Değerlendir:
  • 34 Oy - 2.44 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #21
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Benim için önemli bir sabit yıldız hakkında araştırma yaparken nil hakkında yazılmış birşeyler buldum.
"Algol’ün her iki doğasını da net olarak sergileyen ülkemizden bir şarkıcı örneğine değinmek istiyorum. Akılda kalıcı reklam müzikleri bestecisi Nil Karaibrahimgil, bugüne kadar basına sıkça yansımayan ilişkilerinde Algol’ün yıkıcılık içeren doğasını bir ölçüde yaşamış ve yaşatmıştır (17 Ekim 1976, saat:07:30, Ankara). Karaibrahimgil’in Venüs’ü 25° Akrep burcundadır ve Algol ile partil zıt açı içerisindedir. Bilindiği gibi Venüs, Akrep burcunda zararlıdır ve bu zarar Venüs’ün Algol karşısında durmasıyla katlanarak artmıştır. Zira Karaibrahimgil’in hayatında- ilişkilerini gizli saklı yürütmesine rağmen- bunun yansımaları çok net gözlenmektedir. Başlangıçta, çalıştığı ajansın sahibi ünlü reklamcı Serdar Erener’in evli olmasını bilmesine rağmen kendisiyle bir ilişkiye başlayıp, bu evliliğin noktalanmasına ön ayak olmuştur. Serdar Erener’in yuvasının yıkıldığı sıralarda yazdığı bir şarkısında “Ben ona resmen aşığım. İyi ki, yapmışım!” diyebilecek kadar da gözükara bir yaratıcılığa sahiptir!
Şimdilerde de, 25° Akrep burcundaki zararlı Venüs’ü, birlikte çalıştığı başarılı müzisyen Ozan Çolakoğlu’nun evliliğinin noktalanmasına katkıda bulunmuştur. Bunların tesadüf olduğunu düşünenler yanılırlar. Her iki erkeğin de Karaibrahimgil’le karşılaşmadan önce evli ve bir çocuk sahibi olmaları pek rastlantı sayılmaz. Zira, Venüs 25° Akrep burcunda tüm şiddeti ve tutkusuyla, ilkel feminen doğasıyla öldürene dek sever! Bu arada, her iki başarılı erkeği de, kendi ününe ün katması adına oldukça yaratıcı şekilde kullanmıştır. Belli ki, haritasındaki Venüs etkisiyle bu vakalar son olmayacaktır. Çünkü, 7.evin yöneticisi olan Venüs, haritada 1.evde ve 7.evdeki yine Algol’e yakın duran Jüpiter’den zıt açı almaktadır. Jüpiter, Algol’ün özelliklerini daha da abartır. Kariyerinin başlangıcında Amerika’da meşhur olmayı düşünen Karaibrahimgil, eminim ki, şu an Amerika’da bir müzisyenle çalışma imkanı bulsa, ardına bakmadan koşar, gider ve bu kez uluslararası boyutta bir yuvanın yıkımına sebep olur. “Tek taşımı kendim sattım, tek kaşıma kendim kastım, basarım size hava!” şeklinde rüzgar nereden eserse oraya savrulan bir yaratıcılık ancak bu şekilde tetiklenebilir."
Astrolojiokulu.com sitesinden alıntı yaptım.
07-11-2008 01:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #22
O Hala Özgür : Nil Karaibrahimgil
[Resim: nil2.jpg]

Ne dersiniz? Nil gerçek bir müzisyen mi? Yoksa iyi bir halkla ilişkiler uzmanı mı? Gelin Nil'in yıldız haritasında kısa bir yolculuğa çıkalım.

Nil Karaibrahimgil'in haritası da yine bir çok ünlü ve başarılı kişide olduğu gibi özel yogalar ve üstün başarı kombinasyonlarıyla dolu. Ne kadar ilginç bir kişi olduğunu anlamak içinse birinci eve yani yükselen burca şöyle bir göz atmak yeterli. Bu evde 3 gezegen yerleşmiş. Bu gezegenlerden birisi Rahu . Rahu toplum içinde değişik konularla uğraşan, diğer insanlardan farklı düşünen ve yaşayan kişileri temsil ettiği için , Nil'in sanat dünyasında seçtiği kendine has tarzı anlayabiliyoruz. Birinci evde yer almış ikinci gezegen ise Mars. Mars kendisine enerji veriyor. Aynı zamanda bağımsızlığa düşkünlük verdiği için Nil'in yıllardır sürdürdüğü özgür kız imajını doğruluyor.

Birinci evde yer almış son gezegen Güneş. Şimdi burda astrolojik olarak çözülmesi pek kolay olmayan bir durum var. Bence bu da Nil' i farklı kılıyor. Öncelikle Güneş'in derecesi 00:23 . Bu bir gezegen için pek makbul kabul edilmiyor. Çünkü 29 dereceden büyük ve 1 dereceden küçük durumda olan gezegenlerin zayıfladıkları kabul edilir. Güneş derecesi zayıf olmakla kalmıyor aynı zamanda düşüş durumunda , bu da Güneş'in olumlu kalitesini tam olarak yansıtamadığı bir durumdur. Buraya kadar durum pek parlak gözükmüyor.

Ama hemen karar vermekte acele etmeyelim. Navamsa haritasına baktığımızda Güneş'in yine ana haritada bulunduğu burçta bulunduğunu görüyoruz. Bu burç Nil için Terazi burcu. Bu duruma hint astrolojisinde vargottama denir ve çok özel bir durumdur. Yani Güneş gezegeni hem zayıf hem çok güçlü değerleri aynı anda barındırıyor. Kişiliği temsil eden Güneş bu özel durumuyla Nil'in yine farklı bir kişilik yapısı olduğunu vurguluyor. Güneş gezegeninin iyi ve kötü yanlarını belki aynı anda yaşıyor.

Yükselen burcun da vargottama yaptığını görüyoruz. Yani yükselen burcu Terazi ve aynı anda Navamsa haritasının da yükselen burcu Terazi. Bu da yine yükselen burcun niteliklerine özel bir güç veriyor. Hem kişilik açısından hem de dış görünüş açısından Terazi burcunun olumlu özelliklerini dışa vuruyor.

Birinci evle ilgili mutlaka yazılması gereken diğer bir etki ise onbirinci evle ikinci evin yöneticilerinin birinci evde kavuşum yapması. Bu da özel bir zenginlik yogası. Bu kavuşuma sahip olan kişiler maddi olanaklar açısından çok olumlu. Bu yüzden bu yogaya sahip olduğu için Nil'in maddi açıdan arzularının gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

Yıldız haritasındaki başka ilginç bir kombinasyon ise birinci evin yöneticisi ile ikinci evin yöneticilerinin yer değiştirmiş olması. Bu durum da özel bir durum olarak kabul edilir ve yöneticilerinin yer değiştirmesi bu iki eve yine güç verir. Aynı zamanda birinci ve ikinci evler arasında çok sıkı bir ilişki olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu da hem maddi açıdan hem de konuşma alanında Nil'e büyük güç veriyor. Kelimelerle oynayabilme sanatında neden bu kadar başarılı olduğu bu şekilde açıklığa kavuşmuş oluyor. Venüs'ün birinci evin yöneticisi olması yani yükselen burcunun Terazi olması sanat alanında yeteneklerini ortaya koyuyor.

Son olarak meslek evine ve gelecek günlerin kendisine neler getirebileceğine değinmek istiyorum. Satürn bu yıldız haritasında 4. ve 5. evlerin aynı anda yöneticisi . 4. Ev köşe , 5. ev ise üçgen ev olduğu için aynı anda bu evlerden ikisinin yöneticisi olması gezegeni yoga karaka haline getirir. Bu da o gezegene güç verir. Satürn olumsuz bir gezegen olarak bilinse bile yoga karaka olduğu için hayat devrelerinde ve transitlerde fazla zarar vermez. Satürn Nil'in yıldız haitasında meslek evine yerleşmiş ve Ay'la beraber . Ay'da onuncu evin yöneticisi olduğu için bu kavuşum raja yoga oluşturmuş . Bu Raja Yoga Nil'e hem şöhret hem de mesleki başarı vermekte. Ay meslek evinde Nil'i gerçek bir halkla ilişkiler uzmanı yapmış . Yani toplumun nabzını tutabilen bir insan olması Ay'ın meslek evinde yerleşiminden ileri geliyor.

Son olarak kendisine bir müjde vererek analizi toparlamak istiyorum. Nil şu anda Ketu ana devresinde . Bu devre kendisini pek mutlu etmiyor olabilir. Ancak 2010 yılından sonra Venüs ana devresine gircek ve birinci evin , kişiliğinin nitelikleri kendisini göstermeye başlayacak. Bu da kendisinin altın devresi olacak. Hemen hemen tüm hayat alanlarında büyük başarı gösterecek. Özellikle maddi konularda arzularını gerçekleştirme imkanı bulacak.


15.05.2006 / Metin Özenbaş.

01-20-2009 05:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #23
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Lavinya Yazılan:"Algol’ün her iki doğasını da net olarak sergileyen ülkemizden bir şarkıcı örneğine değinmek istiyorum. Akılda kalıcı reklam müzikleri bestecisi Nil Karaibrahimgil, bugüne kadar basına sıkça yansımayan ilişkilerinde Algol’ün yıkıcılık içeren doğasını bir ölçüde yaşamış ve yaşatmıştır (17 Ekim 1976, saat:07:30, Ankara). Karaibrahimgil’in Venüs’ü 25° Akrep burcundadır ve Algol ile partil zıt açı içerisindedir. Bilindiği gibi Venüs, Akrep burcunda zararlıdır ve bu zarar Venüs’ün Algol karşısında durmasıyla katlanarak artmıştır. Zira Karaibrahimgil’in hayatında- ilişkilerini gizli saklı yürütmesine rağmen- bunun yansımaları çok net gözlenmektedir. Başlangıçta, çalıştığı ajansın sahibi ünlü reklamcı Serdar Erener’in evli olmasını bilmesine rağmen kendisiyle bir ilişkiye başlayıp, bu evliliğin noktalanmasına ön ayak olmuştur. Serdar Erener’in yuvasının yıkıldığı sıralarda yazdığı bir şarkısında “Ben ona resmen aşığım. İyi ki, yapmışım!” diyebilecek kadar da gözükara bir yaratıcılığa sahiptir!

Ben sabit yıldızların etkisini pek fazla önemsemeyen bir insan olarak Nil'in Akrep burcundaki Venüsüyle alakalı olarak aşk hayatındaki tavrına ilişkin yorumda Algol'ün etkisinin abartıldığını düşünüyorum.Nil'in aşağıdaki haritasında görüleceği gibi Venüsünün Akrepte olması dışında bir de Plutonla 45 derecelik yarıkare açısı var.Sevdi mi tutkuyla bağlanan ve o insanın kusurlarını görmeyen bir yapıda ayrıca aşkın acı vermesi riskini göze alabilen bir kişilik.Evli erkeklerle ilişki kurması bana kalırsa Aslandaki Ayın Marsla yaptığı karenin verdiği bencillikle ve Uranüsün haritasındaki güçlü konumuyla alakalı.Toplumsal kuralları dolayısıyla evli bir erkekle olmayı pek takmıyor hanımefendi.Ayrıca bi de Marsın olumsuz açılarının rekabet etme isteği verebileceği ve bu durumunda evli erkeğin eşiyle rekabet halinde olma duygusundan haz alabileceğini düşünebiliriz.Venüsün Akrepteki durumunun da yine rekabeti sevme özelliği verebileceğini düşünüyorum çünkü Koç ve Akrep burçları rekabet etmeyi en çok seven burçlardır.

[Resim: astro2gw01nilkaraibrahiqk0.th.gif]

Nin.Me.Sar.Ra
01-26-2009 07:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #24
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
(07-11-2008 01:39 AM)Simurg Yazılan:  Benim için önemli bir sabit yıldız hakkında araştırma yaparken nil hakkında yazılmış birşeyler buldum.
"Algol’ün her iki doğasını da net olarak sergileyen ülkemizden bir şarkıcı örneğine değinmek istiyorum. Akılda kalıcı reklam müzikleri bestecisi Nil Karaibrahimgil, bugüne kadar basına sıkça yansımayan ilişkilerinde Algol’ün yıkıcılık içeren doğasını bir ölçüde yaşamış ve yaşatmıştır (17 Ekim 1976, saat:07:30, Ankara). Karaibrahimgil’in Venüs’ü 25° Akrep burcundadır ve Algol ile partil zıt açı içerisindedir. Bilindiği gibi Venüs, Akrep burcunda zararlıdır ve bu zarar Venüs’ün Algol karşısında durmasıyla katlanarak artmıştır. Zira Karaibrahimgil’in hayatında- ilişkilerini gizli saklı yürütmesine rağmen- bunun yansımaları çok net gözlenmektedir. Başlangıçta, çalıştığı ajansın sahibi ünlü reklamcı Serdar Erener’in evli olmasını bilmesine rağmen kendisiyle bir ilişkiye başlayıp, bu evliliğin noktalanmasına ön ayak olmuştur. Serdar Erener’in yuvasının yıkıldığı sıralarda yazdığı bir şarkısında “Ben ona resmen aşığım. İyi ki, yapmışım!” diyebilecek kadar da gözükara bir yaratıcılığa sahiptir!
Şimdilerde de, 25° Akrep burcundaki zararlı Venüs’ü, birlikte çalıştığı başarılı müzisyen Ozan Çolakoğlu’nun evliliğinin noktalanmasına katkıda bulunmuştur. Bunların tesadüf olduğunu düşünenler yanılırlar. Her iki erkeğin de Karaibrahimgil’le karşılaşmadan önce evli ve bir çocuk sahibi olmaları pek rastlantı sayılmaz. Zira, Venüs 25° Akrep burcunda tüm şiddeti ve tutkusuyla, ilkel feminen doğasıyla öldürene dek sever! Bu arada, her iki başarılı erkeği de, kendi ününe ün katması adına oldukça yaratıcı şekilde kullanmıştır. Belli ki, haritasındaki Venüs etkisiyle bu vakalar son olmayacaktır. Çünkü, 7.evin yöneticisi olan Venüs, haritada 1.evde ve 7.evdeki yine Algol’e yakın duran Jüpiter’den zıt açı almaktadır. Jüpiter, Algol’ün özelliklerini daha da abartır. Kariyerinin başlangıcında Amerika’da meşhur olmayı düşünen Karaibrahimgil, eminim ki, şu an Amerika’da bir müzisyenle çalışma imkanı bulsa, ardına bakmadan koşar, gider ve bu kez uluslararası boyutta bir yuvanın yıkımına sebep olur. “Tek taşımı kendim sattım, tek kaşıma kendim kastım, basarım size hava!” şeklinde rüzgar nereden eserse oraya savrulan bir yaratıcılık ancak bu şekilde tetiklenebilir."
Astrolojiokulu.com sitesinden alıntı yaptım.
algol'dur algol boşatan, yoksa venüsakrep mi? olabilir... ama onda 1.de gerçi, yok ya, ben kimseyi boşatamam istemem de, hak yiyemem utangaç
03-24-2011 10:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #25
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
valla algol boşatır mı bilemem ama haritasında görmek istediğim şey uranyen enerjilerdi uranüs mars kavuşumuna kare yapan ay

haritasında uranyen enerjiler olan kişiler bu tarz şeylere yatkın olabiliyorlar bence,
yapmasalar da tuhaf karşılamıyorlar gülücük
03-24-2011 10:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #26
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
(01-26-2009 07:01 PM)Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:  
Lavinya Yazılan:"Algol’ün her iki doğasını da net olarak sergileyen ülkemizden bir şarkıcı örneğine değinmek istiyorum. Akılda kalıcı reklam müzikleri bestecisi Nil Karaibrahimgil, bugüne kadar basına sıkça yansımayan ilişkilerinde Algol’ün yıkıcılık içeren doğasını bir ölçüde yaşamış ve yaşatmıştır (17 Ekim 1976, saat:07:30, Ankara). Karaibrahimgil’in Venüs’ü 25° Akrep burcundadır ve Algol ile partil zıt açı içerisindedir. Bilindiği gibi Venüs, Akrep burcunda zararlıdır ve bu zarar Venüs’ün Algol karşısında durmasıyla katlanarak artmıştır. Zira Karaibrahimgil’in hayatında- ilişkilerini gizli saklı yürütmesine rağmen- bunun yansımaları çok net gözlenmektedir. Başlangıçta, çalıştığı ajansın sahibi ünlü reklamcı Serdar Erener’in evli olmasını bilmesine rağmen kendisiyle bir ilişkiye başlayıp, bu evliliğin noktalanmasına ön ayak olmuştur. Serdar Erener’in yuvasının yıkıldığı sıralarda yazdığı bir şarkısında “Ben ona resmen aşığım. İyi ki, yapmışım!” diyebilecek kadar da gözükara bir yaratıcılığa sahiptir!

Ben sabit yıldızların etkisini pek fazla önemsemeyen bir insan olarak Nil'in Akrep burcundaki Venüsüyle alakalı olarak aşk hayatındaki tavrına ilişkin yorumda Algol'ün etkisinin abartıldığını düşünüyorum.Nil'in aşağıdaki haritasında görüleceği gibi Venüsünün Akrepte olması dışında bir de Plutonla 45 derecelik yarıkare açısı var.Sevdi mi tutkuyla bağlanan ve o insanın kusurlarını görmeyen bir yapıda ayrıca aşkın acı vermesi riskini göze alabilen bir kişilik.Evli erkeklerle ilişki kurması bana kalırsa Aslandaki Ayın Marsla yaptığı karenin verdiği bencillikle ve Uranüsün haritasındaki güçlü konumuyla alakalı.Toplumsal kuralları dolayısıyla evli bir erkekle olmayı pek takmıyor hanımefendi.Ayrıca bi de Marsın olumsuz açılarının rekabet etme isteği verebileceği ve bu durumunda evli erkeğin eşiyle rekabet halinde olma duygusundan haz alabileceğini düşünebiliriz.Venüsün Akrepteki durumunun da yine rekabeti sevme özelliği verebileceğini düşünüyorum çünkü Koç ve Akrep burçları rekabet etmeyi en çok seven burçlardır.

[Resim: astro2gw01nilkaraibrahiqk0.th.gif]

nil,soner sarıkabadayı,f.düzağaç üçüde venüs akrepte benim gibigülücük bunu bilmeden öncede çok sevdiğim sanatçılardı.nilin ayartmak evli vs tamamda aşk ilişkileri hüsranla bitiyor:D cem yılmaz tanışmak istemiş olmamış yani cem sürdürememiş sanırımgülücük terkedildim terkedildimgülücük venüs akreplerin böyle talihsizlikleri vardır diğer ortak yerleşimleri çok incelemdim ama nilin bazı özellikleriyle benzerliklerimiz olduğunu ben hissediyorum kahkahayla umursamadan gülüşü,kendine göre doğruysa o doğrudur halleri.alçakgönüllü ama sıkılınca ardına dahi bakmaz,benim daha törpülenmiş hali ama özel hayatındaki başarısızlıkları venüs akreple alakalı diye düşündüm hatta ilk haritasını gördüğümde "ah canım demek bundanmış" dedim ve sanırım nilin yaşadıklarını en iyi ben anlayabilirim vensü akrep olarak.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
03-24-2011 10:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #27
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
ohooo, baksana bunu bilmiyordum: ayaslan; zaten herkesin onu sevmesini ister... bir de yks akrep bol ego+kibir birleşince her iki taraftan algole gerek kalmaz saskin.w
03-24-2011 10:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #28
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
1394 kodlu algoa astroidimi bu. merkür pluto kavuşumuma kavuşum jupiter 120.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
04-05-2011 02:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #29
RE: Cvp: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
(11-18-2007 05:28 PM)redroseee Yazılan:  şunu anladım nılden gülücük nerde guzel kız orda yıldırım ask

gülücük


05-25-2012 04:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #30
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
(04-05-2011 02:22 AM)ayşe kara Yazılan:  1394 kodlu algoa astroidimi bu. merkür pluto kavuşumuma kavuşum jupiter 120.

Hayır algol sabit yıldızdır , 26 derece boğada olması lazım

Nil'in Venüs Akrepi algol'ün tam karşısında zıt açı yapıyor

05-25-2012 04:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Nil Karaibrahimgil justicee 1 4,620 04-25-2018 04:09 AM
Son Mesaj: cancimini

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir