Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hangi Ay Fazında Doğdunuz?
Yazar Mesaj
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #1
Hangi Ay Fazında Doğdunuz?
Ay'ın evreleri vardır biliyoruz İlk Dördün Dolunay gibi. Doğum anımızda Ay'ın hangi evresinde ise o etkileri almaz mıyız, alırız öyle değil mi? gülücük

http://www.hsnldl.com/ay-n-evreleri.html Bu siteden doğum gününüzde ayın hangi fazda olduğunu bulabilirsiniz

http://astropedia.wixsite.com/info sitesinden alıntılayarak ay fazlarının etkilerini paylaşıyorum:

Yeni Ay
Hilalin henüz gökyüzünde gözükmediği ve gecenin en karanlık olduğu zamanlar. Bizi nelerin beklediğini bilmediğimiz bir süreç. Ama bir ayı geride bıraktığımız, bir dönemin geride kaldığı ve artık yeni bir sürece başlamamız gerektiği içgüdüsünü hissettiğimiz bir an. Bu sizi yeni başlangıçlar yapmaya iten bir enerji. Bu fazda doğanlar içgüdüsel olarak öncü ve girişimcidir. Üzerinde çok düşünülmeden başlanmış ama sonuçlandırmadan yarım bırakılmış bir düzine projeyle başbaşa kalmış olabilirsiniz. Aslında yapmanız gereken bir süre sonra başkasına devredebileceğiniz projeleri başlatmaktır. Ya da proje bazlı işler yapmak. Süreklilik sizin zayıf olduğunuz bir konu çünkü. Oysa yeni başlangıçlar gereken her yerde parlayabilirsiniz. Sabırsızlığın sizi baltalamasına izin vermeden bir amaç belirleyebilirseniz başladığınız işi bitirebilecek güçlü bir savaşçısınız. Defalarca düşmüş defalarca ayağa kalkmış olabilirsiniz. Durumu bilinçsizce zorlama riskiniz var, bunu yaparken başkalarını da gözardı edebilirsiniz. Başkalarına karşı bir parçacık özen göstererek olaylarla daha kolay başa çıkabilirsiniz. Aslında tek başına yapılması gereken işler tam size göre.


Hilal
Yeniayın karanlık fazından uzaklaşmış ve önümüzde birşeyler görünür olmaya başlamıştır. O belirsizlik hissini bir kenara bırakıp ilerlemeleri gerekir. Yenilik korkusu ve tedirginlikler kişiyi baltalayabilir. Fırsatları değerlendirmeleri ve yeni başlangıçlar için ikna edilmeleri gerekebilir. Oysa kendilerine güvenmeyi ve kendi hayatları ile ilgili karar almayı öğreneceklerdir. Yeniay fazında doğanlara oranla başlamış işleri tamamlama kararlılığına sahiptirler. Dirençle karşılaştıklarında geri çekilip güç toplarlar. Ay bu fazda ilk kez görünür olacağı için öncekinden farklı bir fazın/sürecin ilanını ifade etmeleri nedeniyle aileden/köklerinden/kabileden farklı olduğunu ifade etmek durumunda kalabilir. Bu süreç Ay ve Güneş arasında uyumlu olan 60°lik açıda daha kolay olacak iken 90 °ye doğru mücadele çetin bir hal alır.


İlk Dördün
Bu fazda doğan kişiler için aksiyon almak, hareket etmek, mücadele etmek ana konulardır. Bu mücadele duygusu sürekli bir ihtiyaç olduğundan kişi bunu verimli bir alana kanalize edemezse sürekli krizleri kendisine çeken bir mıknatıs haline gelir. Birşeyleri değiştirme yeteneği, sürekli hareket halinde olma ihtiyacı doğru kanalize edilirse yaratıcıdır. Ay ve Güneş arasındaki açı kare ise şartları aşırı zorlayan, ilişkilerinde çatışmaların görünür olduğu bir kişi ile karşılaşırız. Aradaki açı üçgen ise kişi değiştiremediklerini kabullenebilir. İlişkilerinde uyumlu bir akış sözkonusu olur.


​Büyüyen Ay
Büyüyen ay fazı Dolunay fazından hemen öncesidir. Bu fazda kişi bir tamamlanma ya da farkındalık aşamasına gelmemiştir ancak bu noktaya gelmeden önce elindeki işi kusursuzlaştırma telaşındadır. Huzursuzluğunun nedeni hata yapma endişesi ve mükemmeliyetçi olmasından gelir. Hızla bilgi birikimini arttırma telaşına düşecektir. Oysa sistemli bir şekilde ilerlemeyi başarırsa verimli bir çalışma sergileyecektir. Böylece uzmanlık kazanarak kendine olan güvenini sağlayacaktır. Sadece faydalı olanın peşinden gitmek faydalı olmadığını düşündüğü şeylere değer vermemek gibi bir riski vardır.


Dolunay
Doğduğunuz anda ay Dolunay fazındaymis. Hayatınız da aynı Güneş ve Ay'ın karşı karşıya geldiği Dolunay anı gibi yüzleşmelerle geçecektir. İlişkilerde yaşadığınız bu farklılıklar sizi karşınızdakini anlama çabasına itecektir. Karşıdakini anlama çabanız sizi geliştirecek olan mücadele alanınız olacak. Zamanla başkalarına kendilerini tanımada destek olabilirsiniz. Ay ve Güneşin bulunduğu evler hayatta denge sağlamak durumunda kaldığınız yaşam alanlarıdır. Güneş'in olduğu evdeki arzularınız ile Ay'ın olduğu evdeki ihtiyaçlarınız arasında iki uçta gidip gelecek ve sonrasında bir denge sağlamayı başaracaksınız.


Küçülen Ay
Kişi bir önceki faz olan dolunay fazında bir tamamlanma yaşamıştır. Şimdi yaşadığı bu tamamlanma ve farkındalığı başkalarına aktarma sürecindedir. Burada kişisel olandan çok sosyal olan konular kişinin gündemindedir. Bir öğretmen ya da bir filazof gibidir. Ancak kendi fikrini empoze etmek için fanatikleşebilir ya da başkalarını manipüle edebilir. Bunu en olumlu anlamda bir vizyon oluşturmada kullanabilir. Toplumsal konularda görev alıp toplumun sözcüsü olabilirler. Felsefi bir yanı olmayan konularda bağlılık geliştiremez, tembelleşebilirler.


Son Dördün
Bilinçte Kriz olarak tanımlanan bu fazda en net hissedilen duygu uyumsuzluk hissidir. Buraya, bu zamana uyamama... Değişmesi, yıkılması gereken bir şeyler vardır. Bu sahnede yanlış olan bir şeylerin olduğunu bildikleri halde onları huzursuz eden şeyi tam olarak ifade edemezler. Kendi kişisel dönüşümlerini başarmaları gerekmektedir. Kendilerine uyguladıkları duygusal baskının aynısını dışarıya da gösterirler. Bu nedenle kimi zaman aşırı sert ve zalim bir tutum sergileyebilirler. Duvarlarını yıkmak ve yenilenmek zorundadırlar.


Balsamik
Doğduğunuzda ay en karanlık olduğu Balsamik fazındaymış. Hayatta akışta kalma deneyimini lafta değil yasayarak öğrenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu son fazdır, bırakmayı öğrenen insanoğlu artık başka bir faza hazırlanmaktadır. Balsamik fazın dersi ruhsallıktır. Hayatın bize sunduklarına dikkat etmeli ve bize ne anlatmak istediğini iyi okumalıyız. Gönüllü hizmetler bu fazda faydalıdır. Dünyevi hırslardan çok ruhsallığa yönelmiştir. Ait olamama duygusu nedeniyle içe çekilir. Kaderselliğe inanır ancak kendini kurban etmeye eğilimlidir. Oysa kurban kurtarıcı rollari yerine kabulleniciliğini geliştirmelidir. Akışta kalarak tıpkı bir rüyadaymışçasına sembolleri okuyarak gitmesi gereken yola ulaşacaktır.
10-19-2016 01:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Hangi Ay Fazında Doğdunuz? - Libra - 10-19-2016 01:34 PM
Cvp: Hangi Ay Fazında Doğdunuz? - Libra - 10-19-2016, 11:25 PM
RE: Hangi Ay Fazında Doğdunuz? - Libra - 07-03-2019, 10:38 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir