Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.74 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yengeç Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Yengeç Burcu ve Özellikleri
Elementi : Su

Özelligi : Çok duygusal

Yönetici Gezegeni : Ay

Metali : Gümüs

Ugurlu Günü : Pazartesi

Ugurlu Sayisi : 2

Ugurlu Taslari : Yakut, aytasi

Ugurlu Renkleri : Beyaz, gümüs, gri, violet

Ugurlu Çiçekleri : Nilüfer, beyaz gül, zambak

Ugurlu Kokulari : Misk, müge, leylak

Ugurlu Müzik : Ask melodileri

En Belirli Özelligi : Sadakat

En Büyük Ideali : Maddi güven

En Büyük Hatasi : Dikkatsizlik

En Büyük Arzusu : Toplumda yükselmek

En Büyük Yetenegi : Güzel konusma becerisi





Yengeç'in gelip geçici huylari Ay'a göre ayarlanmistir. Yengeç yükselen alçalan tüm dalgalanmalara karsin, hep ayni insan olarak kalir. Ona ilk kez, çilginca kahkahalar atarken rastlayabilirsiniz.

O'nun bu gülüsü kaçamayacaginiz kadar bulasicidir. Dikkat çekmeye çalismazlar. Yengeç'lerde anlasilmaz bir göze çarpma yetenegi vardir.

Karamsarlik hiç yakasini birakmaz her zaman güzelim tatli hayalleri bozmak için tetiktedir.

Yengeç'in gözyaslari hiçbir zaman timsahin gözyaslarina benzemez. O'nun hassas kalbi derin irmaklarindan tasar. Sert bir bakisinizla veya sesinizin hirçin tonuyla o'nun hassas duygularini yaralayabilirsiniz.

Acimasizlik gözlerinin yaslarla dolmasina, ya da tümüyle içine kapanmasina neden olabilir. Kirildigi zaman bunu anlamaniz kolay olmaz, çünkü sitemli bir sessizlige bürünür ve duygularini yansitmaya yanasmaz.

Iki esas Yengeç tipi vardir. Birinci tip güzel yuvarlak yüzlü, yumusak cildi, genis gülümseyen bir agzi, yuvarlak gözleri ve bebek yüzlü bir görünüsü vardir. Kusursuz bir ay imaji.

Ikinci tipe daha sik rastlanir.Yüzde sasmaz "Yengeç görünüsü" hemen dikkati çeker. Oldukça büyük kafatasi, asagi dogru sarkan kaslar, çikik elmacik kemikleri göreceksiniz. Göze çarpan bir alt çene vardir.

Tüm Ay insanlarinin çok anlamli yüzleri vardir. Bir konusma sirasinda yüzlerinde binlerce ruh hali oynasir. Yengeç geçmise saygi duyar ve iliklerine kadar bir vatanseverdir.

Yengeç, ayni zamanda bir sir küpüdür. Insanlar otomatik olarak onlara sirlarini açarlar. Yengeçler'in sefkati derindir ve büyük ölçüde sezgiye dayanir. Aklina koydugu zaman, ondan gizlenebilecek hiçbir sir yoktur. Yalnizca bilgi toplar, düsünür ve düsüncelerini yansitir.

Yengeç duygularini ayna gibi yansitsa da, elde edebilecegi birsey ugruna savasmadan ondan vazgeçmez.

Sira cömertligi gelince de, Yengeçler ayni sekilde davranirlar. Yengeç'in yüregi o kadar yumusaktir ki, baskasinin yokluk çekmesine dayanamaz. Gerçekten üzülür ve yardim etmek ister.

Kadin ve erkek Yengeç evlerine çok baglidir. Yengeç burcundan bir kisi "benim" diyebilecegi bir ocagi olmadikça asla mutlu olmaz. Uzun bir yolculuktan eve döndügünüzde Yengeç'in yüzündeki ifadeye bakin. Mutluluktan uçuyor olacaktir.

Bir kenarda ne kadar parasi olursa olsun bir Yengeç kendini asla emniyette hissetmeyecektir. Ne kadar sevilirse sevilsin daha fazlasini isteyecektir.

Yengeç'in duygulari vücutlarindan daha güçlü olabilir. Üzüntü ve korku onu hasta eder, nese iyilestirir.

Vücutlarinin en hassas bölgesi, dizler, böbrekler, idrar kesesi ve deridir. Bas ve yüz, mide ve sindirim sistemi de hassas bölgelerdir.

Pekçok Yengeç insani çiçek yetistirmekte ustadir.

Yengeç'lere göre nedense yiyecek, güvenligi simgeler. Gerçekten yesin ya da yemesin, kiler yiyecekle dolup tastigi zaman, Yengeç kendini daha çok güvende hisseder. Yengeç için yiyecek israfi büyük bir suçtur.

Her iki cinste de büyük bir annelik iç güdüsü vardir.

Yengeç'in hassas yapisi sert bir kabukla örtülmüstür ve firtinali denizlerden sakinacak kadar akillidir.

Her Yengeç'te bir parçacik ay çilginligi vardir. Bazen uzaklardaki bu bahçenin anisi onu kahkahalarla güldürür. Arada sirada üzüntüyle aglamasina da neden olur.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-14-2007 07:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: yengeç burcu ve özellikleri
Yengeç Burcu( CANCER) 21 Haziran_22 Temmuz

Yöneticisi: Ay
Güçlü: Jüpiter ve Neptün
Zararlı: Satürn
Düşük: Mars
Elementi: Su
Niteliği: Öncü
Karakteristiği: Soğuk ve nemli
Cinsiyeti: Dişi
Huyu: Soğukkanlı( uyuşuk)
Sembolü: Güneşin yükselen ve alçalan seyrini simgeleyen, karşıt yönlere doğru hareket halinde iki spirali gösteren yengeç kıskacı. Yaz gündönümünde Güneş Yengeç dönencesine ulaşır ve geri yolculuğuna başlar.
Fiziksel Bağlantıları: Mide
Arketipi: Şair, anne
Motivasyonu: Endişe,vesvese, ilgi, yardımcı olmak, ama ayrıca hırs.
Yaşamdaki işi: Duygusal bağlar kurmak, derin duyguları ifade etmek.
Modelleri: Büyük şairler, romantikler.
Mevsimsel Bağlantıları: Meyvelerin oluştuğu mevsim.
Gölgesi: Anaç Tavuk,ebedi çocuk
Açlığı: Duygusal güven ve emniyet.
Kusuru: Olayları arzu ettiği şekilde görmek, yetişkin olmayı reddetmek
Yönlendiren prensibi: Hissediyorum.
Mitolojik Bağlantıları: Hyrdra’ya karşı savaşırken Herkül’ü topuğundan ısınan yengeç ve yüce anne ile ilgili tüm öyküler.


Temel Düşüncesi

Yengeç burcu insanları zodyakın romantikleridir. Ruhun derinlerine girerler, bunu rüyalarında görürler ve sonra yeni biçimlerde tekrar tekrar yaşarlar. Yengeç insanları kendi endişelerine karşı korunmak için etraflarına bir kalkan oluşturur gibi insan toplarlar; yardımcılıkları ve ilgileri ile insanları birleştirirler. Yengeç in etki alanı; ona emniyet ve güven sağlayan ailedir. Eğer taşıdıkları büyük hırs olmasa bu güvenli bölgeyi hiç terk etmezlerdi. Yurtlarına, ailelerine ve çocuklarına hiç bitmez bir bağlılık gösterirler ve yoğun özlem taşırlar.Derin duygu kapasitesi bu burcun insanlarının gerçekten sevmelerini sağlar.



Davranışları

Güçlü Yönleri: Dolaylı kişilik. Yardımsever. Biliçdışı dürtülerden kaynaklanan içgüdüsel reaksiyonlar gösterir, sempati duyar, hırslıdır. Tuttuğunu bırakmaz. Düz bir yol tutmaz, amaçlarına dolaylı yollardan ulaşır.Sosyal ve yumuşaktır, heran başkalarına yardım etmeye veya onları korumaya hazırdır.

Problemli Alanı: Çocuksu insan. Görünürdeki kendini düşünmez davranışları aslında terk edilme korkusundan kaynaklanır. Çekingen ve korkaktır. Değişime gönülsüzdür. Çatışmaktan korkar. Düş dünyasına kaçar, depresyona ve aşırı hırslara kapılabilir. Regresyona girerek çocukça davranışlar sergileyebilir.



Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Rüyalarla uğraşan. Psikolog. Canlı ve hayalci düşünme tarzı bilinçaltından etkilenir. Başka insanların isteklerini ve düşüncelerini hissetme ve buna karşılık verme yeteneği çok gelişmiştir. Ruhun ihtiyaçlarını derinden kavrar.

Problemli Alanı: Hüsnükuruntulu insan. Mantık ve nesnellikten kopuk bir biçimde olayları kendi istediği şekilde görür. Sırf somut gerçeklerden daha hoş geldiği için saçma fikirlere takılır. Başka insanların standartlarına uyma adına dar bir bakış açısı benimser. Bağımsızlık duygusundan yoksundur. Başka insanların söylediklerini mekanik bir şekilde tekrarlar.


Duyguları

Güçlü Yönleri: Romantik. Derin hisler duyma yeteneğine sahiptir. Duyarlı, hassas ve sadıktır. Vatanı ve ailesi ile duygusal bağları güçlüdür ve başkalarının onayını almak çok önemlidir. Hevesli ve naiftir, başkalarına güvenir, ilişkilerinde özverilidir. Duygusal güvenceye ihtiyaç duyar. Kolay etkilenir.

Problemli Alanı: Duygusal şantajcı. Aşırı sahiplenicidir.Sevdiği insana yapışır, iyiliği ve yardımseverliği ile onu adeta boğar. Çevresindeki insanlara kendi ruh halini dayatır. Başkalarına suçluluk hissettirme politikası güder. Amacına ulaşmak için gözyaşlarını kullanır. Zayıflığı bir zorbalık haline getirir. Duygusal egoisttir.



Tipik Uğraşı Alanları

Yardım etmeye,bakmaya ve sosyal uğraşılara dayanan tüm meslekler, özellikle doktorluk, tıbbi ve geriatrik(yaşlıların sağlığı ile ilgili) hemşirelik, anaokulu öğretmenliği, psikologluk,oyunculuk, şairlik,müzisyenlik, yazarlık ve sanat tarihçiliği gibi artistik uğraşlar. Aile, topluluk, ve vatanla ilgili(örneğin bölgesel geleneklerin korunması), mahalli politakalar, yemek kültürü, cemiyet ve klüp faaliyetleri gibi uğraşılar.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-29-2007 01:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Yengeç Burcu ve Özellikleri
Siz sevgili Yengeçler, biraz çelişkili bir yapıdasınız, gülmeyi seversiniz, mizah duygunuz güçlü, arkadaş canlısı, sempatik, yardımsever bir yoldaşsınız: Sizi yüzeysel olarak tanıyan biri, zaman zaman derin melankolik bir ruh haliyle acı çektiğinizi düşünebilir. "Gökyüzüne sevinçle haykıran veya ölümüne üzülen" biri oldugunuz doğrudur. Bu özelliginizi, Ay'ın gizemli bir burcunda doğmanıza borçlusunuz. Yengeç, insanlığın doğuşunun burcu sayılır ve yaşamla ölümün sırlarını kendinde birleştirir. Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder. Tüm Zodyak'taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunamaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve. taşkınlık. Yengeç kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikri miydi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaşdır. Çizilen bu portre aslında onun çok kısmi bir gölgesidir. Yengeç, Zodyak'ın dördüncü burcudur ve Ay tarafından yönetilir. Bu nedenle su grubundan sayılır. Bu onun; hayat dolu bu maddeyle olan ilişkisirıi çok iyi açıklar. Bu burcun üreme organları üzerindeki hükümdarlığı yüzünden Yengeç, genelde her şeyi beslemek, büyütmek ve korumak isteyen en insancıl burç olarak tanınır. Yengeçin korumacılığının her şeyden önde gelmesi böyle açıklanabilir. Bunun yanı sıra en büyük özelliği, ruhsal olarak kendisiyle barışık olmasıdır. Bunu kazanmak, korumak ve kimsenin yıkmasına izin vermemek için her şeyini ortaya koyar. Bir soruna ancak kendi varlığını tehdit edecek ve hareketlerini kısıtlayacak hale geldiğinde el atar. Ama hemen öne atılmaz, tersine burcunun hayvanı gibi önce birkaç adım geriye gider, taktikler geliştirir, gözüne kestirir ve sonunda işini bitirmek için şimşek gibi üstüne atılır. Beklenmeyen bir durumdan sakınabilmek için tüm anlayış ve dikkatini ona yöneltir. Bu arada, çabalarının kendi yerini sağlamlaştırmak amacına yönelik olup olmadığı her ne kadar Yengecin hırslı olduğu söylenemese de düşünülebilir. Verdiği sözler ve yardıma hazırlığı, Yengecin duygusallığıyla oldukça ilgilidir. Paranın sokaktan bulunmadığını kabul etse bile, kendisine bir şeyler ifade eden insanlar ve ailesi için her şeyini feda etmeye daima istekli ve hazırdır. Diğer insanların sıkıntıları sizi üzer, ama olaya müdahale etmeden önce başka birinden yardım gelip gelmeyeceğini ve yardımın türünü öğrenmeyi beklersiniz. Eğer bu yardım görünmezse, son da kika "kurtarıcı"sı olarak ortaya çıkar ve yardımlarınızı sunarsınız. Hep pasif olan ve herşeyin sonunu bekleyen bir yapıya sahip olan Yengecin, iş dünyasında hırslı olduğu söylenemez. Bozuk parayı bile doyum saglayıcı bir şey olarak görmek, güvenlik ihtiyacından kaynaklanır. Yengecin nadiren yaptığı dikkat çekici bir hareket insanı şaşırtır, o kendini arka planda tutarak sessiz ve derinden çalışır. Yapısından dolayı Yengeç bir şeye ulaşmak için geceyi beklemez. Ama verdiği kararlar önceden sezilemez. Önceden çok iyi hesapladığı caydırıcı hareketlerin fikrini değiştirmesine izin vermez. Bütün Yengeçler özel yaşamlarında olduğu kadar, mesleki yaşamlarında da çok kaygılıdırlar. Biraz daha soğukkanlılık, yararlarına olurdu, çünkü bilindiği gibi yeni pişen yemek, soğumadan yenmez. Yengecin değişken ruh hali, bir saatin dakikliği gibi düşünülebilir, çünkü her etapta Ay'ın etkisi altındadır. Diğer yandan Yengeçler, kendilerini koruyan kurallarla, kendilerinin veya başkalarının deneyimlerinden seve seve faydalanırlar. Bunun yanı sıra duygusal bir varlık olduklarından duygularının kendilerini yönetmesine izin verirler. Örneğin, ilk karşılaşmada olumlu izlenim edindikleri insanlar hakkında kararları nı nadiren tekrar gözden geçirmek zorunda kalırlar. Duyguları çok kolay yaralanır. Yanlış bir kelime ile derinden sarsılır ve yuvalarına çeki lirler. Haklı eleştirileri bİle çok zor kaldirabilİrler. Ona, dünyanin gerçeklerle çok az ya da hiç ilgisi olmayan resmini çizen güçlü fantazileri, onu hüzünlü iç. dünyasının derinliklerine iter. Sık sık, kendine güvenli bir sığınak kabul ettiği geçmişe döner. Aile anlayışının kökleri de burada yatar. Yengeç erkeği de kadını da çok evcimendir. Ailelerini her şeyden çok sever ve kendilerini bunun için feda ederler. Diğer yandan Yengeç, par lak mizah anlayışı ile toplumda hemen fark edilen biridir. Her şeyden önce gösterişli konuşmasıyla dinleyicileri etrafına toplar. Genelde ilgi odağı olmayı sever ve hayran olunmasa da kendisine saygı gösterilmesini ister. Bu ihtiyaç bütün hareketlerinin gerçek nedenidir. Bir aşık olarak Yengeç -kim tersini bekleyebilirdi?- duygulu, arzulu ve oldukça tutkuludur. Her eşte ideal hayat arkadaşini arar, ama tabii ki hayal kırıklıklarından kurtulamaz ve bunları daha sonra güçlükle unutabilir. Bu nedenle, kusursuz eş arayışından vazgeçmelidir. Kendinden emin hareketlerinize rağmen aslında kolay yaralanan bir insansınız.

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
10-28-2008 03:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
Cvp: Yengeç Burcu ve Özellikleri
Yengeç insanı dişil kutupsallığı sahip olduğundan dışardan gelen etkilere göre davranan, istediğini aramak yerine kendine göre çeken manyetizmaya sahiptir. Duyarlı, iyi kalpli, sevimli, hayal gücü kuvvetli, analık ve babalık içgüdüsü gelişmiş, koruyucu, vatansever, amacından şaşmayan, becerikli, yuvaya bağlı bir karakter gösterir.

Yönetici gezegeni Ay çok güçlü manyetik enerji yayar ve kuvvetli etkiler oluşturur. Büyük okyanusların sularını kabartan ve alçaltan gelgit olayları gücünün kanıtıdır. Astrolojide Ay duyguları ve sezgisel davranışları yönetir. Ay soğuk ve sisli bir etkiye sahiptir. Dişi özellikler gösterir. Astrolojide Ay içgüdüsel reaksiyonlarımızı temsil eder, Güneş yaşam gücü verir, Ay ise bilinç gücü verir.

Yengeç burcu insanı mantıktan fazla sezgiye bağlı olmaya meyillidir. Ruhları sakin, yumuşak ve duyarlıdır. Ay ve Yengeç, genellikle birbirlerinin olumlu özelliklerini daha da güçlendirirler. Yengeç’lerin özellikleri iş yaşamında çevreleri ile sorunlar yaşamalarına neden olabilir, bazen ağzı sıkı olmak da yanlış yorumlara neden olur. Yengeç’ler ancak sevgi ile yönetilebilirler. Aşık bir Yengeç’in yapamayacağı şey yoktur. Burçlar kuşağında en iyi aşçılar Yengeç burcundan çıkar.

Yengeç’lere Ay’ın verdiği özellikler arasında altıncı hissi, merhameti ve yardımseverliği sayabiliriz. Kimseye muhtaç olmadan rahat bir yaşam sağlamak amacındadır. Burcun insanları paranın kıymetini bilirler ve elleri de bereketli sayılır. Biriktirdikleri paraları sağlam işlere yatırırlar.

Yengeç insanları tutucu sayılırlar ama tek görüşlü değillerdir. Ana ve babadan gördüklerini uygulayan, köklerine bağlı insanlardır. Ay etkisindeki bu insanlar son derece içli, duygulu ve romantiktir. Sevmeye ve sevilmeye gerek duyarlar. Sevgide hem şüpheci hem de kıskançtır. Yengeç’lerin yapılan kötülüğü asla unutmadığı bilinir. Ayrıca küçük de olsa iyilikleri yıllarca hafızasında korur.

Yengeç burcu insanı intikam alma konusunda da eşsiz olurlar. Aldıkları öcü unutmaya imkan yoktur. Çekingen bir tabiatı olan Yengeç insanı hislerini açıklamakta biraz zorlanır. Bu nedenle Yengeç’ler ilişkilerde zamanla ısınarak kıvam bulurlar. Bu insanlar mümkün olduğunca kendileriyle ilgili her şeyi gizlemeye çalışırlar, bu nedenle başkaları onları sadece dışa vuran görünümleriyle tanırlar.

Yengeç burcu göğüsleri ve mideyi yönetir. Kuruntulu ve çabuk üzülen insanlar olduklarından hazımsızlık çekebilir hatta ülser olabilirler. Yengeç’ler acıya kolayca dayanamazlar. Hastalıklarını abartırlar ve kuruntu ile hastalığı önemserler. Hastalandıklarında onlara bakanları bezdirirler. Bu insanlar beslenmelerine özen göstermeli, spor ve hareketli yaşamı seçmelidirler.

(astromistik.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 03:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Yengeç Burcu ve Özellikleri
Kusursuz duyarlılık - Yengeç'in hedefi budur.

Her ayrıntıyı hissetmek, hayatın uyumsuzluğunu görmek, her şeye rağmen yaşamın sunduğu her şeyi sevmek, kabullenmek ve ona güvenmek. Tüm bunlar Yengeç'in konularıdır.

Duyguların lisanını çok akıcı bir şekilde konuşması, iç dünyasının zenginliği Yengeç'in kaynaklarıdır. Yengeç'te, subjektiflik ve duygusal yoğunluk sonuna kadar açıktır. Stratejisi korunmaktır. Yengeç kabuğunda saklanıp veya içine kapanıp güç toplayarak bu iç süreçlerini korumak zorundadır. Şefkat ve ilgi Yengeç'in kendini koruma güdüsünden daha güçlü özellikleridir.

Anaçlık, koruyucu olmak, yardımcı olmak sevginin güvenli bir çeşididir. Radikal bir kendini koruma, güvenli sevgi önceleri iyidir, ama bir süre sonra Yengeç'in cesaretini toplayarak kabuğundan çıkması -başka bir deyişle, gerçekten sevme cesaretini bulması- gerekir. Böyle olduğunda aktif olarak dünyayla bütünleşir. Önce kendi ruhunun sisli diyarlarını araştırmak için kullanması gereken incelikli bakım sürecini -iyileştirici, yardımcı ve rahatlatıcı rollerini- dünyaya aktarır.

Anaçlık Yengeç'in en yüksek ifade biçimi -aynı zamanda gölgesidir. İlişkide olduğu insanlardaki hassasiyeti ve kederi kendine çekerek onların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Üstlendiği annelik rolünün sonucunda kendisini, gereksinimlerini ve fırtınalı iç dünyasını affedicilik ve anlayışlılık perdesi ile örtebilir. Diğer yandan güvenlik için geliştirdiği savunmalar gelişiminin önünü keser.

Öğrenmesi gereken; kabuğundan sıyrılmak, açılabilmek, güvenmek ve sevgi için riske girmektir.

Ayşem Aksoy

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 05:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Cvp: Yengeç Burcu ve Özellikleri
Doğum Günlerine göre Yengeçler:

Burçlar kuşağında koşturan Güneş her gün 1° ilerler. Her burç yaklaşık otuz gün sürer. Otuz günlük parçaları, on günlük devreler halinde incelediğinizde, kişiliğinizin ana temalarını anlayabilirsiniz. Yengeç’in ilk on gününde doğduysanız,
Yengeç’in özelliklerini yoğun taşıyacaksınız. Eğer doğum tarihiniz ikinci on güne rastlıyorsa, Su grubundaki sıralamada Yengeç’ten sonra gelen Akrep’in özelliklerini de yansıtacaksınız. Son on gün içinde doğduysanız Su grubunun üçüncü burcu Balık gibi davranıp, kırılgan ve olaylardan çabuk etkilenen bir Yengeç’e dönüşebilirsiniz!


1. DEKANAT

(21 Haziran - 30 Haziran)
Duygusallığı ifade eden yönetici Ay’ın etkisi altında olan
Yengeçler çok hassastırlar. Yengeç burcunun ilk günlerinde doğan kişilerin çok duygusal bir yapıları vardır. Aile hayatına diğer Yengeçler’den daha fazla önem verirler ve özen gösterirler. Duyguları değişkendir. Geçmişe, anılarına ve onlara ait eşyalara çok bağlıdırlar.

2. DEKANAT

(1 Temmuz - 10 Temmuz)
Plüton, Ay’ın hassaslığını yoğunlaştırır. Bu durumda Yengeç’in duygusallığı
daha da artar. Bu bölümde doğan Yengeç burcu insanları, Mars’ın etkisinden dolayı kararlı ve iradelidir, başladıkları hiçbir işi yarım bırakmazlar. Çok duygulu bir yapıya sahip oldukları için ilişkilerini çok derin yaşarlar. Diğer insanları rahatsız edebilecek kadar meraklı olabilirler.

3. DEKANAT


(11 Temmuz - 22 Temmuz )
Neptün özellikleri ağır basar. Bu, Yengeçler’in sanat kabiliyetlerini
ön plana çıkarır.Son bölümde doğan Yengeç burcu insanları, sevdiklerinin arasında kendilerini güvenli ve huzurlu hissederler. Sanata eğilimleri çok fazladır, geniş ve güçlü bir hayal
güçleri vardır. İnsanlara karşı merhametli ve insaflıdırlar. En kötü huyları, pasaklı ve
düzensiz olmalarıdır.


.boyutpedia.com
01-05-2009 09:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: Yengeç Burcu ve Özellikleri
YENGEÇ

Gezegen : Ay
Grup: Su
Uğurlu Renk : Beyaz, gümüş
Uğurlu Sayı: 2
Uğurlu Taş: Yakut, aytaşı
Uğurlu Gün : Pazartesi

Yengeç Burcu Kadını :

Yengeç burcu kadını hoş bir mizaca sahiptir. Evcimen,sıcak kanlı, dürüst ve iyi niyetlidir. Romantik ve maceraya düşkün olduğunu da söylemek mümkün. Yengeç burcu kadını özellikle evine, ailesine, alışkanlıklarına ve geleneklerine fazlasıyla bağlıdır. Genel anlamda anaç bir portre çizer, ev ortamını ve evle ilgili her şeyi çok sever.İdeal anneler bu burçtan çıkar.

Duygusal anlamda oldukça hassastır ve sezgileri kuvvetlidir. Etrafındaki kişilerin ona karşı niyetlerini kolayca fark edebilir. Yengeç burcu kadını çok kolay kırılıp incinebilir. Çevresindeki insanlarda daima iyi niyet ve şefkat arar.

Yengeç burcu kadını cömerttir, fakat savurgan değildir. Tasarruf ve birikim yapmayı fazlasıyla sever. Kendisini güvende hissetmek için maddi anlamda güçlü olmak ister. Yengeç burcu derin duygu ve düşüncelere sahiptir. Kendi hakkında konuşmaktan kesinlikle hoşlanmaz, fakat başkalarına ilişkin konularda fikir yürütmekten keyif alır.

Yengeç burcu kadını eleştirilmeyi sevmez ve olumsuz yönlerini kabul etmekte zorlanır. İkili ilişkilerde partnerine fazlasıyla sadık, fakat bir o kadar da kıskançtır.Onun için asıl olan sevgidir.

Yengeç Burcu Erkeği :

Yengeç burcu erkeği nazik, dürüst, ağır başlı ve mağrur yapısıyla dikkat çeker. Duygusal yapısı oldukça hassastır. Sevgi ve saygı onun için vazgeçilmez temel taşlarıdır. Çevresindeki insanlara değer verir ve onlara yardımcı olamaya çalışır. Onların zayıf taraflarından faydalanmaya çalışmak yerine onlara destek olmaya çalışır.

Yengeç burcu erkeğinin keskin ve pratik bir zekası vardır. Analiz yeteneği fazlasıyla gelişmiştir.Olayları kolaylıkla çözümleyebilir.Suyla ilgili her şeyi çok sever.Alkolle arası iyidir. Ayrıca oldukça duygusal yapısı nedeniyle sevdiği zaman tam sever ve kolay kolay vazgeçmez. İlişkilerinde partnerlerine fazlasıyla sadıktır.

Yengeç burcu erkekleri paraya çok önem verir, fakat bunun nedeni maddi anlamda kendini güvende hissetme ve yakınlarının zor duruma düşme ihtimaline karşı tedbirli olmak istemesinden kaynaklanır.

Yengeç burcu erkeği dürüsttür ve kendisine karşı dürüst olunmasından hoşlanır.Yalandan hoşlanmaz ve güvenmediği kişilerle bir arada bulunmaz.Aile ve ev yaşantısına fazlasıyla düşkündür ve en iyi babalar yengeç burcu erkeklerinden çıkar.

makaleler.com

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-09-2009 04:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sundancer Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 50
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Yengeç Burcu ve Özellikleri
yengeçlerde dikkatimi çeken en önemli özellik çok çalışkan olmaları.bugune kadar hayatımda hiç tembel bir yengeç burcu görmedim oğlakların aksine

haritam
01-09-2009 07:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
Cvp: Yengeç Burcu ve Özellikleri
YENGEÇ BURCU GENEL ÖZELLİKLERİ :

İnatçı, sabırlı, duygusal, sempatik, değişken bir yapıdır. İnsanlık ile ilgili konular, edebiyat, klasik ve tarihi bilimler en hoşlandığı alanlardır. Öğrenmek, bilmek, eskiye dönmek bu burç insanının en büyük uğraşlarından biridir. Çok duyarlı ve duygusaldır.

Genellikle içine kapanık, yeni şeylere karşı kuşkuludur. Ancak kendisini savunmak için cesaretini toplar. Eyleme geçmeden önce eksi ve artıları düşünür ve ancak kazanacağından emin olduktan sonra harekete geçer. Genelde pasif kalmayı tercih eder. Bazen de heyecanla coşabilirler. Bu durum başkalarını da etkileyebilir ve peşinden sürükleyebilir. Konuşmaktan çok düşünmeyi tercih eder. Ve çok donuk biçimde susar.

islamakar.com

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-12-2009 02:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #10
RE: Yengeç Burcu ve Özellikleri
Karmik Astrolojiye Göre Güneş Yengeç Burcunda

Yengeç burcu insanı önceki hayatlarının birinde hayatını ailesine adamış, onların bakımına ve servisine, kimi zaman isteyerek olmasa da, hayatını feda etmiş derinlerde olan birine bakma ve besleme güdülerine işaret eder. Bu güdünün sorumluluğu bu bakımı diğer insanları kendilerine bağlamadan gerçekleştirebilmektir. Bu diğerlerine bakma, koruma, gözetme enerjilerini verirken karşıdakine karşılığında birşey borçluymuş hissini vermeden yapmaları karmik görevleridir. Bu hayatlarında öğrenmeleri gereken ders bakımını üstlendikleri kişilere suçluluk hissi duyurmamak, onları kendine bağlayıp, kontrol etmemektir. Bir kişi enerjisinin büyük bölümünü diğerlerine bakmaya harcarsa, hayatlarına verdikleri bu anlamı devam ettirmek için bakımını üstlendikleri diğerleri ile bu kontağı devam ettirmek için ellerinden geleni yapar. Örneğin çocuklar büyür ve evden ayrılırsa bu kullanılmayan enerji onları büyük bir iç güvensizliğe sürükler. Birkaç hayat Yengeç enerjisi ile yaşanırsa, bu güvensizlik ruhun karakteristiği olur ve iç inanç ve güveni arttırmak için üzerinde çalışılması gerekir. Bu karakteristik önceki hayatlarda dini organizasyonlarla ilişkiyi ifade eder (Örn, din adamı olmak), bu kendine güvensizlik anlarında bir inancı insana hatırlatmak içindir.

Kaynak-Hilarion, Astrology Plus, Marcus Books, 1983.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-20-2009 02:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Gücün Karanlık Tarafı : Yengeç raisisset 35 67,256 04-17-2020 08:22 PM
Son Mesaj: Seher56
  Yengeç Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 3 7,633 05-06-2019 03:50 AM
Son Mesaj: cancer123
  Yengeç Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 11 17,018 07-12-2017 10:10 PM
Son Mesaj: Venüsx
  Yengeç Burcu ve Yengeçlerin Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 6 14,264 03-25-2015 04:47 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  Yengeç Burcu Erkeği qulsah 9 16,291 09-10-2012 05:58 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Diger Burclara Göre Yengec Mavisahram 22 26,288 08-29-2012 07:53 PM
Son Mesaj: Bellatrix
  Yengeç Burcu Ve Psikopatoloji Félicé 2 6,256 01-31-2012 12:48 AM
Son Mesaj: xclsx
  Yengeç Kadını yaren 19 22,973 02-23-2011 02:04 PM
Son Mesaj: Aisha
  Yengeç Burcu Çocuğu qulsah 1 3,931 01-12-2009 02:09 PM
Son Mesaj: qulsah
  Yengeç Burcu ve Haritamızdaki Etkileri salmakis 0 4,102 06-11-2007 04:24 PM
Son Mesaj: salmakis

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir