderlik etmek ve güneşe has özellikleri göstermek lavinya'yı en mutlu eden şeylerdir diyebiliriz.

peki lavinya'nın kendini göstermek istediği parlamak istediği potansiyel nasıl bir tarzla ortaya konulacaktır ?

kova gibi..
yani aklıyla , sıradışı fikirleriyle , değişik uğraşlarıyla , arkadaşlıklarıyla , kendine has yöntemleriyle (ileri düzeyde icatlarıyla) vb. kova özelliklerini kullanarak dikkat çekmek , parlamak içgüdüsüne sahipsindir diyebiliriz.
yanlız birşey var ki ; equal ev sistemine göre güeşinin 9.evine düşme ihtimali var.
doğum saatinin net olmadığını biliyoruz. eğer ki öğlen 12 ve sonrası doğmuşsan equal sisteme göre güneşin 9.eve düşecektir ve 10.evin balık burcu olacaktır ki bu olasılığı da birazdan yorumlayacağım.

şimdilik 10.ev güneş yorumlarına devam edelim.
güneşini tek başına yorumlamayacağız. bir gezegeni yorumlarken mutlaka açılarıda hesaba katarak yorum yapmalısınız.
okyanusyanın güneşi , 6.evin başlangıç çizgisine yakın duran satürn ve plüto ikilisinden 120 derecelik güzel açılar alıyor.
6.eve ait mesleklerde çabuk yükselme potansiyeli olacağını söyleyebiliriz. bunlar sağlık sektörü olabilir , muhasebe gibi dikkat gerektiren işler olabilir , küçük işletmeler yada devlet memurluğu gibi meslekler olabilir.
6.evi temsil edebilecek mesleklerde satürn ve plüto ciddiyet , olgunluk , güvenilirlik verecektir ve güneşin aldığı 120lik güzel açılarla mesela küçük bir işletmeyi başarıyla yönetme potansiyelinden sözedebiliriz.
haritanın tepesindeki güneş zaten yönetme becerisi verir ki satürn ve plütonun yardımıyla bu yönetme becerisi artacaktır.
yanlız bu satürn ve plütonun 6.evde olmaları kendini büyük işlerde görmek yerine daha mütevazi amaçlarda özgüven sahibi biri yapacaktır diye düşünüyorum. 6.evin zararlarından biri büyük düşünmek ve büyük oynamak konusunda çekimserlik verebilmesidir.

devam edeceğim ;)

10.evin yöneticileri uranüs ve neptün ;

10.evde kova ve balık burçlarını gördüğümüz için yöneticilerini uranüs ve neptün olarak alıyoruz.
uranüsü 7.evde görüyoruz ; evlilik - ortaklık gibi durumların okyanusyaya toplumsal alanda avantaj getirebileceğini söyleyebiliriz.

uranüs-merkür güzel açısının zekanı istediğinde becerili biçimde kullanabileceğinin göstergesi olabileceğini söyleyebiliriz.
ayrıca merküryen mesleki alanlarda zorlanmazsın diyebiliriz. iletişim gerektiren , araştırmacılık gerektiren , sekreterlik , muhasebecilik , halkla ilişkiler , radyo-Tv-sunum- gibi merküryen meslekler seçeneklerden biridir.
10.ev enerjisi okyanusyada oldukça yoğu görünüyor , bir önceki mesajımda güneşi ve yaptığı pek çok açıyı yorumlamıştım.
güneşin marsla yapmış olduğu 120lik açıyı söylemeden geçmeyelim istedim. 5.evdeki mars hevesli olduğu konularda istekle enerjiyle çalışan ama şartlar gereği yapmak durumunda olduğu işlerde gevşeklik verebilecek bir konumdur.
yapacağın işte bir parça hareket , bir parça heyecan , bir parça yaratıcılık olmasını tercih edebilirsin mesela bu 5.ev mars sebebiyle.

10.evin diğer yöneticisi neptünü 8.evde görüyoruz. psişik konularda ürkek ve çabuk etkilenen biri olabilirsin. neptün 8.evde oldukça ürkektir. ölüm korkusu , cinsellik konusunda çekingenlik vb. bilinçaltı kaynaklı sorunların kariyerine doğrudan yada dolaylı etkileri olabilir.

10.evin diğer bir yöneticisi olan neptünün de evlilik ve eş seçimiyle bağlantısı olan juno ile kavuşum yapıyor olmasının da yine evliliğin olumlu yansıyacağı bir kariyere ya da toplum içinde istediği konuma evlilikle gelebileceğini mesela toplum içinde saygın bir eş bulabileceğini söyleyebiliriz.

08-09-2008 03:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kariyer MC memati 15 27,384 06-30-2012 04:14 AM
Son Mesaj: Reinarubia

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir