Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.78 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

1. ev
Yazar Mesaj
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
1. ev
her birimiz çelişik duygular ağı oluşturuyoruz..anılar ve önseziler yakamızı bırakmıyor…hayallerle umutlanıyoruz..seviyoruz korkuyoruz yaratıyoruz..hayatın trajedisini biliyoruz .ama doksanla gitmemiz gereken yerde yüzotuz yapıyoruz diye trafik polisi bizi durduğunda tüm bunları ona açıklama olanağımız yok ..dünyada verimli olabilmek için kendimizi sadeleştirmemiz gerekiyor ..ruhumuzun tüm zenginliğini aerodinamik bir forma dönüştürmemiz gerekiyor..bu dönüşüm gerçekte ne olduğumuzun soluk bir yansıması olabilir..ama başka seçeneğimiz yok..gerçek benliğimizle karşılaştırıldığında bu iki boyutlu luk çok yavan görünse bile ,yaşam bir kişiliğimiz olamsı konusunda ısrarlıdır.ve kişilik her zaman oynadığımız bir roldür ,her zaman asıl bizden daha azdır ..kişilik her zaman bir maskedir..
birinci ev içsel ihitiyaçlarımıza en iyi hizmeti veren dışsal ifademizi en uygun maskemizi sembolize eder .onu duyarlı bir şekilde yanıtladıkça kendimizi daha güçlü ve yoğun hissederiz.özerklik kendimizi tanıma ve kendi yaşamımız üzerinde otorite olduğumuz duygusunu hissederiz.
yükselen burç dışsal kişiliği oluşturma .onu yaratmak için bir araya gelen güçler daha karmaşıktır..daha ziyade derindeki materyali çeşitlendirerek ve ifadelendirerek doğum haritasının bütünlüğünü hareket dünyasına kanalize eder.örneğin çekingen içe dönük bir haritaya sahi –satürnü güçlü ,yengeç burcu –bir kadın yükselen yay diye partinin en neşeli insanına dönüşmez.
ancak ilk karşılaşmada suskunluğunun derinliği aşikar değildir.birinci evi haritasının geri kalan bölümlerinin özellikleriyle çeşnilendirilmiş bir şekilde ,neşeli ama mesafeli bir tavır yaratır.eğer yay yükseleni aşırı güçlü bir aslan burcu kişiliğe yerleştirirsek cenazede fıkra anlatan bir insanla karşılaşırız.
eğer akıllılığı mantıklı ve amaçlı davranış biçimleri sergilemek olarak tanımlarsak ,yükselenburç deliliğin panzehiridir.ona güçsüz bir yanıt insanın deli ve bağlantısız gibi hissetmesine neden olur.insan aynı anda farklı insanlar olmaya çalışırken çelişkili roller içinde kaybolabilir.kuşku kararsızlık ve suçluluk duygusu böyle bir insanı sürekli rahatsız eder.hiçbirşey bir araya gelerek yerli yerine oturmaz ..rolünü unutmuş bir aktör gibi şaşkınlık ve beceriksizlik içinde kalır.
niçin? maskesi yoktur.ve dünya sahnesinde maskesi olmayan biri dilsiz ,yabancı ve görülmezdir.eğer verimli ve etkili bir birinci ev maskesi yaratmayı başaramazsak ,kim olduğumuz konusunda netliğimizi kaybederiz,hayatımız rayından çıkmış gibi olur.ve yaşamımız üzerindeki kontrolümüzü hissedemezsek korkarız.birinci eve özgü problemlerini çözümleyememiş –kimliği ve hedefleri bulanık –birisi genellikle korkusunu diğer insanlara zorbalık yaparak ifade eder.ben merkezcidir.kendi yaşamını kontrol edemediği için geri kalan her şeyi kontrol etmeye çalışır..
birinci evin başarısız uygulaması zorba mı doğurur..yoksa yüreksiz bir hayalperest mi..?bunu cevaplayabilmek için kişinin haritasını bir bütün olarak ele almamız gerekir.
içinizdeki gökyüzü kitabından
06-12-2007 12:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #2
Cvp: 1. ev
Horoskopunuz fiziksel görünüşünüz, karakteriniz, atak yada pasif oluşunuz ve bağımlılıklarınız hakkında önemli bilgiler verir. Yükselen burç 1. ev demektir. Fiziksel görünüşünüzü anlatır. Aynı zamanda başkalarına kendinizi nasıl gösterdiğinizdir. Maskenizdir. İçi başka dışı başka terimi buradan gelir. İçinizde başka bir kişilik taşırken başkalarına kendinizi bambaşka biri gibi gösterebilirsiniz. Bunu bilinçli yapmazsınız. Doğamız böyledir. Örneğin siz bir Kova burcusunuzdur. Özgürlüğüne son derece düşkün, dahi, sosyal olaylara duyarlısınızdır. Ama Yükseleniniz Başaktır. Bu olduğunuzdan daha sessiz, silik, düzenli işlerde çalışmaya eğilimli biri gibi görünmenize sebep olur. Oysa içinizden çılgınca ve son derece rahat davranmak gelir.


Yükselen burcunuzda bulunan gezegenler görünüşüne son derece önemli etkide bulunur. Aynı zamanda kişiliğinizide belirler.




1.evinizde yani Yükselen burcunuzdaki ;


Ay güzel ve duyarlı bir dış görünüş sağlar. ‘Ay gibi’ güzel tanımını hatırlayın! Anlayış ve empati yeteneği verir.




Venüs güzellik, zerafet, bakımlı ve şık bir görünüş ve yuvarlak hatlar sağlar. Afrodit gibi düzgün ve güzel hatlar Venüs’ ün işidir.




Merkür zeki ve hızlı konuşan, hızlı kavrayan bir görüntü çizer. Mantık in sezgi otu durumudur.




Mars, agresif, atak, hareketli, yorulmaz, mücadeleci bir karakter ve sert bakışlar yaratır. Başınızda belirgin yara izi veya ben görülebilir.




Jüpiter kilo alma eğiliminizi ortaya koyar. Aynı zamanda neşeli ve çok sevilen biri olmanızı sağlar. Başınızı derde sokacak kadar risk alabilirsiniz. Aşırı özgüvenli tutumlar sağlar.




Satürn zayıf bir görünüş, kilo alamama problemi yaratır. Disiplinli, sert ulaşılmaz görünmenizi sağlar. Yüzü asık ve geniş çeneli kişiler muhtemelen Satürn’ ün 1. evdeki etkisine maruz kalmışlardır. Özgüvenleri azdır. Kendilerini güzel bulmazlar.




Uranüs değişken ve kimi zaman tuhaf görünmenizi sağlar. Yüzünüzde veya vücudunuzdaki bir başkasında pek rastlanmayan özellikler Uranüs’ ün marifetidir. Bir önceki andaki görünüşünüzü tamamen ve aniden değiştirebilirsiniz. Bağlılık geliştirmekte zorlanırsınız.




Neptün hülyalı bakışlar, güzel ve sevimli görünüş sağlar. Aynı zamanda bağımlılıklara yatkın olma sebebinizdir. Alkolikler ve uyuşturucu bağımlıları Neptün etkisindedir. Yaratıcılığı ve sanatsal yetenekleri arttırır. Ebeveynlerin çocuklarının bağımlılık sorunlarına yatkın olup olmadıklarını anlamaları için Neptün’ ün etkilerini kontrol etmeleri iyi olur.




Plüton. Sert görünüş, az konuşan, sırlarını açıklamayan, hakkında hiç bir bilgi vermeyen, kararlı karakter, başkalarını sorularıyla sorgulayan kişilik. Hastalıklara ve zorluklara dayanım sağlar. Sırlarla, gizemlerle ilgili çalışmalar yapmanıza sebep olur. İstihbarat, ölüm ötesi konular gibi sorunlarla uğraşırsınız.




Bütün gezegenlerin 1. evinizden yani Yükselen burcunuzdan transit olarak geçişi sırasında da aynı etkileri yaşarsınız.

alıntı

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-18-2007 07:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luci Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: 1. ev
ay_se Yazılan:Satürn zayıf bir görünüş, kilo alamama problemi yaratır. Disiplinli, sert ulaşılmaz görünmenizi sağlar. Yüzü asık ve geniş çeneli kişiler muhtemelen Satürn’ ün 1. evdeki etkisine maruz kalmışlardır. Özgüvenleri azdır. Kendilerini güzel bulmazlar.

eşimin haritasında 1. evde sadece satürn ve kuzey ay düğümü var ve başak burcu.
güneş oğlak ve ay kova
harita

zayıf ama kilo almaya başladıgülücük
sert görünümlü( bütün çocuklar korkar). Ama öz güveni çok fazla( hatta kendinin mükemmel olduğunu düşünür).
1. evdeki satürn güneş ve mars ile üçgen merkür ile kare açı yapmış.

[Resim: astrosohbetlm7.gif]
06-29-2007 05:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Cvp: 1. ev
ay_se Yazılan:Uranüs değişken ve kimi zaman tuhaf görünmenizi sağlar. Yüzünüzde veya vücudunuzdaki bir başkasında pek rastlanmayan özellikler Uranüs’ ün marifetidir. Bir önceki andaki görünüşünüzü tamamen ve aniden değiştirebilirsiniz. Bağlılık geliştirmekte zorlanırsınız.

Plüton. Sert görünüş, az konuşan, sırlarını açıklamayan, hakkında hiç bir bilgi vermeyen, kararlı karakter, başkalarını sorularıyla sorgulayan kişilik. Hastalıklara ve zorluklara dayanım sağlar. Sırlarla, gizemlerle ilgili çalışmalar yapmanıza sebep olur. İstihbarat, ölüm ötesi konular gibi sorunlarla uğraşırsınız.

alıntı

Sert görüntüm son yıllarda gevşedi.:D bana anarşitt derdi eski müdürüm.Bir kere de gül Pınar derdi.:D Ama kesinlikle orjinal bir değişkenliğe sahibim.Bunu en iyi romantikim bilir.Değiş dur, nereye kadar değil mi!Kendimle ilgili sırlarım, hımmm! bilemiyorum.Ben asla sır saklayan olamadım kendimle ilgili.Kendimi ifşa yeteneğim mükemmel!Tabi şu da var pluto, dağınık haritamdaki bir çok planetle etkileşim halinde.Ben 1.evimi tam olarak çözebilmiş değilim, anlayacağınız.
06-29-2007 06:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nurse Dışarıda
Yeni Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 3
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: 1. ev
GEZEGEN KONUMLARI
arkadaşlar 1.ev akrep burcunda güneşde 15.38 derece yapmış

ay başakta 11.evde 13.50 derece yapmış

merkür yayda 2.evde 8.37 derece yapmış

venüs terazide 1.evde 28.07 derece yapmış

mars terazide 12. evde 7.12 derece yapmış

jüpiter kovada 4. evde 9.11 derece yapmış

saturn akrepte 2.evde 28.55 derece yapmış

uranus yayda 2.evde 16.17 derce yapmış

neptun oğlakda 3.evde 1.41 derce yapmış

pluto akrepte 1. evde 5 derece yapmış

ay düğümü boğa 7. evde 9.15 derece yapmış

şans noktası yayda 3. evde 26.33 derece yapmış

VERTEX ikizler 8.evde 0.10 derece

eq akrepte 1. evde 2.55 derce


EV KONUMLARI
yükselen terazi 24.45 derece

akrep 2. evde 22.45 derece

yay 3. evde 24.27 derece

oğlak (ayak ucu) 4.evde 28.35

balık 5.evde 1.39 derece

koç 6.evde 0.37 derece

koç (alçalan) 7.evde 24.45 derece

boğa 8.evde 22.45 derece

ikizler 9. evde 24.27 derce

yengeç (başucu) 10. evde 28.35 derce

başak 11. evde 1.39 derece

terazi 12. evde 0.37 derece

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz
02-19-2008 06:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: 1. ev
selam nurse ; haritanın detaylarını vermişsin. ben uzun uzun nette kalamadığım için detaylı yorum yapamayacağım şimdilik şu kadarını söyliyeyim ; ay burcun başak ve venüs terazi olması sebebiyle oldukça seçici biri olabilirsin. kolay etkilenen biri olduğunu sanmıyorum. aynı zamanda yükselenine yakın duran venüs sana çekici ve hoşsohbet bir kişilik katacaktır..

02-23-2008 02:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Cvp: 1. ev
Yaşam, ruh, vücut,vücudun forumu ve şekli,, fiziksel görünüm, ilk intiba, kişiliğini ortaya koymak,kişiye çok yakın olanlar,kişiye bir hayat armağanı olarak verilen yetenekleri,kişinin motivasyonları, istek ve arzuları, karakteri. Yükselen burç derecesi Dünya hayatına girişi temsil ettiğinden dolayı 1. Ev başlangıçlarla alakalıdır.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-10-2008 01:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
Cvp: 1. ev
1. Ev

Doğal burcu : Koç

Yöneten gezegenler: Mars,Pluto

Güçlü gezegen: Güneş

Şifre: Ben, ilk çevre

Yükselen burçta denilen birinci ev, bir doğum haritasındaki en duyarlı noktadır. Kişiliğimizin biçimlenmesini etkileyen kalıtım, doğum, eğitim, bakım, uzay-zaman-madde parametrelerini ve bilinçli kontrolünüzün az olduğu, yaşama başladığınız çevreyi simgeler. Birinci evi tanımlayan "BEN" ve "TEMEL BEN"dir Kimiz biz? Hangi sıfatlar bizi en iyi şekilde tanımlar? Tenimizin, saçımızın ya da gözlerimizin rengi nedir? Bünyemiz güçlümü, zayıf mı; iyimser bir insan mıyız, kötümser bir insan mı? Dış dünyaya nasıl bir kişilik yansıtmaktayız? İşte yükselen burcumuzun ve ilk evimizin yansıttığı bazı yönlerimiz bunlardır.

Her şeyden önce biz insanlar, karşıt yönleri bir arada barındıran varlıklarız. Anlamadığı şeye esir olan, arzuladığını sandığı şey tarafından ayartılan varlıklar. Bir tarafımız hep bu çelişkiyi giderip kendimizi bir bütün haline getirme arayışındadır. Bunu ne ölçüde başaracağımız, ilk evimizde olup bitenlerle ne ölçüde başa çıktığımıza bağlıdır.

Yükselen burç ve ilk ev, kişiliğimizin dışa yansıyan yönlerini yansıtır. Bu yönlerimiz doğuştan aldığımız, ve kazanmak için çaba sarf etmemizin gerekmediği yönlerdir. Yükselen burç ufuk çizgisine denk geldiği için, yaşama ilişkin kişisel bakış açımızı temsil eder. Ancak çoğu zaman yükselen burcumuzun ardına saklanırız. Görüşlerimizin ardına gizleniriz. Uzağı göremez olur, görüşlerimizden başka bir şeyimiz olmadığına inanırız. Derine bakmayı unuturuz.

İlk ev aynı zaman da bedenimizle ve genel görünüşümüzle de ilgilidir. Sağlık durumumuz da bu evde yansır. Yükselen burcu yöneten gezegen genellikle haritanın yöneticisi olarak kabul edilir. İlk ev tamamen kişinin kendisiyle ilgilidir. Bedensel özellikler, yüz hatları, davranışlar, genel sağlık durumu. Ayrıca yaşamın başlangıcıyla da ilgilidir. Kökenimizdeki baskın davranışlar, geçmiş yaşamlardan getirmiş olabileceğimiz anılar ve davranışlar.

Birinci ev doğmuş olanın kişiliğini, mizacını, aynı zamanda da fiziki görünümünü belirler. Bununla beraber, bir kişi olarak, miras ve çevrenin haricinde bütün sahip olduğu şeyleri belirler.

-------------------------------------------------------------------------

1. Ev ve Psikolojik Yaklaşımları

Bu ev bütün evler arasında en kişisel olanıdır. Dünyaya nasıl yaklaştığımızı tarifler. Kişiyi, fiziksel yapısını, tavırlarını, huylarını, vücudunu, dolayısıyla genel sağlık durumunu temsil eder. 1.ev yükselen burçla başlar. Yükselen burç kişisel karakteristik özelliklerimizi, yaradılışımızı, kişiliğimizi ve görüntümüzü tariflemede söz sahibidir. Dış dünyaya takındığımız sosyal maskedir.

Ayrıca doğum, yani yaşamın başlangıcı dahil olmak üzere tüm yeni başlangıçların sembolüdür. Örneğin; doğum haritasında yükselen burcun hemen yanında satürn yer alıyorsa, her şeyden önce o insanın doğmak için gönülsüz olduğu söylenebilir. Bu da zorlu veya geç bir doğumun habercisidir. İleriki yıllarda bu insan kendi kendinin otoritesi olmak için savaş verecek, dünyaya temkinli yaklaşımı her şeyi kontrol altına almaya çalışmasına neden olacaktır. Bir şeyi bitirmek veya bırakmak, yeni bir başlangıç yapmak ona korku verecektir.

Yükselen burç, güneş ve ay, üçü bir arada kişiyi tanımlar. Güneş egoyu, benliği, Ay kişiliğin tepkisel yönünü, duyguları, yükselen burç ise kimliğin dışa dönük ifadesini, kişiliğin dışa projekte edilmesini gösterir. Yükselen burcun yönetici gezegeni aynı zamanda tüm doğum haritasının yöneticisidir.

1. evin doğal burcu Koç, doğal yönetici planeti Mars'tır.

ANAHTAR KELİMELER: Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, ilk karşılaşmada başkaları üzerinde bırakılan etki, savunma mekanizmaları, liderlik özellikleri, yeni başlangıçlar.

(astromerkez.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
11-22-2008 06:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: RE: 1. ev
meltem Yazılan:Bir de gizli Asc mi var :( O nasil bulunuyor?

gizli asc diye birşey yok meltem.. sadece haritanın vurgu yapan güçlü burcuna gizli asc burcu gibi bir tanım getirmişti bazı arkadaşlar o kadar..

haritaya ait bir burcun güçlü vurgu yapması için , o burçta STELYUM olması gerekir diyebiliriz. ya da en azından o burçta en az 3 gezegen olması gerekir diyebiliriz.
böyle bir durum varsa bile ben şahsen gizli asc tanımını kullanmayı gereksiz görüyorum , okuyanda yeni bişey sanıyor..

11-23-2008 07:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
Cvp: RE: 1. ev
belirsiz Yazılan:1. EVİN GÖRÜNÜM DIŞINDA HERHANGİ Bİ ETKİSİ VAR MI 1.evimde mars venüs uranüs neptün merkür var yani ne gibi bi etkisi varhımmpek anlamadım

elbette görünüm dışında etkiside var çünkü en önemli ev oluyor burası.

6.evle birlikte sağlık konusunu , 10.evle birlikte kişisel ve sosyal imajı , ASC üzerinde gezegen varsa dominant kişilik özelliklerini hep 1.eve bakarak değerlendiriyoruz ok

senin 1.evindeki gezegenlerin içinde en önemlisi -eğer doğum saatin net ise- Venüs oluyor çünkü ASC üzerinde duruyor.
bunun anlamı , sen doğarken ufukta Venüs yükseliyormuş..
yani senin hayatında da Venüse özgü nitelikler daha belirgin olacaktır.

tabii marsın ve özellikle 2 kollektif gezegenle kavuşum yapan merküründe gerek sağlığın , gerek baskın yönelimlerin , gerek kişisel imajın konusunda etkileri olacaktır.

detaylı değerlendirmeleri zamanla yaparız ok

08-01-2009 03:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir