Değerlendir:
  • 12 Oy - 3.42 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda
İLİŞKİLER

Yengeç Kuzey Düğümü insanının, kontrol altına alma eğilimi onun yakın ilişkilerinde büyük tuzaktır. Bu o kadar otomatiktir ki, o bunu yaptığını fark etmez bile. O her zaman iki adım önde­dir, kendi davranışını yumuşatarak diğer kişinin davranışını yönetmeye çalışır. Örneğin, eğer o partnerinin kendisini kapana kısılmış hissettiğini ve onu terk edeceğini sezerse, onun rahatla­yıp ilişkiyi sürdürmesi için bir tatile çıkabilir. Bu insan, çevresin­dekileri doyumlu ve "kontrol altında" tutmak uğruna kendi duy­gularını ve gereksinimlerini feda etmeye aşırı gönüllüdür. Ama o bunu yaptığında, hiç kimse kazançlı çıkmaz.

Kendini Kontrol Etmek

Bu insan aslında duygulara hem kendisinin hem de başkaları­nın duygusal tepkilerine karşı aşırı derecede duyarlıdır. Başkaları onu duyarsız biri olarak algılarlar, ama aslında o aşırı du­yarlıdır ve hem kendi içinde, hem de başkalarında ortaya çıkan duygularla nasıl başa çıkacağını bilmez. Diğer insanlarla "duy­gu" bağlarını güvenle ve rahatça deneyimlemesini sağlayacak bir sistem geliştirene dek, onun otomatik tepkisi ya kendisini ya da başkalarını kontrol altına almaya çalışmaktır; çünkü bu duygu­larla başa çıkma sorununu ortadan kaldırır. O ilişkiyi kontrol al­tında tutabilmek için partnerini organize etmeye çalışır, ama böy­lece onunla gerçekten ilgilenmekten kaçınmış olur. En sonunda, kendisini yabancılaşmış hisseder.
Yengeç Kuzey Düğümü insanı bilinçsizce iş görürken, an­bean olup bitenin etkileşiminden çok, pürüzsüz yürüyen bir iliş­kiyi sürdürmeye ve kendi istediği sonucu elde etmeye daha çok önem verir. O, durumu kontrol altına almak için partnerinin is­tediğini düşündüğü biçimde davranarak kendi davranışına katı sınırlamalar koyabilir. Bilinçaltı olarak, şöyle düşünür: "Beni kontrol etmene izin veriyorum; böylece, sen de benim istediğim gibi olacaksın." O, diğer kişiyle gerçek duygusal paylaşımın, bağın ve yakınlığın canlılığı pahasına, güvenebileceği, önceden tah­min edilebilir, stabil durumları yaratmaya yönelir.
Bazen bu insan duyguları bir zayıflık olarak algılar. Başkaları duygusallaştıklarında, duygular onun tüm fırsatlardan ya­rarlanmak isteme içgüdüsünü harekete geçirdiğinden, o kapa­nır ve içsel bir soğukluk hisseder! Bu olduğunda, onun yapacağı en iyi şey o durumdan bilinçli olarak yararlanmamaktır. Onun başarması gereken şey, durumu kontrol altına almaya çalışma­dan, sadece orada olmaktır. O zaman, rahatlayıp gevşedikten son­ra, gerçekten yardımcı olacak şekilde nasıl davranabileceğini iç­güdüsel olarak bilecektir.
Bu insan sorumluluk üstlenmeye o kadar alışmıştır ki, baş­kalarının duygularından sorumlu olduğunu düşünme eğiliminde­dir. O her şeyin ona bağlı olduğunu düşünür. Yine, bu da onun diğer kişiyi üzmemek için duygularını bastırmasına yol açabilir. Ama neler hissettiğini saklayarak o hiç kimseye iyilik etmemektedir. Aslında, onun duygularını ve korkularını saklaması, duru­mun tam olarak sağlığına kavuşmasını engeller. Yengeç Kuzey Düğümü insanının öğrenmekte olduğu en büyük derslerden biri, başka bir kişi uğruna kendi duygularını bastırmamaktır.
Aslında, bu insan duygularının kabul ve tasdik edildiğin­den ve gereksinimlerinin karşılandığından emin olmalıdır. Eğer o kendi gereksinimlerini karşılamazsa, başkalarına yardım ede­meyecektir. Aslında, o kendi içinde mutluluğu ve bütünlüğü bul­mak için yapması gereken şeyi yaptığında, partnerini özgür bıra­kır ve ilişkisi gelişir.

BAŞKALARINI KONTROL ETMEK

Yengeç Kuzey Düğümü insanı kendi duygusal kimliğini oluştu­rana dek, başkalarının duygularını içselleştirir: Çevresindekiler üzüldüklerinde ya da sinirlendiklerinde o da üzülür ya da sinir­lenir. O zaman, kendi kendisini kontrol altında tuttuğunu hissedebilmek için, diğer kişiyi kontrol altında tutmak ister. O bir kri­ze hemen bir öğüt vererek karşılık verir; aslında, o insanların durumun üzerine çıkmalarına yardım edebilecek yetenektedir. Ama kendi duygularını bastırma alışkanlığından dolayı, başka­larının duygularını da bastırma eğilimindedir. Birisi üzüldüğün­de ya da sinirlendiğinde onun ilk içgüdüsü o kişinin duygularını yadsımak ve onu sakin ve mantıklı olmaya zorlamaktır. Bu insa­nın çoğunlukla durumu tam olarak anlamadan sorumluluğu üstlenmek ve düzeni sağlamak gibi zorlayıcı bir eğilimi vardır. O, kendisine sorulmadan öğüt verme ayartısından kaçınmalı ve onun yerine, başkalarıyla paylaşabileceği besleyici, duygusal enerjiye odaklanmalıdır. Ve insanların değişen ruh hallerini bü­yük tablonun bir parçası olarak görüp kabul etmelidir.
Bazen bu insan, duygulardan kaçınmanın ve durumu sona erdirmenin bir yolu olarak, kendisini duygusal patlamalara kap­tırır öfkelenir, küplere biner, hakaret eder. Bilinçaltı olarak, o bu öfke patlamalarını kendi içinde yüzeye çıkmakta olan duygu­lara karşı bir savunma olarak kullanır. Aniden patlar ve bunu hemen atlatır, ama bu arada herkesin gözünü korkutmuş ve on­ları hizaya sokmuştur, böylece altta yatan duygularla başa çık­mak zorunda kalmaz. Duygusal patlamalar durumu kontrol altında tutmanın bir başka yolu olabilir. Diğerleri çatışmaya gir­mek istemezler, bu yüzden bu insana karşı çok dikkatli davra­nırlar ve bir kez daha, o kendisini yalnız ve tecrit olmuş hisse­der, ama bunun nedenini bilmez.
Bilinçaltı olarak, Yengeç Kuzey Düğümü insanı duygular­dan kaçınmaya çalışmaktadır, çünkü onlarla nasıl başa çıkacağı­nı bilmez. Onun başarması gereken şeylerden biri, kendisini ye­tersiz hissettiği durumlarla öfkelenmeden başa çıkmaktır. Yapa­bileceği bir şey, karşısındaki kişiye bilinçli olarak daha sabırlı davranmaktır. O diğer kişiyi merak edebilir ve durumu daha iyi anlamak için ona sorular sorabilir. Daha büyük tabloyu görmeye başladığında, çoğunlukla, bu süreçte herkesin duygularını hiçe saymadan bir anlaşmaya varabilir. Bazen, onun diğer kişinin po­zisyonuna saygı göstermesi direnci gevşetir ve o kişi onun iste­diği şeyi nasıl elde edebileceğini anlamasına yardımcı olur. Bu enkarnasyonda bu insan başkalarıyla zihinsel düzeyden çok "duy­gu" düzeyinde ilişki kurmayı öğrenmekte olduğundan yavaşlamalıdır. Başkalarının işitmeye açık olacakları öneriler sunmak için, o önce duygusal bir uyum oluşturmalıdır. Bu da zaman alır. Diğer kişi, duygusal olarak anlaşıldığını hissettiğinde, bu insa­nın vereceği öğüde açık olacaktır.
Yengeç Kuzey Düğümü insanı eskiden beri mükemmel öğüt­ler vermekte başarılıdır. O bir sorunu işittiğinde, başarıya ve çö­züme o kadar güçlü bir biçimde odaklanır ki, başarı ve pratik bir çözümü otomatik olarak görür. İronik bir biçimde, o çoğunluk­la, kendisinin öğrenmesi gereken sorunları olan kişileri kendisi­ne çeker. Bu insan, başkalarını beslemek üzere içinden akan ya­nıtları dinleyerek, kendisinin ne yapması gerektiğini bilecektir. Bu onun kendisini insanlara bağlı hissetmesine de yardımcı olur.
Yengeç Kuzey Düğümü insanının karşı karşıya bulunduğu seçim, kontrol etmek ya da ilgi göstermektir. Her ne zaman o bir duruma kontrol etme güdüsüyle karşılık verse, kaybeder. Her ne zaman ilgi gösterme ve destekleyici olmak isteme güdüsüyle kar­şılık verse, kazanır. Böylece, onun kendisini güvensiz hissettiği bir konuda bir telefon görüşmesi yapmadan, ya da bir duruma müdahale etmeden önce yapacağı önemli bir şey, bir an durup kendi güdüsünü tanımlamasıdır. Bu yolla, eyleme geçmek için sağlam bir zeminde bulunup bulunmadığını anlayabilir. Eğer o di­ğer kişinin iyiliğini gerçekten düşünüyorsa, etkileşime girdiklerin­de o kişi bunu hissedecek ve ona göre karşılık verecektir.

Kafayı Hedefe Takmak

Yengeç Kuzey Düğümü insanı başkalarına nasıl kontrol edici gö­ründüğünü fark etmez. O kafasını yapılması gereken şeyi başar­maya takar ve çoğunlukla eldeki göreve kendisini öylesine verir ki, işin içindeki insanların duygularını fark etmez. Sonra, diğer insanlar üzülüp sinirlendiklerinde, kendisini tecrit olmuş hisse­der ve ne olup bittiğini anlamaz.
Örneğin, büyük bir apartmanda bir daire satın almış olan Yengeç Kuzey Düğümlü bir müşterim vardı. Bu hanım, ortak mülkiyet alanının pürüzsüz bir biçimde işlemesine yardımcı ol­mak istediğinden, gönüllü olarak alan denetçilerinden biri oldu. Onun işi, haftada bir "alanı dolaşmak" ve apartman kurallarına uymayan (arabasını yanlış yere park eden, gürültü yapan, vs.) apartman sakinlerine uyan yazıları göndermekti. Müşterim işini çok ciddiye aldı ve çok geçmeden bir sürü düşman edindi. İşini yapmaya o denli odaklanmıştı ki, insanların uyarı yazıları aldıklarında neler hissedebileceklerini dikkate almayı unuttu. Yengeç Kuzey Düğümü insanı diğer kişinin perspektifini dikkate almayı ve onun yerinde olsaydı kendisinin neler hissedeceğini düşünme­yi öğreniyor. Bu onun başkalarıyla başarılı sonuçlar getirecek bi­çimlerde etkileşime girmesine yardımcı olur.
Geçmiş yaşamlardaki otoriter deneyimlerinden dolayı, o bazen başkalarına "çok ciddi" görünür. Bu her iki taraf için de bir kayıptır: Her iki insan da birbiriyle ilişki kurmaktan rahatsızlık duyar. Sorun şu ki, Yengeç Kuzey Düğümü insanı herke­sin onun istediği şeyi istediğini varsayar, böylece, hedefe ulaşıldı­ğı sürece, bunun neye mal olduğunu umursamaz. Ama diğerleri böyle düşünmezler ve az önce aldıkları "emir"in kendi plânları­na nasıl uyduğunu anlamayabilirler. Onlar görevlerinin büyük tablonun nasıl bir parçası olduğunun kendilerine açıklanmasına ihtiyaç duyabilirler. Başkaları geçmiş yaşamlarda Yengeç Kuzey Düğümü insanı kadar hedef yönelimli olmamışlardır ve bu in­san için aşikâr olan stratejileri göremeyebilirler. Dolayısıyla, bu insan yavaşlamalı ve iletişim kurmak için zaman ayırmalıdır ve bazen yanıtı bilmemeye gönüllü olmalıdır.
Örneğin, apartmandaki kadının durumunda, o hemen bir uyarı yazısı göndereceği yerde, o kişiye gidip onun kuralı anla­masını sağlayabilir ve o kuralın neden herkesin yararına oldu­ğunu anlatabilirdi. O kişiye o kuralı kendisinin nasıl uygulataca­ğını sorabilirdi. Yengeç Kuzey Düğümü insanı, "en tepedeki" po­zisyondan davranmamaya gönüllü olmalıdır; işin yapılması için başkalarının öneriler sunmalarına izin vermelidir. Bu durumda o kişi şöyle diyebilirdi: "Merak etmeyin, arabayı hemen çekerim, böylece siz de bir uyarı yazısı göndermek zorunda kalmazsınız. Bana haber vermiş olduğunuz için teşekkür ederim!" Burada amaç, hayatta "işi bitirmekten" daha başka şeylerin de bulundu­ğunu bilmektir başkalarıyla karşılıklı olarak yararlı biçimlerde bağ kurmanın doyumu vardır.

DUYGUSAL RİSKLER

Yengeç Kuzey Düğümü insanının ilişkilerinde gerçekten istediği şey, kendisini güvenli hissetmek ve olduğu gibi sevildiğini bil­mektir. Ancak, o bunu neredeyse olanaksız kılar, çünkü kendi­sini açığa vurmaz; o zaman başkaları onu nasıl tanıyabilir ve se­vebilirler ki? Bu insanın başarması gereken en büyük şey, sa­vunmasız olmasına izin vermektir. Duygularını açığa vurmayı göze alması diğer kişiye olduğu gibi, ona da duygusal kimliğini tanıtır, ama bu ona hayatını tehlikeye atıyormuş duygusunu verir bu ezici bir duygudur! Yine de, bu onun mutlu olmak, insan­larla başarılı bir biçimde ilişki kurmak ve kendisim rahat hisset­mek için atması gereken adımdır.

DUYGULARI İLETMEK

Yengeç Kuzey Düğümü insanı gerçekten yalnızlığı seven biri ola­bilir. O duygularını kabul ve tasdik etmekten o kadar çok korkar ki, başkalarının kendisine yakınlaşmalarına izin vermeyi göze almak onun için zordur. O incinmek istemez. Ancak, bu insan incinme korkusunun, en yoğun duygularını gerçekten deneyimlemekten çok daha kötü olduğunu öğreniyor. O, aşina olmadığı için duygularından kaçınır; ama duygularını açığa vurdukça, yaşamında yeni bir derinlik ve muazzam bir doyum duygusu bula­caktır. Duygular yaşama renk, öz ve anlam katarlar bu onlar olmadan bu dünyadaki yaşamın kuru, yavan ve mutsuz olacağı bütün bir kişisel zevk âlemidir.
Yengeç Kuzey Düğümü insanı duygulara yenik düşmekten ve kontrolü kaybetmekten korkar. Ancak, duygularına sürekli olarak yenik düşmekten korkmamalıdır, çünkü o sorumsuz ol­mayı hiç istemez. Kendisini olumsuz bir yöne sürüklenmiş bulsa bile, sorumluluğu üstlenme konusundaki doğal yeteneğini kullanarak bu durumdan her zaman kurtulabilir. O, duyguların ok­yanusun gelgitleri gibi geçici olduklarına güvenmeyi öğreniyor. Eğer deneyimli ve rahatsa, o sürekli olarak değişik ruh halleri ve duygular sergiler.
Duygular, yaşama başkalarıyla tam bir bağ kurmayı müm­kün kılan bir boyut katarlar. Başkalarıyla yalnızca zihinsel bağ kurmak ilişkileri acı verici bir biçimde eksik bırakır. Bu enkarnasyonda, bu insan, diğer kişinin duygularını hesaba kattığında, o kişinin tüm süptil veçhelerini daha geniş bir biçimde takdir edebileceğini öğreniyor. Ve kendi duygularını paylaşarak, o diğer kişinin onu daha tam bir biçimde takdir etmesini sağlar.
Örneğin, eğer Yengeç Kuzey Düğümü insanı birisine karşı büyük bir sevgi hissediyor, ama bunu göstermiyorsa, arada bir iletişim yoktur. Ama eğer o bunu gösterirse, o zaman her iki insan aynı dalga boyunda bağlantı kurma fırsatına sahip olur. Duygular, sözcüklerle olduğu gibi, beden diliyle de iletilir. Eğer bu in­san sevgi hissediyorsa, içinden gelen itilime uyarak diğer kişiye sarılması ya da onun elini tutması bir hata olmaz.
Bu insanın bilinçaltındaki kontrol etme arzusu çoğunlukla onu "kontrol altında" tutar, ona her zaman "doğru" olanı yaptı­rır, ama bu yalnızca onun hissetmekte olduğu şeyin realitesini erteler. O kendi amacına göre etkileyip yönlendirme güdüsüyle düşünmeye epey zaman harcayabilir: "Eğer bunu yaparsam, bu olacaktır; eğer şunu yaparsam, şu olacaktır" ve her şey bir stra­teji haline gelir. Ama o en sonunda kendisini yanlış yönlendirir ve duygularının ilişkilerinde ona rehberlik edeceğine güvenmeyi öğrenene dek yaşamın "duygu" yanından zevk alma fırsatlarını kaçırır.
Bu enkarnasyonda, Yengeç Kuzey Düğümü insanı "sosyal olarak kabul edilebilir" olan şey yerine, dürüstlüğün en önemli şey olmasına izin vermelidir. O, duygularını ifade etmediğinde ve onlara uygun davranmadığında, fırsatların "sonsuz" olmadı­ğını öğreniyor. O, bir duyguyu hisseder hissetmez onu kabul ve tasdik etmeli ve ifade etmelidir. Bu yalnız yürünülen bir yol ola­bilir, yani, çoğu kişi insanın duygularını her zaman dürüstçe ifa­de etmesini tavsiye etmeyebilir. Ama bu insan için, içtenlik tek doğru yoldur.

SAMİMİYET VE YAKINLIK

Yengeç Kuzey Düğümü insanı kendisine şunu sormalıdır: Eğer bir ilişki doğru sözlülüğe dayanmıyorsa, partnerleri zor zaman­lardan geçirecek şeyin özünde olan nedir? Bu insan samimiyeti ve yakınlığı deneyimlemek ister ve buna ihtiyaç duyar; bunu ya­ratmanın yolu kontrol edici olmaktan çok savunmasız olmaktır. Olumlu duyguları ifade etmek daha kolay olabilir, ama o korku­yu, kederi, kaygıyı, düş kırıklığını, öfkeyi ya da güvensizliği ifade etmekteki niyetinin bu duyguları haklı çıkarmak ya da sürdürmek değil, onlardan kurtulmak olduğunu hatırlamalıdır. Bu in­sanın böyle duyguları bastırması onun yararına olmaz.
Diğer düğümsel pozisyonlardaki insanlar kendileri olmakta ve duygularını açığa vurmakta zorlanmayabilirler, ama Yengeç Kuzey Düğümü insanı için bu çok cesaret gerektiren bir şeydir. O gerçek duygularını açığa vurmalı ve ifade etmelidir ve bunu sadece içsel benliğini açığa vurma güdüsüyle yapmalıdır. O za­man, eğer diğer kişi onu herhangi bir biçimde onaylamazsa, o bunun gerçek bir yakınlığı paylaşamayacağı biri olduğunu bile­cektir. Bu yaklaşım bu insanın besleyici, sıcak ve destekleyici ilişkiler geliştirebileceği insanlara onu tanıma şansını verir.
Geçmiş yaşamlarda, Yengeç Kuzey Düğümü insanı her za­man sorumlu olan kişi olduğundan, o söylediklerini ya da yap­tıklarını haklı çıkarmak zorundaydı. O, olası tüm geri tepmeleri dikkate almadan konuşmaktan sakınırdı. İyi haber şu ki, bu enkarnasyonda bu insan hiçbir şeyi haklı çıkarmak zorunda değil­dir evren ona, başkalarının buna gösterecekleri tepkinin sorum­luluğunu üstlenmeden, olduğu gibi olma ve hissettiği şeyi pay­laşma iznini vermiştir. O hissettiği şeyi neden hissettiğini bilmek zorunda bile değildir; ancak, bazen duyguları ifade etme süreci ona ne olup bittiği hakkında bir içgörü verir ya da diğer kişiye yapıcı geribildirimi destekleyen bir anlayış verir.
Yengeç Kuzey Düğümü insanının yapması gereken tüm şey, o sırada bildiklerini ifade etmektir. Örneğin: "Söylediğin şey be­ni rahatsız etti, ama nedeni tam olarak bilmiyorum." "Sen bunu söylediğinde, öfke duymaya başladım. Nedeni bilmiyorum, ama hissettiklerimi bilmeni istedim." "Kendimi sinirli hissediyorum ve çok konuşarak karşılık verir görünüyorum." "Bu konuda an­laşmış olduğumuzu biliyorum, ama durum gelişirken ben bu an­laşmadan rahatsızlık duydum." Ne olacağından korkarsa kork­sun, bu insan duygularını paylaşmayı gerçekten göze aldığında ve diğer insanların onun neler hissettiğini görmelerine izin ver­diğinde, durum karşılıklı olarak güçlendirici bir biçimde çözüme ulaşacaktır. Yengeç Kuzey Düğümü insanı karmaşık bir geçmiş yaşamlar kalıbına sahiptir, ancak bu enkarnasyonda onun için bu basit bir Doğru Hareket yoludur.

DESTEK VE EŞİTLİK

Ebeveynsel Roller

Bu insan için, güvenlik ve güven, bilinçli bir, başkalarını destekleme güdüsünden kaynaklanır. Bu destek açıkça eşitliğe dayan­dığında, onun ilişkileri çok iyi gelişir. Ancak o, geçmiş yaşamlar­da çok az geleneksel aile deneyimi geçirdiğinden, bu yaşamda yalnızca bir rolü oynamaya "saplanıp kalabilir": Otoriter/diktatör/"baba" tipi. O, sorumluluğa, organizasyona ve kontrole o denli alışıktır ki, başkalarının sorumluluğu onun kadar iyi üstle­nemeyeceklerini düşünür. Böylece, acil bir durum (hatta acil bir durum belirtisi) ortaya çıktığında, o hemen atılır ve herkesi or­ganize etmeye başlar bu otomatik bir tepkidir!
Yengeç Kuzey Düğümü insanı başkalarının nereye gittikle­rini ve ne yaptıklarını daima bilmek ister, çünkü o her durumda sorumluluğu üstlenmeye çok alışıktır. Ama o desteklemek ile baş­kalarının yaşamlarının sorumluluğunu gasp etmek arasında bir fark olduğunu öğreniyor. Onun başarması gereken şeylerden bi­ri, yargılamadan ya da durumu düzeltmeye çalışmadan, insanla­rın zaaflarını anlamaktır.
"Baba" rolünü oynama eğilimine karşı koymak için onun yapacağı en iyi şeylerden biri, besleyici, destekleyici bir "anne" rolünü üstlenmektir. Dengeyi sağlamak için, o dişi rolden öğren­melidir: Enerjiyi almalı ve samimiyetle, kalpten karşılık vermeli­dir. Bu onu yumuşatır ve diğerlerinin onun enerjisini almalarını ve ondan yararlanmalarını sağlar. Yengeç Kuzey Düğümü insa­nı, diğer insanları yalnızca kendi otoritesi açısından değil, onların güvensizlikleri açısından da anlamalıdır; o zaman o insanlar kor­kuyla sinmez ve eşit kişiler olarak ilişki kurabilirler.
İşte bir ana/baba zıtlığı örneği: Diğer kişi üzülüp sinirlendi­ğinde, Yengeç Kuzey Düğümü insanının "hükmeden baba" yanı o kişiye olumsuz duygulardan kurtulmak için ne yapacağını söy­leme eğilimi gösterir. 0, istemeden, o kişinin duygularını geçersiz kılar (o kendisine de böyle davranır), ama bu diğer kişinin kendisini kabul ve tasdik edilmemiş hissetmesine neden olur. Bu enkarnasyonda, Yengeç Kuzey Düğümü insanı empati geliştir­meyi, başkalarının duygularını anlamayı öğreniyor. O, insanları dinlemeli ve bir annenin çocuğunun acısını anlaması gibi, onla­rın acısını anlamalıdır; onun anlayışı yaranın iyileşmesine yar­dımcı olacaktır. Bir çocuğa "Öpeyim de geçsin" demek ne kadar mantıklı değilse, "Bir dahaki sefere kendini bu duruma sokmak­tan kaçın da böyle incinme," demek de o kadar mantıklı değildir. Yine de, bu ilk rahatlatıcı mesaj diğer kişinin ve onun ihtiyaç duyduğu mesajdır. Acıyı kabul ve tasdik ettikten sonra, böylece diğer kişiye onunla ilgilendiğini gösterdikten sonra, o yararlı ola­cak pratik önerilerde bulunabilir.
Geçmiş yaşamlarda, başkaları Yengeç Kuzey Düğümü insa­nına başarılarından ötürü saygı gösterdiler ve onu desteklediler. Bu yaşamda, o bunu tersine çevirmeli ve başkalarını destekleyip teşvik etmelidir. O diğer insanların gereksinimlerini karşılamak için buradadır; böyle yaptığında, kendisi gelişir ve güvenlik ka­zanır. O başkalarına yardım ettiğinde, otomatik olarak kendi ge­reksinimlerini karşılar. Başkalarını besleme sürecinde kendisi beslenir ve doyum bulur.
Tüm diğer duyguların üzerinde, bu insan reddedilmeyle ke­sinlikle baş edemez. O başkalarının duygularına karşı duyarlı ol­mayı öğreniyor olmasına karşın bu dünyaya kendi duygularına karşı aşırı duyarlı olarak geldi. Bu yüzden, herhangi bir reddedil­me belirtisine karşı abartılı bir tepki gösterir ve her şeyi çok kişi­sel olarak alır. Bunun anahtarı, daha objektif kendine daha az odaklanmış ve diğer insanların ivedi gereksinimlerine nasıl karşı­lık vereceğinin daha çok farkında olmaktır.
Örneğin, benim bu nodal pozisyonda bulunan ve bir et lo­kantasının ortağı olan bir müşterim vardı. Eğer bir müşteri ye­terince iyi pişmemiş olan bir eti geri göndermişse, o bunu kişisel olarak alır, kendisine karşı bir tavır alma olarak görürdü. Yengeç Kuzey Düğümü insanı, herhangi bir durumda kendi yeterliliğine odaklandığında, daima savunmaya geçer. O egosunu savunmayı bırakmalı ve diğer kişiyi desteklemek için ne yapabileceğine odaklanmalıdır. O başkalarını desteklemek için elinden geleni yapmaya odaklandığında, herkes kazanır ve enerji yükselir.
Duygular kimliğimizin önemli bir parçasıdır. Sizi ağlatan şey dostunuzu ağlatabilecek şeyden çok farklı olabilir. Duygula­rımız kişisel bir özelliktir ve Yengeç Kuzey Düğümü insanı duy­gularını ifade ettiğinde, başkalarının onun gerçek kimliğini tanı­malarına izin vermeye başlar. Çoğunlukla o başkalarının onun kim olduğunu görmediklerini ya da kendisi olmasına izin verme­diklerini düşünür. Aslında, başkalarının onu gerçekten tanıma­larına izin vermeyen kendisidir, çünkü farklı görüneceğinden korkar. Şaşırtıcı olan şu ki, o en sonunda kendisini açığa vurdu­ğunda ve toplumdan dışlanmayı göze aldığında, gerçekten toplu­ma ait olduğunu keşfeder.
Bu insan kalpten konuştuğunda içinden taşan duyguları ifade ettiğinde diğerlerine sevimli gelir ve onlar kaçınılmaz olarak empati ve destekle karşılık verirler. İroni şu ki, Yengeç Kuzey Düğümü insanına en kişisel gelen şey, aslında en kişi­sel olmayandır. Herkesin durumu nasıl gördüğü ve kendisinin başkalarına nasıl göründüğü ona çok kişisel görünür, çünkü ego araya girer. Ama o duygularını ve içgüdülerini ifade etti­ğinde, ego işin içine karışmaz. Bu içgüdüsel bir şeydir ego bundan kendine bir pay çıkaramaz. Bu onun düşünme sürecinden kaynaklanmaz; bu sadece dürüst bir tepkidir.

HEDEFLER

DUYGULARA GÜVENMEK

Uyumlanmak

Yengeç Kuzey Düğümü insanı geçmiş yaşamlarından gelen bü­yük bir dürüstlüğe sahiptir. O neler hissettiğini başkalarına bildirme konusunda da bu dürüstlüğü sürdürmelidir. Birçok enkarnasyonda toplumda önemli bir rol oynadığından ve kendisini ser­gilediğinden, o "birisi olmaya," toplumsal bir ihtiyacı karşıla­mak için "her şeye sahipmiş" gibi görünmeye alışıktır. Ancak, bu enkarnasyonda onun duyguları tanınmayı talep edecek ka­dar çok güçlüdür. O başkalarına soğuk ya da ciddi görünebilir, ama bu onun, bilinçaltı olarak, "her şeyin üzerinde" görünmek için duygularını yadsımaya çalışmasından kaynaklanır. Şimdiye kadar, onun duygularına set çekmesi otomatik bir şeydi, ama bu enkarnasyonda mutlu olmak için o bu tepkiyi yeniden programlamalıdır.
Bunu başarmanın bir yolu yavaşlamak ve kendini dinlemek için zaman ayırmaktır. Genellikle, o bir şey hissettiğinde, ona al­dırmaz ya da direkt olarak karşı koyar. Şimdi o kendisini bu ko­nuda yeniden eğitmelidir. Amaç, kendini, duygularını hemen ifa­de etmeye zorlamak değil, duygunun ortaya çıkması için yeterin­ce zaman tanımak ve sonra onu ifade etmektir. Bu, Yengeç Ku­zey Düğümü insanı için yürümeyi ya da konuşmayı öğrenmek gibi yenidir, bu yüzden o sabırlı olmalıdır. Bu konuda deneme yaptıkça, çevresindeki insanların onun bu yeni davranışını yü­rekten desteklediklerini görecektir. Bu başkalarını teşvik eder ve onun ilişkilerine daha çok samimiyet getirir; yüzeysel bağlar yeri­ne, gerçek bir yakınlık yaratır.
Birçok geçmiş yaşamda duygularını bastırdığı için ödüllen­dirilmiş olduğundan, bu insan duyguları bir zayıflık olarak algı­lama eğilimindedir. Ama duyguların zayıf olmakla hiçbir ilgisi yoktur; onlar yalnızca bedendeki bir tepkiyi yansıtırlar. Yengeç Kuzey Düğümü insanı, "Son derece mutlu olduğum için zayı­fım," diyebilir mi? Hayır; bu sadece bir duygudur.
İçgüdüler bu insanı hiçbir zaman doğru yoldan saptırmayacaktır. Çoğunlukla, onun duygusal tepkileri etkileşimlerinde bir­liği destekler ya da bu tepkiler gelecek zamanların doğru bir ke­hanetidir. Yengeç Kuzey Düğümü insanının korkusu, kontrolü elinde tutamayabileceğidir. Ama bu korkunun onu durdurmasına izin vermemelidir. O şöyle demelidir: "Şu anda al­gıladığım budur; hissettiğim budur." Onun içgüdüleri daima doğ­rudur. Duygularını alenen göstermesine izin verdiğinde, bu aynı zamanda "iyi karma"dır. Bu insan için, duygu olumludur ve şifa vericidir; duygularını açıkça gösterdiğinde, bu onu başkalarına sevdirir ve çoğunlukla, ilgili herkes için durumu iyileştirir.

İLETİŞİM

Yengeç Kuzey Düğümü insanı başarı içgüdüsüne sahiptir, böyle­ce, o en çok zorlandığı şeyi duygularını, korkularını ve incinebilirliğini dürüstçe ifşa etmeyi hedef olarak seçerek, bu içgüdüden yararlanabilir. Başkalarıyla bir empati bağı yaratabilmek için o bunu yapmayı öğrenmelidir. Eğer ilk başta neler hissettiğini bi­risine söylemeye çekiniyorsa, bir mektup yazarak başlayabilir. Ya da, sonuca götüren anda ne söylemek istediğini birden "unu­tursa" diye, hatırlatıcı notlar yazabilir.
Onun amacı, "duygu" tepkilerini dürüstçe, ancak karşısın­dakini suçlamadan ifade etmek olmalıdır. Örneğin: "Dün beni aramaya söz vermiştin, ama aramadın. Bu yüzden kendimi gü­vensiz ve düş kırıklığına uğramış hissettim sana beni aramanı bekleyeceğimi söylediğimden, başka bir daveti geri çevirmiştim." O, olup biten olguları ifade etmeli ve sonra bu olgular karşısında hissettiği duyguları bildirmelidir. Sonra susmalı ve diğer kişiye karşılık verme fırsatı tanımalıdır. Süreci yavaşlatmak ve hemen sonuçlara odaklanmak yerine, etkileşime uygun bir başlangıç sağlamak, iki kişinin birbirine uyumlanmasına fırsat vermelidir.
Çoğunlukla Yengeç Kuzey Düğümü insanı hep başkaları­nın yardım için bel bağladıkları güçlü kişi olmak zorunda ol­maktan ötürü sinirlenir. Kendi ihtiyaç duyduğu zamanlarda da­nışabileceği kimse olmadığı için içerleyebilir. Onun her zaman "en tepede" olmasına izin vermesi egosunu besleyip güçlendirir, bu da onun kendisini diğer insanlardan ayrı hissetmesine neden olur. Bunun anahtarı, onun, başkalarına yardım ettiği gibi, ken­disine de yardım edilmesine izin vermesidir. Ancak, o yardım kabul ettiğinde, bu genellikle dramatik bir biçimde olur: "Peki, bu gün arabanı kullanmak isterim, ama me­rak etme, onu tam iki saat sonra geri getireceğim, bir an bile ge­cikmem!" Sonradan o, diğer kişinin desteğini tasdik ve takdir et­mekten çok, arabayı geri getirmekte ne kadar sorumlu davran­mış olduğunu vurgular. O başkalarının yardımını ve ilgisini şük­ran ve sevgiyle kabul etmeyi öğreniyor. Karşılıklı dayanışmanın bir tür zayıflık olmadığını, bu dayanışmanın ona başkalarına ait olma duygusunu verdiğini, bunun da yaşamına derinlik kattığını öğreniyor.
Eğer bu insan güvensizliklerini açığa vurmazsa, başkaları­nı onu destekleme ve karşılık verme fırsatından yoksun bırakır. Ancak o korkularını ve yetersizlik duygusunu ifade ettiğinde başkaları onun gereksinimlerinin farkına varırlar. O zaman in­sanlar ona yardım etme, onunla ilgilenme ve onu şımartma fır­satı bulurlar bu enkarnasyonda bunlar Yengeç Kuzey Düğümü insanı için geçerli deneyimlerdir. Diğer birçok düğümsel grup için böyle ilgi ve yardım görmek egoyu besleyip güçlendiren bir şey olurdu. Ama Yengeç Kuzey Düğümü insanı için buna izin vermemek egoyu besleyip güçlendiren bir şey olur. Bunu değiş­tirmek sağlıklı bir alçakgönüllülük deneyimidir ve ilgili herkesi güçlendiren bir enerji alışverişidir.
Yengeç Kuzey Düğümü insanı yardım kabul etmekten ra­hatsızlık duyabilir, çünkü bu durumda tamamen sorumlu ol­madığını düşünür. Aslında, başka insanları işin içine katarak ve onların yardım etmelerine izin vererek, o bu insanların değerini onaylar. Bir kez o insanların yardım etmekten hoşlandıklarını öğrendiğinde, tüm dünya görüşü değişecektir.

SÜRECE ODAKLANMAK

Yengeç Kuzey Düğümü insanının geçmiş yaşamlarında hedef­lere ulaşmayı içeren o kadar çok deneyimi olmuştur ki, bu enkarnasyon çoğunlukla, onun sürecin zevkini çıkarmadan peş pe­şe hedeflere erişmeye çalıştığı bir yaşam haline gelir. O ne kadar çok hedefe ulaşırsa ulaşsın, bu doyum verici değildir. O, bir son­raki hedefe erişmeye çalışmak uğruna o ânı ve çevresindeki bol­luğu takdir etmeyi erteleyen, aşırı başarı yönelimli biridir.
Geçmiş yaşamlarda o azami derecede başarı kazandı, bu yüz­den, bu yaşamda onun mutluluğu hedeflerine erişerek bulması programlanmamıştır. Şimdi süreç önemlidir; mutluluk hedefe erişme sürecinde alınan zevkle gelecektir. O başlangıçlara daha çok dikkat etmeli, durumları beslemeli ve onların gelişimini gör­melidir. O, yine, başkalarının erişebileceklerinin çok ötesindeki hedeflere erişebilir, ama bunu doğru biçimde kendisi ve çevre­sindekiler için eğlenceli ve besleyici bir biçimde yapmalıdır.

Sonuçlara Karşı Araçlar

Bu, Yengeç Kuzey Düğümü insanı için bir "sonuçlar araçları hak­lı çıkarır" enkarnasyonu değildir. Kendisini güvende hissetmek için, o hedefe erişmeye çalışmaktan çok, süreçle temasta kalma­lıdır. Bu onun, istemeden, insanları istismar etmesini ya da duy­gusal olarak incitmesini de önleyecektir. Hâlâ, kontrol etme iç­güdüsü zaman zaman devreye girebilir ve o yaşamını zihninden yönetmeye çalışabilir, ama bunun ne kadar acıya neden olduğu­nu hatırlamalıdır.
Yengeç Kuzey Düğümü insanının sonuç uğruna süreci feda etme eğilimi enerjiden, canlılıktan ve kişisel zevk almaktan yok­sunluğa da yol açar. Örneğin, o başarılı bir evliliğe sahip olmaya odaklanmak yerine, başarılı bir evlilik yaratma sürecine odaklanmalıdır. Eşinin ilişkiden zevk alıp almadığını anlamak için za­man ayırmalıdır. Hedef, her bir partnerin diğerinin onun gerçek kimliğini görmesine izin verdiği, duyguları açığa vurma ve ya­kınlık yaratma yoluyla karşılıklı olarak destekleyici, mutlu bir ev­liliğe sahip olmak olabilir. O zaman nihai sonuç (başarılı bir evli­lik), onun günbegün devam eden sürecinin doğal sonucu olur.
O, eğer küçük şeyleri hallederse, büyük şeylerin kendi ken­dilerini halledeceklerini öğreniyor. Başkaları onun sürecin her adımıyla dürüstçe meşgul olmasını anlamayabilirler (onlar uzun vadeli hedeflere erişmeyi öğreniyor olabilirler), ama dünyevi ba­şarı konusunda usta olan Yengeç Kuzey Düğümü insanı, kendisi­ne ve sürecine sadık olmalıdır. O, "küçük şeyleri" hallettiğinde (örneğin, duygularını dürüstçe ifade ettiğinde; başkalarının duy­gularının farkında olduğunda; durumla duygusal olarak bağlantı­da kaldığında; süreçle ilgilenerek adım adım ilerlediğinde), ger­çekten Doğru Hareket yolunda olur.
Bu insan, yapmakta olduğu şey başkaları tarafından anlaşıl­sa da anlaşılmasa da, onaylansa da onaylanmasa da, saygı görse de görmese de, kendisinin ruhsal olarak doğru davrandığının farkında kalmalıdır. Savunmasız olmanın kendisi için ne kadar zor olduğunu ancak o bilir; o kendisine bu şekilde sadık olduğun­da, başkaları ne düşünürlerse düşünsünler, özsaygısını kazanır. Bu, dünyevi yaşamla başa çıkarken ona büyük ve dingin bir ce­saret veren yeni bir güç sağlar. O sürecinde dürüstlüğü sürdür­düğünde, başardığı şey duygusal olarak beklentilerinin çok öte­sinde doyum verici olacaktır.

Doyum İçin Hedefler

Yengeç Kuzey Düğümü insanı hedeflere erişme konusunda çok yetenekli olduğundan, onun kendi hedeflerini toplumun ya da çocukluğundaki çevresel koşullandırmanın empoze etmiş olduğu hedeflerden ayırması önemlidir. Onun hedefleri onu süreç yoluy­la mutlu eder. Düş kırıklığının yerine mutluluğu geçirmeye yar­dımcı olacak bir hedef, "eldeki bir kuşun daldaki iki kuştan iyi olduğunu" anlamak, yaşamın getirmiş olduğu şeyi takdir etmeyi öğrenmektir. Bilinçaltı hedef yönelimi onu daima "bundan son­raki şey"de doyum aramaya iter; sonuç olarak, o sahip olduğu bolluğun tadını çıkarmaz. O sahip olduğu şeyi bilinçli olarak gö­rüp takdir ettiğinde, bu daha ileri bir başarı için dengeli bir bi­çimde enerji sağlar.
Yengeç Kuzey Düğümü insanına derin doyum getirebilecek bir başka hedef, ilişkilerde duygusal bağ ve yakınlık oluşturmaya odaklanmaktır. Bu onu sürecini yavaşlatmasını ve farkındalığını kendisinin ve diğer kişinin üzerinde tutmasını sağlayacak şekil­de güçlendirir. Bu, yaşamın bir parçası olarak duygula­rın öneminin farkındalığını sürdürmek anlamına gelir.
Onun bunu yapabilmesinin bir yolu (ki bu alışılmadık du­rumlarda daha büyük güvenlik de getirecektir), bedenindeki ener­ji merkezinin yerini değiştirmeye odaklanmaktır. Yengeç Kuzey Düğümü insanı genelde yaşamsal enerjisini omuzlarından başı­nın tepesine doğru merkezlenmiş olarak tutar o "tepe ağırlıklı"dır ve içsel varlık duygusundan yoksundur. O, enerjiyi aşağıya, alt karın bölgesine getirmelidir (göbek çukurunun altındaki bölge). Günü, içindeki güç merkezinin farkındalığıyla yaşamak, onun değer duygusunu başkalarının görüşleri ne olursa olsun güç ve­rici, besleyici ve kendi içinde tamam olan bir içsel etken kılacak­tır. O enerjisini alt karın bölgesine kaydırdığında, merkezlenme meydana gelir ve onun kalbi açılmaya başlar.
Bu onun başkalarının duygusal Düş kırıklıklarına karşılık vermenin tamamen yeni bir yolunu öğrenmesini sağlar. O, olum­suz duygular karşısında kendisini hep rahatsız hissetmiş ve di­ğer kişiyi teselli etmek için ne yapacağını bilememiştir. Onun ilk tepkisi duygulara aldırmamak ya da onları bastırmak ve doğru­dan çözüm hedefine gitmek olmuştur böylece o kişi yeniden her şeyin "üzerine" çıkacaktır. Ama sihir şudur ki, eğer o diğer kişi­nin hissettiği şeyi kabul etmeyi ve anlamayı hedef olarak seçer­se, o zaman diğer kişiyi gerçekten destekleyecek ve aralarındaki bağı derinleştirecek uygun yanıtı görecektir.
Örneğin, bu düğümsel pozisyonda bulunan ve çok hoşlan­dığı bir adamla çıkan bir müşterim vardı. Her ikisi de sosyal faa­liyetin bol olduğu New York'ta yaşıyorlardı. Bir seferinde adam Minneapolis'e yaptığı bir iş yolculuğu sırasında, canı sıkılmış ve bunalmış bir halde müşterimi aradı. Müşterim onu neşelendir­mek için ne diyeceğini bilemedi ve bu kısa bir konuşma oldu. Adamın huzursuzluğuna karşılık olarak müşterim, "Bunu duydu­ğuma üzüldüm," diyebilirdi. Yengeç Kuzey Düğümü insanı, di­ğer kişinin duygularını anlayıp paylaştığında, söylenecek doğru şeyi hemen bulur. Bu örnekte, müşterim şöyle diyebilirdi: "Belki de hemen uçağa atlayıp hafta sonu için yanına gelmeliyim." Bu yanıt her iki tarafın da kazançlı çıktığı bir durum yaratırdı. Ama Yengeç Kuzey Düğümü insanı, önce diğer kişinin ifade ettiği duyguları kabul ve tasdik edene dek, duygusal durumlarda söy­lenecek "doğru şeyi" asla bilemeyecektir.

GEÇMİŞİN KALITI

Yengeç Kuzey Düğümü insanı başkalarıyla rahatlatıcı ve destek­leyici biçimlerde iletişim kurmayı öğreniyor. O, insanlara (suçlu oldukları kanıtlanana dek) lehlerinde düşünülme hakkını ver­meyi, böylece onların en iyi yanlarını ortaya çıkarmayı öğrenme­lidir. Örneğin, bu nodal grupta bulunan ve ABD'nin Güneybatısı'ndaki büyük bir lokantanın ortağı olan bir müşterim vardı. Bu beyin aşçısının aşırı içki içtiği ortaya çıkmıştı (adam işe alın­dığında bu durum bilinmiyordu) ve aşçıbaşı lokantada birkaç ay çalıştıktan sonra üç gün hapis yattı. O, serbest bırakıldıktan son­ra lokantaya geri döndü. İyi bir aşçıbaşı kolay bulunmuyordu ve müşterimin ona ihtiyacı vardı. Diğer ortak, "Hey, John, yuvaya hoş geldin!" diyerek adamı coşkuyla karşıladı. Ama benim müşte­rim soğuk davrandı. Oysa onu yeniden işe alacak olduktan son­ra, aşçıbaşına kendisini değerli hissettirmekte bir sakınca yoktu ki. Bu insan birisine ihtiyaç duyduğunda bunu kabul ve tasdik etmeyi öğrenmektedir.

ÖĞRETMEK

Yengeç Kuzey Düğümü insanı maddi dünyada hedeflerine nasıl ulaşacağının o kadar farkındadır ki, çoğunlukla, başkalarının da bu bilgiye sahip olduklarını varsayar. Ama hedef ne kadar yük­sek olursa olsun, bir hedefe nasıl erişeceğinin bu kadar çok far­kında olan başka bir düğümsel grup yoktur. Bu enkarnasyonda bu insanın amaçlarından biri, diğer insanlara hedeflere nasıl eri­şeceklerini öğretmektir. Bu alanda deneyimler geçirdiği yaşamlar sayesinde, bu in­san, başkaları bilinçaltı olarak kendi kendilerini sabote ettiklerin­de, ters etkili davranışa kapıldıklarında, ya da önemsiz konularla oyalandıklarında bunu hemen fark eder. Sorunların nasıl çözüle­bileceğini, başkalarının hedeflerine erişmek için nasıl pozisyon alabileceklerini açıkça görür. O, başka birinin gereksinimlerini gördüğünde, onun hayallerini gerçekleştirmesine yardım etmek için doğuştan var olan pratikliğini kullanabilir.
Yengeç Kuzey Düğümü insanı birisinin ters etkili bir biçim­de davrandığını gördüğünde, "o kişiyi cezalandırmak" yerine, onun işi, o kişiye hedefine nasıl erişeceğini öğretmektir. Bu insanın başkalarına katılmasının en iyi yollarından biri, onların hedefle­rini tanımlamalarına yardımcı olmak, sonra onları o hedefe eriş­meye teşvik etmektir. O başkalarının gereksinimlerine karşı bu şekilde duyarlı davrandığında, "diktatör baba" rolünden "şefkatli anne" rolüne geçer ve insanlara çok daha etkili bir biçimde erişe­bilir. O daha anlayışlı ve destekleyici olduğunda, gösterdiği gü­ven başkalarının en iyi yanlarının ortaya çıkmasına neden olur.
Aşçıbaşı örneğinde, müşterim aşçıbaşını daha iyi tanımaya zaman ayırabilirdi. O neden bir aşçıbaşıydı? Neyi başarmak isti­yordu? O lokantada çalışarak neyi kazanmak istiyordu? Eğer aşçıbaşının güdüsü eşine ve çocuğuna iyi bir yaşam sağlamak ve o lokantada çalışmasının nedeni iyi bir ün kazanmak idiyse, müş­terim onu buna destekleyici bir biçimde teşvik edebilirdi.
Sabır, Yengeç Kuzey Düğümü insanının geliştirmekte oldu­ğu bir başka niteliktir. Onun işi göstererek öğretmek, böylece di­ğer kişiyi teşvik etmektir. Geçmiş yaşamlarından ötürü, o hedefe erişme konusunda çok ustadır, öyle ki, anlayışlı bir öğretmen ro­lünü üstlendiğinde, diğerleri onu dinlerler.

DUYARLILIK VE PAYLAŞMA

Geçmiş yaşamlarda kişisel duygularını bastırmış olduğundan, Yengeç Kuzey Düğümü insanının "duygu" doğası arınmıştır. Onun "gizli bir gündemi" yoktur; onun duyguları masum, doğal bir tepkidir. Genellikle, o kendisini ifade ettiğinde, herkes rahat bir nefes alır. Onun "duygu" doğası çok açıktır ve o çoğunlukla çevresindekilerin duygularını "sezer." İşte bu yüzden, onun duy­gularını sorumlu bir biçimde paylaşması sağlıklıdır: "Bu durumda kendimi huzursuz hissediyorum"; "Bunu söylediğinde kendimi rahatsız hissettim, o bana herkesin gereksinimini gözeten adil bir karşılık gibi gelmedi." O duygularını dile getirmeyi göze aldı­ğında, herkes şifa bulur ve duygusal çekingenlikten kurtulur. Grup durumlarında, başkaları ona gelip şöyle diyebilirler: "Bu­nu söylediğinize ne kadar sevindim! Hissettiğim şey tam olarak buydu, ama bunu nasıl dile getireceğimi bilmiyordum." Bu oldu­ğunda, bu evrenin onun "doğru yolda" olduğunu onaylamasıdır onun duygularını hiç kimseyi suçlamadan sorumlulukla dile ge­tirmesi, hedefine giden yolu açmak için gereken şeyin ta kendisi­dir.
Geçmiş yaşamlarda duygusal bedenini sahiplenmeyi redde­derek, Yengeç Kuzey Düğümü insanı kendisini insan olmanın yararlarından ayırmıştır. Bazı bakımlardan, o kendisini insan ır­kının bir parçası olarak bile hissetmeyebilir. O amacı, başarıyı, sorumluluğu anlar ama ne için? İnsan olma deneyiminde ödül gerçek değer nerededir? Bu, insanın duygusal benliğiyle hisset­tiği ruhen besleyici ve hassas duygulardadır. Her dışsal deneyim ondan kaynaklanan içsel duygusal dolum (şarj) olmadan boş­tur. Ve bu duyguları bir başkasıyla paylaşmak deneyimlerin en coşku vericisi ve en güzelidir.
Duygularından koparak, bu insan insanlarla duygusal bir ba­ğı tanımaktan ve ona sahip çıkmaktan kaynaklanan mutluluğu, doyumu ve ait olma duygusunu kaçırmaktadır. O, insan ailesin­den sorumlu olmaktan çok, bu ailenin bir parçası olmanın yarar­larına ve zevklerine sahip çıkma hakkını kazanmıştır. Onun için yavaşlamak ve bir insan bedenine sahip olmanın en besleyici ödü­lünü devşirmek duyguyu hissetmek son derece uygundur.

İYİLEŞTİRİCİ TEM ŞARKI

Müzik, riskler almamızı duygusal olarak destekleme konusunda güçlü bir araç olduğundan, her düğümsel grup için, onun enerji­sini olumlu bir biçimde değiştirmesine yardımcı olmak amacıyla şifa verici bir şarkı yazdım.

YOLDA

Bu şarkının mesajının, Yengeç Kuzey Düğümü insanını riskler almaya ve savunmasız olmaya, duygularını açığa vurmaya ve böylece kendisini arzuladığı duygusal olarak doyum verici etkile­şimlere açmaya teşvik etmesi amaçlanmıştır.
Seçilmiş şarkı sözleri:
Bana öyle geliyor ki
Nerede durduğumu öğrenebilmemin tek yolu
Neler hissettiğimi
Sevdiğim insanlara dürüstçe açıklamaktır
Değişim her şeyi açıklığa kavuşturacaktır
Risk al ve sihrin ortaya çıktığını gör!
Yuvaya geri dönüş yolu çok uzundur
Geldiğim yere geri dönmek...
Ama ben yoldayım!
Büyümek, yuvaya geri dönüş yolunda
Akışa yeniden katılmak için
Bildiğimi sandığım her şeyi
Yarıp geçmek olagelmiştir!

05-01-2012 04:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda - astrosohbet - 05-01-2012 04:24 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay Düğümü Transitleri Venüs 29 126,351 03-14-2019 04:38 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Kuzey Ay Düğümü Yay Burcunda astrosohbet 11 20,217 10-02-2018 09:45 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü açıları Yakamoz 62 232,087 07-03-2018 09:52 PM
Son Mesaj: Libra
  Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda astrosohbet 5 15,148 04-24-2018 05:18 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda astrosohbet 12 17,133 05-18-2014 05:52 PM
Son Mesaj: kalorifer
  Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda astrosohbet 7 13,242 05-01-2012 09:53 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda astrosohbet 3 10,234 05-01-2012 05:12 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda astrosohbet 4 9,785 05-01-2012 04:53 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda astrosohbet 4 8,597 05-01-2012 04:44 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Aslan Burcunda astrosohbet 4 17,710 05-01-2012 04:40 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir