Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.57 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
REENKARNASYON

Astrolojide Akrep burcu ölümü ve yeniden doğuşu sembolize eder. Ölüm zorlayıcı ve acı verici olsa bile yeniden doğum, aynı oranda yüceltici ve dönüştürücüdür.

Reenkarnasyon; tekrar doğuş ve yeniden bedenleşme anlamına gelir. Dünyada yaşayan birinin ölümünden sonra ruhunun yeni bir beden için beklediği varsayılır. Aldığı dersler ve alacağı dersler değerlendirilir. Ölümsüz varlık, yani ruh, varlığını daha yüksek bir seviyeye hazırlamak, geçmiş yaşamlarında başarılı olamadığı konuları başarmak ve yükselmek için fiziksel dünyaya gelir. Bu süreçte ruh uygun bir bedeni bekler ve uygun zaman gelince yeniden dünyaya gelir. Yani ruhu tekrar bedenlenmiş olur. Karmik plana göre; ruhun tekrar bedenleşmeden önce, yaşayacağı hayatındaki çevre ve yaşam koşulları, karşılaşacağı sınavlar ve alacağı dersler, ruhun ihtiyacına göre belirlenmektedir. Yani ruh hatalarını ve ödüllerini bilir ve tamamlaması gerekenleri yapabilecek hale geldiğinde yeniden doğar.

Reenkarnasyon teorisi karma düşüncesinin ayrılmaz bir parçadır. Karmanın en basit anlamdaki açıklaması ise; ‘Etki = Tepki’dir. Ruh karmik planda ne ekerse onu biçer. Kişilerin değişik bedenlerde, farklı hayatlar yaşadığı varsayılırsa, bütün bu hayatlara ait izler, anılar, alışkanlıklar bilinçdışı akılda hala yatıyor olmalıdır. Bu izler ve alışkanlıklar kişinin şimdiki hayatında harekete geçer ve kişi farkında olmadan onun davranış ve hareketlerini kısıtlar. Bazen kişi hoşlanmadığı halde nedenini bilmediği davranışlarını sürdürmeye devam eder. Mantık düzeyinde bunu neden yaptığını bilmese bile bu davranışlarını sürdürmeye devam edebilir.

Acaba tarihte açıklanamayan yetenekler de bu şekilde mi çalışmaktadır? Genç yetenek Mozart ilk konserini 4 yaşındayken vermiştir. İlk senfonisini 7 yaşında, ilk operasını da 12 yaşında yazmıştır. Mozart ilk konserini verdiğinde 4 yıllık yaşamı süresince öğrenemeyeceği kadar eşsiz bir yeteneğe sahipti. Bu kadar gelişmiş bir müzik anlayışı ona hiçbir neden yokken bir hediye olarak mı verilmişti yoksa pek çok reenkarnasyon sırasında bunun üzerinde çalışmış ve Mozart olduğu hayatında da doruk noktasına mı ulaşmıştı? Aynı şekilde Michaelangelo’nun yeteneğini de açıklamak bu anlamda çok zordur. Bir hayat boyu yarattığı bunca sanat eseri mantık sınırlarını zorlamaktadır. Bu yetenek nereden gelmektedir? Reenkarnasyon teorisi bir anlamda bunları açıklamakta ve bütün bu yeteneklerin geçmiş yaşamlar boyu kazanılmış olabileceğini düşündürmekte.

Astrolojiye daha derin baktığımız zaman ise reenkarnasyon ve karma teorisinin, diğer birkaç unsurla birlikte Ay Düğümleriyle örtüştüğünü görmekteyiz. Peki, Ay Düğümleri nedir ve nasıl çalışırlar?

AY DÜĞÜMÜ NE DEMEK?

Ay Düğümleri fiziksel nesneler değil, matematiksel noktalardır. Ay’ın, Dünya etrafındaki yörüngesinin ekliptiği kestiği noktalardır. Ay kendi ekseni etrafındaki hareketi sırasında ekliptiği 2 kere keser. Biri Kuzey’e doğru hareketi sırasında, diğeri ise Güney’e doğru hareketi sırasında. Kuzey Ay Düğümü; Ay’ın yörüngesinde ilerlerken ekliptiği Kuzey’e doğru hareketi sırasında kestiği noktadır. Güney Ay Düğümü ise; Ay’ın yörüngesinde ilerlerken ekliptiği Güney’e doğru hareketi sırasında kestiği noktadır. Kuzey Ay Düğümü ve Güney Ay Düğümü her zaman tam karşıtlık açısı içindedirler (180˚). Yani Kuzey Ay Düğümü 5˚ 10’ Koç Burcunda ise Güney Ay Düğümü de 5˚ 10’ Terazi Burcunda yer alır. Ay Düğümleri daima geriye doğru hareket ederler. Günlük hareketleri yaklaşık olarak 3˚dir. Zodyak’taki bir döngülerini ise 18,6 yılda tamamlarlar.

KARŞITLIK AÇISI BU KONUMDA NEYİ GETİRİR?
Karşıtlık açısı genel anlamıyla zorlayıcı ve meydan okuyucu olarak bilinse de aslında dualitenin bir yansımasından başka bir şey değildir.

Karşıtlık iki enerjinin çatışmasıyla ortaya çıkar. Bu açı, aynı konunun iki farklı yönünü görmekte zorlanır ve karşı koyar. Bu nedenle çelişki doğar. Karşı koymakta ısrar edersek bu gerilim daha da artacaktır. Bu açı yüzleşmeyi gerektirir. Yüzeyde anlaşmazlık iki zıt fikrin ya da konunun uyuşmaması şeklinde görülse de daha derin bir seviyede anlaşmazlık, kişi ve kişinin başkalarına yansıttığı bilinçaltı arasında gerçekleşir. Kişinin zıtlaştığı ya da anlaşamadığı konu, yüzleşmesi gereken fakat net olarak göremediği kendisidir. Buda dengelenmesi gereken karakteristik özelliklerdir.

Siyah-beyaz, iyi-kötü, artı-eksi, yin-yang üç boyutlu Dünyamızda birbirinden farklı ve taban tabana zıt enerjiler olarak algılansalar da özlerinde her iki uç da aynıdır ve birdir. Birleşimlerinden ‘Birlik’ oluşur.

Karşıtlık açısının en iyi kullanımı iki ucu dengelemekle sağlanır. Böylece bir konuya takılıp kalmaktansa her iki enerjiyi de dengeleyerek ufkumuzu genişletmiş oluruz. Burada her iki taraf da aynı şeyi istemektedir fakat her ikisinin konuya yaklaşımları farklıdır. Her iki tarafta olayları birbirlerinin bakış açısıyla görebilse iki tarafla da çalışılabilir ve her iki ucun istediği ortak noktaya ulaşabiliriz.

AY DÜĞÜMLERİNİN ANLAMI
Ay Düğümleri harita içindeki dinamikler içinde Batı mitolojisinde yer almayan tek öğedir. Ejderha ile bütünleştirilen Ay Düğümleri Hint Mitolojisine dayanmaktadır. Geleneksel astroloji Ay Düğümlerine daha fazla önem vermektedir. Kuzey Ay Düğümünün, Caput Draconis – Rahu (Ejderin Başı), geleneksel astrolojide Jüpiter özelliklerini yansıttığı söylenir. Hayatımız boyunca deneyimleyeceğimiz bütün iyi şeyleri simgeler. Buna başarı, ilerleme ve kişisel tatmin de dahildir. Fakat bu özellikler günümüzde çoğu zaman yanlış anlaşılıp fiziksel boyuttaki başarı ve ilerlemeyle karıştırılır. Halbuki buradaki başarı ve mutluluk tamamen ruhsal boyuttadır. Güney Ay Düğümünün, Cauda Draconis – Ketu (Ejderin Kuyruğu), ise geleneksel astrolojide Satürn özelliklerini yansıttığı söylenir. Bu konum ise hayatımız boyu karşılaşacağımız kötülükleri simgelemektedir. Yine buradaki yanılgı, kötülük olarak nitelendirilen temaların fiziksel boyutta ‘felaket’ niteliğinde olmadığıdır. Yani buradaki temaslarda ve transitlerde kişilerin başına felaketler gelmeyecektir. Anlatılmak istenen kötü; ruhun kendini gerilettiği, ilerleme kaydetmediği alanı gösterdiği için geleneksel astrolojide çok olumsuz olarak nitelendirilir. Kimi zorlu karmalarda, kişinin ruhsal çağrısına direnmesinden dolayı başına bu fiziksel anlamdaki kötülükler de gelebilir. Fakat asıl anlatılmak istenen, kişinin ruhsal anlamda geri çekilişidir.

Astrolojik anlamda Ay Düğümleri sürekli olarak devam eden yaşamı anlamanın en temel yoludur. Pek çok astrolog ise, Ay Düğümlerinin haritanın geri kalanından daha fazla önem taşıdığına inanır. Ay ve Güneş’in yanı sıra haritanın diğer öğelerine bakmaksızın Ay Düğümleri kişinin bütün yaşamının amacını açığa vurabilir. Çünkü Ay Düğümleri, ruhun yolculuğunu anlatmaktadır. Bu bir anlamda ruhun izlediği yolu açığa çıkarırken haritanın geri kalan dinamikleri bu yolculuğun nasıl yapıldığıyla ilgili ek bilgiler verecektir. Çünkü hayat daha geniş bir bağlamda görülemezse kişilik ve yaşam çok az şey ifade edecektir. Ay Düğümlerinin yerleşimi ruhun bu hayat için seçmiş olduğu karmik dersleri gösterir. Kişi ruhsal gelişimini sağladıkça hayatına yeni anlamlar katacak yeni pencereler açacaktır. İnsanoğlu hep ‘Neden?’ olduğunu merak eder ve cevapları bulup tahminlerde bulunmak için her zaman tarihe yönelir. Kişi ne zaman geçmiş köklerini düzgün bir şekilde yapılandırırsa geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecektir. Ay Düğümleri ruhun nereye çekildiğini gösterir. Güney Ay Düğümü kişiyi geçmişe Kuzey Ay Düğümü ise kişiyi geleceğe çeker. Hayat bu ikisinin harmanlanmasıdır. Kişinin şimdiki reenkarnasyonu geçmişten geleceğe intikalinin bir sembolüdür.

Ay Düğümleri fiziksel nesneler değillerdir ve kendi başlarına haritada kişilik üzerine bir etki yapamazlar. Ay Düğümleri gezegenlerden açı alır fakat direk olarak gezegenin kendini ifade edişini etkileyemez. Daha çok ruhun bu hayattaki amacıyla ilgili ipuçları verebilirler. Bazen Ay Düğümleri haritadaki kişisel gezegenlerle birleşim halinde olabilirler ve bu durumda kişinin fiziksel boyuttaki kendini ifadesi ve ruhsal anlamdaki eğilimleri çok bariz bir şekilde birbiriyle bağlantıda olur.

GÜNEY AY DÜĞÜMÜ
Güney Ay Düğümü astrolojide kişinin geçmişini sembolize eder. Bu tam olarak bir tek reenkarnasyon değildir. Daha çok çözümlenmemiş geçmiş olayların, fikirlerin ve davranışların her reenkarnasyon boyunca birikmesi sonucu şimdiki hayatı oluşturması anlamını taşır. En güçlü kökleşmiş davranış kalıpları burada bulunur. Bu sebeple geçmiş bütün birikimleri bu hayatta büyük ölçüde değiştirebilmesi çok güçtür. Bu sebeple kişi dönem dönem Güney Ay Düğümünde dinlenir. Burası rahat ettiği bir ev ortamı gibi tanıdıktır. Bazı Güney Ay Düğümleri (özellikle Sabit Burçlarda yer alanlar) kısıtlayıcı olacaktır. Fakat bazıları da geçmişteki birikimleriyle geleceği besleyebilecektir.

Güney Ay Düğümü ruhun geçmiş hayatlarından taşıdığı ve sahip olduğu hediyeler gibidir. Geçmiş hayatlardan edindiği dersler, yetenekler, pek çok yıl boyunca kazanmak için uğraştığı ve ihtisas yaptığı becerileri gösterir. Bu ruhun yaşayıp, tecrübe edip artık bitirmiş olduğu konuları gösterir. Bu konuyla ilgili daha fazla ilerlemeye gereksinimi kalmamıştır. Bu nedenle bu alana fazlaca eğilmek bu hayatında ruhu ileri götürmeyecektir. Ruh yeniden enkarne olup Dünya’da tekrar yaşamayı seçtiği için daha öğrenecek pek çok şeyi var demektir. Güney Ay Düğümü de bir dinlenme yeri olarak görülebilir. Teneffüse çıkabiliriz ama hala okulda olduğumuzu unutmamamız gerekir.

Hiç kuşkusuz haritanın en zayıf noktalarından biri Güney Ay Düğümüdür. Çünkü aynı zamanda zaafımız olan noktaları gösterir. Bırakmış olduğumuz izler hala oradadır ve geçmiş yaşamların alışkanlıklarını bize göstermektedir. En görünür ve en dirençsiz yoldur. Buna rağmen yüzyıllar boyu tuttuğu olumsuz özellikleri de ruhunda barındırmaktadır. Güney Ay Düğümü, geri dönüp uzun uzun bakacak kadar güvenlidir fakat artık bu yönde atılacak bir adım kalmamıştır. İnsanoğlunun merakı da onu geri çeken öğelerden biridir. Geçmişe ait en ufak bir geriye dönüş sahnesi kişinin bilinç düzeyinde hatırlanınca bu kişiyi geriye döndürüp daha fazlasını araştırmaya sevk eder. Bunu hem mantık seviyesinin algılayamayacağı boyutlarda hem de fiziksel boyutun dışında, sezgisel ve duygusal boyutta deneyimlemek isteyecektir. Dolayısıyla istemeyerek geçmişi şimdiki realitesi yapacaktır. Böylelikle başka bir zaman boyutunu deneyimlemiş olur. Fakat bu kişinin ruhunun gelişiminde hiçbir rol oynamaz çünkü geçmiş deneyimler kişi hatırlasa da hatırlamasa da farklı bir bilinç düzeyinde ruhunda izlerini taşımaktadır. Güney Ay Düğümünü ancak bir ‘Anı Bankası’ olarak kullanılabilir.


KUZEY AY DÜĞÜMÜ
Kuzey Ay Düğümü sembolik olarak geleceği, yeni ve yaşanmamış deneyimleri gösterir. Bu kişinin aradığı fakat ona göre yeni olan bir döngüdür. Dolayısıyla bilinmeyenin getirdiği korkuları da yanında taşır. Bu konumun ruhun gelişmesi için kendine çeken çekici bir etkisi de vardır. Kişinin varlığının en derin seviyelerinde bu alana doğru bir yönelim vardır. Bu noktaya ulaşmada gösterilen her çaba kişiye bolluk ve ruhsal gelişim sağlayacaktır. Kuzey Ay Düğümü kişinin şimdiki reenkarnasyonu için ulaşmak istediği en yüksek alandır. Bu sebeple içinde bulunduğu burcun ve evin en üst özellikleriyle birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Yeni tecrübeler kişi için yalnızlık hissi oluşturabilir ve kişi tam olarak nereye adım attığını bilmiyor hissine kapılabilir. Fakat içinde bulunduğu sınavdan cesareti sayesinde geçmeyi başarırsa kendi varlığının özüyle yüzleşecek ve ruhsal alanda giriştiği her bir maceradan yeni tecrübeler edinerek çıkacaktır. Bu nokta çoğu zaman kişi için ulaşılması imkansız bir zirve gibi de görünebilir. Kişi bu noktaya ulaştığını düşündüğü her zaman zirvenin biraz daha yukarda olduğunun farkına varacaktır. Bu aslında sonsuz bir süreçtir. Tıpkı ruhun yolculuğunda olduğu gibi… Her zaman kişiden daha fazlasını talep edecektir ve kişi geçmişinden getirdiği tortuları tamamen temizleyemediği sürece Kuzey Ay Düğümüne tam olarak ulaşamayacaktır. Bununla birlikte buraya yaklaştığı her adım kişiyi daha iyi hissettirecektir. Kişinin, huzurlu bir şekilde, artık ona olumlu bir amaç için hizmet edemeyen geçmişindeki olumsuz alışkanlık ve anıları bırakabilmesi gerekmektedir. Pek çok kişi Kuzey Ay Düğümüne ulaşır fakat her zaman gidilecek biraz daha yolu vardır. Buda sonsuzluğu temsil eden Tanrı’ya giden yoldur.

Güney Ay Düğümü ruhun geçmiş derslerini simgelerken Kuzey Ay Düğümü ruhun şimdiki derslerini simgeler. Yani Güney Ay Düğümü karma ile ilgiliyken Kuzey Ay Düğümü de dharma ile ilgilidir.

Kişi hayatının bazı dönemlerinde Kuzey Ay Düğümüne sıçrar. Fakat orada fazla kalmak istemez çünkü tanımadığı ve bilmediği bir ortamla karşılaşır. Orada tanıdık hiç kimse yoktur. Sonra dinlenmek ve tanıdık bir ortama geri dönmek için Güney Ay Düğümüne geri dönebilir. Burada biraz dinlendikten, Güney Ay Düğümünün haritasında simgelediği konularla haşır neşir olduktan sonra tekrar Kuzey Ay Düğümüne sıçrayabilir. Bu aradaki gidiş gelişlerde önemli olan her iki enerjiyi de dengeleyebilmektir.

Kuzey Ay Düğümü çok fazla rahat edilen bir yer olamayabilir ama ruhun gitmeyi seçtiği bir yerdir. Ruhun ulaşmak istediği noktadır. Kuzey Ay Düğümü tepe çakrasıyla bağdaştırılır. Güney Ay Düğümü ise diğer 6 çakra ile bağdaştırılır. Fiziksel hayatta ve geçmiş hayatlarda deneyimlenen enerjileri barındırır. Tepe çakrası ise ruhun bağlantısını ve seçimini gösterir.

Kuzey Ay Düğümü, nerede olduğumuzu unutup nereye gideceğimizi düşündüğümüz yerdir. Fakat yine de burası geçmişimize sırtımızı döndüğümüz yer de değildir. Örneğin Kuzey Ay Düğümü Koç - Güney Ay Düğümü Terazi eksenini ele aldığımızda bu, Terazi’nin derslerinin hepsini bitirip tamamladığımız ve şimdide Koç’u öğrenmemiz gerektiği anlamına gelmemektedir. Burada öğrenmemiz gereken Terazi’nin tecrübelerini Koç yoluyla deneyimlemeyi öğrenmemiz gerektiğidir. İki uç ayrı ayrı alınamaz. Terazi’yi deneyimleyip sonra da Koç’u deneyimleyemeyiz. Terzi ve Koç arasında bir denge noktası bulup birindeki tecrübeler sayesinde diğer ucu dengelemeyi öğrenmemiz gerekir. Böylece bir bütünlüğe varabiliriz.

Not: Astrozenith'ten alıntıdır.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
06-11-2007 04:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Ay Düğümlerine Değişik Bir Bakış
Ay Düğümlerine Değişik Bir Bakış

Hakan KIRKOGLU

Günümüz astrologlarına Ay düğümleri ile ilgili soru sorunca birbirinde farklı şeyler söyleyebilirler. Bunlardan ilki kuşkusuz reenkarnasyon ve karmaya ilişkili olanıdır. Burç karşıtlıklarına göre ve ortaya çıkan arketiplere göre burada güzel senaryolar üretebilirsiniz. Diğer bir bakış açısı düğüm derecelerinin son derece kritik olduğu ve kadersel olayları göstermesidir. Başka bir bakış açısı da düğümlerin kişiyi hayatında yönlendiren ilişkiler birliktelikler şeklinde yorumlayışıdır.

Sorun bunların doğru ya da yanlış olmadıkları değil elbet zira Ay düğümleri psikolojik astroloji ile klasik astrolojinin önemli kesişim alanlarından birisidir. Psikolojik Astroloji’nin iradeyi ön plana alan doğasının reenkarnasyonu ya da karmayı bir kenarda tutması gerekir ama aslında Ay düğümlerinin hikayesi sadece karşıt iki burçla da sınırlı değildir.

Neden ? Astroloji döngüleri, çevrimleri ele alır. Satürn’ü incelerken Satürn döngüsü göz ardı edilebilir mi ? Ya da Güneş’i değerlendirirken 1 yılda haritamızı turlayan bu gücün önemli bir yönlendirici tarafı vardır.

Klasik astrologlar ise Ay düğümlerinin 19 yıl 10 günlük döngüsüne de özel bir anlam vermişler. Bu döngü çok daha eskilerden beri biliniyor ama ilk defa Grek Astronom Meton tarafından ifade edilmiş, (tutulmalarla ilgili metonik döngü de, Meton’dan geliyor) İşte Ay’ın kendi düğümleri ile kurduğu bu ilişki psikolojik astrolojiye yansımamış diğer alanlardan birisi.



Tıpkı Güneş’in kuzey deklinasyonuna geçişi gibi Ay da kendi Kuzey Ay düğümü noktasında (Ay düğümleri Ay’ın Dünya etrafındaki dönüşü sırasında kendi yörünge eksenini kestiği noktalara verilen addır, kuzeye geçerken Kuzey Ay düğümü, Güney deklinasyonuna geçerken Güney Ay düğümü belirlenmiş olur) deklinasyon değiştirmiş olur ve kuşkusuz bu ruhsal açıdan (hatta yine bazılarınca karmik olarak) önemli farkları gösterebilir.

Kendi gökharitasını bilenler bunu en pratik şekilde kafalarında şöyle canlandırabilirler: Örneğin Kuzey Ay düğümünüz 10 derece Aslan’da olsun. Eğer Ay’ınız Başak burcunda ise Ay’ınız Kuzey deklinasyonuna sahip demektir. Bu durumda Ay 10 derece Akrep’e kadar deklinasyonda en tepeye çıkacak, 10 derece Akrep’ten 10 derece Kova’ya kadar kuzey deklinasyonunda kalmakla birlikte deklinasyonu azalacak, tam 10 derece Kova’da (yani güney ay düğümünde) güney deklinasyonuna geçecek demektir. Bu döngünün köşe noktaları o zaman aşağıdaki gibi olacaktır:

Ay’ın konumu


1. K. Ay düğümü ile birleşebilir ve bu döngünün başlangıç noktasıdır

2. Kuzeye doğru olabilir

3. Kuzeydeki dönüm noktası ile birleşebilir (yukarıdaki örnekte 10 derece Akrep)

4. Kuzeydedir ama güney ay düğümüne gidiyor olabilir

5. Güney ay düğümü ile birleşiyor olabilir

6. Güney ay düğümünden ayrılmış, Güneyki dönüm noktasına gidiyor olabilir

7. Güneydeki dönüm noktası ile birleşiyor olabilir

8. Ya da en son olarak güneyde olabilir ama yavaş yavaş kuzeye ay düğümüne yaklaşıyor olabilir.

İşte bu sekiz ayrı nokta Ay düğümü döngüsünü oluşturan temel yapıdır ve haritanızda Ay’ın bu döngü içinde nerede yer aldığı ilginç sonuçlar doğuracaktır.

Şimdi isterseniz,incelediğim diğer haritalara göre ve diğer örneklere göre bu değişik fazların anlatmak istediği şeyleri aşağıda özetleyelim.

Ama önce Alexander Ruperti’nin bu döngü için yaptığı sınıflandırmadan söz edelim. 4 ayrı parça şöyle adlandırılmakta:

Kuzey’de kuzeye gidiş – ilk çeyrek ÖĞRENME DÖNEMİ

Kuzey’de ama güneye gidiş ikinci çeyrek SİNDİRME DÖNEMİ

Güney’de ve güneye gidiş üçüncü çeyrek ÖZGÜRLEŞME DÖNEMİ

Güney’de ana Kuzeye gidiş, dördüncü çeyrek, DAĞITMA DÖNEMİ


Bu durumda, tam köşelerde yani dairenin ay düğümlerinde ya da düğümlere 90 derece yapan noktalarında kritik dönemeçlerde sayılırız çünkü bu noktalar değişimin zorunlu olduğu belki de kadersel olduğu konumlardır.

İlk etapta Kuzey ve Güney deklinasyonları ile ilgili önemli bir ayırıma dikkat edelim.

Kuzey deklinasyonundaki Ay egoyu öne alan, enerjiyi alan, büyüten bir Ay’dır ve kuşkusuz daha egosantrik ve hırslıdır. Bu dönemde kahramanın kendini geliştirmesi söz konusudur.

Birkaç Kuzey deklinasyonuna göre: Yaser Arafat, Muhammet Ali, Woody Allen, Giorgio Armani, Brigitte Bardot, Tony Blair, Nicolas Cage, Barbara Cartland, Coco Chanel, Charles Chaplin, Miles Davis, Prenses Diana, Placido Domingo, Alexander Dumas, Amelia Earthart, Kraliçe II. Elizabeth, Jodie Foster, Indra Gandhi

Güney deklinasyonunda ise kişi daha çok içinde bulunduğu koşulların, zamanın bir aracı olarak ortaya çıkar, kısaca daha sosyosantrik (bu da benim atmam oldu) yani sosyal hareketlerle ortaya çıkan birisi konumunda olacaktır. Egodan çok spiritüel olana eğilim gösterebilirler.

Örnekler: Joan Baez, A.G. Bell, Galile, Newton, Bill Clinton, Marie Curie, Bob Dylan, Aretha Franklin, Adolf Hitler, Victor Hugo, Elthon John

Şimdi işte bu sözünü ettiğimiz önemli fazlara gelelim:

Kuzey Ay düğümü ile birleşme:

Yeni sistemler yaratan, yeni bir döngü başlatan kişiler bu alana aittir. Belki bu kişiler başlatabilirler ama başlattıkları şey kendi umdukları yönde ilerlemeyebilir. Bunlar çok genç ruhlar olabilir. Örnek: Yaser Arafat, Tony Blair

Kuzey’de Kuzey dönüş noktasına gidiş

Kahramanın yolculuğu başlamış durumda. Bu aşama eyleme geçen, cesaret gösteren özellikler gösterir. Bu kişiler kendi görüşleri için felsefesi bütünlüğü sağlamaya çalışırlar ve yine yeni sistemler yaratırlar. Örnek: Woody Allen, Giorgio Armani, Alexander Dumas, Kraliçe II. Elizabeth, Jodie Foster, Indra Gandhi

Kuzey dönüş noktası ile birleşme

Bu konuma sahip kişiler içinde bulundukları çağa ait konuların somut hale gelmiş örnekleri olabilirler. Bunu ille de popülarite ile birleştirmek gerekmez ama yine de bu kişiler varolan trendin somut bir parçasıdırlar.

Kuzey’de ama güneye doğru giden

Bu kişiler bir mimar, yapan, inşa eden, yaptıkları işin sınırlarını koyan tiplerdir. Enerjinin sindirim aşamasında olduğumuz için varolan enerjiyi mümkün olduğunca kullanmak ve sınırlarını koymak durumundayız. Örnek: Muhammet Ali, Brigitte Bardot, Nicolas Cage, Coco Chanel, Charles Chaplin, Miles Davis, Amelia Earthart

Güney Ay düğümü ile birleşme

Bu aşamada kahraman artık kural koyan adeta diktatörleşen bir tutum alacaktır. Uygulama çok önemlidir. Kuzey fazındaki birikim artık yerini uygulamaya koymuştur ve kuşkusuz bu kendine aşırı güvenen, megalomaniye uzanan karakterler de yaratabilir. En azından süregelen şartların tamamen değiştirilmesine istekli yeni bir sistemi inşa etmek üzere olan kişiler olabilirler. Örnek: Marie Curie, Prenses Diana, Placido Domingo, Adolf Hitler

Güney’de ve Güney dönüş noktasına doğru:

Şimdi artık bu ana kadar getirdiklerimizi elden çıkartma aşamasına girdik. Artık özgürleşme, kurtulma dönemindeyiz. Bu kişilerin kazandıkları ün daha çok sosyal şartların onlara atfettikleri özelliklerden anlaşılabilir. Başka bir deyişle bu kişiler çözülmesi zor, toplum tarafından bir mit haline getirilen özellikler gösterebilirler. Güney dönemindeki kişilerin aynı zamanda ellerindeki veren fedakarlık örnekleri olduklarını da görebiliriz. Örnek: Joan Baez, Bob Dylan

Güney Ay düğümü ile birleşirken

Bu kişiler kollektif enerjilerin tamamen ortasında yer alırlar ve aynı zamanda subjektif özellikleri ile de dikkat çekerler. Bu kişiler bilim ya da sanatta da olsun süregelen sistemleri çözmeye ve dağıtmaya başlarlar. Kuzey fazı ne oranda egosantrik ise Güney fazı da genel olarak kendini dağıtan, kollektif özellikler gösterir. (Bir bakıma bu Kova-Balık gibi evrensel burçlar paralelinde değerlendirilebilir. Örnek: Victor Hugo

Güneyde ama Kuzeye doğru

Bu dönem simyacının dönemidir. Yeniden yapılandırma, ilham kazanma ve yeniden keşfetme hakimdir. Varolan koşulların tamamen aşılması, denenmesi söz konusudur. Galile, Einstein, Bell bu döneme aittir. Bu ruhlar deneyim sahibi, bırakmayı öğrenmiş, çok yaşlı olabilir. Örnek: Bill Clinton, Aretha Franklin, Elthon John

Kendi gökharitanız için hesaplama yapmak için bir diğer örnek:

Örneğin Kuzey Ay Düğümünüz 15 derece Oğlak olsun, Eğer Ay’ınız da bu derecelere 6 derece toleransla yakında K.A.D ile birleşiyor demektir, eğer Ay’ınız Kova, Balık burçlarında ise kuzeyden kuzey dönüş noktasına gidiyorsunuz demektir. Ya da örneğin Ay’ınız 20 derece Yay’da ise güney döngüsünde ve kuzey ay düğümüne gidiyorsunuz demektir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
03-05-2008 01:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kaktüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
Sadece ay düğümleri ruhun evrimsel yolculuğunu anlatmaya yeter yazıyor. Bence onemli bir konu ama konuyla ilgili pek fazla yazı yok
04-30-2010 02:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
güney düğüm geçmişte yaşananlar b,ilinenler bilgi bankası.kuzey düğüm hiç deneyimlenmemiş konular bu hayattaki görevimiz.o halde güney düğümle kavuşum yapan kuzey düğüm ev yöneticisi geçmiş yaşamdan getirilecek deneyimler bu hayatta kullanılabilir demek.yada geçmiş yaşamda çözümlenmemiş bu hayatta bir kez daha yaşanacak.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-15-2011 06:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
Kuzey dönüş noktası ile birleşme

Bu konuma sahip kişiler içinde bulundukları çağa ait konuların somut hale gelmiş örnekleri olabilirler. Bunu ille de popülarite ile birleştirmek gerekmez ama yine de bu kişiler varolan trendin somut bir parçasıdırlar.
trend hagülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-15-2011 06:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #6
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
burçdaşım bi debenimkine baksana.. anlamadım ..

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
01-15-2011 10:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #7
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
(01-15-2011 10:42 PM)eylülmavi Yazılan:  burçdaşım bi debenimkine baksana.. anlamadım ..

transit kuzey düğüm oğlakta geriye doğru hareket ettiğine göre natal kuzey düğümünle akrep e gelince aynı yorum.bu arada ay düğümleriyle ilgili; ay düğümleri kaç adet kare oluşturuyorsa okadar sıkıntı yaşanacak yada ruhun gelişmesi için alınacak dersler.olumlu açısı ise geçmiş yaşam ödülünü almak için dünyaya gelmiştir.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-16-2011 05:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
eylülmavicim,eğer harita yerleşimleri doğruysa yani vedicte farklıdır,whole sing yada doğum saati kesinliği vs. 7. evdeki satürnle olumsuz açı.bu konuda sınanacaksın. ve sanırım 2. evini vurgulayan konuda ödül.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-16-2011 05:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #9
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
(01-16-2011 05:21 PM)ayşe kara Yazılan:  eylülmavicim,eğer harita yerleşimleri doğruysa yani vedicte farklıdır,whole sing yada doğum saati kesinliği vs. 7. evdeki satürnle olumsuz açı.bu konuda sınanacaksın. ve sanırım 2. evini vurgulayan konuda ödül.

taşekürler canım.. doğum saatim kesin değil ne yazıkkıi:(

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
01-16-2011 05:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
RE: Ay Düğümleri Ve Ruhumuzun Pusulası
(01-16-2011 05:59 PM)eylülmavi Yazılan:  
(01-16-2011 05:21 PM)ayşe kara Yazılan:  eylülmavicim,eğer harita yerleşimleri doğruysa yani vedicte farklıdır,whole sing yada doğum saati kesinliği vs. 7. evdeki satürnle olumsuz açı.bu konuda sınanacaksın. ve sanırım 2. evini vurgulayan konuda ödül.

taşekürler canım.. doğum saatim kesin değil ne yazıkkıi:(

vedic haritana baksana orda yükselenin oğlak olması gerek ve gezegenler daha önceki derecelerinde görünüyor.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-16-2011 07:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay Düğümleri Kova da Angel 2 4,978 02-03-2008 11:34 PM
Son Mesaj: ay_se

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir