Değerlendir:
  • 75 Oy - 3.01 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Jüpiter-Satürn kavuşumlarının klasik astrolojide çok önemli olduğuna değinmekle başlayalım. Eskiler bu dönemlere “Büyük Kavuşumlar” diyorlardı. Uzun dönemli saptamalar için kullanıldıklarından dolayı buna büyük zamanlayıcılar anlamında “Great Chronoctors” denir. Dünya astrolojinde bu iki en uzak gezegeninin yaklaşık 20 yılda bir araya gelmesi çok önemsenir ve dünyada bir sonraki kavuşuma kadar ortaya çıkması beklenen trendleri belirlemekte kullanılır. İranlı ortaçağ astrologu Ebu Ma’şer’in “On the Great Conjunctions” adlı eseri, kendi dönemine damga vurmuş ve günümüzde de referans alınabilecek çok önemli bir “Dünya Astrolojisi” kitabıdır. Peygamberlerden bazılarının veya çok önemli zatların büyük kavuşumlarda doğduğu bir gerçektir. Hz Muhammed ve Hz İsa buna birer örnektir. Derslerde çoğu zaman örnek olarak kullandığımız Prenses Diana da güncel bir örnek. Bunlar çoğaltılabilir.

Bazı astrologlar transit Jüpiter-Satürn birleşmelerinin ülkeler haritalarında veya bireysel haritalarda hangi evin üzerine düştüğüne dayanarak öngörülerde bulunurlar.

Bireysel haritalarımızda bu iki gezegenin kavuşum halinde olması kuşkusuz çok önemlidir. Jüpiter genişleme, gelişim ve genel anlamda iyimserliği temsil ederken; Satürn daralma, limitlenme ve kötümserliği temsil eder. Jüpiter’in olduğu alanlarda şanslı ve fırsatlara açığızdır; Satürn’ün olduğu alanlarda şansımız kısıtlanır ve sorumluluklar alır, en büyük mücadeleyi veririz. Pek tabi ki bu ikisinin kavuşumunun hangi burçta olduğu çok önemlidir. Örneğin 2020 yılında bu ikisi Kova’da kavuşacaklar ve Satürn bu burçta yöneticidir, Jüpiter ise kendi üçlüsündedir; yani her ikisi de asaletlidir. Sizin bahsettiğiniz kavuşum 2000 yılı Mayıs ayında Boğa burcunda gerçekleşti. Burada bu iki gezegen de temel üç asaletten birine sahip değillerdi (burç, yücelme, üçlü). Bu yüzden bu kavuşumun olduğu burcun yöneticisine, yani Venüs’e bakmak gerekir. Venüs haritada asaletli, zarar görmemiş ve iyi bir evde yerleşmiş ise, bu kavuşumun etkileri daha iyicil çalışacak demektir. Venüs kötü yerleşimde ise, bu kavuşumun sonuçta gideceği durum pek de iç açıcı olmayabilir.

Bireysel haritadaki Jüpiter-Satürn kavuşumları genel anlamda: İyimserlikle kötümserlik arasında kalmak, fırsatları ve şansları değerlendirmekte zorlanmak, sınırlanmak, bu yüzden tatminsizlik ve hoşnutsuzluk hissetmek gibi sonuçlar doğurur. Çünkü Jüpiyter’in genişleme arzusu Satürn tarafından sınırlandırılmakta; Satürn’ün kötümserliği, Jüpiter tarafından aşılmaya çalışılmaktadır. Satürn Jüpiter’e zarar verirken; Jüpiter Satürn’e faydalı olmaya çalışmaktadır.

Pek tabi ki bu ikisinin hangi evde yerleşmiş oldukları, bu hissiyatın veya sonuçların hayatın hangi alanında ortaya çıkacağını gösterir. Bir evin olaylarının, o ev içinde yerleşmiş gezegenlerin sırasına göre ortaya çıkacağını hesaba katarak, bu iki gezegenden hangisinin ne zaman etkili olacağını saptayabiliriz. Örneğin 5. evde yerleşmiş iseler ve derece sırasına göre önce Satürn, sonra Jüpiter ise: 5. ev konularında (çocuklar, cinsellik, hobiler, spor, eğlence vs) öncelikle kısıtlanma ve şanssızlık, ardından genişleme ve şanslar gelecek demektir.
ÖNER DÖŞER

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
05-24-2007 10:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luci Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Çok güzel bir konu açmışsın salmakis. teşekkürler.
1980 yılıda bu kavuşumun yılıydı ve benim haritamda satürn ve jüpiter kavuşumu var.
3. evde satürn terazi burcunda jüpiter başak burcunda.
3. evimde güneş ve plutoda var.

sosyal sorunlara çok fazla önem verip, hayatımın bir parçası yapıyorum.Bu konum başarısızlık vermez, bende pek başarısız olmadım ancak başarıya giden yolda engeller eşliğinde sabır ve çok çalışma başarıya götürdü.iyimserliğimi, yollarıma çıkan bazı hayal kırıklıkları ve ertelemeler yüzünden törpüledim.Jüpiterin bulunduğu başak burcunda Venüs ve şans noktasıda var.
Bir çok konuda şansımı artırdı bunlarda.Dışardan çok şanslı ve herşeye sahip göründüm ama satürnün yaşattığı sıkıntıyı hep içimde taşıdım.
zor bir kavuşuma denk gelmişim.

[Resim: astrosohbetlm7.gif]
05-25-2007 11:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
benim yükselenim başak fakat jüpiter ve satürnüm 1.evde terazide kavuşum halindeler...
bunun ne demek olduğunu çözmeye çalışıyorum, çalışıyorum, çalışıyorum...
1.evin dış dünyaya gösterdiğimiz yüz olması sebebiyle ben jüpiterin relax, satürnün cool
halini hem taşıyor hem taşıyamıyor muyum, of böyle iki güçlü gezegen kavuşum yapınca nasıl yorum yapmalı?
hımm
05-26-2008 03:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
dubletoprak Yazılan:benim yükselenim başak fakat jüpiter ve satürnüm 1.evde terazide kavuşum halindeler...
bunun ne demek olduğunu çözmeye çalışıyorum, çalışıyorum, çalışıyorum...
1.evin dış dünyaya gösterdiğimiz yüz olması sebebiyle ben jüpiterin relax, satürnün cool
halini hem taşıyor hem taşıyamıyor muyum, of böyle iki güçlü gezegen kavuşum yapınca nasıl yorum yapmalı?
hımm

açıların yorumuyla ilgili grand lewi'nin ''ne çok şey söyler şu yıldızlar'' kitabını öneririm arkadaşlar , öncelikle bunu belirteyim istedim.

şimdi yeni katılan arkadaşımızın sorusuna grand lewi'den alıntı yaparak cevap vermeye çalışayım ;

jüpiter-satürn kavuşumu

''sessiz ve asil biçimde başarılı olma hırsına sahip olmayı işaret ediyor. çevrenizdekileri etkileyen bir saygınlığınız olduğundan söz ediyor yine g.lewi.
yine çevrenden destek göreblirsin diyor sert açılara mâruz kalmıyorsa tabii.
destekleyen başka faktörler varsa , hükümet , ordu , hukuk gibi pozisyonlarda görev alabilirsin diyor. iz bırakan bir yazar olma potansiyelinden de bahsediyor..''

kendi yorumuma gelince ; yükselen burcun başak ise ve 1.evinde jüpiter-satürn ikilisi varsa (özellikle ASC'ye yakınsalar) , oldukça saygılı , ahlaki konularda bilinçli , çalışkan bir kişisel imaja sahip olursun diyebilirim kabaca.

şunu da eklemeliyim ki , yükselen burcunun derecesini , jüpiter-satürn ikilisinin kaç derece terazide olduğunu , hatta haritanın bütününü bilmeden yapılmış çok genel bir yorum oldu yukarıdaki yazılar.

daha detaylı yorumlar zamanla gelecektir ama şimdilik haritanı duyurular bölümünde ki ÜYELERİN DOĞUM HARİTALARI başlığına ekleyebilirsin ok.

05-26-2008 04:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
redroseee Yazılan:jupıter saturn 2 evde kavusum yaparsa nolur ıkı gezegende terazıdeıkısıde 2 evde???

2.ev senın kazanclarını gösterır bu manevi de olur maddi de anlıycan jupıter sana şans getırecektır yeni aşk,yeni kazanclı iş konuları vb hıcbırı olmazsa dahı zam gelır calıstıgın iş yerınden yada eskıden sevgılın varsa daha ileriye yönelık saglamcı ilişki olusmaya baslar.

Özgüven artar ve daha olgun saglam bir duruş sergılersın kendıne olan güvenın sınanırken ayakların saglam basacaktır ileriye yönelık atılımlar yaparken.Genelde kısa ve öz iyi bır durum tecrube + şanslı ilerleme ve hoş sürprizler zamanı terazi de olması seni ilişkilere yöneltir ve cok ciddi bir ilişki olusması muhtemeldır.Ortaklıklardan kazanclar saglarsın ayrıca -ok
06-26-2008 07:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
(06-27-2010 06:31 PM)Vena Yazılan:  Jüpiter ve Satürn'ün natal haritada kavuşumunun kişisel etkisi olmaz...

Ama köşe noktalarda ya da kişisel gezegenlerimizle iletişim kurarsa etkisi yoğun hissedilir..Birbirinden zıt fonksiyonları olan iki gezegen..Kişiyi gel-gitli biri yapabilir..Kurallar, adalet bu iki gezegenin ortak özelliklerinden..Politikacıların, hukukçuların haritalarında kişiselleri ile temas kurarak etkili olduğunu gözlemlemiştim;)
06-27-2010 07:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #7
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
jüpiter ve satürn gibi kollektiflerden bir önceki ''dönem'' gezegenleri, etki gösterdikleri dönemde bence de kişisel gezegen ve köşe noktalarla temas ettikleri takdirde kişinin hayatında belli potansiyelleri ortaya çıkarır.
2. dünya savaşı döneminde nasıl ki kollektifler, o dönemin insanlarının hayatında etkiye sahip olmuşlarsa , bu görünümün de o dönem doğan kitle üzerinde etkisi olacağı kanısındayım.
tabii özellikle de 1. ev, köşe noktalar, ve kişisel gezegenlerle temas etmek gibi kilit bir rolde ise.
jüpiter, inançların gezegeni oldugu için; jüpiterin sert satürn temaslarında inançlar ve tanrı figürünün daha statükocu , karamsar ve sert bir pencereden değerlendirilebileceğini söyleyebiliriz.
kuralcı, cezalandırıcı tanrı figürü, inanç sistemiyle ilintili kaygı ve karamsarlıklar, umut,ideal ve inançları satürnün sağlam temelleri üzerine kurmak, inançları inşa etmek, idealleri somutlaştırma isteği gibi etkiler verebilir.


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
06-27-2010 09:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Aquar
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Jüpiter ve Satürnün karşıtlığında, jüpiter ve satürn haritada hangi rollerdeyse o role göre yorumlanmalı..incelediğim bir haritada kişinin yükselen yöneticisi rolündeki jüpiter satürne karşıtta konumlanmıştı. harita sahibinin kişisel gezegeni olmadığı halde, kişiye özel bir kişiselliğe sahip olan kitlesel gezegen jüpiter, kişisel konuma tabi olmuştu bu durumda..kişide inanç eksikliği karmaşası vardı, satürnün her haritada oynadığı rollerden biri de ebeveyn sembolü olması.....harita sahibine inanç,din faktörlerini öğretmeyen/jüpiter-satürn zıt açı, yükselen yöneticisi jüpiter) ebeveynleri kişiyi bir karmaşaya sürüklemişti..hayırsız ebeyenlerin karakterleri ve yaşantıları da son derece olumsuzdu.kişi için çok yanlış modeller olan anne baba(satürn,ebeveyn)eğitim ailede başlar...........Serenanın da değindiği gibi, harita sahibi inanç inşa etme uğraşındaydı..din yada inanç konusunda yapılanmaya çalışıyordu bilinçsizce...sıfır noktasından başlayan bir inşaat
06-27-2010 10:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Aquar
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Yay yükselen kişiye inanca ilişkin doğal bir potansiyel veriyor, kişi aşırı dindar olmasa da Yaratıcı,din,inanç konularında, "geliştirilebilir bir yatkınlık" taşıyor..satürn-jüpiter karşıtlığına sahip bir yay yükselenin de bu yatkınlığı aslında içsel olarak mevcut... ancak satürnün gecikme kuralına göre bu tür bir karşıtlıktaki yay yükselen,ancak zamanla bu yatkınlığının farkına varabiliyor, uzun ve zorlu bir uğraşla, inanç konusunda yükselenine uygun bir kıvama ulaşabiliyor..geç farkındalık ve doğal eğilimin gecikerek hayata geçirilmesi..

bu konudaki, bir önceki yazıma ektir
06-27-2010 11:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Haritada Jüpiter ve Saturn'ün Kavuşum Yapması
Jüpiter & Satürn hakkında okuyup güzel bulduğum bir YAZI paylaşıyorum, iyi akşamlar gülücük
06-01-2014 12:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Jüpiter Açıları Angel 88 164,659 04-10-2019 01:53 PM
Son Mesaj: merkür_yen
  Jüpiter - Uranüs Açıları astrosohbet 5 21,509 07-26-2018 03:49 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Jüpiter - Neptün Açıları astrosohbet 7 21,249 03-14-2018 03:39 AM
Son Mesaj: Beyazcık
  Jüpiter - Plüto Açıları astrosohbet 42 64,652 03-04-2018 02:32 PM
Son Mesaj: idrilhawke
  Jüpiter - Satürn Açıları astrosohbet 51 67,533 07-12-2017 03:53 PM
Son Mesaj: BayanKararsız

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir