Değerlendir:
  • 48 Oy - 2.85 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Şiron’un Oluşturduğu Açılar
Yazar Mesaj
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Şiron’un Oluşturduğu Açılar
Şiron’un Açıları

Genellikle Şiron ve diğer gezegenler arasındaki açıların sayısı etkilenen kişideki tedavi gücü ve vücut kimyasının vereceği tepki modellerinin derecesini gösterir. Bu aynı zamanda Neptün için de geçerlidir. Ev durumu enerjisini açı yapan gezegenlerden alır ve o evin tedavi edici enerjisi ilgili gezegenlerden fazlasıyla etkilenir.


Şiron-Güneş : Şahsiyet bilinci ve gerçekte kim olduğumuz sorusunun yanıtı kişinin maneviyatı (dini değerleri) yaşayabildiği ölçü ile doğrudan bağlantılıdır. Kişinin ‘Dharma’sını (yaşamın özü) tanımlaması. Bu kişiler genç yaşta manevi olgunluğa erer. Kırkına kadar olan hayatı zorluklarla geçer. İçlerinde hissettikleri kaderin kendi gerçeklikleri tarafından yansıtılmadığını düşünürler.


Şiron-Ay : Okült veya manevi boyutlar sürecin bir parçası olmadığı taktirde kişinin hisleri olamayacaktır. Muazzam hassastırlar. Duygusal bağlar konusunda mistiktirler. Kısıtlanma problemleri olabilir.


Şiron-Merkür : Beynin sağ ve sol yarısını dengede tutar. Kişinin algı yetisini geliştirir ve zihnin daha üst seviyelerde çalışmasını sağlar. Bu kişilerin kuvvetli önsezi potansiyelleri vardır, ‘zihin okuyucusu’. Stres altında düşüncelerinde aşırılığa kaçabilirler.


Şiron-Venüs : İleri görüşlülük derslerini öğrenme, anima ile ilişkiye geçme, ve değer yargıları üstünde çalışma. Kişinin bazıları tarafından bireysel enerjinin boşa harcanması veya söz konusu şahsın toplumla alay etmesi olarak yorumladığı tecrübeler yaşayacağının göstergesidir. Ancak bu tecrübeler onun için kişiliğini bulmakta gerekli araçlardır. Cinsellik ve dini kaynaştırma tutkusu vardır. Streslidir. Muhtemelen cinsel kimlik sorunları yaşar.

Not: Anima, Ruh, gerçek iç benlik, öz varlık, Jung psikolojisinde erkek kişiliğinin kadınsı tarafı


Şiron-Mars : Kutsal savaşçı tiplemesiyle derin bir özdeşleşme. Muazzam inatçı olabilir ama enerjiktir. Önsezileri mükemmeldir ama aynı zamanda agresiftir.


Şiron-Jüpiter : Bu kişiler için yepyeni bir yaratıcılık ve ifade mertebesi açılacaktır. Dönüştürücü, tamamen değiştirici enerji güçlerine kuvvetli tepkiler verir ve başka gerçeklik seviyelerine ulaşma dürtüsü hisseder. Çok şey bilirler ama neden bu kadar şey bildiklerini açıklayamazlar. Erken mükemmellik ve sanatsal başarı.


Şiron-Satürn: Şiron- Satürn kavuşumu ender bir açıdır--- 1966 Haight Ashbury yılıydı, ebeveynlerle çocuklar arasında stres yaşandığı bir dönem. Yirmili yaşlarındaki birçok kişinin ‘ata kanunlarını’ veya Satürn’ü, veya eski kuşağa duyulan güven benzeri şeyleri terk ettiği bir yıl. Bu kişilerin tümünün babaları hakkındaki düşünceleri pek iyi değildi ve annelerine karşı ise sıcak Duygular besliyorlardı. Dengesiz aileler. Daha yüksek bilinç enerjileri ve tedaviyi barındıran bünyeler yaratan liderler. Satürn sezgiyi köreltebilir. (“Erkek Karakter için”- Diğer erkek arkadaşlarla veya genel olarak erkeklerle, sürtüşme. Genelde yaşamlarındaki diğer erkeklere güvensizliğin nedeni belki de ‘iç çocuk’ konularıyla ilgili olabilir.


Şiron-Uranüs: Önyargılı, enerjik ve dönüşüm saplantısı olan. Sanata uyumlu. Stres altında ümitsizliğe kapılır ve çatışmalar yaşar. Hayatın anlamı konusunda aklı karışmıştır.

Karşıt açı:
Yanıp tüketen veya dönüşüme iten vahşi bir yoğunluk. Uyuşturucular, özellikle de kokain korkunç bir tehlikedir. AIDS’li bir çok insanda doğuştan bu açı vardır.


Şiron-Neptün : Yerleşimlerin tipi içimizde her daim doğru olana, ilahi olana,uyum sağlamak için bir meditasyon yolu olarak kullanılabilir. Neptün’ün evi ve burcu ile tanımlanan ütopyaya gerçek bir özlem. Bu ikisi arasında oluşacak, 120° açı bu kişiye küçük çocuklara bir şeyler öğretme yetisi verir. Bir düş yaşamak! Sert açılar (90°-180°), kişinin Neptün tarafından aydınlatılan konular hakkında kendini kandırdığını fark etmesine işaret edebilir.


Şiron-Pluto : İyi ya da kötü yönde olabilen Dönüştürücü bir güç girdabı, genç yaşta gelişen olağan dışı bir kader anlayışı. Her şartta en derin anlamı bulma dürtüsü. Bu açıya sahip kişiler basit ve sıradan bir hayat yaşayamazlar.


Şiron-Düğüm’ler: Şiron kuzey-düğümü ile kavuşum yaptığı taktirde kişi alternatif tıp uzmanı(tedavi gücüne sahiptir), öncü veya manevi konularda öğretmen olabilir. Şiron güney nodu ile kavuşum yaptığı taktirde Şironvari tecrübelerde kuvvetli bir karmik hafızaya sahiptir. geçmiş yaşam hatıralarını kolayca hatırlama. Düğümlerin altıncı evde olması tedavi yeteneğine işaret eder.


Şiron-Tepe Noktası(MC): Güçlü bir öğrenme ve eğitim ihtiyacı, bu ihtiyaç haritadaki diğer faktörlere bağlı olarak metafizik konularda da olabilir. Aynı zamanda bir ‘Isa’ dönemine de işaret edebilir (Isa: durgunluk, yüzeyde hiçbir şey olmuyormuş gibi gözükürken bilinç altında saklı bir çok konu öne çıkar).


Şiron’un Zodyak Turu

Transit Şiron’un kendi natal pozisyonuyla yaptığı Büyük Kare açısı: Kişi, hayatın işleyişi ile ilgili düşüncelerine, kendi hayat anlayışı ile bağdaştıramadığı bir olay yaşar ve bunu gerilere iter. Zaman zaman dönüp olayın çözülüp çözülmediğine bakar. Bu olayın niteliği açının konumlandığı ev ve burç ile ilgilidir. Ayrıca Şiron’un doğumdaki konumu ile de ilintilidir.


Şiron’un natal pozisyonuyla 180° Açısı: Kişinin ruhunu kısıtlayan (hapseden) bir durumdan kurtulması, özgür kalması. Genellikle evi, tatminkar olmayan bir işi veya evliliği terk eder (veya terk edilir). 180° açı kişinin kendisine ayak bağı olduğunu hissettiği kimselerden kurtulması şeklinde ortaya çıkar. Ama söz konusu olay daha çok açının ev ve burç konumu ile ilintilidir. Genellikle bu noktada söz konusu kişiler bir şeyi çözümlemeleri, bir şeyin kontrolünü ellerine almaları gerektiğinin farkına varırlar ve terapi görmeye başlarlar. Genellikle bu ‘bir şey’ Şiron’un kare açısında bahsedilen olaydır.


Kapanış Karesi, Transit Şiron’un turunu tamamlamadan önce natal pozisyonuna yaptığı kare: Burada sembolik olarak Büyük Kareye benzer bir durum görülür. Bu durumda kişi durumu ilk tecrübe ile kaynaştırma ve bunu kendilerine göre tekrar oynatma şansına sahiptir. Bu durum Büyük Kare sırasında okulu bırakanlar için genellikle okula dönüşü temsil eder. Burç ve ev konumları kadar Büyük Karedeki olaylar da yorum için önemlidir


Şiron Retürnü (natal pozisyonuyla kavuşumu, Şiron Dönümü): İdeal olarak zihin, beden, ruh kaynaşması ve buna Şiron’un öğretici gücünün eklenmesi arzulanır. Bu aynı zamanda kişiliğin eril ve dişil özelliklerinin bir araya gelmesidir: Böyle durumlarda bir çok erkek aniden babalık rollerini aktif olarak üstlenmek isterler, bir çok kadın da toplumda kendine güvenen bir şekilde öne çıkmakta sakınca görmezler. Bu kaynaşma ve denge zamanıdır. Dönüşün önceki kısımlarında yapılan işe bağlı olarak beraberinde şok eden ama aynı zamanda aydınlatan bir olay getirebilir. Bu aşamada kendi ‘Şironik yara’larını başkalarının hizmetine sunabileceklerinin farkına varırlar. Hayatlarını anlamaya çalışarak geçirdikleri şey sahip oldukları alışılmamış tedavi etme yetisidir. Kendi hayatlarında çözülemeyen bir sorunun varlığı sürekli bir devinim içinde olmaları anlamına gelir ki bu da insanlara yardım etmek için ‘her zaman cevaplara sahip uzman’ konumundan daha avantajlıdır.


Sonraki Tur, İkinci Tur: Dönüşün her bölümü hayatta bir dönüm noktasını oluşturur--- Esas dönüşle ilişkili sembollerin yükselen bir sarmal oluşturması. Her evrenin, aşamanın, özgürlüğe doğru itici bir güç oluşturması nedeniyle genellikle ilk dönüşten çok daha kolaydır.


Ana Açılar

Güneş ile Kavuşumu: Bu zamanda kişi kendi ‘hayat hikayesini yeniden yazar’

Uranüs ile Kavuşumu: Ani, şok edici bir değişiklik, bağımsızlık ifadesi.

Plüton ile Kavuşumu: Ani ve derin büyük bir içsel değişimi bir özgürlük hissi takip eder.

Doğum gezegenleriyle yaptığı her kavuşum bir tür şok içerir: Yeni bir anlayışın takip ettiği şok; şok ve ardından çözüm; şok ve ardından kararlılık. Transitteki Şiron doğum gezegeni üzerinde rotar sayısı yapar ise, çözüm son geçişe kadar gelmeyecektir.

Kaynak: Brandi Jasmine & Anne Beversdorf

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
10-22-2008 01:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Şiron’un Oluşturduğu Açılar - Angel - 11-02-2007, 07:15 PM
Cvp: Şiron’un Oluşturduğu Açılar - qulsah - 10-22-2008 01:57 PM
RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar - aeon - 08-03-2009, 07:38 PM
Cvp: RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar - Félicé - 11-15-2009, 02:33 AM
Cvp: RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar - Félicé - 11-15-2009, 02:50 AM
Cvp: RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar - Félicé - 12-24-2009, 01:45 AM
RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar - aeon - 12-24-2010, 01:34 PM
RE: Şiron’un Oluşturduğu Açılar - Arkadaş - 11-29-2011, 06:28 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Şiron ( Chiron ) Burçlarda bluex 23 62,773 02-09-2019 11:16 PM
Son Mesaj: koçastroloji
  Şiron ( Chiron ) Evlerde bluex 29 70,494 02-19-2018 02:34 PM
Son Mesaj: shinigami
  Şiron Hakkında Bilgiler Mavi 81 111,259 11-17-2017 11:06 AM
Son Mesaj: shinigami
  Şiron ve Başak Burcu ?? astrosohbet 135 181,078 03-25-2017 11:23 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Şiron Çalışmaları ay_se 56 78,177 02-05-2012 11:46 AM
Son Mesaj: Messa
  Şiron'un Keşif Haritası aeon 20 25,792 07-22-2011 11:41 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir