Değerlendir:
  • 38 Oy - 2.79 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

12.evi irdeliyoruz..
Yazar Mesaj
luthi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 122
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #101
RE: Cvp: 12.evi irdeliyoruz..
Beatricé Yazılan:
luthi Yazılan:merkürüm vurgulu bencede evet ukalalık olmasın ama çok zekiyim cidden ama hipomanik derecede çalışıo beynim zekamı kullanamıorum tek bi konuda çünkü milyonlarca şeyi saniyede düşünüorum anlatamıorum direk aslında kafamın içi berbat ya bi konsantre olup bişeye odaklansam inanılmaz başarıorum ah bide sıkılgan ve sabırsız olmasam tam süper olur :S belgeseli çekilcek insan der çevremdekiler hatta hehehe

12.evinde Güneş olanlarda, kendine fazlasıyla dönük oluşan bir karakter olduğundan, fazla güvenme durumu da olabilir. Güneş Neptün zıt açınız var, dikkat derim. Kendini kandırmaya eğilim verebilir.

yorumlar için saol beatrice fazla güven olayım yok ya aslında sadece bu merkürdenmidir nedir çoğu insan aptal gibi gelir bana basit düşünceleri olduğunu filan düşünürüm acaipte mütevaziyimdir ama neptün açısına dikkat demişsin onun farkındayım kendi benliğim ve hayaller dünyam tamamen farklı artı içmeyi seviorum sanırım ondan =) venüs güneş ve ayım paso 180lik açı kendilerine zaten ayvayı yemişim :D
01-17-2009 05:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luthi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 122
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #102
RE: 12.evi irdeliyoruz..
ariess Yazılan:bnm 12.evim aslan , yonetıcısı gunes 7.evde . hayatım aslanlarla dolu olarak gectı :D ıstemesemde ıstesemde hayatımın her alanı onlarla dolu , yonetıcısının 7.evde olmasındanmı kaynaklanıyor acaba ? kendımde dısa vuramadıgım yonlerımı onlarla mı tatmın edıorumkı acep ? :D

kesinlikle rastlantı değil bence benimde 7. evim oğlak ve çevremdeki en iyi tüm dostlarım oğlak en iyi anlaştığımda onlar en çok kızıp darıldığımda ama ortaklıklar evi bize ipucu veriyor =)
01-30-2009 05:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luthi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 122
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #103
RE: 12.evi irdeliyoruz..
ariess Yazılan:gülücük hayatındakı erkeklerde oglakmı pekı luthı? benm erkek arkadasım aslan mesela..

şimdi 7.ev ortaklıklar evi olarakta geçtii için benim cidden hayatta en baz dostlaırm oğlaktır bir ömür boyu sürecek dosltuklar yani.. ama eşim yengeçimsi bir aslan aslandan çok yengeç yani 23 temmuzda doğduğu için benim juno yengeçte ondada ikizlerde ne tesadüf işte =) bana ztn hep su grupları denk gelior inatla
01-31-2009 02:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SeLiN Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 332
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #104
RE: 12.evi irdeliyoruz..
Asc yle kavuşumda olan gezegenler güclü çalışıyor ya peki 12.evden yada 1.evden kavuşması durumu değiştirirmi 1.evdeki ascyle kavuşan bir merkürle diyelim 12.evden 6-7 orbdan kavuşan bir merkür aynımıdır? BU çok kafamı karıştırıyor ben bir merküri olarak aşırı sosyalim benim kardeşiminde merkürü ascyle kavuşuyor ama 12.evden ve 6-7 orbdan kendisinin hiçbir konuşma problemi olmadı doğrusu sahada iyide arkadaş çevresi az diyebilirimhımm İlk etapta konuşmasıyla herkesi etkileyebilmesine rağmen bir türlü yakınlaşmak istemez güneşide yükselende hemdehımm
08-14-2009 11:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #105
Cvp: RE: 12.evi irdeliyoruz..
zamazingo Yazılan:mini Anketin 12. ev açıklaması burda mı olacak?

evet zamazingo , 12.ev değerlendirmelerini buradan yapmayı düşünüyorum.
bu konunun önceki sayfalarında gerek ben gerek diğer Yorumcu arkadaşlarım oldukça güzel paylaşımlarda bulunmuştuk diye hatırlıyorum. göz atmanızı öneririm , fikir edinmiş olursunuz , en karanlık evi aydınlatmak kolay değil ;)

09-08-2009 10:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #106
12.evi irdeliyoruz..
burası Sagitto için ha doldu ha dolacak ;)

09-30-2009 05:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #107
12.evi irdeliyoruz - Sagitto için
12.ev Akrep burcunda ve 4 gezegen orada Saklambaç oynuyor gülücük

önce genel olarak 12.ev vurgusu olan birinin olası güçlü potansiyellerine değinelim ;

- Hassaslık ( çevresinden olup bitenlerden fazlaca etkilenme )

- Çekingenlik ( özellikle sık sık inzivaya çekilme ve iç yaşamıyla ilgili paylaşımda bulunmaya çekinme , ürkeklik )

- İçe dönüklük ( dış dünyaya ait şeylerden ve günlük pratik işlerden , sorumluluklardan kaçma eğilimi )

- zihinsel ve duygusal karışıklık ( duygu ve düşüncelerin bilinçaltı okyanusu içinde dağılıyor , çözülüyor olması )

- ilhamlara , rüyalara , manevi konulara , soyut kavram ve felsefelere açık bir yapı.

--------------

* hem Güneşi hemde Ay burcunu 12.evinde kavuşum yaparken görüyoruz.
yani sen bir Yeniay kızı oluyorsun ve Yeniay 12.evinde görünüyor.

eğer ki bu Yay Yeniay'ın 12.evde değilde , 1.ev , 3.ev , 5.ev , 9.ev , 10.ev , 11.ev gibi daha dışadönük evlerde olsaydı ,

çok pozitif , dışadönük , şakacı , etrafına yenilik getiren ve taze enerjiler saçan , umutlu , çılgınlığa eğilimli , bağımsız ruhlu özelliklerden söz edebilirdik.

ancak bu potansiyelin 12.evde dış dünyadan saklandığını görüyoruz.

öyleyse diyebiliriz ki , kendi iç dünyanda neşeli bir Amine var ve dışarıya kahkahalar şeklinde yansıtmasanda içsel olarak olayların mizahi yönünü kolayca algılıyor olabilirsin.

Güneş ve Ay ikilisini anne-baba olarak ele aldığımızda , 12.evdeki anne-baba kavramlarının KAYIP olması , pasif olması , uzak olması , belirsiz olması gibi olasılıklardan söz edebiliriz ki önceki mesajlarından birinde bunu doğruladığını hatırlıyorum ve özellikle ANNE ile ilgili çocukluğuna dair problemler olmuştu diye yazdığını hatırlıyorum.

Güneş ve AY ikilisini istekler ve ihtiyaçlar olarak ele alırsak , senin isteklerinle ihtiyaçların arasında ortak noktalar olduğunu ancak 12.ev sebebiyle bu ortak noktaları netleştirmekte zorlanabileceğini söyleyebiliriz.

Güneş ve Ay ikilisi kimliğin en önemli iki fonksiyonu olarak , 12.evde saklanırken sana içe dönük bir kimlik katacağını söyleyebiliriz.
yani tipik Yay burcuna göre daha yalnız , daha çekingen , daha hayalci , daha sezgisel , daha hassas özelliklerden söz edebiliriz.

Güneşi 9.ev yöneticisi olarak görüyoruz , eğitim konularında sorumluluklarından kaçma eğilimine dikkat diyelim..

Ay burcunu 8.ev yöneticisi olarak görüyoruz , üstelik 8.evindeki Mars'ın 12.evle SU üçgenleri yaptığını görüyoruz.
yani8.evin ile 12.evin arasında güçlü bir bağlantı sözkonusu..
her ikisininde SU EVLERİ olduğunu biliyoruz ve aralarındaki bağlantılar SU ÜÇGENLERİ..
öyleyse sagitto , senin iç aleminin çok derin olabileceğini , yüzeyde görünen sevimli Yükselen Yay imajının altında Deryalar ( SU Vurgusu ) olduğunu söyleyebiliriz.
8.ev ile 12.ev bağlantıları sana psikoloji gibi astroloji gibi metafizik gibi Din gibi Ölüm ve ötesi gibi ilginç konulara eğilim vermesi muhtemeldir ki bunu görüyoruz.
mesela Kariyerinle ilgili kararsız olduğunu söylüyordun , bunca SOYUT SU enerjisi taşırken hemen pek çok konuda kararsızlık içinde olman doğaldır.
yinede 8.ev ile 12.ev arasındaki bu güçlü bağlantıları kullanabileceğin mesleki seçeneklerin sana uygun olabileceğini söyleyebiliriz.
ölüm gibi konulara dair derin bilinçaltı korku ve takıntıların olabilir , hatta pek çok konuda yaşadığın olayları zihninde bozuk plak gibi tekrar tekrar didikleme olasılığından söz edebiliriz buna dikkat et diyelim.
ne yapacağım dersen ; çok fazla uzun süre yalnız kalma , insan arasına karış , iletişim kur , ilhamlarını kağıda dök ( yada bilgisayarına ) yani SOMUT ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜNÜR adımları daha sık atmaya gayret et derim.
özellikle 5 duyunu sık sık kullanmalısın..
ne alakası var dersen , 12.ev ile 8.ev gibi SU enerjileri seni sık sık BİLİNÇALTINLA temas ettirecektir , görme-duyma-dokunma-tadma-koku alma gibi 5 duyu organın ise seni bu dünya ile temas haline getirmekte birer araç olacaklardır.
mesela ders çalışman gerekiyorsa ve kendini ders çalışırken birden hayaller aleminde aklın karışmış bir halde buluyorsan , kitaba dokun sonra gerekirse yüksek sesle oku yada mesela yazarak çalış yani sık sık dalgınlık yaşamamanın yöntemlerini geliştirebilirsin ok

Merkürün 12.evde Plütoyla kavuşum yapıyor olması , çocukluğunda kendini ifade etmekte zorluk çekebileceğini ve bu etkilerin devam edebileceğini gösterebilir.
aile içinde sana söz hakkı düşüyormu merak ettim.
merkür-plüto bağlantılarında , gizemli bir özellik vardır ve bu kavuşumun 12.evde olduğunu düşünürsek kendinden çok fazla söz etmeyen ama iyi bir dinleyici olabileceğini ve patavatsız Yayların aksine iyi sır saklayabileceğini düşünüyorum.

Merkürü 7.ev yöneticisi olarak görüyoruz..
evlilik ortaklık benzeri ilişkiler konusunda belirsizlikler olabileceğini , platonik aşklara çekilebileceğini yada gizli bir aşk yaşayabileceğini ifade edebilir.

Plütoyu 12.ev yöneticisi olarak stelyumun hem ağır abisi hemde ev sahibi konumunda görüyoruz.
Plütonun ve Akrep burcunun 12.evde olması , Plütoya has özelliklerden bazılarının saklanıyor olabileceğini gösterir.
örneğin Plütoya has Güç konusu yada Nefretini ifade etme konusu senin iç dünyanda pek temas etmediğin özellikler olabilir.

10-01-2009 07:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #108
Cvp: 12.evi irdeliyoruz..
Revenge Yazılan:benimde 12. evimde satürn ve juno var ve üstelikte yengeç burcunda çok kızdımkaramsar

juno 12.evde ve yengeçte;Partnerin kendisini zor durumda hissettiği zamanlarda senden yardım isteyebilir,kendini yanlız hiddebilirsin eşinin varlığıyla yokluğu belli olamyabilir hayatında yada biriniz diğerine daha fazla bağlı y ada biriniz daha fedakara olabilirsiniz ,ortak ilgileriniz,idealleriniz olmasa bile birbirinizi çekebilirsiniz.Sen duygusal yakınlık,ilgi bekleyebilirsin fakat ilgi ve yakınlık olmadığında ya da istenilen şekilde olmadığında huysuzluk,dugusal olarak güvende hissetmeme durumu ortaya çıkabilir.İçindeki suçluluk duygusu seni rahatsız edebilir.

Saturn 12.evde ve yengeçte;Duygulu olabilirsin ama bu duygusallığını göstermeyi başaramayabilr ya da istemezsin.Dışardan kendinden emin görünebilrsin ama zorluklar karşısında aynı tutumu sergilemeyebilirsin,yalnız kalabiirsin bu bazen senin isteğinle bazen de istek dışı olabilir,bazen gereksiz endişelerin olabilir,duygularını bastırabilirsin,gizli düşmanların tarafından suçlamalarla karşılabilirsin.
10-02-2009 12:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #109
Cvp: 12.evi irdeliyoruz - Sagitto için
Yıldırım Yazılan:önce genel olarak 12.ev vurgusu olan birinin olası güçlü potansiyellerine değinelim ;

- Hassaslık ( çevresinden olup bitenlerden fazlaca etkilenme )

- Çekingenlik ( özellikle sık sık inzivaya çekilme ve iç yaşamıyla ilgili paylaşımda bulunmaya çekinme , ürkeklik )

- İçe dönüklük ( dış dünyaya ait şeylerden ve günlük pratik işlerden , sorumluluklardan kaçma eğilimi )

- zihinsel ve duygusal karışıklık ( duygu ve düşüncelerin bilinçaltı okyanusu içinde dağılıyor , çözülüyor olması )

- ilhamlara , rüyalara , manevi konulara , soyut kavram ve felsefelere açık bir yapı.
Yine yapmışsınız yapacağınızı (; sevgili Yıldırım. Hepsi de birbirinden değerli ''anahtar'' on ikinci ev kavramları, tamamının notunu aldım. Kendi payıma, ben de teşekkürlerimi sunayım ve ne diyeyim, darısı benim ''Kalem Koleksiyonerliği'' başlığının başına :D

10-03-2009 06:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
akasya Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 39
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #110
Cvp: 12.evi irdeliyoruz..
Revenge Yazılan:benimde 12. evimde satürn ve juno var ve üstelikte yengeç burcunda çok kızdımkaramsar

12.ev (bilinçaltı-korkular, endişeler-gizli düşmanlar-kapalı mekanlar-yardım kuruluşları iç alemi bilinçdışı alanlar vs)

Şimdi yengeç +Satürn 12.ev
-yengece ( anaçlık ) +Satürn(baba) = yengeçte zararlı olan Satürn den dolayı babayı zayıf görme (özelliklerini gösteremeyen Satürn )ve neticede ailevi problemler (4.ev uranüs belki ailen seni fazla özgür bırakmıştır yada umursamamıştır)

-yengeç(kökler)+12.ev(gizli düşmanlar)= kökleri derin gizli düşmanlar +Satürn=bu köklü düşmanlardan zarar görme

-yengeç (duygusallık)+ Satürn(kısıtlama) duyguları ifade edememe +12.ev (iç âlem) =duygularını ve anaçlığını dışarıya yansıtamam bunu sadece kendi içinde yaşıyor olman ve aslında ne kadar duygusal olduğunu sadece kendinin biliyor olması

-Yengeç(çekingenlik-güvensizlik) +Satürn (buhran depresyon) depresyona girmeye yatkınlık –seni kimsenin anlamadığını düşünmen + 12.ev =kendi kendinin düşmanısındır kendi ne acıyan biri olabilirsin

- 12.ev su gurubunun evidir ve yengeçte su gurubudur 12.dolayısıyla duygular çok derinlerde hissedilir dışarıya aksettirilmez ve bu saklanan duygusallık +güven ihtiyacı 4ön planda olmayı istememe neticesi = normal bir güneş+asc aslana göre daha soğuk ve ketum bir yüz ifadesi olabilir

-12.ev Satürn = yani günlük sorumluklardan kaçma, yalnızlık eğilimi, sebebi bilinmeyen korkular endişeler, yanlış seçimler, arka plan işleri sevme görülebilir

-12.ev yengeç +Satürn =dış dünyaya gösteremediğin inatçılığın korumacılığın ve oldukça fazla karamsarlığın vardır yine içten içe kendini güvende hissetmiyor olabilirsin. Duyguların sana fazlalık gelir aile akraba eş dost sana yük gibi görünür ve bu konulara ait sorumluluklardan kaçmak istersin (misal aile kurmak istemeyebilirsin –yakın ilişkilerden kaçabilirsin )tek başına sorumsuz olmak daha cazip gelir ama ilerleyen yaşlarda yalnızlık olarak geri dönebilir dikkat derim naçizane

-Esasen duygularında ve aldığın sorumluklarında çok gerçekçi ve kalıcı olabilirsin şayet 12.evi kontrol altına alabilirsen

12.ev Yengecin yöneticisi ay 10.evde boğada =12.evde ifade edilemeyen anaçlık (bakma –besleme-koruma) dürtüleri gösterebileceğin bir meslek seçebilirsin böylece aslında ne kadar verici ve koruyucu olduğunun farkına varabilirsin çünkü 12.ev potansiyellerini bazen kişi kendi dahi bilemez ayrıca Satürn 10.ev marsla 60 açısı kendini yani enerjini ilgini yaptığın işe verebileceğini gösteriyor

Kendini keşfetmen başkalarına (sosyal alan) verdiğin hizmete bağlıdır (mesela tıp-bakıcılık gibi) keza Satürn ün burcu oğlağı 6.evde hizmet sağlık evinde görüyoruz

Ayrıca 12.ev Satürn 2.ev venüsle 45 lik açı yapmış özgüven konusunda sıkıntıların olabilir ilişkilerinde kendini kasıyor ve güvensiz hissediyor olabilirsin bunu da maddi kaynakla bağdaştırıyor olabilirsin yani ne kadar para o kadar güven diyebilirsin

Satürn Uranüs 4.ev kare bağlantısı aile –kök-akraba bağlantılarına meydan okuma isteğini yada ev aile kavramlarını farklı algılarsın ve bütün bu isteklerini ifade etmeden bastırdığın anlamına gelebilir

>> Filistin'e Selam Direnişe Devam <<
10-06-2009 01:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir