Değerlendir:
  • 31 Oy - 2.87 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
Yazar Mesaj
yeppe Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 1

Mesaj: #31
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
kuzey ay düğümüm yakınlarında gerçekleşicek bu tutulma, bu ne demek olabilir?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=r...=s=outs=24

haritam
05-26-2011 06:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #32
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
Dinoo çok teşekkürler paylaşım için çiçek çok da kötü olmıcak sanırım etkileri okurken bir ohhh çektim yani gülücük
05-26-2011 08:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aries86
Kayıtsız

 
Mesaj: #33
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
benim 9. evimde gerçekleşecek...mc ye yakın...etkileri neler olabilir?natal şironla kavuşumda...
05-27-2011 04:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
merkürijüp Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2010

Rep Puanı: 2

Mesaj: #34
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
BAŞAK ve Yükselen BAŞAK;

10. evinizde gerçekleşecek olan bu tutulma, iş hayatı, iş hayatında ki dengeler, kariyerinize yönelik durumlar, yöneticililerle ilişkiler, toplum önünde olmanızı sağlayacak konular üzerinde etkileyici olacaktır. İş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler, terfi etmek isteyenler, iş ile ilgili takdir görmek isteyenler için destekleyici etkiler devrede olacaktır. Fikirlerinizle, düşüncelerinizle yöneticilerinizin oldukça dikkatini çekebilirsiniz. İş ve kariyerinizle ilgili yeni bir takım başlangıçlar, adımlar gündeme gelebilir. Daha çok toplum önünde olmanız gereken koşullarla karşılaşabilirsiniz. Yalnız dikkatli olun, çok fazla göz önünde olacağınızdan dolayı hem iyi hem de kötü adımlarınız gözden kaçmayacaktır. Güneş-Satürn irtibatından dolayı, iş ve kariyerle ilgili konularda sizden yaşça büyük, olgun, otorite kişilerden güzel destekler alabilirsiniz ve bu destekler sayesinde de kazançlarınızı arttırabilmeniz mümkündür.

İşyerinde son günlerde çok fazla göz önündeyim her hareketimi özellikle inceleyen insanlar var ben göz önünde olmayı sevmeyen biriyim(yani başarılarla dikkat çekmeyi,iyi şeylerle dikkat çekmeyi severim boş boş dikkat çekmeyi değil) bu durumdan rahatsız oluyorum dedikodumu yapanlar beni sevenler sevmeyenler var fazla popülerim bunun eksi yanıda yukarda yazıldığı gibi kötü adımlar da dikkat çeker birde insan sürekli göz önünde olduğunun psikolojisiyle bir baskı hisseder,rahatsız olur bende öyleyimm

Tutulma benim 9. ev sonunda mc'le kavuşumda gerçekleşiyor. Daha da önemlisi kişiselerime sert açı yapıyor. Güneşle karşıt,venüsle karşıt,merkürle karşıt ayrıca uranüsle karşıt.Bakalım neler yaşatacak.


Paylaşım için teşekkür ederim

pladicus
http://img7.ressim.net/out.php/i5646564_...-19172-gif
whole
http://imageshack.us/f/535/astro2gw52serapcardakhw.gif/
05-28-2011 12:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yeppe Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 1

Mesaj: #35
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
güneş tutulması olumlu mudur? yoksa bazı yerlerde okuduğum gibi olumsuz mudur?ayrıca 5. evdeki etkilerini (olumlu-olumsuz) merak ediyorum. açıklarsanız sevinirim...

haritam
05-28-2011 02:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #36
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
1 Haziran 2011 tarihinde Kuzey Amerika, Grönland, İzlanda, Doğu Asya’dan gözlemlenecek parçalı güneş tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulmayı izleyebilecek diğer yerler Norveç, İsveç, Finlandiya, Rusya, Kuzey Alaska, Kuzey Kanada, Kuzey Kore, Çin, Viktorya Adaları olmak üzere en kuzeydeki bölgeler olacak. Tutulma Türkiye'den gözlemlenmeyecek.

11 derece İkizler burcunda gerçekleşecek bu parçalı güneş tutulması, yılın ikinci yarısında gerçekleşecek üç güneş tutulmasından biri olacak. Bu yıl gerçekleşecek dört güneş tutulmasının ilkini 4 Ocak 2011 tarihinde yaşamıştık. Yılın ilk yarısında sadece bir tutulma yaşanırken yılın ikinci yarısında güneş ve ay tutulmaları olarak toplamda beş tutulma yaşanacak olması, yılın ilk yarısına nazaran çok daha aktif bir ikinci yarının bizi beklediğini gösteriyor. Tutulma civarındaki günlerde dünya olayları aktifleşir, medyada önemli değişimleri ve durumları bildiren daha fazla hayati haber görülür.

Tutulmanın gerçekleşeceği İkizler burcunun temel yönelimi yaymak, iletmek, değişime hazırlamaktır. İletişimden sorumlu İkizler burcu hava elementindendir ve zihinsel iletişimi sağlar. Tüm değişken burçlar arasında, en değişken olanıdır. Çünkü değişkenlik aynı zamanda hava ile de ilgilidir. Kendini, iletişim yoluyla ifade edebilen ilk burçtur. İlişki kurar; ama kurduğu bu ilişkileri değerlendirmez. Sadece neler olup bittiğini bilmek ister. Bu yüzden medya ve özellikle de magazinel medya ile ilişkilendirilir.

İkizlerin zihinsel enerjisi yüksektir ve İkizler burcunun vurgulandığı güneş tutulmalarında hızlı bilgi girişinin bu yüksek enerjisine ulaşmak, zihinsel bakımdan düşük enerjili kişiler için yorucu olabilir. İkizler burcunda tutulmalar, sosyal alanda ve politikada komplike taktiklerin hareketlendiği dönemlerdir.

İkizler burcu Merkür tarafından yönetilir. Yani bu tutulmanın yöneticisi Merkür’dür. Astrolojide Merkür ticaret, temel eğitim, ulaşım, her türlü haberleşme, komşu ülkelerle ilişkiler, medya, istihbarat toplama, basın ve haberciler, posta çalışanları, gençler, sekreterler, tüccarlar, öğretmenler, gezginler, dedikoducular, hırsızları, özellikle de bilgi hırsızlığını temsil eder. Bu şartlarda tutulmanın etkileri en çok bu konular ve kişiler üzerinde ortaya çıkacaktır.

Tutulmanın gerçekleşeceği İkizler burcu hava elementindendir. Hava elementi iletişimi, hareketi, sosyalliği, zihinselliği ve mantığı ifade eder. Teorik boyutta düşünebilme, analiz sentez yapabilme, soyutlayabilme, kavramsal düşünce gerçekleştirebilme gibi beceriler hava elementinin getirilerindendir. Hava elementinde tutulmanın getirebileceği önemli risklerden biri, her şeyin plan ve proje bazında kalması, çok konuşup, çok hareket edip ortaya somut bir değer çıkarılamaması ve bunların vereceği huzursuzluğun ön plana çıkması olabilir.

Hava elementi burçlarda, özellikle de Merkür yönetimindeki İkizler burcunda gerçekleşen tutulmalar sert rüzgarları, fırtına, kasırga ve tornadoları işaret edebilirler. Klasik dönem astrologlarından Raphael, hava burçlarındaki tutulmaların sosyolojik çalkantılar, ayaklanmalar, isyana teşvikler, yıkıcı fırtınalar, rüzgarlar, anlaşmalar ve ittifaklarda değişiklik getirdiğini bildirmektedir.

Tutulmanın gerçekleşeceği İkizler burcu değişken burçlardan biridir. Değişken burçlarda tutulmalar, esnekliği, uyumu, yeni koşulları algılama ve adapte olma ihtiyacını gösterir. İş ve ev değişiklikleri, kararsızlıklar ve dağılma riski dikkat çeker. Değişken burçlar, gerginliği ve huzursuzluğu yansıtabilirler. İkizler burcu fikir ve görüşleri temsil ettiğinden, bu tutulma civarındaki günlerde fikirlerde hızlı değişimler görülebilir.

Klasik dönem astrologlarından Raphael İkizler burcundaki tutulmaların insanların sosyal durumu ve ticaret ile ilgili konularda değişiklikler getireceğini bildirmektedir. H.S.Green’e göre değişken burçlarda tutulmalar din ve eğitimle ilgili sorunlar getirmektedir.

Tutulma İkizler burcunun ikinci dekanında gerçekleşiyor. Sepherial’e göre bu dekan korsan yayıncılık, hırsızlık ve cinayetle ilişkilendirilir. William Lilly de aynı şeyi söylemekte, Mars’ın yönetiminde olan İkizler burcunun ikinci dekanında denizde korsanlık ve cinayetler olacağını, anlaşmaların sonuçsuz kalacağını, kişiler hakkında üstlerine sarsıcı dilekçeler verileceğini bildirmektedir. Bu şartlarda, bu dönemde şikayet dilekçelerinin artacağını, anlaşmaya varılmakta zorlanılacağını, yayıncılık alanında hırsızlık, bilgi çalma gibi şeylerin yanı sıra, yayıncıların ve medya ile ilgili kişilerin sert ve şiddet içeren etkilere maruz kalacağını da öngörebiliriz.

Her Güneş tutulması bir tutulma serisine aittir. Her tutulma farklı zamanlarda başlar ve kendi periyotları vardır. Her tutulmanın getirdiği etkiler farklıdır. İkizler burcunda gerçekleşecek tutulma 13 Güney serisinden. Avustralyalı Astrolog Bernadette Brady, 13 Güney serisinden olan bu tutulmanın genişletici bir etki yarattığını söylüyor. Fakat bu genişleme sonucunda engellenme, hayal kırıklığı ve kayıp geleceğini de ekliyor.

Tutulma Esnasında Etkili Sabit Yıldızlar

Tutulma haritasının gezegen yerleşimlerinin ilişki içerisinde olduğu sabit yıldızlar, önümüzdeki dönemde hangi enerjilerin öne çıkacağı hakkında bilgi vericidirler. Kavuşum ve paralellikleri dikkate alarak yaptığım incelemelerle şu yıldızlar dikkatimi çekti:

Tutulma Aldebaran yıldızı ile birleşiyor. Aldebaran Kraliyet Yıldızlarından biridir; Doğunun Nöbetçisi olarak tanımlanır ve Mikail ile bağdaştırılır. Dürüstlükten ve ilkeli olmaktan taviz verilmediği sürece büyük başarı, onur vaat eder. Ödün vermek ise iflasa ve düşüşe neden olacaktır ve ilginç bir şekilde de kişiler taviz vermeye meyilli olacaklardır. Bu özellikle de lider ve yönetici pozisyonu tutan kişiler için geçerli. Zira bu bir güneş tutulması ve güneş tutulmaları halktan ziyade yönetici-lider figürleriyle ilgili durum ve değişimlerin işaretçisidir. Tutulmanın Aldebaran ile birleşiyor olması, popülaritesini korumak ya da arttırmak uğruna aşırı cesaret ve ortalığı karıştırma eğilimine, bazı liderlerin hatta savaşa sürükleyen eğilimlerine, savaş tüccarlarının sahneye çıkmasına sebep olacak durumlara işaret edebilir.

Tutulma esnasında Mars Alhena ile paralel yapıyor. Araplar tarafından “Gururla İlerleyen” olarak adlandırılan ve Alhena yıldızı, yapması gereken bir işi olan, bilinçli ya da bilinçsiz bir görev edinmiş kişiyi temsil eder. Mars ise öncü, lider, asker, savaşçı arketipi çizer. Belki de önümüzdeki bu yakın süreçte, birileri bilerek ya da bilmeyerek bir agresyon yaratacak, savaş havası esmesine sebep olacaktır. Bu kişi asker hüviyeti taşıyan biri, bir diktatör olabilir örneğin…

Gezegenlerin Yerleşimleri

Tutulma esnasında gezegenlerin bulundukları burçları element bazında değerlendirirsek, hava elementinin baskın olduğunu görürüz. Bu demektir ki iletişim ve haberleşme, zihinsel aktivite yüksek olacak. Toprak elementi de hayli fazla. Bu şartlarda maddi çıkarların ön planda olacağını, maddi güvence arzusunun da yüksek olacağını söyleyebiliriz. Ateş elementi azlığı, kendini güçlü ifade ve motivasyon düşüklüğüne işaret ederken, su elementinin çok az olması, karşılıklı empati, merhamet ve duyarlılığın azalmakta olacağını işaret etmekte.

Bu tutulmada olduğu gibi, takip eden tutulmalar esnasında Satürn-Uranüs-Plüton arasındaki T-kare de etkin olacak. Bu üçlü arasındaki gergin açılar, önemli değişim ve dönüşümlerin işaretçisidirler. Bir müddettir etkin olan ve önümüzdeki Ay ve Güneş tutulmaları esnasında da bu üç gezegen arasında aktif olacak T-kare açı kalıbı, bilindik kalıpların kırılması, realite algısının değişmesi döneminde olduğumuzu işaret etmekte. Daha önceki yazılarımda da sıkça belirttiğim gibi, bu üçlünün T-kare oluşturduğu dönemlerde ekonomik, sosyal, kültürel türbülanslar, doğal afetlerde artışlar da oluşabiliyor.

İkizler Burcu Yönetimindeki Yerler

Tutulma İkizler burcunda gerçekleşeceğinden, hangi bölgelerin tutulmadan jeolojik, politik, ekonomik anlamda etkileneceğini saptamak için dikkate alacağımız önemli noktalardan biri, İkizler burcu kapsamındaki yerlerin hangileri olduğunu tespit etmemizdir.

• Ma’şar-Bonatti: Azerbaycan, Ermenistan, Mısır

• Lilly: Doğu Almanya, Hollanda, Brüksel, Doğu İtalya, Orta İspanya, Ermenistan, Belçika, İngiltere, Londra, Belçika, Fransa

• Jacobson: Ermenistan, Belçika, Brüksel, İtalya, Londra, Los Angeles, İngiltere, Libya, ABD, Uruguay, Versay (Fransa)

Tutulmanın İrtibat Kurduğu Bazı Ülke Haritaları

Tutulma derecesi şu ülkelerin astrolojik haritaları üzerinde etkili gözüküyor:

· Libya

· Mısır

· Fransa

· Türkiye

· İsrail

· Avustralya

· Meksika

· Vatikan

· Los Angeles



Yukarıdaki liste ile eşleşen, yani hem İkizler burcu kapsamında olan ve hem de astrolojik haritaları tutulma tarafından tetiklenen ülke ve yerleri kırmızı ile taradım. Bu ülkelerde ekonomik, sosyal, kültürel değişiklikler, diğer ülkelerden daha belirgin bir şekilde yaşanabilir.

Uzun süredir yaptığım çalışmalar, muhtemelen Libya’dan başlayacak olan yeni bir agresyon dalgasının Orta Doğu’ya sıçrama olasılığına işaret etmekte. Libya’dan Suriye’ye kadar olan hat özellikle dikkat çekmekte!

Sıcak temasların yaşanacağı bir yaza giriyoruz. Türkiye astrolojik haritasının Mars derecesinin de tetiklenmekte olacağı bu gergin süreçte, Türkiye hem iç meseleleriyle uğraşırken, hem de bölgedeki sıcak gelişmelere müdahil-aracı olmak durumunda kalabilir!

Bu konuda daha detaylı bilgiyi 1 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleşecek parçalı güneş tutulması haritası analizinde vereceğim. O tutulmanın aktif ettiği ülke horoskopları sayısı çok daha fazla ve tutulma esnasında Suriye astrolojik haritası da etkin bir biçimde tetikleniyor.

Kritik Tarihler

Önemli tutulmaların gökyüzünde bir çentik bıraktıkları söylenir. Sonraki dönemlerde bu hassas noktaya gelen transit ve ilerletmeler tetikleyici etki yaratabilirler. Her gezegen bu süreci kendi doğasının özelliklerine yönelik olarak etkiler.



Güneş: liderlik, otorite ve güç çekişmesi



Merkür: İletişimsel konular, haberleşme, önemli konuşmalar, eğitim, kısa yolculuklar



Venüs: Uzlaşma, diplomasi, insanlar arasındaki sevgi ve barışa yönelik konular



Mars: Mücadele, rekabet, çatışmalar, büyük gerginlikler, savaşlar



Jüpiter: İnançlar, ahlaki ve etik değerler, hukuksal konular, uzun yolculuklar



Satürn: Engeller, eleştiriler, sorumluluklar, gecikmeler



Önümüzdeki yaklaşık bir yıllık süreç içerisinde tutulmanın transit gezegenler tarafından kavuşum, kare ve karşıt açıyla tetikleneceği tarihleri aşağıya sıralıyorum. Bu tarihler arasında Mars’ın tetikleyici rol oynayacağı tarihleri vurguladım ve yanlarına kırmızı ile işaret koydum. Bu tarihler civarında eğitimci ve akademisyenler, medya ve yayıncılık alanından popüler kişiler, hukukçular, hükümetlerin yönetici ve liderleri, temsilci veya müzakerecileri, uluslar arası ilişkilerden sorumlu kişilerle ilgili konularda asılsız haberler, irrite edici konuşmalar ve veya iftiralar yüzünden ortaya çıkabilecek ulusal veya uluslar arası sorunların yanı sıra, bu kişi veya kurumlara yönelik şiddet söz konusu olabilir!



8 Haziran 2011: Merkür



18 Haziran 2011: Venüs



6 Temmuz 2011: Mars *



30 Ağustos 2011: Venüs



3 Eylül 2011: Güneş *



15 Eylül 2011: Merkür



11 Kasım 2011: Venüs ve Merkür



3 Aralık 2011: Güneş *



5 Aralık 2011: Mars *



24 Aralık 2011: Merkür



23 Ocak 2012: Venüs



1 Mart 2012: Güneş *



10 Mart 2012: Mars *



16 Nisan 2012: Venüs



22 Mayıs 2012: Mars *



29 Mayıs 2012: Merkür



Türkiye

Ankara için çizilmiş astroloji haritasında Kova burcunun yükselmekte olması, artan düşünce ve ifade özgürlüğümüzü göstermesinin yanı sıra, sosyal dayanışmanın, kendini idealistçe topluma adamanın ve toplum bilincinin önemini anlayacağımız, algılama ve idrak kapasitemizin de artacağı bir dönemde olacağımızı gösteriyor. Herkesin eşit olmasını arzu eden ve sosyal değişimi insanlık temeline koymayı hayal eden bir profil çizebilir, insani amaçlı projelerde daha fazla yer alabiliriz.


http://i1105.hizliresim.com/2011/5/30/2656.gif

Yükselen yöneticisi Satürn haritanın 8. evine düşüyor ve geri harekette, Uranüs ile karşıt, Plüton ile kare açı yapıyor. İdeallerimizi realize etmemiz için çok fazla mücadele göstermemiz gerekeceği aşikar. Ekonomik konuda türbülanslar oluşması olasılığı da çok fazla, özellikle de Haziran ayı sonunda ve Temmuz ayı başında. Öte yandan transit Mars’ın gerek bu tutulmanın T-kare kombinasyonunu, gerekse 1 Temmuz güneş tutulması derecesini tetikleyeceği Ağustos ayı başları, sosyal ve kültürel çalkantıların patlak vereceği en kritik zamanlar olarak görülüyor. 13 Ağustos 2011 tarihinde Kova burcunda gerçekleşecek dolunay, hem 1 Haziran’daki güneş tutulmasının, hem de 15 Haziran’daki ay tutulmasının yükselen-alçalan eksenini etkiliyor. 16-17-18 Ağustos tarihleri bu bağlamda özellikle göz çarpıyor.

Tutulma derecesi haritanın 5. evine düşüyor. Dünya Astrolojisi’nde bu ev genç nesli ve çocukları, ülkenin eğlence mekanlarını, tatil beldelerini, sanatçı ve sporcularını, sosyeteyi, borsa ve benzeri spekülatif yatırım araçlarını temsil eder. Bu alanlarda zorlanmalar, kayıplar oluşabilir. Halkın değer verdiği önemli aktör-sanatçı kişilerin kaybı ya da bu kişilerle ilgili konularda üzüntüler yaşanabilir. 5. ev borsa ve spekülatif yatırımları da anlatır demiştik. Tutulma haritasının 2. evinde yerleşmekte olan Uranüs, stok ve hisse senedi piyasasında finansal çakılmaların, ani ve sıra dışı durumlardan oluşan kayıplara, haritanın 8. evinde yerleşimde olan geri hareketli Satürn de geri ödemelerde ve vergi toplanmasıyla ilgili sorunlara işaret edebilir. Haritayı Whole Signs ev sistemiyle ele aldığımızda, Satürn-Uranüs karşıtlığının 9-3. evler eksenine düştüğünü görürüz ki bu yerleşimde yakın bölgemizde gelişen ani ve patlayıcı durumların (örneğin Libya, Suriye, Afganistan vs), uzak yerler ve komşular (örneğin ABD, bazı Avrupa ülkeleri) üzerinde endişe ve korku yaratabileceğini göstermekte. Zaten haritayı kadrant ev sistemiyle de ele aldığımızda Mars’ın haritanın 3. evine yerleşiyor olması, içinde bulunduğumuz bölgede, bilhassa kuzey Afrika ve Orta Doğu’da işlerin kızışacağını, terör ve şiddetin tırmanacağını, savaş havası estirecek durumların ortaya çıkabileceğini göstermekte…

Haritada T-kare açı kalıbının odak noktasında Plüton’un yerleşmiş olması, suç oranlarında ve organize suçlarda artışlara, örgütleşmelere, ıslah evleri, hapishaneler, hastaneler gibi kapalı alanlarda suçların artmasına, yangın ve patlamalara, kanun dışı davranışlara, entrikalara, terör ve suikast girişimlerine işaret edebilir. Plüton’un 2. ve 8. evlerde yerleşmiş Uranüs ve Satürn ile gergin açılar yapması, ekonomiyi türbülansa sokma amaçlı perde arkası oyunları, terör ve şiddet yoluyla korku yaratmanın hedeflendiğini anlatıyor olabilir.

Tutulma derecesinin Türkiye astrolojik haritasının 12. evine düşüyor olması da önümüzdeki yakın dönemde 12. ev konularının aktif olacağını düşündürüyor. Bu yerleşim, halkın kendi içinde gerginliklerini, zarar görülmesini, sağlık sorunlarını ve en çok da gizli düşmanlıkları tetikleyici etkiler taşımaktadır. Ev gizlide olanı gösterir ve bu alana denk gelen tutulmalar, gizlide olanın açığa çıkacağına işaret eder. 12. ev üzerine denk gelen bu tutulma seçimler üzeri, perde arkası oyunların, entrikaların aktif olacağını, gizli bilgilerin açığa çıkacağını, şimdiye kadar bilgi sahibi olmadığımız ilginç şeylerden haberdar olacağımızı gösteriyor olabilir. Bu şartlarda, tutulmanın gerçekleşeceği 1 Haziran civarındaki günlerden itibaren ortalığı karıştıracak bilgi ve istihbaratların ortaya çıkması olasıdır. Öte yandan, her türlü yeni şeyi öğreneceğimiz, bilgi akışının çok hızlanacağı bir süreçteyiz.

Tutulma haritasını Türkiye astrolojik haritası üzerinde değerlendirdiğimizde, Plüton’un tam da 7. ev çizgisine denk geldiğini ve haritamızın Mars derecesini etkin bir şekilde tetiklediğini görüyoruz. Açık düşmanlıklara, kıran kırana rekabete ve bölgede liderlik çekişmelerine hazırlıklı olmamızın zamanı gelmiştir. 10. evimiz üzerine düşen Uranüs, idari alanda önemli değişikliklerin, yeni modellemelerin öne çıkabileceğini gösteriyor. 4. ev üzerine düşen Satürn ise, en büyük ağırlığın içeriye verilmesi gerektiğini, ülke içinde huzur ve güven ortamını sağlamak için daha fazla mesuliyetli olmak gerektiğini işaret ediyor.

Tutulma Enerjisini Nasıl Kullanabiliriz?

Yazımın başında da belirttiğim gibi, çok sayıda tutulmanın ardı ardına geleceği bir sürece giriş yapıyoruz. Daha çok sayıda tutulma, daha çok stres demektir. Zira tutulmalar civarında yaşayacağımız olaylar olumlu sonuçlar doğursa bile, hızlı bir tempoda gelişecekleri için yorabilirler. Tutulmaların yarattığı etkiler hayatımıza hızlı bir şekilde girerek daha yüksek bir evrim ve olgunluk seviyesine geçmemizi sağlarlar. Bizi mecburi bir şekilde büyümeye iterler.

Taşıdığı stresli enerjinin yanı sıra tutulmalar çabuk değişimlere ve büyümeye fırsat veren bir şans olarak görülebilirler ve bize, hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklikler için gerekli enerjiyi verirler. Hayatımızı düzene sokmamıza yardım ederler. Şu bir gerçek ki sonlanmalar, bir şeylerin yeniden doğmasına da imkan vermektedir. Tutulma etkilerinin farkında olmak, bizlere yaşanacak iyi şeyleri anlamak ve olabilecek krizleri en aza indirgemekte yardımcı olur. Bu sayede birey olarak ne yapabileceğimizi görür, güçlü yönlerimizi fark ederiz. Becerilerimiz, esnekliğimiz, adaptasyon yeteneğimiz gelişir.

Güneş tutulmasının sonuçları dışsal olarak görülür, kişilerin hayatı üzerinde olay bazında etki oluşturur, kişiyi gözle görülür biçimde harekete geçirir. Bu bağlamda Güneş tutulmaları yeni işlere başlamak ve hızlı ilerlemek amacıyla kullanılabilir. Kendine yeni hedefler belirlemek, eski kalıpları bir kenara bırakmak adına uygun zamanlardır.

Güneş tutulmasının etkileri çok güçlüdür çünkü Dünya’ ya yakın gerçekleşirler ve Güneş ve Ay her ikisi de aynı burçta olduğundan, o burcun özelliklerini daha fazla vurgularlar. Bu tutulmada İkizler burcu temaları vurgulanacaktır. Bu da demektir ki iletişim, eğitim, konuşma, yazma, ifade etme ile ilgili konularda eğitim almaya veya vermeye yönelmek, seyahatler etmek, taşımacılık, tanıtım ve pazarlamaya yönelik işlere girişmek için uygun bir zaman dilimindeyiz. Örneğin lisan öğrenmeye başlamayı düşünüyorsak, tam da zamanıdır!

İkizler burcundaki güneş tutulmasının zihinsel ve iletişimsel hızına ulaşmak istiyorsak yeniliğe açık, objektif, esnek ve değişken olmalı, entelektüel boyuta önem vermeliyiz. Yoğun bilgi akışı sinirlerimizi gerebilir. Bu yüzden gerginliği azaltacak meditasyon, yoga gibi tekniklere yönelmek, açık hava yürüyüşleri yapmak iyi gelecektir.

Bu tutulmanın hemen ardından, 15 Haziran’da bir ay tutulması ve 1 Temmuz’da bir güneş tutulması meydana gelecek. İkizler-Yay ekseninde gerçekleşecek bu tutulmalar civarında Güney Ay Düğümü İkizler burcunda, Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda olacak. Bu şartlarda bu dönemde hangi yönde ilerlememiz gerektiği, neler yapabileceğimiz konusunda aşağıdaki bilgiler fikir verebilir:

• Kendi yüksek bilincinize yönelmek, etik ve ahlaki değerler üretmek, spontane ve dürüst iletişim sağlamak, sıradan ve günlük konulara yönelmenin üzerine çıkarak, ilahi ve yüce bilgilere yönelmek, sizi daha başarılı kılacaktır.

• Dürüst ve açık iletişim kurmanız, başkalarının duymak istediği şeyler yerine, gerçek fikirlerinizi söylemeniz, size gerçek dostlar kazandıracaktır.

• Tartışmalardan ve başkalarının fikir ve düşüncelerinin girdabından uzak kalarak, zihninizi gereksiz bilgilerden temizleyip, dingin iç dünyanıza çekilmeniz, sizi hem daha sağlıklı, hem de daha başarılı kılacaktır.

• Doğada vakit geçirmeye, meditasyon benzeri içe dönüş teknikleri uygulamaya, egzersizler yapmaya, sportif aktivitelere yönelmeye, kendinizle vakit geçirmeye ve yalnız kalarak iç dinamiklerinizi dinlemeye daha fazla vakit ayırmalısınız.

• Kararsızlığın ve ikilemlerin üstesinden gelmeli, kendinize güvenerek ve iç sesinizi dinleyerek doğru yolu bulacağınıza inanmalısınız.

• Yabancı yerlere yapılacak yolculuklar, başka kültürleri, inançları araştırmaya ve öğrenmeye yönelik girişimler size çok iyi gelecektir.

• Her şeyi detayına inerek sorgulamayı ve her şeyi mutlaka mantıkla açıklama eğilimini azaltarak, aceleci ve çocukça tavırlar yerine, olgun ve sabırlı tavırlar geliştirmeniz istenmektedir.



Öner DÖŞER

30 Mayıs 2011

ASTROLOJİ OKULU
05-30-2011 10:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
picachu Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 401
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 8

Mesaj: #37
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
11inci evimin sonlarinda ay ve k. ay dugumumle kavusumda gerceklescek tutulma.. aðla... ne gibi etkiler verirki acaba...

https://resmim.net/f/xWSL8c.jpg

haritam
05-30-2011 10:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #38
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
Mc ye kare yapacak olması kariyerinle ya da toplumsal statünle ilgili bir dönüm noktası olabilir diye düşündüm kare olması da sancılı bir süreç. Sen mc ye uranüs karesi de alıyordun yanılmıyorsam.
05-30-2011 02:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #39
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
http://www.astrosohbet.com/showthread.php?tid=84
05-30-2011 02:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
venüsakrep Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 50
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #40
RE: 1 Haziran İkizler Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri
selam bu tutulma 7. evimde gerçeklişecek ve transit güneş natal mars natal ay ve 10. evimdeki tr satürnümle 120 lik bir açı oluşturacak bu tutulmanın sonrasında yeni anlaşmalar işle ilgili bağlantılar v.s gibi konularda gelişmeler olabilir diyebilirmiyiz ? ve bu tutulmanın etkileri neakdar zaman sonra kendini belli etmeye başlar...

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=v...r=1&nho2=1 natal


http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=12&go=Go sinastri

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=v...&rs=0&ast= solar haritam
05-30-2011 04:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  1 Eylül 2016 Başak Güneş Tutulması gizem kara 8 14,177 08-25-2016 09:42 PM
Son Mesaj: cero
  BURÇLARDA GÜNEŞ TUTULMASININ VERDİĞİ ÖZELLİKLER yezda 21 35,379 12-03-2014 06:53 PM
Son Mesaj: kayasran
  25 Nisan Ay Tutulması SirJohn 10 18,202 02-14-2013 09:17 PM
Son Mesaj: sevgi123
  14 Kasım Akrep Burcundaki Güneş Tutulmasının Burclara Etkileri zeynepece 3 7,905 11-08-2012 11:33 AM
Son Mesaj: Derin
  Güneş- Ay Tutulmaları uranus 214 324,051 11-02-2012 11:39 PM
Son Mesaj: SeRDaL
  17 Agustos kova burcunda Ay Tutulması yezda 14 22,430 05-31-2012 02:02 PM
Son Mesaj: Kerim1S
  1 Temmuz 2011 Güneş Tutulması gullusutcu 18 27,936 07-01-2011 10:35 PM
Son Mesaj: Derin
  15 Haziran Yay Burcunda TAM Ay Tutulması Dinoo 19 26,295 06-25-2011 09:39 PM
Son Mesaj: gullusutcu
  21 ARALIK TAM AY TUTULMASI ELF 25 36,494 03-15-2011 02:03 PM
Son Mesaj: picachu
  SON 50 SENELİK GÜNEŞ VE AY TUTULUMLARI galaxia 8 176,435 02-26-2011 03:20 PM
Son Mesaj: ayşe kara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 22 Misafir