Değerlendir:
  • 37 Oy - 2.43 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Evler ve Anlamları
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: hangi ev? neyi temsil eder?
ASTROLOJİDE EVLER

Astrolojik haritanızın bileşenlerini gerçek dünyaya indirgemenin yolu Zodyak’ın on iki evine bakmaktır. Zodyak’ın her bölümü hayatınızın başka bir alanına etki eder. Gezegenlerin ve Burçların değişik evlerdeki konumlarını inceleyerek astrolojik olarak kim olduğunuzu, potansiyelinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi, sözün kısası hayatınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Teknik olarak evleri doğum haritasına yerleştirmek için daire on iki dilime bölünür. İlk dilim, saatin 9’unun olduğu noktadan başlar ve diğerleri saatin ters yönünde yerleştirilir.

Zodyak’ın ilk burcu Koç birinci evin, ikinci burç olan Boğa ikinci evin ..... doğal yöneticisidirler. On iki burcun herhangi biri doğum saatine ve yerine bağlı olarak bir eve düşebilir ve o eve karakteristiğini verir. Evler de o evi yöneten burçların ve o evde yer alan gezegenin tabiatından etkilenirler.

Birinci eve “Yükselen Burç” veya “Ufuk” adı verilir. Kişinin dış dünyaya verdiği izlenim büyük ölçüde bu burç ve birinci evdeki gezegen ile tanımlanır. Örneğin; Yükselen Burç Başak ise birinci eve karakteristiğini bu burç verecektir.

Yedinci ev birinci eve karşıt konumdadır ve “Batan Burç” olarak adlandırılır. Bu ev insanlarla nasıl ilişki kurduğumuzu belirler. Öğle saatinde Güneşin en tepede olduğu duruma rastlayan dilim onuncu evdir ve “Başucu” olarak adlandırılır. Onuncu ev kişinin sosyal durumunu ve sosyal kimliğini tanımlar. Başucunun aksi yönde saatin 6 sı konumundaki dördüncü ev, kişinin iç dünyasını, çocukluğunu, evini ve ailesini temsil eder. Bu dört nokta doğum haritasının köşeleridir.

Doğum saati tam olarak biliniyorsa, doğum anında gezegenlerin ilgili evlere yerleştirilmesine ve böylece haritanın anlamlı bir şekilde tercüme edilmesine imkan verir.

BİRİNCİ EV- “BEN” EVİ

Birinci evin başlangıç noktası Yükselen Burcun evidir ve doğum anında doğu ufkunda bulunan burca düşer. Güneşin doğuşu ve yeni başlangıçlar gibi kişilik de birinci evin tabiatını alır. Kim olduğumuz, nasıl bir insan olacağımız, en iyi BEN’i nasıl tanımlayacağımız, potansiyelimiz, hayata yaklaşımımız, irademiz, fiziksel bedenimiz (özellikle baş ve yüz) ve enerji seviyemiz, ilk çevremiz ve çocukluğumuz, hayat görüşümüz paket olarak bu ev ile tanımlanır. Özetle birinci ev, içten ve dıştan olduğumuz ve olacağımız kişiye hitabeder.
Birinci ev Koç burcu ve Mars gezegeni tarafından yönetilir.

İKİNCİ EV- “SERVET” EVİ

Sahip olduklarımız yalnızca elle dokunulabilir, gerçek servetle sınırlı değildir. Duygularımız, iç dünyamız, yeteneklerimiz, ihtiyaç ve isteklerimiz de bu ev tarafından yönetilir. Maddi ve manevi varlığımız, sahip olduğumuz ve değer verdiğimiz şeyler, istediğimiz şeyler, kazanma ve gelir elde etme kapasitemiz, ticari yeteneğimiz, yatırımlarımız, taşınabilir mallar, borçlarımız ve tasarruflarımız, parayı nasıl gördüğümüz ve toplumsal sorumluluklarımız ikinci evin alanına girer.
İkinci ev Boğa burcu ve Venüs gezegeni tarafından yönetilir.

ÜÇÜNCÜ EV- “İLETİŞİM” EVİ

En fazla iletişim kişinin kendisi ve kardeş, akraba, komşu gibi yakınları arasında olmaktadır. İletişim yazılı ve sözlü olabilir ve bilinçli olarak yapılır. Bu evin simgesi zekadır. Sahip olduğumuz değerleri çevremizle paylaşmamızla ilgilidir. Bilinçli hünerlerimiz, potansiyelimizi en üst noktaya çıkarmak, ilk eğitim, kısa yolculuklar, çevre, çevreye verdiğimiz tepkiler, düşüncelerimizi ortya koyuş şeklimiz,üçüncü evin alanına girer. Üçüncü ev kısaca şöyle özetlenebilir: Düşünmek- İşlem -Paylaşmak
Üçüncü ev İkizler burcu ve Merkür gezegeni tarafından yönetilir.

DÖRDÜNCÜ EV- “AİLE VE YUVA”

EVİEvmizin fiziksel yapısı (bina) da manevi anlamdaki yuva da bu tanıma girer. Evimizi düşündüğümüzde köklerimizin bulunduğu ve dış dünyadan kaçmak istediğimizde hem fiziksel hem ruhsal olarak rahat, huzur ve barış içinde olduğumuz yeri düşünürüz. Yuva kurarak ailemize toplanma yeri, kendimiz ve sevdiklerimiz için kutsal bir mekan sağlarız. Temelimizi kurar ve kendimizi burada yetiştirir, oraya döneriz. Bu nedenle dördüncü ev yaşlılık günlerini, sonları ve nihai istirahatgahımızı da belirler. Kültürel ve sosyal standartlarımız, aile koşulları, yeme-içme ve uyku alışkanlıklarımız, geçmişimiz, vatanımız, miras, anne, gayrımenkuller dördüncü evin alanına girer.
Dördüncü ev Yengeç burcu ve Ay gezegeni tarafından yönetilir.

BEŞİNCİ EV-“ EĞLENCE” EVİ

Genellikle eğlence, yaratıcı eylemlerin sonucudur. Yaratmanın basit bir yolu kendinden bir şeyler katarak yeni şeyler yapmaktır. Bu nedenle de beşinci ev çocuklar başta olmak üzere, sanat ve kültürle ilgilidir. Yaratmak kişiye hem zevk verir hem de tatmin eder. Bunu seviyor muyum? Bu beni iyi hissettiriyor mu? Bu bana zevk veriyor mu? Bu soruların cevabını beşinci ev vermektedir. Romantik ilişkiler, duygusal zevkler ve tatminler, sosyal yaşam, risk alma kapasitesi, kumar ve şans oyunları, hobiler, eğlence, müzik, dans, tiyatro, bilim, sanat, edebiyat beşinci evin alanına girer.
Beşinci ev Aslan burcu ve Güneş tarafından yönetilir.

ALTINCI EV- “ SAĞLIK” EVİ

İyi bir sağlık, aksiliklerle başa çıkma yeteneği verir ve altıncı evi tanımlar. İnsan olarak bazı kestirme yollara saparız ama sonuçları ile ne yapacağız? Sıkıntıya düştüğümüzde nasıl tepki vereceğiz? Kriz dönemleri, hastalıklar, şansımızın tersine döndüğü zamanlar dünyadaki yolculuğumuzun birer parçasıdır. Korkularımız bizi durdurabilir ama onlarla yüzleşirsek hizmet etme ve çalışma şeklimiz hakkında çok değerli dersler edinebiliriz. İşveren ve çalışanlar, iş ilişkileri, eğitim, sağlık, beslenme, egzersiz, hijyen, görevlerimiz, sorumluluklarımız, kişisel gelişim, gündelik işler ve gündelik kararlar, zaman planlaması altıncı evin alanına girer.

Altıncı ev Başak burcu ve Merkür gezegeni tarafından yönetilir.

YEDİNCİ EV- “ORTAKLIKLAR” EVİ

Bu evde kendimizle başkalarını yer değiştiririz. Birlikte çalışarak, birlikte hareket ederek amacımıza ulaşmaya çalışırız. Amaç, yedinci ev için önemlidir. Başkası ile birleşerek değerimizi de arttırabiliriz. Ortaklıklar halinde çalışır, oynar, sever ve yaratarak bir bütün oluruz. Yedinci ev, evlilik, iş ilişkileri, sözleşmeler, yasal konular, pazarlıklar, ve anlaşmalar gibi her ortaklık şeklini içerir. Aynı zamanda başkalarına davranış şeklimiz, işbirliğimizin kalitesi, evlilik, boşanma, duruşmalar, açık düşmanlar, savaşlar da bu evin alanına girer.

Yedinci ev Terazi burcu ve Venüs gezegeni tarafından yönetilir.

SEKİZİNCİ EV- “CİNSELLİK” EVİ

Bu ev ilişkilerle kesişme noktalarımızı ve bu kesişmelerin toplumsal tabiatını inceler. İlişkilerimizden en fazla nasıl yararlanabileceğimizi belirler. Aynı zamanda yeni başlangıçlar, ruhun yeniden doğuşu, seks, ölüm, yeni bir ilişkiye yol açan kopan ilişkiler, kariyer değişiklikleri, yeni saç stili gibi her türlü yenilik bu evin kapsamındadır. Paylaşılan kaynaklar, miras, vergiler, nafaka, sigorta, başkalarından destek (finansman, fiziksel veya manevi-duygusal), ritüeller, metamorfoz, sırlar, sekizinci evin alanına girer.

Sekizinci ev Akrep burcu ve Mars, Pluto gezegenleri tarafından yönetilir.

DOKUZUNCU EV- “FELSEFE” EVİ

Dünyayı keşfederek odak noktasını anlamak için çevremizde ne bilgi varsa almaya, gördüklerimizi ve hissettiklerimizi değerlendirerek gerçeğe ulaşmaya çalışırız. Daha fazla eğitim alarak, teorileri birleştirerek dünyayı keşfetmek üzere seyahate çıkarız. Yol boyunca zihnimiz berraklaşır, gördüklerimizi daha iyi anlar görmediklerimizi de dini kurallarla açıklarız. Anlayış, kabullenme, alçakgönüllülük, tutkular, felsefe, din, iç aydınlanma, uzun seyahatler, yayıncılık, çok uluslu işler (İthalat-ihracat gibi), torunlar, dünürler vb uzak akrabalar bu evin alanına girer.

Dokuzuncu ev Yay burcu ve Jüpiter gezegeni tarafından yönetilir.

ONUNCU EV- “SOSYAL KONUM” EVİ

İçinde bulunduğumuz toplumla, toplum içindeki konumumuz ve sosyal (iş/kariyer) gruplarla ilgilidir. Aldığımız terfiler, şöhretimiz, kariyerimiz, saygınlığımız, iş çevremizle uyumumuz, kendimizi nasıl gördüğümüz, başkalarının bizi nasıl gördüğü, motivasyonumuz, hırslarımız, resmi daireler, politika, sosyal statümüz, mali ödüller ve bunları nasıl idare ettiğimiz, sosyal etkinliklerimiz ve başarılarımız bu evin alanına girer.
Onuncu ev Oğlak bucu ve Satürn gezegeni tarafından yönetilir.

ON BİRİNCİ EV- “ARKADAŞLIK” EVİ

Arkadaşlarımızın sayısı ile gücümüz de artar. Klüpler, ağ (Network) organizasyonları profesyonel kuruluşlar, şirketler, bu ev tarafından yönetilir. Fırsatlar ve ihtimaller, sevgi, hayatımıza anlam katan gruplar, kader, ümitler, hayallerimiz ve hedeflerimiz, vizyonumuz, arkadaşlarımız ve dostluklarımızı nasıl seçtiğimiz, başkalarına yardım, politik partiler, üvey çocuklar ve evlatlıklar on birinci evin alanına girer.

On birinci ev Kova burcu ve Satürn, Uranüs gezegenleri tarafından yönetilir.

ON İKİNCİ EV- “BİLİNÇALTI” EVİ

Bilinçaltından gelen otomatik tepkilerimiz hem başarıya hem de başarısızlığa neden olabilir. Bu ev yaptıklarımız ve kararlarımızla bir hesaplaşmayı da simgeler. Toplumun gözünden sakladığımız zayıflıklarımız veya kuvvetli yanlarımız hep bilinçaltında gizlidir. Bu gölge oyunu yavaş ve uzun olup korku ve acıları saklar. Burada üzüntü ve sıkıntılarımızla, kaderimizle karşı karşıya geliriz. Hayatımızla ne yazdığımız bu evin anahtar sorusudur. Derslerimizi öğrenerek ileriye doğru giderken ihtiyacımız olan donanımı elde ederiz. Gizli düşmanlarımız, alışkanlıklarımız, yalnızlık, eski deneyimlere dayanan sınırlamalar, geçmişe sığınma, kendini kandırma, mahkemeler, hastaneler, enstitüler, tımarhaneler, gizli kapaklı işler bu evin alanına girer.

On ikinci ev Balık burcu ve Jüpiter, Neptün gezegenleri tarafından yönetilir

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-24-2007 02:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Evler ve Anlamları - salmakis - 06-13-2007, 12:54 AM
Cvp: Evler ve Anlamları - yezda - 11-03-2007, 04:21 PM
Evler - Angel - 11-20-2007, 05:40 AM
RE: Evler ve Anlamları - nev_bahar - 05-30-2008, 03:23 PM
RE: Evler ve Anlamları - nev_bahar - 05-30-2008, 03:24 PM
RE: Evler ve Anlamları - yezda - 08-27-2008, 10:37 PM
Cvp: Evler ve Anlamları - qulsah - 12-22-2008, 02:39 AM
Cvp: Evler ve Anlamları - Luli - 06-19-2009, 03:04 PM
RE: Evler ve Anlamları - aeon - 11-28-2009, 12:45 PM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-14-2011, 03:55 AM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-15-2011, 01:31 AM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-15-2011, 01:47 AM
RE: Evler ve Anlamları - ayşe kara - 03-15-2011, 01:59 AM
hangi ev? neyi temsil eder? - yaren - 06-15-2007, 08:12 PM
Cvp: hangi ev? neyi temsil eder? - Angel - 07-24-2007 02:51 AM
Yalnız burcunu bilmek yetmez!! - yezda - 08-08-2008, 11:02 PM
Evlerin Anlamları - qulsah - 11-22-2008, 06:25 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: