Değerlendir:
  • 44 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #81
Öfke ve Birlik Özlemi
Gökyüzünde, yoğunlaşan güç savaşlarının artık görünür bir gerçeklik halini aldığı bir haftanın izleri var. Harekete geçmek ve ezip gitmek için büyük bir sabırsızlık ve taahhütte bulunma zorlukları dikkat çekiyor. Bu nedenle ne yöne yönelmek istediğiniz, ve hangi yöne taahhütte bulunduğunuz çok önemli.

Tüm bu kararları daha da zorlaştıran bir başka oluşum Neptün’ün 5 Nisan’da Balık burcuna girmiş olması. Neptün, karmaşayı, belirsizliği ve hoşnutsuzluğu öylesine arttırıyor ki, eskiden olduğu gibi bir adım ötesini bilinen gerçekliklerle belirlemek artık imkansız. Neptün’ün Balık’ta olmasının iyi yanları da var tabiî, ama şimdilik hayatımıza bu yanları katmakta zorlanacağımızı düşünüyorum. Diğer yandan, aceleciliğin, istekliliğin ve dış dünyada başarılı olma koşullanmasının böylesine arttığı bir zamanda, iç dünyaya, hayallere ve hiçliğe vurgu yapan Neptün’ün Balık’a geçmesi tabiî ki dengenin sağlanmasına yardımcı olacak çok önemli bir faktör.



21 Nisan’a kadar tepkiselliğin çok ön planda olduğu bir zamandayız. Tepkisellik bazı durumlar için çok gerekli olabilir, ama sonuca ulaşmayı zorlaştırması ve hayatı anlamsızlaştırması da devamlı tepkisellikle mutluluğun mümkün olmayacağını gösterir. Şu anda gökyüzünün sembolize ettiği tepkisellik Neptün’ün gölge fonksiyonuna, yani karmaşa ve aldatmacaların (içsel ve dışsal) yaşanmasına yardım ediyor. Bu yüzden harekete geçmeden ve bir söz vermeden önce gerçekte nereye doğru yönelmek istediğinizi ve kime karşı sorumlu olduğunuzu bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim. Gerçekte en büyük sorumluluğunuz kendiniz olmanız ve kendiniz olmaya verdiğiniz taahhüttür. Bu sınırı kendi içinizde keşfettiyseniz o zaman kiminle, ne için ayrılmaz olmak istediğinizi de çözebilirsiniz. Zira Neptün bu dönem herkes için birlik ve bütünlük çağrısında bulunuyor ama burada seçimi yaparken kiminle, neden birlikte ve ayrılmaz bir bütün olmak istediğinizi analiz etmeniz gerekiyor.



Diğer bir anlatımla, 21 Nisan’a kadar bilinç-dışı tepkilerin önlenemez istekliliği ve hevesliliği yolunuzu gerçekte çizmek istemediğiniz bir yöne doğru yönlendirebilir; bunun için aceleye karşı bir nefes mesafesi verin ve öfkenin kaynağına dikkat edin.



Sevgiler, Meltem Ersoy 13 Nisan 2011.
04-13-2011 08:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #82
Haftaya Astrolojik Bakış - 18 Nisan 2011 Haftası
Pazartesi gününe, saat 05:42’de 27 derece 44 dakika Terazi burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile merhaba diyoruz. Koç-Terazi ekseni, ikili ilişkiler eksenidir; yani ben-sen ekseni. Bu Dolunay bize, ilişkilerimize odaklanmamız ve karşımızdaki kişinin ihtiyaçlarının farkında olmamız mesajını veriyor. Dolunayın yüksek enerjisini yoğun bir şekilde hissedeceğimiz bu günde, Mars-Satürn karşıtlığının da etkin olmasından dolayı, girişim yapmak istediğimiz konularda engellenmişlik hissi duyabilir, dahası gerçekten de bazı engellenme ve zorluklarla karşılaşabiliriz. Pazartesi günü tetiklenecek bu etki, haftanın ilk yarısına da etkisini yayıyor ...

Mars ve Satürn’ün sert açıları genellikle olumsuz gelişmelerin, kavga ve çekişmelerin habercisi olarak görülürler. Bu iki gezegen, aşırı doğaları yüzünden kötücüller olarak anılırlar. Satürn Aşırı soğuk ve kurudur. En büyük kötücül olarak nitelendirilmiştir. Aşırı soğuk ve kuru doğası ile yaşamsallığın karşısındadır. Doğa olarak Güneş’le karşıt yapıdadır. Güneş hayatı, Satürn ölümü anlatır. Güneş başarıyı, Satürn ise engelleri temsil eder. Mars, aşırı sıcak ve kurudur. Kötücül etkisi Satürn kadar geniş alana yayılmadığı ve kalıcı olmadığı için daha az kötücül olarak kabul edilir. Genel olarak tüketme/harcama eğilimindedir. Ateşle ve sıcaklıkla, yangınlarla bağdaştırılır. Sorun, tartışma, şiddet, öfke, gazap ve cinayet gibi kelimelerle özdeşleşir.

Klasik astrolojide Mars-Satürn kavuşumları ve karşıtlıkları dikkatle gözlenmiş ve özellikle dünya astrolojisinde öngörüsel olarak sıklıkla kullanılmışlardır. Bu birleşmeler ve karşıtlıklar savaşlarla, doğal felaketlerle ve ölümlerle ilişkilendirilmiştir. Ingress haritalarda (Güneş’in öncü burçlara giriş haritaları) bu birleşme veya karşıtlıklar köşe evlere düşüyorsa veya önemli açısal bağlantılar kuruyorsa, etkisi daha da belirgin olacaktır. İstanbul için çizilmiş astrolojik haritada Dolunay esnasında Mars-Satürn karşıtlığı da tam 1-7. evler eksenine denk geliyor. Bu konumlanma ister istemez akla insan ilişkilerinin stresli akacağı, şiddete yönelik eylemlerin olabileceği, otorite temsilcisi kişilerin zorlanabileceği bir haftada olacağımızı getiriyor.

Cumartesi günü Merkür durağan-direkt hareketine dönüyor. İletişimsel aksamaların normal seyrine dönmeye başlayacağı bir gündeyiz. Ama Merkür gerilemesinin sebep olduğu bu aksamaların tamamen ortadan kalkmaya başlaması Mayıs ayı başlarını bulacak.

Pazartesi sabahı Ay Terazi burcunda hareket ediyor. Yaratıcı esinlerin yüksek olacağı, yenilikçi ve cesaret gerektiren fikirlerin zihnimizde cirit atacağı, ama bunları aceleci bir şekilde ortaya atmamızın pek de doğru olmayacağı bir gündeyiz. Ay’ın boşlukta kalacağı 09:19’a kadar buna daha da özen göstermeliyiz. 09:19’da Ay Akrep burcuna geçiş yapıyor. Başarıya mantığımızdan ziyade sezgilerimizi kullanarak ulaşabileceğimiz gün boyunca, karşımızdakilerin ruh halini ve psikolojisini algılamamız daha kolay olacak. Empati kurabilme becerimizi ve sezgilerimizi Ay-Neptün üçgeninin etkin olacağı sabah saatlerinde daha iyi kullanabileceğiz. Artistik ve sanatsal konulara, ilahi ve mistik konulara yönelmek için, akşamüzerine kadar güzel saatlerde olacağız. Bu saatlerde Mars-Satürn karşıtlığı kesinleşiyor. Bu karşıtlıkla ilgili bilgiyi, giriş yazısında bulabilirsiniz. Geç akşam saatlerinde Ay-Plüton altmışlığının güç destekleşmesi enerjisi taşıyan olumlu etkileri devreye giriyor.

Salı günü boyunca Ay Akrep burcunda hareket ediyor. Duygusal anlamda kendimizi biraz huzursuz hissetsek de, sezgilerimizi ve hissiyatımızı izleyerek başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Derin araştırma, konsantrasyon ve duygusal anlamda dayanıklılık gerektiren işleri çözmek için girişimler yapabiliriz. Merkür’ün geri hareketli olması, daha önce fark etmediğimiz şeyleri fark etmemiz, hatalarımızı keşfetmemiz, önemli detayları yakalamamız için fırsat yaratabilir. Merkür-Mars kavuşumunun kesinleşeceği bir günde olduğumuzdan, üzerinde çalıştığımız konularda keskin bir anlayış sağlayabilir, zihinsel olarak her zamankinden daha hızlı kavrayabiliriz. Ama kendimizi aceleci ve agresif bir şekilde ifade etmekten, hızlı kararlar almaktan kaçınmamızda fayda var.

Çarşamba gününe başlarken Ay Akrep burcunda hareket ediyor. Sabah erken saatlerde etkinleşecek Ay-Venüs üçgeni, özel ve sosyal ilişkilerimizde olumlu ilerlemeler sağlayabilmemize olanak veriyor. Aşkla ilgili konularda şanslı saatlerdeyiz. Yeme içme konusunda da istekli olacağımız bu saatlerde, güzel bir kahvaltı yaparak kendimize ödül ve moral verebiliriz. 07:53’ten itibaren açısı kalmayan Ay, yaklaşık iki saatlik bir süre için boşluğa giriyor. 09:50’de Yay burcuna geçiş yapacak Ay’ın da tesiriyle, günün geri kalanında kendimizi daha iyimser ve coşkulu hissedeceğiz. Girişeceğimiz işlerde başarı sağlayabilmemiz için, olaylara daha geniş çerçeveden bakmayı, iyimser olmayı, arzu ve hevesimizi kaybetmemeyi başarmalıyız. Ama öğleye doğru kesinleşecek Ay-Neptün karesinin olaylara fazla tozpembe bakmaya meyillendiren, böylelikle sonuçta hayal kırıklığı ve yanılgı ortaya çıkmasına yol açabilen etkilerinin farkında olmalıyız. Önemli iş ve girişimleri, Ay-Uranüs üçgeninin etkinleşeceği öğle sonrasındaki saatlere bırakabiliriz. Yaratıcı yönlerimizi maksimumda kullanabileceğimiz bu saatlerde, yenilik ve sürprizlere de açık olacağız. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Neptün altmışlığı, artistik ve sanatsal konularda, ilahi ve mistik konularda daha kolay ilerleyebileceğimizi ve başarı sağlayabileceğimizi göstermekte.

Perşembe günü boyunca Ay Yay burcunda hareket ediyor. Her zamankinden daha geniş alanlara ulaşabileceğimiz, hayata iyimser ve yenilikçi bakabilme eğilimimizi ön plana çıkartabileceğimiz, yeni gelişmelere açık olabileceğimiz, rahat ilerleyebileceğimiz bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde Ay-Satürn altmışlığı, ardından, Ay-Merkür üçgeni ve ardından Ay-Mars üçgeni etkinleşiyor. Oldukça hareketli ve iyi değerlendirebileceğimiz saatlerdeyiz. Bu saatleri bir şeyler inşa etmek, madencilik, tarım ve ziraatla ilgili işler, yaşça olgun insanlarla görüşmek, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle, memurlarla görüşmek, araştırma yapmak, entelektüel veya bilimsel kişilerle irtibat kurmak, ticari işler, güç ve efor gerektiren işlere yönelmek için kullanabiliriz. Pek tabii ki tüm bu girişimlerimizde Merkür gerilemesini de hesaba katmamız gerekiyor. Yani detaylara iyi odaklanmalı, sonradan ortaya çıkabilecek muhtemel hatalar için hazırlıklı olmalıyız. Gün boyunca devrede olacak olumlu etkiler, akşam saatlerinde Ay-Jüpiter üçgeninin de etkinleşmesiyle birlikte zirvesine varıyor. Bu uyumlu açı, her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygundur. 19:57’de önünde temel açısı kalmayan Ay boşluğa giriyor. Bu saat sonrasında girişeceğimiz işlerden somut ve kalıcı sonuçlar almakta zorlanabiliriz.

Cuma gününün ilk yarısında Ay henüz boşlukta ilerlediğinden, Oğlak burcuna geçiş yapacağı 13:25 civarına kadarki süreçte girişeceğimiz işlerden kalıcı ve somut sonuçlar almakta sorun yaşayabiliriz. Ay’ın Oğlak burcuna giriş yapacağı 13:25 sonrasında, ciddiye alacağımız ve sorumluluk alarak ilerleyeceğimiz işlerde başarı elde etme şansımız daha yüksek olacak. Ay-Neptün altmışlığının etkinleşeceği öğle sonrasındaki saatlerde, hayallerimizi somut gerçekliğe çevirebileceğimiz küçük fırsatlar yakalayabiliriz. Akşamüzerine doğru saatlerde Ay-Venüs karesinin ilişkilerde zorlanma enerjisi taşıyan etkilerine karşı uyanık olmalı, öte yandan yiyip içtiğimiz şeylere özen göstermeliyiz. Akşam saatlerinde Ay-Güneş üçgeninin yapıcı sonuçlar almamızı ve rahat ilerlememizi mümkün kılan olumlu etkileri devreye giriyor. Ama bu uyumlu açının hemen ardından gelen Ay-Uranüs karesinin beklenmedik gelişmelere ve tatsız sürprizlere açık kılan etkilerinin farkında olmalı, istikrarsız kararlar almamalı, duygusal anlamda isyankar ve karşı çıkış enerjisi taşıyan etkilere karşı dikkatli olmalıyız.

Cumartesi günü boyunca Ay Oğlak burcunda hareket ediyor. Temkinli ve dikkatli hareket etmemiz, ilişkilerimizi ciddiye almamız ve sorumluluk gerektiren durumlarla karşılaşabileceğimiz bir gündeyiz. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Uranüs kavuşumu, aşk ve ilişkilerde heyecanlı olacağımız, ama aceleci davranırsak zorlanmalar yaşayabileceğimiz bir günde olacağımızı gösteriyor. Öğle saatlerinde Ay-Satürn karesinin de etkisiyle engellenmelerle veya ağır sorumluluk almamızı gerektirecek karşılaşabilir, kendimizi gereksiz yere demoralize etme eğilimi gösterebiliriz. Böyle zamanlarda sevdiklerimizle yakın olmamızda, bizi anlayacağını hissettiğimiz kişilerle duygu alışverişlerinde bulunmamız iyi fikir olabilir. Yine öğle saatleri civarında Ay-Merkür karesi de etkinleşeceğinden ve Merkür-Satürn karşıtlığı da etkin olacağından, ortaya attığımız fikir ve görüşler yüzünden eleştiriler alabiliriz. Çok düşünerek konuşmamızda fayda var. Öğlen 13:03’ten itibaren Merkür durağan-direkt hareketine dönüyor. Akşam saatlerinde Ay-Mars karesi etkinleşiyor. Bu gergin açı, duygusal çıkışlar yapmamıza işaret edebilir, dikkat! Sağlığımıza dikkat etmemiz gereken saatlerdeyiz…

Pazar gününün büyük çoğunluğunda Ay Oğlak burcunda ve boşlukta hareket ediyor. Gün boyunca girişeceğimiz işlerden somut ve kalıcı sonuçlar almakta zorlanabiliriz. Ama bu hiçbir şey yapmayalım anlamına gelmiyor. Gezip tozmak, sohbetler, eğlenceli aktivitelere katılmak gibi aktiviteler açısından Ay’ın boşlukta olmasının herhangi bir sorun yarattığını düşünmemeliyiz. Sadece ciddi ve net kararlar vermekten kaçınmalıyız. Gece 20:59’da Ay Kova burcuna geçiş yapıyor. Olaylara daha objektif çerçeveden bakabileceğimiz ve bilgi paylaşmaya yönelik eğilimlerimizin artacağı, sosyal alanda daha aktif olacağımız bir akşam bizi bekliyor.

Öner DÖŞER

17 Nisan 2011, Pazar

ASTROLOJİ OKULU
04-17-2011 11:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #83
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
KOZMİK TÜYOLAR
Nis 18, 2011 by Arzu Cengiz

18 NisanPazartesi
AY’ın günü
Güneş Koç’ta
Ay Terazi Burcunda 08:20’de Akrep burcuna geçiyor.
Koç Burcunda Merkür
Terazi Burcunda Satürn
Başak Burcunda Juno
Oğlak Burcunda  Pluto
Nisan Ayının Tarot Kartı VIII-Strength(Güç)
Günün Tarot kartı XVII-The Star
Günün sayısı 8
Günün Planet Saatleri Tablosu


Elimde olsaydı eğer dünyaya gelmek, gelmezdim
Gitmek de elimde olsaydı, gider miydim
Hepsinden en iyisi bu harap dünyada bulunmamak,
Keşke ne gelseydim, ne gitseydim, ne yaşasaydım.
Olsaydım evrene Tanrı gibi egemen,
Kısa yoldan yok ederdim bu evreni ben,
Öylesine yeni bir dünya yaratırdım,

İnsanoğlu güce sahip olduğunda önce kurulu düzeni yıkar.
Yüksek bir makama geldiğinde ilk işi eskiyi bozmak yerine kendi sistemine uygun olanı getirmektir.
Birde tanrısal güce sahip olsa Dünya Dünyalıktan İnsan zaten insanlıktan çıkardı.
Hayyam gibi hiçliğin ve hiç olmanın farkında olan birisi bile zora geldiğinde hemen yok edip yeni bir Dünya yaratma çabasında. Kimse kendisini yeniden yaratmakla uğraşarak vakit kaybetmeye gerek görmüyor.
Ben böyleyim şekerim işine gelirse diyen ama işine gelmeyip gidenin peşinden ağlayanlarınız mutlaka vardır.
Birçok kişi keşke bu Dünyaya gelmeseydim diye hayıflanıyor son zamanlarda.
Bu zor zamanlarda Dünyaya gelmek mi zor yoksa kalıp Dünyanın ve insanlığın halini görmek mi zor karar veremiyorum.
Neyse, her Dolunayda Ay’da neler olur diye çok düşünürüm.
Biz Dünyada bu kadar etkilenirken Ay’da durum nedir?
Aydaki hallerin bilincinde olmasam da bildiğim bir şey var ki Dolunay zamanlarında Dünyada negatif Enerji potansiyeli yükseliyor.
Ay’ın biz insanlar üzerindeki güçlü çekim kuvveti vücuttaki sıvı miktarının çoğalmasına yol açarak bedensel ve ruhsal değişikliklere zemin hazırlıyor.
Kanamalı bir hasta için… Anonsunu en fazla Dolunayda duyarsınız.
Duygusal devinimler her an patlamaya hazır hale sokuyor insan ruhunu. İçindeki canavarı dışarı çıkaranlar sayesinde kavgalar artıyor kazalar çoğalıyor.
Bu dolunayda hal daha vahim gibi.

Mars Satürn karşıtlığı için olumlu bir şey söylemek imkânsız. Size yardımcı olacak bir görünüm desem yalan olur. Bu mücadele gerektiren zorlayan hırpalayan bir karşıtlık maalesef.
Yüksek ve kendine fütursuzca güvenen enerjinin disiplin ve sınırlarla mücadelesi. Görünüşte birbirine oldukça yabancı olan bu iki enerjinin zıtlaşması öfke krizlerine, rekabete ve otoriteye karşı mücadeleye sebep olacaktır.
Mars enerjisinin tavan yapacağı duygusal patlamalar, durgunluk veya değişkenlik ve bu dengesizliğin ilişkilere olan etkisi günün anahtar olayları olacak. Hiç kimse tam olarak bu saldırılardan tam manasıyla korunamaz. Ama bunun olacağını bilmek ve yıkıcı güç yerine iyi niyet elçisi olmak Dünyada ve çevrenizde olumlu değişimlere neden olabilir.
Sabah saatlerinde Akrep burcuna geçecek olan Ay sizin araştırmacı yönünüzü ortaya çıkaracak.
Ay, Neptün’e üçgen açı ile bağlanıyor. Bu görünüm hayatı dramatize etmenize, olayları abartarak diğerlerine yaka silktirmenize neden olabilir. Ay Neptün beraberliği, duygusallığın yanı sıra büyük medyumik kabiliyetin de işaretidir. Bugün duygularınızı dengede tutmakta zorlanabilirsiniz. Bilinmeyene ve gizli olana merakınız artabilir. Sanatsal alanda ise yaratıcılığınız iyice kendisini gösterecek boyuta ulaşacaktır. Başarıyı yakalamanız için İçgüdü, mantık ve yaratıcılık bugün size istediğinizi verebilir
Günün Tarot kartı Star gergin değil, esnek ve rahat davranmanızı gerekli kılıyor. Bugün kendinizi zayıf ve güçsüz hissedebilirsiniz. Ama buna rağmen güçlü gibi görünmek için bir maskenin ardına gizlenmeyi tercih edebilirsiniz.
Oysa bugün neyseniz o sunuz.
Olduğunuz gibi görünmek. Göründüğünüz gibi olmak zorundasınız.
Bu kart size doğallığı ve kendiniz gibi olmayı söylemekte veya daha ötede istemektedir.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
04-18-2011 10:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #84
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
DOLUNAY HAFTASI VE BOĞA DÖNEMİ

18-24 nisan

Haftaya sabaha karşı meydana gelen Terazi burcundaki Dolunay ile başlıyoruz. Geri giden Merkür ve Koç burcundaki gezgen dizilimi, ilişkilerde orta noktayı bulmayı oldukça zorlaştıracak gibi görünüyor. Sürüncemede olan ilişkilerin kopma noktasına gelmesi, ani tartışmalar, öfke nöbetleri ve kazalar bu dolunayın sahneye taşıyacağı olaylar olabilir. Özellikle Mars ve Merkür’ün Saturn ile yapacağı ters açı zor yoldan öğrenme ve ağır çalışma şartlarının bizi beklediğinin işareti. Otorite figürleri ile ters düşme ve çatışma ortamı hazırlanıyor olabilir. Retro Merkür’ün yanlış anlaşılma ve iletişim kazalarına sebep olacağını, Dolunay’ın da sonlanmaları ifade ettiğini düşünürsek; pek de kolay bir hafta olmayabilir.

Salı günü Merkür Mars kavuşumu keskinleşecek ve bizi hareketli bir güne taşıyacak. Hızlı düşünme, geçmişle hesaplaşma, ateşli tartışmalar söz konusu. Yarım kalmış işlerin tamamlanması için önceden planlanmış birtakım seyehatlarin de gündeme gelmesi mümkün.

Çarşamba günü Güneş yeni bir Boğa dönemini başlatıyor. İnatçı, tedbirli ve azimli olacağımız bir dönem. Yeni fikirler, sanat, müzik ve keyif veren konuların ön plana çıkacağı bir aylık süreç başlıyor. Konfor ve rahatlık, hatta maddi güvence isteği ağır basabilir. Ay’ın Uranus ile yapacağı işbirliği; özgürleşmek adına ani hareketlenmeyi, radikal değişim rüzgarlarını ifade ediyor. Herşeyden vazgeçip, isyan etme duygusu kabarabilir. Ağır tahrik var da diyebiliriz. Yani söz konusu olan işbirliği fitili ateşlemek için ihtiyaç duyulan kıvılcım aslında…

Perşembe günü Venus Koç burcundaki seyrine başlıyor. İlişkilerimizde ataklık, duygusallıktan daha çok mantığın hakim olduğu bir dönem başlıyor. Hislerimiz için çabuk harekete geçebilir, kovalamaca ve takibin heyecanına kapılabiliriz. Kısacası Koç burcunda şenlik var. Bu ay diğer gezegenlerin kervanına ( Uranusi Merkür, Mars, Jupiter) Venus de katılmış oldu. Güneş’in boşalttığı koltuğa yerleşen Venus ile birlikte oldukça hareketli bir dönem başlamış olacak. İlişkilerde her anlamda daha cüretkar tavırlar, gişimcilik ve tezcanlılık söz konusu olacak. Kimilerimiz ani sonlanmalar yaşarken, kimilerimiz ayni hızla süpriz karşılaşmalar yaşayabilir.

Cuma günü Ay Oğlak burcunda yeni döngüsüne başlamış olacak. Kendimizi güçlü ve önemli hissettiğimiz bir dönem. Fazla eleştirel olabiliriz ve başarma hırsımız gündeme gelebilir. Güneş ile işbirliği halinde oladuğundan bizi maddi güvenceye taşıyacak tedbirleri alabileceğimiz bir gün olabilir. Sonuçta motivasyonumuz bu yönde olacak.

Haftasonu Venus Uranus tam kavuşum yapıyor. Sıradışı ilişkiler, özgür aşk, manyetik çekim sahnede yerini alıyor. Aşk arayanlar için kaçırılmaması gereken bir haftasonu bu. “Havada Aşk kokusu var” daha ne olsun. Derinlerden gelen korkuların ve depresif düşüncelerin hatta eleştirilerin bizi durdurmasına izin verirsek bu fırsatları kaçıracağımız da kesin. Bakalım hangi ikili kazanacak Merkür Saturn mu? Yoksa Uranus Venus mu? İşte bu tamamen bize bağlı.

Güzelliklerle dolu bir hafta diliyorum. Sonuçlandırdığınız her ne olursa olsun; marifet: Yeni ve güzel bir başlangıç görebilmektir bu final çizgisinde. Yapmamız gereken başımızı kaldırıp biraz dik durabilmek ve sadece önümüze bakabilmektir.

Sevgiyle kalın, iyi haftalar

Didem Can

İstanbul

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
04-18-2011 10:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vuslat Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 249
Üyelik Tarihi: Jan 2008

Rep Puanı: 7

Mesaj: #85
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
tamda asc min istünde oldu dolunay asc 27 .08 dolunay 27.48 derece bakalım ne olacak hayırlısı

[Resim: vuslatharitas.th.gif]


secdelerde imiş aşk bulmak alnıma düştü
04-18-2011 11:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #86
18 - 24 Nisan 2011 Haftası
Yine neler oluyor???
18 Nisan’da Terazi burcunda gerçekleşecek olan Dolunay içsel polariteyi artıracak. Adalet kavramı daha önemli bir rol oynayacaktır. İkili ilişkilerde tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Bir yandan ilişkinizde alışkanlıkların önemini kavrarken, diğer yandan illa ki yenilik arayışı içinde olacaksınız. İlişkinizi canlandıracak yenilikleri şimdilik askıya almalı ve bir süre daha güvenilir ve alışık duyguların faydalarına odaklanmalısınız. Bu tarihten itibaren kilo problemlerinizle daha kolay mücadele edebilirsiniz. Bu yüzden Dolunay’ın ertesi günü diyete başlamak çok yerinde olacaktır.

İçiniz dışınız mikserle karıştırılıyor gibi… Duygularınızı kontrol altına almak ne kadar zor görünüyor değil mi? Kaç haftadır sükûnet çağrıştıran bir şey yazamıyorum. Çünkü gerçekten de gergin açılar var gökyüzünde. Tüm bu gerginliklerin boşuna olmadığını bilmeliyiz. Huzurunuzun kaçması ve harekete geçmeniz gerekiyor. Ancak bu etkilerle hayatınızı değiştirmeye, değişen yeniçağ enerjilerine uyum sağlamaya başlayabilirsiniz. Yaşadığınız etkiler ihtiyacınız olan cesareti size sunuyor.

Bu cesaretli ortamda, en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri, hangi değişime/savaşa/ mücadeleye karar verdiğinize dikkat etmek olacaktır. Koşuya çıkmadan önce, ipi göğüsleyebilir misiniz bilmelisiniz. Kısacası boyunuzu aşan işlere değil, üstesinden gelebileceğiniz işlere kalkışın.

23 Nisan’da Venüs Uranüs’le kavuşuyor beklenmedik aşk kıvılcımları, elektriklenmeler ortaya çıkabilir. Bu çabuk alevlenebilecek enerji kısa süreli fakat önemli bir ilişki yaşanmasına zemin hazırlar. İkili ilişkilerde özgürlük ön planda olacak ve aşk kavramını birkaç gün daha farklı ve uç bir bakış açısıyla ele alacaksınız.


Ay Taktikleri Bu Hafta

18 Nisan 2011 saat: 09.20’den 20 Nisan 2011 saat: 09.51’e kadar Ay Akrep burcunda küçülmekte; Tutkuların, hırsların daha ön planda olduğu günlerdesiniz. Kıskançlığınız kolaylıkla tavan yapabilir ve gereksiz şüpheci ve kırıcı tavırlar sergileyebilirsiniz. İşinizde özellikle ihmal ettiğiniz ve gerçekten konsantrasyon gerektiren işlere ağırlık vermelisiniz. Hataları düzeltmekte, dikkatinizi toplamakta hiç zorlanmayacaksınız.

20 Nisan 2011 saat: 09:51’den 22 Nisan 2011 saat:13:25’e kadar Ay Yay burcunda küçülmekte; İyimserliğiniz hat safhada. Tüm olaylara umut içinde bakıyorsunuz, hatta kafanızdaki projelerinizle ilgili beklentilerinizi oldukça yüksek. İyimser olmak gerçekten de çok iyi yaşam biçimi, ancak bugünlerde ayaklarınız yere basmayabilir. Hatta hedefleriniz fazlasıyla yükseklerde seyredebilir. İşinizle ilgili çalışmalarınıza ağırlık vermek, dargın olduğunuz insanlarla ilişkilerinizi düzene sokmak için uygun günlerdesiniz.

22Nisan 2011 saat: 13.25’ten 24 Nisan 2011saat: 21.00’e kadar Ay Oğlak burcunda küçülmekte; Disiplinli, kuralcı ve zamanı kontrol altında tutmaya meyilli yanınız ortaya çıkıyor. El attığınız işleri sabırla sebatla bitirebilirsiniz. Zorlu işlerinizi şimdi yapabilirsiniz. Duygusal hayatınızda mantık ön planda olacağından, her türlü ilişkinizde sorunlarınızı ele alabilir; alınmadan, gücenmeden sorunlarınız hakkında konuşabilirsiniz. Cilt bakımı, manikür ve pedikür için oğlak günleri çok uygundur. Bol bol su için ve kalsiyum içeren besinlere ağırlık verin.

24 Nisan 2011saat: 21.00’den 27 Nisan 2011 saat: 07.59’a kadar Ay Kova burcunda küçülmekte; Bir yandan mantıklı olabiliyor, biryandan yaratıcılığınızı kullanıyor, bir yandan da sosyal olmayı başarabiliyorsunuz bu günlerde. Şimdi hangi konuya el atarsanız atın, yaratıcılığınızı ve dost canlısı yanınızı gözler önüne serebilirsiniz. Kalabalık ortamlardan zevk alacaksınız. Ayrıca geleceğe yönelik hayallerinize bugünlerde önem vermelisiniz. Kova enerjisi sizin geleceği anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu günlerde hava kapalı bile olsa güneşten korunmaya dikkat etmelisiniz.


Sevgiyle Kalın

Yurda Hal
04-18-2011 10:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #87
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
KOZMİK TÜYOLAR

Nis 23, 2011 by Arzu Cengiz

23 Nisan Cumartesi

Satürn’ün günü

Güneş Boğa Burcunda

Ay Oğlak Burcunda

Terazi Burcunda Satürn

Başak Burcunda Juno

Oğlak Burcunda  Pluto

Nisan Ayının Tarot Kartı VIII-Strength(Güç)

Günün Tarot kartı XIII-Death

Günün sayısı 4

Günün Planet Saatleri Tablosu

Bugün öz’e yakın olma zamanı …. Öz’e yakın olan karşısındakinin yüzüne değil içine bakar.. Tam kalbine, tam yüreğine… Dışına değil, içine içine bakar..Bugün içte uyuyan melekleri uyandıralım,özü söze, sözü ise öze harmanlayalım. Yok olmadı mı?Ohalde söylemeliyim Tam Satürn’ün günü.

Ay Oğlakta Satürn’ün etkisinde. Satürn geri hareket halinde.

Satürn neredeyse 24 gündür geri giden ama bugün tamamen durağan haldeki Merkür’le karşıtlığını sürdürüyor

13°Koç burcunda tüm gün durağan haldeki Merkür sabah saatlerinde Ay ile kare açı yapıyor.

Ama daha önce birbirine bağlanan Ay ve Pluto bugün özellikle ikili ilişkilerde karşınızdakinden çok fazla bir şey beklememenizi gerekli kılıyor.

Duygularınızın yoğunluğunu karşınızdakinde bulamayabilirsiniz. Yâda onun gibi siz çok yoğun duygular hissetmeyebilirsiniz. Olabilir, her şeyi kendi haline bırakabilmeniz gereken bir gün bugün.

Baskı ters tepebilir.

Ay-Merkür karesi konuşmaların tartışmaya dönüşmesine sebep olabilir. Sizinle aynı fikirde

olmayan ya da sizi zorlayan insanlardan kaçınmalısınız. Rasyonellikten uzaklaşmamalısınız. Fikirleri daha sakin ve objektif olarak değerlendirmeyi denemelisiniz. Bazen konudan konuya atlamanız, konuşmalarınızda dezavantaj olacaktır.

Sabian Sembollerinde 13°Koç ani değişim ve yeni bir kimlik oluşumunu anlatır.

Patlasın diye pimi çekilmiş ama patlamamış bir bombanın tamamen emniyete alınmış durumunu düşünün. Herşey kontrol altındadır. Merkür’ün patlaması için çaba harcanmış ama patlamamış enerjisinin durgunluğu var şu anda. Hızı olmayan Merkür özellikle resmi konular ve anlaşmalar için olumsuz bir enerji oluşturur bunu unutmamalısınız.

Yaşam yolunda yeni bir bakış açısının heyecanı yükselirken bu insanda biraz da korkuya neden olur. Ama gelişim ve yeni bir kimlik için bu korku normaldir. .

Günün Tarot kartı 13 numaralı Death; bitiş ve değişim kartıdır, bu kart hayatınızdaki bir değişimin ve dönüşümün haberi vermektedir. Ölüm kartı korkulanla yüzleşmeyi getirir peşinde yani bilinmeyenle. Evet, bu korkutucudur. Belki bilinmeyene doğru gidiyorsunuz ama hayatınızda meydana gelecek olan değişimlerden korkmamalısınız. Belki kişiliğinizden ödün vermek sizi korkutuyor olabilir ama artık Kendinize güvenin ve yeni çıkan her işi üstlenin. Bu kartın bir anlamı da eski alışkanlıklarınıza olan bağlılığınızdır. Hayatınızdaki uyuşukluğu ve hareketsizliği bir kenara atmanın zamanı geldi ve geçiyor belki ama kendinizi sağlama aldığınız temellerinizin yıkılması an meselesi olabilir. Kendinize yetmek ve çalışıp başarmak zorundasınız.

Bir aya yakın bir süredir istedikleriniz elde etmek için gecikmeler yaşıyor olabilirsiniz. Aldığınız kararları uygulamakta aksaklıklar çıkıyor olabilir. Merkür Retro’dan çıktı herşey hallolacak diye hemen sevinmeyin.

Durağan haldeki Merkür’ün ilerlemesi ve geri gittiği noktaya ulaşması ise 12 Mayıs’ı bulacak. Dolayısıyla bu 24 günlük dönemdeki gelişmelerin nasıl sonuçlanacağını görebilmek için aslında 12 Mayısı beklemek gerekiyor.

Oğlaktaki Ay kendi yöneticisine yani Satürn’e kare açı yapıyor. sıkıntı, melankoli, eskilerin depreşmesi. Günü ve ruhsal durumun tadını bozan bir görünüm. Geçmişe takılı kalıp temcit pilavı gibi eskileri didikleyip huzursuzluk çıkarmamalısınız. Biten bir ilişkinin ardından kendiniz suçlamak yerine gerçekleri görmeyi denemelisiniz. Bu bir örnek tabiki. Melankolik bir ruh haline bürünmeyin. Suçlayıcı duyguların esiri olmayın ve kendinizi toparlayın.

Anneler ve diğer kadınlar yüzünden kapana kısılmış gibi bir duyguya kapılabilirsiniz ama geçicidir fazla üstelemeyin.

Venüs Uranüs’le kontra paralel olur, öğle saatlerine doğru Ay Mars ile kavuşur Neptün’e 45 derecelik açı yapar. Bugünün Venüs-Uranüs bağlantısı dünkü Zodyak burçlarındaki birleşimlerine göre daha sıkıntı vericidir. Aşk ilişkileri ve sosyal bağlantılar iyice yıpranmıştır. Karşınızdakine tepki göstermeden önce oturup bir kez daha düşünmeyi deneyin lütfen. Enerjinin yükselmesi yüksek risk kapasitesi demektir. Devrede Mars olunca her türlü kısıtlayıcı etkiye rağmen gözü kapalı riske girmekten kaçınmaz kişi. Satürn’den kaynaklı melankolik ruh haliyle geçmişi deşen ve kurup kurup karşısındakine saldıran birçok kişi görebilirsiniz çevrenizde.

Neptün yüzünden hayalci davranabilirsiniz bu konum ruh halini iyiden iyiye değiştirir. Anı anına uymayan kişiler canınız sıkabilir. Hayallerinizin peşinde koşarken alacağınız kararların beklemesi gerektiğini biliyorsunuz değil mi.

İçsel sıkıntıların ortaya çıkaracağı dengesizlikle İlişkileri bozuk para harcar gibi harcayabilirsiniz. Hatta bunun için destek bile görebilirsiniz. Ay Juno arasındaki olumlu ve uyumlu beraberliği ilişkilerinizi güçlendirmek için kullanabilmelisiniz.

Bugün 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ortaya çıkışında 3 ayrı bayramın payı vardı. Çocuk Bayramı tamamen ayrı bir kavram olarak gelişirken, Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Bayramları baştan ayrı bayramlarken, birleşmişler; en son da onlara Çocuk Bayramı katılmıştır.

Ebetteki Çocuk bayramıdır ama en önemlisi Ulusal Egemenlik kavramını ve coşkusunu unutmamalıyız.

Oğlaktaki Ay, Gece 02.14’te Jüpiter’e ile 90° ile bağlandıktan sonra akşam 20.00’de Kova burcuna geçiyor.

Ay’ın diğer planetlerle açısı olmadığı zaman, kişi özellikle duygusal seviyede çevresiyle bağlantısını keser. Yarın duygusal gelgitler yaşayabilirsiniz. Kendinizi bazen çok rahat, bazen çok rahatsız hissedebilirsiniz. O halde yarın 17 saat sürecek Ayın boşluktaki alacakaranlık döngüsünü kendinizi doğanın kucağına bırakarak geçirin. Bol bol dinlenin, spor yapın. Canınız ne istiyorsa aslında onu yapın.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
04-23-2011 12:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #88
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Nisan Haftası
Özel ve sosyal ilişkilerimizde daha dikkatli adımlar atmamızı gerekecek bir haftaya giriş yapıyoruz. İlişkilerde aceleci ve egosantirik olma eğilimi yarattığı ve agresif sonuçlar ortaya çıkarması yüzünden de astrolojik olarak zararlı olarak tanımlandığı Koç burcunda hareket eden Venüs’ün Uranüs ile kavuşumunun henüz etkin olduğu Pazartesi ve Salı günlerinin ardından, Çarşamba günü Plüton ile karesi ve Pazar günü de Satürn ile karşıt açısı kesinleşiyor. Venüs’ün Astroloji’de sert karakterde olarak tanımlanan Uranüs, Plüton ve Satürn arasında hareket edecek olması, ilişkileri gereksizce zorlananın pek de akıllıca olmayacağını, kopma ve ayrılıklar yaşanması olasılığının arttığı bir süreçte olduğumuzu işaret ediyor, dikkat! ...

Pazartesi günü boyunca Ay Kova burcunda hareket ediyor. Bilgi alışverişlerinde bulunmak, araştırmalar yapmak, entelektüel ve bilimsel konularda ilerlemek, yaratıcı fikirleri ortaya koymak için güzel bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde Ay-Güneş karesi gerçekleşiyor ama hemen ardından gelen Ay-Venüs altmışlığının uyumlu etkisiyle karşı cinsle ilişkilerimizde olumlu gelişmeler sağlayabiliriz. Günün ilk yarısında sevdiklerimizle bir arada olmak, birlikte bir şeyler yiyip içmek, sosyal ortamlara katılmak adına son derece olumlu etkiler hakim olacak. Sanatsal ve artistik konularda yaratıcılığımızın yüksek olacağı bu günde, giyim kuşam, ev dekorasyonu gibi konularla ilgilenebilir, alışverişlerde istediğimiz sonuçları elde edebiliriz. Akşam saatlerinden itibaren Ay-Satürn üçgeninin olumlu etkileri devreye giriyor. Özel ilişkiler veya sosyal işlerde kalıcı adımlar atmamızın tam da zamanı. Geç akşam saatlerinde etkinleşen Ay-Merkür altmışlığı sayesinde, kendimizi daha iyi ifade edebilir, iletişim ve alışverişlerde kazançlı çıkabiliriz.

Salı günü boyunca Ay yine Kova burcunda hareket ediyor. Bilgi paylaşımlarının yanı sıra, iletişim ve yayıncılık alanlarında, internetle veya bilgisayarlarla ilgili konularda özellikle günün ilk yarısında olumlu gelişmeler sağlayabilir, işimizle ilgili konularda daha çok kişiye ulaşma şansı yakalayabiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Mars altmışlığı etkinleşiyor. Efor, güç ve cesaret gerektiren işlere girişmek, sportif aktivitelere yönelmek için güzel saatlerdeyiz. Öğle saatlerinde etkinleşecek Ay-Jüpiter altmışlığı, Ay’ın boşluğa gireceği 14:28’e kadarki süreçte girişeceğimiz işlerden çok iyi sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Bu saatten sonra girişeceğimiz işlerde olumsuzluklarla karşılaşma riskimiz olmamakla birlikte, kalıcı ve somut sonuçlar beklediğimiz işler açısından bu saatten sonraya kalmamakta fayda var.

Çarşamba gününe başlarken Ay Kova burcunda boşlukta hareket ediyor, ama sabah 07:58’de Balık burcuna geçiyor. Bizi başarıya sezgilerimizin ve empati yeteneğimizin taşıyacağı bir gündeyiz. Ay’ın Neptün ile kavuşum yapacağı sabah saatlerinden itibaren bu etkiler maksimuma varıyor. Fedakarlık, affedicilik ve esneklik gerektiren durumlarla test olacağımız bu güzel günde Venüs-Plüton karesinin kesinleşecek olması, intikam alma veya bedel ödetme duygularımızı vurgulama riskimiz olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Venüs-Plüton arasındaki gergin açılar ilişkilerde aşırı tutku ve hırsın ön plana çıkması, güç çekişmeleri yaşanması ihtimalinin güçlü olduğunu gösterir. Ay-Güneş ve ardından Ay-Plüton arasındaki altmış derecelik uyumlu açı sayesinde, akşam saatlerinden itibaren gerek sosyal, gerekse özel ilişkilerimizi dengeleyebilme potansiyelimiz artıyor. Etkin ve otoriter kişilerle görüşmeler yapmak, önemli toplantılar düzenlemek için akşam saatleri tercih edilebilir. 22:53’ten sonra hiç temel açısı kalmayacak olan Ay boşluğa giriyor.

Perşembe günü boyunca Balık burcunda ve boşlukta hareket edecek Ay’ın aktif bir açısı olmaması, önemli adımlar atmayı planladığımız işler, girişimlerin bir ucu açık, belirsiz kalma riskinin yüksek olduğunu akılda tutmalıyız. Öte yandan, gün boyunca etkin olacak Güneş-Plüton üçgeninin etkin ve güçlü hareketleri destekleyeceği de bir gerçek. Daha önce başlanmış olan işleri başarılı bir şekilde sürdürebileceğimiz demektir. Ama Ay’ın boşlukta olduğu günlerde kesin ve kalıcı sonuç bekleyeceğimiz belirleyici adımlar atmamaya özen gösterebiliriz.

Cuma günü boyunca Ay yine Balık burcunda ve boşlukta hareket ediyor. Balık burcu karakteristik olarak ucu açık, belirsiz kalan durumlara açıktır. Balık burcunun doğasında netlik eksikliği ve kararsızlık hakimdir. Bütün gün boyunca Ay da boşlukta kalacağından, bu günde girişeceğimiz işlerin netlik ve kesinlik kazanması zor olacaktır. Ama Ay’ın boşlukta hareket ediyor olması hiçbir şey yapmayacağız anlamına gelmiyor. Arkadaşlarımızı görmek, sosyalleşmek, önemli bir sorumluluk gerektirecek işlere girişmek yerine, ruhsal ve karşılıksız alışverişler içeren işlere girişmek, meditasyon veya zikir çalışmaları yapmak, yalnız kalıp düşünmeye ve zihin boşaltmaya yönelik aktiviteler için Ay’ın Balık burcunda boşlukta olacağı bu günü ideal görebiliriz. Akşam 20:34’te Ay Koç burcuna geçiş yapıyor ve belirsizlikler ortadan kalkmaya başlıyor. Kararlılık kazanacağımız ve inisiyatif alma ve girişim yapma arzumuzun güçleneceği saatlerdeyiz. Geç saatlerde Ay-Uranüs ile yakınlaşmaya başlıyor. Sürprizlere ve beklenmedik gelişmelere açık olduğumuz saatlerdeyiz!

Cumartesi günü boyunca Ay Koç burcunda hareket ediyor. Başarıya ulaşmamızda girişimci cesaretimiz, inisiyatif alma arzumuz ve kararlılığımız majör rol oynayacak. Ama gereğinden fazla atak davranmamız başkalarını rahatsız edebilir. Özellikle de sabah saatlerinde Ay-Plüton karesinin etkinleşmesiyle birlikte, duygusal patlamalara ve güç çekişmelerine maruz kalacağımız durumlarla karşılaşabiliriz. Öğle sonrası saatlerde de hakim olan bu gergin enerji, Ay’ın önce Venüs ile kavuşum ve ardından da Satürn ile karşıt açı yapacağı akşam saatlerinde zirveye varıyor. Gece saatlerinde de etkin olacak bu gergin etkiler, özel ve sosyal ilişkilerimizde dikkatli olmamız gerekecek, dikkatli olmazsak kopma ve ayrılıklar yaşama riskimizin güçlü olduğu bir zaman diliminde bulunduğumuzu gösteriyor, dikkat! Yeme içme konusunda da seçici ve dikkatli olmamızda fayda var.

Pazar günü boyunca Ay yine Koç burcunda hareket ediyor. Duygularımız açık ve net ifade etme arzumuzun öne çıkacağı, kendimizi daha aktif ve enerjik hissedeceğimiz bir gündeyiz. Mars-Jüpiter’in de kavuşumunun kesinleşeceği bu günde, enerjimizi güçlü bir şekilde ortaya koyma arzumuz artacak. Sportif aktivitelere yönelmek, bu enerjinin olumlu kullanımı için ideal gözüküyor. Ama sakatlık ve sakarlıklara karşı uyanık olmamızda fayda var. Ay’ın da Mars-Jüpiter kavuşumunu tetikleyeceği akşam saatlerinde enerjik hissetme ve aksiyon alma arzusu had safhaya varıyor. Öte yandan, Venüs-Satürn karşıtlığının etkin olacağı gün boyunca, ikili ve sosyal ilişkilerimizde engellenme ve kendini ifadede zorlanmaya yönelik etkiler hakim olacak. Dikkatli olmaz isek, kopmalar veya zorlanmalar yaşayabiliriz…

Öner DÖŞER

24 Nisan 2011, Pazar

ASTROLOJİ OKULU
04-24-2011 07:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #89
25 Nisan Haftası
25 Nisan haftası kapanan (küçülen) Ay fazında bir hafta. 3 Mayıs günü oluşacak olan yeniaya kadar Ay her gün biraz daha küçülüyor. Haftaya, yarım kalan işleri bitirmek ve geçen hafta verilen kararları uygulayabilmek için hızlı ve dinamik başlıyoruz. Merkür Cumartesi günü ileri hareketine başladı. Pek çok gelişme, sabırsızlık ve aceleci bir telaş içinde bulunduğumuz yeri ve verdiğimiz sözleri teyit etmemizi gündeme getirecek. Nerede ve neye ait olmak istiyorsunuz? Taraf tuttuğunuz yeri belirlemeniz ve seçimlerinizi yeniden teyit etmeniz gerekebilir. Yeni başlangıçlarda ve projelerde inisiyatif almak isteyebilirsiniz. Önümüzdeki bir ay boyunca devamlılık, sağlamlaştırma ve güvenilirlik önemli olacak. Bu yüzden yeni başlangıçların buna göre şekillenmesine öncelik verilmesi ve bu yönde mücadele edilmesi önemli.



Aslında içsel yolculuğumuzun deşifresi olarak bakarsak içsel hesaplaşma ve mücadele biraz daha farklı yorumlanabilir. Geçtiğimiz 20 gün boyunca Merkür geri giderken kendi bilinç dışınızla nasıl bir diyalogunuz oldu? Hangi sorularla karşılaştınız ve onlara içsel cevabınız

(dürtüsel-tepkisel) ne oldu? Ölüm fermanı mı verdiniz? Öfkelendiniz mi? Yoksa bunlardan hiç birini yaşamamak için çekip gittiniz mi? Eğer bunlardan hiç birini şimdiye kadar aklınıza getirmediyseniz şimdi belki hızlıca sonuçlarıyla karşılaşmak ve öncelikle kendinize cesur olabilmek için önemli bir hafta içinde olduğunuzu söylemeliyim. Böylece, 17-18 Mart’ta karşılaşmış olduğunuz kararları yeniden değerlendirebilir ve yeni cevaplara ulaşabilirsiniz. Çünkü tekrardan 11-12 Mayıs’ta bu cevaplardaki dürüstlüğe ve kendiniz olma cesaretine ihtiyacınız olacak.



Değişimi daha kolay hayatınıza almak isterseniz veya kendi derinliklerinizdeki cevabı bulmak isterseniz bu haftanın ilk yarısındaki gelişmelere dikkat edin, öncelikli olarak hangi içsel değişimlerle yüz-yüze olduğunuzu daha kolay anlayabilir ve bunlara dış dünyada biraz öncelik tanıyabilirsiniz. Bu şekilde yeni davranışları ve seçimleri hayata katmak şimdi kolaylaşan bir pratiklik olarak gözüküyor. Sizdeki bu değişim hayatta yansıma bulacaktır. Karşınıza çıkan kararlarda ve fırsatlarda bu değişimin farkına varmak için dikkat edin, bunu bir oyun gibi görürseniz hayat biraz daha eğlenceli bir hal alabilir. Aksi halde giderek çoğalan öfkenin içinde hep ciddi ve zorlayıcı koşullarda hayatı sadece bir savaş alanı olarak görebilirsiniz. Bu durumun kaderiniz olup olmaması size bağlı, kendinize nerede olmaya izin veriyorsunuz?



Bu ay Boğa burcunun zamanı, kendi duyularınız ve zevkiniz için bu ay bir hediye bulun,

5 duyunuzu ve hayatın zevkini taktir eden, şükran duygusu uyandıran bir hediye olsun, kendinize! İçinde kendinizin olmadığı hiçbir söz vermeyin bu hafta. Bunu anlamlandırmak için de hafta sonuna ve özellikle Pazar gününe dikkat edin. Bakalım kendinizi nerede bulacaksınız?



Sevgiler,



Meltem Ersoy 25 Nisan 2011
04-26-2011 12:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #90
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Ay-Uranüs Kavuşumu
29 Nisanı 30 Nisana bağlayan gece, yani 30 Nisan saat 01-03 arası Ay Uranüs kavuşumu var. Hızlı yürümeyen işlerimizi harekete geçirmek için, ataleti üstümüzden atmak için niyet edebiliriz. Ağır aksak ilerleyen işlerimizi çabucak bitirmeyi dileyebiliriz! Eğer isterseniz niyetinizi bir kağıda olumlama olarak yazıp, ardından yakabilirsiniz. Malum bu kavuşum Koç burcunda, yani ateş elementinde gerçekleşecek!

Astro İstanbul

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
04-28-2011 04:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,814 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,695 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Angel 462 685,633 06-02-2011 12:58 AM
Son Mesaj: ginka
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,734 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 17,311 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,508 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,479 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,504 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,748 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 27,226 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir