Değerlendir:
  • 37 Oy - 2.32 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AY KOÇU
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
AY KOÇU
Ay burcumuz en derin duygularımızı ifade ettiğine göre bir ay koçu nasıl hisseder ? ve duygularını sevdiklerine - sevmediklerine nasıl yansıtır?

MİNİK AY KOÇU ; sanki dünyaya ''önce ben'' demek için gelmiştir. istekleri yapılmadığında yüzü kıpkırmızı olur , yumruklarını sıkar , henüz size güç yetiremeyeceğini bildiğinden olsa gerek en büyük silahını kullanır.
yaygarayı basar o'nu şımartmamak aynı zamanda gururunu kırmamak bi tür denge işidir. o'na her fırsatta patronun kim olduğunu ''gururunu kırmadan'' hatırlatmanız gerekebilir. biraz daha büyüdükçe akranlarıyla yapacağı kavgaları ayırmaktan bıkmazsınız umarım. ( eğer anne ve babada da mars etkisi varsa vay o komşuların haline )

GENÇ AY KOÇU ; kız olsun , erkek olsun aşkla çabuk tanışırlar. ergenlik dönemindeki bir ay koçu büyüklerinden duyduğu ''savaşma seviş'' felsefesini kendince yorumlar. ''hem savaşıp hem sevişsem olmazmı ''
bir ay koçu gençliğinde (eğer satürn etkileri baskın değilse) enerjiktir. tutkuludur. çapkındır. pek çok zaman öfkelidir. ancak ortalığı kırıp döktükten sonra öfkesi yatışır. kin tutmaz. şımarıklık yaparak gönlünü (yada ağzını-burnunu ) kırdığı kimseden özür diler.
çocuk ruhludur , saf kalplidir ve bu iyi yönü bazıları tarafından istismar edilebilir. ay koçu ; aşkta yada savaşta kaybetse bile ağlamaz. sonraki adımını düşünür (yada düşünmeden yeni aşklara-maceralara dalar)

OLGUN AY KOÇU ; geçen yıllarla beraber -astrolojik olarak- üzerinden geçen satürn transitleri onu olgunlaştırır. neptün , duyarlı hale getirir yumuşatır. ancak o hâla kolay kolay ağlamaz. hayatın pek çok yönünü görmüş geçirmiştir. bir aile kurmuştur. daha sabırlı olmayı öğrenmiştir. siz yinede sabrını denemek için eşine yada çocuklarına bi yanlışlık yapmayın bence

YÖNETİCİ AY KOÇU ; çok zekidir - kafasından türlü fikirler şimşek hızıyla geçer ve tabii kalbinden de çeşitli duygular -şimşek hızıyla olmasa bile- geçer. öyleyse onu öfkeli gördüğünüzde hemen telaşa kapılmayın. birazdan yatışacaktır. iyisimi siz kendinize bi çay söyleyin ve 10 dk sonra isteğinizi ona ifade edin. dürüst ve açıksözlü olunduğu sürece çalışanlarına karşı cömert olacaktır. çabuk sıkılıp (yada bekarsa aşk kaçamakları için) dışarı çıktığında işinize kendi işiniz gibi sahip çıkmanızı ister. iyi niyetini kötüye kullanırsanız işinizden daha fazlasını kaybetme olasılığınız vardır

ÇALIŞAN AY KOÇU ; dürüstlüğüne güvenebilirsiniz. sizi sırtınızdan vurmaz. aceleci yapısından dolayı hesap-kitap işlerini en iyisi başak-oğlak çalışanlarınıza verin. ay koçu sosyaldir. hareket ister. hatasını gördüğünde onu başkalarının yanında azarlamayın. gururu kırılırsa bişey söylemeden işini terk edebilir. onun yokluğunu hissedersiniz çünkü başak-oğlak çalışanlarınız kendi halinde işlerine bakarlar. anlarsınız ki , işletmenizin tadını tuzunu o getiriyormuş. öyleyse gidin çağırın. herkesin önünde ondan özür dileyin. herşey eskisi gibi olacaktır

04-05-2007 04:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #2
RE: AY KOÇU
Ay i kocta incelerken bulundugu evler de cok önemlidir...
mesela 1. evde Ay rahatsızdir. Cunku bilincaltı 1. evde gözukmez kisi sıkıntıdadır. duygularını göstermek ister ama gösteremez pek. ve burada koc kostumü giymis bir sekilde kendini gerceklestirmeye calisacak... Koc un da ihtiyacı baslangıclar yapmak...Bilincaltı, cok zengin olmaz bu evde, cok yuzeyde olan cok cesitli ve zengin baslangıclar yapabilmeyi bilme hali verir kisiye.Devamlı yeni bir seylere baslama hali...en azından boyle bir durtu icindedir kisi, cunku bilir ki, kendisini o sekilde yansıtırsa mutlu olacaktır. Baslayabilmesi icin etrafındakleri kolay anlar mesela.
Baslangıcı göstermek yerine harekete gecebilirse cok mutlu olur, kendisini gercekleştirir cunkü... Merkur ve Mars transitleri bu evde onun cok isine yarayabilir... Ay ın aldıgı acilar cok onemli tabiii...

sevgiler...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-06-2007 01:52 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: AY KOÇU
AY KOÇ BURCUNDA

Temel prensibi : Hiçbirşeye katlanmam
Yaşam tarzı : Göçebe çadırı
Öğrenmesi gereken ders : Sabır ve başkalrını düşünme

Ayları koç burcunda olan insanlar içgüdüleriyle hareket eden , atılgan , direkt ve sabırsız kişilerdir.Tutku patlamalarıyla belirttikleri duygularını baskı altında tutmaları onlara çok zor gelir.Baskı altındayken güçleri yüceleşir ; çabucak çözüm çareleri bulurlar.Karmaşık olmayan şeyleri severler.Yaşamlarının temposu düşünce ayrıntılarını abartmalarına neden olur.Maceraperesttirler ve bir eylem yaratma gereksinimlerini tatmin etmek için olmadık yerde gerilim yaratırlar.Risk almaya ve çatışmaya girmeye hep hazırdırlar.
Değişken , uçarı , ürkütücü ve birden parlayan doğalarına karşın ; öfkeleri hemen geçer , kimseye kin beslemezler.Alıngan ve sabırlı insanlara karşı pek sabırlı değillerdir.Aşırı atılganlıkları çoğu kez kazalara sebeb olabilir.
Ömür boyu kendilerini genç hissederler.Açık , doğrudan , içleri kıpır kıpırdır , hep yolda olmaktan hoşlanırlar.Yeni olan , ilham veren ve coşkulu şeylere daima hazırdırlar.Özeleştiri yapmayı pek bilmezler ve hayli sabırsız , eleştiriye karşı ise tahammülsüzdürler.Yumuşak ve nazik olmanın zayıflık olduğuna inanırlar.Bu konumun özellikle erkekleri sık sık aşık olur.

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
05-16-2007 12:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #4
Cvp: AY KOÇU
Koç; erkeksi, ateşli ve önderlik özellikleri olan bir burçtur. Bu kişiler temelde enerjik, iddialı, girişimci ve kendini iyi ifade edebilen yapıda olurlar. Burada Ay’ın soğukluğu ve Koç’un ateşi çatışma halindedir. Bu ruhsal bir gerginliğe sebep olur ve kişiyi huzursuz yapar. Bu acelecilik kişinin duygusal hayatını etkiler. İlk randevuyu almak için acele eder, ilgisini göstermekte çok coşkulu ve bazen de tutkularını belirtmek için gereğinden fazla aceleci davranabilir.

Ay Koç aşkta, işte ya da aile yaşamında ikinci olmaktan nefret eder. Dünyaya “önce ben“ demek için gelmiştir. Her zaman en kısa zamanda en çoğunu elde etmek ister. Meydan okumalara karşı heyecanlı ve dikkatlidir. Ruhunun derinliklerinde her zaman yaptığı işte en iyi olmayı hedefler. İki kere düşünmekten hoşlanmadığı için sabırsızlığı onu alt edebilir.

Ay Koç ilk çocukluk döneminde bile dikkat çekmek için elinden geleni yapar. Bağımsızlığı çok erken yaşta öğrenir ve bu bütün hayatı boyunca devam eder. Hiç bir duygusal üzüntünün uzun sürmesine izin vermez. Hemen kendini toparlar ve yine hayatın içine dalar.

Aile içinde kuralları kendisi belirlediği sürece sevecen ve sevgi dolu olabilir. Pek evcimen sayılmaz ve ev işleri gibi rutin işler ona göre değildir. Bunun için “vaktim yok” bahanesini uydurabilir. Tehlikeli ve riskli işleri sever.

Aşık olduğu zaman, değer verdiği kişi için ölebilecek kadar fedakar olur. Yenilgi onu çok sinirli yapabilir. Amacına ulaşmak için Mars’ın ateşiyle “Savaşta ve aşkta her yol mubahtır” diyecektir. İstediği şey için neden başka biri ya da başka bir şey engel oluştursun ki? Aşkta da en iyi olmak ister. Dürüst ve doğrudur. Aynı şeyi karşısındakinden de bekler. Eşinde ve sevgilisinde güçlü bir kişilik arar. Aşkta o bir avcıdır ve avlanmak ister. Meydan okumalara karşı hareket etmekten zevk alır ve asla takip edilmeye dayanamaz. O aşık olmaya aşıktır. Bu yüzden aşkları pek uzun ömürlü olmaz. Çocuksu bir coşkusu vardır. Kararlarını birden bire verir. Duyguları da aynı hızda değişebilir. Duygular bu burçta şiddetli arzulara dönüşür.

astrozenith

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
05-30-2007 03:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dinoo Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 391
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 5

Mesaj: #5
RE: AY KOÇU
Ay burcu koç sık sık baş ağrılarına da sebebiyet verir

http://solarlunarx.blogspot.com/

Haritam

Kusurlarımız ile Mükemmeliz.!
06-05-2007 03:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dinoo Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 391
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 5

Mesaj: #6
RE: AY KOÇU
ay koçu duygular konusunda, oldukça kıskanç ve sert açılar varsa bu fanatizime kadar gider...

ay koçu kaprislidirde

ahh ay koçu hakkında sayfalarca yazabilirm aslında:D

ay burcu koç olan bendeniz ay koçu olmaktan çok mesudum (:

http://solarlunarx.blogspot.com/

Haritam

Kusurlarımız ile Mükemmeliz.!
06-06-2007 05:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Garavu Çevrimdışı
Parola61
********
Webmaster
lt=
Mesajlar: 286
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 169

Mesaj: #7
RE: AY KOÇU
koskoca haritada tek memnun olduğum yer ay koçum. buda olmasa çekilmez olurmuş hayatım..
06-07-2007 09:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
Cvp: AY KOÇU
Ay Koçu
Canlıdır.İstekli, inatçı,gürültücü,cesur ve acelecidir. Hareket özgürlüğüne düşkün olur.İstekleri yerine gelmediğinde hemen küser ve sinirlenir. Duygularını hemen dile getirir. Genel olarak Ay Koç burcunda maceraperestlik verir. Güçlü duyguları ve spontan tepkileri vardır.Açık,doğrudan, içi kıpır kıpır, hep yolda olmaktan hoşlanır.Ömür boyu kendini genç hisseder.Açık fikirlidir.Yeni olan,ilham veren ve coşkulu şeylere daima hazırdır.Heyecanlı ve korkutucu şeyleri sever.Saçmalığa tahammül edemez. Risk almaya ve çatışmaya girmeye hazırdır.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-04-2007 03:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #9
RE: AY KOÇU
Ay kocuyla ilgili bir kac örnek vermek istiyorum...



AY 3. EV KOÇ

İletişim konusunda yeni baslangıçlar yapar.Aktif bir muhabir olabilir.Yakın çevre,ilköğretim,öğrenme konularında başlangıç yapma potansiyeli verir.Kolay ögrenir.Koç maceracılık da verir kişiye.Aktiflik verir.Kardeşlerle, yakın akrabalarla ilgilenme,iletişim kurma anlayışı da verir.

AY 4. EV KOÇ

Ay burda kendi evindedir ve mutludur.Çocukların psikolojisini anlar.Pedagok olabilir.Annesi bu kişi üstünde çok etkilidir.Anne baskın bir etki meydana getirmiştir.Koç; hükmetmek ister,öncülük yapmak ister,dedigim dediklik vardir o kişide.Neden, çünkü annesi onun üstünde böyle bir etki getirmiştir.Anne bağımlısı olur,bilinçaltında bu kalır.4. ev bilinçaltını temsil eder,cocuklugu ebeveynlerin etkisinde kalır genellikle kişinin.Annesi cocuk yerine karar veren kişidir genellikle.Kişi annesini,babasını öyle algılar.”nasıl olsa annem düşünür…”,der.Bu düşünce kişiye ego,bencillik verir.Ay,koçta ,bilinçaltında “ben” vardır.


AY 6. EV KOÇ

İş konusunda başlangıç yapmayı bilir.Bir fabrikanın kuruluşunda çalışabilir.Supervisör gibi.Bir başlangıç için onu çağırırlar ve o hemen başlangıç için sistem kurar.Hızlı hareket eder,düzeni,sistemi kurar = Start Up yapar.Derneklerde aktiftir.Başlangıç yapamazsa psikolojisi bozulur.Ay hormonları yönetir.Hormonlarıyla ilgili ciddi sağlık problemleri çıkar.
Koç = adrenalin (salgıyla ilgili); Ay = Hormonlar ...salgıları üretir (=hormonlar o yüzden hasta olabilir ! )

AY 7. EV KOÇ

Partnerini anlar ama derinine inmez cünkü koç hızlıdır.7. ev dışardan aldığımız etkiler.Kişi,partnerinden veya ortaklarından Koç taki ay gibi davranılmasına ihtiyacı vardır.Karşısındakinden anlaşılmak ister.Problem çıktığında takılı kalmaz,uğraşmaz,kendisini anlayan başkasını bulur.Çok populer olur,çünkü olayların derinine inmez.İkizler onun için ideal partner olur.


AY 8. EV KOÇ

8. ev, bilinçaltının derinlikleridir. O yüzden rahatsız değildir burda ay.Kişi partnerine her seyiyle sahip olmak ister ve bunun sıkıntısını çeker.Burada, “sahip olduklarınla beraber “ben” de varsın”, der kişi.O yüzden kıskanç olur.Paranoya durumu çıkabilir.Çünkü bilinçaltının derinliklerinden “ben” çıkar. Sen benimsin, der o yüzden.
Bununla beraber,korkular,endişeler,şüpheler çıkar ve bunlar gerçekleşir.Kaybetmekle yüzleşir ve bu gerçekleşir.
Ay, hep kişinin korkularıyla yüzleşmesini sağlar bu evde.Koç la ilgili korkular? Cesaretle ilgili korkular : Sahip olamama korkusu.Baslayamama korkusu...


AY 10. EV KOÇ

Ay, bilinçaltından zirveyi bilir , kendisini zirvede zanneder ve o yüzden zirve,şan,şöhret için pek uğraşmaz.Koç onu o yüzden zorlar.Bir sürü başlangıç yapar ama sonu gelmez,çünkü kişi kendini zaten zirvede biliyor.Burası zayıf bir konumdur.Bilinçaltı kendini burada,güneşin en tepede ve en parlak döneminde, gösteremez,bu da sıkıntı verir kişiye.Kişinin 4. Evle bağlantısı varsa bilinçaltından zirve için faydalanabilir.Ayrıca burası kişiye kuvvetli bir anne verir.Anne korumasının baskısı vardır.Annenin etkisi cok fazladır ve bunu algılar.Erkekse feminen duygular açığa çıkar.Dişinin halinden kolay anlar,çünkü annesinden çok etkilenmiş ve bu onda iz bırakmıştır.Burada Venus ve Marsın etkileri Neptunle birleşirse “gay” lik verebilir kişiye.Anneye tepki olarak veya anne koruması olduğu için hiçbir şey yapmayabilir,bu da kişinin partnerinde sıkıntı yaratır.Veya anne dominant görünmese bile kişi, annesini öyle algılayabilir.

AY 11. EV KOÇ

Ay, “sen” i nasıl mutlu edeceğini bilir; ama kendini gösteremez,çünkü çok parlaktır burası da.O yüzden çabuk öfkelenir. “Sen salaksın…,seninle uğraşamam…”, der hep.Sabrı yoktur ve etrafında da hep bu tür insanlar vardır.

Gezegenler,kişiye, hangi tip insanlarla karşılaşacağını da verir.

Anlayışı yüksek,bilinçaltını bilen,maceracı kişilerle de karşılaşır.Bir cemiyetin içine kiminle gireceğini de bilir.Annesinin vasıtasıyla, bu cemiyetlerin içinde yer alacağını gösterir.Bilinçaltını tetikleyebilecek insanlarla da karşılaşabilir.

İnsanlar kendisinde olanlarla karşılaşırlar.Senin potansiyelin neyse, karşılaşacağın kişi de öyle olabilir.(Kızarsın çünkü sende de var.) Sen de hem + hem de – vardır.Dolayısıyla senin seçici algın;senin elektiğine denk düşen kişiyle kontakt kurmanı sağlar. Bütün gezegenlerde bu durum aynıdır. (Neptun: 9. Evde , gittiği yab. yerlerde ve yabancı kültürlerde mistik kişilerle karşılaşır…gibi)

Neticede Ay bilincaltini da sembolize ettiginden, bilincaltinda , içinde bulundugu burcun bilgileri mevcuttur, yani şuuruna yakındır ve icinde bulundugu burcun özelliklerini göstermek ister.......Bulundugu evler de konulari belirler, yani bu potansiyeller, ev konularinda aciga cıkıyor....

herkese selamlar sevgiler....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
11-20-2007 02:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #10
RE: AY KOÇU
9 evde ay kocu nasil yansir?
9. evin konularini bildigini gosterir... yabancı ulkeler, yabancı kulturler, akademik kariyer...ögrenme evi... bunlari biliyor...bir kere kolay ogrenir, cunku koc kisiye cesaret, atılım ve yeni baslangıclar yapma potansiyeli verir...yabancı ulkelere gider, surekli yer degistirir (ay bulundugu evde kisinin o konularla ilgili hızlı hareket etmesini saglar, cunku kendisi de cok hızlıdır... 4. evde her fırsatta evini taşır mesela...) arastırır ve ogrenir. cesareti var, yabancı ulkeden birisine asik olur hatta evlenir, cunku oraya baglandiginda orda baslangıc yapacagını bilir... o yuzden evlenir zaten...ama o baglandıgının farkına varmaz, muhim olan onun icin baslangıc yapabilmektir, gerisi vız gelir...(İkizler ay ı burda farlıdır ama ,o yuzeysel ilgilenir, dolasir ogrenmek icin ve sonra baska yere gider, onda koctaki gibi cesaret yoktur...)
koc ise ozgurdur, cesaret gosterir ve kendisini hissettirir...ikizler ise o da özgurdur ama gittgi yerde kendisini hissettiremez...
akademik kariyer yapma potansiyeli de fazladir...
ay ayni zamanda anneyi de sembolize eder... annesi yabanci uyruklu olabilir, yabanci dil konusuyor olabilir...annesi bir yerlerden buraya goc etmis de olabilir....
anne zoruyla, baskisiyla universite ye gitme durumu da olabilir....(haritanin geneline bakmak lazim )

sevgiyle kalin....gülücük)))

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-01-2008 02:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  AY KOÇU İLE İLGİLİ BİLDİKLERİNİZ vivienleigh 84 83,327 01-20-2019 02:40 AM
Son Mesaj: koçastroloji

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir