Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.74 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yengeç Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #31
RE: Yengeç Burcu ve Özellikleri
Bilemeyecegim acikcasi... Sadaketi sınırlandırmak pek mantiga uygun gelmedi... Isin asli, sadaketi herkesin nasil algiladigi soz konusu... Kimine gore sadaket tek eslilikken kimine gore yureginde tek es olmak kimine gore de dusuncelerde bile sadik kalmak... Herkesin aradigi farkli... Bir insan ciddi bir sekilde sadikken karsinin sadaket algilayisi farkli yondeyken sadik olan kisiyi aslinda sadaketsiz olarak da nitelendirebilen cok tecrubelerim var... Her insan kendi icinde ki kotuluk algilayisini karsi tarafa yansitiyor.. Malum herkes sutten cikmis ak kasiktir (guya)... Kendini ak kasik diye israrla on plana cikartanlara karsi seve seve kara kasigim demeyi tercih ederim... Malum biri illa kara kasik olmak zorundadir onlarin gozunde...
( ne dolmussam artik )...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
01-07-2013 11:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Marie Çevrimdışı
Merkury Vip
*****
Merkury Vip
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #32
RE: Yengeç Burcu ve Özellikleri
Duygusala baglamissa baglamistir. Ya onunla agla ya da kac
08-23-2014 12:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #33
RE: Yengeç Burcu ve Özellikleri
YENGEÇ BURCU

Yengeç burcu öncü burçlardandır. Su elementidir. Duygusaldır. Buradaki duygusallıktan kasıt sadece hüzün ve romantizmden ibaret değildir. Acıyı da tatlıyı da, sevgiyi de nefreti de, coşkuyu da kahkahayı da dibine kadar yaşamaktır Yengeç olmak...
Yengeç burcu insanı hayatının bir döneminde (genelde ergenlik yıllarını geride bırakırken) diğer insanların onun kadar duygusal ve duyarlı olmadığını fark eder. Bu farkındalık genelde bir duygusal krizin ardından gelişir ve o tıpkı tabiatta ki yengeçler gibi kendine (dış görünümüne) sert bir kabuk örmeye başlar. Bu kabuk onun korunması için gereklidir. Böylece Yengeç insanı sert-duyarsız bir imaj sergilemeye başlayabilir. Bu durum Yengeç burcu erkeklerinde daha belirgindir. Özellikle duygusal olmayı zaaf gibi gören bir toplumda yaşıyorlarsa..

Yengeç burcu insanı kabuğunda yaşarken sosyal biri gibi görünmez. Belki ketum, belki utangaç, belki içe dönük bir tavır sergiler. Onunla yeni tanıştığınızda onun duygusal biri olduğunu anlamanız zordur. Sizinle hemen oracıkta kanka olacağını sanmayın. Ancak onun güvenini kazandığınızda (ki bunun için zaman gerekir) samimi olarak kendini açacaktır. Ve Yengeç insanı bir kez size güvenip sizi sevdiyse, kolay kolay yakanızı bırakmayacaktır makara
Yengeç burcu insanı vefalıdır. Ona yapılan iyiliği unutmaz. Kötülüğü de unutmaz ancak bir Akrep kadar kindar değildir. Kötü gün dostudur. Yengeç burcu, burçlar kuşağının doğal annesidir. Annelik içgüdüsü kuvvetlidir. Bu içgüdü ailesini ve sevdiklerine bağlı olmasına ve onları korumak için her türlü fedakarlığa yapmasına neden olur. Evet normalde çekingen görünen bir Yengeç, ailesi ve sevdikleri tehdit altındayken kendini düşünmeden tehlikeye atabilir. Yengeç burcu insanı normal şartlarda yani hiç bir tehlike yokken bile sevdiği insanlar için kaygı duyan biridir. Örneğin sevdiği birini uzak bir yere yolcu ederken onu sık sık arama ihtiyacı duyar. Kendisi hayatın ve diğer insanların tekmelerine alışık olduğu için benzer problemlerin sevdiklerinin başına gelmesinden kaygı duyar. Çünkü sevdiği o insanların kendilerini koruyacak kabukları yoktur..!
Yengeç burcu insanı bu koruma güdüsüyle hareket ettiğinde bazen boğucu biri olabilir. Diğer burçlar onun bu sebepsiz kaygılarını anlamakta zorlanabilir ve ondan sıkılabilirler. Bu önemli bir problemdir ve galiba bunu aşmanın yolu Yengeç’in diğer burçlarında kendini koruyacak türlü yöntemleri olduğunu kabul etmesidir ve tabii onlar da Yengeç’in bu hassas ayarlarını kabul etmelidir. Çünkü bu güvenlik konusu çözümlendiğinde Yengeç insanı o sevimli yüzünü daha rahat gösterebilecektir. Ve gerçekten sevimlidir.

Yengeç burcunun duyarlılığı sadece ailesi ve biricik aşkından ibaret değildir. O, sokaktaki insan veya hayvanlara da duyarlılık gösterebilir. Memleket meselelerine de duyarlılık gösterebilir. Vatanseverlik duygularıyla kurulan ülkemizin Yükselen burcunun Yengeç olması ve halk arasında ‘insanımız duygusal’ fikrinin yaygın olması tesadüf olmasa gerek.
Yengeç burcu, ona bir şeyler hissettiren kişi, olay ve eşyaları duygusal kodlarla belleğine kaydeder. Ve o kişiyi, o olayı, o eşyayı görüp hatırladığında benzer duyguları yeniden yeniden hissedebilir çünkü bu anılar Yengeç’in belleğine SALT BİLGİ olarak değil, duygusal kodlar şeklinde yüklenmiştir. Dolayısıyla Yengeç burcunun genelde güçlü bir hafızaya sahip olduğunu söyleyebiliriz özellikle onda bir his uyandıran anılarda..
Yengeç burcu eşyalarına da duygusal kodlar yüklediği için, geçmişte anısı olan eşyalarını atmak istemeyebilir hatta biriktirebilir. Belki ilk gittiği sinemanın biletini, belki hoşlandığı bi türlü ifade edemediği birinin size basit gelebilecek kalem-silgi bir hediyesini saklayabilir.
Günlük tutmak Yengeç burcuna önerebileceğimiz bir alışkanlıktır. Yıllar sonra yazdıklarını tebessümle okumak onun için güzel bir deneyim olabilir.
Yengeç burcu, diğer Su burçları (Akrep ve Balık) gibi sezgiseldir. Tanıştığı insanların maskelerinin ardındakini sezinler. Ona yalan söyleyip söylemediğinizi ya da ne kadar samimi olduğunuzu anlaması zor değildir. Bu sezgileri bir Yay veya Kova gibi geleceğe dönük öngörüler şeklinde olmaz çünkü Yengeç’in aklı ve kalbi geçmişe yöneliktir. Gelecekle çok fazla ilgilenmeyebilir. Hatta aşırı durumlarda (melankolik zamanlarda) geçmişte olup bitmiş bir şeyi kendi içinde tekrar tekrar yaşayıp bugünün ihmal edebilir ki buna dikkat diyelim..
Yengeç burcunun bir diğer gölgesi alınganlığıdır. Onun zihni duygusal kodlarla dolu olduğu için, daha patavatsız ve dobra burçların belki şakayla belki fazla açık sözlülülükle söylediği şeyler onu yaralayabilir. Sevgilisinin yalnız kalma ihtiyacını yanlış anlayıp ARTIK BENİ İSTEMİYOR MU kuşkusuna kapılabilir. Yengeç burcu bu tür küskün melankolik zamanlarda kabuğuna çekilir. Dış dünyayla pek bağlantı kurmaz. Evi ve odası hatta belki kulaklığı ve müzik listesi onun sığınağı olabilir. Böyle anlarda ona ilgi göstermek ama çok fazla üzerine gitmeden hassas ayarlı bir yaklaşım göstermek faydalı bir yaklaşım olacaktır. Örneğin dışarıya çıkmak istemiyorsa bunda ısrar etmek yerine odasına sevdiği bir yiyecek veya çay götürmek ve onunla minik adımlarla ilgilenmek gibi.. Ve o bunu fazlasıyla hakkeder.

Yengeç burcu, ilişkilerde genelde ilk adımı atan taraf olmayacaktır. Bir adım atsa bile karşı tarafın tepkisinden ürkebilir ve geri çekilip bu kez karşı tarafın ona iki adım atmasını bekleyebilir. Yengeç burcu duygusaldır ancak bu sizi kolayca sevip sarmalayacağı anlamına gelmez. Aksine Yengeç’in sizi sert kabuğundan içeri alıp kıskaçlarının arasına alması için zaman gereklidir. Size güvenmelidir. Onun hassas ayarlarını kabul edeceğinizi fark etmelidir. Ve bu süreci aşıp onun kıskaçları (kolları) arasına girdiğinizde artık sizi sarıp sarmalayabilir gülücük Hatta bazen onun ilgisinden boğulduğunuzu bile hissedebilirsiniz. Bağımsızlığına düşkün kişilikler ile Yengeç’in duyarlı kişiliğinin uzun vadede anlaşması zordur. Yengeç etkisi olan birinin kadın olsun erkek olsun kendince trip atma yolları vardır. Hatta trip atma olayını duygusal şantajlar boyutuna çıkarabilir ki buna da dikkat diyelim.
İş hayatında Yengeç burcu bir yerde çalışıyorsa patronuna karşı vefalı olacaktır. Müşteri ilişkilerinde uzman olan İkizler burcu çalışanınızın çözemediği durumları Yengeç çalışanınız halledebilir çünkü Yengeç burcu kişilere ve olaylara EMPATİ ile yaklaşır. Bu empati becerisini karşısındaki insana aktarabilir. Yengeç burcunun vefalı oluşunu ‘kullanmak’ isteyen patron tayfasına bir de kötü haber: Yengeç burcu değişken tabiatlıdır ve onun iyi niyetli duruşunu kötüye kullanmanız durumunda arkasına bakmadan çekip gidebilir.

Yengeç burcuna uygun meslekler; yemek-gıda sektörü, hemşirelik, ana okulu veya ilköğretim sınıf öğretmenliği, halkla ilişkiler, müzik, fotoğrafçılık...
Yengeç burcu öncü burçlardan biri olarak, ilgi duyup hünerli olduğu bir meslekte öncü fikirleriyle dikkat çekebilir. Bir kafe açıp mekanı olsun, menü içeriği olsun daha önce denenmemiş şeylere öncülük edebilir.
Yengeç burcunu Ay yönetir. Ve bir Yengeç insanının karakterine tam olarak inmek için onun Ay burcuna da bakmanız gerekir. Örneğin Yengeç burcu olup Ay burcu Koç olan biri agresif bir karaktere sahip olabilir. Veya Yengeç burcu olup Ay burcu Aslan olan biri sempatik bir karaktere sahip olabilir.
Yengeç burcu ve yöneticisi olan Ay’ın vücut sıvılarıyla (duygularla ilişkili olan hormonlar) , mide ve göğüs bölgesiyle bağlantısı vardır. Özellikle Yengeç etkili kadınlarda göğüsler dikkat çekici olabiliyor.
Doğum haritasında Ay’ın sert açıları olması mide ve göğüs rahatsızlıklarına işaret edebilir.

Yeniay – Dolunay gibi Ay hareketlerinden en çok etkilenen burç Yengeçtir. Böyle günlerde vücut sıvıları sanki bir tür Medcezir (gel-git) yapmaktadır.

09-16-2014 12:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
karamelli ruj Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 9
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #34
RE: Yengeç Burcu ve Özellikleri
bir insanin haritasinda yengec burcu cok varsa\yengec stelyumu varsa son derece duygusal ve duygusalliktan oturu kendini korumak icinde fazlaca hircin olabiliyor.
02-04-2016 12:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Gücün Karanlık Tarafı : Yengeç raisisset 35 67,255 04-17-2020 08:22 PM
Son Mesaj: Seher56
  Yengeç Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 3 7,632 05-06-2019 03:50 AM
Son Mesaj: cancer123
  Yengeç Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 11 17,017 07-12-2017 10:10 PM
Son Mesaj: Venüsx
  Yengeç Burcu ve Yengeçlerin Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 6 14,263 03-25-2015 04:47 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  Yengeç Burcu Erkeği qulsah 9 16,290 09-10-2012 05:58 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Diger Burclara Göre Yengec Mavisahram 22 26,287 08-29-2012 07:53 PM
Son Mesaj: Bellatrix
  Yengeç Burcu Ve Psikopatoloji Félicé 2 6,255 01-31-2012 12:48 AM
Son Mesaj: xclsx
  Yengeç Kadını yaren 19 22,971 02-23-2011 02:04 PM
Son Mesaj: Aisha
  Yengeç Burcu Çocuğu qulsah 1 3,930 01-12-2009 02:09 PM
Son Mesaj: qulsah
  Yengeç Burcu ve Haritamızdaki Etkileri salmakis 0 4,101 06-11-2007 04:24 PM
Son Mesaj: salmakis

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir