(03-03-2010 05:06 AM)ıhlamur Yazılan: (02-28-2010 03:05 PM)Félicé Yazılan: (02-28-2010 03:03 PM)Félicé Yazılan: (02-28-2010 02:57 AM)ıhlamur Yazılan: (02-26-2010 08:20 PM)Félicé Yazılan: (02-26-2010 05:21 AM)ıhlamur Yazılan: ceres temel anlamı içersinde kadının bunalımlarını da simgeliyor. çünkü kızı persephone'nin yeraltı tanrısı hades tarafından kaçırılmasıyla besleyen cömert ceres, yokeden ceres olmuştu. kederi ve büyük üzüntüsü nedeniyle küstü ve görevlerini yapamadı. kıtlık başgösterdi. bu neredeyse tüm insanlığın sonu oluyordu.
bir anne çocuğunu sadece sevmiyor aynı zamanda onu koruyor ve kolluyor. bakımı için mücadele ederken, onu kaybetmemek için de tam tersi yokedici olabiliyor.
ceres annedir, çocuktur, ailenin yaşlı kadınlarıdır. ay çevrimleridir. kadınların ay halleri ve menapoz dönemlerini simgeler. ceres yiyeceklerle ilgimizdir. damak zevkimizdir. tarım kaynaklarıdır.
ay'ın duygusal güvenlik ihtiyacının yaşama dönüştürülmesini ve manevi güvenin yer bulma duygusunu simgeler. ve zaten bu yönüyle de ayın bir üst oktavı olarak kabul edilir.
Ihlamur, özellikle koyu renkle belirttiğim yer beni ifade ediyor. Kendi annem, kendi anneliğim ve hatta tüm kadınların anneliği ile ilgili saplantısal bir yaklaşım tarzım, yoğun takıntılarım var. Benim güneş, ay, ceres t- karem hakkında ne söyleyebilirsin?
Felice, haritana baktığımda ceresi görememekle birlikte, elbette dolunayın cerese direkt bir etkisi olduğu ortada. ceres özelliklerinin sende güçlenmesi normal. asteroidlerde zaten kare ve karşıt etkiler birinci önemde incelenir. akrep burcunda mı ceres? ve chiron da devrede sanki boğada çünkü. tam bir haç mı oluşturuyorlar? yoksa ceres de mi boğa burcunda?
aslında ceresle ilgili forumdaki diğer temel başlıklardan birinde ceresinin derecesini ve bu konumunu belirtirsen beraber değerlendirebiliriz. konu olarak bu başlıkla karışmamış olur böylece. ayın bir üst oktavı olarak kabul edilen ceres için böyle güçlü bir dolunay etkisinin incelenmeye değer olduğunu düşünüyorum.
Ceres 20* akrepte..Bu durumda astroidlerle oluşan haç, tam bir haç sayılabilirmi? Ben ceres başlığına da ekliyorum bu yazıyı, değerlendirebilirsen memnuniyetle takip edebilirim?
evet tabi. tam bir haç olduğu için tam bir haç sayılır.
bu arada sanırım bende bir sorun var şu an açılmadı harita. neyse önemli değil. bu haç olayını temel alırsak sadece ilk başta şunu diyebiliriz ki sizin ceresiniz dolunay etkisini direkt alıyor. bu etkiye chiron da dahil oluyor. sizin muhakkak kendi ay-güneş-chiron Tkarenizle ilgili bir fikriniz vardır. bu enerjiyi topyekun ceresin karşıladığını düşünelim şimdi de. bu açıdan bakarsanız ceresinizin ne kadar kritik bir konumda olduğunu bir kez daha görebilirsiniz. sizin çocukluğunuz, sizin ailenizde gözlemlediğiniz doğrular veya yanlışlar sizde baskın bir duyguyu biriktiriyor. ceres akrep burcunda ve 6. evde chiron boğa burcunda ve 12. evde... bulundukları ev ve burçlar sağlıkla ilgili konulara dikkat çekiyor. siz kendi anne ve babanızın ve kendi çocuklarınızın sağlık sorunlarıyla bir hemşire hassasiyetiyle ilgileniyorsunuz. aynı zamanda kendi sağlık terapilerinizi uyguluyorsunuz. ceres akrep burcunda. yukarda belirttiğiniz saplantısal bir yaklaşım tarzı ve yoğun takıntılar tamamiyle ceresin akrep burcundaki özelliklerini ifade ediyor. sizin için çok kritik bir konumda çok kritik bir ceresiniz var diyebiliriz. yaşam ve ölüm, ezoterik bilgiler, mistik rüyalar, okultizm gibi konular da bu büyük haçın ceres tarafıyla karşımıza çıkıyor. farklı deneyimler yaşamanıza sebep olabilir.
not: Felice "hekate" ve "diana" asteroidlerinin senin haritandaki konumuna bakabilir misn bi acaba? senin haritan bende açılmadığı için şu an doğum tarihine bakamıyorum. ama haritandaki konumlarını da merak ettim şimdi çok. iletebilirsen sevinirim.
Vallahi, koyu renkle belirttiğim, yorumların tam anlamı ile doğru-alkış. Çok sağol
Diana 0* akrep, hekate, 22* yayda. Bunları niye merak ettiğini merak edebilirmiyim?