Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
Yazar Mesaj
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #1
AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
ASWİNİ NAKSHATRA

0′ Koçtan başlar 13,20′ koça kadar uzanan alanda yeralan takımyıldızdır. Ay, aswinide konaklarken doğanlar bu ŞİFACI yıldız etkisinde büyük bir iyileştirici güce sahiptirler. Başarılı bir tıp eğitimini destekleyen bir yıldızdır. Arzularının peşinden koşar. Yeni başlangıçlar yaparken çok fazla düşünmeden hemen atılım yapar. Çok cesur, aceleci, inatçı ve çok sabırsızdır. Hızlı konuşur, hızlı hareket eder. Çok enerjik ve kahraman ruhludur. Aswini nakşatra, hareket içeren her konuda destekleyen yıldızdır.
Aswini’de doğanlar, ketu devresinde hayata merhaba der. Yöneticisi ketu, şifa getiren ve ruhsal derinlik kazandıran büyük güçtür. Çocukluk yıllarında ruhsal etkilerle donatır, ruhu olgunlaştırır. Kişiliği derin seviyelerde etkileyen güç ketu’nun yıldız haritasındaki durumu en belirleyici unsurdur.
Astronomide koç’taki RAM takımyıldızlarındaki SHERATAN YILDIZI, Aswini menzilinde yer alır.
BHARANİ NAKSHATRA

13,20′ koçtan 26,40′ koça kadar uzanan bölgede yeralan takımyıldızdır. Mücadeleci yıldızlar grubundan olan Bharani’yi venüs yönetir. Adalet, birlik, beraberlik, kararlılık, güç, kuvvet, cesaret, iyilik, temizlik ve arınma getiren yıldızdır. Kahraman ruhlu ve erdemlidir. Ölüm lordu Yama, burda hayatın ve ölümün gizemini yansıtır.
“Kısıtlayıcı yıldız” Bu yıldızda “Sınırlamalar, kısıtlanmışlık duygusu” vardır. İnatçıdır. Fanatik ve farklı fikirlere sahip insanlara karşı hoşgörüsüz olabilirler.
Kendini baskı altında hisseder. Yaşadığı İçsel çatışmalar neticesinde ruhsal aydınlanma ve büyük ruhsal dönüşüm gerçekleşir.
Bharani nakşatrada doğanlar, venüs devresinde hayata merhaba der. Yani hayatlarını derin seviyelerde yöneten gezegen venüstür. Dolayısıyla yıldız haritasında venüsün yerleşiminin kişilik üzerindeki tesirleri büyüktür.
Astronomide MENKAR yıldızıyla ve Andromeda’nın sol tarafında kalan ALMACH yıldızıyla ilişkilendirilir. Menkar zorluklar ve gözden düşme yaratan sert tabiatlı yıldızdır. Almach, onurlandırır.
KRİTTİKA NAKSHATRA

26,40′ koçtan başlar, 10′ boğaya kadar uzanan menzilde yer alan takımyıldızdır. Yöneticisi, hayat kaynağı güç temsilcisi güneştir. Bu takımyıldızda güneş, karanlıkları aydınlatan arındırıcı güç kaynağıdır. Diety Agni’den kaynaklanan ateş tabiatından etrafı yakar kavurur. Kötü olan ne varsa yakar yok eder. Geriye yalnızca ışık kalır.
Bu yıldızın insanları ateşli bir yapıya sahiptir. Gururlu, hırslı, kararlı, inatçı, agresif ve sert mizaçlıdır.
Krittika nakşatrada doğanların derin seviyelerde ruhsal oluşumunu şekillendiren güç güneştir. Güneş devresinde hayata merhaba der. Dolayısıyla, güneşin yıldız haritasındaki yerleşimi, ruhun üzerindeki derin seviyelerdeki tesirleri sebebiyle en belirleyici unsurdur. Krittika’nın yansıttığı kişilik, güneşin haritadaki güçlü yada zayıf yerleşimine bağlı olarak olumlu yada olumsuz gelişim gösterebilir.
Krittika, savaş ve tartışmaları yöneten sert keskin bir yıldızdır. Astronomide Alcyone ve sert – yıkıcı Algol yıldızıyla ilişkilendirilir.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #2
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
KRİTTİKA NAKSHATRA

26,40′ koçtan 10′ boğaya kadar uzanan bölgede yer alan takımyıldızdır. Yöneticisi ışık kaynağı güneştir. Bu takımyıldızda karanlıkları aydınlatan arındırıcı güç kaynağıdır. Diety Agni’den kaynaklanan ateş tabiatındadır ve etrafı yakar kavurur. Kötü olan ne varsa yakarak yoketme itkisi taşır. Geriye yalnızca ışık kalır.
Bu yıldızın insanları ateşli bir yapıya sahiptir. Gururlu, hırslı, kararlı, inatçı, agresif, kavgacı ve sert mizaçlıdır. Sabit fikirlidir.
Krittika nakşatrada doğanlar, güneş devresinde hayata merhaba der. Dolayısıyla, güneşin yıldız haritasındaki yerleşimi, ruhun üzerindeki derin seviyelerdeki tesirleri sebebiyle en belirleyici unsurdur. Krittika’nın yansıttığı kişilik, güneşin haritadaki güçlü yada zayıf durumuyla paralel olarak olumlu yada olumsuz gelişim göster.
Savaş ve ŞİDDETİ yöneten sert keskin bir yıldızdır. Astronomide ALCYONE yıldızı ve vahşi ALGOL YILDIZI Krittika nakşatra menzilinde yer alır.
ROHİNİ NAKSHATRA

10′ den 23,20′ boğa arasındaki mezilinde yeralan takımyıldız. Ay tarafından yönetilir bu yıldız kümesi. Human nature. Yani insan tabiatında nakşatra. En uğurlu takımyıldızlardan biridir. Deity; Brahma, Prajapati. Evrenin yaratıcıları. Ana motivasyon kaynağı moksha yani RUHSAL GELİŞİM/ RUHSAL AYDINLANMADIR.
Bu yıldızın insanları, çok güzel, yakışıklı, çekici, şık, bakımlı, güzel konuşan, bağımsız karakter yapısına sahip, inatçı, sabit fikirli kişilerdir. Ay’ın zararlı gezegenlerle beraber zararlı yerleşimlerinde, aşırı derecede materyalist, insanları fazlaca eleştiren kırıcı tiplerdir.
Rohinide doğanlar, ay devresinde hayata başlar. Dolayısıyla Ruhun oluşumuna derin seviyelerde tesirleri olan Ay’ın yıldız haritasındaki durumu dikkatle incelenmelidir. Ay, burda ruh’u yansıtan en önemli göstergedir. Olumsuz bir ay yerleşimi, ruhsal sorunları derinleştirir. Ay’ın parlaklığıyla ruhun kalitesi yüksek karattadır.
Astronomide ALDEBARAN sabit yıldızı bu lunar bölgede yer alır. Aldebaran, “boğanın kırmızı gözü” dür.
MRİGASİRA NAKSHATRA

23,20′ boğadan 6,40′ ikizlere kadar olan bölgede yer alan takımyıldızdır. Mars tarafından yönetilir. Deva grubundan parlak yıldız. DEİTY SOMA-AY TANRI.
Ana motivasyon kaynağı moksha yani ruhsal aydınlanmadır. Felsefi ve dini gerçekliklere erişme konusunda yetenekler veren bir yıldızdır. Yöneticisi Mars, ruhsal gelişim yolunda MÜCADELE GÜCÜ, cesaret ve kararlılık verir. RUHANİ BİR SAVAŞÇIDIR.
Bu yıldız etkisinde doğanlar araştırmacı bir ruha sahiptir. Temiz kalpli, güzel, anaç, sevgi dolu, sıcak, şefkatli, tatlı dilli kişilerdir. Özellikle bu nakşatranın boğa burcu menzilinde doğan kadınlar, dişilikleriyle başdöndürürler.
Mrigasira nakşatrada doğanlar, mars devresinde dünyaya merhaba der ve kişilik oluşumu marsla başlar. Dolayısıyla marsın yıldız haritasındaki durumu, kişiliğin derin seviyelerini yansıttığından, en önemli unsurdur. Marsın kuvvetli yogalar yaptığı bir yıldız haritasındaki Mrigasira ruhu, yüksek seviyelerden parlar.
Astronomide BELLATRİX sabit yıldızı bu ay menzilinde yeralır.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #3
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
MRİGASİRA NAKSHATRA

23,20′ boğadan 6,40′ ikizlere kadar olan bölgede yer alan takımyıldızdır. Mars tarafından yönetilir. Deva grubundan parlak yıldız. İLAHI SOMA-AY TANRI.
Ana motivasyon kaynağı ruhsal aydınlanmadır. Felsefi ve dini gerçekliklere erişme yolunda ARAŞTIRMALAR yapmaya yönelten yıldızdır. Yöneticisi Mars, ruhsal gelişim yolunda MÜCADELE GÜCÜ, cesaret ve kararlılık verir. RUHANİ BİR SAVAŞÇIDIR
Temiz kalpli, anaç, koruyucu- kollayıcı, sevgi dolu, sıcak, şefkatli, çekici, zeki, tatlı dilli kişilerdir.
İkizlerdeki kısımda doğanlar, değişken, çok tatlı dilli, çok konuşkandır.
Mrigasira nakşatrada doğanlar, mars devresinde hayata merhaba der ve kişilik marsla şekillenir. Dolayısıyla marsın yıldız haritasındaki durumu, kişiliğin derin seviyelerini yansıttığından, en önemli unsurdur. Marsın kuvvetli yogalar yaptığı bir yıldız haritasındaki Mrigasira ruhu, yüksek seviyelerden parlar. Zararlı bir mars yerleşimi özellikle çocukluk yıllarında tehlikeler yaratır. Hayat mücadelesinde zorlanır.
Astronomide BELLATRİX sabit yıldızı bu ay menzilinde yeralır.
ARDRA NAKSHATRA

İkizler burcunun 6,40′- 20′ arasındaki lunar bölgedeki sert yıkıcı karakterdeki takımyıldızdır. “KEDER YILDIZI”
Rahu tarafından yönetilir. Deity; RUDRA. Simgesi gözyaşı, acıların yansımasıdır. Ruhsal arınma bu yıldızda, zorlu yollardan geçerek gelecektir. Ardra’nın temel karakteristiği, arınmak için kahır çekmeye dayalı olmasıdır. Diğer taraftan, dünyevi arzuları yerine getirebilecek çok büyük gizli bir gücü vardır bu yıldızın. Rahu büyük hırslar ve başarma arzusu verir.
Mars, satürn, rahu, ketunun Ardra’da yerleşimleri, bu gezegenin dönemlerinde ağır sonuçlar doğurabilir.
Ardra’da doğanlar, rahu devresinde dünyaya merhaba der. Ruhsal oluşum, derin seviyelerde rahuyla şekillenir. Bu sebeple rahunun yıldız haritasındaki durumu çok önemlidir. Muzır evlerde zararlı gezegenlerle beraber yerleşmişse tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
Astronomide, ORION takımyıldızlarındaki muhteşem yıldız BETELGAUSE bu ay menzilindedir.
PUNARVASU NAKSHATRA

İkizler 20′ den, yengeç 3,20′ ye kadar uzanan bölgede yer alan takımyıldız. Yöneticisi jüpiter. Deva grubundan. Deity, ADİTY.
Zenginlik ve servet sahibi olmayı destekleyen yıldız kümesi. Karanlıkları, ışığıyla aydınlatan, saflığı, temizliği yansıtan takımyıldızdır. Spiritüel ve ruhsal derinliği olan kişilerdir. Cesaret, yüksek zeka ve başarı verir.
Punarvasu nakşatra mensupları, jüpiter devresinde doğarlar. Jüpiter kişilik oluşumunda en derin seviyede söz sahibi gezegendir. Dolayısıyla yıldız haritasında jüpiterin durumu, ruhun şekillenmesinde belirleyicidir. Parlak bir jüpiter, yüksek karatta derin bir ruhtur. Tüm arzularını gerçekleştirir, başarılı ve büyük servet sahibi yapar. Muzır evlerden birinde zararlılarla birlikte yerleşen bir jüpiter ise bu yolda zorlanır. Ani düşüşler getirir.
Astronomide, İkizler takımyıldızlarındaki parlak CASTOR ve POLLUX yıldızları PUNARVASU’DA.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #4
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
PUNARVASU NAKSHATRA

İkizler 20′ den 3,20′ yengeçe kadar uzanan menzildeki bu takımyıldızın yöneticisi jüpiter. Deity, ADİTY.
Temel motivasyon kaynağı artha yani maddi değerler olan bu yıldız para ve servet sahibi olmayı destekler. Işığı aydınlığı, saflığı, temizliği, masumiyeti yansıtan takımyıldızdır. Ruhsal olarak da aydınlanma getirir. Bilinci yükseltir arındırır. Filozof ruhlu, spiritüel insanlar. Cesaret, yüksek zeka ve başarı verir.
Punarvasu nakşatrada doğanlar jüpiterin devresinde dünyaya gelir. Ay derecesine bağlı olarak, çocukluk ve ilk gençlik çağlarında jüpiter en derin seviyelerde ruhu biçimlendiren güçtür. Kişilik oluşumunda nakşatra yöneticisi jüpiterin derin etkileri ilerki yıllarda kaderi şekillendirir. Dolayısıyla Punarvasu ruhu, yöneticisi jüpiterle paralel gider. Yıldız haritasında jüpiter güçlüyse tertemiz bir ruha sahiptir. Başarı ve servet getirir.
Astronomide, İkizler takımyıldızlarındaki parlak CASTOR ve POLLUX YILDIZLARI PUNARVASU’DA.
PUSHYA NAKSHATRA

3,20′-16,40′ yengeç menzilinde yer alan yıldız kümesidir. En uğurlu takımyıldızlardan biridir. Bu nakşatrada yapılan her türlü girişimi başarıya ulaşır.
Yöneticisi satürn, bu yararlı nakşatraya disiplin enerjisi verir. Sembolü lotus çiçeği. Deva grubundan. Temel motivasyon kaynağı dharma yani doğru davranışlardır. Diety Brahispati. Shaktisi, ruhsal enerji yaratmaktır. Bu yıldız kümesi ruhta büyük bir enerji açığa çıkarır. “Besleyen Yıldız” dır.
Pushya nakşatrada doğanlar, satürn devresinde hayata merhaba der. Uzun yıllar süren satürn devresinde ruh, büyük bir olgunluk kazanır. Satürn kişilik oluşumunda derin seviyelerde yönlendirici yönetici güçtür. Yıldız haritasında satürnün durumu büyük önem kazanır.
Astronomide North-South ASELLUS yıldızları pushya lunar ay-menzilinde yer alır.
ASHLESHA NAKSHATRA

16,40′-30′ yengeç menzilinde yer alan takımyıldız. Yöneticisi merkür. Deity: Nagas- Yılan Tanrı. Simge: yılan. Shaktisi, acı verme, ashlesha yıldızının gizli gücüdür. Bu yıldızın gizli zehirli bir enerjisi vardır. Sırlarla dolu gizemli insanlardır.
Bilgili ve çok zekidirler fakat ay’ın zararlı yerleşimlerinde bu kişiler, zehirli duygularla dolu ve tehlikeli olabilirler. Yeteneklerini ve zekasını kötüye kullanır, hem kendine hem çevresine zarar verir.
Zehirli, yıkıcı ve acı veren etkileri olan bu yıldız, girişimleri olumlu yönde desteklemez.
Bu zararlı takımyıldızda eğer satürn, mars, rahu, ketu yerleşmişse, bunlar daha da zararlı hale gelir. Özellikle geri hareketli yani retroysalar daha da vahimdir. Bu gezegenlerin devrelerinde büyük zorluklar yaşanır.
Ashlesha nakşatrada doğanlar, merkür devresinde dünyaya gelir. Merkür, ruhun gelişiminde derin seviyede söz sahibidir. Dolayısıyla yıldız haritasında merkürün durumu, kişilik oluşumunda belirleyicidir. Güçlü bir merkür büyük dehalar yaratabilir. Muzır evlerde zararlı gezegenler kıskacındaki bir merkür ise yıkıcı bir karakter ve talihsizlikler demektir.
Astronomide HYDRA takımyıldızlarındaki ACUBENS yıldızıyla ilişkilidir. Yengeç takımyıldızlarının güneyindedir. Astroloji çalışmaları, yazarlık, halkla ilişkili tüm işler için destekler.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #5
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
MAGHA NAKSHATRA

0′-13,20′ Aslan’ daki takımyıldız. Deity, Pitris.
“Büyük bir güç ve zafer” i yansıtan yıldız kümesidir. ASALET simgesidir magha. Erdemli, bilge, yardımsever, lider ruhlu kişilerdir. Güneş hiçbir yıldızda bu kadar parlak değildir. Büyük liderler bu yıldız tesirindedir.
Yöneticisi ketu ruhsal aydınlanma, arınma ve manevi yükselişi getirir. Lider ruhlu ve girdiği ortamı yüksek enerjisiyle aydınlatan yüce gönüllü insanlardır.
Magha nakşatrada doğanlar, ketu devresinde dünyaya gelir. Ketu ruha büyük bir ruhsal zenginlik getirecektir. Yıldız haritasında ketunun durumu kişilik oluşumunda söz sahibidir. Güçlü bir ketu ve güneş yerleşimi toplumlara önderlik eden büyük ruhlardır.
Astronomide aslanın kalbindeki parlak REGULUS yıldızı bu bölgede yer alır. ASALET yıldızıdır. Büyük idealler, şöhret yıldızıdır.
PURVAPHALGUNA NAKSHATRA

13,20′-26,40′ Aslan menzilindeki takımyıldız. Venüs tarafından yönetilir. İyi şans yıldızı. Keyif ve arzular ana temasıdır.
Deity Bhaga, evlilik mutluluğunu korur. Refahla ilgilidir. Çekici, zeki, sosyal, iletişimsel yeteneği güçlü, rahatına düşkün insanlardır. İnsanları etkilemeyi iyi bilirler. Sosyal aktiviteler, partiler, eğlence, aşk bu yıldızla desteklenir. Yaratıcılık ve yetenekler veren yıldız kümesidir. Ay faydalı gezegenlerle beraber bu yıldızda güçlü ev yerleşimindeyse, şans, mutlu bir evlilik hayatı, şöhret, zenginlik, başarı getirir.
Kama yani dünyevi arzu ve isteklere odaklı yıldızdır.
Purvaphalguna nakşatrada doğanlar, venüs devresinde dünyaya gelir. Ruhsal oluşumda derin seviyelerde söz sahibi olan gezegen venüstür. Dolayısıyla venüsün yıldız haritasındaki durumu zihin kalitesini belirler. Parlak bir venüs kaderde parlama yaratır.
Astronomide aslanın arkasındaki bölgede kalan ZOSMA yıldızı burdadır.
UTTARAPHALGUNA NAKSHATRA

26,40′ Aslandan başlayıp, 10′ başak’ a kadar uzanan bölgede yer alan takımyıldızdır. Güneş tarafından yönetilir. Talih yıldızlarından biridir.
Deity, Aryaman.
Temel motivasyon kaynağı Moksha yani ruhsal gelişim ve aydınlanmadır. Güneş spiritüel derinlik kazandırır. Hakikatin peşindedir.
Hümanist, samimi, sevgi dolu, cesur, zeki, bilgili, temiz kalpli, arkadaşlığa dostluğa önem veren asil ruhlu insanlardır. Kralvari, Positif enerjisiyle ışık saçar. İyileştirici ve şifacı yıldızdır. Girdiği ortamı aydınlatır. İnsanlara ruhsal şifa dağıtır.
Uttaraphalguna nakşatrada doğanlar, hayata güneş devresinde merhaba der. Dolayısıyla ruhsal oluşumda güneş söz sahibidir. Parlak bir güneş başarı vaadeder. Zihin kalitesi yükselir. Yıldız haritasında sönük bir güneş, potansiyelini gerçekleştirmekte zorlanır.
Astronomide aslanın kuyruğundaki DENEBOLA yıldızı bu bölgededir

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #6
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
UTTARAPHALGUNA NAKSHATRA

26,40′ Aslandan başlayıp, 10′ başak’ a kadar uzanan bölgede yer alan ve güneş tarafından yönetilen şans getiren takımyıldızlardandır.
Deity, Aryaman. Başarı ve mutluluk getirir.
Temel motivasyon kaynağı ruhsal gelişim ve aydınlanmadır. Ruhun kurtuluşa ermesi bu asil yıldızın kazandırdığı mükemmel ruh yapısı dolayısıyla kolaydır.
Hümanist, samimi, sevgi dolu, cesur, zeki, bilgili, temiz kalpli, arkadaşlığa dostluğa önem veren, yardımsever, yaratıcı ve asil ruhlu insanlardır. Kralvari, yüce gönüllüdür. Güneşin yüksek enerjisiyle ışık saçar. İyileştirici ve şifacı yıldızdır. Bulunduğu yeri aydınlatır. Dertlilere derman olur. İnsanlara ruhsal şifa dağıtır.
Uttaraphalguna nakşatrada doğanlar, hayata güneş devresinde merhaba der. Zihinsel oluşumda derin manada güneş söz sahibidir. Parlak bir güneş başarı vaadeder. Zihin kalitesi yükselir. Yıldız haritasında sönük bir güneş, potansiyelini gerçekleştirmekte zorlanır. Kişisel amaçlara ulaşmada zorlanır.
Astronomide aslanın kuyruğundaki DENEBOLA YILDIZI bu bölgededir.
HASTA NAKSHATRA

Başak burcunda 10′-23′ arasında kalan bölgede yer alan takımyıldızdır. Ay tarafından yönetilir. Deity Ravi. Deva tabiatından takımyıldız. Temel motivasyon moksha yani kişisel gelişim ve ruhsal aydınlanmadır.
Yaratıcılık, parlak bir zeka, yüksek akıl, kararlılık, ikna kabiliyeti, mantıklı kararlar alabilme yeteneği hepsi bu yıldızın armağanıdır. AKIL bu yıldızda ışıl ışıl parlar. İdari becerisi yüksek son derece zeki mantıklı insanlardır. İş hayatında özellikle ticarette başarılıdır.
Zararlı gezegenlerle zararlı yerleşimlerinde tüm bu üstün niteliklerini kötüye kullanabilir.
Hasta nakşatrada doğan kişiler, ay devresinde hayata merhaba der. Dolayısıyla Ruhun oluşumuna derin seviyelerde tesirleri olan Ay’ın yıldız haritasındaki durumu kişilikte ve kaderde belirleyicidir. Ay, burda ruh’u yansıtan en önemli göstergedir. Olumsuz bir ay yerleşimi, ruhsal sorunları derinleştirir. Parlak bir Ay’la, ruhun kalitesi yüksek karattadır. Mutlak başarı vaadeder.
Astronomide Corvus takımyıldızlarındaki ALGORAB yıldızı bu lunar bölgededir.
CHİTRA NAKSHATRA

23,20′ Başak burcundan başlayıp 6,40′ teraziye kadar uzanan bölgede yer alan parlak takımyıldızdır. Mars tarafından yönetilir. Deity Vishvakarma; Evrenin Ulu mimarı.
Chitra, bakmaya doyamadığımız güzellikteki yıldızdır. Dokunduğu herşeyi güzelleştirir. Güzel bir ruh, güzel bir üslup. Mükemmel konuşma yeteneği kazandırır. Güzellik, estetik ve sanata dair ne varsa destekler. Başarılı sanatçılar çıkar.
Temel motivasyon kaynağı arzu ve isteklerdir. Yönetici marstan ötürü tutku ve şehvet temalarını da yansıtır.
Chitra nakşatrada doğanlar mars devresinde dünyaya gelir. Zihinsel oluşum en derin seviyelerde marsla şekillenir. Dolayısıyla yıldız haritasında mars yerleşimi kişilikte ve kaderde belirleyici unsurdur. Parlak bir mars şöhret ve başarı getirir Chitraya.
Astronomide parlak SPİCA yıldızı bu ay menzilindedir.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #7
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
CHİTRA NAKSHATRA

23,20′ Başak burcundan başlayıp 6,40′ teraziye kadar uzanan bölgede yer alan parlak takımyıldızdır. Mars tarafından yönetilir. Deity Vishvakarma; Evrenin Ulu mimarı.
Chitra, bakmaya doyamadığımız güzellikteki yıldızdır. Dokunduğu herşeyi güzelleştirir. Güzel bir ruh, güzel bir üslup. Güzellik, estetik ve sanata dair ne varsa destekler. Başarılı sanatçılar çıkar.
Temel motivasyon kaynağı arzu ve isteklerdir. Yönetici marstan ötürü tutku ve şehvet temalarını da yansıtır.
Chitra nakşatrada doğanlar mars devresinde dünyaya gelir. Zihinsel oluşum en derin seviyelerde marsla şekillenir. Dolayısıyla yıldız haritasında mars yerleşimi kişilikte ve kaderde belirleyici unsurdur. Parlak bir mars şöhret ve başarı getirir Chitraya.
Astronomide parlak SPİCA yıldızı bu ay menzilindedir.
SWATİ NAKSHATRA

Terazi burcunda 6,40′- 20′ arasındaki bölgede yer alan takımyıldızdır. Yöneticisi Rahu. Deity; Vayu; Rüzgar Tanrısı. Hayat veren nefesi temsil eder.
Huzursuz ve değişken bir ruhsal yapı verir. Swati, etkileyici ve hoş bir tabiat verir. Müzikte, sanatta, edebiyatta, finansal konularda başarı getirir. Mesleğinde zirveye tırmanır.
Fiziksel olarak çekici, erkekleri çok yakışıklı, kadınları çok güzeldir. Etkileyici karizmatik tiplerdir.
Swati nakşatra mensupları rahu devresinde doğar. Rahu zihinsel oluşumda ve kaderde derin seviyelerde söz sahibi büyük bir güçtür. Dolayısıyla yıldız haritasında rahunun durumu kişilik yapısı ve başarıda belirleyici unsurdur. Zararlı evlerde zararlılarla beraber yerleşen rahu, zihin kalitesini bozar ve kaderde düşüşler getirir.
Astronomide ACTURUS yıldızı bu ay menzilindedir. Zenginlik, şöhret, başarı, refah bahşeder.
VİSHAKHA NAKSHATRA;

“HEDEFLERİN YILDIZI” jüpiter yönetiminde ama sert karakterde takımyıldızdır. 20’terazi – 3,20′ akrep arasındaki menzilde yeralır.
Hedefine ve Mutlak başarıya odaklanmıştır. Ruh, dünyevi hedefine herşeyi ezme pahasına da olsa koşar. Başarı yolunda herşey mübahtır.
Visaka nakşatrada doğanlar, jüpiter devresinde hayata başlar. Parlak bir jüpiter, zihin kalitesini yükseltir ve ruhun derin hedefine ulaştırır.
Astronomide terazi takımyıldızlarındaki ZUBEN EL GENUBİ yıldızı bu ay menzilinde yer alır.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #8
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
VİSHAKHA NAKSHATRA;

“HEDEFLERİN YILDIZI”
Jüpiter yönetiminde ama sert karakterde takımyıldızdır. 20’terazi – 3,20′ akrep arasındaki menzilde yeralır. Deity; İndra ve Agni.
Mutlak başarıya odaklanmıştır. Ruh, dünyevi hedefine her şeyi, herkesi ezme pahasına da olsa koşar. Hataları affetmez. İntikamcıdır. Bu yıldız başarıya ulaştıracak olan büyük bir güç verir. Arkadaşlık, dostluk geri planda kalır.
Visaka nakşatrada doğanlar, jüpiter devresinde hayata başlar. Jüpiter kişilik oluşumunda söz sahibidir. Parlak bir jüpiter, zihin kalitesini, şansı yükseltir ve ruhun derin hedefine ulaştırır. Zararlı etkiler altında bir Jüpiter hedefe ulaşmada karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendiremez.
Astronomide ZUBEN EL GENUBİ yıldızı Visaka menzilinde yer alır.
ANURADHA NAKSHATRA

Satürn yönetimindeki 3,20-16,40’akrep arasındaki bölgedir. İlahı Mitra Günışığı ve dostluk Tanrısı. Bilinçaltında gizli saklı ne varsa günışığına çıkarır. Karanlıkları aydınlatır. Deva tabiatında nakşatra. Olumlu, dost karakterdeki takımyıldızdır. Nakşatra yöneticisi satürn, her türlü hayat şartlarında disiplin, sebat ve direnç verir.
Anurada nakşatrada doğanlar, satürn devresinde hayata merhaba der. Satürn devresinde ruh, büyük bir olgunluk kazanır. Satürn kişilik oluşumunda derin seviyelerde yönetici güçtür. Yıldız haritasında güçlü bir satürn ruhsal güç ve başarı kazandırır.
Astronomide akrep takımyıldızlarında sağ bölgede kalan İSİDİS yıldızı anuradha ay menzilindedir. Bu yıldız mistik yetenekler ve okült konulara özellikle astrolojiye merak verir.
JYESHTA NAKSHATRA

Merkür yönetimindeki sert ve yıkıcı karakterde takımyıldızdır.16,40′-30′ akrep menzilindedir.
Yüksek hırslar, yakıcı duygular, acımasızlık, yükselme gücü, fethetme gücü ve yüksek cesaret veren yıldız kümesi. Mutlak zafer için her yol mübah.
Dünyevi hedeflere odaklayan ve üstün yetenekler veren yıldızdır. Arzu ve istekleri peşinden koşan sert ve karmaşık bir kişilik yapısı.
Yönetici merkür bu sert tabiatlı yıkıcı yıldızda, yaratıcı ama bulanık ve karmaşık bir dehayı yansıtır.
Satürn, mars, rahu ve ketu Jyeşta da yerleşmişse, zararları daha da büyür. Daha tehlikeli hale gelirler. Özellikle de burda yerleşen zararlı gezegenin hayat devresi çok zorlayıcıdır.
Ay, Jyeshta’da doğanlar merkür devresinde dünyaya gelir. Merkür, ruhun gelişiminde derin seviyede söz sahibidir. Dolayısıyla yıldız haritasında merkürün durumu, kişilik oluşumunda ve kaderde belirleyicidir. Yıldız haritasında güçlü merkür büyük dehalar yaratır.
Düşük konumda ve zararlı etkiler altındaki bir merkür, zihin kalitesini de düşürür. Mutlak zafere kitlenerek zekasını ve yeteneklerini kötüye kullanır ve gerekirse herkesi ezer geçer.
Akrebin kalbindeki ANTARES sabit yıldızı, jyeshta ile ilişkilendirilir.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 04:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #9
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
MOOLA NAKSHATRA

0′-13,20′ yay menzili
Takımyıldızın yöneticisi ketu. Güney ay düğümü, mistik doğasını yansıtır.
Deity; Nirrity. Moola takımyıldızı; yıkıcı bir güce sahiptir.
“Kötü şans” yıldızı. Yıkmak, parçalamak, zarar vermekle alakalı bu yıldız kötü talihle ilişkilendirilir. Eğer yıldız haritasında rahu, ketu, Satürn, mars moola’da yerleşmişse, ilgili hayat devrelerinde maddi manevi ağır hasarlar verebilir.
Moola nakşatrada doğanlar, ketu devresinde hayata başlar. Dolayısıyla haritada ketu’nun durumu kaderde önemli atraksiyonlara yol açar. Ruhsal oluşumda da şuuraltı boyutta belirleyici rol oynar.
Astronomide Ophiuchus’un yanındaki Lesath yıldızı bu ay menzilinde yer alır. Spiritüellik kazandırır. Galaxynin merkezinde yani galactic merkezdedir.
PURVAASHADA NAKSHATRA

13,20′-26,40′ yay menzili
Takımyıldızın yöneticisi venüs. Mücadeleci takımyıldızlardan.
Deity: VARUN. Sularla ilişkili nakşatra.
“Yenilmez yıldız” Felsefi ve duygusal derinliği olan insanlar.
Venüs, popülarite getirir. Dayanıklılık, cesaret, liderlik, rekabet, mücadele, başarı ve zafer yıldızıdır.
Purvaashada nakşatrada doğanlarda, venüs devresinde hayat başlar. Parlak bir venüs, bu yıldızın insanlarının zihinsel – ruhsal yapısını ve şansını yükseltir. Kaderde parlama ve önünde geniş ufuklar açar. Sönük bir venüs ise istenen atraksiyonu yapamaz.
Astronomide Kaus Borealis and Kaus Australis yıldızları, bu ay bölgesindedir.
UTTARASHADA NAKSHATRA

26,40’yay- 10”oğlak arası
“Geç gelen zafer” manasındadır. Takımyıldızın yöneticisi güneş, mutlak zafere ulaştıran ve ruhsal yetenekler veren güç kaynağıdır. Erdemli, dürüst insanlardır. İçe yöneliktir. Engelleri aşar ve başarıya ulaşır. Bu yıldız içgözlemseldir ve getirdiği başarı kalıcıdır.
Uttarashada nakşatrada doğanlar hayata güneş devresinde merhaba der. Yıldız haritasındaki parlak güneş, ruhun kalitesini, bilinç seviyesini yükseltir. Sönük ve zararlı etkiler altındaki bir güneş ise zafere ulaşmada yollar çetrefillidir. Kaderde bir düşüş yaşanır.
Astronomide, Lyra takımyıldızlarındaki parlak Vega yıldızı bu bölgededir. Başarı verir.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 04:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #10
RE: AY BURÇLARDA (AY NAKŞATRALARI)
UTTARASHADA NAKSHATRA

26,40’yay- 10”oğlak arasındaki takımyıldız. Yöneticisi güneş, ruhsal gelişim sağlar. Mutlak zafere ulaştıran güç ve hayat kaynağıdır. Yöneticilik vasfı, çalışkanlık, dürüstlük, güvenilirlik, bu yıldız etkisinde doğanlara getirisidir.
MUTLAK ZAFER getirir. “Geç gelen zafer” manasındadır. Engelleri aşar ve başarıya ulaşır. Bu yıldız İÇGÖZLEMSELDİR ve getirdiği başarı kalıcıdır.
Uttarashada nakşatrada doğanlar hayata güneş devresinde merhaba der. Yıldız haritasındaki parlak güneş, ruhun kalitesini, bilinç seviyesini yükseltir. Sönük ve zararlı etkiler altındaki bir güneş ise zafere ulaşmada zorluklar ve ego problemleri yaratır. Fakat yükselen yöneticisi gezegen güçlüyse kişilik güç kazanır.
Astronomide, Lyra takımyıldızlarındaki (çalgı takımyıldızı) parlak Vega yıldızı bu ay menzilindedir. Vega, yaz üçgenindeki yıldızların en parlağıdır. Bizden 25 ışıkyılı uzaklıktadır. Yani Vega’nın gece görünen ışığı ondan 26 yıl önce yola çıkmış gelmiştir. Bu yıldız, özellikle politik arenada liderlik kabiliyeti ve kalıcı başarı kazandırır.
SHRAVANA NAKSHATRA

10′-23,20′ oğlak arasındaki bu takımyıldızın yöneticisi AY. Deity Vishnu.
BİLGİ, EĞİTİM, BİLİM YILDIZI. Bu yıldız tesirinde doğanlar, sorgulayıcı, araştırmacı, bilgiye öğrenmeye büyük önem veren entellektüel insanlardır. Akademisyenler, bilimadamları bu yıldız tesirindedir.
İstikrarlı, dengeli, arkadaş çevresi geniş, iyi kalpli ve saygındır.
Sravana nakşatrada doğanlar, ay devresinde hayata başlar. Kişilik yıldız haritasındaki Ay’ın durumuna paralel bir gelişim gösterir. Sönük ve zararlı etkiler altındaki bir ay, akıl karışıklığı, huzursuzluk ve kaderde bir düşüş yaratır. Parlak bir Ay’la, ruhun kalitesi yükselir.
Astronomide, Altair yıldızı bu ay menzilindedir. Güç ve zenginlik getirir.
DHANİSTHA NAKSHATRA

23,20′ oğlak- 6,40′ kovaya kadar olan bu takımyıldızın yöneticisi mars.
Deity: “VASUS” Materyal varlık getirir.
Zenginlik, toplumda saygınlık, inanç, güzel nitelikler verir. Mal varlığı veren yıldızdır. Ama romantik ilişkilerde ve evlilikte desteklemez. Özellikle evlilik evi yönetici gezegeni bu yıldız menzilinde yerleşmişse, geç evlilik demektir. Evlensede mutluluk getirmez.
Dhanishtada doğanlar mars devresinde hayata başlar. Yıldız haritasında mars yerleşimi kuvvetliyse sağlam bir ruhsal yapı oluşturur.
Astronomide Delphinus’un baş tarafındaki Sadalsuud yıldızı bu ay menzilinde. Bu yıldız sezgisel yetenekleri güçlendirir.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 04:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir