Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.18 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda
KİŞİLİK

SAVAŞÇI NİTELİKLERİ

Kişisel başarı, kendi kendine yeterlilik ve bağımsız hareketle ge­çen enkarnasyonlar, takım çabasının ve partnerliğin farkında ol­mayan bir bilinçle sonuçlanır. Terazi Kuzey Düğümü insanı bir­çok enkarnasyonda savaşçı rolünü oynamıştır. Savaş meydanın­daki bir savaşçı başka kişilerle ilgilenmez, yalnızca hayatta kal­mayı ve düşmanı öldürmeyi düşünür. O bir yoldaşına, bir silah ar­kadaşına bir göz attığında bile gafil avlanıp öldürülebilir. Bu yüz­den, onun tüm bilinci kendisine yönelmiştir: Kendi bedenine, sa­vaşma yeteneğine, kendisinin hayatta kalmasına odaklanmıştır.
Bu insan şimdi abartılı bir hayatta kalma dürtüsüne ve "sa­na karşı ben" zihniyetine sahiptir. Onun tüm bildiği şey budur. O rekabetçidir, hedef yönelimlidir, taktikçidir, kendi yaptıkların­dan ya da olup bitenlerden nasıl etkileneceğinin daima farkın­dadır. Başkalarıyla birlikte olmayı, başkalarını sevmeyi ve sevil­diğini hissetmeyi çok ister, ama bunu nasıl yapacağını bilmez. Benlik duygusuna sımsıkı sarılır ve onu bırakmaya çekinir, çün­kü "savaş"ın her an başlayabileceğinden korkar ve hayatta kal­mak için güçlü ve tetikte olması gerektiğini hisseder.
Ama bu insan bunun bir savaşçı enkarnasyonu olmadığını anlamalıdır. Ortada, onu yok edecek ya da ondan bir şeyler alıp götürecek hiç kimse yoktur. O her tarafta yoldaşlarının bulunduğunu fark etmelidir. Onun bu enkarnasyondaki işi diğerleri­nin savaşları kazanmalarına yardım etmektir ve Terazi Kuzey Düğümü insanı başkalarına yardım ederek kazanır.
Tüm o savaşçı yaşamları boyunca, bu insan sevgiyle teması, diğer insanlarla birlikte çalışma yeteneğini yitirdi. Bu yüzden, o bu yaşama kendisini başkalarıyla işbirliği yapma ve ilişki kurma konularında beceriksiz hissederek geldi. Ama o bu konuda tasalanmamalıdır, çünkü onun tüm doğum haritası insanlarla yeni­den bağ kurmasını sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Nereye gittiğini bildiği sürece, eski alışkanlıklar onun yolunu kesmeye­cektir. Aslında, tüm bu enkarnasyon onun için partnerlikle ilgili­dir ve bunu anlamak için birçok fırsatla karşılaşacaktır, çünkü evlilik ve partnerlik fırsatları ona kolayca gelecektir.

Sert Disiplin

Geçmiş yaşamlardaki savaşçı deneyimlerinden ötürü, Terazi Ku­zey Düğümü insanı, diğer düğümsel gruplardaki kişilere yabancı olan "soru sormak yok saçmalık yok" disiplinini geliştirmiştir. Onun orduda geçirmiş olduğu yaşamlar kılık kıyafetin ve kişisel eşyanın düzenli olmasını vurgulardı, bu yüzden bu insan bu enkarnasyona çevresinde ve yaşamında düzene değer vererek gel­di. O disipline ve katı sınırlamalara güçlü bir biçimde dayanabilir ve başkalarının da aynı cezaya ve yoksun bırakılmaya katlan­maya gönüllü olmaları gerektiğini düşünür. Kendisinin yüklen­meye hazır olduğu kısıtlamaları ve özverileri başkaları kabul et­mediklerinde, onun için bunu anlamak zordur bu onun ilişkile­rini bozan bir etkendir.
Başka hiçbir düğümsel grup, katı kişisel disiplin ve yoksun­luk koşulları altında aynı, yapıcı eylemde bulunma kapasitesine sahip değildir. Aslında, Terazi Kuzey Düğümü insanı kötü ko­şullar altında hayatta kalma mücadelesiyle gelişir. Bu onun için "çok heyecan verici" bir durumdur! Bir hedefe kişisel özveriyle erişmenin, kendi kaynaklarını kullanmanın, sınanmanın ve mu­zaffer olarak çıkmanın yoğun dramı ona onaylanma duygusu verir. Bu insan öylesine güçlü bir benlik duygusuna sahiptir ki, herkesin onun gibi olduğunu imgeler ve bilinçaltı olarak, tıpkı kendisi gibi bir partner arar. Diğer kişi aynı nitelikleri sergile­mediğinde ise çok düş kırıklığına uğrayabilir ve kendisini aldatıl­mış hissedebilir.
Terazi Kuzey Düğümü insanının bu enkarnasyonda öğren­diği derslerden biri, bireysel farklılıkların güzelliğidir. Onun kim­liği ve bir ilişkiye sunabileceği şey diğer kişinin kimliğinden ve ilişkiye sunabileceği şeyden çok farklı olabilir. Onun başarması gereken şey, bireysel farklılıklara dikkat etmek ve diğer kişinin ilişkiye getirdiği güçleri takdir etmektir. Bunun olabilmesi için, o önce kendi güç tanımını yeniden incelemelidir.
Savaşçı tarzında geçirilen birçok enkarnasyondan ötürü, onun güç tanımı genelde yalnızca şunları içerir: Cesaret, yoğun çaba, özveride bulunmaya ve yoksunluğa katlanmaya gönüllü ol­ma, hedefe yüzde yüz odaklanma, hemen sonuç almakta ısrar et­me, dürtüsel inisiyatif (kahraman zihniyeti), yüksek enerji halleri ve kişisel riskler almaya gönüllü olma.
Oysa bu insanda olmayan, partnerin onun yaşamına geti­rebileceği başka güçlerde vardır. Bunlar, hedefe ulaşma sürecini takdir etme yeteneğini (bu, Terazi Kuzey Düğümü insanını ya­vaşlatabilir ve ona daha çok dayanma gücü verebilir); iletişim be­cerilerini (bu uyum ve anlayış yaratabilir); empatiyi (bu, Terazi Kuzey Düğümü insanının en nihayet kendisini insanlara aitmiş gibi hissetmesini sağlayabilir); neşe ve oyunbazlığı (bu bir hedefe erişme sürecini zevkli ve eğlenceli kılabilir); analitik yetenekleri ve ayrıntılarla çalışma kapasitesini; diplomasiyi; başkalarının ge­reksinimlerine karşı duyarlılığı; sinerji yaratma yeteneğini (bu her iki tarafı da çok güçlendirebilir); bir serüven duygusunu; yö­neticilik becerilerini; yaratıcılığı ve şefkat kapasitesini (bu, Tera­zi Kuzey Düğümü insanını iyileştirebilir) içerir.
Bu enkarnasyonda, bu insan başarı ve doyum için başkala­rıyla partnerlik yapmalıdır. Onun partnerliğin yararlarını gör­mek için yapması gereken şey, başkalarının ondan farklı olan yan­larını takdir etmektir.

ÖFKE PATLAMALARI

Terazi Kuzey Düğümü insanı öfke patlamalarına düşkündür ve bu onun kurtulması gereken bir eğilimdir. O bir çocuk gibi ça­buk öfkelenir. İstediği şeyi elde edemediğinde, diğer kişiye istedi­ğini kabul ettirmek için bağırıp çağırabilir. Eğer diğer kişi dire­nirse, o istediği şeyi elde edene dek durumu tırmandırır.
Ancak, kendisinin kazandığı, karşı tarafın kaybettiği du­rumlar yaratmak bu insan için iyi sonuç vermez. Uzun vadede, böyle durumlar onu yakın olmak istediği kişilerden ayırır. O, is­tediği şeyi, diğer kişinin kaybetmesi pahasına "kazandığında," bunun bedelini öder diğer kişi böyle şiddetli taktiklere karşı sa­vunmasız olmak istemediği için kendisini kapatır ve kabuğuna çekilir. Terazi Kuzey Düğümü insanı, diğer kişiye vermiş olduğu zarardan tümüyle habersiz, gülücüklerle ortaya çıkabilir. Diğer kişinin onun için mutlu olması gerektiğini sanır, çünkü sonuçta, o "kazanmıştır." O, hiç kimsenin göz korkutarak ve öfkeyle ka­zanamayacağını öğrenene dek, birçok acı ders alacaktır. Başka­larına saldırarak kazanılan zaferler, o insanların artık Terazi Ku­zey Düğümü insanıyla ilişkiyi sürdürmek istememeleriyle sonuçlanır ve ondan sonra bu insan ilişkilerinde o çok imrendiği kar­şılıklı alışverişi, enerjiyi ve takdiri bulamaz.

Karar Vermek

Bu insan hızlı karar verme eğilimindedir. Yalnızca kendisini ve kendi hedeflerini hesaba kattığından, o hemen harekete geçme­ye alışıktır. Genellikle, diğer insanlar üzerindeki etkisinin farkın­da değildir ve farkına varmadan, kendi hedeflerine ulaşmak için insanları kullanabilir. Ancak, bu onun için kötü geri tepmelere neden olur, çünkü bu diğerleri için çok acı vericidir.
Bu insan, başkalarının onu desteklemelerini sağlamadan ka­rarlar verdiğinde, diğerlerinin enerjilerinden ve fikirlerinden ya­rarlanmamış olduğu için, istediği şeyleri elde edemeyebilir. Ey­leme geçmeden önce, o karar verme sürecine başkalarını da katmayı hatırlamalıdır. Onun bu sürece başkalarını katmak iste­memesi, kısmen, "insanlar temelde bana karşıdır" şeklindeki o eski savaş meydanı zihniyetinden kaynaklanır. Bu yanlış düşü­nüş uygun iletişim anlayışıyla ortadan kaldırılabilir başkalarına karşılıklı olarak yararlı olacak biçimde nasıl davranabilir? Bir za­manlar, bu düğümsel gruptan bulunan bir müşterim bana şöyle bir itirafta bulunmuştu: "Evliliğim üzerinde kendi başıma çalış­makla o kadar meşgulüm ki, kocamı göremiyorum, onu işitemi­yorum, onun kim olduğunu bilmiyorum!" Oysa bu konuda diğer kişiye danışmak bu insan için çok daha kolay olurdu.
Karar verirken başkalarını dikkate almamak Terazi Kuzey Düğümü insanının gereksiz yere acı çekmesine neden olabilir. O istediği şeyi elde edememekten o kadar çok korkabilir ki, istediği şey için mücadele ederken acımasız olabilir. Eğer durup, plân yap­ma sürecine diğer kişiyi de katarsa, o kişinin onun eyleme geç­mesini engelleyeceğinden korkabilir. Onun anlamadığı şey, baş­kalarını dikkate almanın kendi gündeminden vazgeçmek anla­mına gelmediğidir. Bu, diğer kişinin kaygılarını umursamak ve her iki tarafa da doyum verecek bir uzlaşmaya varmak için çaba göstermek anlamına gelir.
Örneğin, bu düğümsel grupta bulunan bir adamla bir ilişki içinde olan bir müşterim vardı. Onlar yaklaşık bir yıldır sadakat içinde birlikte yaşıyorlardı. Bir gün adam gitmesi gerektiğini ve o gece eve geç döneceğini söyledi. Müşterimin sezgileri çok güç­lüydü ve hissettiği şeyi şöyle dile getirdi: "David, sen başka bir kadınla sevişeceksin!" Adam ona kızdı (bu insan kolayca yalan söyleyemez ve yakalandığında sinirlenme eğilimi gösterir). Müş­terim, ne olup bittiğini anlamak için ona sorular sormaya başla­dı, ama adam hedefine öylesine kilitlenmişti ki, onunla konuş­mak için zaman ayırmayı reddetti. O, diğer kadınla olan rande­vusuna geç kalmak istemiyordu, böylece meseleyi çözülmeden bıraktı. Saatler sonra adam müşterime telefon ederek bol bol özür diledi: O bir hata yapmıştı, müşterimi seviyordu, o onun bir tanesiydi, böyle bir şey bir daha asla olmayacaktı. Ama artık çok geçti müşterimin kalbi ona kapanmıştı ve o çoktan ayrılmaya karar vermişti. Müşterime göre, onun kalbinin kapanmasına ne­den olan şey o olay değil, adamın olayı ele alış biçimiydi. O, ada­mın durumu onunla konuşacak kadar onun duygularını umur­samamasını bağışlayamamıştı. Bu düğümsel gruptaki insan ken­disini partnerinin görüşlerine kapattığında, her iki taraf da kay­beder.

YAŞAMI SÜRDÜRMEK

Terazi Kuzey Düğümü insanı yaşamı sürdürme (hayatta kalma) konusunda aşırı kaygılanabilir, ama bu enkarnasyonda böyle bir odaklanma uygunsuzdur. O, yaşamı nasıl sürdürebileceğini çok­tan öğrenmiştir; şimdi diğer insanlara yardım etmek, enerji ve güven vererek güçlendirmek için burada bulunmaktadır. O böy­le vererek, büyük bir özgüven ve huzur kazanır.
Bu insan savaşçı olarak öğrendiği her şeyi uygulamak ve onları başkalarıyla ilişkilerde yapıcı bir biçimde kullanmalıdır. Bu, silahlarını bırakmak ve yoldaşlarının ne durumda olduklarını görmek için çevreye bakmak anlamına gelir. Yanındaki kişi sava­şa girmeden önce sırtının sıvazlanmasına mı ihtiyaç duymakta­dır? Onun işi, kazanmaları için diğer kişileri güçlendirmektir. Ve hiç kimse başkalarının kazanmalarına yardım etme konusunda Terazi Kuzey Düğümü insanından daha donanımlı değildir.

NARSİSLİK

Terazi Kuzey Düğümü insanı narsislik eğilimine karşı dikkatli olmalıdır. O kontrol onun elindeymiş ve başkalarının hayran ol­dukları niteliklere sahipmiş gibi bir tavır takınır. Başkaları ona iltifat ederler ve o kendisini iyi hisseder, ama daima, gerçek ben­liğinin ve gerçekte hoşlandığı şeyin yansıttığı imaja aykırı düşebi­leceğinden gizlice korkar. Bazen o çevresine, "görünüşlerinden" ötürü kabul edilebilir kişileri toplar. Örneğin, bu düğümsel grup­ta bulunan ve şişman kadınları çekici bulan bir müşterim vardı, ama o arkadaşlarının bunu öğrenmelerini istemezdi, çünkü onunla alay edeceklerinden korkardı. O gerçek arzusunu bir sır olarak sakladı, çünkü bu yansıtmak istediği imaja uymuyordu.
Bu insan başkalarının onun görünüşünü övmelerinden hoş­lanır; bu yüzden, beğenildiğini düşündüğü kalıplaşmış tipi oynar ve insanların bunu görmelerini ve onun egosunu besleme­lerini bekler. O, başkalarına çekici gelmek istediğinden, imajını diğer kişiye çekici geleceğini düşündüğü biçimde değiştirir. Ama bu süreç onun diğerlerinin onu olduğu gibi sevip kabul ettikle­rini bilmekten gelen gerçek bir içsel güven duygusu kazanması­nı engeller. O kendisini açığa vurmayı göze almadıkça, bunu hiç­bir zaman öğrenemeyecektir.
Terazi Kuzey Düğümü insanı kendisine aşık olma, bu aşka kapılma ve onun gerçek güvenlik duygusunu genişletebilecek olan insanları dışlama tehlikesi içindedir. O sadece kendi mutlu­luğuyla ilgilenme eğilimi gösterebilir ya da kendini beğenmişliğe kurban gidebilir örneğin, yaşamın sunacağı en iyi şeyi kazan­mak amacıyla kendisini en iyi fiziksel formda tutmaya çalışabi­lir. Onun değerleri toyca yüzeysel olabilir. Ama bu enkarnasyonda, o başka bir kişiyi gerçekten, kendisi kadar severek, ruhunun genişlemiş bir duygusunu kazanmaya programlanmıştır.

"ÖNCE BEN!"

Daha bilinçli hale gelene dek, kendisiyle, kendi kendine yeterli­likle ve kendini korumayla aşırı ilgilenmek Terazi Kuzey Düğü­mü insanının temel güdüleri olacaktır. O, oyunda bulunan diğer insanları da dikkate almalıdır. Çoğunlukla o diğer insanların kim­ler olduklarını bile bilmez, çünkü dikkatini kendi üzerinde odak­lamaya çok alışıktır. Her ne zaman o düşünmeden, dürtüsel bir biçimde "Önce ben!" dese, diğer insanlar ondan uzaklaşırlar. Ama onun doğal danışmanlık yeteneği (kendi üzerinde odaklanmayı bırakıp, başkalarını desteklemesini kolaylaştırmak için doğuş­tan sahip olduğu bir yetenek) sayesinde, insanlar kendiliklerin­den ona açılırlar. O, başkalarının sorunlarını dinlemek için zaman harcarken, kendi "adil payını" alıp almadığını düşünür. Eğer almıyorsa, kullanılmakta olduğunu düşünür. O zaman, içerleye­rek insanları itip uzaklaştırır.
Başkalarını dinlerken her şey onun güdüsüne bağlıdır. O bunu o kişiyi "başından atıp," dikkatini tekrar kendisine vermek için mi yapmaktadır? Yoksa samimi bir güdüyle, karşılığında di­ğer kişinin şifa bulmasına katıldığını bilmenin mutluluğundan başka bir şey beklemeden, yardım etmek için mi dinlemektedir?
Kazanmak için, Terazi Kuzey Düğümü insanı içsel toplum­sal uyum duygusuyla temasa geçmelidir; bu duygu onun başka­ları üzerinde odaklanmasına ve kendisine öncelik tanımayı bı­rakmasına yardımcı olacaktır.

KENDİNDEN UTANMAK

Terazi Kuzey Düğümü insanı, "olumsuz" saydığı niteliklerinden acı verici bir biçimde utanabilir ve onları yargılayabilir. İşte bu yüzden o kendisine odaklandığında güç kaybeder. Onun tüm gör­düğü şey gizlemeye odaklandığı "kabul edilemez" nitelikleridir. Ama bu süreç diğerlerinin ona yaklaşmalarını engeller. Bu insa­nın neyi sakladığını bilmediklerinden, diğerleri ona güvenmez ve geri çekilirler. O zaman, bu insan onda bir yanlışlık olduğu geribildirimini alır ki bu onun da kuşkulandığı şeydir!
Ayrıca, kendini gizleme sürecinde o başkalarını kabul et­meye tam olarak açık değildir ve bu yüzden onlarla hiçbir zaman tam olarak partnerlik edemez. O, başkaları onun gerçek benliği­ni görürlerse onu acımasızca yargılayıp reddederler diye, onlara karşı açık ve savunmasız olmaya korkar. Oysa o diğer kişiye ve o kişideki gücü ve iyiliği ortaya çıkarmak için ne yapabileceğine odaklandığında benliği diğer insanları kabul etmeye açık kalır.
Terazi Kuzey Düğümü insanının kendisini yargılamayı bı­rakıp, sadece kendisi olması onun en yüksek hayrınadır. Eğer onun pek "doğru" olmayan bazı nitelikleri varsa, diğerleri ona bunu bildirebilirler. Sonuçta, onun savaşçı enkarnasyonları ol­muştur o sosyal nezaket kuralları hakkında ne bilir ki? O, deneyimin ona öğretmediklerini bilmeyi bekleyemez. Onun, kuralları öğrenmek için, birçok enkarnasyon boyunca toplumda yaşamış olanların yardımına ihtiyacı vardır. Dürüst olarak, o değişmeyi, insanlarla bağ kurmaya başlamayı ve olumlu ilişkiler geliştirme­yi öğrenebilir. Bu insan, kendisi yerine, dünyaya ve diğer insan­lara uyumlanmalıdır. O, diğer kişinin karşılık olarak ona ne ver­diğini görmek için sadece kendisine odaklandığında, sadece ken­di eksikliklerini görür ve kendisine güveni azalır. Ama diğer kişi­yi desteklemeye ve ona şifa vermeye odaklandığında, artık ken­disinden utanmaz. O enerjisini başkalarına verdiğinde, karşılı­ğında gereksindiği onayı ve enerjiyi alacaktır. Gerçekten de, onun özgüveninin anahtarı, başkalarının özgüvenini ve coşkusu­nu artırmasında yatar.

VARSAYIMLARDA BULUNMAK

Terazi Kuzey Düğümü insanı, başkalarında neler olup bittiğini bildiğini varsayma eğilimindedir, bu yüzden çoğunlukla iletişimi atlayıp doğrudan eyleme geçer. Bu onun ilişkilerindeki güveni zayıflatır, yine de, geçmiş yaşamlardaki askeri deneyimi göz önü­ne alındığında bu anlaşılabilir bir tutumdur. Ona, "düşmana" (yani, "diğeri"ne) uzaktan bakması öğretilmiştir. O, düşmanın ha­reketlerini gözlemlemiş, ama savaşa dek onunla hiç doğrudan et­kileşime girmemiştir. Bu enkarnasyonda da o diğer kişileri uzak­tan gözlemler, onların kimliği, davranış biçimleri, hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyler, vb. hakkında varsayımlarda bulunur. Bu insan için, gerçek onun gördüğü şeydir o diğer kişi hakkın­daki "gerçekleri" varsayar ve o "gerçeklere" göre davranır. Diğer kişiyi dinlemez. Diğerinin eylemlerini, eğer kendisi onları yapıyor olsaydı ne düşünüyor olurdu diye düşünüp ona göre yorumlar.
O ayrıca başkalarını kendi sorunlarını çözme ya da hedefle­rine erişme konusunda onun kadar hızlı olmadıkları ya da onun gibi davranmadıkları için de yargılayabilir. Eğer başkaları bu ko­nuda "onun gibi" davranmazlarsa, o şöyle varsayabilir: "Benim söylediğim şeyi yapmıyorlar. Sorumluluğu üstlenmiyor ve bunu halletmiyorlar." Ama diğer kişi o sorunu kendi tarzında halledi­yor olabilir ve Terazi Kuzey Düğümü insanı neler olup bittiğini öğrenmek için ona danışmamıştır.
O, diğer kişileri onların kendilerine zarar verdiklerini gör­düğünde de yargılar. İnsanların en yüksek çıkarlarına aykırı dü­şen şeyleri neden yaptıklarını anlamaz. Onların formda kalmak, projelerini bitirmek, ya da çevrelerinde düzeni korumak için ge­rekli disiplini neden göstermediklerini kavrayamaz. Bu insan bir sorunla ilgili olarak bir şeyler yapmanın onun hakkında konuş­maktan daha iyi olduğunu düşündüğünden, diğer insanların on­lar henüz bir eylemde bulunmadıkları için engelleri aşma yete­neğini küçümser.
Terazi Kuzey Düğümü insanı herkesin kendine özgü bir tarzı olduğunu öğreniyor. O, o kadar tek amaçlı ve o kadar hedef yönelimlidir, kendisi için önemli olan hedefleri başkalarına projekte eder; sonra, onlara bu hedeflere en hızlı ve en direkt yoldan nasıl ulaşacakları konusunda akıl verir. Diğer insanlar onun öğüt­lerine uymadıklarında ise onları yargılar. O, diğerlerinin kendi gündemleri olabileceğini ve hedefe mümkün olan en hızlı biçim­de ulaşmanın yanı sıra başka değerlerin de bulunduğunu hesaba katmaz.
Bu enkarnasyonda, yargılayıcı ya da hoşgörüsüz olmak ye­rine, bu insan kendi savunmasızlığını başkalarında bulmalıdır. Eğer diğer kişi bir şeyi yapamadığını söylerse, Terazi Kuzey Dü­ğümü insanı kendi yaşamında bir şeyi yapamayacağını hissetmiş olduğu bir durumu hatırlayabilir; o zaman diğer kişiye daha çok şefkat duyacaktır. Bu enkarnasyonda, bu insan başkalarıyla ba­şarılı biçimde ilişki kurmayı onları kendi yaşamlarında zaferler kazanmaya teşvik etmeyi ve bu yönde güçlendirmeyi öğrenmeli­dir. Ama bunu başarıyla yapabilmek için, o diğer kişinin hedefle­rini, değerlerini ve iş görme tarzını keşfetmeyi öğrenmelidir.

KURALLAR

Terazi Kuzey Düğümü insanı kendi değerler sistemini oluşturur ve o kurallar ona mantıklı geldiğinden, herkesin bu standartla­ra ve kurallara uyacağını varsayar. Bu, Pandora'nın kutusudur. O "kurallara" katı bir biçimde bağlı olduğunda, sadece olumsuz şeyler vuku bulur. Diğer insanlar "kurallar"a (onun kurallarına) göre oynamadıklarında, o düş kırıklığına uğrar; diğerleri "kurallar"a direndiklerinde, o öfkelenir. Bu insan, diğer kişiye oy ver­me şansını vermediğini, ya da ona "kurallar"ın neler olduğunu bildirmediğini fark etmez.
Bazen, Terazi Kuzey Düğümü insanı diğerlerinin haksız ol­duklarını düşündüğünde, bunun nedeni diğerlerinin görünme­yen kurallara uymamalarıdır. Ancak, onun haktanırlık duygusu aslında bencilcedir, çünkü bu duygu onun kendi kurallarına da­yanır. O, başka kuralların da olduğunu fark etmelidir. Onun ku­ralları başka birinin kurallarından daha kutsal değildir.
Bu insana haksızlık yapmamak için, kurallarla ilgili soru­nun onun kabahati olmadığını söylemeliyiz. Bilinçaltı olarak, o hâlâ, herkesin son derece disiplinli olduğu ve kesin yönetmelik­lere, protokollere ve davranış biçimine uyduğu ordudadır. Terazi Kuzey Düğümü insanının bakış açısından askerliğin iyi yanı, onun kişisel olmamasıdır. O ne yapılacağını söylediğinde, diğer ki­şinin nasırına basmamaktadır sadece emirler vermektedir! Eğer diğer kişi işbirliği yapmazsa, o şöyle düşünür: "Ne yapayım, sen bir takım oyuncusu olmuyorsun."
Herkesin kuralları vardır: Standartları, fikirleri ve değerle­ri vardır. Çoğu insan fikirlerinin mutlak şeyler değil "fikirler" olduğunun farkındadır. Ama Terazi Kuzey Düğümü insanı için, onun kuralları yasadır, ona göre yaşadığı bir anayasadır. Diğer insanların kendi standartları ve fikirleri olabilir, ama onlar baş­kalarının görüşlerine yine de açıktırlar. Terazi Kuzey Düğümü insanı, çoğunlukla, kendi görüşünden başka bir görüşü göremez.
Bunun ne kadar incitici olabileceğinin bir örneği, babası Te­razi Kuzey Düğümlü olan bir kadın müşterimin öyküsüdür. Müş­terimin düğün gününde, babası koridorda ona kendi babasının (müşterimin büyükbabasının) eşlik etmesi gerektiğini bildirmişti. Çocukluk döneminde ondan gördüğü kötü muamele yüzün­den, müşterim büyükbabasından nefret ediyordu. Ama babası "kuralları" kızından daha çok önemsiyordu ve "saygı gereği" ko­ridordaki yürüyüşte ona büyükbabasının eşlik etmesinde ısrar etmişti. "Kurallar" böyleydi onlar tartışılamazdı. Adamın geç­miş yaşamlardaki askeri programlaması onun düğün gününde bile kızının duygularını hiçe saymasına neden olmuştu.
Terazi Kuzey Düğümü insanı dostları ve partneriyle birlik­te oturup, her iki tarafın kabul edebileceği kuralları saptamalı­dır. Ancak kurallar karşılıklı olarak kabul edildiklerinde, bu in­san diğer insanların bu kurallara uygun davranmalarını bekleyebilir. Ayrıca, o kurallarını paylaştığında diğerlerinin nasıl tep­ki gösterdikleri, ilişki hakkında bir hayli şeyi ve bunun uygun bir ilişki olup olmadığını açığa çıkaracaktır.
Başkalarının standartlarını ve kurallarını keşfederek, bu in­san kendi değer sistemlerini genişletebilir. Aslında, onun içsel bir özgürlük duygusu geliştirebilmesi buna bağlıdır. Bir ilişkide karşılıklı olarak kabul edilmiş kurallar olduğunda, meydana ge­len birim güçlü, verimli ve kişisel olarak ödüllendirici olacaktır. Ve ilişki kalıcı bir temele dayanacaktır.

PROJEKSİYON

Terazi Kuzey Düğümü insanı kendi kimliğiyle çok meşgul oldu­ğundan, ilişkilerde aslında kiminle ilişkide olduğunun farkında olmayabilir. O kendi kimliğini diğer kişiye projekte eder ve sonra o kişiyle ilişki kurmaya çalışır ve tabii, bu iyi bir sonuç vermez!
İnsanlar, bu insanın düşündüğü gibi çıkmadıklarında, bu onu şaşırtır. O diğer kişinin rolünü resmeder ve partner bunu oynamadığında, sinirlenir. Diğer kişinin ona karşı "adil" olmadı­ğını (yani, rolüne sadık olmadığını) düşünür. Bir kez daha, o baş­kalarıyla, geçmiş yaşamlardaki herkesin bir nesne olarak görül­düğü ve işlevini ne kadar iyi yaptığına göre yargılandığı askeri deneyimine dayanarak ilişki kurmaktadır.
Bu insan diğer kişiyi ona projekte etmiş olduğu rolün dışında görmekte zorlanır. Örneğin, bu düğümsel grupta bulunan ve yirmi üç yıllık bir evlilikten sonra, kocasının yıllar boyunca kızı­na cinsel tacizde bulunmuş olduğunu keşfeden bir müşterim var­dı. Kızı terapiye gidene dek, müşterim olan bitenleri hiç fark et­memişti. Bu tür "bilmemenin" birçok nedeni bulunabilir; ama Te­razi Kuzey Düğümü insanının durumunda, o diğer kişinin ger­çekte kim olduğunu hiç görmemiştir.
Kendi kimliğini başkalarına projekte etmenin bir yan ürü­nü olarak, o başkalarının da kendisi kadar güçlü, cömert, güven­li, disiplinli olmalarını bekler ve partneri bu özellikleri sergile­mediğinde, kendisini aldatılmış hisseder. O kendisini diğer kişi­nin yerine koymalıdır. Bu yolla, o kişinin güç, cömertlik, güven ve disiplin düzeylerini keşfedebilir ve böylece daha gerçekçi bek­lentilere sahip olabilir. Ayrıca, o diğer kişinin ilişkiye getirdiği (kendisinin sahip olmadığı) bazı olumlu nitelikleri de keşfede­cektir. Bu insan, hepimizin farklı kimlikleri olduğunu, beklen­medik ve ödüllendirici yönlerde gelişme kapasitesinin bunda yat­tığını öğreniyor.

04-29-2012 08:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Kuzey Ay Düğümü Terazi Burcunda - astrosohbet - 04-29-2012 08:10 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay Düğümü Transitleri Venüs 29 126,732 03-14-2019 04:38 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  Kuzey Ay Düğümü Yay Burcunda astrosohbet 11 20,285 10-02-2018 09:45 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü açıları Yakamoz 62 233,151 07-03-2018 09:52 PM
Son Mesaj: Libra
  Kuzey Ay Düğümü Oğlak Burcunda astrosohbet 5 15,202 04-24-2018 05:18 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Kuzey Ay Düğümü Boğa burcunda astrosohbet 12 17,244 05-18-2014 05:52 PM
Son Mesaj: kalorifer
  Kuzey Ay Düğümü Yengeç Burcunda astrosohbet 7 14,314 05-02-2012 05:11 PM
Son Mesaj: Yakamoz
  Kuzey Ay Düğümü Kova Burcunda astrosohbet 7 13,287 05-01-2012 09:53 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Kuzey Ay Düğümü Balık Burcunda astrosohbet 3 10,290 05-01-2012 05:12 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Akrep Burcunda astrosohbet 4 9,843 05-01-2012 04:53 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Kuzey Ay Düğümü Aslan Burcunda astrosohbet 4 17,759 05-01-2012 04:40 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir