Değerlendir:
  • 37 Oy - 2.43 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Evler ve Anlamları
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Evler ve Anlamları
Astrolojide Evler

Her gezegen on iki takım yıldızı (zodyaktaki on iki burç) arasında yol alırken, her burca ait on iki evden birinden geçer. Her ev hayatın farklı alanlarını yönetir; ilişkiler, evlilik, çocuklar, kariyer, iş arkadaşları, öğrenim, seyahat, ve yuva. Hatta bir tanesi benliğinizi ve dış görünüşünüzü yönetir. Doğduğunuz an gezegenler özel bir şekilde dizilmiş ve hepsi farklı evlerde yerlerini almışlardır. Gezegenlerin ve evlerin bu dizilimine "doğum horoskopu" denir; nerede ise parmak iziniz kadar size özeldir.
Doğum horoskopunuzda bazı evler dolu, bazıları ise boş olabilir. Bu da, toplam sekiz gezegen artı Güneş ve Ay olduğu için bütün evler dolu olmayacaktır. Bazı evler boş olsa bile bir şey fark etmez. Herkesin -zorlayıcı gezegen enerjisi taşımayan- en az bir boş evi vardır.
Unutmayın ki, gezegenler Güneş etrafında dönerken sürekli bu evlerin içinden geçerler. Doğum horoskopunuzda boş olan bir ev bugün çok dolu olabilir.

Gezegenlerin Evlerle olan ilişkisi
Evler kolektif değer ve anlamları ifade ederler. Astrolojide bir gezegen bulunduğu evin anlamını öne çıkarır. Mesela Güneş; 1. Evde bulunuyorsa(koç burcunun evi): kişinin burcu(güneşin bulunduğu burç) ne olursa olsun Koç burcunun özelliklerini sergilemesine neden olacaktır. Bu durumda kişi yengeç(güneşin bulunduğu burç) burcuysa ve Güneşi birinci evdeyse, koç burcu gibi atak, canlı, girişimci, zafer kazanma isteğiyle dolu bir karakter çizecektir.

2. Evde bulunuyorsa(boğa burcunun evi): Boğa burcunun özellikleri öne çıkacak ve kişi maddi güvence arayışı ön plana çıkacaktır. Bu kişi özbenliğinde Maddi güvence arayışı, para kazanma isteği ve maddi değerleri sevmeye karşı yatkınlık duyacaktır.

3. Evde bulunuyorsa(ikizler burcunun evi): İkizler burcunun özellikleri ön plana çıkacak ve kişi insanlarla konuşma, bilgi alışverişinde bulunma, haberleşme, yakınlarıyla görüşma isteği, iyi eğitim alma ve kısa yapılan yolculuklara karşı yatkın olucaktır.

4. evde bulunuyorsa(yengeç burcunun evi): Yengeç burcunun özellikleri ön plana çıkacak ve kişi evi sevmeye, evde oturmaya, evle ilgilenmeye yatkınlık duyucaktır.

Verilen örneklerin devamı da anlatıldığı gibidir. Bu şekilde bu örneklemeler gezegenler içinde yapılabilir. Mesela Mars birinci evindeyse, asabiyet, kavga etmeye yatkınlık, maço bir hava, her şeyi elde ederim edası kişinin karakterinde bariz bir şekilde görülür.

Yorum yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar
Bunlarla birlikte kişinin Yıldız Haritası'nda 8.evde ya da 6.Evinde gezegenlerin bulunması, o kişinin sağlık sorunları yaşayabileceğini ya da 8.Evdeyse erken ölüceği gibi kavramlar asla astrolojide söz konusu değildir. Mesela 8.Evinde güneşi olan biri doğum anından itibaren ölümü ve doğumu sorgulamaya yatkın, seks yapma isteğine karşı güçlü duygular, gizli ilimlere merak duymaya yatkınlık verecektir. Güneşi 8. evde olan çoğu insanda en çok görülen şey seks yapmaya karşı görülen güçlü duygulardır. Güneşi 8.evde olan birçok insanın ölümü çok nadir aklına getirmesi de söz konusudur.

Evlilik ya da Ortaklık
Evlilik ya da ortak ilişkiler için Yıldız Haritasında 7. Eve bakılır. Öncelikle Kişinin bir başkasıyla olan uyumundan çok, kişinin kendi içinde Evlilik ilişkisine nasıl bir yaklaşım içinde olduğu önemlidir. Mesela Mars'ı 7.Evde olan biri, ikili ilişkilerde Mars gezegeninin sembolize ettiği özelliklerden etkilenecektir. Mars Savaşı, Kazanmayı, elegeçirmeyi gösterdiği için, kişide ikili ilişkilerde daima bir hararet, bir canlılık bir heyecan arayışı içinde olucaktır. Böyle biri genellikle beraber olduğu insanın devamlı kendisiyle ilgilenmesini, ilgilenmediğinde ise sudan bahanelerle kavga çıkartmaya sebeb olabilecektir.

Eğer Mars 7. Evde ve Yükselen Burçla karşıt açı içindeyse, o zaman bu kişi genel anlamda kavga çıkartmaya, ahkam kesmeye, aşırı erkeksi tavırlar gösterme meyli içinde olucaktır. Bu açıya sahip biri, ben yaparım, ben ederim, ben kazanırım, ben sahip olurum gibi güçlü tavırlar sergiler.

Aynı şekilde Uranüs'ü 7. Evde olan birisi, ikili ilişkilerde Uranüsün gösterdiği etkileri ikili ilişkilerde bilinçdışı arıyacaktır. Mesela, Uranüs Aykırılık, yenilik, farklı olma, asi olma, başkaldırma gibi konuları içine alır. Uranüs'ü 7. Evde olan biri ikili ilişkilerde özgürlük, modernlik, bağımsızlık arayışı içinde olur. Bu durum genellikle sık sık sevgili değiştirme ya da birisiyle uzun süreli bir ilişki kurma olasılığını düşürücektir.

Kariyer, Ün ve Şöhret Evi
Astrolojide Kariyer, şöhret ve Ün 10. Evle( MC - Medium Coeli - Gökyüzü Tepe Noktası ya da Orta noktası ) alakalıdır. Bu Ev Oğlak burcunun evidir. 10. Evde bulunan gezegenler ve bu Evin Aldığı açılar, kişinin yaşamındaki hedefleri belirleyecektir. Güneşi 10.Evde bulunan birisi genellikle kendisini kanıtlama ve önemli görme eğilimi içinde olur. Böyle bir insan genellikle kendi kendisinin patronu olmak isteği içindedir. Ay'ı bu evde olan birisi ise güdümsel olarak, bilinç dışı kendisini hep birşeyleri başarma isteği içinde olucaktır.

Mars'ı 10.Evde olan biri ya da marsı Mc'ye açı yapan biri işinde hırslı ve daima yükselmek isteği içinde olur. Daima hayatta birşeyleri başarmak ve elde etme isteği doğrultusunda yaşamak isteği içinde olucaktır.


Birinci ev sizi başkalarından farklı kılan özellikleri belirler:
Nasıl göründüğünüz, kişiliğiniz, motivasyonlarınız, amaçlarınız ve öncelikleriniz gibi. Egonuzu, doğal eğilimlerinizi, kendizi dış dünyaya tanıtma şeklinizi, enerji, canlılık ve derin arzularınızı kapsar.
Birinci ev, altıncı evle beraber göz önüne alındığı zaman sağlık ve zindeliğinizi de yansıtır. Yeni ve önemli eğilimler ve dönemler için birinci eve bakarız. Birinci ev, arzularınız çok özel olduğu için bir astrolog tarafından okunması en zor evdir. Aynı zamanda irade gücünüzü, bireyselliğinizi ve kararlılığınızı yönetir.
Birinci ev, doğum anınızda ufukta yükselen burcu gösterir, buna aynı zamanda yükselen burç denir. Yükselen burcunuzu bulmanın tek yolu doğum tarihi, saati ve yeri ile birlikte doğum horoskopunuzu çıkartmanız gerekiyor.
Birinci evinizdeki burç yani yükselen burcunuz, doğal olarak dışarı vurduğunuz özellikleri gösterir. Bu, aynı burçtaki kişilerin neden tamamen birbirine benzemediğini açıklar: Çoğumuz Güneş ve yükselen burçların karışımıyız.
Yükselen burcunuzu öğrendikten sonra, yorumlar ve kişilik özellikleri için hem Güneş hem de yükselen burcunuzu okumalısınız; ikisi birden daha kesin bir tablo çizecektir.
Birinci ev; girişimci, enerjik Mars ve Zodyak'ın ilk burcu bireysel Koç tarafından yönetilir.


İkinci ev çalışarak elde ettiğiniz kazancı, finansal yükümlülükleri ve sahip olduğunuz maddi varlıkları yönetir. Maddi kazanç ve kayıplar bu ev tarafından belirlenir. Aynı zamanda güvenlik duygunuz ve özgüveniniz de bu ev tarafından yönetilir.
Bu ev aşk ve para gezegeni Venüs ile pratik ve dengeli Boğa burcu tarafından yönetilir.

Üçüncü ev akıl ve zekayı yönetir. Problemlere nasıl yaklaştığınızı ve analiz ettiğinizi, bilgiyi nasıl değerlendirdiğinizi belirler. Temel olarak öğrenme ve iletişim becerinizi yönlendirir. Bu ev yazı, konuşma, editörlük, düşünme, okuma ve araştırma yetenekleri ile ilgilidir. Öğrenme isteğinizi ve yeteneğinizi kapsar; karşınıza eğitim fırsatları çıkarır. Kişi bu evin etkisi altında iken yabancı dil öğrenebilir veya öğretmen olabilir. Üçüncü evin diğer konuları: anlaşma ve kontrat hazırlamak, fikir ve teklifleri sunmak, ticaret, satış, pazarlama, halkla ilişkiler ve tanıtımdır.
Bu ev oturduğunuz mahalleyi, kısa mesafe yolculukları, ulaşım ve nakliyeyi kapsar.
Üçüncü ev aynı zamanda temel eğitimi (anaokuldan, liseye kadar), kardeş, kuzen ve komşularınızla olan ilişkilerinizi ve son olarak da çocukluk deneyimlerinizi nasıl algıladığınızı yönetir.
Bu ev zeki ve iletişimci Merkür ve çok yönlü İkizler burcu tarafından yönetilir.


Dördüncü ev yuvanızdır, görünüşü, yeri ve bu alanı kiminle paylaştığınızla ilgilidir. Evinize gelen misafirler, evinizde tamirat ve yenilikleri yapan ya da çimlerinizi kesen kişi veya bebek bakıcıları da bu eve dahildir. Aynı zamanda ev aile huzurunu bozan bireyleri yönetir.
Aile yaşamı, ev satın alma ya da satma veya kiralama gibi emlakla ilgili tüm işler dördüncü evle ilgilidir. Bu ev, hayatınızın temel taşları olan ebeveynlerinizi ve onlarla olan ilişkinizi yönetir. Son olarak da dördüncü ev hayatınızın ileri döneminde sahip olacağınız yaşam tarzınızı belirler, zira dördüncü ev mecazi anlamda günün sonu demektir.
Dördüncü ev duygusal Yengeç ve Ay tarafından yönetilir.


Beşinci ev:Aşk hayatınız, romantizm, eğlence ve zevk beşinci evle ilgilidir. Çocuklar, hamilelik ve doğumu da yönetir. Bu ev aynı zamanda yaratıcılık, yeni fikirler, hobi ve sporu yönetir. Sosyal olaylar, boş zamanlarda yapılan tüm işleri kapsar. Şans ve spekülasyonla ilgili şeyler, kumar ve borsa yatırımları da beşinci ev tarafından yönetilir.
Bu ev yaratıcı Aslan ve eğlenceli, yaşam veren Güneş tarafından yönetilir.

Altıncı evin durumu, günlük işlerinizi ve bu işleri yaparken kullandığınız metodları gösterir. Bu evle kesişen burç, işinizi ve iş yerinizdeki genel ortamı tarif eder. Bu ev, evde ya da işte sizin altınızda çalışan insanları yönetir.
Bu ev, sağlıklı kalmak için bilinçli olarak yaptıklarımızı ve aldığımız önlemleri yönetir. (Unutmayın ki, birinci ev genel enerji ve zindelik seviyesi anlamında sağlığınızı yönetir, o yüzden her iki ev de birden dikkate alınmalıdır.) Diyet, egzersiz ve form tutmak aynı zamanda check-uplar ve dişçi ziyaretleri de altıncı ev ile ilgilidir.
Son olarak da evde beslenen tüm evcil ve küçük hayvanları kapsar.
Altıncı ev, zeki, bilgi toplayan Merkür ve titiz, servise dönük Başak burcu tarafından yönetilir.


Yedinci ev, evlilik, iş ortaklıkları ve iki taraf ya da kişi arasında resmi anlaşma ile bağlı olunan birliktelikleri yönetir. İki taraf ya da kişi arasındaki bu anlaşma yazılı veya sözlü olabilir.
Bu ev, hem anlaşmaya varılmasını, hem de anlaşmazlık durumunu kapsar. Size karşı olanlar, düşmanlar, rakipler ve aynı zamanda en sadık yandaşlarınız da bu evin kapsamı içindedir.
Bu ev aynı zamanda sizin için çalışan uzman ve profesyonelleri yönetir: avukat, ajans veya sizi temsil eden ya da sizinle işbirliği yapan diğer kişiler.
Çoğu kişi için yedinci ev, evlilik ortağının statüsünün en belirgin işaretidir. Bu ev, hayatınızdaki önemli kişiden en çok ne beklediğinizi ve aranızdaki ilişkiyi tarif eder.
Unutmayalım ki romantik aşk beşinci ev tarafından yansıtılır ama bir kez bağlılık sözü verildi ise ilişki yedinci eve taşınır.
Yedinci ev nazik, seçkin Venüs ve ortaklık burcu Terazi tarafından yönetilir.


Sekizinci ev:Bu ev yeniden doğuş, yenilenme ve enerjinin dönüşümü ile ilgilidir. Ortak para konuları da sekizinci ev kapsamındadır. (Eskiler parayı yoğunlaşmış bir enerji türü olarak görürlerdi.) Bu evin finansal konuları sizin her ay çalışarak kazandığınız geliri kapsamaz (bu ikinci evle ilgilidir), ama sizin başkalarına ya da başkalarının size ödemekle yükümlü olduğu para ile ilgilidir. Ödül, hediye, miras, vergi ödemeleri ve iadeleri, prim, komisyon, telif, nafaka, ipotek, kredi, borç, yatırım sermayesi ve benzer ödemeler sekizinci ev tarafından yönetilir.
Büyük bir fikrinizi finanse etmek için paraya ihtiyacınız olduğu zaman, başarılı olma şansınız bu evle ilgilidir. Bu ev aynı zamanda partnerinizin maddi durumunu gösterir.
Hediyeler ve her çeşit para alışverişi bu evin içindedir. Fiziksel aşk, cinsellik ve üreme de bu evin konusudur. (Astrolojide beşinci ev aşk, yedinci ev evlilik, sekizinci ev ise sekstir- hepsi farklı evlerdedir.) Spiritüel, sezgisel hatta telepatik deneyimler bu evin içinde yer alır (on ikinci evin yanısıra). Son olarak bu ev, bitişleri ve geride bırakılması gereken şeyleri yönetir. Onun gibi ameliyat de sekizinci eve girer.
Bu ev Mars ve yoğun Akrep burcu tarafından yönetilir. Yardımcı yöneticisi ise katalizör gezegen Pluto'dur.


Dokuzuncu ev:Bu ev bizi büyük ve cesur düşünmeye ve geleceği en geniş kapsamı ile dikkate almaya teşvik eder. Dokuzuncu evin sunduklarından tam anlamı ile yararlanabilmek için belirli bir hazırlık dönemi gerekir. Uzak mesafe yolculuklar, uluslararası ticaret, yabancı ülkelerdeki insanlarla haberleşme ve ilişkiler, uzak akrabalar ve yüksek eğitim bu önemli ev tarafından yönetilir.
Her konudaki tavrınızı ve bakış açınızı, ahlak ve etik dahil karmaşık konuları anlama çabalarınızı yönetir. Bu ev felsefe, din, yayımcılık, hukuki ve akademik konularla ilgili tartışmaları yönetir. Zihinsel keşifleri ve zihnin yüksek seviyesini vurgular.
Dokuzuncu ev şanslı Jüpiter'in yanısıra, felsefi ve akademik Yay burcu tarafından yönetilir.

Onuncu ev:Bu güçlü ev, şöhret, terfi, onur, kariyer ödülleri ve mesleki fırsatlar, ün ve aynı zamanda toplumdaki statünüzü yönetir. Yıldız haritanızın en tepe noktasında yer alan bu evin (ve birinci evin) bulunduğu burç mesleğinizi ve başarılı olduğunuz alanları gösterir.
Onuncu ev aynı zamanda mesleki imajınızı simgeler. Bu ev yargıçları, yüksek seviyedeki etkin kişileri ve devlet memurlarını kapsar ve bu kişilerin size nasıl yardımcı olacaklarını gösterir.
Onuncu ev çalışkan, ciddi Satürn ve Oğlak burcu tarafından yönetilir.


Onbirinci ev:Arkadaşlık ve tüm platonik ilişkiler, herhangi bir grup ya da kulüp üyeliği on birinci evin yönetimi altındadır. Bir ticaret fuarına katılmak ya da lunaparka gitmek ya da ortak bir amaç için insanların biraraya toplandığı herhangi bir yer- on birinci evin aktiviteleri arasındadır. Bu anlamda, sıradan bir nedenle yapılan birlik, dernek ve çevre oluşturma çabaları bile bu evle ilgilidir.
Bu ev işvereninizin finansal durumu ile ilgili ipuçları verir. En çok kazanç sağlayacağınız alanları gösterebilir. Bu ev insani nedenlerle yapılan yardımları, toplumda düzelmesi gereken hastalıkları ve haksızlıkları yönetir.
Son olarak dilek ve umutlarla ilgili olan bu sihirli ev, rüyaların ve hayallerin gerçek olduğu yerdir. Kulağa fazla abartılı gelmiş olabilir ama bu evde meydana gelen önemli bir etki olduğu zaman hoş bir sürprizle karşılaşabilirsiniz!
On birinci ev yaratıcı, bilimsel Uranüs ve kendine özgü Kova burcu tarafından yönetilir.


On ikinci ev bilinçaltını, rüyaları, hayalleri, sezgi, içgüdü ve sırları yönetir. Aslında tüm gizli, perde arkası aktiviteleri ve anlaşmaları yönetir.
Psikoterapi ve telepatik fenomenler de bu eve düşer. Bu evde oluşan aktivite sezgilerimizi ve içgüdülerimizi artırır. Kendimize zarar verdiğimiz her şey bu evle bağlantılıdır. Dinlenme, uzun dönemlerin sonuna gelmeyi ve ayrıca kısıtlı kaldığımız hastane, yaşlılar evi ve hatta hapishane gibi yerleri yönetir.
Kendimizi iyileştirdiğimiz yer de bu evdir. Aynı zamanda kendini feda etmeyi, içten içe acı çekmeyi, kısıtlanmayı ve gizli düşmanları yönetir. Son olarak, yardımseverliği özellikle birebir yardımda bulunmayı yönetir.
Az bilinen bir gerçek de büyük hayvanların on ikinci eve düştüğüdür.
On ikinci ev spiritüel, fedakar Neptün ve merhametli Balık tarafından yönetilir.

Gezegenlerin Evlerle olan ilişkisi
Evler kolektif değer ve anlamları ifade ederler. Astrolojide bir gezegen bulunduğu evin anlamını öne çıkarır. Mesela Güneş; 1. Evde bulunuyorsa(koç burcunun evi): kişinin burcu(güneşin bulunduğu burç) ne olursa olsun Koç burcunun özelliklerini sergilemesine neden olacaktır. Bu durumda kişi yengeç(güneşin bulunduğu burç) burcuysa ve Güneşi birinci evdeyse, koç burcu gibi atak, canlı, girişimci, zafer kazanma isteğiyle dolu bir karakter çizecektir.

2. Evde bulunuyorsa(boğa burcunun evi): Boğa burcunun özellikleri öne çıkacak ve kişi maddi güvence arayışı ön plana çıkacaktır. Bu kişi özbenliğinde Maddi güvence arayışı, para kazanma isteği ve maddi değerleri sevmeye karşı yatkınlık duyacaktır.

3. Evde bulunuyorsa(ikizler burcunun evi): İkizler burcunun özellikleri ön plana çıkacak ve kişi insanlarla konuşma, bilgi alışverişinde bulunma, haberleşme, yakınlarıyla görüşma isteği, iyi eğitim alma ve kısa yapılan yolculuklara karşı yatkın olucaktır.

4. evde bulunuyorsa(yengeç burcunun evi): Yengeç burcunun özellikleri ön plana çıkacak ve kişi evi sevmeye, evde oturmaya, evle ilgilenmeye yatkınlık duyucaktır.

Verilen örneklerin devamı da anlatıldığı gibidir. Bu şekilde bu örneklemeler gezegenler içinde yapılabilir. Mesela Mars birinci evindeyse, asabiyet, kavga etmeye yatkınlık, maço bir hava, her şeyi elde ederim edası kişinin karakterinde bariz bir şekilde görülür.

Yorum yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar
Bunlarla birlikte kişinin Yıldız Haritası'nda 8.evde ya da 6.Evinde gezegenlerin bulunması, o kişinin sağlık sorunları yaşayabileceğini ya da 8.Evdeyse erken ölüceği gibi kavramlar asla astrolojide söz konusu değildir. Mesela 8.Evinde güneşi olan biri doğum anından itibaren ölümü ve doğumu sorgulamaya yatkın, seks yapma isteğine karşı güçlü duygular, gizli ilimlere merak duymaya yatkınlık verecektir. Güneşi 8. evde olan çoğu insanda en çok görülen şey seks yapmaya karşı görülen güçlü duygulardır. Güneşi 8.evde olan birçok insanın ölümü çok nadir aklına getirmesi de söz konusudur.

Evlilik ya da Ortaklık
Evlilik ya da ortak ilişkiler için Yıldız Haritasında 7. Eve bakılır. Öncelikle Kişinin bir başkasıyla olan uyumundan çok, kişinin kendi içinde Evlilik ilişkisine nasıl bir yaklaşım içinde olduğu önemlidir. Mesela Mars'ı 7.Evde olan biri, ikili ilişkilerde Mars gezegeninin sembolize ettiği özelliklerden etkilenecektir. Mars Savaşı, Kazanmayı, elegeçirmeyi gösterdiği için, kişide ikili ilişkilerde daima bir hararet, bir canlılık bir heyecan arayışı içinde olucaktır. Böyle biri genellikle beraber olduğu insanın devamlı kendisiyle ilgilenmesini, ilgilenmediğinde ise sudan bahanelerle kavga çıkartmaya sebeb olabilecektir.

Eğer Mars 7. Evde ve Yükselen Burçla karşıt açı içindeyse, o zaman bu kişi genel anlamda kavga çıkartmaya, ahkam kesmeye, aşırı erkeksi tavırlar gösterme meyli içinde olucaktır. Bu açıya sahip biri, ben yaparım, ben ederim, ben kazanırım, ben sahip olurum gibi güçlü tavırlar sergiler.

Aynı şekilde Uranüs'ü 7. Evde olan birisi, ikili ilişkilerde Uranüsün gösterdiği etkileri ikili ilişkilerde bilinçdışı arıyacaktır. Mesela, Uranüs Aykırılık, yenilik, farklı olma, asi olma, başkaldırma gibi konuları içine alır. Uranüs'ü 7. Evde olan biri ikili ilişkilerde özgürlük, modernlik, bağımsızlık arayışı içinde olur. Bu durum genellikle sık sık sevgili değiştirme ya da birisiyle uzun süreli bir ilişki kurma olasılığını düşürücektir.

Kariyer, Ün ve Şöhret Evi
Astrolojide Kariyer, şöhret ve Ün 10. Evle( MC - Medium Coeli - Gökyüzü Tepe Noktası ya da Orta noktası ) alakalıdır. Bu Ev Oğlak burcunun evidir. 10. Evde bulunan gezegenler ve bu Evin Aldığı açılar, kişinin yaşamındaki hedefleri belirleyecektir. Güneşi 10.Evde bulunan birisi genellikle kendisini kanıtlama ve önemli görme eğilimi içinde olur. Böyle bir insan genellikle kendi kendisinin patronu olmak isteği içindedir. Ay'ı bu evde olan birisi ise güdümsel olarak, bilinç dışı kendisini hep birşeyleri başarma isteği içinde olucaktır.

Mars'ı 10.Evde olan biri ya da marsı Mc'ye açı yapan biri işinde hırslı ve daima yükselmek isteği içinde olur. Daima hayatta birşeyleri başarmak ve elde etme isteği doğrultusunda yaşamak isteği içinde olucaktır.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-13-2007 12:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
hangi ev? neyi temsil eder?
Birinci ev içinde sosyal bir kişilik veya kişisel bir stil –insanların bizim burada olduğumuzu görmeleri için- oluşturduğumuz davranış alanını temsil eder.
İkinci ev içinde kendimizi kendimize ispat ettiğimiz ve kimliğimizi uygun zihinsel veya fiziksel kaynaklarla desteklediğimiz davranış alanını temsil eder.
Üçüncü ev içinde konuştuğumuz, dinlediğimiz ve soruşturduğumuz davranış alanını temsil eder.
Dördüncü ev içinde köklerimizi arayabileceğimiz bir sığınak yaratarak içe döndüğümüz davranış alanını temsil eder.
Beşinci ev içinde oyun veya yaratıcılık kanalıyla kendimizi yenilediğimiz davranış alanını temsil eder.
Altıncı ev içinde sorumluluk üstelendiğimiz ve yeteneklerimizi gösterdiğimiz davranış alanını temsil eder.
Yedinci ev içinde destekleyici ortaklıklar kurduğumuz davranış alanını temsil eder.
Sekizinci ev içinde cinsellik, ölüm ve yaşamın gizemi gibi konularda en temel insancıl dürtülerimizle uğraştığımız davranış alanını temsil eder.
Dokuzuncu ev aşina olmadığımız egzotikle karşılaştığımız ve temel değerlerimizi tanımladığımız davranış alanını temsil eder.
Onuncu ev içinde toplumsal veya profesyonel roller kanalıyla toplum içimdeki yerimizi doldurduğumuz davranış alanını temsil eder.
Onbirinci ev içinde uzun vadeli hedefler tanımladığımız ve bu hedefleri destekleyecek yandaşlar bulduğumuz davranış alanını temsil eder.
Onikinci ev içinde geçmişi açığa çıkardığımız ve kendimize yaşamın yeni bölümlerine veya mistizme doğru ilerleme olanağı tanıdığımız davranış alanlarını temsil eder.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
06-15-2007 08:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: hangi ev? neyi temsil eder?
ASTROLOJİDE EVLER

Astrolojik haritanızın bileşenlerini gerçek dünyaya indirgemenin yolu Zodyak’ın on iki evine bakmaktır. Zodyak’ın her bölümü hayatınızın başka bir alanına etki eder. Gezegenlerin ve Burçların değişik evlerdeki konumlarını inceleyerek astrolojik olarak kim olduğunuzu, potansiyelinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi, sözün kısası hayatınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Teknik olarak evleri doğum haritasına yerleştirmek için daire on iki dilime bölünür. İlk dilim, saatin 9’unun olduğu noktadan başlar ve diğerleri saatin ters yönünde yerleştirilir.

Zodyak’ın ilk burcu Koç birinci evin, ikinci burç olan Boğa ikinci evin ..... doğal yöneticisidirler. On iki burcun herhangi biri doğum saatine ve yerine bağlı olarak bir eve düşebilir ve o eve karakteristiğini verir. Evler de o evi yöneten burçların ve o evde yer alan gezegenin tabiatından etkilenirler.

Birinci eve “Yükselen Burç” veya “Ufuk” adı verilir. Kişinin dış dünyaya verdiği izlenim büyük ölçüde bu burç ve birinci evdeki gezegen ile tanımlanır. Örneğin; Yükselen Burç Başak ise birinci eve karakteristiğini bu burç verecektir.

Yedinci ev birinci eve karşıt konumdadır ve “Batan Burç” olarak adlandırılır. Bu ev insanlarla nasıl ilişki kurduğumuzu belirler. Öğle saatinde Güneşin en tepede olduğu duruma rastlayan dilim onuncu evdir ve “Başucu” olarak adlandırılır. Onuncu ev kişinin sosyal durumunu ve sosyal kimliğini tanımlar. Başucunun aksi yönde saatin 6 sı konumundaki dördüncü ev, kişinin iç dünyasını, çocukluğunu, evini ve ailesini temsil eder. Bu dört nokta doğum haritasının köşeleridir.

Doğum saati tam olarak biliniyorsa, doğum anında gezegenlerin ilgili evlere yerleştirilmesine ve böylece haritanın anlamlı bir şekilde tercüme edilmesine imkan verir.

BİRİNCİ EV- “BEN” EVİ

Birinci evin başlangıç noktası Yükselen Burcun evidir ve doğum anında doğu ufkunda bulunan burca düşer. Güneşin doğuşu ve yeni başlangıçlar gibi kişilik de birinci evin tabiatını alır. Kim olduğumuz, nasıl bir insan olacağımız, en iyi BEN’i nasıl tanımlayacağımız, potansiyelimiz, hayata yaklaşımımız, irademiz, fiziksel bedenimiz (özellikle baş ve yüz) ve enerji seviyemiz, ilk çevremiz ve çocukluğumuz, hayat görüşümüz paket olarak bu ev ile tanımlanır. Özetle birinci ev, içten ve dıştan olduğumuz ve olacağımız kişiye hitabeder.
Birinci ev Koç burcu ve Mars gezegeni tarafından yönetilir.

İKİNCİ EV- “SERVET” EVİ

Sahip olduklarımız yalnızca elle dokunulabilir, gerçek servetle sınırlı değildir. Duygularımız, iç dünyamız, yeteneklerimiz, ihtiyaç ve isteklerimiz de bu ev tarafından yönetilir. Maddi ve manevi varlığımız, sahip olduğumuz ve değer verdiğimiz şeyler, istediğimiz şeyler, kazanma ve gelir elde etme kapasitemiz, ticari yeteneğimiz, yatırımlarımız, taşınabilir mallar, borçlarımız ve tasarruflarımız, parayı nasıl gördüğümüz ve toplumsal sorumluluklarımız ikinci evin alanına girer.
İkinci ev Boğa burcu ve Venüs gezegeni tarafından yönetilir.

ÜÇÜNCÜ EV- “İLETİŞİM” EVİ

En fazla iletişim kişinin kendisi ve kardeş, akraba, komşu gibi yakınları arasında olmaktadır. İletişim yazılı ve sözlü olabilir ve bilinçli olarak yapılır. Bu evin simgesi zekadır. Sahip olduğumuz değerleri çevremizle paylaşmamızla ilgilidir. Bilinçli hünerlerimiz, potansiyelimizi en üst noktaya çıkarmak, ilk eğitim, kısa yolculuklar, çevre, çevreye verdiğimiz tepkiler, düşüncelerimizi ortya koyuş şeklimiz,üçüncü evin alanına girer. Üçüncü ev kısaca şöyle özetlenebilir: Düşünmek- İşlem -Paylaşmak
Üçüncü ev İkizler burcu ve Merkür gezegeni tarafından yönetilir.

DÖRDÜNCÜ EV- “AİLE VE YUVA”

EVİEvmizin fiziksel yapısı (bina) da manevi anlamdaki yuva da bu tanıma girer. Evimizi düşündüğümüzde köklerimizin bulunduğu ve dış dünyadan kaçmak istediğimizde hem fiziksel hem ruhsal olarak rahat, huzur ve barış içinde olduğumuz yeri düşünürüz. Yuva kurarak ailemize toplanma yeri, kendimiz ve sevdiklerimiz için kutsal bir mekan sağlarız. Temelimizi kurar ve kendimizi burada yetiştirir, oraya döneriz. Bu nedenle dördüncü ev yaşlılık günlerini, sonları ve nihai istirahatgahımızı da belirler. Kültürel ve sosyal standartlarımız, aile koşulları, yeme-içme ve uyku alışkanlıklarımız, geçmişimiz, vatanımız, miras, anne, gayrımenkuller dördüncü evin alanına girer.
Dördüncü ev Yengeç burcu ve Ay gezegeni tarafından yönetilir.

BEŞİNCİ EV-“ EĞLENCE” EVİ

Genellikle eğlence, yaratıcı eylemlerin sonucudur. Yaratmanın basit bir yolu kendinden bir şeyler katarak yeni şeyler yapmaktır. Bu nedenle de beşinci ev çocuklar başta olmak üzere, sanat ve kültürle ilgilidir. Yaratmak kişiye hem zevk verir hem de tatmin eder. Bunu seviyor muyum? Bu beni iyi hissettiriyor mu? Bu bana zevk veriyor mu? Bu soruların cevabını beşinci ev vermektedir. Romantik ilişkiler, duygusal zevkler ve tatminler, sosyal yaşam, risk alma kapasitesi, kumar ve şans oyunları, hobiler, eğlence, müzik, dans, tiyatro, bilim, sanat, edebiyat beşinci evin alanına girer.
Beşinci ev Aslan burcu ve Güneş tarafından yönetilir.

ALTINCI EV- “ SAĞLIK” EVİ

İyi bir sağlık, aksiliklerle başa çıkma yeteneği verir ve altıncı evi tanımlar. İnsan olarak bazı kestirme yollara saparız ama sonuçları ile ne yapacağız? Sıkıntıya düştüğümüzde nasıl tepki vereceğiz? Kriz dönemleri, hastalıklar, şansımızın tersine döndüğü zamanlar dünyadaki yolculuğumuzun birer parçasıdır. Korkularımız bizi durdurabilir ama onlarla yüzleşirsek hizmet etme ve çalışma şeklimiz hakkında çok değerli dersler edinebiliriz. İşveren ve çalışanlar, iş ilişkileri, eğitim, sağlık, beslenme, egzersiz, hijyen, görevlerimiz, sorumluluklarımız, kişisel gelişim, gündelik işler ve gündelik kararlar, zaman planlaması altıncı evin alanına girer.

Altıncı ev Başak burcu ve Merkür gezegeni tarafından yönetilir.

YEDİNCİ EV- “ORTAKLIKLAR” EVİ

Bu evde kendimizle başkalarını yer değiştiririz. Birlikte çalışarak, birlikte hareket ederek amacımıza ulaşmaya çalışırız. Amaç, yedinci ev için önemlidir. Başkası ile birleşerek değerimizi de arttırabiliriz. Ortaklıklar halinde çalışır, oynar, sever ve yaratarak bir bütün oluruz. Yedinci ev, evlilik, iş ilişkileri, sözleşmeler, yasal konular, pazarlıklar, ve anlaşmalar gibi her ortaklık şeklini içerir. Aynı zamanda başkalarına davranış şeklimiz, işbirliğimizin kalitesi, evlilik, boşanma, duruşmalar, açık düşmanlar, savaşlar da bu evin alanına girer.

Yedinci ev Terazi burcu ve Venüs gezegeni tarafından yönetilir.

SEKİZİNCİ EV- “CİNSELLİK” EVİ

Bu ev ilişkilerle kesişme noktalarımızı ve bu kesişmelerin toplumsal tabiatını inceler. İlişkilerimizden en fazla nasıl yararlanabileceğimizi belirler. Aynı zamanda yeni başlangıçlar, ruhun yeniden doğuşu, seks, ölüm, yeni bir ilişkiye yol açan kopan ilişkiler, kariyer değişiklikleri, yeni saç stili gibi her türlü yenilik bu evin kapsamındadır. Paylaşılan kaynaklar, miras, vergiler, nafaka, sigorta, başkalarından destek (finansman, fiziksel veya manevi-duygusal), ritüeller, metamorfoz, sırlar, sekizinci evin alanına girer.

Sekizinci ev Akrep burcu ve Mars, Pluto gezegenleri tarafından yönetilir.

DOKUZUNCU EV- “FELSEFE” EVİ

Dünyayı keşfederek odak noktasını anlamak için çevremizde ne bilgi varsa almaya, gördüklerimizi ve hissettiklerimizi değerlendirerek gerçeğe ulaşmaya çalışırız. Daha fazla eğitim alarak, teorileri birleştirerek dünyayı keşfetmek üzere seyahate çıkarız. Yol boyunca zihnimiz berraklaşır, gördüklerimizi daha iyi anlar görmediklerimizi de dini kurallarla açıklarız. Anlayış, kabullenme, alçakgönüllülük, tutkular, felsefe, din, iç aydınlanma, uzun seyahatler, yayıncılık, çok uluslu işler (İthalat-ihracat gibi), torunlar, dünürler vb uzak akrabalar bu evin alanına girer.

Dokuzuncu ev Yay burcu ve Jüpiter gezegeni tarafından yönetilir.

ONUNCU EV- “SOSYAL KONUM” EVİ

İçinde bulunduğumuz toplumla, toplum içindeki konumumuz ve sosyal (iş/kariyer) gruplarla ilgilidir. Aldığımız terfiler, şöhretimiz, kariyerimiz, saygınlığımız, iş çevremizle uyumumuz, kendimizi nasıl gördüğümüz, başkalarının bizi nasıl gördüğü, motivasyonumuz, hırslarımız, resmi daireler, politika, sosyal statümüz, mali ödüller ve bunları nasıl idare ettiğimiz, sosyal etkinliklerimiz ve başarılarımız bu evin alanına girer.
Onuncu ev Oğlak bucu ve Satürn gezegeni tarafından yönetilir.

ON BİRİNCİ EV- “ARKADAŞLIK” EVİ

Arkadaşlarımızın sayısı ile gücümüz de artar. Klüpler, ağ (Network) organizasyonları profesyonel kuruluşlar, şirketler, bu ev tarafından yönetilir. Fırsatlar ve ihtimaller, sevgi, hayatımıza anlam katan gruplar, kader, ümitler, hayallerimiz ve hedeflerimiz, vizyonumuz, arkadaşlarımız ve dostluklarımızı nasıl seçtiğimiz, başkalarına yardım, politik partiler, üvey çocuklar ve evlatlıklar on birinci evin alanına girer.

On birinci ev Kova burcu ve Satürn, Uranüs gezegenleri tarafından yönetilir.

ON İKİNCİ EV- “BİLİNÇALTI” EVİ

Bilinçaltından gelen otomatik tepkilerimiz hem başarıya hem de başarısızlığa neden olabilir. Bu ev yaptıklarımız ve kararlarımızla bir hesaplaşmayı da simgeler. Toplumun gözünden sakladığımız zayıflıklarımız veya kuvvetli yanlarımız hep bilinçaltında gizlidir. Bu gölge oyunu yavaş ve uzun olup korku ve acıları saklar. Burada üzüntü ve sıkıntılarımızla, kaderimizle karşı karşıya geliriz. Hayatımızla ne yazdığımız bu evin anahtar sorusudur. Derslerimizi öğrenerek ileriye doğru giderken ihtiyacımız olan donanımı elde ederiz. Gizli düşmanlarımız, alışkanlıklarımız, yalnızlık, eski deneyimlere dayanan sınırlamalar, geçmişe sığınma, kendini kandırma, mahkemeler, hastaneler, enstitüler, tımarhaneler, gizli kapaklı işler bu evin alanına girer.

On ikinci ev Balık burcu ve Jüpiter, Neptün gezegenleri tarafından yönetilir

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-24-2007 02:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luci Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Evlerden Geleceğinizle İlgili Neler Öğrenebilirsiniz ?

Evlerden Geleceğinizle İlgili Neler Öğrenebilirsiniz ?


Birinci evle ilgili sorular
• Soranın yaşamı ve sağlığı, hayatının en iyi dönemi hangisi?
• Aniden gerçekleşen bir olay hayırlı mı yoksa hayırsız mı?
• Soru soran kişiyi, fiziksel olarak teşhis etmek.
• Kaybolmuş bir kişinin sağ olup olmadığı hakkında sorular.
• Ulaşım araçlarıyla ilgili sorular.

İkinci evle ilgili sorular
• Servetin nasıl kazanılacağı.
• Borç, kazanç, kar, maaş ya da ücretle ilgili sorular.
• Kazancın ne zaman elde edileceğiyle ilgili sorular.

Üçüncü evle ilgili sorular
• Soru soranın kardeşleri ve onlarla geçimi hakkında sorular.
• Kayıp olan kardeş hakkında sorular.
• Alınan bilgiler, tavsiyeler, haberler ve söylentiler doğru mu?
• Kısa seyahatler hakkında sorular

Dördüncü evle ilgili sorular
• Kayıp veya saklanmış bir şeyin bulunması.
• Ev veya arazı alım satımları hakkında sorular; alınacak yerin niteliği.
• Alınacak yerin pahalı mı, ucuz mu olduğu.
• Babanın mal varlığından istifade edilip edilmeyeceği.
• Taşınmanın iyi olup olmayacağı, taşınılacak yerin niteliği hakkında sorular.
• Kiracılar hakkında sorular.

Beşinci evle ilgili sorular
• Çocuk sahibi olma, hamilelik, hamileliğin zamanlaması hakkında sorular.
• Çocukların cinsiyeti hakkında sorular.
• Aşk hakkında sorular.
• Aracılar hakkında sorular (haberciler, emlakçiler, brokerler, bürokratlar).
• Satılan evin parası hakkında sorular.
• Borsa ile ilgili sorular

Altıncı evle ilgili sorular
• Hastalık ve zayıflıklarla ilgili sorular.
• Uygulanan tedavi ve doktor hakkında sorular.
• Doktorlar için faydalı astrolojik aforizmalar.
• Evcil ve küçük hayvanlarla ilgili sorular.
• Hizmetliler, çalışanlarla ilgili sorular.
• Meslek ve çalışma koşullarıyla ilgili sorular.
• İşi bırakma ve işe başlama ile ilgili sorular

Yedinci evle ilgili sorular
• Evlilik ve boşanma.
• Evliliğin zamanlaması hakkında sorular.
• Evliliğin önündeki engeller veya desteklerle ilgili sorular.
• Kaç evlilik? Nasıl bir eş? Erkek mi yoksa kadın mı daha güçlü olacak?
• Çift, evlendikten sonra anlaşabilecek mi? Mutluluk veya mutsuzluğun nedeni.
• Davalar, müsabakalar, ortaklıklar, anlaşmalar, alım satımla ilgili sorular.

Sekizinci evle ilgili sorular
• Ölüm, ölümün şekli vs.
• Eşin çeyizi, eşin mal varlığı, vs.
• Haber alınamayan kişi hayatta mı, geri dönecek mi, ne zaman dönecek?
• Vergiler, borçlar, ödemeler, krediler, sigortalar hakkında sorular.
• Miras hakkında sorular.
• Tehlike içeren durumlarla ilgili sorular.

Dokuzuncu evle ilgili sorular • Seyahatlerle ilgili sorular.
• Eğitimle ilgili sorular.
• Dinsel konularla, din adamlarıyla ilgili sorular.
• Hukuki konularla ilgili sorular.
• Rüyalarla ilgili sorular.
• Hangi alandaki bilgilerden fayda görüleceğiyle, yayıncılıkla ilgili sorular.

Onuncu evle ilgili sorular
• İdari konular, idareciler veya üstlerle ilgili sorular.
• Devlet veya yönetime açılan davalarla ilgili sorular.
• Meslek veya ticaretle ilgili sorular.
• İş anlaşmalarıyla ilgili sorular.
• İş değişiklikleriyle ilgili sorular.

On birinci evle ilgili sorular • Arkadaşlarla ilgili sorular.
• Umutlar ve dileklerle ilgili sorular.
• Organizasyonlarla, yönetimdekilerle, idari kurumlarla ilgili sorular.
• Konferans ve seminerlerle ilgili sorular

On ikinci evle ilgili sorular
• Gizli düşmanlarla ve düşmanlıklarla ilgili sorular.
• Hapishaneler, kapalı yerler, mahsur veya hapis kalan kişilerle ilgili sorular.

[Resim: astrosohbetlm7.gif]
10-31-2007 04:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
Cvp: Evlerden Geleceğinizle İlgili Neler Öğrenebilirsiniz ?
bende lucinin bu paylaşımına bir iki ilave yapayım nacizane ;

1.ev ; kişi kendini nasıl ifade ediyor ? kişinin fiziksel yapısı , yüz güzelliği , bakışlar vb. nasıl ?

2.ev ; kişinin dünyevi zevkleri nelerdir , nasıldır ?

3.ev ; kişinin yazma yeteneği varmıdır ? sözel becerisi nasıldır ? pratik zekasını nasıl kullanır ?

4.ev ; kişi nasıl sahiplenir , nasıl bir aile anlayışına sahiptir ?

5.ev ; kişinin flört anlayışı nasıl ? eğlence anlayışı nasıl ?

6.ev ; kişinin çalışma anlayışı nasıldır ? sağlık yapısı nasıldır ?

7.ev ; kişiyi çeken insanların yapıları nasıldır ?

8.ev ; kişinin korkuları nelerdir ? ölüme bakış açısı nasıldır ? cinselliğe bakışaçısı nasıldır ?

9.ev ; kişinin eğitimi nasıldır ? kişi nasıl keşfeder ? inanç sistemleriyle ilgili neler düşünür ?

10.ev ; kişi toplum tarafından nasıl tanınır ? mesleki eğilimleri nelerdir ?

11.ev ; kişi kendini nasıl özgür hisseder ? kişinin , kendini aşan sosyal ve evrensel düşünce ve idealleri nelerdir ?

12.ev ; kişinin bilinçaltı yapısı nasıldır ? sevgiye bakış açısı , maneviyatı , merahmeti ne düzeydedir ? gerçeklerle ne kadar yüzleşebilir ?

sorularını sorabiliriz ve evlere bakarak bu soruların cevaplarını arayabiliriz..

11-03-2007 12:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #6
Cvp: Evler ve Anlamları
Evler
1. Ev

Burcu : Koç
Yönetici planet : Mars
Yükselen planet : Güneş
Birinci evin başlangıç noktası Yükselen burçtur (Ascendant). Bu ev şahsın dış dünyaya karşı gösterdiği yüzünü anlatır. Birinci evin üzerine düşen burç şahsın kişiliğini belirlemekte önemlidir. Ayrıca birinci evde bulunan bir planet artı yükselen burç artı öz burç kişilerin fizik yapısını da belirler. Her bir planetin yükselen burca aldığı açılarda çok önemlidirler. Birinci evde bulunan planet horoskopun en can alıcı noktasıdır. Birinci ev içerik olarak kişiliği, hayatta yapabileceklerimizi, kendimizi nasıl anlayabileceğimizi anlatır. Sağlık açısından bu ev başı yönetir. Kas sistemi ve orta yaşı da temsil eder. Vücut ısısı, seksüel fonksiyonların denetimi de bu eve aittir. Yine, ateşli hastalıklar da evin konusu kapsamındadır.

2. Ev

Burcu : Boğa
Yönetici planet : Venüs
Yükselen planet : Ay
Astrolojide ikinci ev materyal konuları içerir. Bu evde Venüs ve Ay kuvvetlidir. Kişinin nasıl para kazanacağını belirtir. Takip etmesi gereken yolu gösterir. Yıldız haritasında parasal konularda en çok söz sahibi olan ikinci evdir. Servet, para kazanma, lüks, konfor hep bu evin konularıdır. Sağlık açısından bu ev hormonsal sistemi, boyun ve boğaz bölgelerini idare eder. Yumurtalıkları da simgeler.

3. Ev
Burcu : İkizler
Yönetici planet : Merkür
Yükselen planet : Yok
Bu ev haberleşmeleri, kısa yolculukları ve yakın akrabaları, kardeşlen anlatır. Gelecekteki pratik düşünceler hakkında bilgi verir. İletişim araçları, akrabalar ve yakın çevre hep bu evin konularıdır. Taşınmaları, lisan kabiliyetini de anlatır. Kısa süreli planlar, kişinin yakın çevresi ile olan ilişkileri hep bu evden anlaşılır. Sağlık açısından bu ev sinir sistemini yönetir.konuşma ve duyu organları da bu evin denetimi altındadır. Omuzlar, kollar ve akciğerler evin sağlık konularındandır.

4. Ev
Burcu : Yengeç
Yönetici planet : Ay
Yükselen planet : Jüpiter ve Neptün
Dördüncü ev aileyi ve yuvayı dile getirir. Ayrıca kişinin iç dünyasını anlatır. Çamaşırlar, ev aletleri ve her çeşit gıda maddeleri gibi evin tüm ihtiyaçlarını da belirtir. Dördüncü ev şahsın düşünce sistemini ve hislerini açığa çıkardığı yerdir. Bu evde bilinçaltı düşünce ve davranışlarda ortaya çıkar. Başta anne ara k üzere tüm aile bireyleriyle olan ilişkiler hep bu evin içerdiği konulardır. Mide, göğüs ve kan bu evin yönettiği sağlık konularıdır. Ev ayrıca lenf bezleri, beyinciği,rahmi de yönetir.

5. Ev
Burcu : Aslan
Yönetici planet : Güneş
Yükselen planet : Pluto
Beşinci ev horoskopta yaratıcılığı anlatır. Talih oyunları, spekülasyonlar, eğlenceler, kumar hep bu evin konularıdır. Toplumsal yaşam beşinci evin yorumlandırılması bakımından önemlidir Bu ev ayrıca çocukları da gösterir. Aşk ve bazı duygusal ilişkilerinde ortaya konulup yönlendirilmesinde söz sahibidir. Genellikle kadın horoskoplarında beşinci evdeki planet veya planetler doğacak çocukları ve adetlerini gösterir. Bu ev yargı organları, sanatsal çalışmalarla da ilgilidir. Sağlık açısından bu ev kalbi ve kan dolaşımını yönetir. Vücudumuzdaki arterlerin de yöneticisidir.bel kemiği ve sırt bölgesi de bu eve bağlıdır.

6. Ev
Burcu : Başak
Yönetici planet : Merkür
Yükselen planet : Yok
Horoskopta altıncı ev kişinin iş hayatı ve sağlığını anlatan evdir. Altıncı ev ve bu evdeki planetlerin oluşturduğu bakış açıları kişinin iş ve hizmet konusunda neler yapabileceğini anlatırlar. Kişinin hangi işlerde kabiliyetli olduğu buradan anlaşılır. Yine bu evdeki planetler ve birbirleriyle oluşturdukları açılar şahsın sağlığı hakkında gereken bilgileri verir. Çeşitli diyetler, yiyecekler ve bazı ilaçlar hep bu evle bağıntılıdır. Altıncı ev öğrenim açısından da önemlidir. Özellikle karın bölgesi, bağırsaklar bu ev tarafından yönetilir. Kalın bağırsak, ince bağırsak, apandisit ve vücudun bel kısmı da evin denetimi altındadır.

7. Ev
Burcu : Terazi
Yönetici planet : Venüs
Yükselen planet : Satürn
Evliliği ve iş ortaklıklarını anlatan önemli bir evdir. Horoskop sahibinin evliliği, partnerleri bu evde belirlenir. Beşinci ev aynı zamanda iş ortaklıklarını, Kişinin devletle olan ilişkilerini de anlatır. Güneş, Ay ve Venüs'ün bu evde bulunması hayırlıdır. Çeşitli planetlerin kendi mizaçlarıyla bu evin içerdiği konuların kombinasyonu kişinin bahsettiğimiz ilişkilerindeki başarısını gösterir, örneğin yedinci evde bulunan ve kısıtlayıcı özelliğe sahip olan bir Satürn kişinin geç evlenmesine sebep olabilir. Çiftlerin horoskopları mukayese edilirken birinin birinci eviyle ikincisinin yedinci evi karşılaştırılır. Buna astrolojide Sinastri denir. Bu yöntem şahsi astrolojide bolca kullanılmaktadır. Sağlık açısından ev pankreası, yumurtalıkları, bazı hormonları ve böbrekleri yönetir. Sırtın alt kısmı ile karaciğer de evin denetimi altındadır.

8. Ev
Burcu : Akrep
Yönetici planet : Mars ve Pluto
Yükselen planet : Uranüs
Bu ev vasiyetnameleri, sigortaları, mirası, eş veya aileden intikal edecek olan para veya mülkleri anlatır. Aynı zamanda Ölüm evidir. Sekizinci evin ayrıca kişinin cinselliğini anlatması bakımından önemi vardır. Bu ev ayrıca kişinin gizli bilimleri olan merakını, ilgisini gösterir. Kişinin ölümü hakkında da bilgi verir. Nasıl 2. ev kişinin nasıl kazanabileceğini gösteriyorsa 8. evde kişinin başkalarından intikal edecek olan servetini göstermesi açısından önemlidir. Bu ev eş ilişkilerini de tamamlar. Sağlık açısından yönettiği organlar başta üreme organları olmak üzere, kalın barsağın alt kısmı, idrar yolları ve mesanedir.

9. Ev
Burcu : Yay
Yönetici planet : Jüpiter ve Neptün
Yükselen planet : Yok
Dokuzuncu ev din, felsefe, hukuk gibi konuları içerir. Yabancı kültürler, yabancı ülkelere yapılan seyahatler, uzun yolculuklar ve öğrenimde hep bu evin konularıdır. Bu ev açıklığı, dürüstlüğü de ifade eder. Bu evde bulunan planetler yine kendi mizaçlarına göre kişinin öğrenim durumu hakkında bilgi verirler. Şahısların hayat felsefeleri, kültürel yaşamları, ahlakları, yüksek felsefelerle olan ilişkileri dokuzuncu evde belirlenir. Bu evin yolu kişileri iş hayatlarında kaosa sürükleyip zedeleyebilir. Sağlık açısından bu ev bacaklardaki bazı damarları yönetir. Siyatik sinirleri, bacağın üst kemikleri, böbrekler ve dalak hep bu evin yönetimindedir.

10. Ev
Burcu : Oğlak
Yönetici planet : Satürn
Yükselen planet : Mars
Bu ev horoskop sahibinin mesleki ve sosyal hayatını anlatır. Tüm maddesel uğraşları, işverenler veya işçilerle ilişkileri, politik veya bilimsel kariyerini dile getirir, toplumsal açıdan ne yapabileceğini gösterir. Hangi pozisyonları elinde bulundurduğunu ve bunları nasıl değerlendirebileceğini anlatır. Bu evin yöneticisi olan Satürn ile yükselen planet olan Mars bu evde çok güçlüdürler. Devlet işlerindeki başarılar, ticari hayattaki prensipler hep bu evde belirlenir. Sağlık açısından bu ev dişlerin, eklem yerlerinin ve dizlerin yöneticisidir. Dizler ve bel kemiği de evin denetimi altındadır.

11. Ev
Burcu : Kova
Yönetici planet : Uranüs
Yükselen planet : Merkür
Tanıdıkları, arkadaşları, çeşitli grupları, toplantıları, idealist istekleri, beraber paylaşılan felsefeleri anlatır. Başkalarıyla olan fikir alış verişleri bu evde belirlenir. Kişinin yenilikçi insancıl fikirleri, özgürlüğü hakkında bu evin incelenmesiyle karara varılır. Bireysellikten çok sosyalliği içeren bir evdir. Hoşgörü, başkalarına sevgi, halk kitleleri hep bu evin konularıdır. Bu evde Merkür çok güçlüdür. Sağlık açısından bu ev ayak bileklerini,dizlerle ayaklar arasındaki bölgeyi ve ayak bileklerini yönetir. Bağırsaklardaki kasılmalar ve gevşemeler, dolaşım bozuklukları hep bu evin denetimi altındadır.

12. Ev
Burcu : Balık
Yönetici planet : Jüpiter ve Neptün
Yükselen planet : Venüs
12. ev horoskopta şahsın, özel ve gizli yaşamını anlatır. Kişinin ruhsal sağlığı bu evde belirlenir. Ev şahısların bilinçaltlarını, buraya itilmiş his ve hatıralarını dile getirir. Ayrıca tutuklanmaları,hastaneleri, gizli düşmanları anlatır. Aldatmalar ve aldatılmalar,yalanlar,aldığı açılara göre gerçekleşen veya gerçekleşmeyen rüyalar hep bu evin konularıdır. Tamamen bireyselliği anlatan bir ev olup, şahsın geçmişini, sezgilerini, sıkıntı ve korkularını belirler. Her ne kadar pek çok astrolog birinci evin üzerinde durursa da deneyimlerime dayanarak on ikinci evi çok iyi analiz etmenizi öneririm. Sağlık açısından bu ev ayakları ve lenf damarlarını yönetir. Kozalaksı bezelerle vücuttaki çiller de evin denetimi altındadır.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-03-2007 04:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Evler
Evler klasik dönemden bugüne kadar, bir diğer oniki sembol halkası olarak, astrolojik sembolizmin burçlar ve gezegenlerle birlikte üç temel bileşeninden biri olagelmiştir. Diğerlerine göre odak noktası farklıdır ve daha somuttur.

Burçlar kişinin fizyolojik ve psikolojik anatomisini temsil eder, gezegenler bu anatominin yöneticileri olarak fonksiyon görürken, evler bu anatominin (enerji modelinin) ifade edildiği dışsal çevreyi ve yolları gösterirler. Deneyimseldirler. Psiko-fizyolojik enerjimizi yaşamın hangi arenasına, ne zaman ve nasıl yansıttığımızı açıklarlar.

Fiziksel olarak evler dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesiyle oluşan günlük hareketine göre düzenlenirler. Önce uzay, ufuk çizgisinin altında ve üstünde kalacak şekilde ikiye bölünür (kuzey ve güney yarımküreler). Ufuk çizgisinin doğu ufkunu kestiği nokta Yükselen'i ve 1.evin başlangıcını, batı ufkunu kestiği nokta ise Alçalan'ı ve 7.evin başlangıcını belirler.

Ufuk çizgisi, yani Yükselen-Alçalan ekseni başka bir eksen tarafından dikey olarak kesilir. Bu dikey eksen (meridyen) uzayı doğu ve batı yarımküreler olmak üzere ikiye böler. Bu ikinci eksen Başucu-Ayakucu eksenidir. Tepe Noktası (M.C./ gününortası), ufkun üzerinde herhangi bir gezegenin çıkabileceği en yüksek noktadır. Bunun karşıt konumunda ise, Ayakucu (I.C/ geceyarısı) noktası bulunur. Böylece bu iki eksen uzayı dört çeyrek küreye bölmüş olur. Bu çeyrek kürelerin her biri daha sonra üçe bölünür. Böylece meydana gelen 12 dilimin her birine ev adı verilir.

Bu, evlerin nasıl oluşturulduğunu açıklamanın en basit yoludur. Gerçekte uzayı bölmek için bugüne kadar birçok farklı görüş ve yaklaşım benimsenmiş, bunun sonucunda farklı ev sistemleri ortaya çıkmıştır. Ev sistemleri daha ilerideki bir derlememizin konusu olabilecek denli kapsamlıdır.

Oniki ev niteliklerine göre çeşitli gruplar içinde yer alırlar. En yaygın olarak kullanılan gruplar: ilişkili oldukları burçların elementlerine (ateş, su, hava, toprak), haritada bulundukları yarım-küresel veya çeyrek-küresel konumlarına (kuzey, güney, doğu, batı), ya da haritanın köşe noktalarını esas alan bir kritere (köşesel, halef, son) göre oluşturulmuş gruplardır.

İlişkili oldukları elementlere göre, yaşam üçlüsü (ateş), zenginlik-bolluk üçlüsü (toprak), entellektüel-sosyal üçlü (hava) ve ruhun üçlüsü (su) gruplarından birine dahil olurlar.

Evlerin haritaki coğrafi konumlarından, yani yarım-küresel ve çeyrek-küresel konumlarından kaynaklanan nitelikleri için, Doris Hebel'in, makaleler bölümümüzde yer alan Yarımküre Vurgusu adlı makalesini okuyabilirsiniz.

Son olarak, evlerle ilgili en önemli gruplandırma olan köşesel, halef ve son ev kavramlarını kısaca açıklayalım:

Köşesel evler köşe noktalarından birinde başlarlar. Köşe noktaları haritanın dört kardinal noktasıdır: Yükselen, Alçalan, Tepe Noktası ve Ayakucu. Bu evlerde bulunan gezegenler, bu konumların gücünden yararlanırlar. 1., 4., 7. ve 10. evler köşesel evlerdir. Bunlar öncü burçlarla (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) ilişkilidirler. Kendi kendini harekete geçirebilen bir nitelik taşırlar. Kişinin yaşam yapısındaki etkileri hemen görülür. Anahtar sözcüğü 'hareket'tir. Halef evler, köşesel evlerin bittikleri noktalarda başlarlar. Bu evlerde yer alan gezegenler ne güçlendirilmiş ne de zayıflatılmıştır. Bunlar 2., 5., 8. ve 11. evlerdir. Sabit burçlarla (Boğa, Aslan, Akrep ve Kova) ilişkilidirler. Bireysel arzularla, kontrol etmek ve yönetmek istediğimiz konularla bağlantılıdırlar. Anahtar sözcüğü 'güvenlik'tir. Son evler, haritanın düşünce ve gözlem unsurunun, alışverişin, başlangıca hazırlık niteliğindeki değişimin ve dağılımın gerçekleştiği bölümleridir. 3., 6., 9. ve 12. evlerdir. Değişken burçlarla (İkizler, Başak, Yay ve Balık) ilişkilidirler. Bu evlerdeki gezegenlerin etkileri zayıflatılmıştır. Bu durum, doğal yöneticiler haricindeki gezegenler için geçerlidir. Anahtar sözcüğü 'öğrenme'dir. Bu dörtlü grup, kendi içinde hayatın potansiyel olarak birbiriyle çatışacak olan dört farklı alanını temsil eder. Çünkü açısal olarak birbirlerine karşıt ya da kare konumdadır


Derleyen: Serap Rumelili Öcalan
Kaynaklar:

Forrest, Steven. İçinizdeki Gökyüzü. İlhan, İstanbul 1997.

İlhan, Barış. Astroloji Dersleri. İlhan, İstanbul 2004.

Sasportas, Howard. The Twelve Houses. Thorsons, London 1998.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-20-2007 05:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
RE: Evler ve Anlamları
Evler, burçların ve gezegenlerin bulunduğu burçların enerjilerine ait deneyim alanlarını temsil etmektedirler. Sadece dış deneyimleri ve en geleneksel astroloji ile tanımlanmış çevresel koşulları sembolize etmenin yanında evler ayrıca içsel durumu ve kişinin subjektif deneyim ve davranışlarını da açığa çıkarmaktadır. Doğum haritasında gezegenlerin yerlerini not ederek bir astrolog kişinin yaşamındaki hangi seviyede ve alanlarda deneyim yaşanacağını söyleyebilir. İlerleyen sayfalarda belirtilmiş olan anahtar kelime sistemi evlerin psikolojik ve içsel önemlerinin temel anlamı ile yorumlanması ve anlaşılması için verilmiştir. “Evler” olarak bilinin deneyim alanlarının temel anlamlarının algılanması teşebbüsüdür. Eğer temel anlamlar anlaşılır ise evler ile geleneksel olarak sembolize edilen faaliyetler ve deneyimlere uygulanabilecek ve bunlar aydınlatılacaktır.

Doğum haritasındaki gezegenlerin bulunduğu evlerin türlerinin vurgulanması haritanın bir bütün olarak görülmesine yardımcı olacaktır. Evlerin tanımlanmasında kullanılan en genel yollardan biri onları açısal, sahipli ve uyumlu olarak sınıflandırmaktır.

Açısal evler (1, 4, 7, 10) kişinin kendi niteliğimiz ile ilgilidir ve kişinin hayatı üzerinde ani ve derin etkileri vardır. Açısal evler için anahtar kelime HAREKETTİR.

Sahipli evler (2, 5, 8, 11), kişinin istekleri ile ve kontrol etmek ve bütünleştirmek istediğimiz yaşam alanları ile ilişkilidir. Bu türde bir ev için anahtar kelime GÜVENLİKTİR.

Uyumlu evler (3, 6, 9, 12), düşüncelerin ve gözlemlerin girişinin, değişiminin ve dağılımının olduğu alanlardır. Bu evler için anahtar kelime ÖĞRENMEDİR.

Açısaldan sahipliye ve uyumluya kadar evlerin ilerleyişi ve tekrardan açısala dönüşü yine yaşam deneyiminin akışı ile sembolize edilmektedir: hareket ederiz, güvenlik kazanmak için hareketlerimizin sonuçlarını birleştiririz, yaptıklarımızdan ders çıkarırız (öğrenme) ve diğer yapılması gerekenlerin farkına varırız; ve bundan dolayı da tekrar hareket ederiz. Bu nedenden dolayı gezegensel konum ile bu üç türde evden biri üzerinde kişinin kuvvetli bir vurguda bulunması değişmeyen bir enerjiyi ortaya çıkarmaktadır ve kişi hareket, güvenlik veya öğrenme ile ilgili farklı zorluklar deneyimlemektedir.

Evler de ayrıca kendi aralarında ilgili ev ile eşleştirilmiş burçların elementleri doğrultusunda üç guruba ayrılmaktadır. Bu gurupların daha iyi anlaşılması için anahtar kısaltmalar ve rehberler şu şekildedir. (Fizik Üçlüsü, “Sağlık Üçlüsü”, vs. oldukça eski terimlerdir ve burada uygun etiketler olarak kullanılmıştır.)

ATEŞ EVLERİ (“YAŞAM ÜÇLÜSÜ” – 1, 5, 9)
Bu evler kişinin yaşam içerisinde tavırları ve yaşamak ile ilgili deneyimledikleriyle ilgilidir. Dünyaya saçılan enerjiyi ve bunu yapmamızı sağlayan istekleri temsil ederler. Bu evlerin etkisinde olan kişi kendi isteklerini, ideallerini ve gelecek ile ilgili hayallerini yaşar. İnanç ve rahatlık (veya bunların olmaması) ve birinin inisiyatifleri aracılığı ile dünyayı daha geniş bir boyutta görebilme ihtiyacı pek çok kişinin yaşam faaliyetlerinde egemendir. Kişi, dünyadaki hayallerinin üzerine giderek onları gerçekleştirmeye çalışır ve onları gerçek olarak görür. Ateş evlerindeki gezegenler bireylerin YAŞAMIN KENDİNE KARŞI TAVIRLARINI ve kişinin bütün inanç ve rahatlık duygularını etkiler. Ateş evlerinin temel anlamını üstlenen anahtar kelime KİMLİKTİR; kimlik hissimiz, varoluş hissimiz genel anlamda yaşamdaki davranışlarımızı belirler.

TOPRAK EVLERİ (“SAĞLIK ÜÇLÜSÜ” – 2, 6, 10)
Bu evler uygulama dünyasında temel İHTİYAÇLARIMIZI tatmin etmemiz için yaşadıklarımızın seviyesi ile ilgilidir. Bu evlerdeki gezegenler genelde fiziksel dünya ile ilgilidir ve kaynakların yönetimi ile geliştirilebilir. Bu evlerde olan kişi fiziksel dünyada çok enerjiktir, durum ve güvenliğin sağlanması ile yaşamındaki amaçları belirler, gerçekleştirir ve tanımlar. Toprak evlerinde olanlar yaşamlarında uygun yerlerde olmak isterler, en verimli olacakları ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilecekleri bir yer arayışı içindedirler. Bu kişi çalışarak, kendini yararlı hissederek ve amaçlarını gerçekleştirerek kendini iyi hisseder. Dışarıdaki koca dünyadan bir rolü olmasını ve bunu yerine getirmek ister. Toprak evlerindeki gezegenler bireylerin tatil, kariyer ve etkin sonuçlar almaları açısından da kapasitelerini etkiler. Bu evler için anahtar kelime MADDİYATTIR, toprak evleri maddi dünya ile ilgilidir.

HAVA EVLERİ (“İLİŞKİLER ÜÇLÜSÜ” – 3, 7, 11)
Bu evler sadece sosyal iletişim ve diğer türde ilişkiler ile değil, aynı zamanda tüm KAVRAMLAR ile de ilgilenmektedir. Bu evlerden birinde olan kişi akıl ve ilişkilerde yaşar. Kavramlar ve bu kavramların paylaşılması kişinin yaşam faaliyetlerinde en fazla yeri kaplamaktadır. Kişi kendini ancak diğerleri tarafından anlaşıldığında, gerçeği fark ettiğinde ve ifade ettiğinde ve fikirlerin veya teorilerin önemini anladığında iyi hissetmektedir. Hava evlerindeki gezegenler kişilerin ilgi alanlarını, ilişkilerini, sözlü ifade yeteneklerini ve sosyal hayatı etkilemektedir. Hava evleri için anahtar kelimeler SOSYAL ve ENTELEKTÜELDİR.

SU EVLERİ (“RUHSAL ÜÇLÜ” – 4, 8, 12)
Bu evler geçmiş, şu an içgüdüsel olan şarta bağlı tepkiler ve duygularla hareket etme ile ilgilidir. Bu evlerdeki gezegenler bilinçaltında neler olduğunu gösterir ve geçmişin izlerinin sindirilmesi ile bilincin uyandırılmasını ifade etmektedir, aynı zamanda bizi geçmişe bağlayan gereksiz hatıraları ve korkuları da siler. Bu evlerde olan kişiler duygularına ve derin İSTEKLERİNE çok bağlıdır. Duygusallık ve ruhsal ihtiyaçlar kişinin yaşam faaliyetlerinde ve enerji harcamalarında oldukça fazla yer kaplamaktadır. Su evlerindeki gezegenler kişinin duygusallığa yatkınlığını, özel ihtiyaçlarını gidermek için neler yapması gerektiğini ve bağımlılık yaratan isteklerin üstesinden gelebilme duygusunu ve özel hayatında veya iç dünyasında kişinin yaşadıklarını etkilemektedir. Su evleri için anahtar kelimeler DUYGU ve RUHTUR.

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
05-30-2008 03:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
RE: Evler ve Anlamları
Açısal: Eylem
Sahipli: Güvenli
Uyumlu: Öğrenme
Ateş: Kimlik
Toprak: Maddiyat
Hava: Sosyal ve Entelektüel
Su: Ruh ve Duygu

Birinci Ev ve Yükselen Burcunuz
Haritanın ilk evine ait burç, sizin doğduğunuz esnada ufuk üzerinde yükselen burçtur. Bu burç Yükselen Burç olarak da bilinmektedir. Birinci ev nasıl göründüğümüz veya karşılaştığımız durumlar, görünüşümüz ve kişiliğimiz ile ilgilidir. Bu içimizde ortaya çıkan temel bir durumdur ve diğerlerine karşı bizim işaretimiz veya faaliyetimizdir. Kişisel olarak bizi farklı yapmaktadır. Bu ev kişiliğimizi ve dışarıdan ilgimizi çeken her şey yönetmektedir.

İkinci Ev
İkinci ev, birinci ev aracılığı ile ortaya koyduğumuz kişisel ve değişmeyen niteliklerimiz, güdülerimiz ve tepkilerimiz ile ilgilidir. Bu nesneleri nasıl tuttuğumuz veya onlara nasıl “sahip” olduğumuzdur (sahiplenme, maddi mallar, para ve benzeri). İkinci ev her zaman kendimizi nasıl güvende tuttuğumuz, yaşamdan ve etrafımızdakilerden gelenlere tepkilerimiz ile ilgilidir.

Üçüncü Ev
Üçüncü ev keşifler, incelemeler, her türde istekler ve araştırmalar ile ilgilidir. Ayrıca bağlantıları, iletişimi, kabloları, kısaca vücudumuz, aklımız, sesimiz, yazılarımız, sahip olduğumuz her şey aracılığı ile elde ettiklerimizi de yönetmektedir. İşte burada yaşamımızdaki sınırları ve mevcut zamanda üzerinde çalıştıklarımızı arar ve keşfederiz. Çok akılsal bir evdir, her türlü sorgulama, araştırma ve inceleme ile ilgilidir. Genelde kısa seyahatleri ve kardeşlikleri etkilemektedir.

Dördüncü Ev
Dördüncü ev kök saldığımız, sınırları bulduğumuz ve genelde kendimizi güvende hissettiğimiz yerdir. Üçüncü evde aradıklarımızın sonudur. Burada buluruz veya araştırmalarımıza son veririz, yerleşiriz ve durumun geneline hakim oluruz. Burası bizim evimizdir; çalışabileceğimiz, dinlenebileceğimiz ve tecrübe edinebileceğimiz yerimiz.

Beşinci Ev
Beşinci ev uyanma, hisler (hareket etme) ve ifadeler (vurgulama) ile ilgilidir. Burada her zaman öz güven duygusu hatta sahiplenme onuru büyümektedir, çünkü kendi tecrübelerimizin farkına varırız ve onlara sahip çıkarız. Biliyoruz ki daha önceden tecrübelerimiz oldu ve olmaya da devam ediyor. Her türde ifade ve vurgular bu ev ile bağlantılıdır – çocuklar, hayvanlar, yaratıcı ifade, vs. Yönlendirme ve sahiplenme hissi bu noktada tecrübelerimizde büyük rol oynamaktadır.

Altıncı Ev
Altıncı ev, tecrübelerimizden anladığımız iyi ve sağlıklının saklanması ve korunması ile ilgilidir. İşte burada kepek ile buğdayı birbirinden ayırırız. Kendimize, tecrübelerimize, sağlımıza ve beslenmemize önem vermeye başlarız. Tecrübelerimizi analiz edebiliriz ve neyin saf olup olmadığı ile ilgili düşüncelere sahip oluruz. Altıncı ev, tecrübenin kalbini kurtarman için bir atılımdır.

Yedinci Ev
Yedinci ev, ortaklıkların, ilişkilerin, sosyal hayatın, bizi bizden alıp diğer insanların dikkatini çekmemizi sağlayan her şey, toplum, vs. evidir. Bunun içerisinde ruhsal uyanma ve sadece kendimiz olmadığımızın keşfedilmesi de bulunmaktadır. İşte burada ilk defa kişisel ihtiyaçlarımıza (ve diğerlerinin ihtiyaçlarına) kulak vermeye başlarız. Neler olup bittiğini görebiliriz; bundan dolayı da evlilik, yoga veya birleşme bu evde vurgulanmaktadır.

Sekizinci Ev
Sekizinci ev genelde ölüm evidir ve artık ihtiyacımız olmadığını düşündüğümüz parçalarımızdan kurtulmamız ile ilgilidir. Bundan dolayı da bu ev ayrıca başlangıçlar, daha bütünsel durumlar ve her şeyin kalbine inme ile de ilgilidir. Sekizinci evin duyarlılığı iş bağlantıları için çok iyidir, çünkü gerçeği veya konunun özünü ortaya çıkarır.

Dokuzuncu Ev
Dokuzuncu ev uzun seyahatler ve din (en uzun seyahat) ile ilgilidir. Sekizinci evde meydana gelen saflıklardan arta kalandır – tüm deneyim döngüsünün tohumu veya temeli. İngilizce dilinde Religion (Din) Latin kökenli bir kelimedir, geçmişe bağlılık anlamına gelmektedir ve bundan dolayı da sona eren veya sonu olan her şey ile ilgilidir, örneğin gerçek. Temel fikirler, felsefe ve her şeyin kalbi buraya aittir.

Onuncu Ev
Onuncu ev; pratik vizyon ve geleceği görebilme gücü evidir, burada gerçek olanı net bir şekilde görebiliriz. Ün ve kariyer genelde bu ev ile ilgilidir, çünkü açık şekilde görebildiğimiz alanlar genelde yaşam için seçtiğimiz alanlardır. Özetlemek gerekirse bu ev gerçek bir vizyonumuzun olduğu ve çalıştığımız evdir. Bu evdeki gezegenler iç görüş ve netlik verir.

On Birinci Ev
On birinci ev; çalışmak için vizyonlarımızı ve hayallerimizi ortaya koymamız ile ilgilidir. Bir dağdaydık ve vizyonumuz vardı (Onuncu ev). Burada neler gördüğümüzü asla unutmamak ve hayallerimizi gerçekleştirmek açısından çok çalışmak için yemin ederiz. Bundan dolayı bu evin her zaman özveri ve insancıl hedefler ile ilişkisi vardır ve bunları harekete geçirmeye çalışır. Arkadaşların ve toplumun evidir, çünkü gerçek iç görüşümüz veya vizyonumuz ile güçlendiğimizde hiçbir fark gözetmeden her şeyi paylaşırız.

On İkinci Ev
On ikinci ev; hayallerimizi gerçekleştirmek ve bunları etrafımızdaki dünyada göstermek için yaptığımız her şey ile ilgilidir. Ne yapmak istediğimizi, bizim için gerçekten önemli olanı gerçekleştirmemizi kapsamaktadır. Hapishaneler, kurumlar, ihanetler, yarım kalan işler, vs. ile bağlantılıdır. Taşıdığımız mesaj uğruna bazı muhtemel suiistimalleri göz önüne alma veya olumsuz bir tepki ile karşılaşma gibi seçenekler burada karşımıza çıkar.

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
05-30-2008 03:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
Yalnız burcunu bilmek yetmez!!

Zaman burçlarda derinleşme zamanı! Artık sadece burcunuzu ve yükseleninizi bilmek yetmiyor. Yıldız haritanıza alık alık bakmamanız için size verdiğimiz hizmetten yararlanın, ve hangi ev neyi belirliyor, okuyun faydalanın...


1. EV
Bu evin gerçek sahibi koçtur; başkalarının bizde görebildiği yönlerimizi temsil eder. Karakter özelliklerimizi, dünyaya bakış açımızı, aktivetiyi ve kendimizi ispat tarzımızı belirler. Vücut uzuvlarından baş ve başta bulunan diğer organlar ile beyin ve kaslar bu evin etkisindedir. Dişler üzerinde de etkisi vardır.

2. EV
Boğa burcu ve tabii ki venüsün etkisindeki bu ev, para ve parayı nasıl kazanacağımızı belirler. Kendimize verdiğimiz değer, güven ve güvensizliklerimiz de, yine bu ev tarafından belirlenir. Vücut kısımlarından, ense, boğaz, ses telleri, tat alma duyusu, boyun ve troid bezinin tüm sorumluluğunu da horoskobumuzda bu ev üstlenmiştir.

3. EV
Horoskopta 3. evin sahibi ikizler burcudur. Bu evin yöneticisi Merkür gezegenidir. Yabancı dil öğrenme yeteneğimizi, konuşma, zeka, fikir düzeyi, iletişim, haberleşme konularını da temsil eder. Ayrıca temel öğrenim durumu, okullar, telefon, mektup, medya alanlarını da idare eder. Sosyal yaşantımızı ve beynimizin hangi burç karakteristiğinde çalışacağını gösteren evdir. Yakın çevremiz, kardeşler, arkadaşlarımız hakkında fikir verir. Çevre ile olan iletişimimiz ve arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar, uzun vadeli olmayan planların tümü bu evin etkisi altındadır. Vücudumuzda eller, kollar, köprücük kemiği, omuz, solunum sistemi, akciğerler, dil, işitme duyusu, sinirleri de bu ev yönlendirir.

4. EV
Yengeç burcu yani ayın etkisi altındaki bu ev; aile, toplum, anne - baba konumundaki kişilerin bize olan tutumlarını gösterir. Yaşamın başlangıcı ve yaşamın sonundaki kodlarımız bu evde gizlidir. Duygusal güveni, anneliği, korunma ve sahip olunma ihtiyacımızı belirlemektedir. Ve hayatımızda temel teşkil edecek herşeyi bize anlatmaktadır. 4. ev göğüs, memeler, süt bezleri, mide, dişi organlar ve göğüs kafesini temsil etmektedir.

5. EV
Aşk, şans, çocuklar, kumar, piyango, borsa gibi riskli işler, eğlence ve zevkler; size aslan burcunu anımsattı değil mi? Evet bu ev aslan burcunun yani güneşin yönetimindedir. Kişinin irade gücünü, kararlılığını, zevk aldığı alanları, yaratıcılığını, benliğini öne çıkarma, dikkat çekme çabalarını belirler. Vücudumuzdaki kalp, sırt, kan damarları, yaşam enerjimiz (kundalini), bel kemiği ve omurilik bu evin etkisi altındadır.

6. EV
Fiziksel ve ruhsal sağlık evidir. Bu evin sahibi başak burcu yani merkürdür. Başak deyince kişisel, çevresel tüm hijyenik durumlar ile sindirim sistemi, bağırsakları, batın bölgesinin tümü söz konusudur. Topluma yararlı yapacağımız ya da yapmayacağımız tüm hizmetler, çalışma yöntemleri, kişisel gayretler, memurlar, işçiler, iş ve iş ortamı , çevrecilik, moda, defileler, evcil hayvanlar gibi pek çok konunun belirleyicisi durumundadır.

7. EV
Horoskop da terazi burcu ve venüsün doğal evi. Vücudumuz da pankreas, böbrekler, bel bölgesi adaleleri, kemik ve sinir uçları bu burcun etkisindedir. Sevgi, evlilik, ortaklık ve denge kurma evidir. Evlilik hayatımızı ve iş ortaklıklarımızı bütün ilişkiler ve bu yolla kurulacak denge, seçilecek eş, yakın ve samimi dostluklar, hak, adalet, hukukla ilgili konular, güzel sanatlar, müzik, politika, karşıt görüşler, seçimler üzerinde etkilidir.

8. EV
Bu evin doğal sahibi akrep burcu olduğu için cinsellikle ilgili olan herşey ve ölüm -hatta ölüm biçmimiz- tüm bu ağır konular bu evin yönetimindedir. Kanuni işleri, örgütlenmeyi, var etme ve yok etme şekillerini , radikal olan herşeyi, kalıcı değişiklikleri, bitişleri ve yeni başlangıçları, mistik konuları, gizli işleri, dedektiflik, iz sürme ve öç alma gibi kavramların ortaya çıkışını ve devamını, ortak kazançları, evlilikle ilgili gelebilecek maddi durumları, mirasla ilgili durumları temsil eder. Tabii, ölümle birlikte ve yeniden doğuş, yaşanılan krizler, değişimler, seksüel tecrübeler, cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması, hırslar, yüksek idealler bu evin geniş kapsamına girmekte. Vücut organlarından erkek ve kadın cinsel organları, üreme ile ilgili herşey, kasıklar, mesane ve rektum bu evin etkisindedir.

9.EV
Doğal yıldız haritamızda 9. evin sahibi yay burcudur. Dokuzuncu evin yöneticisi Jüpiter gezegenidir. Maneviyat, yüksek öğrenimiz, felsefe, mistizm, hukuk,bu evin etki alanını içeren konulardır. Uzun yolculuklar, özgürlük, maddi ve manevi şans, eğitmenliki hayata gerçek bakış açımız, hayatın anlamını algılayışımızı belirler. Organlarımızdan kalçalar, mide, dizden yukarı kısım ve kas gücümüzü etkiliyen evdir.

10.EV
Disiplini, meslek seçimizi ayrıca bireysel tüm başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı belirler. iskelet sistemi, eklemler, deri, dizler ve dişler bu burcun etkisindedir. Horoskopda 10. evin sahibi oğlak burcudur ve yöneticisi satürn gezegenidir. Ve tabii bu da disiplin ve kural kısıtlama ile ilgili olan herşeyi bu evin belirlemesi demek. Yönetme, maddeci düşünce, sabır, unutmama, ders verme, öğretme, kalıptan çıkamama, sabitlik, ağırlık, şan, şöhret, kariyer, yükselme, tutkular, maddesel sorumluluk, politik güçler, kişisel çabaya ait tüm uğraşılar, meslek yaşamı gibi kavramlar üzerinde rol oynar.

11. EV
Kova burcunun doğal evi olan 11.ev, çevremizle olan ilişkilerimizi, arkadaşlıklarımızı, hedeflerimizi, yenilikleri belirler. Umudun ve gizli düşmanlıkların, aklın evidir. Uzay ve teknoloji, madde ötesi, bilgisayar dünyası, insanlara yararlı olma, zihinsel özgürlük, arzular, umutlar, beklentiler, dostluklar, önemli sosyal değerler, gruplaşmanın getireceği amaçlar, özdeşleşme gibi konularda etkilidir. Kan dolaşımı, kan basıncı, baldırlar, topuklar, lenf sistemi, adaleler gibi vücut organlarımızın da temsilcisidir.

12.EV
Balık burcunun doğal yeri olan 12.ev, hayallerin ve iç dünyamızın dşnamşklerini belirler. Ruhsal yapımızı, manevi alandaki kapasitesimizi, fiziki gücümüzü aşabilme yeteneğimizi ve de içsel genişleme yeteneğimizi gösterir. Ruh sağlığı, korkular, endişeler, gizlilikler, güvensizlik, meditasyon, rüyalar, mistik aydınlanma, edebiyat ve sanatla ifade, zayıflık, gerçeklerden kaçma, gizli düşmanlar, düşünsel sırlar, maddi ve manevi hapisler, darlık ve kısıtlanmalar üzerinde söz sahibi olan bu ev ayrıca vücudumuzda ayaklarımızı, sinir sistemini, vücut sıvılarını, lenflerde bu ev tarafından yönetilir.

H2

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
08-08-2008 11:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir