Değerlendir:
  • 23 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !

R. Hakan Kırkoğlu

Aslında dört değil, beş element var. Astroloji'nin metafizik tanımlaması içinde her şey Bir'den, birlikten (Monad) başka bir anlatımla Yaradan'dan ortaya çıkar, biçimlenir ve çeşitlenir. Bu beşinci element herşeye nüfuz eden, gözle görülmeyen madde, eter olarak adlandırılır. Beşinci element bizi bir arada tutan şeydir, gizli bir bağ, görünmeyen bir tutkal. Hatta 5. Element filminde, bu gizli ve herşeyi bir arada tutan gücün sevgi olduğu temasını hatırlayabiliriz.

Burada sizlere astrolojik haritamızda genel bir değerlendirme yapmak yolunda daha pratik, açıklayıcı örnekler göstermek istiyorum, özellikle sertifika programının
başlangıç sınıfında, elementlerin harita içindeki dağılımını daha ilk derslerde işliyoruz ve böylece harita hakkında genel bir değerlendirme yapma, bir portre çizme yolunda ilerlemiş oluyoruz.

Bu yazıda haritalardaki element eksikleri üzerinde duracağız. Görüşmelerimin hemen hepsinde, eksik elementin getirdiği konuları, sorunları ve motivasyonları görüyorum. Her harita belirli bir ölçüde bir ya da iki elementi daha fazla ön plana getirirken, bir elementte de zayıflık gösterir.

Haritanızdaki elementel dengeyi hesaplamak için Güneş (3), Ay (3), Asc (3), Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn ve MC için (1) puan vererek, bu noktaların hangi elementte bulunduklarının dağılımını yapın. Bu arada hatırlatalım, Koç, Aslan, Yay/Ateş, Boğa, Başak, Oğlak/Toprak, İkizler, Terazi, Kova/Hava, Yengeç, Akrep, Balık/Su elementindendir.

Örneğin Adolf Hitler'in haritasındaki element dengesi aşağıdaki gibi hesaplanabilir:


Ateş: Merkür, Satürn, MC 3
Toprak:Güneş, Ay, Venüs, Mars, Jüpiter 9
Hava: ASC 3
Su: hiç yok, 0

Bu dağılımda kollektif gezegenleri ele almayışımızın nedeni, bu gezegenlerin kişiye özgü değil, pek çok insanı birden, kuşakları etkileyici olmasındandır. Kişisel ayırımlarda kullanılması hatalı olur.

Eksik element doğal olarak dağılım içinde baskın olan element tarafından kapatılarak bastırılmaya ve göz ardı edilmeye çalışılır ama eksikliğini de hemen belli eder. Çoğumuz güçlü olduğumuz alanda uzmanlaşırız ya da bu alanda kendimizi güvende hissederiz. Bununla beraber, eksik element de tamamlanması gereken alanı açıkladığı için bu eksikliği bir şekilde tamamlamaya gitmek gerekecektir. Örneğin kendi haritamda toprak eksikliği yaşayan bir kişi olarak, gençlik dönemimde mühendislik eğitimi alıp, ekonomi masterı yaptıktan sonra bankacılığa yönelmem, bu tür bir güven arayışının bir göstergesi olmalıdır.

Çoğu kişi eksik elementini ya işinde ya da eşinde tamamlama yoluna gider. Ya da bu eş yerine yakın arkadaşlar da olabilir. Çünkü ilişkilerimiz elementlerin dengelenmesi ve karşılıklı ihtiyaçların giderilmesine olanak tanımalıdır. Tıpkı potansiyel enerji ya da rüzgarı yaratan basınç ilişkileri gibi, ilişkilerde enerji değiş tokuşu yaşanır.

Şimdi dilerseniz, her elemente ait eksik temalarına göz atalım:

Haritada Ateş elementi eksikliği varsa

Ateş yakıcı, hevesli, ileriye yönelik vizyon sahibi, maskulen enerjilere karşı gelen sınıflamadır. Robert Hand Horoscope Symbols kitabında şöyle diyor

Ateş ruhun enerjisidir ve evren içinde evreni enerjik hale getirerek, dönüştürerek çalışır

Kuşkusuz ateş cesaret, güç, motivasyon, saldırganlık ve ilhamla ilişkilidir ve ateşi yoğun taşıyan kişilerde canlılık, hayatı dramatik bir biçimde hissetme ve bu enerjiyi başkalarına yayma isteği vardır. Bu kişiler doğrudan ve açık olurlar.

Ateş eksikliğinde ise kişide sıcaklık ve heves eksikliği, cansızlık ve spontanlık, maceraya açıklık olmadığı görülerecektir. Bu kişiler çoğunlukla kendilerinden daha dominant bir eşe, yakın arkadaşa sahiptirler ve bu enerjiyi karşı taraftan sağlamaya bakarlar. Bir bakıma harekete geçirilmeyi beklerler. Çoğunlukla bu kişiler depresif düşünce kalıplarına girmeye daha fazla eğilim gösterebilirler. (Bu durum ayrıca fazla su elementinde de olabilir)

Ateş eksiğini kapatmak isteyen kişi, hatta daha abartılı davranarak, gidip gelen bir enerji dengesizliği ile ani heves ve arkasından çökkünlük arasında kalabilir. Bu kişiler daha fazla iyimserlik ihtiyacındadırlar, yaşama olan güvenlerini pekiştirmeleri gerekir.

Karl Marx ateş elementi eksikliğine iyi bir örnektir.

Haritada Toprak elementi eksikliği varsa

Toprak somut, pratik, maliyet bilincine sahip, gerçekçi ve güven veren bir doğaya sahiptir. Belki bir miktar sıkıcı ve muhafazakar değerlendirilebilir ama eylemlerimizi, düşüncelerimizi somut hayata geçirebilmek ve uygulayabilmek için toprak elementine ihtiyaç vardır.

Örneğin bir eviniz ya da okulunuz olmasını isteyebilirsiniz ama evi yapmak için önce bir temele ve inşaat malzemelerine ihtiyaç duyarsınız, aksi halde, bu ev sadece plan olarak kalacaktır.

Bu yüzden toprak elementinde sağduyu, uygulamacı ve pratik bir yaklaşım, genel olarak düzen yanlısı bir tutum vardır. Çok kolay harekete geçmeyebilirler ve maddi zenginlikle ilişkilidirler. Abartılı toprak ise aşırı can sıkıcı ve materyalist, aç gözlü bir karakter sergiler.

Toprak eksikliğinde ise kişinin gerçekçi olması pek kolay olmaz. Bu kişiler olayların parasal yönünü pek hesaba katmadıklarından, iş uygulamaya geldiğinde zorlanırlar, yeteri kadar pratik ve becerikli davranamayabilirler. İşbitirici olmak sanırım bir parça toprak elementine ait bir sıfat olmalı.

Ayrıca toprak eksikliği kendi vücudumuza da yeteri kadar özen göstermemek anlamına gelebilir. Özellikle toprak eksikliği yanında hava fazlası varsa, bu kişiler sadece beyinlerinde yaşayıp, bedensel ihtiyaçlarını düzensiz biçimde gidermeye yönelebilirler. Yemek, uyku, egzersiz yapmak gibi günlük rutinler önemsenmeden geçilebilir.

Pek çok görüşmemde, toprak eksikliği olanların finans, banka ya da mühendislik gibi parasal alanı da ilgilendiren konulara daha fazla yöneldiğini ve bu açıklarını kapatmaya çalıştıklarını gördüm. Kuşkusuz eksik elementi bu yönde kapatmak sıklıkla daha fazla blokw olma ve sanal bir güven giderme şekli olarak gözüküyor.

Elizabeth Taylor'un haritasında toprağın sağduyusunu bulmak imkansız

Haritada Hava elementi eksikliği varsa
Hava zihinsel süreçlere karşılık gelir. Bu elementi anlamak için rüzgarı hayal edin. Yazın serinleten, rahatlatan, aşırı sıcağın getirdiği hareketsizliği dengeleyen rüzgarı düşünün. Hava olmadan ses de iletilemez. Bu elementte şeffaflık, geçirgenlik ve iletişim vardır. Düşünce alışverişi, merak, öğrenme ve kendini zihinsel yönden ifade etme önde gelecektir.

Einstein şöyle demiş, ne ilginç

Hiçbir keşfime rasyonel düşünce süreci ile ulaşmadım

Hava rasyonel yani akılcı düşünmeyi, düşünceler dünyasını, konuşma, tartışmayı anlatır. Bu elementte duygusal kavrayış değil (su elementi duygusal kavrayış) mantık öne çıkar. Olayları kişiselleştirmezler ve oldukça objektif ve soğukkanlı davranarak şeytanın avukatlığını da yapabilirler. Hatta aşırı hızlı ve kıvrak olduklarını da söylemeliyiz.

Hava elementinin eksikliği ise öncelikle yeteri kadar objektif davranamama ve olaylara kişisel yönden bakmadan dolayı aşırı hassasiyet getirebilir. Bu kişiler hararetli ve canlı tartışmalara girmekten uzak kalabilirler ve bir ölçüde sıkıcı olabilirler. Konuşmak, ifade etmek ön planda değildir. Soyut konuları değerlendirmek gibi bir uğraş içine girmeyebilirler. Bu arada eğer haritalarında Merkür de çok fazla asalet sahibi değilse, eğitim hayatında handikaplar çoğalacaktır ya da bu alan önemsenmeyebilecektir.

Hava eksiği olan kişilerin bu eksiği kapatabilmek için yazar olmaya çalışıp çalışmadıklarına tanık olmadım ama çoğunlukla görüşmelerimde eğitim eksikliğine dayalı şikayetler ya da yeteri kadar objektif olamamaya dayalı sorunlar görüyorum.

Barbara Cartland: Hava elementi eksik bir yazar !

Haritada Su elementi eksikliği varsa
Bedenimizin büyük bir bölümünün sudan oluştuğu düşünürsek Su da vazgeçilmez bir enerjiye işaret eder, su olmadan duygusal kavrayış ve empati eksik kalacaktır.

Su elementi değişik biçimlerde ortaya çıkabilir. Kimi zaman bir göldeki gibi durgun ya da bir şelale gibi gürültülü ve devingen olabilir.

Su duygusal enerji, akılcı olmayan, subjektif ama aynı zamanda hayat veren, bizi robot olmaktan kurtaran enerjidir. Yaşam su ile akar, temizlenir. Suyun rahatlatan, gevşeten, koruyan, sağaltan bir yanı vardır. Bu yüzden su elementi besleyici, verimli ve büyütücüdür.

Bulunduğu şeklin kabını alması onu pasif kılar. Bu yüzden su elementi yüksek kişiler izlenimci ve hatıralara, geçmişe bağlılık taşıyan karakterler olurlar. Ayrıca suyun psikoterapik, sağaltan yanı da var. Pek çoğu psişik güçler ve sezgiler barındırırlar.

Bu elementin eksikliği en çok karşıma gelen örnekler arasında yer alıyor ve belki de en problematik olanını anlatıyor.

Haritasında su elementi eksik olan kişilerin çoğu ne kadar duygusalım bir bilseniz derler ama bana kalırsa bu duygusallık değil, hassas olma durumudur. Çünkü su eksikliği duygusal konularla karşılaşıldığında, empati ve samimiyet düzeyinde eksiklik ve beceriksizlik olarak görülebilir. Su elementinin eksikliğinde merhamet ve koruyuculuk, empati kurma durumu geride tutulur ve doğal olarak bu kişiler yine de bu ihtiyaçlarının giderilmesi peşindedirler. Su rasyonel olmayan bir enerji olduğu için duyguları ancak akılla açıklamak, bunun üzerine teoriler kurmak ve bu açığı kapatmak için psikoloji ile daha fazla ilgilenmek sık rastlanan durumlardan birisidir.

Hayata fazla objektif bakan, sert, duygusal ifadede sıkıntı duyan bu kişiler yakıcı ve kırıcı davranabilirler. Duyguları akılla açıklamak, formüle etmek gereğini hissederler. Diğer element eksikliklerinde olduğu gibi bu akıntıya karşı kürek çekmeye benzer.

Soğuk kadın Greta Garbo'nun haritasında bir damla su bulmak zor

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-13-2007 06:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dinoo Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 391
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 5

Mesaj: #2
RE: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
Bir elementin eksikliği diğer burçların yerleşimi ile kapanabilir...

mesela benim haritamda hava hiç yok, iletişim problemleri yaşamam gerek, yazım alanında, ya da kültürel eksikliklerimin olması gerek, eğitim hayatımda sorunlar vesaire...

ilginçtir, halkla ilişkiler üzerine çalışıyorum, üniw mezunuyum hatta bu sene öss sınavına giricem pazar günü, yazım alanında kabiliyetliyim ( ben değil bunu çevremde ki bir çok insan söylemekte) ben bunları 3. evime yerleşmiş olan her ne kadar zararlı konumda da olsa jüpiterime bağlıyorum... hava grubu eksik yanımı jüpiter 3. evimden destek vererek eksikliğini hissetirmiyor...

http://solarlunarx.blogspot.com/

Haritam

Kusurlarımız ile Mükemmeliz.!
06-15-2007 02:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Cvp: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
seals Yazılan:Einstein şöyle demiş, ne ilginç

Hiçbir keşfime rasyonel düşünce süreci ile ulaşmadım


Gayet dogal laf etmiş neresi ilginç bu lafın?neden öyle söylemış derseniz benim düsüncem şu yönde Einstain adlı şahıs "balık" burcudur dolayısıyla neptün ile jüpiter yönetir o burcu ve ayrıca 12.evi idare eder; yüksek bilinç ve zekayı simgeler yani balık burcu ve yine şu da önemli neptün hem imajınasyon yetenegi verip olmayan bir düsünceyi yaratma fikri verirken formel bilimlerin en güçlü oldugu gezegendir etrafınaza bakın matematigi güçlü olan insanların çogunun neptünü veya balık burcu cok güçlüdür ben bu yüzden o lafı garipsemedim gülücük

bende garipsemedim seals. neptünlüler , matematiği ve bilimsel keşifleri ''hisseder'' satürnlü disipliniyle , parçaları bir araya getirme stratejisinden ziyade bütünü görürler. böyle düşünüyorum , tabii tüm balıklar için geçerli değil maalesef bu söylediklerim , pek çoğu hayalgücünü a.ş.k denen bi kavram üzerine kullanıyorlar artık ne demekse gülücük

06-15-2007 03:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
Alıntı:Örneğin Adolf Hitler'in haritasındaki element dengesi aşağıdaki gibi hesaplanabilir:


Ateş: Merkür, Satürn, MC 3
Toprak:Güneş, Ay, Venüs, Mars, Jüpiter 9
Hava: ASC 3
Su: hiç yok, 0

Haritasında su elementi eksik olan kişilerin çoğu ne kadar duygusalım bir bilseniz derler ama bana kalırsa bu duygusallık değil, hassas olma durumudur. Çünkü su eksikliği duygusal konularla karşılaşıldığında, empati ve samimiyet düzeyinde eksiklik ve beceriksizlik olarak görülebilir. Su elementinin eksikliğinde merhamet ve koruyuculuk, empati kurma durumu geride tutulur ve doğal olarak bu kişiler yine de bu ihtiyaçlarının giderilmesi peşindedirler. Su rasyonel olmayan bir enerji olduğu için duyguları ancak akılla açıklamak, bunun üzerine teoriler kurmak ve bu açığı kapatmak için psikoloji ile daha fazla ilgilenmek sık rastlanan durumlardan birisidir.

Hayata fazla objektif bakan, sert, duygusal ifadede sıkıntı duyan bu kişiler yakıcı ve kırıcı davranabilirler. Duyguları akılla açıklamak, formüle etmek gereğini hissederler.

salmakis benim suçum yok inan haritam öyle istiyoo gülücük
hitlerle az bişi benziyoruz galiba , ama ben daha ateşliyim söyliim gülücük)

06-15-2007 03:45 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #5
Cvp: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
yıldırım korkutma bizi. :( bi ağlarız korkarsak görürsün . bu forumun su elementi çok haberin olsungülücük bende de su sadece satürndeki yengeç. garibim yengecin tepesindeki satürnle ne kadar elementini ortaya koyabileceğini düşünün. ay da kova o anlamda bi de amaaa ben de -heidi- deki claranın öğretmeni bayan rotermayer değilim olmam da . bi duygusallık var iç dünyamda bi kırılganlık bi hassasiyet gülücük çözemedim hangi gezegen bu elementin eksikliğini gideriyo ama dışardan pek anlaşılmaz bu duygu yükü o başka .ben susim gözlerim konuşsun:(

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
06-15-2007 04:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
mesela benim haritamda hava hiç yok, iletişim problemleri yaşamam gerek, yazım alanında, ya da kültürel eksikliklerimin olması gerek, eğitim hayatımda sorunlar vesaire...

ilginçtir, halkla ilişkiler üzerine çalışıyorum,
  yazmış dinoo zaten haritamızda ne eksikse onu tamamlamaya çalışırız mesela su eksikse psikolog,hava eksikse iletişim gibi ...örneğin ben detoprak eksik ve ilk tercihim olan mühendisliği 3 yıl okudum..eksiğimi kapatmak adına hatta tarih hiç sevmem ...sadece matematik yaparak kazandığım ve bitirdiğim diğer bölüm ekonomi oldu 8 eksğim vardı matematikten gerisi tamdı ve doğruydu..aslında doğru olan benim su ile ilgili bir meslek tercih etmem olacaktı içinde biraz da ateş olan bir meslek ..yani aslında bana ne ekonomi uygundu ne de mühendislik ......)yani hartiamızdaki eksik elemente yönelerek yapacağımız mesleki tercihlerimizde fazla tatmin olamayacağımızı ifade etmek istiyorum..psikologlar veya psikiyatristlerin neden duyarlılığı ve empatisi azdır sizce suları eksik de o yüzden ..hiç sizin anlattıklarıza ağlayan ve gerçekten üzülen bir psikologa rast geldiniz mi?tabi bu tartışmaya açık ...gülücük)
06-15-2007 12:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luci Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
su:5
hava:4
toprak:3
ateş:3

Ben çok karışığım hepsinden biraz var eksik yokgülücük
Mesleğimi sadece şans eseri Bİlgisayar programlamadan yana seçtim . asıl isteğim moda tasarımı stilistlikdi ama kazandığım okullar bilgisayara doğru götürdü. Ama hepsi hayal gücü ve yaratıcılık üzerine nasılsa sorun yok. toprak ve ateş eksiğimi tamamlayacak bişey yapmamışım sanırımgülücük
Ama Bilgisayarın sadece mantıkla çalışması toprak eksiğini kapatır kesingülücük

[Resim: astrosohbetlm7.gif]
06-15-2007 02:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
ben şöyle düşündüm luci hava yoğun bir meslek seçmişsin tesadüf ve sana çok uygun bence belki de 3. evinde bir jüpiter vardır veya 3. evinin yöneticisi merkürdür uranüsle de merkürün uyumlu açısı vardır..bilgisayar yani uranusun merkür-- veya ikizler ile uyumuna bakmalı?
06-15-2007 03:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luci Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
Cvp: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
vivienleigh Yazılan:ben şöyle düşündüm luci hava yoğun bir meslek seçmişsin tesadüf ve sana çok uygun bence belki de 3. evinde bir jüpiter vardır veya 3. evinin yöneticisi merkürdür uranüsle de merkürün uyumlu açısı vardır..bilgisayar yani uranusun merkür-- veya ikizler ile uyumuna bakmalı?

evet jüpiter 3. evde. jüpiterde 3. evde başak burcunda. merkür etkiside vargülücük
yorumun için teşekkürler..

[Resim: astrosohbetlm7.gif]
06-15-2007 04:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #10
Cvp: EKSİK ELEMENTİNİ KOLLA !
vivienleigh Yazılan:mesela benim haritamda hava hiç yok, iletişim problemleri yaşamam gerek, yazım alanında, ya da kültürel eksikliklerimin olması gerek, eğitim hayatımda sorunlar vesaire...

ilginçtir, halkla ilişkiler üzerine çalışıyorum,
  yazmış dinoo zaten haritamızda ne eksikse onu tamamlamaya çalışırız mesela su eksikse psikolog,hava eksikse iletişim gibi ...örneğin ben detoprak eksik ve ilk tercihim olan mühendisliği 3 yıl okudum..eksiğimi kapatmak adına hatta tarih hiç sevmem ...sadece matematik yaparak kazandığım ve bitirdiğim diğer bölüm ekonomi oldu 8 eksğim vardı matematikten gerisi tamdı ve doğruydu..aslında doğru olan benim su ile ilgili bir meslek tercih etmem olacaktı içinde biraz da ateş olan bir meslek ..yani aslında bana ne ekonomi uygundu ne de mühendislik ......)yani hartiamızdaki eksik elemente yönelerek yapacağımız mesleki tercihlerimizde fazla tatmin olamayacağımızı ifade etmek istiyorum..psikologlar veya psikiyatristlerin neden duyarlılığı ve empatisi azdır sizce suları eksik de o yüzden ..hiç sizin anlattıklarıza ağlayan ve gerçekten üzülen bir psikologa rast geldiniz mi?tabi bu tartışmaya açık ...gülücük)
bu ne güzel bi açıklama olmuş vivi, niye bu kadar mantıklı olabiliyolar kitaplarda mı yazıyo derim bazen tv de izleyince psikologları gülücük duygusuz ve ukala gelirler, bu yüzden hiç psikoloğa gitmek istemedim çünkü rahatlamak yerine iice gerebilirler beni diye düşünürdüm ki öle de olurmuş bunu anladımgülücük)sanırım açıklamasını sen yapmışsıngülücük ya ben bazen doğru açıklamayı bulamasam da anlıyom bu işten sanırım, şimdi napalım sıkılıp bizi dinleyecek bizle hemhal olacak birini arayınca mühendise mi gidelim orayı çözemedimgülücük)ya da komşuya mıgülücük) yabancılar türklerin psikoloğa ihtiyacı yok sabah kahvelerinde kendilerini sıkan konuları komşularıyla paylaşıp rahatlıyorlar içlerine atmıyorlar diye üstümüze makaleler yazıyorlargülücük komşu ve kahve hıımmm ben kahvemi alıp pc başına otururm bazen demek komşuculuk oynamayı sanaldan yapıyomgülücük) bi başını koyup ağlayacak omuz eksik neeyse idare etcez artık,ben şimdi çocukluğuma dönüyorum, komşular bi ara uyandırıngülücük)

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
06-17-2007 02:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir