Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.9 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oğlak Burcu
Yazar Mesaj
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #1
Oğlak Burcu
OĞLAK BURCU

Zaman olarak kış başlangıcını temsil eden Oğlak burcu insanı ,önünde geçecek sert kış günleri yüzünden tedbirlidir ve tasarrufu düşünmek zorundadır.Çünkü kışın zor şartlarına ayak uydurmalı ve yiyecek içeceklerini o yüzden temkinli kullanmalıdır.Tutumlu olması, oğlak burcu insanının, bu yüzden doğasında vardır.

Oğlak hayvanı nasıl taze ve körpe otlar yiyecekler bulmak için dağların tepelerinde dolaşmaktan hoşlanırsa, oğlak burcu insanı da zirveyi sever, çünkü bu onun doğasında vardır.Oğlak hayvanı o incecik bacaklarıyla zirvede kayalarda zıplayıp atlarken, içgüdüsel olarak düşmemek için yaptığı hesaplar, oğlak insanının doğasına da yansımıştır.Bu yüzden oğlak insanı matematikten çok iyi anlar, ve buna bağlı olarak da matematiğini kullanacağı fen bilimlerini içeren meslekler seçer kendisine.Bu tamamen doğal, oğlak burcuna özgü bir potansiyeldir.
Yönetici gezegeni Satürn, oğlak burcuna gerçekleştirme potansiyeli verir.Kişi burcunun ihtiyacını gerçekleştirir.
En büyük hedefi ve ihtiyacı zirveye çıkmaktır, çünkü bilir ki,en güzel yiyecekler orda.
Bu ihtiyacını karşılayacak diğer alt ihtiyaçlarını da bilmesi gerekir bu yüzden.
Kendisine bir program yapmayı doğal olarak bilir.Bu programı uygulamak için irade ve disipline ihtiyacı vardır, bunları da içgüdüsel olarak bilir ve uygular.
Program yapma yeteneği ona aynı zamanda zamanını iyi kullanma becerisi de vermiştir.
Oğlak burcunda doğan kişinin önünde uzun bir kış olduğundan, doğal olarak sabretmeyi de bilir.Ayrıca mücadeleci ve dayanıklı olmak zorundadır ve bunu öğrenmiştir doğal olarak.Oğlak burcu insanı Satürnün de etkisiyle bu yüzden metin, iradeli, sabırlı, mücadeleci ve dayanıklıdır, diğer burçlara nazaran.

Oğlak burcu insanı zirvede kendisini en iyi hissedeceğini bildiği için oraya çıkarken zaman zaman katı ve sert de olabilir ama aynı zamanda kıvraklığı da vardır.Çünkü oğlak burcu insanı Satürn den dolayı gerçekçidir ve bu yüzden de bir çok bilgiye ve tecrübeye sahiptir.Zaten bunları da en iyi zirvede göstereceğini bildiği için, zirveyi sever.

Zayıflık gösterdiği zaman hasta olabilir,çünkü bilir ki mevsimsel olarak çok riskli bir dönemdedir.O yüzden gerçekçi olmalı ve öğrenmelidir bilmediklerini.Hasta olduğunda daha çok dizlerinden, dişlerinden ve kemiklerinden sinyaller gelir.Çünkü Oğlak hayvanı; zirveye tırmanabilmesi için iyi atlayabilmesi ,dizlerinin iyi görev yapması ve oradaki sağlam otları koparıp, beslenebilmesi için de dişlerinin sağlıklı ve sağlam olması gerektiğini bilir.Bu yüzden kişi, stres altında kaldığında veya bir kaza anında, ilk bu organların hasta olma potansiyelleri vardır.İlk arıza sinyalleri bu organlardan gelir.

Dün meniskus ameliyatı oldum...ve bir oglak burcu insanı olarak bunu bile programlamıştım...))
Dizimden yaklaşık birsenedir filan şikayetim vardı, cunku rutin olarak haftada en az iki kere yarım saat koşan bir tipim... neyse agustos basıydı galiba emar cektirip doktora gösterdim, meniskus olmusun dedi, ameliyat olman gerekiyor, yoksa ilerde alırsın dizini eline... eyvalllah dedim...sonra baktim ki saturn aslanda ve benim saglık evimde , zaten beni burcumun özelliginde zorlayacak... ehh dedim ameliyat kaçınılmaz....dogru zaöanı bulmak lazım... işlerin yogunlugundan geldik mart ayına..biraz dusununce buldum dunku tarihi... 21 mart, ekinoks, ve tutulmadan hemen sonra, yani yeni ay zamanı...yepyeni bir baslangıc....cok iyi gecti ameliyatım, oyle diyor doktorum... bakalim görecegiz....ama benim içim çok rahat, çünkü biliyordum iyi gececegini, hayatımda ilk defa narkoz yiyecektim ve yanımda ablam, kardeslerim filan hepsi bozuklar ben onların moralini duzeltiyordum...."yaaa korkmayıııınnn bugün ekinoks, bana bisey olmaz....." ben biliyorum da onlar pek bisey anlamadilar....))))
astrolojiyi bu sekilde önemli kararlarınızda kullanırsanız moral açısından çoook faydalı oluyor....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-06-2007 02:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
RE: oğlak burcu
OĞLAK BURCUnu öyle güzel açıklamışsınız ki tamanen katılıyorum.Bende bir oğlak burcuyum ve ilk bakışta çok soğuk görünürüm ama zaman geçtikçe tanıdığım herkes çok içten olduğumu ve samimi olduğumu söylergülücük Kesinlikle çok idealist kişilerdir ve kesinlikle zirvede olmayı isterler,bunun içinde çaba harcarlar,yani hedeflerine ulaşana kadar vazgeçmezler.Kendimden biliyorumgülücük) Çevresindeki kişiler tarafından bir yol gösterici,bir dert ortağı gibidirler.Ve gerçekten inatçı ve hırslı kişilerdir. Ayrıcada ben bir OĞLAK olarak o kadar çok öğrenme tutkusuyla doluyum ki ne görsem veya duysam hemen araştırmaya yöneliyorum ve bu özellikte OĞLAK BURCUnun çok ayrıcalıklı ve güzel bir yönü bence. Bu özellik birazcıkta meraklı olduğumu gösteriyor. Ve birde lider olma özelliği var; bir çok OĞLAK BURCU arkadaşımda da gördüm kendim dışında, gerçekten oğlak burçlarında bir liderlik ruhu sözkonusu ve bunuda en güzel şekilde yerine getiriyorlar. Dost konusunda da gerçekten çok seçiciyimdir ve çok az insan dost olarak hayatıma girer zaten dost dediğimiz kişiler az ve öz olmalıdır diye düşünüyorum ve yalnız olmayıda severim,yalnız kaldığım zamanlarda da mutlaka bir şeylerle uğraşırım. Bir oğlak burcu için bence tabi, ''boş vakit'' diye bir kavram yoktur.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
04-06-2007 09:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
RE: oğlak burcu
Oğlak olmak ne zordur bir bilseniz. eğer bir oğlaksanız bir kaç işle birden meşgul olmadan hayat sürdürmeye çalışıyorsanız, kendinizi çok işe yaramaz hissedersiniz. eğer bir kaç işle aynı anda meşgulseniz mükemmelliyetçiliğiniz yüzünden kendinizi yer bitirirsiniz ve hayatı ıskalarsınız, ertelersiniz ve her seferinde geç kalmışlığın acısını hissedersiniz gecenin bir yarısında işlerinizden arta kalan zamanınızda.

Burç kitapları sizin en kötü özelliğinizin sabit fikirlilik olduğunu söylese de gerçekte en kötü özelliğiniz geç kalmışlığınızdır acısını her daim hissettiğiniz.


Mutlak suretle pohpohlammaya ihtiyacı vardır.dostluk, arkadaşlık çizgilerini çok iyi belirler kesin net bir tavırları vardır asla geri dönmezler suyuna giderseniz arkanızda her koşulda yanınızda olacak koca bir ordu vardır.aldıkları karardan asla geri dönmezler.düşündüğünüzden çok daha fazla şüphecilerdir bırakın konuşmayı sizin bir bakışınızın,küçük bir hareketinizin altında size sormaksızın binlerce neden arayabilirler.insanların sarrafıdırlar hak ettiğinizden fazla değer vermezler. aslında kazandıkları zaferlerden haberiniz yoktur.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
04-07-2007 02:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #4
Cvp: oğlak burcu
Elementi : Toprak

Özelligi : Dayanikli, sabirli

Yönetici Gezegeni : Satürn

Metali : Kursun

Ugurlu Günü : Cumartesi

Ugurlu Sayisi : 8

Ugurlu Tasi : Lal

Ugurlu Renkleri : Kursun rengi, koyu kahverengi, nefti

Ugurlu Çiçekleri : Siyah gül, kadife çiçegi, kamelya

Ugurlu Kokulari : Kamelya, çam, fulya

Ugurlu Müzik : Folk müzik

En Belirli Özelligi : Inat

En Büyük Ideali : Yükselmek

En Büyük Hatasi : Merak

En Büyük Arzusu : Basa geçmek

En Büyük Yetenegi : Medya, yöneticilik





Oglak karakterini kavramak, bir esintiyi yakalamaktan baska bir sey degildir. simdi bir Oglak'i inceleyin onu nerede bulacaksiniz? Kendisini yetistirebildigi ve yükselebildigi her yerde...

Ilerleyebildigi ve gizli ihtiraslarini daha da gelistirebildigi her yerde onu bulabilirsiniz. Oglak'la savasmak faydasizdir. En iyisi onun yaptigini yapmak. Bu burcun fiziki özelliklerini farketmek her zaman kolay olmaz. Oglaklar kemikli ve kalin, ince ve çelimsiz, ya da sisman ve yumusak olabilirler.

Her zaman Satürn kisiligini saran hafif bir melankoli ve ciddiyet havasi vardir. Hiçbiri, Satürn'e has disiplin ve kendini inkar etme etkisinden gerçek anlamda kurtulamaz. Oglak'larin bir çogunun güçlü ayaklari vardir ve uygun ayakkabilar giyerler.

Elleri maharetli, sesleri ekseriye düz ve rahatlaticidir. Muhtemelen bu seste gururunuzu oksayici ve ikna edici bir nezaket sezeceksiniz. Bunlar bikmadan, yorulmadan, amansizca ; hakaretleri, baskilari, hayal kirikliklarini ve her görevi hazmederek, sükunetle durmadan çalisirlar.

Çok tatli sekilde romantik olan Oglak'lar vardir. Oglak'in saygisini kazanmak istiyorsaniz, sakin geleneklere karsi gelmeyin. Pek az Oglak ihtiraslarini gizlemeyi unutur. Yaptiklari isin en üst mevkiine geçmedikçe de çalismayi hiç reddetmezler. Sonra inatçi keçiligi tutar ve tirmanmaya merdivenin en üstünden baslamakta israr eder, çünkü oraya ait oldugunu hissetmektedirler.

Dogal olarak böyle bir davranis kasvetli, karamsar, soguk ve bencil bir insan yaratir ki, bu insani tatmin etmek mümkün degildir. Ancak bir iki kere sert taslara toslamasi genellikle dogru yolu bulmasi için yeterli olur.

Pek azi bir kenara çekilip baski altinda tutulan bir heyecanla tebessüm ederken ve ayagiyla müzige tempo tutarken yakalanir; ama bunlar asla bir içki sofrasinin üstüne atilacak cesareti bulamazlar. O düzgün, biçimli Oglak burnunun baska insanlarin islerine sokuldugunu, ya da Satürn dilinin dedikodulara karistigini az görürsünüz.

Kendisinden istenmedikçe ögüt vermeye pek hevesli degildir, ama onun pratik zekasindan yararlanmak istediginiz zaman hiç tereddüt etmeden ve ciddi bir sesle size akil verecektir.

Ayni zamanda, sizin bu ögüdü tutmanizi da bekleyecektir. Oglak görev ve sorumluluk duygusunu ve aksilikleri hos görüyle karsilamayi iyi ögrenmistir. Yaslari ilerledikçe kuvvetleri ve hastaliga dayanikliklari da artar. Korku, süphe, üzüntü ve kasvet mikroplardan daha öldürücüdür. Oglak'larin yasama gücü harkuladedir.

Öyle utangaç ve tatlidir ki... Belki biraz inatçidir ama yine de naziktir. Pek de zararsiz görünür. Oglak kendini güçlendirmek için zaaflariniz, kendini begenmelerinizden, kiskançliklardan faydalanmayi da ihmal etmez.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-14-2007 08:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: oğlak burcu
Çalışkanlıkları ile kolaylıkla başkalarının saygısını kazanırlar. Gerçek bir Oğlak'ın iki temel özelliği vardır. Güvenilirlik ve dürüstlük. Çok gelişmiş bir görev duyguları vardır. Bazen başkalarının başarısızlıklarını abartırlar. Oğlaklar arkadaşları ile ilgili çok iyi sırdaş olurlar, para konusunda dikkatli olmalarına rağmen, eli açık insanlardır. Geleneklere bağlı kişiler olduklarından, duygusal özgürlüğü anlamakta güçlük çekerler. Bu nedenle kendilerinden yaşça küçük kişilerle bazen sürtüşmeleri olur. Bu özellikleri evlerine de yansır. Her köşe başında ona rastlayabilirsiniz. Onu fark etmeden yanından geçer, belki de hiç görmezsiniz. Onun da , fark edilmek gibi bir kaygısı yoktur zaten. Hatta, soğuk maskesiyle size öylesine uzaktan bakar ki, ona yaklaşan adımlarınızı bile uzaktan dondurur.

O, bir Oğlaktır. Onu tanımak, yaşamı tanımaktan daha zordur.


Bu burcun planeti Satürn’dür. Çok çalışma, çok gayrete rağmen yavaş yükselme bu burcun insanlarının kaderidir. Bu burçta doğan insanlar realist, mücadeleci, yılmayan tiplerdir.

En büyük özellikleri doğru olduğuna inandıkları görüşlerini, kritiklerini ve gerçekleri zamanını, yeri, atmosferi hiçe sayarak dobra dobra söylemeleridir. Düşündüklerini direkt olarak söyledikleri için pek fazla sevilmezler. Çünkü insanların çoğu kritiğe açık değildir. Ama oğlak burcu insanları menfaatlerini kaybedeceklerini bile bile doğru bildiklerini söylemekten çekinmezler.
Oğlak burcu insanları vefalıdır. Onlarla yola çıkan yarı yolda kalmaz. Sosyal yönleri çok kuvvetlidir. Müsrifliği sevmezler. lyice inceledikten sonra gerekli yerlere maddi yardım yaparlar.

Bu burcun kadın ve erkeği inatçıdırlar. Çok hassas ve alıngandırlar. Prestije çok önem verirler. Bu burcun insanları daha çok kemik ve sinir hastalıklarına (romatizma, siyatik, minisküs, eklem ve omurlarla ilgili problemler ve depresyon) tutulurlar.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-24-2007 03:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: oğlak burcu
Oğlak Burcunun Özellikleri

(aralık 22 -ocak 19 / Capricorn)


İdareci Gezegeni: Satürn

Elementi: Toprak

Karakteri: Öncü

Cinsiyeti: Dişi

Uğurlu Gün: Cumartesi

Uğurlu Sayı: 8

Uğurlu Renk: Kurşuni, Koyu kahve, Nefti

Uğurlu Taş: Siyah Kehribar, Siyah Opal

İdare Ettiği Organ: İskelet, Dişler, Dizler

Olumlu Özellikleri: Güvenilir, Kararlı, Sabırlı, Disiplinli

Olumsuz Özellikleri: Keskin tavırlı, Kötümser, İnatçı

Anlaştığı Burçlar: Boğa, Başak, Akrep, Balık

Anlaşamadığı Burçlar: Koç, Terazi

Zıt Burcu: Yengeç (Zıtlaşarak anlaşır)

Oğlak Burcu dışardan bakıldığında genellikle yanlış anlaşılır. Çünkü yaşamın ciddi bir iş olduğunun farkında olan bir tavır içinde görülür ve etrafında bulunanları denetler tarzda yaklaşır. Liderliğe aday bu tavır ,onun duygusuz veya fazla ciddi olarak anlaşılmasını sağlar. Tabii bunun sonucunda soğuk görünümlü, başa çıkılmaz bir izlenim verir. Aslında konulara bütün olarak bakabilen, bildiğinden şaşmayan, karizmatik bir biçimde ortaya çıkan, arabulucu bir uzman olabilirsiniz.

Tipik bir Oğlak’sanız başarı isteği ile doğmuşsunuzdur. Hırsınız ise, hayata karşı kötümser bakışınızla savaşıyor. Olumlu düşünme sanatını öğrenmeli ve esnek olabilmelisiniz. Doğuştan gelen "zamanı doğru kullanma yeteneği" ile her konuda zirveye ulaşabilirsiniz. Güç ve hırs konusundaki şansınızı,içsel uyum ve huzur ile dengelediğinizde bütün kapılar açılacaktır.

Oğlak Burcu bireyselliğini unutacak kadar demokratiktir. Teknolojiyi yakından izler. Konuşurken ve düşüncelerinizi ifade ederken abartabilirsiniz. Hizmet sektöründe çalışırken başarılı olabilir, sorunlardan yılmadan başa çıkmanın yollarını arayabilirsiniz. Duygusal ve psikolojik olaylar hoşunuza gitmese de, bilinçaltında o konuları merak eden bir taraf vardır. Bu durum Oğlaklar'ın kendilerini gizledikleri bir çeşit maske gibidir. Aksini gösteren bir durum yoksa Oğlak Burcu’nun yaratıcılık yönü yoktur. O ancak düşünceleri en iyi şekilde uygular.

Oğlak Burcu başkalarına iyilik yapmayı çok sever.Çok hareketli olmayabilir ancak dikkatli ve sorumluluk sahibidir.Gözlemleri tutarlı ,işbölümü konusunda uzman biri olabilir.İnsanları dikkatlice inceleyip,çözmek için gayret gösterir.Toplum yararına çalışmalardan ve grup çalışmasından zevk alır.Hümanist yaklaşımlar içinde hoşgörülü bir ifadesi vardır.Geleneklere bağlısınız ancak fazla tutuculuk bu konuda dengelerinizi bozabilir.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
08-09-2007 12:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Cvp: oğlak burcu
Oğlak Burcu (Capricorn ) 22 Aralık_20 Ocak

Yöneticisi: Satürn
Güçlü: Mars
Zararlı: Ay
Düşük: Jüpiter ve Neptün
Elementi: Toprak
Niteliği: Öncü
Karakteristiği: Soğuk ve kuru
Cinsiyeti: Dişi
Huyu: Melankolik
Sembolü: Derinlerden yavaş yavaş yükselen Güneş sembolü( Kış soltisti )
Fiziksel Bağlantıları: Kemik sistemi, dizler, tırnaklar.
Arketipi: Yaşlı ve saygıdeğer, münzevi.
Motivasyonu: Sorumluluk duygusu
Yaşamdaki işi: Kanun ve düzeni, prensipleri ve standartları kararlılıkla temsil etmek.
Modelleri: Tevrata geçen baba figürleri veya devletin ilk hizmetkarı olan kral
Mevsimsel Bağlantıları: Berrak, soğuk, sert kış mevsimi.
Gölgesi: Şikayetçi,homurdanan.
Açlığı: Başladığı işi bitirmek.
Kusuru: Mutsuz köle
Yönlendiren Prensibi: Tamamlarım, sorumluyum.
Mitolojik bağlantıları: Keçi, Atlas, Christopher ve diğer büyük yük ve sorumluluk taşıyanlar.


Temel Düşüncesi

Hayatın gerçek taşıyıcıları Oğlak burcundandır. Oğlak insanları Sabırla ve dirençli bir kararlılıkla üstlendikleri görevleri yerine getirirler ve işlerini daima tamamlarlar. Bunu, kendilerine ün sağlamak için değil, sadece işi tamamlamak adına yaparlar ve sonra geri plana çekilirler. Sadakat, disiplin, kararlılık ve görev duygusu, ayrıca kanun ve düzeni, standartları ve yapıları Oğlak burcunun karakteristik özellikleridir.


Davranışları

Güçlü Yönleri: Sorumluluk taşıyan birey. Sorumluluğu doğal olarak üstlenir ve yürürlüğe konan planlar gerçekleştirilmeden işin ucunu bırakmaz. Sadece elle tutulur sonuçları kabul eder. Çalışkan, gayretli,katı azimli,güvenilir,somut,uygulamacı,alçakgönüllü,yorulmaz,enerjik ve sebatkardır.

Problemli Alanı: Kendine hiç acımayan insan. Bitmek bilmez sorumlulukları vardır. Ağır ve sıkıcı işlere mutsuzca katlanır. Çalışmaya ve sorumluluğa bağımlıdır. Sürekli bir şey yapması gerektiğini hisseder. Yenilikten ve rekabetten çok korkar. Zaman içinde denenmiş, sınanmış yöntemlere ve yapılara körükörüne bağlanır. Anti-sosyal, huzursuz, huysuz,adaletsiz ve cimridir.



Düşünceleri

Güçlü Yönleri: Berrak zihinli. Emek, maliyet, ve üretimi net bir kesinlikle değerlendirir. Gerçekleşebilir olanla olmayanı hemen kavrar. Pratik ve sağlıklı bir sağduyuya sahiptir.Mantıklı, derinlikli ve son derece odaklanmıştır.

Problemli Alanı: Taşkafalı insan. Dikkafalı, can sıkıcı ve katıdır. Zamanla sınanmış düşüncelerle yönetilir ve yeniliklere ısrarla kapalıdır.


Duyguları

Güçlü Yönleri: Ciddi ruh. Ancak yavaş yavaş ve duraksayarak açılır ama açıldıktan sonra sadık, güvenilir, görev sahibi ve sorumlu olur. Sınırlarını açıkça belirler. Duyarlılığı kontrollü ama güçlüdür. Duyguları ciddiye alır. Dikkatli ve başkalarına güvenmekte temkinlidir.

Problemli Alanı: İçine kapanık insan. Duygularını ve davranışlarını kesin bir çizgiyle ayırır. Mesafeli, kapalı, donuk, merhametsizce soğuk ve düşüncesizdir. Bazen aşırı duygusal, depresif ve melankoliktir. Derinden bağlılık bekleyen çocuksu, oyuncu ve yumuşak tarafını inkar eder.


Tipik Uğraşı Alanları

Toplum yaşamında sorumluluk taşıyan konumlar: politikacılar, devlet yetkilileri, tüm alanlardaki yöneticiler. Kalıcı değerleri gerektiren alanlar: Bankacılık, emlakçılık, sigortacılık veya mutemetlik. İnşaat saniyiinden heykeltraşlığa kadar somut yapıların yaratıldığı ve katı maddelerin (öncelikle taşın) işlendiği alanlar. Aklıbaşında bir tavrın, sağduyu ve ihtiyatın, ciddiyetin ve çok dayanıklılığın gerektiği meslekler.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-29-2007 08:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
RE: Oğlak Burcu
Oğlak burcu titizliğiyle tanınır, Sözlerini vaktinde yerine getiren ve yapılmış anlaşmalarda güvenilebilecek biridir. İkiyüzlülük, yalancılık ve riyakarlık en tahammül edemediği üç durumdur. ( Gerçekten bu durumlarla karşılaşırsam karşımdaki insan o anda gözümden düşer. ) Yüzeysellikten ve yapay olan her şeyden nefret eder. ( İmzamı okuyanlar anlarlar sanırım, yapay olan her şeyden nefret ediyorum, hele ki sahte sevgilerden, yapmacık hareketlerden, eninde sonunda anlaşılıyor. Ben bazen geç anlasamdagülücük ) Bir oğlak burcunu diğer burçlardan ayıran iki temel özelliği: Sabır ve mantıksızlığa karşı hassasiyet. Zamanı çok iyi kullanır oğlaklar. Parolamız AZİMdir. Bazen aşırı derecede hassas olabiliyoruz biz Oğlaklar. Duygularını göstermek bu burçta doğanlar için gerçekten zordur. Toplumda veya bir toplulukta kendini hemen öne atmayı sevmez Oğlaklar, ona yaklaşmak çok kolay değildir ama biz Oğlakları arkadaş olarak kazandığınızda tüm burçlar arasında en güvenilir başka birini bulamazsınız. Karar verdiğimiz her şeyi önceden düşünür, plan yapar ölçer biçeriz. Cazibesi ya da ilişkileriyle değil, eserleriyle başarılı olur Oğlaklar.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
03-02-2008 07:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: Cvp: Oğlak Burcu
sundancer Yazılan:bir oglak burcu olarak kendimden ornek vermem gerekirse sunları soyleyebilirim;cok anlayıslıyım,cok güvenilir ve dürüstüm,kimsenin hakkını yememeye çalısırım,hosgoruluyum,insanların ayıplarını yada hatalarını aramam bilakis gizlemeye çalısırım,cok gerçekciyim(hatta bunaltacak kadar fazla gercekçiyim,genelde gerçekler acı oluyor ama genede gerceklerden kaçmam),mantıklıyım,dedikoduyu ve gereksiz konusmalrı sewmem,comertim,cok espiritüelim,
kotu yonlerim: cok maddiyatcıyım ama parasal anlamda değil,mantıgımı herzaman duygularımdan üstün tutmusumdur hayatımda ama bunun herzaman dogru olmadıgını cok geç anladım genede değiştiremediğim bir huyum olarak hala duruyor.asosyal sayılırım,sessizim,karamsar değilim ama gercekçiyim(karamsarlık ve gerçekçilik bir madalyonun iki yüzüne benzer.),ciddiyim,şansızım,utangaç sayılırım,yaptıgım hatalara gereğinden cok pişman olurum,olgun değilim ve pek başarılıda sayılmam,(istisnai bir oglak burcuyum sanırım yada 29 yaşımdan sonra bu durum değişecek olabilir.),tembel sayılırım,konsantrasyon yeteneğim az.

sevgili sundancer ; oğlak burcunun son derecesinde doğmuşsun ve güneş-venüs kavuşumuna sahipsin + Neptününü ASC üstünde oldukça kuvvetli görüyoruz..

bu etkiler sana çekicilik katacaktır , estetik ve beğeni sahibi biri olacaksındır , tasarım kabiliyetinden söz edebiliriz mesela ve hayalgücün oldukça yüksek olacaktır bence.
yani kısaca tipik bir oğlak değilsin bu yüzden biraz daha duyarlısın diyebiliriz. dikkat , duygusalsın demedim , duyarlısın dedim hemen kızma gülücük

08-31-2008 01:35 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sundancer Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 50
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Cvp: Oğlak Burcu
Yıldırım Yazılan:
sundancer Yazılan:bir oglak burcu olarak kendimden ornek vermem gerekirse sunları soyleyebilirim;cok anlayıslıyım,cok güvenilir ve dürüstüm,kimsenin hakkını yememeye çalısırım,hosgoruluyum,insanların ayıplarını yada hatalarını aramam bilakis gizlemeye çalısırım,cok gerçekciyim(hatta bunaltacak kadar fazla gercekçiyim,genelde gerçekler acı oluyor ama genede gerceklerden kaçmam),mantıklıyım,dedikoduyu ve gereksiz konusmalrı sewmem,comertim,cok espiritüelim,
kotu yonlerim: cok maddiyatcıyım ama parasal anlamda değil,mantıgımı herzaman duygularımdan üstün tutmusumdur hayatımda ama bunun herzaman dogru olmadıgını cok geç anladım genede değiştiremediğim bir huyum olarak hala duruyor.asosyal sayılırım,sessizim,karamsar değilim ama gercekçiyim(karamsarlık ve gerçekçilik bir madalyonun iki yüzüne benzer.),ciddiyim,şansızım,utangaç sayılırım,yaptıgım hatalara gereğinden cok pişman olurum,olgun değilim ve pek başarılıda sayılmam,(istisnai bir oglak burcuyum sanırım yada 29 yaşımdan sonra bu durum değişecek olabilir.),tembel sayılırım,konsantrasyon yeteneğim az.

sevgili sundancer ; oğlak burcunun son derecesinde doğmuşsun ve güneş-venüs kavuşumuna sahipsin + Neptününü ASC üstünde oldukça kuvvetli görüyoruz..

bu etkiler sana çekicilik katacaktır , estetik ve beğeni sahibi biri olacaksındır , tasarım kabiliyetinden söz edebiliriz mesela ve hayalgücün oldukça yüksek olacaktır bence.
yani kısaca tipik bir oğlak değilsin bu yüzden biraz daha duyarlısın diyebiliriz. dikkat , duygusalsın demedim , duyarlısın dedim hemen kızma gülücük

çekicilik war ewtgülücük)estetik yonumde güçlüdür.güzel olan herseyi sewerimgülücük)sewmediğim bir huyum aslında.hayalgücüm eskiden cok güçlüydü.küçükken cok çizgi roman okurdum.örümcek adam,hulk fln gibi.ister istemez hayal güçünü cok geliştiriyor çizgi romanlar ama bu benim için hiç faydalı olmadı.derslere konsantrasyonum azalmıştı,hocam surekli derste bana "uyan" demek zorunda kalıyordu.adım dalgına cıkmıştı sınıfta.neptün+asc gerçekten hayal gücümü cok kuvvetlendirmişti.ama hayalci olmak gerçekçi olmama mani olmadı.bende hem hayal gücü hemde gerçekçilik war.balık kuyruklu bir keçiyim tam yanigülücük)
duyarlılık konusunda cok haklısın.cok duyarlıyım ama duygusal degilim.mantıgım güçlüdür yada ben ole sanıyorum sonuçta kıyas yapabilecegim birsey yok.biz oglaklar duygusal olmayız zaten.maddiyatçı olmanın iyi yonude bu herhalde.duygusal tekpilerle dolu dunyada akılcıl olabilmek gerçekten cok zor.yorumların %100 dogru.

bu arada yaşınızı merak ettim ögrenebilirmiyim acaba??

haritam
08-31-2008 06:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Oğlak Burcunun Hayat Amacı astrosohbet 24 48,264 07-21-2020 02:45 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Oğlak Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 19 27,369 07-23-2017 06:12 PM
Son Mesaj: Merau
  Oğlak Burcu Yüzü Nin.Me.Sar.Ra 5 9,831 05-10-2017 12:33 AM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra
  Oğlak Burcu ve Oğlağın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,497 02-06-2015 02:36 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  OĞLAK ERKEĞİ yaren 76 91,560 08-09-2012 02:47 AM
Son Mesaj: Presence
  Diger Burclara Göre Oglak Mavisahram 9 13,425 02-21-2012 12:28 PM
Son Mesaj: Kıvılcım
  Oğlak Kadını yaren 36 45,692 12-29-2011 05:47 PM
Son Mesaj: aslankral
  Oğlak ve Edebiyat Derin 0 3,209 01-15-2011 09:43 PM
Son Mesaj: Derin
  Oğlak Burcu ve Psikopatoloji Derin 4 7,549 12-29-2010 03:14 AM
Son Mesaj: misnur
  Gücün Karanlık Tarafı : Oğlak raisisset 10 13,189 09-13-2010 04:58 PM
Son Mesaj: bu şarkı yarınlara

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir