Değerlendir:
  • 37 Oy - 2.43 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Evler ve Anlamları
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #15
Cvp: Evler ve Anlamları
1. Birinci ev
Birinci ev malefik yani zarar getiren gezegenlerden biri olan güç sembolü Mars'a aittir ve bireyselliği ve ataklığı ile öne çıkan Koç burcu tarafından yönetilir.

Başlangıç noktaları olarak kabul edilen Köşe Evler'den biridir. Eylemi temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

Kişilik ve dış görünüş özellikleri, eğilim ve belirlenen hedefler bu hedeflerin belirlenmesini sağlayan yaklaşımlar yine bu hedeflere ilerlenirken gösterilecek güç kararlılık ve azim yeni başlangıçlar gibi konulara işaret eder.

Diğer taraftan Yükselen yani kişinin dışarıya vurduğu yönlerini tanımlayan burç da bu evde yer alır. Bu yüzden Astroloji'de insanları birbirinden ayırmalarıyla bilinen birçok özelliğin yorumlanmasında kullanılır.

Altıncı ev ile birlikte değerlendirilerek genel sağlık durumu vücudun rahatsızlıklara karşı direnci ve potansiyel sağlık sorunları hakkında yorumlar yapılmasını mümkün kılar.

2. İkinci ev
İkinci ev benefik yani fayda getiren gezegenlerden biri olan sevgi aşk ve maddiyatı simgeleyen Venüs'e aittir ve ihtiyatı ile bilinen Boğa burcu tarafından yönetilir.

Amaç noktaları olarak kabul edilen İkincil Evler'den biridir. İstikrarı temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir.

Maddi malvarlığı kazanç ve kayıplar alacaklar ve borçlar gibi konularda yorum yapılmasını sağlar.

Kişinin güvenlik duygusunu ne şekilde sağladığı ve nasıl devam ettirdiği, kendine ne kadar güvendiği ve hayatındaki büyüme süreci gibi konuları da içerir.

3. Üçüncü ev
Üçüncü ev mantık ve iletişim gezegeni olan Merkür'e aittir ve çok yönlü olmasıyla tanınan İkizler burcu tarafından yönetilir.

Geçiş noktaları olarak kabul edilen Üçüncül Evler'den biridir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir.

İletişim ve iletişimi önemli bir etmen olarak içinde barındıran konular fırsatları ve dalgalanmalarıyla eğitim hayatı kısa seyahatler ulaştırma ve nakliye kardeşler, komşular komşuluk ilişkileri, zihinsel algılama ile çözümleme, günlük hayata dahil olan kavramlar vb. hakkında fikir sahibi olunmasını sağlar.

4. Dördüncü ev
Dördüncü ev duyguları ve dişi ilkeyi temsil eden Ay'a aittir ve kırılgan olan, dolambaçlı yolları tercih eden Yengeç burcu tarafından yönetilir.

Başlangıç noktaları olarak kabul edilen Köşe Evler'den biridir. Eylemi temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.

Ev ve ev hayatı ile ilgili olaylar, olgular, kişiler ve değişiklikler konusunda yorumlar yapılmasını sağlar. Sığınak niteliğine sahip olan yer ve kavramları belirler. Koruma, hayal gücü ve döngülerle ilgilidir.

5. Beşinci ev
Beşinci ev yaşam ilkesi olan Güneş'e aittir ve gücü ve liderliğiyle bilinen Aslan burcu tarafından yönetilir. Amaç noktaları olarak kabul edilen İkincil Evler'den biridir.

İstikrarı temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

Hayatın zevkleri, yüzeysel aşk ve cinsel ilişkiler, tatiller ve boş zamanlar, eğlence, kumar, çocuklar, yaratıcılık, yeni fikir ve görüşler gibi konularda yorum yapılmasını sağlar.

6. Altıncı ev
Altıncı ev zihinsel faaliyet gezegeni Merkür'e aittir ve hizmet etmeyi tercih eden Başak burcu tarafından yönetilir.

Geçiş noktaları olarak kabul edilen Üçüncül Evler'den biridir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir.

İşler ve görevler, çalışma yöntemleri ve tercihleri çalışanlar ve astlar hizmet etmek ve yararlı olmak gibi konular hakkında yorum yapılmasını sağlar. Evcil hayvanlar ile ilişkilidir.

Birinci ev ile birlikte değerlendirilerek genel sağlık durumu vücudun rahatsızlıklara karşı direnci ve potansiyel sağlık sorunları hakkında yorumlar yapılmasını mümkün kılar. Sağlık kontrolleri ve sağlığın korunması için alınacak önlemler ve girişilecek faaliyetleri de kapsar.

7. Yedinci ev
Yedinci ev benefik yani yarar getiren gezegenlerden biri olan estetiğin simgesi Venüs'e aittir ve adalet anlayışıyla bilinen Terazi burcu tarafından yönetilir.

Başlangıç noktaları olarak kabul edilen Köşe Evler'den biridir. Eylemi temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir.

Genel ilişkiler, evlilik ve eş ile ilgili konular, iş ortaklıkları ve anlaşmaları, sözleşmeler, hizmet alınan uzmanlar, dış görünüş, güzellik ve estetik konularında yorum yapılmasını sağlar.

Diğer taraftan açık düşmanlıklar, çatışmalar ve savaş da bu evin konuları arasındadır.

Ayrıca Alçalan yani kişinin ilişki kurup, bağlanmak istediği insanın niteliklerine işaret eden burç da bu evde yer alır.

8. Sekizinci ev
Sekizinci ev asal olarak malefik yani zarar getiren gezegenlerden biri olan, güç ve çatışma sembolü Mars'a ikincil olarak da sonun sembolü Plüton'a aittir ve gizemliliğiyle bilinen Akrep burcu tarafından yönetilir.

Amaç noktaları olarak kabul edilen İkincil Evler'den biridir. İstikrarı temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.

Doğma, ölme, tekrar doğma başlangıç ve son ile ilgilidir. Derin aşk ve cinsel ilişkiler, kişisel dönüşüm, kurumsal finans vergi miras veya piyango gibi çalışma karşılığı olmayan gelir, okült bilimler, psişiklik, spiritüellik ve mistisizm gibi konuları da kapsar.

9. Dokuzuncu ev
Dokuzuncu ev benefik yani fayda getiren gezegenlerden biri olan şansın sembolü Jüpiter'e aittir ve bilgiye duyduğu açlık ile tanınan Yay burcu tarafından yönetilir.

Geçiş noktaları olarak kabul edilen Üçüncül Evler'den biridir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Ateş elementi ile ilişkilidir.

Uzun seyahatler yabancı ülkeler ve kültürler yabancılarla iletişim ve ticaret, meslek, ödüllendirilme, kariyer hayatında ve sosyal çevrede ilerleme ve gelişme, özgürleşme din ve hukuk gibi konularla ilgilidir.

Deneyimleri genişleten ve bakış açısını geliştiren her şey bu ev ile yorumlanır. Bilgi birikimi ve zihinsel faaliyetlerle de alakalıdır.

10. Onuncu ev
Onuncu ev malefik yani zarar getiren gezegenlerden biri olan disiplin simgesi Satürn'a aittir ve güvenilirliğiyle bilinen Oğlak burcu tarafından yönetilir.

Başlangıç noktaları olarak kabul edilen Köşe Evler'den biridir. Eylemi temsil eder ve Toprak elementi ile ilişkilidir.

Hedefler hayatta belirlenen yön sosyal statü kariyer otorite pozisyonları ve memurlar ile ilişkilidir.

11. Onbirinci ev
On birinci ev değişimi simgeleyen Uranüs'e aittir ve farklı olan her şeye çekilmesiyle bilinen Kova burcu tarafından yönetilir.

Amaç noktaları olarak kabul edilen İkincil Evler'den biridir. İstikrarı temsil eder ve Hava elementi ile ilişkilidir.

Gruplar, kulüpler ve birlikler, hayır işleri, toplum yararına olan atılımlar, düzeltilmesi gereken toplumsal aksaklıklar ve dilekler ile alakalıdır. Diğer taraftan, platonik ve çözülen ilişkileri de kapsar.

12. Onikinci ev
Onikinci ev bilinçaltını temsil eden Neptün'e aittir ve yumuşak başlılığıyla bilinen Balık tarafından yönetilir.

Geçiş noktaları olarak kabul edilen Üçüncül Evler'den biridir. Değişim ve uyum sürecini temsil eder ve Su elementi ile ilişkilidir.

İnziva, geri çekilme, fedakarlık, mistisizm ve okült içgüdü ve sezgi, hastane, hapishane, ıslahevi, gizli yürütülen işler ve düşmanlıklar, bilinçaltı, hayaller ve rüyalar, kişinin kendine sağladığı yarar ve verdiği zarar ile alakalıdır.

Çocuklukta yaşanan problemleri ve o dönemlerde geçirilen travmaları da kapsar.

06-19-2009 03:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Evler ve Anlamları - salmakis - 06-13-2007, 12:54 AM
Cvp: Evler ve Anlamları - yezda - 11-03-2007, 04:21 PM
Evler - Angel - 11-20-2007, 05:40 AM
RE: Evler ve Anlamları - nev_bahar - 05-30-2008, 03:23 PM
RE: Evler ve Anlamları - nev_bahar - 05-30-2008, 03:24 PM
RE: Evler ve Anlamları - yezda - 08-27-2008, 10:37 PM
Cvp: Evler ve Anlamları - qulsah - 12-22-2008, 02:39 AM
Cvp: Evler ve Anlamları - Luli - 06-19-2009 03:04 PM
RE: Evler ve Anlamları - aeon - 11-28-2009, 12:45 PM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-14-2011, 03:55 AM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-15-2011, 01:31 AM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-15-2011, 01:47 AM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-15-2011, 01:59 AM
hangi ev? neyi temsil eder? - yaren - 06-15-2007, 08:12 PM
Cvp: hangi ev? neyi temsil eder? - Angel - 07-24-2007, 02:51 AM
Yalnız burcunu bilmek yetmez!! - yezda - 08-08-2008, 11:02 PM
Evlerin Anlamları - qulsah - 11-22-2008, 06:25 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir