Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Burçlarda Elementler ve Nitelikler
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Burçlarda Elementler ve Nitelikler
1-Elementler(Ateş,toprak,hava,su)
Burçlar dört gruba ayrılmıştır: Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç bulunur. Hangi gruba ait olduğunuzu bilerek temel kişilik özelliklerinizi ve tanıdığınız insanları daha iyi anlayabilirsiniz.

- Ateş burçları Koç, Aslan ve Yay'dır. Ateşin özelliği enerjik, hevesli ve pozitif olmasıdır.
- Toprak burçları Boğa, Başak ve Oğlak'tır. Toprağın özelliği de pratik, sakin ve negatif olmasıdır.
- Hava burçları İkizler, Terazi ve Kova'dır. Havanın özelliği, konuşkan, akıllı ve pozitif olmasıdır.
- Su burçları Yengeç, Akrep ve Balık'tır. Suyun özelliği ise etkileyici, duygusal ve negatif olmasıdır.


Koç 21 Mart - 20 Nisan
Aslan 23 Temmuz - 23 Ağustos
Yay 23 Kasım - 21 Aralık

Ateş burçları çok canlı ve güçlüdürler. Son derece yaratıcı, hevesli ve enerjik olurlar . Yeni fikir ve kavramlarla oynamayı sevdikleri için her konuda yeni akımlar getirebilirler. Doğuştan liderdirler, güçlü karizmaları ve ışıltılı karakterleri ile insanları kendilerine çekerler. Yüksek idealleri, geniş görüş açıları, tutkuları ve "herşeyi yapabilirim" iddiaları ile ilham verici ve etkileyicidirler.
Ateş burçları son derece cesaretli, girişken oldukları için canlılığı ve hayat gücünü yönetirler. Kuvvetli egoları ile ilgi merkezi olurlar. Özgürlüklerine ve bireyselliklerine çok düşkündürler ve baskıya dayanamazlar.
Koç Zodyak'ın ilk burcudur ve yukarda saydığımız özellikleri kusursuz bir şekilde yansıtır. En girişimci burçtur. Yeni başlangıçları, fikir ve yöntemleri harekete geçirir. İş hayatı ve askerlik Koç burcunun oyun alanı sayılır.
Aslan burcu, ateş grubu özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. Yetenekli ressamların, oyun yazarlarının, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur. İşleri ne olursa olsun Aslan'lar yaptıkları işe kendi damgalarını vururlar ve hepsinde biraz gösteriş vardır.
Yay burcu ise ateş enerjisini uluslararası, eğitim, araştırma, seyahat ve akademisyenliğe yöneltir. Tarihsel bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve bu yüzden de biraz filozoftur.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs
Başak 24 Ağustos - 22 Eylül
Oğlak 23 Aralık - 19 Ocak

Toprak burçları biçim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak'ın üreticileridir ve olayları gerçekleştirirler. Kendilerinin ya da yakınlarının rüyalarını gerçekleştirirler. Çizim yapmaktan bütçe çıkarmaya, iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tüm evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan, sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının büyük bir bölümünü pratik olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borçludurlar. Gerçekçidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir kişiliğe sahip oldukları için ani kararlar vermez, adımlarını düşünerek atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri ile istedikleri konularda çok başarılı olurlar.
Boğa burcu toprak grubu özelliklerini sahip olduğu şeyler ile ve güvenlik arayışı ile gösterir. Boğa burcunun duyarlı ve maddeye düşkün yapısı onları çok iyi müze yöneticileri yapar. Sanat eserlerini, değerli şeyleri toplamaya ve korumaya meraklıdır.
Başak'taki toprak grubu özellikleri ise sağlık konularına düşkünlük şeklinde kendine gösterir. Bir çok doktor, biyolog Başak burcundandır. Başak burcu 6. evin yöneticisidir ve sağlık, günlük işler, servis konularını yönetir. Başka bir deyişle Başak'lar toprak grubu özelliklerini araştırma, düzenlilik, dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Yaptıkları işin en ince detayına kadar inip, kusursuz hale getirirler. Başak'lardan büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Düzen ve dikkat isteyen işlerde kusursuzlardır.
Oğlak burcu, toprak grubu özelliklerini devlette ve büyük işletmelerdeki hiyerarşideki konumu ile gösterir. Büyük firmalar ve devlet, düzen olmadığı takdirde büyük karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de büyük kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak burçları genellikle büyük şirketlerde bölüm başkanı ya da şirket yöneticileri olur.

Yengeç 22 Haziran - 22 Temmuz
Akrep 24 Ekim - 22 Kasım
Balık 19 Şubat - 20 Mart

Su bir çok şekilde bulunabilir. Sıvı, buhar, gaz ya da donmuş olabilir. Küçük bir su kabarcığı kadar masum ya da okyanustaki kabarmış bir dalga kadar vahşi olabilir.
Herşeyi çok derinden hisseden su burçlarının içlerinde ihtiras fırtınaları esse bile dışarıya fazla bir şey belli etmezler. Sakin sular derin olur derler. Su burçları bir şeyi anlayıp çözmeye çalıştıkları zaman sessizleşip içlerine kapanırlar. Onları tanımak ve anlamak zaman içinde olacaktır. Kendilerini yavaş yavaş açarlar.
Su burçları yoğun ve güçlü duygularını özenle korumaya çalışırlar. Aşık oldukları zaman bütün kalpleri ile severler ve çok bağlanırlar. Duygusal, romantik ve çok hassastırlar. Sezgileri çok güçlüdür ve sizin söylediklerinizden çok yüz ifadenizden, ses tonunuzdan,vücut dilinizden anlam çıkarırlar. Bu özellik Balık burcunda çok gelişmiştir. Su, temizler ve hayatın devam etmesini sağlar. Su, evrensel çözücüdür, maddeleri çözer ve onun özelliklerini alır. Su burcundan birine sorununuzu anlatın, kendi sorunu imiş gibi üstlenecektir. Sizi dikkatle dinler, duygularınızı hisseder, manevi destek olur ve iyi tavsiyelerde bulunur.
Başkalarının dertlerini kendi dertleri gibi üstlenip üzülmekten ve devamlı fedakarlıklarda bulunmaktan yıpranırlar. Bu yüzden ara ara yalnız kalıp, toparlanmaya ihtiyaç duyarlar.
Su grubu ruhu yönetir. Su sınırlanmayı sevmez, hayal gücü çok gelişmiştir ve çok yaratıcıdır. Resim, müzik, fotoğrafçılık, edebiyat ve dansta diğer insanlardan ilham alarak yaratırlar. Yaratıcılıkla ilgili işlerde, küçük işletmelerde, atölyelerde ya da kendi işlerinde çalışmaktan zevk alırlar.
Keskin sezgileri ile finans alanında da çok başarılı olabilirler. Su burçları yakın ilişkilerde daha çok başarılıdırlar.
Yengeç burcu, su grubunu özelliklerini ailesine ve yuvasına olan düşkünlüğü ile ortaya koyar. Ailesini besler, büyütür ve korur. Toplumları meydana getiren en ufak birim ailedir. İyi bir yuva kurucu olan Yengeç için en önemli şey eşi ve çocukları ile sevgisini paylaşmaktır.
Akrep burcunu, insanlar arasındaki seksüel ve parasal ilişkiler çok ilgilendirir. Astrolojide 8. evin temsilcisi olan Akrep, doğumu, ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder. Bu ev aynı zamanda başkalarının parasını temsil eder. Akrep'ler başkalarının parasını idare etmede çok beceriklidirler. Gizemli yapıları vardır ve kendileri hakkında ipucu vermezler.
Balık sonuncu burçtur ve kendinden önce gelen bütün burçlardan bir özellik almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır. Manevi değerleri ağır basan Balık burcu diğer insanlara yardım eder. Kova genel anlamda insanlık için bir şeyler yaparken, Balık burcu birebir insanlara yardımcı olur. Başkalarına yardım etmek uğruna kendini feda edebilir. Balık burcu fedakarlık demektir ve yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran
Terazi 23 Eylül - 23 Ekim
Kova 21 Ocak - 18 Şubat

Hava burçları düşünce alışverişi ve haberleşmeyi yönetir. Bunlar en entellektüel ve akıllı burçlardır. Meraklı, hareketli hava burçları devamlı yeni fikirlere açtırlar. Akılcı, çok yönlü, konuşkan, hızlı ve uyanık tiplerdir. Tatlılıkları ile her istediklerini yaptırmayı, becerileri ile de zor durumların üstesinden gelmeyi iyi bilirler. Bilgi toplamayı ve yaymayı seven sosyal kişilerdir. Hava burçları Zodyak'ın bilgi işlemcileridir. Bütün burçlar içinde en az duygusal olan ve en tarafsız burçlardır. Doğruya ve gerçeğe çok önem verirler.
İkizler bütün hava burçları içinde en çok haberleşme ihtiyacı duyan burçtur ve biraz da gevezedir. Akıl yürütme yeteneği gelişmiştir. Analiz, sentez ve bilgi peşinde koşar. İkizler burcunun çoğunda yazı yazma yeteneği vardır. Bir çok İkizler haberci ya da gazetecidir, ya da olmak istiyordur. TV ve gazetelerin haber odaları, hava alanları, gece klüpleri gibi hareketli yerlerde bulunmaktan büyük zevk alır.
Terazi burcu simgesi terazi gibi denge ve adalet için çabalar. Yargı sisteminde bir çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Güzel sanatlarla ilgili alanlarda da Terazi burçlarına rastlayabilirz. İkisinde de hak edilen orta noktayı bulmak oldukça zordur.
Kova burcu hava burçları içinde icat kabiliyeti olan burçtur. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Kova aynı zamanda kardeşliğin ve arkadaşlığın burcudur. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşır. Kova burcu iyi yönde sosyal değişiklikler ister.

2-Nitelikler(Öncü,Sabit,değişken)

Burçlar ayrıca "nitelikler" denilen gruplara ayrılır. Bu gruplar "öncü", "sabit" ve "değişken" olarak adlandırılır. Her grupta dört burç vardır. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak'tır. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova'dır. Değişken burçlar da İkizler, Başak, Yay ve Balık'tır. Yükselen burcunuzu da okumalısınız. Öncelikle hangi element olduğunuzu kontrol edip onu okuduktan sonra bu bölümü okursanız kendinizi ve tanıdığınız insanları daha iyi anlayarak daha çok bilgi edinmiş olursunuz.
Öncü Burçlar: Bu burçların görevi mevsimleri başlatmaktır. Bu yüzden de hareketlidirler. Koç (bahar), Yengeç (yaz), Terazi (sonbahar), Oğlak (kış). Bu grup hareketi başlatma özelliğine sahiptir.
Sabit Burçlar: Bu gruptaki burçlar öncü grubun başlattığı olayı gerçekleştirir ve devam ettirirler. Mevsimlerin ikinci ayıdır ve mevsimlerin devamlılığını sağlarlar. Boğa (ilkbahar), Aslan (yaz), Akrep (sonbahar), Kova (kış). İnanılmaz kararlılığa sahiptirler.
Değişken Burçlar: Bu gruptaki burçlar her mevsimin sonuncu aylarıdır. Yeni mevsime hazırlık ve değişim zamanıdır. İkizler (ilkbahar sonu), Başak (yaz sonu), Yay (sonbahar sonu), Balık (kış sonu). Geçiş dönemindeki burçlar her duruma kolay uyum sağlarlar.


Mevsimleri başlatan öncü burçlar, bulundukları toplumda lider konumundadırlar. biraz despot ve küstah olabilmelerine rağmen aynı zamanda yaratıcı, girişimci ve bağımsız ruhludurlar. hırslı, kararlı, yorulmak bilmeyen ve kendi kendilerini motive edebilen kişilerdir. bu gruptaki her burç bu genel özellikleri farklı şekillerde yansıtırlar.
Koç burcu, öncü nitelik, ateş elementi
Bu öncü ruhlu kişilik her konuda kendini göstermek ister. etrafındaki dünyayı keşfetmek ve yeni şeyler yaşamak arzusu içindedir. koç'un ateş özelliği ona sonsuz bir güven ve cesaret verir. Öncü nitelik ise yorulmak bilmeyen, huzursuz bir yapı ve değişiklik ihtiyacı verir. Koç burcu çok iddialıdır ve bulunduğu ortamda hemen dikkat çeker. Egzantrik Koç burcundan öğrenecek çok şey vardır. Bizi hiç durmadan ileriye ittirir.
Yengeç Burcu, Öncü Nitelik, Su Elementi
Yengeç burcu, insanların duygularını, farklı duygusal ortamları araştırır ve yaşar. Su burcu olan Yengeç, öncü burçlar arasında hırslarını ve bağımsızlık arzusunu en kurnazca dile getirendir. Yumuşak görüntüsüne rağmen öncü grubun tüm özellikleri aynı güçle, Yengeç' te de bulunmaktadır. Sık değişen duygulara sahip yengeç burcunun çok zengin bir iç dünyası vardır. yeniliklerden hoşlanmamasına rağmen gerektiği zaman değişiklikleri başlatıp kabullenebilir.
Yengeç burcu, başka sadece balık burcunda bulunan yoğun bir şefkat ve merhamet duygusuna sahiptir. Derin iç dünyası yüzünden, hayatın iniş çıkışlarından pek çok insandan daha fazla etkilenir ve sevinci de acıyı da daha fazla hissederek, herhangi bir kişiden daha fazla acı çekebilir.
Terazi burcu, öncü nitelik, hava elementi
Terazi burcu harika bir arabulucudur. yeni insanları birbirleri ile tanıştırarak neşeli sosyal ortamlar yaratır. insanlarla sürekli bir arada olmayı seven terazi burcu tek başına kalınca ne yapacağını bilemez. ekip çalışmalarında ve ortaklıklarda harikalar yaratır. öncü grubun verdiği özelliklerle son derece aktif ve otoriter olan terazi, kendisi gibi başarılı insanlarla dostluklar kurup biraraya gelir. öncü grubun hükmedici özelliği terazi burcunun sevimli karakteri ile hoş bir şekilde birleştiği için herkesi parmağında oynatır.
Oğlak burcu, öncü nitelik, toprak elementi
Öncü gruptan olan oğlak burcu olayları başlattığı zaman sonuçları zaten kafasının içinde hazırdır. oğlak burcu toprak grubundan olduğu için amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlar, düşünerek hareket eder ve hiç bir zaman acele etmez. onu motive eden şey ise boğa burcu gibi para kazanmaktan çok toplum içinde tanınmaktır. oğlak burcu işi yüzünden saygı duyulmak ister. imzasını attığı her işi en iyi şekilde yapmak ister. kendisi nerede ise bir başak kadar yaptığı işe adar. lider olabilecekleri işlerde çalışmak, isim yapmak ve tanınmak ister. pratik oğlak burcu insanı, az para alsa da gösterişli bir yöneticilik pozisyonunu kabul eder. böyle bir sorumluluk alarak şimdi olmasa bile ileride çok para kazanacağını düşünür. yüksek mevkilerden birine ulaşmak isterseniz, mesela başbakanlıktan bir tanıdık gerekirse hemen oğlak burcunu arayın o mutlaka birilerini tanıyordur. zaten eninde sonunda oralara gelecektir.

Değişiklikten hiç hoşlanmayan sabit burçların görevi, gerçekleştirmek, desteklemek, sürdürmek ve korumaktır. Zodyakta ki görevleri gelenekleri korumaktır. Sabit burçların dikkatlerini kolay dağıtamazsınız, hedeflerine kilitlenmişlerdir. Yeni durumlara kolay uyum sağlayamazlar, alışkanlıklarından vazgeçemezler ve inatçıdırlar. Aynı zamanda sabırlı, sebatlı, güvenilir, sadık, bağlı kişilerdir. Bir çok konuda sabit fikirlidirler ve esnek olamazlar ama bu özellikleri bazı durumlarda işe yarar. Bu gruptaki burçlar yukarıdaki özellikleri farklı şekillerde yansıtırlar.
Boğa Burcu, Sabit Nitelik, Toprak Elementi
Toprak burcu olan Boğa' nın sabit gruptan aldığı özellikler, kazandığını biriktirmeye, korumaya ve mal mülk sahibi olmaya yönlendirir. Duyarlı bir yapıya sahip Boğa değerli şeylere sahip olmak ister. Boğa burcu başkalarının eşya ve mal mülküne de kendisininmiş gibi aynı sorumlulukta koruyuculuk yapabilir. Güvenlikle ilgisi vardır ve sigortacılık Boğa'ya göredir. Sabırlı olmakla birlikte emeklerinin sonucunu bir an önce görmek ister. Bazı burçlar ünlü olmak, saygı görmek için çalışır, Boğa burcu ise emeklerinin karşılığında nakit para kazanmak için çalışır.
Aslan Burcu, Sabit Nitelik, Ateş Elementi
Ateş grubundan olan Aslan burcu sabit grubun özelliklerini yaratıcı ve sanatkar yapısı ile yansıtır. Herhangi bir fikri en görkemli şekilde Aslan burcu ortaya koyar. Ormanlar kralı Aslan' ın kendine sonsuz güveni sonucunda otoritesi her zaman ve her yerde geçerlidir.
Akrep Burcu, Sabit Nitelik, Su Elementi
Su grubundan Akrep burcunun görevi kendisinin ve başkalarının duygularını güçlendirmek ve kalıcı hale getirmektedir. Akrep burcunun amacı diğerlerinin bir karara varmasını, bu kararda kalmasını ve ilerlemesini sağlamaktadır. Kişiler arası ilişkilerde, satış işlerinde, pazarlıkta çok iyidirler. Kontrol etme isteği yüzünden kıskanç ve sahiplenici olabilir. Akrep burcundan bir çok insan iyi iken çok iyi ama kötüleşince korkunç tipler olabilirler. Akrep burcundan olan bir kişinin içinde büyük bir enerji kaynağı olduğunu hissedebilirsiniz. Onun fikrini değiştirmeniz nerede ise imkansızdır. Sabit gruptan aldığı özelliklerle çok inatçıdır. Yine bu özeliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlıdır. Akrep burcu yoğun tutkularından dolayı çok büyüleyici olabilir.
Kova Burcu, Sabit Nitelik, Hava Elementi
Hava grubunun iletişimci özelliği ile sabit grubun kalıcı özelliği Kova' da birleşince, dostluklarının kalıcı olmasını sağlamıştır. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürer. Kova' nın doğal evi 11. evdir ve aynı zamanda birlikler, topluluklar, gruplar ve dernekler burcudur. Kova burcunun sabit nitelik taşıması bazılarını şaşırtabilir. Sabit nitelikler, Kova' da kendini düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı, kesin sonuçlar alınan düzenli çalışmalar şeklinde gösterir. Kova burcu ileriye dönük olmakla birlikte Koç burcu gibi sabırsız ve ani çıkışlarla değil, planlı ve sistematik olarak atılımlar yapar. Kova dahilerin, icat ve buluşlar yapanların burcudur.

Her mevsimin sonuncu burçlarıdır ve bir sonraki mevsime hazırlık yaparlar. Bu yüzden bu grubun insanları kolay uyum sağlayabilen, iletişimci, yerlerinde duramayan, değişikliğe ihtiyacı olan kişilerdir. Değişken burçlar fazla detaycı olduklarından bazen olayları bütün olarak algılayamazlar. Hemen her şeye çözüm bulabilen , becerikli burçlardır.
İkizler Burcu, Değişken Nitelik, Hava Elementi
İkizler zeki, entellektüel, hareketli bir burçtur. Sürekli yeni bilgi, haber ve fikir alışverişinde bulunmak ihtiyacını duyar. Fikir ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşmak istediğinden, yalnızlıktan hiç hoşlanmaz ve çalan bir telefon bile onu çok mutlu eder. Kafası ışık hızı ile çalıştığından bir çok farklı bilgiyi farklı şekillerde bir araya getirebilir. Her zaman tarafsızdır, yeni elde ettiği bilgileri tarafsız olarak değerlendirir ve çok çabuk değişir. Her şeye kolay adapte olabildiği için bir çok konuda sorumluluklar alır ve fazla dağılır bu yüzden de işleri gecikebilir. Bir konuya konsantre olursa herkesin bir haftada bitirebildiği işi o bir günde bitirebilir.
Başak Burcu, Değişken Nitelik, Toprak Elementi
Başak burcu, İkizler'den daha pratik ve en az onun kadar akıllıdır. Başak insanı belli konulara (özellikle haberleşme kabiliyetini kullanabileceği) odaklanmak ister. Başak, İkizler gibi bir sürü konu ile ilgilenerek dağılmaz ama o da kendini detaylarda kaybeder. Hiç bir burç Başak kadar titiz, detaycı, dikkatli, dakik ve kusursuzluk peşinde değildir. Çalışkan Başak hep bir şeyler yapmak, üretken olmak ister ve yaptığı işi en iyi şekilde yapmak için çok çaba gösterir. Boşa zaman geçirdiği zaman kendini kötü hisseder. Bir Başak insanına rahatlayıp gevşemesi gerektiğini söyleseniz bile o bunu kolay kolay beceremez. Toprak burcu olan Başak' ın organize , karşılaştırma, ölçme, değer biçme ve kusursuz hale getirme yetenekleri çok gelişmiştir. Değişken burçtan olduğu için kesinlikle katı bir insan değildir. Kolay uyum sağlayabilen hatasını fark ettiği anda hemen vaz geçebilen bir kişidir. Bu özellikleri Başak burcunun görünüşünden belli olmayan özellikleridir.
Yay Burcu, Değişken Nitelik, Ateş Elementi
Yay burcu felsefe ve ruhsal dünya üzerine kafa patlatır. Değişken grubun insanları farklı kültürlerin ortak ve değişik özellikleri ile ilgilenirler. Ateş özelliği ise Yay' a macera ve keşif arzusu verir. İkizler burcu günlük hayatın detayları ile ilgilenirken, Yay burcu günlük olayların (geçmiş ve bugün) altında yatan ahlaki ve manevi değerleri inceler. Bütün değişken burçlar gibi Yay burcu da çok meraklıdır. Olayları başlatan, eylemci Ateş grubundan olduğu için, içlerinde en çok araştıran, keşfeden, varsayımlar üzerine kafa yoran, tartışmaları başlatan da kendisidir. Açık oturumları, panelleri, basın toplantılarını seyretmekten zevk alır. Bu değişken Ateş burcuna ayak uydurmak zordur ama buna değer.
Balık Burcu, Değişken Nitelik, Su Elementi
Balık burcu, değişken gruptan aldığı özellikleri etrafındaki insanların duygularını anlamak ve düzeltmek için kullanır. Değişken burçlar iletişimcidir ve Balık su grubundan olduğu için diğer insanlarla ilgilidir, onların dertlerini dinler, sırtlarını sıvazlar ve işlerine yarayacak tavsiyelerde bulunur. Balık burcunun adapte olma yeteneği öylesine gelişmiştir ki yardım etmeye çalıştığı insanların özelliklerini alabilir ve etrafındaki insanlara benzemeye başlar. Hatta bazen kendinin nerede bitip diğer insanın nerede başladığını bile karıştırabilir. Karşısında ki insanın derdini öylesine üstüne almıştır ki o kişinin problemi çözüldükten sonra bile Balık bunu kendi üzerinden atamaz. Balık burcuna herhangi bir konuda danışmışsanız onu mutlaka gelişmelerden haberdar edin yoksa o hala aynı noktada sizin için endişelenmeye devam edecektir. Balık burcunun değerini bilin ve onun iyi huylarını istismar etmeyin.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-13-2007 01:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
Cvp: Burçlarda Elementler ve Nitelikler
Nasıl bir yapıya sahipsiniz?
Astrolojide her burç kendine özgü bir niteliğe sahiptir ve bu sizin yapınız hakkında önemli ipuçları verir. Burçlar Öncü, Sabit ve Değişken olmak üzere üç nitelik altında toplanmışlardır.

Öncü burçlar; Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak'tır.
Sabit burçlar; Boğa, Aslan, Akrep ve Kova'dır.
Değişken burçlar ise İkizler, Başak, Yay ve Balık'tır.

Bir gök haritası yorumlanırken gezegenlerin çoğunun hangi nitelikte bulunduğuna dikkat etmek, o harita hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmamıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Öncelikle burcunuzu, yükselen burç ve ay burcunuzu biliyorsanız bu ilksel üçlünün hangi niteliklere sahip olduğuna dikkat ederek nasıl bir yapıya sahip olduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz.

Öncü burç özellikleri
Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak

Girişimci, kendini arayan, iddialı, özgüvenli, hakimiyet kurmak isteyen, kimi zaman saldırgan, yaratıcı, fırsatları görüp değerlendirebilen, başkalarına karşı sabırsız, başarıya tutkun, aşırı bağımsızlık arzusu gösterebilen, başkalarının isteklerine karşı duyarsız olabilen, başlangıç yapabilen ama sonunu getiremeyen insanlar, öncü nitelik taşırlar.

Sabit burç özellikleri
Boğa, Aslan, Akrep, Kova

Tutarlı, gerçekçi, ayakları yere sağlam basan, sadık, güvenilir, fanatikliğe eğilimli, gelenekçi, aşırı şekilci olmaya eğilimli, alışkanlıklarından ödün vermeyen, sabırlı ve sebatlı, büyük güç potansiyeline sahip, yararlı olacağını bilse bile değişimlere karşı durmak isteyen, amaçlarına sadık, despotluğa eğilimli insanlar sabit niteliklidirler.

Değişken burç özellikleri
İkizler, Başak, Yay, Balık

Kolaylıkla adapte olabilen, kolaylıkla amaçlarından ve kendinden ödün verebilen, yersiz endişelere kapılan, küçük olaylardan büyük sonuçlar çıkarabilen, durumlar karşısında esnek olabilen, arkadaş seçiminde fazla ayırt edici olamayan, yeni metodları rahatlıkla uygulayıp öğrenebilen, detay görebilen, bütünlüğü gözden kaçırabilen, sebatsız ve çabuk sıkılmaya eğilimli insanlar, değişken burç niteliklerini taşırlar.

(astrokozmos.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-22-2008 02:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Burçlarda Elementler ve Nitelikler
Alıntı:ELEMENT EKSİKLİKLERİ VE PSİKOLOJİK ETKİLERİ

Zodyak’ta bir bireyin psişesini bir bütün olarak organize etmeye yönelik belli başlı bölümlemeler vardır. Bu bölümlemelerin en önemlilerinden biri “element” lerdir. Elementler psişenin dört önemli fonksiyonunu ifade eder. Ateş elementi harekete geçmek; toprak elementi duyusallık; hava elementi düşünmek; su elementi ise hissetmek ile ilintili
fonksiyonları ifade eder. İdeal durum, bu fonksiyonların eşit dağılımıdır. Ancak çoğu kez bireylerin doğum haritalarında bazı elementler eksiktir. Yani söz konusu bireylerin psişesinde bazı fonksiyonlar eksiktir. Ben bu yazımda element eksikliklerinin olası psikolojik etkilerinden bahsetmek istiyorum:

ATEŞ ELEMENTİ EKSİKLİĞİ:
Doğum haritasında ateş elementi eksik olduğunda, bireyin harekete geçme fonksiyonu eksik olabilir. Bu durum bireyin aksiyon ihtiva eden kavramları anlamlandırırken ve tecrübe ederken zorlanacağına işaret etmektedir. Kendini ortaya koymak, cesaret, yaratıcılık, yaşam
çoskusu gibi kavramlar bu kişi için zorlayıcı olacaktır. Ateş ruhun enerjisini ifade eder; kişiye kendisi olma cesaretini ve kendini ifade etme becerisini kazandırır. Ateş elementi eksik ise, bireyin özgüveninin ve kendini ifade etme cesaretinin düşük olması muhtemeldir. Birey
öfkesini bastırmaya yatkın olabilir; bazı durumlarda bastırılmış öfke patlayarak bireyi ele geçirebilir ve mevcut dengesini alt üst edebilir. Bu durumlarda birey “süper ateş” haline gelir (pervasız, aşırı çoskulu, aşırı cesur, manik vb.). Eğer söz konusu birey ateş özelliklerini diğer
kişilere yansıtırsa; bu kişileri fazla istekli, fazla atılgan ve dikkat çekmeye aşırı meraklı olarak algılayabilir.

TOPRAK ELEMENTİ EKSİKLİĞİ:

Doğum haritasında toprak elementi eksik olduğunda, bireyin duyusallığı eksik olabilir. Budurum bireyin fiziksel kavramları anlamlandırırken ve tecrübe ederken zorlanacağına işaret etmektedir. Beden, duyular, para, pratiklik, verimlilik ve etkinlik gibi kavramlar bu kişi için zorlayıcı olacaktır. Toprak elementi, kişinin materyal dünya ile başa çıkma, elle tutulabilen ve gözle görülebilen şeyler üretebilme becerilerini ifade eder. Toprak elementi eksik ise; bireyin duyusal hazzı azalabilir; birey sorumluluktan kaçabilir ve arzu ettiği yetkinliği elde edemeyebilir. Birey toprak elementinin sembolize ettiği özellikleri bastırdığında, bazen bu
bastırılan özellikler abartılı bir şekilde ortaya çıkabilir. Söz konusu kişi; paraya ve başarıya takıntılı, işkolik ve bedeni konusunda aşırı endişeli bir kişiye dönüşebilir. Eğer söz konusu birey toprak özelliklerini diğer kişilere yansıtırsa; bu kişileri aşırı maddiyatçı, aşırı mükemmeliyetçi veya aşırı tutucu olarak algılayabilir.

HAVA ELEMENTİ EKSİKLİĞİ:
Doğum haritasında hava elementi eksik olduğunda, bireyin düşünme fonksiyonu eksik olabillir. Bu durum bireyin zihinsel kavramları anlamlandırırken ve tecrübe ederken zorlanacağına işaret eder. Düşünmek, dil, iletişim, ilişki ve bakış açısı gibi kavramlar bu kişi
için zorlayıcı olacaktır. Hava şahitlik eden, gözlemleyendir. Hava elementi eksik ise; bireyin objektifliği ve dengeli sosyal ilişkiler kurma yeteneği eksik olabilir. Bunun yanı sıra, öğrenme ve iletişim kurma konularında da sorun yaşayabilir. Birey hava elementinin sembolize ettiği özellikleri bastırdığında, bazen bu özellikler abartılı bir şekilde ortaya çıkar. Bu durumlarda söz konusu kişi kendini “süper entelektüel” sanar. Çok müthiş bir bakış açısı geliştirdiğini sanarak, tamamen mantıksız fikirlerle ortaya çıkabilir. Eğer söz konusu birey hava
özelliklerini diğer kişilere yansıtırsa; bu kişileri aşırı entelektüel ve ukala olarak algılayabilir.

SU ELEMENTİ EKSİKLİĞİ:
Doğum haritasında su elementi eksik olduğunda, bireyin hissetme fonksiyonu eksik olabilir.Bu durum bireyin duygusal kavramları anlamlandırırken ve tecrübe ederken zorlanacağına işaret eder. Empati, sempati, tolerans, tutku, bağışlama, yakınlık ve introspeksiyon gibi
kavramlar bu kişi için zorlayıcı olacaktır. Su sevme ve sevilme ihtiyacını ifade eder. Su elementi eksik ise, bireyin çevresine duygusal bağlılığı eksik olabilir. Söz konusu kişi su elementini sembolize eden özellikleri ve özellikle duygularını bastırdığında; bazen bu özellikler abartılı bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu durumlarda kişi duygusal patlamalar
yaşayabilir. Hatta bazı durumlarda bastırılan duygularla ilintili olarak psikosomatik hastalıklar ortaya çıkabilir. Eğer söz konusu birey su özelliklerini diğer kişilere yansıtırsa; bu kişileri aşırı duygusal, aşırı hassas, mantıksız ve bağımlı karakter olarak algılayabilir.

NOT: Genel olarak değerlendirildiğinde, element eksiklikleri söz konusu eksik element ile bağlantılı olan fonksiyonların tutarsız kullanımına yol açmaktadır. Kişiler eksik elementlerle ilintili olan fonksiyonları ya yok saymaya ya da aşırı vurgulamaya yatkın hale gelmektedir.
Yani bireylerin bu fonksiyonların ifade edilmesinde aşırı uçlarda olma eğilimi vardır. Bu noktada önemli olan, bireyin yeterince farkındalık kazanması ve bu eksik elementlerle ilintili olan fonksiyonları benliği ile bütünleştirmeyi öğrenmesidir. Bu sayede bu fonksiyonların dengeli ve tutarlı kullanımı mümkün olacaktır.
YAZAN: Barış ÖZKIRIŞ
09-29-2010 11:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
IK'cılara tavsiyeler
Günümüz yönetim dünyasında, özellikle kişisel tatmin ve başarının çok daha fazla önem kazandığı bir dönemde, hem şirket kültürünün daha iyi gelişmesi, başarılı sonuçlar alması hem de çalışanların kendilerini en yaratıcı ve doğal oldukları alanda ifade edebilmeleri için uygun işe uygun eleman seçimi çok daha kritik bir değerlendirme haline geldi. Bu konu üzerine çok yazılıp çizildiğini, hatta yapılan değişik testlerle kişilerin yetkinlik profillerinin çıkarıldığını görüyoruz.

Astrolojik bilgilerin de bu konuda önemli katkılar sağlayabileceğini söylemeliyiz. Örnek olarak, astrolojik haritalarda elementlerin nasıl bir dağılıma sahip olduğunu görerek, çalışanların hangi alanlarda daha üstün ve rahat, hangi alanlarda ise zayıf kalabileceğini görebiliriz. Özellikle elementlerin değişik kombinasyonları bize faydalı bir değerlendirme imkanı sunar. Dört elementin kombinasyonu, ateş-toprak, ateş-hava, ateş-su, toprak-hava, toprak-su, hava-su şeklinde olabilir. Her bir kombinasyon belirli konularda daha başarılı ve farklı uzmanlıklar geliştirebilme olanağı sunar.

Haritalarında ateş-toprak ağırlığı taşıyanlar girişimci, yönetici ve maliyet bilinci taşıyan güçlü karakterlerdir ancak bu karakterlerin başkalarına duyarlılığı daha zayıftır. Güçlü benlik duyguları ile emir altında zorlanabilirler. Tek başlarına karar vermeye meyilli, müteşebbis karakterdedirler. (Sakıp Sabancı, Madonna) Ateş-hava her zaman yeni fikirlerle, projelerle doludur. Heyecanlı ve ilericidir ancak sağlam bir zemine ihtiyaç duyarlar. Bu kişiler yaratıcı alanlarda, sürekli fikir üreten konumlarda olmalıdırlar. İnsanları harekete geçirebilirler ancak başkalarını yorucu da olabilirler. Medya, reklam dünyası, buluşçu alanlar onlara göredir. (Ayşe Arman, Ted Turner, M. Ali Birand, Donald Trump) Ateş-su kombinasyonu ani iniş çıkışları olan, yoğun duygusal tepkiler verebilen, sanatsal alanda başarılı olabilecek bir yapıdır. Beklenmedik yaklaşımları yüzünden belirli bir disipline bağlı kalmakta zorlanabilirler. Objektif olmaya ihtiyaçları vardır, tutkuları ile hareket etme eğilimindedirler. (Sezen Aksu, Cemil İpekçi, Steven Spielberg)

Toprak-havalar daha çok bir mühendis gibi, planlı, nesnel ve gerçekçidirler. Düzen içerisinde, kuralları iyi çizilmiş, istikrarlı ortamlarda daha başarılı olurlar. Hesaplamanın ve bütçelemenin önem kazandığı konularda daha etkin olabilirler. (Lee Iacocca, Walt Disney, George Lucas) Toprak-su birleşimi iyi bir dinleyici, daha sessiz ve kendi alanında son derece verimli olabilirler. Bununla birlikte cesaretlendirilmeye, harekete geçirilmeye ihtiyaç duyarlar. Bu kombinasyon üretimin merkezinde, işin mutfağında aynı zamanda muhafaza edici ortamlarda daha rahat çalışabilir. Aşırı riskli ya da hızlı karar vermeyi gerektiren konularda rahat değillerdir.(Katherina Hepburn, Marcel Proust) Hava-su birleşimi ise insan psikolojisini iyi anlayan, sanatkar, daha rafine ve sosyal açıdan renkli tiplerdir. Ancak aşırı bir hayal dünyasına kapılabilirler, etkiye açıktırlar, ağır ve manuel işlere gelemezler. İnsan ilişkileri, reklam ve pazarlama, hayal gücünü gerektiren alanlar, psikoloji bu kombinasyon için uygun alanlar olarak görülebilir. (Hülya Avşar, William Faulkner)

Eğer İnsan Kaynaklarında karar verenler, çalışanlarının astrolojik haritalarındaki element profillerine bakarsa hem ekonomiye yararlı bir katkı sağlamış hem de kişisel tatmini yükseltmiş olurlar.
R.Hakan Kırkoğlu
11-28-2011 01:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #5
RE: Burçlarda Elementler ve Nitelikler
burçlarda insan ve hayvan burcu ayrımı yapılıyor. insan burçları ( terazi, yayi kova, ikizler ) tutulmaları daha çok hissedermiş, insanlığın ilerlemelerini sağlarlarmış zeka-yaratıcılık olarak. geri kalan 7 burcun simgesi hayvan, anlamadığım "başak"ın olayı nedir.
03-30-2012 12:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #6
Burçlarla ilgili Üçlemeler
Burçlarla ilgili Üçlemeler
Eskiler, burçların dört gruba ayrılması ve bu dört grupta da üçer burç bulunması olgusuna büyük bir önem atfederlerdi ve bu tasnifi, unsurlar şeklinde kadim bir tasnif olarak düşünürlerdi: Ateş, Su, Hava ve Toprak.

Eskiler, gökyüzünün fiziksel kuvvetler üzerinde baskın bir etkisi olduğunu öğretirlerdi. Tüm canlı varlıklar gibi, yeryüzünün madde katmanlarının hâlleri de bu etkiden muaf değildi, katı hâldeki her şeye Toprak, sıvı hâldeki her şeye Su, gaz hâldeki her şeye Hava ve her çeşit kuvvet gösterimine de Ateş adını vermeleri bu yüzdendi. Bu terimlerin, Toprağı ya da yeryüzünün kendisini ya da bildiğimiz suyu ya da atmosferik havayı ya da bir fırının ateşini gösterdiğini düşünmek büyük bir hata olur. Bu gibi mecazî ifadeler, -antimona toprak denilmesi, konyaka "Hayat Suyu" (Eau-de-Vie, Fr.) denilmesi, şarap Havası (şarap Ruhu) ya da felsefî Ateş gibi,- bilgisi olmayan kişilerde bir kavram uyandırabilmek amacıyla kullanılmıştır.

Maddenin bu çeşitli hâlleri sembolik olarak üçgenlerle gösterilir. Ateş, yukarı doğru ancak tepesi kapatılmamış bir üçgenle; Hava, yukarı doğru ve tepesi kapalı bir üçgenle; Su, ucu aşağı dönük ve kapatılmamış bir üçgenle; Toprak ise aşağı dönük ve ucu kapatılmış bir üçgenle gösterilmektedir.

Artık, The Light of Egypt (Mısır'ın Işığı) kitabının yazarı olan inisiyenin, üçleme konusunda söyleyeceklerini rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Dört üçleme, evrenin dört temel yönünü simgeler. Bizim için, kendi dışsal ve içsel düzlemimizde, pusula ve haçla temsil edilen uzayın dört karşıt yönünü anlatırlar (haçın tüm zaman ve çağlarda kutsal telakki edilen bir simge olması bundan ileri gelir). Dört okült element de aynı şekilde simgelenir: Ateş, Toprak, Hava ve Su. Bu elementlerden her biri, gökyüzünün belli bir çeyreğine karşılıktır. Böylece, Ateş üçlemesi, Pozitifazot'a karşılıktır ve gün doğumunda parlak, alevli doğu ufkuyla temsil edilir. Bu, günün başlangıcıdır. Benzer biçimde ilksel, eriyik ateşi de eşyanın bugünkü düzeni ya da bizim yerküremiz için başlangıç ya da ilk koşuldur ve ısı ilkesinin kalori cinsinden düşünülmesinden de sorumludur. Çünki gezegenlerin yüzeyindeki tüm hareketli varlıkların hayvani, yaşamsal kuvveti ondan sorulur.

Entelektüel düzlemde, Ateş, istekliliği, hayvani cesaret ve gözü karalığı, eylem ve etkinliğe dair tüm şeyleri simgeler. Yüksek (ezoterik) düzlemde ise, Ateş, anlamın içsel olarak idrakine ve üçlemede sergilenen eylemlerin önemine işaret eder; Koç, Aslan ve Yayın üç terimini ateş anlatır; Koç, entelekttir; Aslan, duygulardır; Yay ise entelekt ve duyguların ürünüdür, ikisinin dışsal sonucu ya da bütünlüğüdür; öyle ki bu, ne biri ne de ötekidir; ancak ikisinin bir olduğu yerdir.

Toprak üçlüsü, donmuş, hareketsiz kuzeyi anlatır. Katılığın, sertliğin, kristalleşmenin ve ölümün sembolüdür. Dışsal duyuların en dıştaki ve en kolay algılanabilen tüm fenomenleriyle, katılarla, metallerle, dokumalarla ilgilidir.

Toprak, entelektüel düzlemde, katıların birbiriyle olan ilişkileriyle bağlantılıdır ki, biçim, oran, ses, vb. gibi şeyler bu şekilde evrimleşmiştir. Yeryüzünün bağırsaklarından atılan metaller ve bunların sonucu olan ticaret, sanat ve endüstriler için de aynı şey geçerlidir. Ezoterik olarak, toprak üçlüsü toprakla ilgili etkinliklerden evrimleşmiş ruhsal niteliklerin idrakine işaret etmektedir. Daha doğrusu, üç mistik terimde ifadesini bulan üç katlı bir oluşumun tek bir ruhsal niteliği söz konusudur. Boğa, sabırla yürütülen çalışmalar yoluyla hizmet ya da bu tarz bir ruhu, Başak oluşum ve yeniden oluşumu, Oğlak ise Boğa ile Başak'ın birliğinin bir sonucunu ifade eder ki bu, varoluş spiralinde ya daha yüksek bir düzleme ya da varlığın karanlık bölgelerine doğru inerken daha alt bir düzleme işaret eder ve bu ikinci konumda çok daha dünyevî, katı ve ölüdür.

Hava üçlüsü, batıyı temsil eder. Burası batan güneşin bölgesidir; günün ölümünü temsil eder. Sonraki bir günün yegane vaadi budur: daha yüksek bir düzleme doğru ilerleyiş. Bu daha parlak gün, hava üçlüsünce temsil edilir ve dışsal düzlemde insan yaşamının rahipsel, politik ve sosyal ilişkileriyle alâkalıdır. Yani, bu ilişkilerin çok daha yüksek niteliklerini temsil eder. Bu nedenle, görünmez unsur olan havayla simgelenir. Hava, aynı zamanda devinimin de büyük vasıtasıdır. Havanın ezoterik önemi, bir tek gerçek ilmin arkanasında (gizeminde) kapsanır. Önce İkizler'in dışsal bilgisi alındıktan sonra, içsel ilim, ikilemenin ayar ya da dengesine (Terazi) ulaşır. Bu suretle uyum ve bilgeliğin tan rısal dengesi içinde tamamıyla birbirine karışırlar. Böylece hem sosyal hem de fiziksel anlamda, her şeyi yerinden eden tufan ve felâketler değil, sadece barışçıl sonuçların köpüklü dalgaları (Kova, Akvaryus) ortaya çıkar. Aksi takdirde, dışsal ile içsel, birbirlerine düşman ve mutlak biçimde ayrı, ikili kuvvet şeklinde çatışır ve bir olanın iki biçimi, aynı ebedî hareketin cepheleri şeklinde buluşamamış, evrenin tek yaşamına varamamış olurlar.

Su üçlüsü, güneyin simgesidir ve topraksı kuzeyin tam olarak karşıtıdır: Donmuş ve erimiştir, sertleşmiş ve sıvılaşmıştır. Kristalin diğer biçimlerde yenilenişi ve ölümün yaşama yeniden dirilişidir. Su üçlüsü, karşıtları ve çelişkileri ayarlamak için doğadaki muntazam çabayı ve özellikle sıvılarda görülen kimyasal değişimlerin ve yakınlıkların oluşumunu gösterir. Ve suyun büyük ayrıştırıcı özelliğinde, yani kendi düzeyini arayışında mükemmelen simgelenmiş olur. Beşerî yaşamın dışsal düzleminde su üçlemesi sevgi­ye işaret eder; cinselliği de anlatır (Akrep ve Mars); aynı zamanda da evlâttır (Balık). İkinin birliğinin dışsal sonucudur (sevgi ve cinsellik). Çok daha ezoterik düzlemlerde, Yengeç, yaşamın direşkenliğini simgeler, dolayısıyla ölümsüzlük isteğini de anlatır. Bu cinselliğin gizemlerinin bilgisi (Akrep ve Mars) ya da üreme ve yeniden üremenin bilgi­siyle bir araya geldiğinde, ölümsüz ruhu, dünyasal yolculuğun ve maddesel bedenlenmelerin (reenkarnasyon) sonuna götürür. Bu, eksik yarısı Balık'la birleşmesidir. Ve bu, göksel ekvatorda (denge), birbirine bir iple (sevgi ipiyle) bağlı iki balıkla gösterilmiştir. Ekvatora yeniden ulaştıktan ve maddenin alt kemerinden geçtikten sonra, ruh bir kez daha ebedî şuurlu yaşamın ruhsal yoluna yeniden girmiş olur.

Artık okuyucu, dört büyük üçlünün sadece insan bedeni ya da mikrokozmostaki farklı nitelik dizileri olduğunu algılayacaktır; ayrıca Zodyak'ın on iki burcu, yıldızsal planisferin arşetipik insanı Adam Kadmon'un mistik önemine de işaret eder.

Böylece, Koç, başı, beyni ve ateşsel iradeyi yönetir. Boğa, boynu, gırtlağı ve kulakları yönetir, çünki dinlemek, itaatkâr bir hizmet demektir, ikizler elleri ve kolları ya da yansıtmacı ve yönetici güçleri idare eder. Yengeç göğüs, bağır ve ciğerleri yönetir ki bu da yaşamı ve sevgiyi simgeler.

Aslan kalp ile çeşitli duyguları; Başak boşaltım organlarını, göbeği ya da anaç, şefkatli ve formüle edici nitelikleri; Terazi bedenin but kısmını ya da fiziksel gücü, zihinsel yetenekleri dengeleme gücünü; Akrep, üretim organları ve üremeyle ilgili nitelikleri; Yay kalçalarla diz üstü bölgeleri, iradî kuvvetlerin ve göçsel niteliklerin temelini ya da merkezini yönetir; Oğlak dizleri, üstün güçlere itaatin mütevazi köşe taşlarını yönetir; Kova bacakları, ayak bileklerini ya da hareket ve oynarlığın etkin güçlerini idare eder ve son olarak da Balık, ayakları, tüm iskeletin temelini yönetir ki, ayaklar büyük insan tapmağı yere devrilmesin diye kendi dengesini yardım almaksızın bulmalı ve korumalıdır. Bu nedenle ateşle başlar ve suyla bitiririz. Bunlar beşerî mıknatısın iki kutbunu oluştururlar.

Not: Yukarıdaki ifadelerin göksel uygulamasını elde etmek için, tüm noktaların tersine çevrilmesi gerekir. Yani Kuzey, Güney olur; Doğu, Batıya dönüşür, vb.


( İnisiyeler İçin Astroloji - Papus )


06-28-2012 05:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir