Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.33 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İKİZLERİN HAYAT AMACI
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #3
RE: İKİZLERİN HAYAT AMACI
İkizler Hava Elementinin ilk burcudur. Dolayısıyla bilgiyi, zihni ve hareketin en hızlı halini temsil eder. Hava gibi hafif ve sadedir. O saf zihindir. Öğrenmek ister çünkü merak eder. Öğrendiklerini de kendine saklamadan yakın çevresiyle paylaşır. Çok çabuk arkadaş edinir ama bunları derinleştirecek vakti olmaz. Bu sebeple çevresindekiler bazen onu yüzeysellikle suçlarlar. Yakın paylaşımlardan kaçındığını düşünürler. Bu belki bir bakıma doğrudur, fakat bunun asıl nedeni İkizler’in derinleşmeye zamanın olmayışıdır. Onun enerjisi, sahip olduklarını bir sonrakine ve yeni olana geçirmekle ilgilidir. Ancak bu şekilde bilgilerini taze ve yeni tutabilir. Bildiklerini aktarmalıdır çünkü bu onun doğal akışıdır. Evren ona hareket ve iletkenlik görevini vermiştir. Dolayısıyla onun bu dürtüye karşı koyması zordur. Eğer tek bir kişide takılıp kalırsa, onca söylenecek sözü duymak isteyen diğer kişilere ne olur?

İkizler hareketle ilgili olduğu için kısa seyahatler onunla anılır. Aslında bu, İkizlerin doğal yöneticisi olduğu 3.evle ilgilidir. 3.ev; iletişim, eğitim, kardeşler, yakın akrabalar, komşular, yakın çevre ve kısa yolculuklar evidir. Bunun karşısında yer alan 9.ev ise Yay Burcunun doğal evidir. 9.ev, uzak yolculukları, farklı felsefe ve kültürleri ve bize yabancı olanı temsil eder. Eski zamanlarda yolculuklar at üzerinde, daha sonra ise at arabaları veya gemilerle yapıldığı için günlerce sürermiş. Şimdi ise, teknoloji sayesinde, başka bir kıtaya bile yarım günde gitmek mümkün. Dolayısıyla günümüzde ‘kısa yolculuklar’ ve ‘yakın çevre’ kavramı biraz değişti. Küreselleşme herkesi ve herşeyi bir araya topladı ve yakınlaştırdı. Böylece belki de 3.evin tanımı farklılaşmış oldu. Astroloji bir sembolizm olduğuna göre değişen hayat şartları ve değişen değerler bize farklı anlamlar çıkarttırabilir.

3.evle devam edecek olursak bu tanıdık ve bildik çevre aslında çocukluk döneminde içinde yetiştiğimiz ilk çevredir. İletişimi ilk öğrendiğimiz ve geliştirdiğimiz yerdir, ana dilimizdir. Kapı komşumuzla olan ilişkimizdir. Günlük hayatımız içinde her gün geçtiğimiz yollardır. Eskilerin kısa seyahat olarak nitelendirdikleri mesafe yakın köy ve kasabalara gitmekti. Bugün modern hayatta bu, şehir içi yaptığımız yolculuk ve bununla birlikte günlük trafiği de içine alır. Trafik sıkışıklığındaki sabırsızlığımız İkizler tarafımızdır.

İkizlerin yönetici gezegeni Merkür’ün elementi cıvadır. Cıvanın İngilizcesi ‘Mercury’ yani Merkür’dür. Cıva yerinde durmayan, hafif, kaygan, akışkan ve hareketli bir elementtir. Oda sıcaklığında buharlaşır. Bu da sembolik olarak İkizlerin nasıl ele avuca sığmaz olduğunu gösterir. Merkür düşünme ve anlama kapasitemizdir, iletişim tarzımızdır. Konuları birbirine bağlayışımızdır. Merkür’ün görevi derinleşmek değildir. Alabileceği kadar çok bilgiyi alıp iletmektir. Bilginin derinleşmesi Jüpiter’e kalır. Jüpiter’in yönettiği burçlarda, yani Yay ve Balık Burçlarında Merkür düşük konumdadır. Bunun sebebi Merkür’ün enerjisinin iletmekle ilgili oluşudur. Merkür pasiftir ve burada bilgi henüz derinleşmemiştir. Bu sebeple Jüpiter tarafından yönetilen burçlarda Merkür zayıflar. Görevini tam olarak yerine getiremez. Burada hafif ve uçarı değildir. Halbuki Merkür yöneticisi olduğu İkizler ve Başak Burçlarında daha öğrenme aşamasındandır. İlk eğitimdedir ve henüz gençtir. Pek çok farklı alanda, pek çok farklı bilgiyi edinmekle meşguldür. Ancak Jüpiter, bilgileri sentezleyip tek bir doğru oluşturabilir. Merkür için ise pek çok doğru olabilir. Onun için her şey doğru olabilir ta ki yeni ve farklı bir bilgi edinene kadar. Merkür sentez yapmadığı için bazen doğruları birbiriyle çatışabilir. İnsanların İkizler’i yalancı ya da ikiyüzlü görmelerinin bir nedeni de bu olabilir. Bir gün söylediği bir şeyin tam tersini ertesi gün söyleyebilir. O sadece bir elçidir ve elçiye zeval olmaz. İkizler Burcuna yakın kişilerin bunu bilmeleri çok önemlidir.

İkizler aynı zamanda el becerisi, mimikler, jestler ve vücut dilini de içerir. Yani iletişimin her haliyle alakalıdır. Amerikalıların yaptığı bir araştırmaya göre iletişimimizin sadece 7%si sözlerdir. 38% i ses tonu ve 55% si vücut dilidir. Yani bir kelimeyi söylerken onun gerçek anlamı ve onunla anlatılmak istenen şey sesin tonuyla ve vücut dilimizle beraber değerlendirilmelidir. Örneğin; ‘hayır’ sözcüğü sesimizin tonuna göre ‘hayır’, ‘belki’ ya da ‘evet’ anlamına bile gelebilir. İkizler iletişimin bu tüm hallerini içermektedir.

İkizler Burcu herkesin haritasında bir yerde yer alır. Bu bazılarınınkinde güçlü, bazılarınınkinde ise zayıf olabilir. İkizler Burcundaki gezegenler ve haritadaki konumu, bizim nasıl bir iletişimci olduğumuzu, nasıl hareket edip olayları nasıl bir birine bağladığımızı gösterir. Bu alanda daha açık ve iletkenizdir.

(alinti)

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
06-10-2008 09:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
İKİZLERİN HAYAT AMACI - astrosohbet - 07-28-2007, 01:32 PM
Cvp: İKİZLERİN HAYAT AMACI - Angel - 10-04-2007, 05:30 AM
RE: İKİZLERİN HAYAT AMACI - yezda - 06-10-2008 09:38 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İkizlerin Üç Tipi Luli 10 15,838 06-21-2014 05:27 PM
Son Mesaj: Kumsal
  İkizlerin şaşkınlığı body snatcher 1 4,028 04-20-2012 09:57 PM
Son Mesaj: smoochy

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir