Değerlendir:
  • 16 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rachel Corrie
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Rachel Corrie
"Gerçekten de bu dünyada böyle bir zulmün kıyamet koparmadan geçiştirilebilmesine inanamıyorum. Canımı yakıyor, geçmişte de yaktığı gibi, dünyanın böyle korkunç bir hale gelmesine göz yumuşumuza tanıklık etmek. Buradaki halkın büyük çoğunluğu, kaçabilecek ekonomik durumları olsa bile, topraklarında direnmekten vazgeçip buraları terk etmeye kalksalar bile gidemezler. Çünkü vize başvurusu yapmak için İsrail'e bile giremezler ve zaten hiçbir ülke de onları kabul etmez. Dolayısıyla bütün hayatta kalma yolları kesilmiş insanlar içinden çıkamayacakları bir hapishanede tutuluyorsa, bence buna Jenosit (Soykırım) denir."

--Rachel Corrie—

Rachel; Filistin’de Refah kentine gitmiş, oradaki Siyonist zulme gözleriyle tanık olmuş, gerek Siyonist İsraili gerekse kendi hükümetini (Amerika’yı) ekranlara çıkıp defalarca kez eleştirmiş, zaman zaman silahların, tankların önüne bedenini siper etmiş, bir Filistinlinin evini yıkmaya gelen İsrail buldozerinin önüne geçip bu durumu engellemeye çalıştığı sırada buldozerin altında kalarak henüz 23 yaşındayken hayatını kaybetmiş Amerikalı bir barış gönüllüsü.

Rachel 10 Nisan 1979’da Washington’da doğmuş.

Koç burcudur. Yükselen burcu Kova (astrodatabank sitesinde doğ haritasına bakabilirsiniz)

Bu yazıda –yapabildiğimce- onu ve doğum haritasını incelemek istiyorum.

Astroloji meraklılarına veya bir şekilde bu yazıya denk gelip okuyanlara ‘dünyada böyle insanlar da var’ mesajını verebilirsem kâfi.

Rachel henüz daha çocuk yaşındayken dünyadaki savaşlara ve açlığa karşı duyarlı bir kızdır.

Bunu da 10 yaşındayken okulda yaptığı bir konuşmasının video kaydından öğreniyoruz. İnternetten aratıp izleyebilirsiniz –hatta geçen haftalarda facebook sayfamızda paylaşmıştım-

Rachel’in dünya meselelerine duyarlılığının çocuk yaşta başladığını vurgulamak istiyorum çünkü Rachel’in 23 yaşında dünyanın en refah bölgelerinden biri olan Washington’dan kalkıp dünyanın en yoksul ve tehlikeli kentlerinden biri olan Gazze – Refah’a Koç burcunun öyle anlık gaza gelmesiyle gitmediğini bilmeliyiz.

Rachel Koç burcuydu demiştik ve Koç burcunun gölgelerinden biri ‘bencillik’ olarak bilinir. Rachel bencil bir Koç olmadığına göre, onun nasıl bir Koç olduğuna bakmak için doğum haritasının ayrıntılarına odaklanacağız.

Ben bir astroloji meraklısı olarak özellikle karakter analizi yaparken ‘açılar’ konusuna çokça önem veriyorum. Rachel’in Güneş’inin açılarına bakarak onun nasıl bir Koç olduğuyla ilgili önemli ipuçları elde edebiliriz. Rachel’in Güneş’i Neptün ile tam (0 orb) bir üçgen açı yapıyor. Güneş-Neptün bağlantıları ‘idealist, duyarlı kişilik’ özelliği verir. Hatta Neptün’ün tılsımlı etkisi kişiye yaşattığı ‘ilahi tatminsizlik’ hissini ancak uzaklarda (veya uzak görünen hayallerde) aşacağını fısıldar. Neptün açılarına sahip insanlar gerçekten başkalarına uzak gelen ideallere adanabiliyorlar. Veya bazı durumlarda uzaklarda olan birine ilgi duyup o kişiyi idealize edebiliyorlar.

Neptün açıları kişiye ‘kahraman olma & kurban olma’ özelliği de verebiliyor. Ve biz Rachel’in henüz 10 yaşındayken 1989 yılında okulda yaptığı konuşmasında 2000 yılına kadar dünyada açlığı bitirmeyi hayal ettiğini duyuyoruz.

Belki Rachel 2000’li yıllara geldiğinde açlığı bitiren bir kahraman olamıyor ancak

Zulme başkaldırırken bir buldozerin altında kalarak ‘adandığı davanın kurbanı’ oluyor..

Tabii şu da var ki Rachel Filistin Gazze’de ve dünya meselelerine duyarlı olan insanların zihninde ve gönlünde ‘bir kahraman’ olarak yer bulmuş durumda.

Rachel’in Güneş’i duyarlı Neptünle birlikte ayrıca güçlü Plütoyla da dinamik bir açı yapıyor.

Bu dinamik açının doğası 180 derecelik zıt açı olduğundan, Rachel’in karakter olarak Plütonik gizli derin dünya güçleriyle zıtlaşacağı / zıtlaştığı yorumunu yapabiliriz. Normal şartlarda Ortadoğuda bir Amerikalının öldürülmesi halinde ortalığı ayağa kaldıran Amerika, söz konusu zanlı Siyonist İsrail olunca muhtemelen göstermelik bir soruşturmanın ardından konuyu halı altına iteliyor. İsrail Devleti Rachel’in ailesine tazminat filan ödemiyor bildiğim kadarıyla.

Güneş – Plüto açıları kişiye içsel bir güç, bir tür karizma katar. Biraz da inatçılık ve gözükaralık verebilir. Rachel’in annesiyle mektuplaştığını ve bu yazışmalardan birinde annesinin ona ‘neredesin, ne işin var oralarda’ gibi bir sou yönelttiğinİ, Rachel’in de cevap olarak ‘ben olmam gereken yerdeyim, burada insanlar çok acı çekiyor asıl sizler neredesiniz’ dediğini biliyoruz.

Rachel’in Güneş’inin yöneticisi olan Mars Koç burcunda ve çok güçlü durumda. Hem Güneş hem de Mars’ın Koç burcunda güçlü çalışmasını Rachel hangi ev deneyimleriyle gösteriyor ?

3.ev deneyimleriyle.. (Placidus ev sistemine göre 2.ev ama ben Whole Sign kullanıyorum)

3.ev iletişim ve zihin faaliyetleriyle ilgili deneyimleri içerir. Rachel’in bu en iddialı iki gezegeni olan Güneş ve Mars’ının 3.evde olması onu ‘güçlü-etkili bir iletişimci’ yapıyor.

Ve gerçekten Rachel konu savaşlar ve açlık olduğunda sözünü esirgemeyen, kendi ülkesi dahil zulme bulaşan ve duyarsız kalan herkesi eleştiren bir yapıya sahip.

ZULÜM BİZDENSE BEN BİZDEN DEĞİLİM diyor Rachel..

SARI SAÇLARIMA BAKMAYIN BEN ASYALIYIM, AFRİKALIYIM diyor Rachel..

Astrolojide fedakarlık vurgusu Balık-Başak aksının özelliğidir. Bu iki burç sanki bu dünyaya ‘borçlu’ gelmiş gibi dürtülere sahip gibidir. Ve borcunu ödemek adına bir şekilde fedakarlık deneyimleriyle test olurlar.

Rachel’in Ay’ı ve Satürn’ü Başak burcuna ve Venüs ile Merkür’ü de Balık burcuna yerleşmiş.

Rachel Gazze Refah’ta korkuyla ve yoklukla yaşamayı öğreniyor, oradaki ailelerle mütevazi ve sınırlı hayat şartlarına adapte olmakta zorlanmıyor ki Değişken burçların (İkizler, Başak, Yay ve Balık) adaptasyon becerisi olduğunu hatırlayalım.

Başak – Balık aksına yerleşen bu gezegenlerin her biri de Neptün ile sert kare açılar yaparak T-Kare adını verdiğimiz özel açı kalıbını oluşturuyorlar. Burada T-Karenin anahtar gezegeni olarak yine karşımıza İDEALİST KAHRAMAN NEPTÜN çıkıyor.

Ayrıca Rachel’in Kuzey – Güney Ay Düğümlerini de yine Başak – Balık aksında görüyoruz..

Rachel sanki bu dünyaya kendini feda edercesine (Balık-Başak aksı) mücadele etmeye (Koç burcu vurgusu) gelmiş gibi..

Sakalla, başörtüsüyle ve bir sürü ayrıntıyla beyni sulanmış İslam Coğrafyası tam göbeğinde yaşanan bu zulme seyirci kalırken taa Amerikalardan gelen genç bir kızın hem müslümanlara hem de tüm insanlığa ‘insanlık’ dersi vermesi manidar.

Belki de o İsrail dozeri 16 Mart 2003 günü Rachel’i değil, insanlığı ezmiştir desek yanlış olmaz.

Allah yolunda öldürülenler için ‘ölüler’ demeyin.
Onlar diridirler. Fakat siz bilmezsiniz. (Bakara suresi, 154)

05-21-2015 01:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
Cvp: Rachel Corrie
(05-21-2015 01:34 AM)Kaktüs Yazılan:  İslamı kucağımızda hazır bulduk (musluman bir ulke ve aile) diye, yaşantımızı 'en doğru biziz', yada ' müslümanlık bu' kandırmacasıyla yaşıyoruz. Yazık bize.

“İnsan yalnız ‘iman ettik’ demekle, hiç imtihân edilmeden bırakacaklarını mı sandılar? Ant olsun ki biz, onlardan öncekileri imtihan ettik. Elbette Allah (imtihan ederek), doğru söyleyenleri de bilir, yalancıları da bilir.” (Ankebut, 29/2-3) 

Al sana imtihan, al sana biz.

Evet.
Kuran'da namazla ilgili ayetlerde bile namaz olarak değil salat olarak geçiyor
ve salat kelimesi bazı ayetlerde namazı kılmak anlamında
bazı ayetlerde ise yardımlaşın, birbirinize destek olun anlamıyla geçer
oysa bize öğretilen namaz kıl odaklı bir İslam var
yavşak hacı-hoca-şeyh-cemaat tayfası İslam'ın aktif ve sosyal tarafını gizliyor
ve doğal olarak namazımı kılarım ota boka karışmam diyen sümsük müslümanlar üretiyor bu anlayış
bana göre bu Amerikalı kızın yaptığı şey Kuran'da geçen salat
Allah kabul etsin.

05-21-2015 01:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir