Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler..
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #8
Cvp: akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler..
Zembul Yazılan:merhaba aprilios,
yorumun için çok teşekkür ederim, analizlerinden çok yararlandım, bakış açımın gelişmesinde ciddi bir katkı oldu.
Ben teşekkür ederim ;)
Alıntı:ay burcum oğlak'ın da beni tam olarak anlatmadığını düşünüyorum.
Doğum saatinizin netliğinden bahsetmiştiniz ilk iletinizde, yanlış hatırlamıyorum sanırım. Saat konusunda en ufak bi'soru işaretiniz olsaydı, ben de '' mi acaba? '' derdim fakat; sanırım öyle bi'sorununuz söz konusu değil. O halde kabul edelim, Ay burcunuz Jüpiter temasıyla sulak yerde yetişmiş ;) Oğlak. Ay Oğlak burcunda pek rahat değildir, tıpkı Jüpiter gibi. Jüpiter bulunduğu burcu büyüteç ile resmeden ve yerleşim aldığı ev - burç alanında bizi donanımlı kılan gezegendir. O halde; ''disiplin oluşturma ve düzen kurma, sistematik olma, güven inşa etme, sebat etme, hedefe doğru kontrollü ve hırslı bi’şekilde ilerleme, başarı odaklı olma'' konularında becerikli ve kolaylıkla yol alabilecek birisi olduğunuzdan bahsedebilir miyiz? Natal mutfağınızdaki Jüpiter malzemesi ''bahsedebiliriz'' diyor fakat; yine de olumlama ya da olumsuzlama yaparsanız, sevineceğim.

Ay'a dönelim; Oğlak özellikleri ile tanımlanabilecek derinlikli ihtiyaçlarınız, anne imgeniz, duygu dünyanız olacağından bahsedebiliriz. Fakat sizinkisi tipik bi'Ay Oğlak'ı değil. Plüto bağlantısıyla; içten içe şiddetli (yoğun) bi'şekilde sevme - sevilme ve somut başarılara imza atıp - takdir edilme ihtiyacında. Özellikle ikili ilişkilerinizde (7.ev) duygularınızı sahnelemekten pek de hoşnut olacak birisi olduğunuzu zannetmiyorum. Duygularınızı yansıtma konusunda sıkıntı yaşatmış olabilir size bu kombinasyon. Anne imgeniz; ''sert ve güçlü kadın'' ifadeleriyle yalın bi'şekilde tanımlanabilecektir sanıyorum.
Alıntı:öte yandan yükselen'i yengeç olarak aldığımızda, senin yaptığın tasnifde su elementi aşırı yüksek çıkıyor, üzerimdeki güçlü hava etkisi de eklenince sanırım ikizleri baz almamız gerekiyor, yoksa satürn'ün ikizlerde bulunması tek başına bu kadar güçlü hava etkisi verebilir mi ki?
Satürn Oğlak (Terazi de eklenebilir) haricinde hiç bi'burcu - elementi vurgulu ya da haritanın tamamına yayılabilecek şekilde güçlü kılmaz. Yöneticiliğini Satürn'ün üstlendiği bi'stelyum haritada güçlüdür, evet. Kişisel gezegenlerle bol açıları, natalın tamamına güçlü bi'Satürn aktivitesi verebilir, evet. Ayrıca 10. evde ya da Mc ile kavuşum alan bi'Satürn de, doğal evinde bulunduğu için güçlü sayılabilir. 7. evde, yükselimdedir (bkz; terazi bağlantısı). Fakat bahsettiğim konumların haricinde Satürn şu anlamda güç verebilir, zamanla ve ilgili burç-ev konuları üzerinde bilinçli bi'şekilde çalışarak ya da o burç-ev konuları hakkında korktuğumuz gerçeklikler ile yüzleşme cesaretine nail olabildiğimiz oranda. Satürn prensipleri; ''engel çıkararak dayanıklığı sınamak'', ''duvar örerek sabır testine tabi tutmak''tır bi'anlamda. Bu nedenle; İkizler ve 12. ev konuları, kısıtlandığınız metaları simgeleştiren. Tekrarlayayım; merak ve öğrenme dürtüsü, iletişim ve el ile ilgili hünerler gibi mesela. Ya da; hayal etmek, iç dünyanızla kontakt kurmak, rüya görmek vb.

Oldukça keyifli bi'üslupla sevgili Aeon'un ele aldığı ''The Wall'' iletisini incelemenizi öneririm.
Alıntı:nitelik konusunda, değişken enerjinin payını da unutmamak lazım.. ben kendimi öncü-sabit'ten daha çok değişken-öncü kombinasyonu olarak hissediyorum.. güneş yay ve asc noktası ikizler; her ikisinin de değişken olması yüzünden, yerinde duramayan, huzursuz, sürekli hareket ihtiyacı duyan, oturma halindeyken sürekli olarak durduk yere dizlerini sallayan, hiperaktif bir yapıdayım.. sabit nitelik ise haritamda belirgin olmakla birlikte, üzerimde o kadar etkin değil; rutinlerden ve birbirinin aynısı herşeyden çabuk sıkılan biri olarak sadece iç dünyamda, duygularımda değişimlere çabuk ayak uyduramıyorum, onun dışında herşeye çabuk adapte olan biriyim.
''Hiperaktivite'' denilince aklıma Uranüs - Mars ikilisi geliyor. Asc noktası'nın yöneticisi Merkür ile Bi-Quintile açısı (çifte vurgu) belki de bi'tür ''civa gibi''lik ;) vermiş olabilir (emin olmamakla birlikte). Asc - Mars + Uranüs - Mc 135'lik bağlantılarınız da söz konusu. İkincil türden açısal değerler olduğu için hakkında bildiklerim sadece teorik, yorumlandırma aşamasında söz konusu bilgileri pratiğe dökebildiğim henüz söylenemez. Fakat ''hiperaktivite'' konusunda değerlendirmeye tabi tutulabilecek bağlantılar bence.

Tipik Güneş Yay'ı olduğunuz söylenemez. Satüryenlik kazanmış (Satürn - Güneş zıtlığı) bi'Güneş sahibi olduğunuzdan bahsedilebilir.

''Satüryen Güneş kişileri şüphesiz ki; Güneş Oğlak kişileri ile benzer özellikler barındırmaktadır. Gölgeli olarak; baba imgesi ya da yaşamlarındaki otorite timsali kişilerle gerçekleşebilecek pürüzler, çocukluğun doya doya yaşanamamış olması, çoğu yaşıtının üstlenmek durumunda olmadığı sorumluluklar, ‘küçük adam’ ya da ‘küçük kadın’ imgesi, karamsarlık ve yalnızlık eğiliminden bahsedilebilecektir.''

Tipik bi'Yay Güneş'ine göre; sabırlı, tutarlı, temkinli ve özgüven konusunda daha mütevazı bi'yaklaşım geliştirmeniz olasıdır.
Alıntı:ve nihai olarak, yükselen burcum olarak hangisini baz almalıyım?
Asc noktanız İkizler. Yöneticisi Merkür - bulunduğu ev - yapmış olduğu açılar; yaşamsal motivasyonunuzun değerlendirilmesinde önemli. Fakat; Asc evinizde yer almış 20 derecelik Yengeç enerjisini de es geçemeyiz, siz de takdir edersiniz ki. Bu nedenle, natalınızdaki Ay'ın konumu ve açısal kombinasyonları da yukarıda bahsettiğim değerlendirmeye dahil edilmeli.

12-14-2009 01:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: akrep ve oğlak'ın gölgesinde bir yay, yükselen ikizler.. - Luli - 12-14-2009 01:33 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yükselen İkizler yaren 59 108,696 02-14-2018 09:39 AM
Son Mesaj: say24
  yükselen ikizler fotoğraflar aeon 11 18,000 08-11-2012 07:15 PM
Son Mesaj: ekinoks

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir