Değerlendir:
  • 33 Oy - 2.79 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
Astrolojide 2.ev ‘para evi’ olarak tanımlanır. Ve sahip olduğumuz şeyler bu evin kapsama alanına girer. Elbette 2.ev yorumlarında para gibi, eşya gibi maddi kaynaklarımızın öne çıkması doğaldır ancak ‘özdeğer’ gibi kişiliğimize dair kaynaklarımızı da veya atletik bir erkeğin kaslı vücudunu da fiziksel bir kaynak olarak düşünebilmeliyiz ve 2.ev yorumlarına dahil edebiliriz.
2.ev denince oyuncaklarını misafirliğe gelen çocuklardan kıskanan evin sahibinin çocuğunu zihninizde canlandırabilirsiniz. Çünkü bu çocuk önce 1.evi hazmetmiş, kendini ve yakın çevresini gözlemlemiştir ve artık ‘bir şeylere sahip olma, benimseme’ zamanı gelmiştir. Bize göre basit bir oyuncak kavgası olabilir
ancak o anda muhtemelen çocuklar arasında 2.ev – 8.ev zıtlaşması cereyan etmektedir. Anlayamazsınız gülücük
(8.ev demek başkasının kaynaklarını gösterir yani bir çocuk için başkasının oyuncakları)
Kişinin özdeğer duygusunun sahip olduklarıyla (maddi, manevi, kişisel veya fiziksel) alakalı olabileceği fikri üzerinde düşünmeye değer. Örneğin kendine yeni bir ayakkabı veya kıyafet aldığında kendini daha değerli –daha özgüvenli- hissettiğini söyleyen (Venüsü Aslan burcunda olan) bir arkadaşım var. Bu fikirde doğruluk payını kabul etmemiz durumunda, uzun zamandır kendini değersiz hisseden ve gizli bir depresyona giren kişiler için küçük veya büyük harcamalar yapmalarını veya örneğin spor yaparak fiziksel forma sahip olmayı önerebiliriz.
Şimdi sırayla 2.evdeki gezegenlere ve özelliklerine bakalım.

GÜNEŞ 2.EVDE: Kişi paraya önem verebilir. Zihin projeksiyonunu maddi olarak sahip olmak istediği şeylere yöneltmiş olabilir.
Kişi yöneticilik (organizasyon işleri) yaparak para kazanabilir.
Para kıtlığı dönemlerinde özgüveni azalabilir. Güneşin açılarına göre çevresinde cömert, cimri, zengin veya yoksul gibi parayla ilişkili özelliklerle tanınabilir.
Maddi veya fiziksel kaynaklarıyla –sahip olduklarıyla- gurur duymak ister.

AY 2.EVDE: Kişi maddi kaynaklara sahip olduğunda kendini güvende hisseder.
Malı kıymetlidir yani eşyasını sahiplenir, korur, gözetir.
Parasal geliri değişkenlik gösterir özellikle haritada değişken burçlar vurgulanıyorsa veya Ay bolca açılara sahipse..
Kişinin ev harcamaları sık sık öne çıkabilir. Ay’ın olumlu açılarında aileden maddi destek görebilir. Ay’ın sert açılarında ve özellikle sert açılı transit dönemlerinde duygusal kararlar nedeniyle maddi kayıplar olabilir.

MERKÜR 2.EVDE: Kişinin düşünceleri ve deneyimleri maddi-somut konulara yönelir. Kişi finans üzerine pratik bir zekaya sahip olabilir. Merkür’ün olumlu açıları varsa ticari kazançlar yaşayabilir.
Kişi fikirleriyle veya iletişim becerisi vasıtasıyla para kazanabilir.
Merkür’ün sert açıları para konularında kurnaz bir kişiliğe işaret edebilir.
Kişi el becerisini kullanarak da para kazanabilir.
Bu kişinin kendini değerli hissetmesi için, kendini zeki, becerikli hissedip başkalarına sözlü veya yazılı kendini ifade etmesi iyi olur.

VENÜS 2.EVDE: Bu kişinin kendini değerli hissetmesi için, güzelliğe veya güzel bulduğu şeylere sahip olmaya gereksinimi vardır. Dolayısıyla borçlar vb sebeplerden uzun süre kendine ‘bi güzellik’ yapmaması halinde mutsuz, keyifsiz biri olup çıkabilir.
Kişi sanatla veya tasarımla ilişkili konulardan para kazanabilir.
Giyim üzerine veya kuaför gibi ‘güzellik’ üzerine işlerden para kazanabilir.
Sert açılarda savurganlık ve tembellik eğilimi olabilir.
Venüs’ün güzel açılarında para kişiye daha kolay akacaktır.

MARS 2.EVDE: Bu kişinin kendini değerli hissetmesi için güçlü olmaya, bir eylemin/ bir mücadelenin içinde aktif olmaya gerekesinimi olabilir. Heves duyduğu şeyler sürekli ihmal edilirse kendini değersiz hissedebilir.
2.evdeki Mars para hırsına da işaret edebilir. Özellikle Mars’ın sert açıları varsa bu kişi muhtemelen dönem dönem maddi kaynaklı çatışmalar, gerilimler yaşayacaktır.
Örneğin 2.evinde Mars olan bir erkek için güçlü kaslara sahip olmak özdeğeri için gerekli bir araç olabilir (Brad Pitt’in Mars’ı 2.evdedir)

JÜPİTER 2.EVDE: Bu kişinin kendini değerli hissetmesi için, küçük şeyler yetmeyebilir, büyük şeylere gereksinimi olabilir özellikle Jüpiter sert açıları varsa.. Büyük bir ev, zengin bir koca vb.
Veya tam tersine parayı değil de hayatın anlamı gibi daha felsefi arayışları // dini inançlar gibi daha manevi arayışları önemseyen biri olabilir.
Öğretmenlik, yabancı dille ilişkili meslekler, seyahatle ilişkili mesleklerden para kazanabilir. Yurt dışında para kazanma potansiyeli vardır.
Jüpiter’in olumlu konumunda zenginlik göstergesi olarak düşünebiliriz örneğin doğru hatırlıyorsam Bill Gates doğum haritasında Jüpiter 2.evindeydi.
Jüpiter sert açılarında parasal risklere dikkat edilmelidir çünkü iflas etme gibi deneyimler de yaşanabilir.

SATÜRN 2.EVDE: Cimrilik verebilir gülücük Kişi maddi konuları ciddiyetle ele alır. Hatta parasal kaygıları olan biri olabilir bu yüzden ‘sakla samanı gelir zamanı’ deyimine uygun davranabilir.
Zamanla parasal konularda otorite bile olabilir örneğin iş adamı-iş kadını olmak gibi ancak bunun için uzun yılları gerektirecek bir çabayı göze alması gerekebilir.
Bu kişinin kendini değerli hissetmesi için, çevresinde saygı görmeye gereksinimi vardır. Saygı görmek için de başarı veya en azından ‘bi baltaya sahip olabilecek güvenceli bir iş’ sahibi olması iyi olur.
CHİRON 2.EVDE: Kişinin maddi konular üzerine onarılmayı bekleyen yaraları olabilir. Kişi başkalarına hizmet ederek para kazanabilir. Veya sağlık sektöründe başkalarına şifa dağıtan biri olabilir (Doktor, hemşire, veteriner vb)
Kişinin sahip olduğu şeylere dair bir takım takıntıları olabilir. Yeni aldığı bir eşyanın detaylarına (eksiği, çiziği vb olup olmadığına) dikkat edebilir.
Öğretmenlik, finans danışmanlığı, yaşam koçluğu gibi seçeneklere eğilimi de olabilir.
Kendini değerli hissetmesi için, başkalarına faydalı olduğunu hissetmeye gereksinimi vardır.

URANÜS 2.EVDE: Bu kişinin kendini değerli hissetmesi için, başkalarından farklı olduğunu, özel olduğunu hissetmeye gereksinimi vardır.
Kişinin paraya veya maddi konulara yaklaşımı çevresinden bağımsızdır. Çok farklı bir mesleki seçenekten para kazanmayı tercih edebilir.
Bilgisayar, akıllı telefon vb teknolojik (elektronikle alakalı) araçlara sahip olmayı önemseyebilir.
Uranüs sert açılarında kişinin parasal konularda inişli-çıkışlı dönemleri olacağını düşünebiliriz. Kişinin eline beklenmedik paralar gelebileceği gibi şok kayıplar da yaşayabilir.
Para kazanmak üzerine son derece orjinal fikirler üretebilir.

NEPTÜN 2.EVDE: Yoksulluk verebilir gülücük Neptün bulunduğu alanı çözme, dağıtma eğilimine sahiptir. Örneğin bu kişiye miras kalması durumunda, haritanın diğer faktörleri de bunu destekliyorsa bu mirası elinden kayıp gidebilir.
Para üzerine hırslı değildir aksine kaderine razı, kabullenici bir yapısı olabilir.
Olumlu açıdan sanattan, kimya sektöründen, denizcilikten para kazanabilir.
Maddi konularda genelde cömerttir, yardımsever biri olabilir.
Neptün’ün sert açıları varsa veya sert açılı Neptün transitlerinde para kayıpları yaşayabilir.
Kendini değerli hissetmesi için neye gereksinim duyduğu somut değildir. İyi biri olarak hissetmesi bile kendini değerli hissetmesi için yetebilir veya tam tersi şöhret sahibi bile olsa kendini değersiz hissedip alkolle iç içe yaşayan biri olup çıkabilir.

PLÜTO 2.EVDE: Bilinçaltının derin katmanları maddi konulara yoğunlaşacaktır. Belki bu kişi çocukluğunda fazla oyuncağa sahip olamamış ve komşu çocuğun oyuncaklarını gördükçe bilinçaltına ‘güçlü bir sahiplenme’ programı kodlanmış gibidir..
Ve evet sahiplenme güdüsü güçlüdür. Para ve güç hırsına sahip olabilir.
Para ve güç için çirkin-karanlık işlere bulaşma potansiyeline dikkat etmelidir.
Bu kişinin kendini değerli hissetmesi için ‘güçlü’ olduğunu hissetmeye gereksinimi vardır ve tabii kontrolün kendinde olduğunu..
Sahip olduğu şeyleri korumak adına ekstra güvenlik harcamaları yapabilir.
Kişi hayatının büyük dönüşümlerini maddi konular vasıtasıyla yaşayabilir. Örneğin sevdiği birinin onu kazıklamasının ardından düştüğü yerden yeniden kalkıp hayata yeni bir bakış açısıyla yeniden başlamak vb gibi..

02-16-2015 08:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Marie Çevrimdışı
Merkury Vip
*****
Merkury Vip
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #2
RE: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
Neptun, ay, venüs 2.evdeyse ve satürnle kare açısı varsa ne olur acaba? Maddi sıkıntı mı verir?
02-21-2015 09:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sonbahar96 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 78
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
peki 2. evde hem Jüpiter hemde Neptün varsa hem yoksulluk hem de zenginlik mi?:)gerçi benim Jüpiter düşük durumda

http://hizliresim.com/EEGMj8
02-25-2015 09:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
(02-25-2015 06:20 PM)Lionhearted Yazılan:  senden küçük bir yorum rica edeyim.
Benim jupiterim başaktı, Jupiter Başak burcunda peregrin işte dispozitörüne baktığımızda merkür aslan burcunda şiron ile kavuşumda ve yükselen üzerinde.
parçaları birleştirirsek para kazanma potansiyelinin nerelerde olduğuna yaklaşabiliriz. Ayrıca 2.evde Ay var o da Güneş yöneticim.
Güneşim 12.evde, 12.ev iş sahalarını da Ay vasıtasıyla yoruma dahil edebilirmiydik teorik olarak ben ondan emin değilim pek.

Asc üstündeki gezegenler de mesleki konulara işaret edebiliyor
örneğin benim Asc üstünde Neptün var ve sinemacıyım vb gibi
sen de Merkür ve Chiron seçeneklerini düşünebilirsin
bu sene hayatında Jüpiter yükseliyor yurt dışı düşünmen gayet doğal
bu Yazdan itibaren Jüpiter döngüsü de yaşayacaksın 2.evinde bu da iyi
Jüpiteryen alanda karşına çıkabilecek seçeneklere açık olmanı önereyim

Merkür için esnaflık ve benzeri ticareti, medya sektörünü de
Chiron için ise hizmet ve sağlık sektörünü düşünebiliriz, öğretmenlik de olası

03-03-2015 04:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zorlamak Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 121
Üyelik Tarihi: Aug 2011

Rep Puanı: 2

Mesaj: #5
RE: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
nuray sayarı satürn 2. evdeyse çocuk vermez demişti.ama şöyle dedi kendisi istemezmiş olmayacağından değil çünkü ciddi baktığı için.

haritam
http://bit.ly/1Ba0i6W

Eğer anahtarları sendeyse bütün kapılar sonuna kadar açık.Eğer bakmayı bilmiyorsan açık olsa da kapılar göremezsin .
Hergün aynı şeyleri yaptığın için boş bakmaya başlarsın işte o zaman detayları kaçırırsın.Kaç kişi senle aynı yere bakıyor
her gün.Kaç kişi geçiyor farketmeden.sen de onlardan biri olursun eğer göremezsen.
03-03-2015 09:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Lajâ Çevrimdışı
.::скорпион::.
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 44

Mesaj: #6
RE: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
Alıntı:2.ev denince oyuncaklarını misafirliğe gelen çocuklardan kıskanan evin sahibinin çocuğunu zihninizde canlandırabilirsiniz. Çünkü bu çocuk önce 1.evi hazmetmiş, kendini ve yakın çevresini gözlemlemiştir ve artık ‘bir şeylere sahip olma, benimseme’ zamanı gelmiştir. Bize göre basit bir oyuncak kavgası olabilir
ancak o anda muhtemelen çocuklar arasında 2.ev – 8.ev zıtlaşması cereyan etmektedir. Anlayamazsınız gülücük

2. Evi yogun biri olarak kimse benim malımı istemesin.. Kıramam veririm ama huzursuzlanırım..
Ben istersem herseyi fazlasiyla yaparim veririm ederim.. İsterlerse ayar oluyorum..
Eli acik biriyim parayi tutmam para hesabini yapanlarla arkadaslik etmem..

Cocukkende annem bi oyuncagımi gelen misafire hediye ettiginde dusmanca tavirlar sergilemistim misafir cocuga ve ortaligi inletmistim.. gülücük

Bizi başınızdan geçenler değil kafanızdan geçenler ilgilendirir..
. .. . . ... .. .. ...
.. .
. .. . ... .
. . ..
07-28-2015 08:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
cero Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 100
Üyelik Tarihi: May 2015

Rep Puanı: 6

Mesaj: #7
Cvp: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
(07-28-2015 08:30 PM)Lajâ Yazılan:  
Alıntı:2.ev denince oyuncaklarını misafirliğe gelen çocuklardan kıskanan evin sahibinin çocuğunu zihninizde canlandırabilirsiniz. Çünkü bu çocuk önce 1.evi hazmetmiş, kendini ve yakın çevresini gözlemlemiştir ve artık ‘bir şeylere sahip olma, benimseme’ zamanı gelmiştir. Bize göre basit bir oyuncak kavgası olabilir
ancak o anda muhtemelen çocuklar arasında 2.ev – 8.ev zıtlaşması cereyan etmektedir. Anlayamazsınız gülücük

2. Evi yogun biri olarak kimse benim malımı istemesin.. Kıramam veririm ama huzursuzlanırım..
Ben istersem herseyi fazlasiyla yaparim veririm ederim.. İsterlerse ayar oluyorum..
Eli acik biriyim parayi tutmam para hesabini yapanlarla arkadaslik etmem..

Cocukkende annem bi oyuncagımi gelen misafire hediye ettiginde dusmanca tavirlar sergilemistim misafir cocuga ve ortaligi inletmistim.. gülücük

Bende de durum seninkiyle benzeşiyor. gülücük 2.ev yoğun demişsin, hangi gezegen olduğunu bilmiyorum ama ben kendimde mars/merkür olduğu için onları araştırmıştım. Mars'ın 2.ev konumu için bir cümle alıntılıyorum "vermeyi kendi isterse cömert, zorla istenirse cimri" :D

rezonans
07-29-2015 03:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melody Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: Nov 2016

Rep Puanı: 5

Mesaj: #8
RE: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
2. evin cinsellikle alakası var mı?

Natal haritam

https://i.hizliresim.com/VQ8lNn.jpg
08-21-2017 09:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #9
RE: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
2. evin konularında maddi manevi fiziki değerler birikimler mevcut
aşkı doğal olarak cinselliği 5. ev anlatıyor 8. evin de konularından biri cinselliktir

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
08-21-2017 09:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #10
RE: DOĞUM HARİTASINDA 2.EV
Alıntı:NEPTÜN 2.EVDE: Yoksulluk verebilir gülücük Neptün bulunduğu alanı çözme, dağıtma eğilimine sahiptir. Örneğin bu kişiye miras kalması durumunda, haritanın diğer faktörleri de bunu destekliyorsa bu mirası elinden kayıp gidebilir.
Para üzerine hırslı değildir aksine kaderine razı, kabullenici bir yapısı olabilir.
Olumlu açıdan sanattan, kimya sektöründen, denizcilikten para kazanabilir.
Maddi konularda genelde cömerttir, yardımsever biri olabilir.
Neptün’ün sert açıları varsa veya sert açılı Neptün transitlerinde para kayıpları yaşayabilir.
Kendini değerli hissetmesi için neye gereksinim duyduğu somut değildir. İyi biri olarak hissetmesi bile kendini değerli hissetmesi için yetebilir veya tam tersi şöhret sahibi bile olsa kendini değersiz hissedip alkolle iç içe yaşayan biri olup çıkabilir.

Hırssızlığımın sebebini buldum galiba ama kabullenesim yok.
Maddi olarak bir umut var mı acaba haritamdasoru

Bilgili değil, ilgili.
04-16-2018 02:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir