Değerlendir:
  • 34 Oy - 2.44 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
isminin Ferhan olduğunu fan club'ta öğrendim az önce. şimdi kendisi gibi güzel bir analizini yapmak istiyorum müsadenizle ;


Nil Terazi burcu ;

17 ekim 1976 doğumlu Nil , özkan uğur - tarkan - eminem gibi ünlü sanatçılarla aynı gün kutluyor doğum gününü.. belkide 17 ekim terazilerinde sanat ve karizma gibi özellikler güçlü şekilde bulunmaktadır..

terazi burcu estetiği , paylaşmayı , güzelliği ve güzel olana karşı ilgiyi , adaleti , uyumu ve romantik ilişkileri simgeler..
Nil'in güneşi 12.evde bulunuyor ve yukarıda ki terazi özelliklerini taşımakla birlikte , hayatının odak noktası gizli yani perde arkasında görünüyor.. 12.ev güneşi kendini ve esas kimliğini kameralar karşısında göstermekten pek hoşlanmayan biri yapabilir onu. 12.ev yalnızlığı simgeler , içe doğma dediğimiz ilhamları simgeler.. burada terazi burcundaki güneş , müzik alanındaki ilhamları işaret ediyor olabilir.

ay burcu aslan ve 9.evde ;

kamera arkasında beste yapan sayılı pop starlardan olan Nil , ay aslanı sayesinde kameralar ve sahne ışıkları altında da oldukça becerikli görünüyor. ay aslan burcundayken oyunculuk yeteneği verir. gururlu , gösterişli , özgüven sahibi , tutkulu ve sosyal biridir.
esas kimliği perdenin arkasını tercih etmekle birlikte , onu mutlu eden şey AY burcunun ihtiyacıdır yani bir şekilde star olduğunu kameraların ya da sevenlerinin karşısında hissetmelidir..ay aslandayken sevilmek ve beğenilmek ihtiyacı yüksektir.

Ay 9.evdeyken yurt dışı bağlantıları olabileceğini , hatta yurt dışında da star olma idealinin olabileceğini gösterir. çünkü 9.ev eğitimle , yurt dışı bağlantılarıyla , keşfetmekle ilgilidir.
9.ev aynı zamanda inançlarla ilgilidir ve sert mars - uranüs açıları sebebiyle Nil'in bu konularda aykırı bir bakış açısı olabilir..

yükselen burcu akrep

şu bakışlarındaki derinliğe ve güzelliğe bakarmısınız.. astrolojik fonksiyonların , bizlerin bakışlarına yansıdığını gözlemlediğimi daha önce söylemiştim. şimdi Nil'in bakışların da sıradışı bir auro gördüğümü belirteyim ve bakışlarının astrolojik açıklamasını yapmaya çalışayım.
yükselen burcu akrep olanların genel özelliğidir keskin bakışlara sahip olmak. Nil de FARKLI bişeyler de var.. yükselen burcuna baktığınızda müthiş yoğun olduğunu görüyoruz o bölgenin. bir sitede doğum saatini 07:15 almış ve yükselen burç yorumunu bu saate göre yapıyorum umarım doğrudur bu doğum saati..
yükselen akrebinin tam üzerinde mars - uranüs ikilisini görüyoruz. bence sarışın olmamasına karşın renkli gözlerinin astrolojik açıklaması yükselen üzerindeki bu güçlü URANÜS..
zaten hem yükselen akrep olan hemde uranüsü 1.evde olan insanların gözleri oldukça etkileyicidir bence. Nil'in bakışlarında ki çekici auronun kaynağı olarak bu akrep - uranüs etkileşimini gösterebiliriz..
herkesin bilmediği şeylerden birini söyleyeceğim , eğer doğum saati 07:15 doğruysa AY - Yükselen sert açısı onu alıngan biri yapıyor olabilir. şımarıklık yaptığında sert bi eleştiri aldığında birden ciddileşme potansiyeli olabileceğini düşünüyorum.

venüs akrepte ve 1.evinde ;

Nil güçlü bir akrep etkisi göze çarpıyor.. venüs akrepte , ilişkilerinde gizemli ve tutkulu olduğunun göstergesidir. aynı zamanda 1.evdeki venüs özellikle bayanlarda güzellik veren bir yerleşimdir.
jüpiter zıt açısı ise ilişkilerinde beklediğini bulamama gibi sorunlar verebilir..

satürn aslanda ve MC üzerinde ;

haritanın tepe noktasında bulunan satürn oldukça güçlü konumda ve Nil'in yukarıda bahsettiğimiz pop star olma özelliklerinin haricinde ona disiplin katıyor , magazinsel olaylara bulaşmadan kendi çabasıyla bulunduğu konuma geldiğine işaret ediyor. satürn başarının gezegenidir ancak bedel ister , ideal doğrultusunda uzun saatler çalışılmasını ister. Nil'de bu azim ve disiplin anlayışı var görünüyor.

şimdi Nil'e ait küçük bir transit analizi yaparak bitirmek istiyorum. Nil'in fan sitesinde onunla ilgili bazı bilgilere ulaştım.

www.nilkaraibrahimgil.net

reklam müzikleri ve filmleriyle çıkıyor karşımıza ve 2000 yılından itibaren Nil'in yükselişi hızlanıyor.
gök günlüğüne baktığımızda 2000 yılında transit plütonun 12 derece yay burcunda , Nil'in neptününe dokunduğunu görüyoruz. plüto , dokunduğu gezegeni derinleştirir , dönüştürür. neptün hayal gücüyle , yazma çizme tasarımlama kabiliyetiyle ilgilidir. sanat yeteneğini ifade eder. ve Nil'in haritasında neptünü 2.evinde yani para kazanma yeteneğinin olduğu evde görüyoruz. şunuda not edelim ; fan sitesinde ki bir yazıda onun 16 yaşında star olmaya karar verdiği yazıyordu. 16 yaşındayken yani 1992 yılında transit plüto Nil'in 1.ev venüsünün üzerinde ki venüste sanatla ilişkilendirilir. hatta neptün için venüsün bir üst oktavı derler.. dikkat lütfen ; Nil transit plüto venüsüne dokunduğunda star olmaya karar veriyor ve 2000 yılında yaklaşık 8 yıl sonra bu kez transit plüto Nil'in neptününe dokunurken reklam dünyasında ödüller alarak kendini gösteriyor..niçin transit plüto , Nil'in hayatında bu kadar önemli derseniz , cevap yoğun akrep özelliği taşımasında gizli.. biliyorsunuz ki plüto akrebin yönetici gezegeni..

ilk kasedini 2002 yılında çıkarıyor ve transid jüpiter yaz aylarında Nil'in AY'ına , kışa doğru kariyer evi olan 10.evine dokunuyor..

şimdide önümüzde ki dönemde Nil'i bekleyen bir iki öngörüde bulunayım ;

şu dönemde transit plüto , Nil'in evlilik evindeki jüpitere 150 derecelik açı yapıyor ve evlilik - ortaklık gibi konularda bazı gelişmeler olumlu yada olumsuz anlamda sözkonusu olabilir şu aylarda..

transit satürnün terazi ve akrep burçlarında bulunacağı 2010 - 2014 yılları arasında Nil'i bazı zorluklar bekleyebilir. bu zorlukları aşıp , kendini müziğe adarsa daha da çitayı yükseltebilir..
ancak kariyer anlamında çok daha başarılı olması bile , içsel olarak bu dönemde yaşayacağı zahmetlerin üzerini örtemeyecektir. bu zorlu satürn sürecinde ona SABIR , KARARLILIK VE DAHA ÇOK BAŞARI diliyorum..


11-18-2007 06:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Harika bir analiz olmuş Yıldırım-alkış Nil Karaibrahimgil çok güzel bir bayan gerçekten heleki o ışıltıı gözleri ve berrak yüzü çok hoş maşallah diyelim, yükselen burcunda yaptığın yorumda çok güzel açıklamışsın sağol, eklediğin şarkılarda çok güzelgülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-18-2007 04:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Cvp: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Beyhan Yazılan:Harika bir analiz olmuş Yıldırım-alkış Nil Karaibrahimgil çok güzel bir bayan gerçekten heleki o ışıltıı gözleri ve berrak yüzü çok hoş maşallah diyelim, yükselen burcunda yaptığın yorumda çok güzel açıklamışsın sağol, eklediğin şarkılarda çok güzelgülücük

beyhan sunu anladım nılden gülücük)nerde guzel kıs orda yıldırımask sımdı ona sorsan ne yapayım yukselenım terazı dergülücük)yıldırm kendı arastırdıgı harıtalara bı bakıyorum güzellerı yorumluyogülücük)gülücük)terazı yı bıraktım yaydan olsa gerek-okbı yerde okumustum yaylar cevreden dıkkat cekermıs enerjılerı konusmaları agalıkları gülücük)

YILDIZ HARITAM
11-18-2007 05:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
yıldırım kim çapkınlık kim arkadaşlar iftira atmayın.....:pgüya kendisi öyle der ama benden başkalarıda çıktı nihayet ona çapkın imasında bulunan ohhhhh...gülücük)gülücük)..ewet redrosee nerde güzel orda yıldırım....-ok..çok ünlü yengemiz var yani anlayacağın bir iki değil oooooogülücük)gülücük)gülücük)

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
11-18-2007 05:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
Cvp: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
redroseee Yazılan:
Beyhan Yazılan:Harika bir analiz olmuş Yıldırım-alkış Nil Karaibrahimgil çok güzel bir bayan gerçekten heleki o ışıltıı gözleri ve berrak yüzü çok hoş maşallah diyelim, yükselen burcunda yaptığın yorumda çok güzel açıklamışsın sağol, eklediğin şarkılarda çok güzelgülücük

beyhan sunu anladım nılden gülücük)nerde guzel kıs orda yıldırımask sımdı ona sorsan ne yapayım yukselenım terazı dergülücük)yıldırm kendı arastırdıgı harıtalara bı bakıyorum güzellerı yorumluyogülücük) terazı yı bıraktım yaydan olsa gerek-okbı yerde okumustum yaylar cevreden dıkkat cekermıs enerjılerı konusmaları agalıkları gülücük)

arkadaşlar geçtiğimiz hafta testere filminin yönetmeni ve aktörünü yorumlamıştım.
bugün , padişahlardan pala bıyıklı , küpeli Yavuz Sultan Selim'i yorumlayacağım. şimdi siz bana şey de dersiniz , şey yani anlayın işte gülücük)
haksızlık etmeyelim lütfen , bayan - erkek ayırımı yapmamaya çalışıyorum.
haa şu itirafı yapayım ; Milla , avril , Nil gibi hayranı olduğum bikaç tanecik güzel var ki olsun o kadar utandım

11-18-2007 06:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Cvp: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
haa şu itirafı yapayım ; Milla , avril , Nil gibi hayranı olduğum bikaç tanecik güzel var ki olsun o kadar gülücük)
bır kac tanecıkmiş yarennngülücük)

YILDIZ HARITAM
11-18-2007 06:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
hı hı bikaç tanecik gülücük)gülücük)gülücük) külahda yokki kafamdahımm

gülücük)gülücük)gülücük)gülücük)

ama sana şeyyyy demeyiz yıldırım emin ol....-ok..haksızlık etmeyiz...:p

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
11-19-2007 03:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
çilekli süt
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
Nil Karaibrahimgil
Yükselen Burçtaki -1.evdeki- Gezegen Etkileri-Nil Karaibrahimgil

(18.01.2008-22:05'de bloğuma yazdığım yazım)


Yükselen burçların tek başına yeterli olmadığını söylemiştim ;

"Benim yükselen burcum Balık ama gözlerim buğulu bakmıyor, benim yükselenim Kova ama saçlarım açık renk değil, benim yükselenim İkizler ama boyum kısa, benim yükselenim Başak ama ben çok sivri ve eleştirel biri değilim, benim yükselenim Akrep ama ben ketum biri değilim" vs. gibi şeyler söyleyenler elbette
çıkacaktır. Arkadaşlar tamam yükselen burç fiziği, dış görüntümüzü, spontane
hareketlerimizi, dünyayı algılayış şeklimizi vs. ifade ediyor buraya kadar hepsi
doğru ok. ammaaaaaa....... Eksik........Kişi; sadece yükselen burcundan ibaret
değildir....Yükselen burcunda -yani horoskopunun 1.evinde- bulunan gezegenler
bazen yükselen burcundan daha baskın olabilir!!!!!!! Bunu açıklamakta fayda
görüyorum.



Çünkü; yükselen burç yanında horoskopun 1.evindeki gezegenler -ve tabiki açıları da- çok çok önemlidir. Mesela Nil'in haritasını bir inceleyelim..


[Resim: Nil_Horoskop.gif]



Güneşi Terazi burcunda, Ay'ı Aslan'da yükselen (AC yazan kısım) ise Akrep'te..

Nil salt yükselen Akrep olsaydı Güneş'i ve Ay'ı her ne kadar bıcır bıcır hayat dolu olan burçlar olsa da, yükselen Akrep'in mistizminden büyük oranda etkisini alırdı. Gizli saklı, ketum, soğuk görünümlü ve sessiz ayrıca da enerjisi daha içe dönük olurdu. Heee şu an bu etkilerden onda yok mu? Elbette var, bakışlarında yükselen Akrep'in derinliğini görebilirsiniz. O bir yükselen Akrep. Amaaaa..

AC çizgisi ile kavuşumda -yani yükselen burç evinde- iki gezegen göze çarpıyor gördünüz mü?? 1. evin tam üstünde. Sağ glif Uranüs, sol glif ise Mars gezegenleri. Şimdi yükseleni Akrep olup 1.evinde hem Uranüs hem de Mars olan biri nasıl biri olur bunu anlayabilmemiz için önce gezegenlerin anlamını bilmemiz gerekir, kısaca;

MARS'ın astrolojik açılımı: Savaşçı, tartışmacı, dobra, güdüsel, pata küte hareketler, yüksek enerji vs. URANÜS'ün astrolojik açılımı: Büyük akıl, icat edici, muhalif, teknolojik, bilimsel, araştırıcı, yenilikçi, fikirleriyle/tarzıyla/giyimiyle geleneklere aykırı vs.

Yükselen Akrep'i de bir alt yazımdaki linkten okuyabilirsiniz. Yükselen Akrep yazımı okuduysanız soruyorum: Sizce Nil sadece bir yükselen Akrep olabilir mi?? (:


[Resim: nil_karaibrahimgil.jpg]


İnanın bana salt bir yükselen Akrep bu kadar çılgın şeyler giyemez. Üstelik bu giydiği absürd ve ultra egzantrik (: şeylerin bir çoğunu kendi tasarlıyormuş. Yani kendi tarzını ve modasını kendi tasarlıyor. Bu çılgın giyim merakı ve tamamen özgün tasarımı 1.evindeki -yani yükselen burcundaki- Uranüs'ün marifeti. Uranüs ona aynı zamanda yeni fikirler, yeni ve farklı şarkı sözleri ilhamı almasında da oldukça yardım ediyor olmalı. 1.ev çizgisi ile kavuşumdaki iki gezegen; yani asi, yenilikçi, aykırı gezegen Uranüs ve savaşçı, enerjik, dobra Mars, yükselen burcunda Nil'e kendilerinden büyük oranda özellikler katmış durumda. Ayrıca yine 1.evinde bulunan Venüs'ü -Mars ve Uranüs glifinin bir altındaki glif Venüs'ün glifidir- de es geçmeyelim. Venüs'ün 1.evde olması Nil'e ekstra bir güzellik ve şımarıklık katmış olmalı. Çünkü; Venüs'ü 1.evde olan kişiler sevgiye ve şımarıklığa/şımartılmaya çok ihtiyaç duyabilirler. Bunun yanında aynı evdeki Uranüs ve Mars'ın pata küteliğini dengelemesine yardımcı olur Venüs, çünkü; Venüs diplomasinin gezegenidir, diplomatik ve daha dengeli olmaya çalışır bu sayede. Ama Venüs gibi hafif etkili bir gezegen, Uranüs gibi ağır abi bir gezegeni bastıramayacağından güdüsel ve aklına geleni pattadanak söyleyen biri olması da kaçınılmaz gibi. Gerçi Nil şanslı.. Onun şarkı yazma ve şarkı söyleme olanakları var. Bu şekilde de aklına geleni söyler ama "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" hesabı olur hem de para kazanır bu pata küteliğinden ((: Evet evet bu tam Nil'e göre (:
.

çilekli süt_
05-25-2008 08:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
çok güzel ve samimi bir dille yazılmış Nil yorumun için tşkler çilekli süt ;)

müsait bir zamanda Milla Jovovich'i de (resimleriyle birlikte mümkünse) analiz edebilirmisin rica etsem.

05-25-2008 09:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
çilekli süt
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Elbette Yıldırım sevdiğim oyuncu ve şarkıcıların haritalarını incelemekten çok keyif alıyorum.
05-25-2008 09:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Nil Karaibrahimgil justicee 1 4,553 04-25-2018 04:09 AM
Son Mesaj: cancimini

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir