Değerlendir:
  • 16 Oy - 3.19 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koç Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Koç Burcu ve Özellikleri
Elementi : Ates

Özelligi : Sezgi

Yönetici Gezegeni : Pluto ve Mars

Metali : Demir

Ugurlu Günü : Sali

Ugurlu Sayisi : 9

Ugurlu Tasi : Pirlanta, beyaz safir, yakut

Ugurlu Renkleri : Ates kirmizisi, nar çiçegi

Ugurlu Çiçekleri : Lale, gelincik, papatya

Ugurlu Kokulari : Manolya, lavanta çiçegi, itir

Ugurlu Müzik : Hizli tempolu parçalar

En Belirli Özelligi : Cesaret

En Büyük Ideali : Zafer

En Büyük Hatasi : Acelecilik

En Büyük Arzusu : Liderlik

En Büyük Yetenegi : Yönetim iliskileri





Son günlerde, zorlu tavirlari ve güleryüzüyle olaganüstü dostça davranan biriyle tanistiniz mi? Tanri yardimciniz olsun. Herhalde bir Koç size el koymus olmali. Özellikle, sohbet sirasinda konusmayi yönlendirmekte biraz sikinti çektinizse...

Kadin olsun, erkek olsun, bu insanlar nerede bir haksizlik oldugunu hissetseler orada savasa girisirler. Fikirlerini yüksek sesle söylemekten de hiç çekinmezler. Sonradan pisman olabilir ama öfke aninda gözü hiçbir seyi görmez.

Koç, burçlar aleminin ilk yildizidir ve dogumu temsil eder. Koç, sadece kendisinin bilincindedir. O, burçlar aleminin büyümeyen bebegidir. Kendi ihtiyaçlari herseyden önce gelir. Bir Koç insani aklina birsey geldigi zaman ya da aklindan birsey çikarmak istedigi vakit, saat kaç olursa olsun (sabahin ilk saatleri ya da gecenin bir yarisi) hiç tereddüt etmeden sizi çagiracaktir. Bir sey istiyorsa onu mutlaka alacaktir.

Üstündeki masumiyet saldirganligini yumusatir. Koç'ta seytanca fesatligin zerresi bile yoktur ve yasami boyunca da böyle kalir. Sonsuza kadar sevdigi insanlara bütün kalbiyle inanir. Her zaman düser ve kalkip ayni seyi tekrar dener. Kafasinda toplanan kuskular, biri çikip da kendisine iyi davraninca hemen yok olur.

Inanilmaz hayaller kurar ve asla yalan söylemez. Karsinizda gördügünüz insan ne ise O'dur. Onda gizli ya da karisik hiçbir sey yoktur. Tipki bir bebek gibi çabuk kirilir ve çaresizdir.

Koç'u dis görünüsünden tanimak çok kolaydir. Koç insanlarinin kararli ve keskin çizgili yüzleri vardir. Pek ender olarak yumusak ve belirsiz olurlar. Belirgin kaslari çogunlukla, Koç isaretini meydana getirecek sekilde, burnun dar köprüsü üstünde birlesirler.

Basta ve yüzde bir ben veya bir iz farkedebilirsiniz; günes vurdugu zaman saçlarin kizila çaldigini ve yüzün normalden daha renkli oldugunu görürsünüz. Normal olarak genis omuzlu ve yürürken gövdeleri hafifçe öne dogru egilir, baslari ileridedir, konusurken de öyle.

Hemen hemen her zaman büyük bir telas içindedirler. Kemik yapilari iyi ve güçlüdür. Duruslari üstün egolarini ve kendilerine duyduklari güveni yansitir.

Koç nadiren sinirli bir sekilde bakislarini odada gezdirir. Öyle yaptigi zaman artik sizinle konusmak istemiyor demektir. Baska bir sey dikkatini çekmis ve sizi unutmustur. Söylediklerinize de dikkat etmiyordur. Sakin gücenmeyin!

Koç hiç kuskusuz seçtigi meslegin veya kendi hesabina kurdugu isin en yüksek mevkiinde olacaktir.

Koç dobra bir insandir. Içtenlik ve dürüstlük Koç'un önde gelen özellikleridir. Ancak, bazilari dengesizdir ve çocukça bir sorumsuzluk içindedir.

Ince hesaplar yapamamasi nedeniyle, ustalikli stratejik hileler yapmak bu insanlar için imkansizdir.

Koç'larin çogu kendilerinden çok baskalari için servet yapar. Herkes kadar o da paradan hoslanir, ancak övgü ve ünden biraz daha fazla haz alir.

Merih insanlari çogunlukla müthis öfkeli olmakla suçlanirlar. Aslinda öyledirler; ama öfkeleri çabuk geçer. Bir kez öfkeyi yendikleri zaman genellikle üzüntü konusu gömülür, unutulup gider... Koç insani kisilere pek öfkelenmez. Kivilcim yagmuruna tutulabilirsiniz, ancak atesi aslinda tahammül edemedigi bir fikre ve duruma karsi açmistir.

Insanda sok yaratan küstahligina ragmen, Koç bir yerde, sosyal zerafet örnegi de olabilir. Kesinlikle bilmedigi konularda, heyecanli ve ilgili tavirlarla saatlerce konusabilir.

Bir realist ve ayni zamanda kararli bir idealist olan Koç, çogunlukla duygusal davranislara karsidir. Son olarak Koç'larin en önemli özelliklerinden birine deginmek istiyoruz; onlar muhalefeti çok severler, öyle ki, aslinda akillarina yatan bir konu bile olsa, isin mutlaka karsi çikacak bir yönünü yakalamakta ve buna muhalefet etmekte üstlerine yoktur.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-14-2007 07:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: koç burcu ve özellikleri
Burçlar daha önce eklenmişti fakat geriye dönüş yaşadığımız için tekrar ekliyorum forumda bulunması gereken konular...



Koç Burcu

Yöneticisi: Mars
Güçlü : Güneş
Zararlı: Venüs
Düşük: Satürn
Elementi Ateş
Niteliği: Öncü
Karakteristiği: Sıcak ve kuru
Cinsiyeti: Erkek
Huyu: Tez canlı( çabuk kızan)
Sembolü: Yetişkin insanın sembolü olan yana açılmış eller. Bu işaret, yeni bir yaşamı ve ışığı arayışı da simgeler. Sonraları bu sembol koç boynuzu olarak ta simgelenmiştir.
Fiziksel Bağlantıları: Baş, yüz, kan
Arketipi: Savaşçı
Motivasyonu: Spontan isteklilik, heves.
Yaşamdaki işi: Saldırmak, mücadele etmek, kendini kabul ettirmek
Modelleri: Kahramanlar, büyük komutanlar ve liderler.
Mevsimsel Bağlantıları: İlkbaharda güçlerin uyanışı
Gölgesi: Yıkıcı
Açlığı: İradesini geliştirmek ve fetihler yapmak
Kusuru: Fazla aktif olmak, boğayı daima boynuzlarından yakalamak.
Yönlendiren prensibi: İstiyorum!
Mitolojik Bağlantıları: Helle Phrixus . “Altın Post”un (Golden Fleece) peşinde.


Temel Düşüncesi:

Koç güçlerin uyanışını temsil eder. Bu burcun temel konusu egonun geliştirilmesi, insanın iradesini kabul ettirmesi ve dünyayı fethetmektir. Koç aceleci, güçlü iradeli, ve düşüncesizce hareket eden arketipsel erkeksi gücü simgeler. Karakteristik özellikleri hareketlilik, faaliyet, insiyatif, sabırsızlık ve yorulmaksızın öne fırlamaktır. Koç darbelerden sonra kolay silkinip ayağa kalkar. Koç insanı yorulmaz ve cüretkar olarak kabul edilir. Koç sıcak ve tasasız bir dürüstlük ve açıklık taşıtan öncü bir tiptir ve yetişkinlik çağında bile sempatik bir çocuksuluk taşır. Sarsılmayan ve bulaşıcı bir iyimserliği vardı başka insanlara da yaşamla yüzleşme enerjisi ve cesareti veren güçlü bir yaşam coşkusuna sahiptir.


Davranışları

Güçlü Yönleri: Enerjik insan. Kendiliğinden, spontan ve dürtüsel davranan, aklına koyduğunu kendi başına yapan. Yalın,açık,direk, hevesli, şen şakrak. Çok dinamik, ama sebatsız. Bir amaçtan diğerine koşan. Ayıplanma duygusu taşımayan.

Problemli Alanı: Sabırsız insan. her şeyi hemen ister. Hiçbir sabır veya dayanıklılık işareti göstermeden balıklama planlara girişir. Çoğu kez düşüncesizliği ile başkalarına zarar verir. İlkel bir gözüpektir.


Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Öncü. Başka insanların tecrübelerini kullanmayan Koç insanı kendi bildiğini okur ve bu süreç içinde şaşırtıcı ve olağandışı algılayışlara, yöntemlere ve çözümlere varır. Olgun veya yaşlı çağında bile yeni kavrayışlar keşfedebilir.

Problemli Alanı: Dikbaşlı,inatçı. Dünyayı kendi görmek istediği biçimde yorumlar. Objektif görüşlerle ilgilenmez ve kendi bakış açısını izah etme gereğini duymaz. Olgun bir kişi olmadığı için sorumsuz olabilir. İnatçı ve keyfidir.



Duyguları

Güçlü Yönleri: Dokuz canlı insan. Her başarısızlıktan veya yenilgiden sağ çıkar, tekrar güçlenir ve hücuma geçer. Tükenmeyen bir iyimserliğe, geniş bir inisiyatif yeteneğine, cüretkarlığa ve tasasız bir özgüvene sahiptir.

Problemli Alanı: Düşüncesiz insan. Umrsamaz bir bencilliği vardır. Yaşama karşı son derece kısa görüşlü bir yaklaşım sergileyebilir. Anlayıştan ve özdenetimden yoksun olabilir. Birazda kabalık vardır.


Tipik Uğraşı Alanları:

Başta cerrahi olmak üzere tıp. Tüm sporlar,polislik ve askerlik. Ateşle çalışmayı içeren teknik meslekler ve zanaatlar, metal işlemeciliği ile ilgili işler. Araba yarışçılığı ve pilotluk gibi risk içeren meslekler. Öncü bir ruh gerektiren görevler.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-29-2007 02:41 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: koç burcu ve özellikleri
Güneş KOÇ Burcunda
Koç güçlerin uyanışını simgeler.Burcun temel konusu egonun geliştirilmesi, insanın iradesini kabul ettirmesi ve dünyayı fethetmektir.Koç insanı aceleci, güçlü, iradeli ve düşüncesizce hareket eden erkeksi gücü temsil eder. Karekteristik özellikleri hareketlilik, faaliyet, insiyatif, sabırsızlık ve yorulmaksızın öne fırlamaktır. Koç darbelerden sonra kolay silkinip
ayağa kalkar. Koç insanı yorulmaz ve cüretkar olarak da kabul edilir. Koç tasasız ve sıcak bir dürüstlük ve açıklık taşıyan öncü bir tipdir. Yetişkinlik çağında bile sempatik bir çocuksuluk taşır.Sarsılmayan bulaşıcı bir iyimserliği vardır. Diğer insanlarla da yaşamla yüzleşme enerjisi ve cesareti veren güçlü bir yaşam coşkusuna sahiptir. Güçlü yönleri arasında enerjik insan olması ilk sırada gelir.Kendiliğinden, anlık ve dürtüsel davranan,aklına koyduğunu kendi başına yapan biridir.Yalın, açık, direkt, hevesli, şen, şakrak insandır. Çok dinamiktir ama sebatsız sayılır. Bir amaçtan diğerine koşar. Ayıplanma duygusu taşımaz.Duygusal alanda dokuz canlı insan sınıfına girer. Her başarısızlıktan veya
yenilgiden sağ çıkabilir. Tekrar güçlenir ve hücuma geçer.Tükenmez bir iyimserliğe, geniş bir girişimci ruhuna ve görüşüne sahiptir. Öncü insandır. Başka insanların deneyimlerini kullanmayan Koç insanı kendi bildiğini okur. Bu süreç içinde şaşırtıcı ve olağandışı algılayışlara, yöntemlere ve çözümlere varır. Olgun veya yaşlı çağında bile yeni kavrayışlar
keşfedebilir.

Problemli alanlarına gelince; sabırsız insandır. Her şeyin hemen olmasını ister. Hiç bir sabır veya dayanıklılık işareti göstermeden balıklama planlara girişir. Çok kere düşüncesizliği ile başkalarına zarar verir. İlkel bir gözüpektir. Duygusal alanda düşüncesiz insan olabilir. Pervasız, umursamaz bir bencilliği vardır. Yaşama karşı son derece kısa görüşlü ve basiretsiz bir yaklaşım sergiler. Anlayıştan ve özdenetimden yoksun kaba birisi olabilir. Dikbaşlı ve inatçı insandır. Dünyayı kendi görmek istediği biçimde yorumlar. Objektif görüşlerle ilgilenmez ve kendi bakış açısını izah etmek gereği duymaz. Olgun bir kişi olmadığından sorumsuz davranır. İnatçı ve keyfidir.

alıntı

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-16-2007 03:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #4
RE: Koç Burcu ve Özellikleri
Son derece enerjiktir. Pratik zekalı ve meraklı olması da cabası. Yeni heyecanlar yaşamaz, keşiflerde bulunmazsa, kendini mutsuz hisseder. Kavgacı sayılmaz ama dertlerini anlatamazsa, mutlaka ses tonu yükselir, yüz ifadesinden de rahatlıkla kızgın olduğu hissedilir.

Övgü almaya bayılır. Bencil sayılmasının yanısıra, yardımseverlikleri takdire şayandır.

Koç burcundan biri asla kısıtlanmaya gelemez, derhal dik kafalılaşır. Hatta kırıcı bile olabilir.

Kesinlikle kötü bir yalancıdır. Beden dili onu derhal ele verir. Şayet gününde değilse ne yapsa yaranılmaz.

Tutkuludur Koç insanı. Tehlikeli aşk maceralarına girmekten asla kaçmaz. Hele aşıksa, çılgınlıklara hazır demektir. Tehlikeden kolay kolay korkmaz.

Konforlu ve lüks yaşamayı sevdiği için, her yerde bir numara olmayı ve dikkat çekmeyi ister.


Susan Miller.

08-22-2008 03:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Koç Burcu ve Özellikleri
Koç Burcu Özellikleri
Grubu : Ateş
Uğurlu günü : Salı
Uğurlu sayısı : 9
Uğurlu taşı : Pırlanta
Uğurlu renkleri : Ateş kırmızısı, nar çiçeği, al
Uğurlu çiçekleri : Lâle, gelincik, papatya
Uğurlu kokuları : Manolya, lavanta çiçeği, ıtır
Uğurlu müzik : Hızlı tempolu parçalar ve marşlar
En belirli özelliği : Cesaret
En büyük ideali : Zafer
En büyük hatası : Acelecilik
En büyük arzusu : Liderlik

Her şeyden önce sizi tebrik etmekle işe başlayalım. Çünkü sizin kadar canlı, enerjik ve hayata renk katan kimseler azdır. Sizin için dünyanın tuzu, biberi de diyebiliriz, siz, insana şevk veren, cesaretlendiren, neşelendiren tiplerdensiniz. Bulunduğunuz yerde kimsenin canı sıkılmaz. Zira canınız istediği zaman karşınızdakileri oyalamasını, onların her şeyi unutmalarını sağlayabilirsiniz. Fakat bu sadece siz arzu ettiğiniz zaman olur. Çünkü siz her şeyden önce kendisini düşünen bir tipsiniz. Her söze "Ben" diye başladığınız da bilinmektedir tabii. Onun için de ancak sözlerinizi zevkle dinleyecek, size hayran olacak ve itiraza kalkmayacak kimselerin yanında bütün cazibenizi ortaya koyarsınız. Şartlar değişir, biri size karşı gelmeye kalkar ya da tenkide cüret ederse durum bir anda değişir: birden öfkelenerek o tatlı havayı bozabilirsiniz. Öfkelenmekte belki haklı belki •de haksızsınız, ancak bu konuda yıldızınızın etkisinde kaldığınızı söylemeliyiz. Karakterinizi bütün yönleriyle açıklamadan önce yıldızınızdan bahsetmemiz daha uygun olur sanırız. Zira böylece sizi destekleyen yıldızınızdan neler aldığınızı da öğrenmiş olursunuz.

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
11-02-2008 02:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Cvp: Koç Burcu ve Özellikleri
Yıldızınız
Yıldızınız Cazibe, Savaş ve Seks temsilcisi Mars, en büyük güçlerden biri sayılır. Bu yıldız ateş etkili, yakıcı, sert, haşin ve insafsızdır. Fakat bu sözlerimiz sizi korkutmasın. Zira bu ateş etkili dost size yardımcı olduğu sürece sırtınız yere gelmeyecek demektir. Ancak yıldızınızı anlamanız ve onun özelliklerinden yararlanmaya kalkmanız da şarttır. Ancak bu şekilde Mars'la tatlı bir ahenk kurabilirsiniz. Cazibe, Savaş, Seks temsilcisi kendisine karşı gelmeyenleri korur ve güçlendirir. Yalnız her büyük yıldız gibi Mars'ın da iyi ve kötü tarafları bulunmaktadır. Siz bunun iyi tarafları sayesinde istediklerinizi elde ederken ağır etkilerinden de kendinizi korumaya gayret etmelisiniz. Mars, bu arada enerjiyi, mücadeleyi, kavgayı, atılganlığı, hiddeti de temsil eder. Aslında bir insanın hayatını iyi planlaması ve ahenk içinde yaşaması ideal sayılır tabii, ancak, bu söylediğimiz hayat sadece bir hayaldir. Zaman zaman insanın kendisini, sevdiklerini ve inandığı gayeleri koruması için tartışması, mücadele etmesi ve hatta savaşması da gereke bilir. Onun için yıldızınızın bu sert taraflarını da kötü saymayın. Sadece zaman zaman bu şiddetli yıldıza gem vurmanız gerektiğini de bilin. Çünkü Mars'ın inanılmayacak kadar şiddetli devreleri olabilir. Böyle zamanlarda yıldızınıza uyarsanız kavgacı, geçimsiz, huysuz, huzursuz bir in san haline gelebilirsiniz. Bu yıldıza boşuna "Savaş temsilci si" denmediğini unutmamalısınız.


Cazibe Ve Seks
Yıldızınızın saydığımız özellikleri sizi belki biraz şaşırttı. "Bunun cazibesi nerede?" diye sorabilirsiniz. Fakat Ateş etkili Mars, savaşta olduğu kadar aşkta da sizi desteklemektedir. Bu yıldız kadınlara fevkalâde cazibe, erkeklere de seks gücü verir. Yıldızın Koç burcundan olan kimselere verdiği şirinlik, cana yakınlık, sevimlilik sözlerle anlatılacak gibi değildir. Koç burcundan olan kadın ve erkekler ilk anda karşısındaki kimseleri kolaylıkla etkilerler. Bu cazibe bir anda beğendiğiniz kimseyi adeta bir yumruk yemiş gibi sersemletiverir. Koç burcundan olanlar bu cazibeleriyle karşılarındakileri büyülerler.
Belki çok güzel veya çok yakışıklısınız, ya da yüzünüzü, vücudunuzu veya belki de tipinizi beğenmemektesiniz. Bu karamsar düşüncelerden hemen kurtulmanızı önereceğiz. Çünkü sizde Mars yıldızının eşsiz cazibesi olduğu sürece daima beğenileceğinizi bilin. Bir köşede oturup somurtacağınıza beğendiğiniz kimseleri kolaylıkla kendinize bağlayabileceğinizi düşünmelisiniz.


Kafa
Koç, burçların birincisi olarak kabul edilir. Bu burç başı temsil eder. Dolayısıyla da siz kafası iyi çalışan bir tipsiniz. Yıldızınızın verdiği enerji ve güç sayesinde kolaylıkla hamleler yapabilir, her işi çabucak kavrayabilirsiniz. Evet, her şeyi kolaylıkla hesaplayabilen, işleri kolaylıkla tasarlayabilen bir insansınız, ancak size bu arada sabırlı olmanızı da söyleyeceğiz. Zira burcunuzun en büyük kusuru aceleciliğidir. Yıldızınız size türlü imkânlar verirken çoğu zaman biraz sabırsızlık yüzünden türlü iyi fırsatları kaçırabilirsiniz. Hâlbuki o fevkalâde planlarınızı yaptıktan sonra biraz durup düşünseniz ve zor da olsa birazcık bekleyebilseniz hayatınızın akışını değiştirmeniz pek kolay olur. Onun için de size küçük bir öğüt vereceğiz. İşlek kafanız her türlü planı yapmaya uygundur. Siz birinci burçtan olduğunuz için öncü sayılırsınız. İleriyi iyi görür, karşınızda türlü imkânlar olduğunuzu bilirsiniz. Fakat işin bu devresinde aceleciliğiniz, ani çıkılara kalkışmanız yüzünden her şeyi bir anda altüst edebilirsiniz. Onun için ya sabırlı olmaya çalışmalısınız ya da çok güvendiğiniz biriyle birlikte hareket etmelisiniz. Böyle güveneceğiniz biri sizin iyi planlarınızı sabır ve dikkatle tatbik edecektir. Darılmayın ama siz pek dikkatli de sayılmazsınız. Dikkatten kastımız sevmediğiniz birinin sırtındaki vizonu veya bir rakibinizin son model arabasını görmeniz de değil tabii. Sadece planlarda teferruata dikkat etmeyi kastediyoruz. Siz işte böyle ufak ve önemsiz gördüğünüz şeylere dikkat etmezsiniz. Ama her işin başarılı olması için en küçük noktasına kadar hesaplanmış bir planla işe girişmek gerekir. Bu konuda size Başak veya Oğlak burcundan olan bir dostunuz yardım edebilir.


Kıskançlık
Cazibe ve Savaş yıldızınızın özelliklerinden biri de kıskançlıktır. Koç burcunda doğanlar daima ön planda gelmeyi arzularlar. Zaten söylediğimiz gibi onların konuşmalarında "ben" sözü pek sık geçer. Herkesin dikkatini çekmeyi, beğenilmeyi isteyen bu tip ikinci planda kalacak olursa ani bir kıskançlığa kapılır. Koç burcundan olanların kendisinden üstün kimseleri kıskanması da tabii sayılır. Çünkü o daima kendisinin başta gittiğine, daha üstünü bulunmadığına inanmak ister. Karşısına daha üstün birinin çıkmasından asla memnun olmaz; O kimseyi dikkatle inceleyerek kusurlu taraflarını araştırır, boylere yaralanmış olan benliğini korumaya kalkar. Aslında Koç burcundan olanları yenilgi kısa bir müddet için üzer ve hayal kırıklığına uğratabilir. Fakat onlar kısa süre sonra büyük enerjileri sayesinde hemen doğrulur ve yeni hayaller peşinde koşmaya başlarlar.

Koç insanını hayatta en fazla yıkan şey kıskançlıktır. Çünkü o üstün olduğuna inanmıştır. Ama asla aptal değildir. Başka birinde kendinde olduğunu sandığı özellikleri gördüğü zaman rahatsız olur. Hele o kimse bu özelliklerden yararlanarak başarıya erişmiş veya isim yapmışsa, bu, Koç burcundan olan insanları daha da sarsar. Garip bir şekilde haksızlığa uğradığını bile düşünür. Koç burcunda doğanların böyle imrendikleri özellikler taşıyan ve üstün buldukları kimselerle dost olmalarına imkan yoktur, için için o kimseyi beğenir, takdir eder fakat bir taraftan da kıskanırlar.

Bu üstünlük meselesinde seks de önemli değildir. Koç burcundan olan bir erkek, üstün bir kadını kıskanabilir. Yine Koç burcundan olan bir kadın da rakibi olan bir erkeği kıskanarak ona zıt gider. Bu kıskançlık sanat dallarında kendisini daha şiddetli olarak gösterir;

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
11-02-2008 02:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #7
Cvp: Koç Burcu ve Özellikleri
Zodyak’ta ilk sırada bulunan burcunuz nedeniyle, hem Niteliklerin hem de Elementlerin ilksel özelliklerini taşırsınız. Yoktan varolmak ve varetmek gibi misyonlara sahip olduğunuzdan dolayı, hayatın başlangıcını, ilk hareketi ve yaşamın ilksel ve ilkel başlangıcını da sembolize edersiniz. Dolayısıyla farkında olmasanız bile, bir dönemin başlangıcından, hayatın oluşmasından ve varoluşun her bedele karşın devam ettirilmesinden kendinizi sorumlu hissedersiniz.

Burcunuz Koç, Ateş elementinden ve Öncü niteliktedir. Dolayısıyla, sıcaklık, samimiyet ve liderlik belirgin karakteristikleriniz arasındadır. Bireysellik ve kişisel amaçların gerçekleştirilmesinde emsalsiz bir ptototip olarak gösterilebilirsiniz. Hayata yeni doğan bebeğin temel amacının yaşamını devam ettirmek olması gibi, siz de kendi amaçlarınızı ve isteklerinizi her zaman ön planda tutar ve adeta ilkel bir içgüdü ile bunların peşinden ayrılmazsınız. Hedefine kilitlenen koç gibi, istediklerinize ulaşmak için mücadele etmekten ve savaşmaktan hiç çekinmezsiniz.

Burcunuzun yöneticisi, savaş gezeni ve savaş tanrısı Mars’ın da özelliklerini yansıtırsınız. Savaş, askerlik, öncülük, cinsellik gibi özellikleriniz tanrı Mars’ın karakteristikleri ile örtüşür. Kendi yaşamınıza ve amaçlarınıza odaklanmanız, kimi zaman insan ilişkilerinde zorlanmalar yaşamanıza ve yıkıcı sonuçları yaşamanıza nedendir. Özellikle bire bir ilişkilerde ödün vermek istememeniz, bireyeselliğinizi tam anlamıyla ortaya koymanız ve karşı tarafın ihtiyaçlarına karşı duyarlılık gösterememeniz özellikleriniz arasındadır.

Yaşamı bir macera gibi algılamaya, dolayısıyla yeniliklerin peşinden koşmaya ve risk almaya eğilimli bir yapınız vardır. Uzun boylu düşünmekten, plan ya da strateji yaratmaktan uzak kalmayı tercih eden yapınız, neticeye çabuk ulaşmak isteyen doğanız, hayatın hemen her alanında riskler almanızda ve kendinizi tehlikeye atabilmenizde en önemli nedendir. Pek çok kere dayanıklılığınız ve mücadele gücünüz ile tehlikenin üstesinden gelseniz de, fiziksel tehlikeler ve travmalar yaşamaya eğilimlisinizdir. Özellikle kafa bölgeniz hassas olduğu için, sık sık nedeni anlaşılamayan başağrılarından, ateşlenmelerden ve deri döküntülerinden şikayet edersiniz.

Duygusal paylaşımlara açık olmanıza rağmen, kendinizi ve gerçek duygularınızı ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Aşkta samimiyeti tercih eden yapınız, açıklıktan yana olan davranış biçiminiz, bağlantılarınızı kolayca kurmanızda etkendir. Ancak dominant bir karakter sergilemeniz ve bencilliğe yatkınlığınız, karşı tarafca anlaşılamazsa, negatif sonuçlar kaçınılmaz hale gelebilir. Bunun yanında aceleci ve plan yapamayan yapınız gereği, ilişkilerinize gereken emeği verecek, karşınızdakine zaman tanıyacak kadar da sabırlı değilsinizdir. Cinselliğe verdiğiniz önem, kimi zaman yanlış algılanmanızda ve yüzeysel olarak tanınmanızda da önemli role sahiptir. Her ilişkide olduğu gibi burada da ipleri elinizde tutmayı ve karşınızdaki insanı da yönlendirmeyi istersiniz.


Kaynak : Niobe.

11-10-2008 02:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #8
Cvp: Koç Burcu ve Özellikleri
Koç Burcuna Göre Diyet&Fitness
Koç burcu insanının metabolizma hızı son derece yüksektir.Yoğun bir enerji birikimi olduğu için, her şeyi çok çabuk yapmak ister ve hızlı hareket eder.Genellikle bu hız ve telaş kilo almasına engel olur.Koçlar oldukça adeleli ve yağ oranı düşük bir vücut yapısına sahip olurlar.Fakat yine de zaman zaman bedensel düzeltmelere ihtiyaç duyabileceği gerçektir.Aceleciliği diyet ve egzersizlerin sonucunu almakta da kendini gösterir.Ancak kimi zaman, Koç’un hızlı ruhuna bedeni ayak uydurmakta zorluk çekebilir.Özellikle rekabetin yaşandığı toplu egzersizler ve spor dalları, öne çıkabileceği, kendini gösterebileceği her tür faaliyet Koç için son derece tatminkardır.Sıkı bir egzersizden sonra enerji fazlasını tükettiği için kendini rahatlamış ve gevşemiş hisseder.Savaş sanatları, rüzgar sörfü, paten, futbol, basketbol, boks, güreş ve jimnastik en başarılı olduğu spor dallarıdır.Genellikle vücut ısısı yüksek olan Koç ciddi anlamda sıvı tüketir.Baharatlı yiyecekler de beslenme rejiminin ayrılmaz parçasıdır.Koç için en kolay ve başarılı zayıflama yöntemi Akupunktur yoluyla yapılandır.Kulağa takılacak akupunktur iğneleri, gerçek bir uzmanın elinde Koç için mükemmel bir stress giderici ve sakinleştirici halini alabilir.Koç insanı sabırlı bir yapıya sahip olmadığı ve rutinden hoşlanmadığı için sürekli diyet yapamaz.Günlük sıvı tüketimine dikkat etmek, baharatı ve yağlı yiyecekleri mümkün olduğunca kontrollü tüketmek, Koç için sıkı diyet ihtiyacının ortadan kalkmasında önemli rol oynayacaktır.Bunun yanında muhakkak diyet yapmayı gerektiren bir durum varsa, aralıklarla yapılan Tek Gıda Rejimi, Koç için uygun olacak ve cevap verecektir.

Alıntı

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
12-01-2008 08:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
Cvp: Koç Burcu ve Özellikleri
Koç burcu, horoskopta birinci ev ile ilişkilidir. Yüksek bir enerji gücü Koç burcunun göstergesidir. Coşkunluk , faaliyet, ateşli mizaç, girişimcilik, cesaret ve serüvencilik gibi nitelikler göze çarpan özelliklerdir. Bütün bu konular liderlik, yükselme ihtirası ve başarı nedeni olur. Burada ‘ego’ odak noktasıdır. Koç burcunun başka bir niteliği, her zaman kesin olmasa da olumlu bir zeka düzeyi ve yüksek beyin kapasitesi göstermesidir.

Genel olarak burcun yönetici gezegeni olumlu etkiler veriyorsa, uyumlu bir mizaç çıkar fakat, Güneş ve Mars güçlü etkiler yapıyorsa yıkıcı özellikler belirir. Yönetici gezegenlerden ilki Mars’tır. Bunun verdiği etkiler Koçların yapısında önemlidir. Ayrıca yeni gezegenlerden Plüto’da burç üzerinde hakimiyet kurar. Koç kişiliği doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen dobra biridir. Yarar sağlamak için ezilip bükülmek onun ruhunda yoktur. Çünkü içten ve dürüst davranmayı yaşam olayında kural olarak benimsemiştir. Burcun insanları arasında yaşamları boyunca telaştan veya umursamazlıktan kaynaklanan baş ve yüzünün bir yerinden yara almaları çok rastlanan olaylardandır. Ayrıca kesikler, yanıklar ve baş ağrıları göze çarparsa da, burcun insanları kronik ve uzun süreli hastalıklardan pek etkilenmezler. Zaten hastalıkların kökeninde ruhsal kötümserlik ön koşul olduğu için bunların Koç kafasında uzun süre yaşamayacağı bellidir. Koç, ateş ve savaş yıldızı Mars etkisi altında çabucak öfkelenen bir mizacı gösterir. Bazen hiddet ve kin duygusu öyle güçlü olur ki, zarar vereni ele geçirse türlü biçimlerde intikam almayı düşler. Yine de en fazla yapacağı bağırıp çağırmak olur. Dışarıya karşı sakinleşen öfke krizleri sinir sisteminde yıpratıcı olabilir. Bu nedenle Koç’ların kendilerine hakim olmayı öğrenmeleri gerekir.

Mars yıpratıcı bir enerji verebildiği gibi kişiyi bulutların üstüne çıkartacak bir hayal gücü iletebilir. Büyük bir buluş veya değerli bir edebiyat eseri böyle enerji yoğunluğu sırasında oluşturulmuştur. Sevimlilik, çekicilik, ve şirinlik Koç’ları başarıya götüren özellikler olduğu halde kıskançlık ta yıkıcı sonuçlar doğuran özellikleri arasındadır.

Koç burcu insanı tatlı ve akıcı konuşması ile toplumda sivrilen biridir. Dikkatleri üzerine çekmeyi başarınca keyiflenir ve üstünlük duygusuna kapılır. Bu tarafları medya ve sahne sanatçıları için oldukça itici bir güç oluşturur.

Koç burcu kafa bölgesini yönetir ve bu burçta doğan kişiler de baş ağrıları görülebilir. Enerjik ve atılgan olduklarından uzun süre dinlenmeden çalışarak yatağa düşebilirler. Yatağa bağlanmaktan nefret eden Koç’lar hastalığın kendiliğinden geçmesini beklerler. Fiziksel yapıları sağlam olduğundan çabuk iyileşmelerinde etken olur. Bol meyve ve sebze yemeleri faydalı olacaktır.

(astromistik.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 03:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Koç Burcu ve Özellikleri
Koç burcu insanında öncü bir ruh vardır. İnsiyatifli, kendi kendini motive eden, hevesli, istekli, enerjik ve atılgan yapısı başka insanların kolay kolay cesaret edemeyeceği işlere kalkışmasına neden olur. Bunun temelinde rekabetçiliği, cesareti, güveni, kararlılığı ve yenilgiden korkmaması yatmaktadır. Karşılaştığı terslikler onu yıldıramaz, olsa olsa daha fazla tahrik eder. Ancak ateş ettikten sonra nişan alma eğilimi nedeniyle girişimlerini sonuçlandırma olasılığı düşüktür. Sabırsızdır. Yıllarca bir projeyi gerçekleştirmek için uğraşmaya niyeti yoktur. Hevesini kaybettiği anda yeni bir projeye yönelir. Her zaman acelesi vardır, çünkü gelecekte başarması gereken bir şey onu beklemektedir. O şeyin ne olduğu pek farketmez, önemli olan başarmaktır. İdealizmiyle kendi ilgi alanlarına hevesle sarılması, yaptıklarının başkalarına zarar verebileceğini düşünmemesi nedeniyle bencillikle suçlanır. Gerçekte bencil değil düşüncesizdir. Sadece kendi istediğini, kendi istediği zaman, kendi bildiği gibi yapmak arzusundadır. Yaptıklarını düşünmek ve özür dilemek için zamana ihtiyacı vardır. Yaşamda doyum için sabretmesi şarttır. Girişimlerinin sonuçlarını önceden düşünüp, planlayıp, sabırla sona ulaşmalıdır. Bu büyük enerji, insiyatif, cesaret ve kararlılıkverimli konulara kanalize edilmezse çok yazık olur.

Anahtar Kelimeler : İdealist, insiyatifli, cesur, enerjik, sabırsız, çabuk kızan, talep eden, iğneleyici, öncü, lider, maceracı, esprili, şanslı, ben merkezci, keskin zekalı, önce karar veren sonra düşünen, hemen başlayan sonunu getirmeyen, tartışmacı.

Barış İLHAN

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 12:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Koç Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 15 45,396 05-17-2017 07:33 PM
Son Mesaj: vilma
  Koç Burcu ve Koç Burcu'nun Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 3,684 02-06-2015 01:33 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Koç Burcu ve Psikopatoloji Luli 6 9,438 11-19-2010 04:25 PM
Son Mesaj: Yargıç
  Koç Burcu Bebeği SESAME 3 6,158 01-12-2009 01:50 PM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir