Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.95 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Boğa Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
Marie Çevrimdışı
Merkury Vip
*****
Merkury Vip
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #51
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
Dedigini anlamiyorsa şansını zorlama.
08-23-2014 12:45 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #52
RE: Boğa Burcu ve Özellikleri
BOĞA BURCU

Boğa burcu, sabit burçlardandır. Aynı zamanda Toprak elementidir. Bu iki bileşim onu ‘sağlamcı’ biri yapar. Bir o kadar da inatçı...
Boğa burcunun da diğer Toprak burçları (Başak ve Oğlak) gibi hazım ihtiyacı vardır. Bir şeyi öğreniyorsa o bilgiyi hazmetmelidir. Birini sevmeden önce ona güvenmeli, sevgiyi hazmetmelidir. Bu hazım süreci yavaş işler özellikle daha sabırsız burçlara göre..
Boğa’nın sevgisi zamanla büyür. İçindeki sevgi, toprağa ekilen bir çiçek gibi yavaş yavaş büyür. Dolayısıyla Boğa insanı hızla tüketilen günümüz flört-vari aşklarında bocalayabilir.
Boğa’nın bir bilgiyi sindirmesi için de zamana ihtiyacı vardır. Bu, onun zekasından şüphe etmemizi gerektirmez çünkü o bilgiyi bir kere sindirince nasıl pratik-somut-işe yarar şekilde kullanılacağını herkesten iyi bilir. Diğer burçlar, beyin datalarına hızla çokça veri yükler ve entel entel konuşurken, Boğalar bilgiyi işe yarar bir pratiğe dönüştürme hünerine sahiptirler.
Boğa bu sindirim sürecinin sonunda birini severse, hisleri dayanıklı olacaktır. Duyguları iniş-çıkışlar yaşamaz. Dolayısıyla uzun vadeli istikrarlı ilişkiler Boğa’ya uygundur. İlişkinin atlatacağı badirelere karşı sağlam durur. Sürekli zır zır şikayet etmeden, zorlukları göğüsleyebilir.
Boğa’nın fikirleri de duyguları gibi sağlamdır. Esnek biri değildir. Düşüncelerinden ödün vermemeyi, bildiğinden şaşmamayı tercih eder. Dolayısıyla yeni bilgilere, yeni yaklaşımlara kapalıdır. Sabit fikirli burçlardandır hatta bu özelliği bazen kalın kafalılık boyutuna varabilir.
Boğa’nın fiziksel iradesi de sağlamdır. Genelde acıya dayanıklıdır. Boğa burcu vücutta boyun bölgesini temsil eder ve ‘ensesi kalın’ deyimi Boğaya uygundur (hem fiziksel hem maddi anlamda) Boğa burcunun beş duyusu oldukça hassastır. Dolayısıyla zıt burcu olan Akrep’in ilgi alanına giren metafizik, mistik, soyut ve gizemli şeyler pek Boğaya göre değildir. Boğa’nın bir şeyle ilgilenmesi için onu görebilmesi, duyabilmesi, dokunabilmesi gerekir. Bu duyusal hassaslık onun kötü kokulara, iç gıcıklayan seslere ve itici görüntülere fazlaca olumsuz tepki vermesine neden olur.
Boğa’nın hüneri sahip olmak ve sahip olduğunu korumak, muhafaza etmektir. Boğa burcu için para biriktirmek doğal bir gereksinimdir (haritasında savurganlık açıları yoksa) Diğer toprak burçları gibi güvenceye ihtiyacı vardır –hem maddi hem duygusal güvenceye- Boğa’nın birikim yapma hüneri bazen cimrilik boyutuna geçebilir buna dikkat diyelim.

Boğa insanı ilişkiler konusunda son derece tutkulu, sahiplenicidir. Beş duyu hassaslığı ilişkilerde de kendini gösterir. Boğa insanı karşı tarafta güzellik ya da en azından bir tür cazibe arar. Karşı tarafın sesinden, konuşmasından etkilenmelidir. Ve tabii dokunmak..
Boğa insanı ilişkilerde istikrarlıdır. En azından istikrarlı, uzun vadeli ilişkileri tercih edeceğini söyleyelim. Daldan dala konan biri değildir. Tabii bazı çapkın Boğaları istisna olarak kayda geçebiliriz ki muhtemelen onların doğum haritalarında farklı etkiler vardır.
Boğa’nın boyun bölgesiyle ilişkisi olduğunu söylemiştik. Boyun bölgesine yapacağınız bir masaj onu baştan çıkarabilir.
Boğa insanı duygusaldır ancak sulugözlü değildir. Genelde olayları sakince değerlendirir. Sık sık öfkeli çıkışlar yapmaz. Bir defa öfkesi kabardıysa bu kez kolay yatışmaz.
Boğa burcunun kalbine giden yol mutfaktan geçer desek abartmış olmayız. Boğa sanki o beş duyu hassaslığı ile bu dünyanın lezzetlerinin tadını çıkarmak ister gibidir. Tad duyusu da gelişmiştir ve lezzetli yemekler onun zaafı olabilir. Bununla alakalı olarak kilo alma eğilimi olan burçlardandır.
Doğayla periyodik olarak temas etmesi Boğaya vereceğimiz bir diğer öneri olsun. Toprakla haşır neşir olmak onun BİRİKEN stresini alacaktır. İhtiyacı olan sükunet ve huzur duygusunu da doğada bulabilir. Özellikle büyük şehirde yaşayan Boğa etkili (Yükseleni, Ay burcu, Venüsü Boğa olanlar dahil) insanların arada bir piknik tarzı şehir dışı gezmelerine çıkması iyi olur.
Boğa doğayı sevdiği gibi, doğal olanı da sever. Koku duyusu hassastır ancak onu etkilemeniz için parfüme bulanmanız anlamına gelmez. Daha doğal kokuları tercih edebilirsiniz. Parayı seviyor diye pahalı hediye almanız ters tepebilir ve sizi savurgan biri olarak algılayabilir. Yine hediyeler ve çiçekler konusunda da doğal olmaya özen gösterseniz daha etkili olacaktır.

İş hayatında da Boğa istikrarlı bir çizgi sergiler. Sık sık iş değiştirmez. Ona verdiğiniz işleri düzenli bir ritimle yerine getirecektir. Belki çok çevik ve çok çalışkan görünmeyebilir ancak iş yüküne dayanıklı olacağını ve daha az hata yapan bir çalışan olacağını söyleyebiliriz. Boğa burcu ticarete yatkındır. Hatta imkanı varsa kendi dükkanını (kendi şirketini) açması olumlu bir tercihtir. Çalışma koşullarının gürültülü, pis ve kaos içinde olması hiç Boğaya uygun değildir. Boğaya uygun mesleki seçenekler arasında sanatsal seçenekleri gösterebiliriz. Zaten müzik onun gıdalarından biridir.

09-16-2014 12:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Boğa burcu yüzü Nin.Me.Sar.Ra 20 43,511 05-28-2018 10:51 PM
Son Mesaj: Merau
  Boğa Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 31 41,713 01-09-2018 04:48 PM
Son Mesaj: justicee
  Boğa Kadını yaren 20 26,997 05-19-2017 06:47 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  Boğa Burcu ve Boğa Burcu'nun Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,407 02-06-2015 01:47 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Boğa’nın Üç Tipi Luli 2 7,052 06-19-2014 11:02 PM
Son Mesaj: balsamic
  Diger Burclara Göre Boga Mavisahram 6 9,702 08-15-2012 01:25 AM
Son Mesaj: Derin
  Boğa Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 4,391 05-05-2012 10:54 PM
Son Mesaj: Jackal
  Edebiyatta ve felsefede Boğa'lar Derin 1 4,888 01-17-2012 11:08 PM
Son Mesaj: michiru
  Gücün Karanlık Tarafı : Boğa raisisset 0 4,229 08-22-2010 10:12 PM
Son Mesaj: raisisset
  Boğa Burcu ve Psikopatoloji Luli 0 3,859 05-15-2010 12:45 AM
Son Mesaj: Luli

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir