Değerlendir:
  • 34 Oy - 2.91 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akrep Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Akrep Burcu ve Özellikleri
Elementi : Su

Özelligi : Hassas

Yönetici Gezegeni : Mars ve Plüton

Metali : Çelik ve demir

Ugurlu Günü : Sali

Ugurlu Sayisi : 9

Ugurlu Taslari : Opal, yakut, ametist, kuartz

Ugurlu Renkleri : Canli kirmizi, siyah

Ugurlu Çiçekleri : Kirmizi karanfil, hanimeli

Ugurlu Kokulari : Misk, manolya

Ugurlu Müzik : Marslar ve tempolu melodiler

En Belirli Özelligi : Kararlilik

En Büyük Ideali : Zenginlik

En Büyük Hatasi : Merhametsizlik

En Büyük Arzusu : Ömür boyu güven

En Büyük Yetenegi : Ticaret ve yöneticilik





Akrep'ler kendi burçlarina gösterilen tepkiden bikmislardir. Onlarin acimasiz ve tehlikeli oluslari varsayimi yanlistir. Ancak savunurken bu özelliklerini ortaya çikarabilir.

Akrep tedbili kiyafetle dolasmaktan hoslanir.

Gözlerine bakin. Yesil, mavi, kahverengi, siyah olabilir; ancak bu gözler, büyüleyici bir israrla, delip geçici bakislarla bakar. Her seferinde size böyle israrla bakacaktir. Akrep'in gözleri, sanki ruhunuzu delip geçercesine, acimasizca, içinizin derinliklerine bakar.

Ses tonu kadife gibi yumusak, kisik ve son derece etkileyicidir. Konusmasi ya agir ve ölçülü ya da güçlü ve kesik kesik olabilir. Ancak kendisini asla küçümsemez. Akrep kesinlikle gurur sahibi bir insandir. Ne oldugunu ne olmadigini çok iyi bilir.

Hakaretler bir kulagindan girer digerinden çikar, komplimanlar onu yerinden bir santim oynatmaz. Baskalarinin, kusurlarini ve erdemlerini sayip dökmelerine ihtiyaci yoktur. En iyi sekilde övgülerinizi sükunetle kabul eder, en kötü olasilikla, sizin niyetinizden kuskuya düser.

Dogumunda aldigi agir yildiz etkileriyle huzursuz biri olan Kasim dogumlu bazi insanlar vardir. Çok az sayida sinirli Akrep'e rastlarsiniz.

Çogunun güçlü fiziksel yapilari vardir. Yüzleri göze çarpacak kadar büyük ve keskin hatlari vardir, açik bir sekilde anlamlidir, burun oldukça büyük, bazen gaga biçimindedir. Genellikle yüz çok solgun, neredeyse yari saydamdir, kaslari kalin ve burun köprüsünün, üstünde birbirine örülmüs görünümündedir.

Akrep'in varliginda, kendisini ele veren elektrikli bir canlilik vardir. Ne kadar sakin olmaya çalirsa çalissin, böylesine bir canlilik gözlerden gizlenemez. Erkeklerin bacaklari ve kollari, çogunlukla kizilimsi tonda, tüylerle kaplidir. Akreplerin çogunun saçlari ve gözleri koyu renktir.

Böylesine üstün bir kisiligi kiskanmak gerekir. Duygulari ne kadar alt üst olursa olsun, bunlarin Akrep'in o donmus hareketsiz yüzüne yansidigini çok nadiren görürsünüz. Bu insanlar gururlu ve bilinçli olarak yüzlerinde bos bir ifade tasirlar. Onlar yüzlerine duragan olmayi emrederler, yüzleri de bu emre itaat eder.

Tebessümler ender görülür ama içtendir. O hiçbir zaman utanip, çekinmeyecek veya gururlanarak kabarmayacaktir. Her zaman en üst düzeyde tepki gösterir; çünkü sizin karakterinizi ve niyetinizi amansizca incelemek, ayni zamanda kendi gizemini korumak Akrep'in sanatidir, ve o bunun ustasidir.

Çabuk hareket eden ve konusan, açik ve dostça davranislari olan belirli bir Akrep tipi oldugunu önemle hatirlamak gerekir. Sert ve kararlidir. Belki biraz da tehlikelidir, çünkü aslini gizlemektedir ve sizi yaniltmaktadir. Ona tamamiyla zararsiz bir insanmis gibi davranin, atesle oynadiginizi anlarsiniz. Bütün Akrep'lere karsi dikkatli olun.

Eger hassas bir insansaniz, onun fikirlerini ve ögüdünü sormayin. Çiplak ve aci gerçegi ögrenirsiniz. Ona sorarsaniz söyler; sahte komplimanlar yapmaz. Onun düsmanlari bile ona kinle dolu da olsa, saygi duyarlar ve açikça meydan okumamaya dikkat ederler.

Yine de, bu insanlarda sik sik görülen bir tatlilik vardir; hasta veya mutsuz insanlara müsfik bir yakinlik gösterirler. Akrep'in dokunusu serin ve yumusak oldugu gibi, yakici da olabilir. Asla, depresyon kuyusunun yapiskan derinliklerine kadar düsmez.

Hiçbir seyden korkmazlar. Siradan bir Akrep, fiziksel acilardan ve fakirlikten, magrur kisilerin saygisizligina ve alayina kadar herseye cesaretle gögüs gerer ve her felaketin üstesinden gelmek için sahip oldugu ruhsal güce sonuna kadar güvenir. Dostlarina son derece baglidir.

Akrep kendisine verilen bir armagani veya yapilan bir iyiligi asla unutmaz ve cömertçe karsilik verir. Bunun aksine, kendisine çektirilen bir aciyi veya yapilan bir haksizligi da unutmaz ve buna verilecek karsiligin çetin yollari vardir. O, düsmani tamamiyla yok etmek, ya da en azindan ona üstün gelmek zorundadir. Nasil öç alacagini hesap eder.

Akrep her seyi söyleyip yaptiktan sonra, savunmasiz birine zarar verdigi için utanç duyar.

Saglik durumu, onun tipik karakterini yansitir. Asiriliklarla, melankoli veya fazla çalismayla kendi bünyesini mahvedebilir. Ama kendi iradesiyle onu önemli bir hastaliktan da döndürebilir.

Çok az hasta olurlar. Olursa da ciddi bir hastaliga yakalanir. Uzun bir dinlenme, davranisini degistirme, alev alev içini yakan gücenikligi birakarak, huzur içinde durumu kabul etme, en iyi tedavi yoludur.

Akrep, dinle derinden ilgilenir, yasam ve ölümle ilgili bütün konulara büyük merak duyar, sekse ihtirasli bir ilgi besler ve reform arzusu onu siddetle çeker. Kendini aile baglarina ve askina adamistir. Çocuklarini sefkatle korur. O ya aziz ya da bir günahkardir.

Ihtiraslarini açikça hiçbir zaman belli etmez. Kesinlikle kontrolü ele alir. Eger gerçekten istiyorsa, istedigi sey kesinlikle hayal olmaktan çikacaktir. Pluto'nun karanlik, sihirli ve gizemli gücü; sogukkanli, dikkatli, kararli bir gayretle arzularini gerçege dönüstürür.

Akrep, hayatin ve ölümün sirlarini bilerek ve eger isterse her ikisini de fethetmek yetenegiyle dogmustur. Eski sirlar onun parlak zekasini büyürler.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-14-2007 07:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
akrep burcu ve özellikleri
Sembol
Akrep burcunun sembolü, karanlık, gizemli ve gölgelerini göstermeyen bir varlık olan akrebin bacaklarını ve kuyruğunu gösterir. Mayalar'ın "Ölüm Tanrısı"nın burcu olarak kabul ettikleri Akrep burcu, eski çağlardan beri şeytanın uzantısı olarak düşünülür. Akrep burcu, kimi zaman bir akreple, kimi zaman bir kartal ile, kimi zaman da bir yılan ile temsil edilmiştir. Büyük ihtimalle bu burcun orijini Fırat vadisinde yaşadığı varsayılan, yarı akrep yarı insan olan bir canavardan gelmektedir. İnsan yarısı, üst bölgelere yani Dünya'ya, hayvan yarısı ise alt bölgelere yani Hades'e aitti. İlerleyen zamanlarda Kartal, bu üst bölge ile özdeşleştirilmiş ve insandaki gücü sembolize eder bir hale gelmiştir. Akrep, Kartal tarafı ile alt bölgelerin dışa vurumlarının üstesinden gelerek, insan tarafın daha güçlenmesine yardımcı olabilir.

Yaşam:
Akrep, fiziksel dünyayı sembolize eden Boğa'nın zıt burcudur. Ölüme hazırlık yapmak üzere fiziksel dünyadan hep birlikte el ayak çekmeyi ele alır. Boğa nasıl bir yere kadar fiziksel vücuda sahip olmayı ve kendini onunla tanımlamayı sembolize ediyorsa, Akrep de, insanın ölümün getirdiği önüne geçilmez kaybını, erimesini kabul etme yeteneğini sembolize eder. Şayet fiziksel bedene verilen değer abartılmakta ve çok ileri götürülmekte ise, kişinin bunu kabul etmesi ve vücudundan uzaklaşması da zorlaşacaktır. Eğer fiziksel gerçekliğin içeriği tam olarak anlaşılırsa, bu geçişlerin de zorluğu azalacak hatta yok olabilecektir.
İlk su burcu olan Yengeç, aile hayatı içinde kişiliğin oluşumu için gösterilen duygusal çabayı ve cevapları temsil ederken, bunun bir oktav yükseği olan Akrep'de ise, kişi artık bir ruhun yaratılışı ile ilgilenme, duygusal cevaplar verme aşamasındadır.
Akrep ruhsal özgürleşmeyle bağlantılı olarak pek çok metodu bünyesinde taşır. Aynı zamanda, özgürleşmede, maddeden uzaklaşmada verilen çabaya karşı birer tuzak olabilecek, eş değerde tehlikeyi de bünyesinde barındırır.
Karmik borçları ödemek için burada gereken önlemler alınmadığı takdirde, hayatın sonu oldukça zor olabilir. Dolayısıyla, birey enerjisi ne kadar az olsa da, ne kadar yapmak istemese de gerekenleri yapmak ve borçlarını ödemek zorundadır. Hayatının başında nasıl bedenini ve özünü kozmoztan aldıysa şimdi de geri vermeye hazırlıklı olmalıdır.
Boğa, insanın kendine ait varlıklarını, sahip olduklarını, duygu ve enerjilerini gösterirken, Akrep'de, bireyin başkalarına, onların enerji ve varlıklarına bağımlı olduğunda hayatın karanlığını gösterir. Akrep özellikleri, bu bağımlılık özelliğini ve kabul edilmiş ya da edilmemiş engellenmişlik duygusunu ifade eder.
Terazi'de birlikte, ortaklaşa bir yaşam aşamasına gelen birey, artık ortak kurallar doğrultusunda hareket etme eğilimindedir. Bu devrede egonun yokolması, Ben'in ölmesi söz konusudur. Burası bir yokoluş ve yeniden doğuş devresidir. Transformasyonlara açık olan birey geçmişten getirdiği tecrübeleri, deneyimleri yeniden entegre etmek ve yeniden oluşturmak zorundadır. Ortak yaşamanın getirdiği gereklilikle, Boğa'da tek başına sahip olduğu her şeyi paylaşmak zorunda olmakla birlikte ortağının, duygusal, bedensel ve maddi varlığını da paylaşmaya hak kazanmıştır.

Karakteristik Özellikleri
Zodyak'taki sekizinci burç olarak Akrep, insanın kozmozdaki evrimsel macerasının da sekizinci aşamasını semboliz eder. Akrep'in temel motifi yaşam-ölüm siklusundaki gizemleri çözmek ve insan duygularını anlamak ve kontrol etmektir. Bütün Akrepler yaşam ve ölümün gizemlerine merak duymasalar da, muhakkak yaşamlarının bir döneminde gizemlerle ilgilenirler. Özellikle insanlar olmak kaydıyla, her şeyin hayatiyet mekanizmasına karşı büyük bir merak duyarlar. Fiziksel ve ruhsal anlamdaki rejenerasyon yetenekleri ve güçleri inanılmaz boyutlardadır. Zamanla bu yeteneklerini diğer insanlara şifa vermek için de kullanırlar.

Diğer Sabit nitelikteki burçlar gibi Akrep de, kendi inisiyatifinde olmayan değişimlere karşı isteksiz ve dirençlidir. Ancak kararlı ve iradeli yapısı, hedeflerine ulaşmaktaki en büyük avantajıdır. Yüzeyde kolayca idare edilebilir, kontrol altına alınabilir gibi gözükmesine rağmen, Akrep aslında kuvvetli ve dominant bir karakterdir. Akrep'in başarısının temel anahtarı, her şeyin derinine inebilmesinde ve analitik yaklaşımlarındadır. Sembolü de akrep ve kartal alan Akrep burcu insanları, bu hayvanların inanılmaz gücünü ve gücü kontrol edebilme yeteneğini taşır.
Deneyimlerine duygusal reaksiyonlar gösteren Akrep insanı, daha sonra mantık yürütmeye, deneyimin pratik değerini ölçmeye ve en sonunda da harekete geçmeye yatkındır. Davranışlarındaki temel ve en güçlü motivasyon, duyguları olmasına rağmen, diğer Su grubu burçlar Yengeç veya Balık gibi aşırı bir duygusallığın Akrep'in kişiliğinde görülmesi olası değildir. Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde ilişkilerde dominant rolü üstlenmeyi ve duygularını aleniyete dökmemeyi tercih eder. Çok açık gibi görünmesine karşın, her Akrep'in sakladığı, açıklamak istemediği, kendine ait bir gizemi vardır. Kontrol ve manipüle edilmekten hiç hoşlanmayan Akrep, bu durumlarda ciddi şekilde tepki verir. Modern astrolojide Pluto tarafından yönetilen Akrep'in, geleneksel doktirinde yöneticisi ateş, enerji ve savaş gezegeni Mars'dır. Her iki gezegenin de tipik karakteristikleri, Akrep özelliklerine gayet iyi entegre olmuştur. Akrep'in dışavurumlarındaki doğru odaklanma ve konsantrasyon özelliği, karizmatik bir yapının doğmasına neden olmaktadır. Mars'ın ateşli yapısı ise, Akrep'in diğer insanları etkileyebilme, harekete geçirebilme yeteneğinde kendini gösterir. Mars'tan aldıklarını yoğun enerjilerini, Koç gibi sadece harekete dönüştümekle kalmayıp, duygusal platforma da taşırlar. Çok gerekmedikçe, Akrep saldırganlığını, mücadeleci yapısını açıkça ortaya koymak istemez. Hayatının tüm alanlarında olduğu gibi kendi gücü konusunda da mahremiyete ihtiyaç duyar. Kaybetmekten hiç hoşlanmayan Akrepler, ihtiraslarının peşinden koşarken, engelleri aşmakta ve hedeflerine ulaşmakta istikrarlı bir direnç ve dayanıklılık gösterirler. Bu mücadelede kendine yeterlilik de Akrep'in önem verdiği konulardan birisidir.

Kariyer
Kuvvetli iradesi, gerçeklerin ardından vazgeçmeden ilerlemesi, analitik ve derin düşünen yapısıyla, Akrep iş yaşamında önemli bir yere sahiptir. Organizasyonun içinde bir Akrep'in bulunması her zaman için büyük avantajdır. Genellikle sakin, yardımsever ve kendi halinde gözüken Akrep, aslında içten içe oldukça hırslı ve amaçlarına bağlı bir yapıdadır.
Amacına direkt olarak ulaşmayı tercih eden Akrep, kimsenin düşünmediği, farkına varmadığı boyutları, gerek analiz yeteneği, gerekse sezgilerinin yardımıyla hesaba katar. İş yaşamında Akrep'in en büyük dezavantajı şüpheciliğidir. Güvenmekte oldukça zorlanan Akrep, çoğu zaman delegasyon zorluğu da yaşadığı için, kendini aşan yüklerin altına girebilir.
Yönetmeyi, domine etmeyi, problemleri radikal şekilde çözmeyi ve uygun şekilde yaratıcılığını kullanmayı seven Akrep, zaman zaman öfkesini kontrol etmekte zorlanabilir. Sadakati ve kalıcılığı tercih eden Akrep'in tatmin olduğu ve gelecek gördüğü durumlarda uzun süreler aynı işte çalışması mümkündür. Kaybetmekten ne kadar hoşlanmasa da, Akrep'in kendini yenileme, tazeleme gücü yüksek olduğu için, her türlü kötü tecrübeden sonra, Promete'nin kendi küllerinden doğuşu gibi, yeniden ayağa kalkar ve işin başına geçer Akrep'in ofisi genellikle loş, kendine yetecek kadar eşya ile döşenmiş, bir iki hatıratı barındıran bir mekandır. Özel değeri olan bir mekandan çok, kendine konsantre bir şekilde çalışabileceği bir ortam yaratmak ister.
Her türlü dayanıklılık gerektiren alanda Akrep kendine has yetenekleriyle başarılı olur. Özellikle şüphe etmeyi, derin araştırmayı gerektiren müfettişlik gibi meslekler Akrep için son derece uygundur. Denizcilik, özellikle açık deniz kaptanlığı, Akrep'in severek yapacağı meslekler arasındadır. Bunun yanında, psikoloji, hipnoz gibi ruh sağlığıyla alakalı konular da Akrep tarafından meslek olarak benimsenebilir.

Para
Kararlı ve dayanıklı bir burç olan Akrep, amacına kilitlendiği zaman asla geri dönmez. Zodyak'ta finans konularıyla alakalı burçlardan birisidir. Akrep özellikle geniş ölçekli maddi konularda, analitik yeteneği ve sezgileri yardımıyla olumlu adımlar atar ve başarılı olur. Kendine hiç acımayan, zorluklara göğüs germeyi bir meziyet olarak kabul eden Akrep'in hiç bir şeyde olmadığı gibi maddi konularda da hayatın kolaylıklarını beklemek gibi bir lüksü yoktur.
Amacına ulaşıncaya kadar sıkıntılara dayanmaktan korkmayan ve çekinmeyen Akrep, aslında güzel şeyleri sever. İyi bir eve, sağlam ve emniyetli bir arabaya sahip olmak, güzel giyinmek onun da hayati amaçlarını arasındadır. Ancak Akrep hiç bir zaman gösteriş yapmak adına, ya da sadece moda diye alış-veriş yapmaz ya da bir yere gitmez. Ödediği paranın ne olursa olsun karşılığını almak ister. Aldığı bir şeye çok para ödeyebilir ama, sadece aldığı şeyin kalitesine inandığı içindir. Dolayısıyla akıllı para harcayan Akrep, istikrarlı bir mali portre çizer. Yatırımlarında analitik yeteneklerinin ve stratejilerin arkasını görebilme kabiliyetinin yansımaları görülür. Hiç bir zaman tek bir yatırım aracına güvenmeyen Akrep farklı araçları kullanarak parasını çoğaltmak böylece tedbiri elden bırakmamak alışkanlığındadır.
Zodyak'ta ortak finansal kaynakları da sembolize eden Akrep burcunun üyeleri, yaşamlarında maddi kaynakları birlikte oldukları insanınkiyle birleştirerek çoğaltmayı da uygun bulurlar. Buradaki temel amaç, ortak yaşama, ortak kaynaklarla devam etmek ve Terazi'de başlayan paylaşımı sürdürmektir.

Aşk
Akrep, karşısındakini ilk karşılaştığı andan itibaren, dayanılmaz bir şekilde etki alanına alır. Akrep'in oldukça çekici ve gizemli bir yapısı vardır. Aslında yüzeyde görünenler sadece karşı tarafın görmesini arzuladıklarıdır. Direkt ve hatta biraz zorlayıcı görünebilir, fakat altta oldukça kırılgan ve hassastır. Akrep insanı aşkı çok ciddiye alır ve birlikte olduğu insanın kendini sevmesini, takdir etmesini bekler.
Akrep birlikteliklerinin başında, daha kısa vadeli ve çok fazla derin olmayan bağlantılar kurmayı tercih eder. Çünkü Akrep yara almak, incinmek korkusuyla insanları kendinden uzak tutmayı tercih eden bir özelliktedir. Eğer Akrep uzun vadeli bir ilişkiye girmişse, eşine mutlaka finansal ve duygusal anlamda emniyet vermek için elinden geleni yapar.
Akrep için ilk buluşmda birlikte denize gitmek, sosyal bir faaliyet, ya da insanların biraraya geldikleri ortamları seçmek olumlu bir adım olabilir. Akrep kendini dinleyen ve anlamaya çalışan insanları sever. Karşısındaki insanın, dikkatini tam anlamıyla kendine vermesini ister. Aslında Akrep insanlarıyla tartışmaya girmek çok zor olmasına karşın, eğer karşısındaki saygısızlık ederse ya da duyarsız davranırsa, kolayca saldırgan olabilir. Ayrıca domine edilmekten ve garanti bir eş olarak görülmekten de nefret eder.
Akrep'in yaşamını geçirmek için seçtiği insana karşı oldukça kıskanç ve koruyucu bir tavır aldığını asla unutmamak gerekir. Yaşamı boyunca sevgi verebilecek, zengin yürekli ve aradığı emniyeti sağlayabilecek bir eş arar. Her zaman için karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerine değer vererek, ihtiyaçlarını tatmin etmek için enerji sarf etmekten çekinmez.

Sağlık
Sabit nitelikte ve Su elementindeki Akrep burcu, vücuttaki tüm yapıcı ve yıkıcı fonksiyonlarla ilgilidir. Vücutta geri dönüşü olmayan ifrazatların atılmasıyla bağlantılı bir burçtur.
Derinlik, duygusallık ve yoğunluk Akrep burcunun temel özellikleridir. Akrep çok duygusal ve derin yaşadığı, ama dışarı vurmakta zorlandığı ve güçlü kalmak için çok çaba sarf ettiği için, kolayca "hastayım" demez.
Akrep burcu temel olarak böbreklerin alt kısımlarını, adrenalin bezlerinin alt taraflarını ve üreme organlarını, ayrıca yüzdeki burun kemiklerini yönetir. Fetüsün adaptasyon sürecinden sorumlu olduğu gibi, vücuttaki tüm yenilenme işlemlerinden de sorumludur.
Akrepler, genital organlar, mesane, uretra, prostat, kolon, rektum, burun kemikleriyle bağlantılı hastalıklara daha yatkındır.
Akrep'in genital problemlere, zührevi hastalıklara, böbrek taşlarına, burun iltihaplanmalarına, poliplere, salgı bezleri ile ilgili hastalıklarına karşı dikkatli olması ve en önce gizli kalmaya yatkın, "sinsi" hastalıklardan kendini koruması gerekir. Bunun yanı sıra, fıtık, fistül, basur memesi, üreme organları ile ilgili hastalıklar ve zedelenmelere de rastlanabilir.
Bol soğan ve sarmısak içeren bir gıda rejimi, baharatlı yiyecekler Akrep'in sağlığı açısından faydalı olacaktır.
Akrep'in kullanacağı eşyaların arasında çok sert madenlerden yapılmış olanları seçmesi, topaz ve deniz kabuklarından yapılmış takılar kullanması, huzur, sağlık ve başarı sağlayacaktır.
Kırmızı renkli, sivri yapraklı ve yakıcı tada sahip, hardal, karabiber, anemon, katırtırnağı, sarmısak, şeytan şalgamı, ısırgan otu, defne gibi bitkilerle hazırlanan çay ve ev yapımı ilaçlar da faydalı olacaktır. Özellikle anemon, funda ve gardenya Akrep'in bitkileridir.
Siyah, bordo, koyu mavi, lacivert, koyu yeşil gibi ışığı absorb eden renklerdeki kıyafetler, Akrep'e hem çok yakışır, hem de kendini mutlu hissetmesine yardım eder.
Akrep'in kendi gücünüzü sınayabileceği spor dallarında başarılı olma şansı çok yüksektir. Özellikle atletizim, halter, avcılık, yüzme ve dalma gibi faaliyetler Akrep için uygundur.
Boğa burcunun karşıt etkisiyle boyun bölgesi hassasiyetini de gözönünde bulundurması gereklidir.

Diyet & Fitness
Kendi etrafında çık hızlı hareket eden Pluto'nun ve mücadeleci Mars'ın etkisi altındaki Akrep'in metabolizması hızlıdır. Derin duyguları ve dürtüleri için her zaman bir çıkış noktasına ihtiyaç duyan Akrep, kararlı yapısıyla fiziksel görüntüsü üzerinde de ciddi kontrole sahiptir. Karar verdiği andan itibaren, ağzına koymaması gereken hiç bir şeyi yemez.
Uzun mesafeli koşular, yüzme, yelken, dalma, hatta boks Akrep için en ideal sportif faaliyetlerdir. Daha çok tek başına hareket etmeyi ve yalnızlığı seven Akrep burcu insanları, rekabeti sevmelerine rağmen, takım oyunlarından, grup faaliyetlerinden sıkılır. Yoga ve meditasyon gibi alternatif fiziksel faaliyetler de gizemini, felsefesini öğrenmiş ve benimsemişse, Akrep için uygundur. Diğer uygun olan bir fiziksel faaliyet de cinselliktir.
Cinselliğin hayatında önemli bir payı olduğu bilinen Akrep, bedensel paylaşımını ihtiyacı olduğu kadar yaşamazsa, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sıkıntı yaşar.
Deniz ürünlerine, minerallere yer veren bir beslenme şekli son derece faydalı olacaktır. Ayrıca toprak altında yetişen kök bitkiler de Akrep'in beslenme diyetinin önemli bir parçasını oluşturmalıdır. Yeterince sıvı tüketimi de önemle kontrol edilmelidir.
Koç gibi Akrep için de Akupunktur son derece uygun bir tedavi ve destek sistemidir. Acıya son derece dayanıklı olan Akrep insanı, akupunktur iğnelerini hissetmez bile. Vücudun yin-yang dengesinin oluşturulmasında, akupunktur eşsiz bir yöntemdir. Kararlılığına bir de akupunktur desteğini ekleyen Akrep, çok kısa sürede ideal fiziksel denegesine ulaşır.
Kurutulmuş gıdaları içeren bir zayıflama rejimi, hem hücrelerdeki suyun tazelenmesine, hem de lipidin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Hangi türde bir diyet uygularsa uygulasın Akrep, dirençlidir ve hedefine muhakak ulaşır. Kuru gıdaların yanında sıvı tüketimi, zaman zaman yapılacak su kürü de büyük faydalar sağlayacaktır

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-20-2007 12:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: akrep burcu ve özellikleri
Akrep Burcunun Özellikleri

(ekim 24 - kasım 21 / Scorpio)

İdareci Gezegeni: Mars ve Pluton

Elementi: Su

Karakteri: Sabit

Cinsiyeti: Dişi

Uğurlu Gün: Salı

Uğurlu Sayı: 9

Uğurlu Rengi: Kan kırmızısı

Uğurlu Taşı: Yakut, Ametist, Kuarts

İdare Ettiği Organ: Üreme organları

Olumlu Özellikleri: Yöneticilik vasıfları güçlü, İradeli,Kuvvetli Sezgi Gücü

Olumsuz Özellikleri: Kıskanç,İhtiraslı, Tutkulu duygular, Kışkırtıcı, Kurnaz,

Anlaştığı Burçlar: Yengeç, Balık, Başak, Oğlak

Anlaşamadığı Burçlar: Aslan, Kova

Zıt Burcu: Boğa (Zıtlaşarak anlaşır)

Akrep Burcunu belirleyen özellikleri tanımlayacak olursak öncelikle güçlü sezgilerden bahsetmemiz gerekecek. Çünkü, su grubunun sabit elemanı olan Akrep tiplerinin diğer suyun elemanı olan Balık ve Yengeçler gibi son derece güçlü sezgileri vardır. Tabii aynı zamanda suyun hassasiyetine de sahip oldukları için oldukça alıngan oldukları söylenebilir. Ancak, diğer su grubu tiplerinden ayrılan özellikleri kendilerine dönük ve duygularını gizlemeyi başardıkları için alınganlıklarını da ortaya koymazlar. Tabii bu durum pek olumlu olmaz. Özellikle de alındıkları kişi için. Çünkü, alındıkları konuyu kafalarının içinde kurar, büyütür, kinlenir ve çoğu zaman bunun hesabını sormayı düşünür. Fakat, hiçbir zaman acele etmez. Uygun zamanı bekler ve asla unutmaz. Çünkü, Akrepler son derece zeki ve hafızaları kuvvetli tiplerdir. Kararlı ve planlı davranma konusunda onlardan daha azimlisini bulamazsınız. Hatta sonucun ne olacağını önceden görse bile... Üstelik bir işin nasıl gelişeceği ve sonuçlanacağı hakkında Akrepler'in kesin ve tutarlı ön görüşleri vardır. Fakat, bir kez sonuçlandırmak için karar verdilerse, sonuç olumsuz gibi gözükse bile çalışmalarını sonuna kadar sürdürür ve olumlu sonuçlar almayı başarırlar. Hem de bir sihirbaz ustalığı ile. Astrolojik açıdan Akrepler üç kategoride incelenir. Akrep tipleri, kertenkele tipleri ve kartal tipleri. Tabii ki, en gelişmiş tipler Kartallar olduğu için onları daima yönetici olarak görürsünüz. Hemen her türlü meslekte başarılı olurlar fakat, meslekleri ne olursa olsun yönetici olmayı başarır ve son derece başarılı, aranan yöneticiler olurlar. Sezgilerini kullanmayı bilir ve ön görüşleriyle isabetli kararlar alırlar. Üstelik yoğun duyguları olduğu halde duygularını kontrol etmeyi başardıkları için altlarında çalışanları yönlendirmeyi ve nasıl çalıştıracaklarını bilirler. Kertenkele tipleri akrep ve kartalların arasında kalmış, grimsi bir tavır içindedir. Kimi zaman çok kontrollü (Aslında buna kontrol denilemez, kendini tutmaktan, kaskatı kesilebilir ve asla ona ulaşamazsınız) kimi zaman ise, planlı ve hesaplı bir tutum içinde bulunur. Ancak, çoğu zaman yoğun duygularının baskısı altında ezilir ve bir türlü potansiyelini ortaya koymayı başaramaz. Tabii bu durumda sivri dilli, karıştırıcı ve alaycı bir tutum içine girer. Son derece zeki ve sezgileri güçlü olduğu için ön görüşleri isabetlidir fakat, bu görüş onun üzerinde duygusal baskı yaratır ve bazı zamanlarda hasta edecek dereceye ulaştırabilir. Kartallar ise, dünya ile bağlantıları daha güçlü ve daha pratik bir tutum içinde bulunurlar. Ancak, genellikle kısa zamanda elde edilecek menfaatlerin peşine düştükleri için çevrelerinin anlayamayacağı davranışlarda bulunmaktan çekinmezler. Fakat, istediklerini elde etme konusunda hiç de kartallardan aşağı kalır bir tarafları yoktur. Fakat, daha kaba seviyede ve çevrelerine fazla aldırış etmeden davranırlar. Davranışlarının sonucu ise, kesindir. Evet, Akrep Burcu tipleri hangi kategoriden olursa olsun, en gelişmişinden en az gelişmişine kadar hepsinin ortak özelligi son derece zeki olmalarıdır. Hangi seviyede ve ne iş yapıyor olurlarsa olsunlar istediklerini elde etme konusunda zodyağın hiçbir burcu onlarla yarışamaz.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
08-09-2007 12:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Cvp: akrep burcu ve özellikleri
Akrep(Scorpio) 23 Ekim_21 Kasım

Yöneticisi: Mars, Plüton
Güçlü: Uranüs
Zararlı: Venüs
Düşük: Ay
Elementi: Su
Niteliği: Sabit
Karakteristiği: Soğuk ve nemli
Cinsiyeti: Dişi
Huyu: Soğukkanlı(uyuşuk)
Sembolü: Eski germen alfabesinin harflerinden biri olan, akrebin ölümcül iğnesi ile tamamlanan ölümü ifade eder.
Fiziksel Bağlantıları: Cinsel Organlar
Arketipi: Büyücü, şaman
Motivasyonu: Derinlere inme güdüsü
Yaşamdaki işi: Gerçek ve irkilten bir tedavici olmak.
Modelleri: Kasvetli din adamları,simyacılar(faust)
Mevsimsel Bağlantıları: Doğanın dış kabuğunun çürüyerek, yeraltında humusu oluşturduğu mevsim.
Gölgesi: Vampir
Açlığı: Güvenlik ve güç
Kusuru: Güçten sarhoş olmak
Yönlendiren prensibi: İnceliyorum veya arzu ediyorum.
Mitolojik Bağlantıları: Orion’un ölümü. Gılgamış ve akrep insanlar.


Temel Düşüncesi

Akrep, derinliğin ve aşırılığın burcudur.Hiç birşey Akrep insanını yüzeysellik ve sıradanlık kadar sıkamaz. Akrep dünyası gizli, saklı, şifrelidir. Akrep insanı kapalı, gizli saklı ve toplumsal tabulara karşı olan her şeyi keşfetmek için dayanılmaz bir dürtü taşıyan bir çeşit fausttur. Duyguları aşırı uçlardadır, sevgi_nefret gibi. Akrep, ortalama şeylere yabancıdır. Öte yandan, başkalarının yararına kullanılabilecek muazzam bir ruh gücü taşır. Akrep insanı bir iyileştirici ve yardımcı olabilir, ama bu yeteneğini başka insanları kendine bağımlı kılmak hatta yok etmek içinde kullanabilir. Gücün ve iktidarın sorunlu bir şekilde kullanılıp kullanılmaması, Akrep burcunun en kritik konusudur.


Davranışları

Güçlü Yönleri: Uzlaşmaz, tabu yıkıcı insan. Akrep insanı uyuşuk uzlaşmalara girmez ve başkaları için örnek ve önder bir insan olur. Başkalarının yaralarına acımadan ve kendinden emin bir içgüdüyle parmak basar, böylece iyileşme sürecini başlatmış olur. Ser, tuttuğunu bırakmayan, iradeli, kışkırtıcı ve çoğu kez başkalarını rahatsız eden bir insandır.

Problemli Alanı: Yıkıcı. Tüm davranışları kişisel gücünü arttırmaya hizmet eder. Despot, yıkıcı, ve kendini yok edicidir.


Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Dedektif. Gizleri ortaya çıkartma dürtüsüne ve bu süreç içinde tehlikeli alanlara dalma cesaretine sahiptir. Derin ve analitiktir Cin gibi zekidir ve son doğruyu bulana kadar yılmaz. Başkalarının susmayı tercih ettiği konularda konuşmaktan hiç çekinmez.

Problemli Alanı: Bağnaz., dikkafalı.Alaycı, olumsuz, fanatik, dogmatik ve inatçıdır. Tek bir konuya saplanmasına yol açan güçlü hüsnükuruntuları vardır.


Duyguları

Güçlü Yönleri: Güçlü insan. Başkalarınıda zorlayan muazzam bir duygusal gücü vardır. Yoğun, gizemli, tutkulu ve ihtiraslıdır. Ruhun karanlık, arkaik güçlerine erişme yeteneğine sahiptir.

Problemli Alanı: Vampir Kendi gücü ile baştan çıkabilir. Başka insanları duygusal olarak sömürüp kurutur ve kendi boyunduruğuna alır, bağımlı kılar. Patolojik bir kıskançtır, intikamcı,sadistik, ve gözükara bir yıkıcııdır. Kendini tutkulu duygularının merhamnetien teslim etmiştir.


Tipik Uğraşı Alanları

Bilinmeyen, gizemli ve saklı olan her şeyin derinine dalan, keşfeden uğraşlar: kaşifler, müfettişler,dedektifler, mağara kaşifleri, casusluk ve psikoanalistlik, ezoterik, gizemli konularla ilgili uğraşlar. Tüm iyileştirme ve terapi branşları, toplum tarafından dışlanan meslekle, örneğin çöpçülük,ölümle ilgili işler, örneğin ölümcül hasta refakatçisi,cenaze evi yöneticisi,vasiyet icraatçisi.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-29-2007 08:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
akrep burcu ve özellikleri
Akrep burcunu simgeleyen iki hayvan vardır; Kartal ve Akrep. Kartal mizacın yükseklere ulaşma isteğini temsil eder. Çünkü, insan düşük tabiatına hükmetmeli ve erotizm dünyasının çekiciliğine karşı savaşmalıdır. Kartal fiziksel yapısının üstünde yükselmelidir zira kendini yeniden yapılandırmaktadır. Akrep ise yaşamın ilkel tarafını temsil etmektedir. Kendini geliştirmemiştir. İlkel içgüdüleri ile kalmıştır. Davranışları ve düşünceleri bu iki oluşum çatışmaktadır.

Akrep derinliğin ve aşırılığın burcudur. Hiç bir şey Akrep insanını yüzeysellik ve sıradanlık kadar bezdirmez. Akrep'in dünyası gizli, saklı, şifrelidir. Akrep insanı kapalı, gizli, saklı ve toplumsal tabulara karşı olan her şeyi keşfetmek için dayanılmaz bir dürtü taşıyan bir çeşit Faust'dur. Duyguları aşırı uçlardadır; sevgi ve nefret gibi. Akrep ortalama şeylere yabancıdır. Öte yandan başkalarının yararına kullanabileceği muazzam bir ruh gücü taşır. Akrep insanı bir iyileştirici ve yardımcı olabilir ama bu yeteneğini başka insanları kendine bağımlı kılmak, hatta yok etmek için de kullanabilir. Gücün ve iktidarın sorumlu bir şekilde kullanılıp kullanılmaması Akrep burcunun en kritik konusudur.
Davranışları yönünden güçlü tarafı tabu yıkıcı ve uzlaşmaz bir insan olmasıdır. Akrep insanı uyuşuk uzlaşmalara girmez ve başka insanlar için örnek ve önder bir insan olur. Başkalarının yaralarına acımadan ve kendinden emin bir iç güdü ile parmak basar. Böylece iyileştirme sürecini de başlatmış olur. Sert, tuttuğunu bırakmayan, iradeli, kışkırtıcı ve çoğu kez başkalarını rahatsız eden bir insandır.
Düşüncelerin güçlü yanlarında dedektiflik göze çarpar. Gizleri ortaya çıkartma dürtüsüne ve bu süreçte tehlikeli alanlara dalma cesaretine sahiptir. Derin ve analitiktir. Cin gibi zekidir ve son doğruyu bulana kadar yılmaz. Başkalarının susmayı yeğledikleri konularda konuşmaktan hiç çekinmez.

Duygularının güçlü yönlerinde başkalarını zorluyan muazzam bir ruhsal güç sezilir. Yoğun, gizemli, tutkulu ve ihtiraslıdır. Güçlü bir cinselliği vardır. Ruhun karanlık ve doğaüstü güçlerine erişme yeteneğine sahiptir. Akrep insanlarının bakışlarında bu güç hissedilir.
Akrep burcunun yöneticileri Mars ve Plüto'dur. Sert etkiler aldıklarında ortaya problemli alanlar çıkacaktır. Davranışları yıkıcı olabilir. Tüm girişimleri kişisel gücünü arttırmaya hizmet eder. Despot,yıkıcı ve kendini yok edici tavırlıdır. Düşünceler yönünden bağnaz ve dikkafalı olabilir. Alaycı, olumsuz, fanatik, dogmatik ve inatçıdır. Tek bir konuya saplanmasına yol açan hüsnü kuruntuları vardır. Duyguların sorunlu alanlarında ortaya bir vampir tip çıkabilir. Kendi gücü ile baştan çıkabilir. Başka insanları duygusal olarak sömürüp kurutur ve kendi boyunduruğu altına alır, bağımlı kılar. Patolojik bir kıskançtır. İntikamcı, sadist ve gözükara bir yıkıcı olabilir. Kendini tutkulu duygularının insafına terk etmiştir.

Akrep burcu insanı için sevgi ve seks yaşamın ana fonksiyonlarıdır. Yemeği, içmeyi ve eğlenceyi sevdiği kadar cinsel hayata da düşkün olacaktır. Burcun insanları hastalıklara karşı savaşan bir ruha sahip olurlar. Hastalandıklarında güçlü irade ve enerjileri ile ayakta kalmaya çalışırlar. Hastalıklarında sabırsız olurlar. Acıya dayanıklı, iyi huylu bir hasta sayılırlar.

alıntı, karışıkgülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-04-2007 03:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
garantici Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: akrep burcu ve özellikleri
arkadaşlar iyi akşamlar beyhan eline sağlık gerçekten AKREPLERİ harika tanımlamışsın benim işarkadaşım akrep birbirimizden nefret ediyoruz kışkırtır aklı sıra kurnazdır bencildir otoriterdir kafasına göre bende kafama göreyim öyle nefretik nefretik geçinip gidiyoz işte ama gerçekten kesip dikerim diker diker keserim ELİMDEN GELSE EE BİZDE BUGÜNE BUGÜN EN İNADINDAN OĞLAĞIZ kinle
beslenirim nefret kusarım canımı sıkma üstüne kusarım diyorum sadece akrepciklere

niceliğe saygı duyki seninde niteliğine saygı duyulsun senden öncekiler hiç bir zaman gereksiz değildi tıpkı şimdi senin olmadığın gibi
11-05-2007 09:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: akrep burcu ve özellikleri
bencede sert etkiler almıştır o arkadaşın ;)

11-06-2007 02:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: akrep burcu ve özellikleri
evet chidem , zaten terazinin yöneticisi venüstür. balığın yöneticisi neptündür. ve astrolojik olarak , neptüne venüsün türevi yada gelişmişi gülücük denir..

duru anlamda güzelliği ele alırsak ; venüs ve neptün insanları en önce gelir diyebiliriz. terazi , boğa ve balık insanları yani..

sadece güzellik ve güzele olan ilgi alanlarında değil , kararsızlık , yardımseverlik , sanat yeteneği gibi incelik gerektiren konularda venüs ve neptün insanlarının ortak yönleri vardır diyebiliriz..

11-06-2007 03:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bilemezgil Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 14
Üyelik Tarihi: Sep 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
Cvp: akrep burcu ve özellikleri
Çevremde akrep burcundan çok insan var.Anlattığım kişilerin bir tanesinin haritasında akrep burcunda yoğun bir gezegen birikimi var ve birinci evde.Dövme yaptırmaya bayılır.
Diğer kişi haritasını görmüş değilim fakat ondada derisini kazıma durumu var:(
Üçüncü kişi ise uzaktan bir akrabam ondada aynı şey.
sonunucu kişi yine bir akrep burcu_güneşi akrep haritasını bilmiyorum-kendisi oldukça başarılı bir cerrah.
Bütün akrepler için bir genelleme yapmak mümkün değil belki bu söylediklerimle ama bana enteresan geldi.
hımmPluto'nun marifeti sanki...Gerçek her zmaan görünenden daha fazlasıdır!!!Akrep 'in ruhuna işlemiş
11-14-2007 11:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
seemh Çevrimdışı
Yeni Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 1
Üyelik Tarihi: Mar 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Akrep Burcu ve Özellikleri
Arkadaslar oncelıkle sunu belırteyım benım cevrem akreplerle dolu oldugu halde hıcbır zararlarını gormedım kendı hallerınde ınsanlar dokunmassanız ve korkmassanız ıssrmazlar.Cinsel istekleri hakkındada normal bi insandan fazlasını isterlermi bilemem cevremdeki akrepler muhafazakar kisilerdir.Akrep deyince cogu ınsanın yuz ıfadesı degısıyor ne bıleyım sankı gercek akrep yau.
Siteyi yeni buldum temiz ve düzenli gercekten kurucuları kutlarım.
Bu arada burdaki acıklamalarınızdan sadece biri farklı(BEYHAN HANIMINKI) digerlerine internet sitelerinde rastlamak mümkün.Arşivime eklemek için kopyala yapıstır yapayım dedım ama olmuyor:)neyse artık elbet biri sitesine koymustur aynı yazıyı buluruz.
03-01-2008 02:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Akrep Burcu ve Psikopatoloji Lajâ 1 9,745 05-01-2019 01:48 AM
Son Mesaj: cancer123
  Akrep Burcu Erkeği Angel 54 73,887 09-07-2018 01:28 AM
Son Mesaj: justicee
  Akrep'ten Dersler Yargıç 31 41,581 03-27-2018 01:39 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Bir adamın dilinden Akrep Kadını... katmer 28 35,683 03-26-2017 05:31 AM
Son Mesaj: zeynepelif
  Akrep Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 36 50,927 03-24-2017 03:35 PM
Son Mesaj: capri
  Akrep Burcu ve Akreplerin Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,591 02-06-2015 02:23 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  DOĞUM HARİTANIZDAKİ AKREP BURCU Tuğçe 21 33,493 02-22-2013 02:49 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Gücün Karanlık Tarafı : Akrep raisisset 35 47,344 12-02-2012 03:19 AM
Son Mesaj: UquRx
  Akrep Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 4,233 05-05-2012 11:12 PM
Son Mesaj: Jackal
  Suyun Buz Hali;Akrep katmer 17 22,494 04-22-2012 11:16 PM
Son Mesaj: Jackal

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir