Değerlendir:
  • 19 Oy - 3.37 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yay Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #11
Cvp: Yay Burcu ve Özellikleri
Yay burcu insanı enerjik, hırslı, özgürlük aşkına sahip, güler yüzlü, kibar, coşkun, açık düşünceli, felsefe ve yargı yeteneğine sahip, dürüst ve güvenilir olur. Yeni fikirlere ve keşiflere açık biridir. Ateş grubu özelliği olarak karakterinde önderlik yeteneği, heyecan yaratıcılık ve yüksek enerji vardır. Değişken gruptan olarak da, hal ve gelecekten ziyade geçmişle ilgilenmek ve deneyimlerden yararlanarak çözümler üretme özelliği taşır. Yönetici gezegeni Jüpiter astrolojide, iyi talih, iyimserlik, genişleme, bolluk ve bereket gezegenidir. Astrolojide Jüpiter “ Büyük Talih”, Venüs ise “Küçük Talih” olarak tanımlanır. Jüpiter’in haritadaki konumu kişinin maddiyat ve parasal amaçlarında dışarı vurumlarını ve sempatisinin yansımasını gösterir. Ayrıca hangi kariyerde başarılı ve şanslı olunacağını işaret eder. Eğer Jüpiter haritada kişiye yardım edecek konumdaysa, asla onun için “batmak” söz konusu olmayacaktır. Doğum haritasında Jüpiter seçkin durumdaysa kişi popüler, geniş fikirli, dostça davranan, sevimli, iş hayatında ve kariyerde başarılı birisi olacaktır. Jüpiter’in aşırı etkinliği sonucunda da kişide savurganlık, tembellik, lüks sevgisi ve hovardalık su yüzüne çıkar. Yay burcu insanlarını tanımlayan sözcükler iyimserlik, içtenlik ve serüvencilik olabilir. Çift karakterli bir burç olan Yay, ateş grubundan fakat, biraz hava özelliklerine de sahiptir.

Yay’lar çok yönlüdür ve ilgi çekici yanları fazla olan kişilerdir. Doğum haritasında sert bir etki yoksa, Jüpiter yaşam boyu yardım edecektir. Yay insanının tek bir amaç veya konu ile uğraşması zordur. Meraklı ve araştırıcı birisi olduğundan konudan konuya atlayarak bazen enerjisini israf edebilir. Konuşma yetenekleri sayesinde politikada başarılı olabilirler. Bildiği veya bilmediği konulara özgüvenle atılacağı gibi, yabancı çevrelerde de uyum sağlayacak özelliklere sahip olur. Ayrıca yalan söylemeyi sevmeyen ve gerçek ne kadar acı olsa da açıklamayı yeğleyen birisidir. Yaşamı seven birisi olmasına karşın çift karakterli bir burcun özelliğinden dolayı zaman zaman huzursuz olabilmektedir. Sıkıldığı zaman her şeyden kaçmak isteyecektir. İşte serüvencilik ruhu bu noktada işe yarayacaktır.

Yay burcu uzun yolları ve deniz aşırı ülkeleri temsil eder. Bu nedenle seyahat etmek onlara büyük keyif getirir. Yay burcunda doğanların yabancı lisanlara yetenekli olduğu da bir gerçektir. Yay’lar eğlenceyi seven, gündüz yapılan spor olaylarından gece hayatına kadar her alanda göze çarpan insanlardır. Gezerken ve eğlenirken yanında sevdiklerini de görmek isteyen Yay’lar, hızlı yaşam nedeniyle giderek kalınlaşmaya ve kilo almaya başlayabilirler. Bu nedenle yaşamları aşırılıklarla savaşım ile geçer. Yay’lar cömert olurlar, her yerde eğlence ve keyif için düşünmeden para harcarlar. Eş seçmekte pek titiz davranmazlar. Eşlerine karşı duygusal bir yakınlık beslerler. Güneş Yay burcundayken sadakat gibi bir özellik vermez, kişiyi gizli aşk ilişkilerine sokar. Cinsel isteklerinde duygusal davranırlar. Yay burcu insanı çocuklarına karşı çok iyi davranır, onlarla arkadaş olur. Yay burcu insanlarının zayıf noktalarından biri sinir sistemleridir. Açık hava aktivitelerini ve sporu sevdiklerinden böyle alanlarda kazalara uğramaları olasıdır. Enerjilerini yolunca kullanmaya ve dinlenmeye özen göstermezlerse hastalanabilirler. Onları genel olarak romatizma rahatsız eder. Ayrıca uyluklar ve kalçalar Yay’ın kontrolü altındadır. Kilo almaya karşı dikkatli olan Yay’lar yaşlanıncaya dek formlarını korumaya gayret ederler.

(astromistik.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 03:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #12
Cvp: Yay Burcu ve Özellikleri
Hayatın anlamını keşfetmek - Yay'ın hedefi budur.

Yay’ın düşüncesi hayatımızın görünürdeki tüm gelişigüzelliğinin arkasında müthiş bir Düzen olduğuna güvenmektir. Bu düzenin anahtarını deneyimle, araştırmayla, günlük yaşamın akıl köreltici kalıplarını kırmaya istekli olmakla bulur. Değişik düşünce biçimlerine açık kalma ihtiyacında olan Yay'ın bunun için seçebileceği yöntemlerden biri yolculuktur. Böylelikle kendisininkinin dışında kalan kültürlerle gönüllü, açıkkalpli ilişkiler geliştirilebilir. Esas düşüncesi hem iç, hem de dış dünyanın ufuklarını genişletmektir.

Yay'ın stratejisi, hayatı bir serüven gibi, güvence düşünmeden yaşamak ve arkasına saklanmakta olduğunu farkettiği her fikir veya görüşü gönüllü olarak bir kenara bırakmaktır.

Bu stratejiler için özgürlük zorunludur. Coşku, maceracılık, neşeli bir ruh - bunlar Yay'ın kaynaklarıdır. Hemen uyum sağlayabilir, esnektir, sıkıntılardan kolay kurtulabilir.

Bu kaynaklar Yay'ın aynı zamanda gölge yönünü açığa çıkartırlar. Pembe gözlükleri, hevesleri ve tedbirsizliği ile bir çok bataklığa körlemesine yürüyebilir. Her şeyi bildiğini sanmak, kibir, lütufkarlık, aşırı iyimserlik, boyunu aşma ve yanlış değerlendirme yüzünden Yay bir anda trajedinin burcuna dönüşebilir. Diğer gölgesi insan ilişkilerinde yaşanan gerçek yakınlıktan kaçınmasında yatar. Bir göletin yüzeyinde sıçrayarak ilerleyen bir taş gibi yaşamda kayarcasına ilerler ve ancak o kadar öğrenir.

Öğrenmesi gereken; yoğunluğu ve odaklanmayı sağlamak, öğrendiklerini hazmetmek ve içselleştirmek, ilişkilerinde kendisini ortaya koymak, arayışın zenginliği ve derinliği için paylaşmaktır.

Ayşem Aksoy

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 05:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #13
Cvp: Yay Burcu ve Özellikleri
Doğum Günlerine göre Yaylar:

Burçlar kuşağında koşturan Güneş her gün 1° ilerler. Her burç yaklaşık otuz gün sürer. Otuz günlük parçaları, on günlük devreler hâlinde incelediğinizde, kişiliğinizin ana temalarını anlayabilirsiniz. Yay’ın ilk on gününde doğduysanız, Yay’ın özelliklerini yoğun taşıyacaksınız. Eğer doğum tarihiniz ikinci on güne rastlıyorsa, Ateş grubundaki sıralamada Yay’dan sonra gelen burç olan, Koç’un özelliklerini de yansıtacaksınız. Son on gün içinde doğduysanız Ateş’in üçüncü burcu Aslan gibi davranıp, kükreyen bir Yay olabilirsiniz.

1. DEKANAT

(23 Kasım - 30 Kasım)
Tam bir Yay. Jüpiter hâkimiyeti daha baskın.Onlar çok iyimser, hayat dolu insanlardır.
İnsanlara karşı çok açık, hatta tedbirsizdirler. İyi niyetleri ve tutamayacağı sözü vermeleri, başlarını sık sık derde sokar. şanslı olduklarından dolayı dört ayak üzerine düşerler. Yabancı dil öğrenmeye karşı çok yeteneklidirler.

2. DEKANAT

(1 Aralık - 10 Aralık)
Yay özellikleri Koç’unkilerle birleşmeye başlar. Ani bir ataklıkla savunulan fikirler ortaya atılır. Jüpiter kendini Mars’a teslim ederek daha enerjik hisseder.Bu insanlar kahraman olma arzusuyla dünyaya gelirler. Bu uğurda anlamsız inançlara kapılarak, boş hayaller peşine de düşebilirler. Çok cesur olduklarından iyi savaşçı olurlar. Diğer Yaylar’a göre biraz daha sert ve ketumdurlar.

3. DEKANAT

(11 Aralık - 21 Aralık)
Yay özellikleri Güneş’in ışıklarıyla parlamaya başlar. Güneş, Yay burcunun bilgeliğini artırır.Jüpiter ve Güneş’in etkisiyle parıldayan, eğlenceye düşkün, iyimser insanlardır.
Toplumda yükselme, iyi bir kariyer edinme şansları çok yüksektir. Diğer Yaylar’a göre ayakları yere daha sağlam basar. Gerçekleştirebilecekleri somut idealleri vardır.


.boyutpedia.com
01-05-2009 09:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #14
Cvp: Yay Burcu ve Özellikleri
YAY

Gezegen : Jüpiter
Grup : Ateş
Uğurlu Renk : Mor
Uğurlu Sayı : 5
Uğurlu Taş : Turkuaz
Uğurlu Gün : Perşembe

Yay Burcu Kadını :

Yay burcu kadını kültürlü, alımlı, espritüel, duyarlı ve akıllı yönleriyle dikkat çeker. Hassas ve kırılgan bir yapısı vardır. Affedicidir. Zekidir ve kavrama yeteneği kuvvetlidir. Birden fazla konuya ilgi duyabilir ve hepsiyle ilgili bilgi sahibi olabilir.

Yay burcu kadınının sıkılgan ve çabuk bıkan bir yapısı vardır. Huzursuzluktan hoşlanmaz ve huzursuzluk olan ortamlarda fazla bulunmaz. Çevresinde enerjik ve neşeli yapısıyla aranan bir dosttur.Dostlarına çok önem verir ve fedakardır.

Yay burcu kadını eğlenceye ve gezmeye meraklıdır. Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı sever. Maddi anlamda güçlü olmak ister. Para onun için araçtır.Cömert hatta biraz savurgandır.

Karşı cinsle olan ilişkisinde öncelikle arkadaşlığa ve dostluğa önem verir.Özgürlüğüne düşkün olan yay kadını kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmaz.Bu nedenle evlilik ona uzak bir kavram gibi gelmektedir. İlişkisinde kendini kısıtlanmış hissetmezse evlenebilir ve sadık bir partner olur.

Yay burcu kadını ilgiden ve komplimanlardan çok keyif alır. Çoğu zaman arkadaşlıkla aşkı birbirine karıştıran yay burcu kadını öncelikle karşı tarafta güven ve dostluk arar. Beğendiği insanla sohbet edebilmek ve fikir alışverişinde bulunabilmek onun için çok önemlidir.

Yay burcu kadını evlendiği zaman çok keyifli bir partner olacaktır. Çocuklara düşkündür ve çocuklarıyla dostluğa dayanan bir ilişki kuracaktır.

Yay Burcu Erkeği :

Yay burcu erkeği entelektüel, duyarlı, meraklı, neşeli ve cana yakın yapısıyla dikkat çeker.İyi niyetli ve konuşkandır. Dostlarına düşkündür ve arkadaş canlısıdır.

Hareketsizlik yay burcu erkeğini sıkar. O hep hareketli olmalı ve açık havada bulunmalıdır. Kapalı ortamlarda çok uzun süre kalmaktan hoşlanmaz.

Yay burcu erkeği birçok konuda bilgi . Bu da onun meraklı bir yapısı olmasından kaynaklanır. Eleştirmeyi sever ve açık sözlüdür. Bazen bu açık sözlülük pot kırma sınırını da aşabilmektedir.Cömertliğiyle tanınan yay burcu erkeği harcamalarında savurganlık sınırını fazlasıyla aşabilir.

Özgürlüğüne aşırı derecede düşkün olan yay burcu erkeği yalnızlıktan keyif alır, ilişkilerinde kolay kolay bağlanamaz ve evlilikten korkar.Onlar için karşı cinste aradıkları en önemli özellik güzelliğin yanı sıra kafa yapısıdır. Bilgili ve kültürlü kadınlarla sohbet etmekten keyif alır.

Yay burcu erkeği bir kadından hoşlandığı zaman ilgisini yoğun bir biçimde gösterebilir. Fakat daha sonra aradığını bulamadığını anladığında çabucak sıkılıp uzaklaşabilir. Bu nedenle bir yay burcu erkeğini iyice anlamaya çalışmak gerekir.

Yay burcu erkeği gerçekten severse bağlanır ve evlenmekten korkmaz. Çocuklara düşkündür ve ömür boyu mutlu bir evliliği olacaktır.

makaleler.com

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-09-2009 03:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gulsen24 Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 26
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #15
RE: Yay Burcu ve Özellikleri
Ben yükseleni yay olan bir kadınım.Yazılanlar tam da beni anlatıyor.Genellikle mor giyerim,yakıştığını düşünürüm(gerçek anlamda-mecazi anlamda değil).Birden fazla ilgi alanım vardır.Öğretmenlik işimin yanında takı yapımı,örgü, güzel sanatlar,kitap okuma astroloji ...daha birçok ilgi alanlarım vardır.Hepsiyle birden ilgilenirim.Gerekirse kurslarına bile katılırım.Özgürlüğüme çok dükünüm.Emir almaya gelemem.Seyahati çok severim.Müzeleri,kültürel etkinlikleri gezerim.Çocuklarıma çok düşkünüm.Çocukları da çok severim.Yani anlattıklarınız sanki ben gibi.

gülbahçesi
01-11-2009 05:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #16
Cvp: Yay Burcu ve Özellikleri
YAY BURCU GENEL ÖZELLİKLERİ :

Dobra, tez canlı, meraklı, atılgan, doğa ve spor tutkunu. İyimser, hareketli, neşeli ve meraklıdır. Ayrıca çok yönlü ve beceriklidir. Bilmeye, öğrenmeye büyük önem verir. Bilginin yayılmasında rolü vardır. Zevk aldığı sürece birçok şeyi aynı anda ister. Beklemekten ise hiç hoşlanmaz. Süre uzadıkça sinirlenir ve saldırganlaşır.

Çünkü son derece sabırsızdır. Dereyi görmeden paçaları sıvamak onun bir başka özelliğidir. Arzu ettiği bir şey kesinleşmeden onun olduğunu kabul eder.

Bu yüzden de sık sık düş kırıklığına uğrar. Riske atılmaya, eylemeye geçmeye bayılır. Bu cesaretten çok merakını gidermek içindir. Çok güzel ve etkileyici bir konuşma tarzı vardır. Sadece dinlenmek ve düşünmek için susar.

islamakar.com

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-12-2009 02:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #17
RE: Yay Burcu ve Özellikleri
Yay burcununun en sevdiğim özelliği;

Hiciv...

Osmanlı halk gösteri sanatlarında geçer....

Hacivat &Karagöz dialogları ....yada şimdiki zaman diliminde stand-upgülücük))

Ustalık ister.....

Zeki bağ yapma kabiliyeti gerektirir.

Onun yaptığı sivri dillilikle suçlansada kimse bu derece akıl muhteva eden bir sentez yapamaz...

Arslanınkinden farklıdır stili ...

İstediğini anlatmak yada yaptırmak için tatlı dilden öte daha latif bir tarz seçer kendine...

Söylediğini öyle dillendirirki insan kullanmadan oyuna getirmeden hatta kabaca sayılacak ayarda ....yapar

Haluk Bilginer'in güzel filmini seyr ettikten sonra paylaşmak istedimgülücük
05-31-2009 04:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #18
RE: Yay Burcu ve Özellikleri
resimlere bakıp yorum yapmak , üstelik kolaysa hep hoşuma gidergülücük

mitolojik bağlantısı olan zeus okun ucunu yıldırımla aydınlatmış ve gökyüzünü hedef almış.ateşli ok karanlığı aydınlatma maksadı taşır ya da işaret amaçlı kullanılır.bir şekilde yaratıcıya-tanrıya güvenmek kavramı diye de düşünülebilir.
kapıdaki haç sembolünün üzerindeki yay burcu sembolü yine din-yay ilişkisi
ayrıca tarot kartlarında önemli olan "hermit" var. insanlardan kopmuş ve gerçeği arayan bilge figürüdür.zaten tarotta da içsel olarak bilgeliğe ulaşmakla ilgilidir.lambası yine karanlığı aydınlatmanın simgesi.
okuduğum güzel bir yazı vardı.akrepten sonra gelen yay, ortalığa ölüm getiren akrebi vurmak için yayın gerer.ancak,son anda vazgeçerek.okunu göklere yönlendirir.gökler ise inanç ve felsefenin sembolünden başkası değildir.ölümü ancak inançlarımızla yenebiliriz.bedenlerimiz gelip geçecek , inançlarımız ise ebediyen kalacaktır.

ya sagittarius diğer burçlarında var mı ?
acep bir atsanda baksakgülücük
09-12-2009 06:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #19
RE: Yay Burcu ve Özellikleri
bir Yay olarak , resmi bende beğendim -ok

09-12-2009 07:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #20
RE: Yay Burcu ve Özellikleri
yay burcu olmaktan mutluyum ben ya gülücük çok farklı insanlarız.hem derin hem neşeli olabilmek ayrıcalıktır ;)
09-12-2009 12:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 16 32,935 05-23-2019 08:45 PM
Son Mesaj: pinkylove
  GAD ve YAY burcu Ahmet DOĞANER 1 4,491 03-27-2018 01:36 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Yay Burcu ve Yay'ın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 1 5,703 02-16-2015 05:54 PM
Son Mesaj: Miss Sagittarius
  Yay Burcu ve Psikopatoloji Derin 0 3,364 11-24-2010 01:27 AM
Son Mesaj: Derin
  Yay Burcu ve 9.Ev yezda 3 8,955 11-23-2010 07:42 PM
Son Mesaj: Derin
  Yay Burcu Çocuğu qulsah 1 3,924 01-12-2009 02:57 PM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir