Değerlendir:
  • 40 Oy - 2.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kısaca Sinastri
Yazar Mesaj
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Kısaca Sinastri
[highlight=#d6a151]Sinastri iki kişinin horoskoplarının üstüste konulmasını konu eden tekniğe verilen bir addır. Bugün çoğu kişi Yengeç ve Oğlak burcunun anlaşamadığını bilir. Çünkü bu iki zır burcun Güneş'leri yaşama bambaşka pencerelerden bambaşka kimliklerle bakmaktadırlar.. Fakat elbette sinastri burç uyumundan çok ötedir.[/highlight][highlight=#d6a151]Örneğin Güneş’i Yay burcunda olan A kişisiyle Güneş’i Koç burcunda olan B kişisinin Güneş’i uyumludur çünkü bu iki burç birbirlerine 120 derece yaparlar. Yalnız sinastri analizinde orb 5 derecedir. Orbu aşan göksel cisimler gerçi elementsel bazda yoruma katılabilir ama sembolizm, orb dahilindeki göksel cisimler kadar kuvvetli olmayacaktır.

Sinastri iki şekilde kullanılır, en klasik kullanımı bir önceki paragrafta da anlatılan kişilerin göksel cisimlerinin aralarında kurdukları açılar, diğeri de kişilerin natal haritalarındaki yöneticilerin kurdukları açılar.

Örneğin iki kişinin Merkür’leri 120 derecelik üçgen açı yapıyor olsun. Bu pozisyon çok kolaylıkla iletişimin akacağını gösterir. Örneğin bir grup içerisinde yer alıyorsa bu iki kişi; ikili olarak en çok diyaloğa geçecek olan kişilerdir. (Örneğin yanınızda iki kişi çalışıyorsa ve onların bu Merkür üçgenini büyük üçgen haline döndürecek 3. bir kişiyi alırsanız ofisinizde çok yoğun bir iletişim belklemelisiniz. ) Öte yandan doğum haritalarının 3. ev yöneticileri arasında 90 derecelik bir kare açının da olduğunu varsayalım. Bu durumda bu iki kişi hem grup içerisinde en kolay diyaloğa girecek iki kişi olacak hem de bu diyaloğun kalitesi biraz atışmalı olacaktır. Atışmanın kalite ve doğasını ise kareye giren göksel cisimlerin yorumları verecektir, ki her birini göreceğiz.

Sextile ve üçgen açılar arada uyum olduğunu gösterirken, kare ve karşıtlıklar uyumsuzdurlar. 30’luk açılar uyum göstermeye çalışırlar ama amaçlarına ulaşmaları zordur. 150’likler ise hayalkırıklıklarına açıktırlar çünkü arada yanlış anlama veya yanlış gösterim vardır.

Sinastrik kavuşum: Sinastrik kavuşumların ucu açıktır. Uyum da olabilir uyumsuzluk da. Bu yüzden yoruma dikkatli, mümkünse “natal” pozisyonlarına göre katılmalıdırlar. Örneğin iki Güneş kavuşuyor olsun. Normalde yorum “karakterleriniz uyuşuyor” olabilirdi. Lakin Güneş, kendimizi ortaya koyuş noktamız olduğu için; kimlik çatışması, rekabet yaratmaya da müsaittir. Bir başka örnek: Mars’lar kavuşuyor olsun. Cinsel açıdan iki kişinin uyumundan bahsedilebilir. Öte yandan Mars’ın diğer anlamı da çatışmadır. Cinsel çatışma yaratabilir. Bu yüzden kavuşumlar söz konusu oldupunda özellikle o gök cisminin natal haritadaki yorumu önem kazanıyor. İki kişinin de Mars’ı çatışma yaratacak karakterde değilse o halde ilk yorum geçerli olur örneğin. Veya Mars’lardan birisi çatışma yaratmaya çok müsaitse çatışmaya sebep olan taraf olur. Bu yüzden aynı günlerde doğmuş kişiler anlaşmakta fazla zorluk çekerler..

Güneş - Güneş açıları

İki kişinin Güneş’leri arasındaki uyum veya uyumsuzluk karakterleriyle ve kimlikleriyle ilgilidir. Öte yandan Güneş “gerçek aşk” demektir. Bkz.: Temel Seviye 2, Aslan Burcu

Güneş’lerin uyumu kişilerin karakterlerinin örtüştüğünü, eğer Ay’lar arasında uyumlu açı varsa aralarında aşk da olabileceğini, kimliklerinin çok da farklı olmadığını gösterirken, kare ve karşıtlar; kişiler arasında kimlik veya ego savaşı olduğuna dair bir göstergedir. Aşkı engellemeyebilir ama uzun vadede aşkın sevgiye dönüşmesine engel yaratır.

Güneş-Güneş uyumu: Benzer kimliğe sahibiz.
Güneş-Güneş uyumsuzluğu: Farklı kimliklere sahibiz.


Ay - Ay açıları

İki kişinin Ay’ları arasındaki uyum veya uyumsuzluk duygusal ihtiyaçlarıyla ilgilidir. Kişilerin Ay’ları uyumluysa bu iki kişi uzun süre birbirlerine duygusal olarak bağlıdırlar. Ay’ların uyumsuzluğu duygusal ihtiyaçları çok farklı iki kişiyi gösterir.

Ay-Ay uyumu: Duygusal ihtiyaçlarımız çok benzer.
Ay-Ay uyumsuzluğu: Duygusal ihtiyaçlarımız çok farklı


Merkür - Merkür açıları

Merkür iletişimsel ve fikirsel bir gök cismi. Haliyle uyumlu açıları aralarında fazlaca diyalog kuran iki kişiyi gösterirken Merkür’lerin uyumsuz olduğu iki kişi birbirlerini anlamakta zorluk çekerler. Zaman zaman çatışma yaşanabilir.

Merkür-Merkür uyumu: İletişimimiz çok fazla, fikirlerimiz benzer.
Merkür-Merkür uyumsuzluğu: Farklı fikirlere sahibiz ve az iletişim kuruyoruz.


Venüs - Venüs açıları

Venüs duyumsal zevklerle ve sosyallikle ilgili bir gök cismi. Öte yandan dişi enerjisini, östrojeni temsil ettiği için ilişkilerde hayli önem kazanır. Venüs ile Venüs’ün uyumu iki kişinin zevklerinin uyuştuğunu, arkadaş çevresinin çok farklı olmadığını gösterirken, uyumsuz açılar ilişkiyi bitme noktasına taşıyabilir. Ortak zevklere sahip olmamak ilişkiler açısından hayli sorun yaratıcıdır. Öte yandan Venüs-Venüs uyumu illa bir cinsel bir çekim getirmez. Çünkü sadece cinselliğin dişi yanına sahiptir.

Venüs-Venüs uyumu: Aynı zevklere, ortak çevreye sahibiz.
Venüs-Venüs uyumsuzluğu: Farklı zevklere, farklı bir çevreye sahibiz.


Mars - Mars açıları

Mars hareket ve cinsellik gezegenidir. İlkel içgüdülerle, kertenkele beynimizle çok ilgili olması, onu sadece eril cinsellikle, yani testestorenle ilgili değil, tensel uyumun her türlüyse ilgili yapar.


Bu yazıda astrolojide ilişkiler konusuna ilgi duyup yeni başlayanlar için bazı temel noktalar var.

Duygusal bağ :
Erkek ve kadının Ay'ları arasında bağlantı yoksa,
Erkek ve kadının 4. ev lordları arasında bağlantı yoksa,
Çiftlerin Ay'ı 4. 5. 7. ve 12. evlerine düşmüyorsa,
duygusal bağ azdır veya yoktur.

Uyum :
Erkek ve kadının Güneş'leri diğerinin 7. evine düşmüyorsa,
Güneş'leri arasında uyumlu açı yoksa,
asc-dsc aksları uyumsuzsa,
ilişkideki uyum ya azdır veya yoktur.

Cinsellik :
Erkeğin Mars'ı ile kadının Venüs'ü arasında açı yoksa,
Erkeğin Mars'ı kadının 5 veya 8. evine düşmüyorsa,
Kadının Venüs'ü erkeğin 5 veya 8. evinedüşmüyorsa,
Erkeğin 8 lordu ile kadının 8 lordu arasında ilişki yoksa :
Cinsel elektrik az veya yoktur.

Diğer :

Ateş grubuna düşmüş Ay duygularında tutkuludur. (Koç, Aslan ve Yay)
Toprak burcuna düşmüş Ay mantıksal ve maddecidir. (Boğa, Başak ve Oğlak)
Su grubuna düşmüş Ay duygularını derin yaşar. (Yengeç, Akrep ve Balık)
Hava grubuna düşmüş Ay uçarıdır. (İkizler, Terazi ve Kova)

Bu yüzden Ay'ların uyumu farklı duygusal ihtiyaçlara işaret edebildiğinden sinastride Güneş kadar söz sahibidir.

Öte yandan Neptün etkili haritalar körü körüne bir aşk ve bağlılığı, yalnız karakterlerden birisinin kendisinden vazgeçmesini,

Uranüs etkili haritalar ise ani bir cazibeyi ama ilişkinin kısa vadeli olabileceğini anlatır.

Yukarıda "uyum" derken sextile ve üçgenler, uyumsuzluk derken kare ve karşıtlar kastedilmiştir. Kavuşumların ucu aynı astrolojide olduğu gibi her zaman açıktır ve yorumu natal harita belirleyecektir.

Natal haritalarda da bazı göstergeler vardır. Evleri Astroloji Akademisi'nin 8. kitabından örnekleyebiliriz:

1. ev, yani yükselen kişinin karşısındaki insana yaklaşma biçimi, beden dili ve bıraktığı izlenimdir. Örneğin: Güneş burçları (Koç ve Aslan) göründükleri gibidirler. Güneş’in ışıklarının azaldığı Terazi yükseleni ise göründüğü gibi olmayabilir; diplomatiktir. Venüs burçları (Boğa, Terazi, Balık) olduğundan iyi görünmeyi, Mars ve Satürn burçları da (Koç, Akrep, Oğlak, Kova) gerçekte olduğundan kötü görünmeyi temsil ederler.

2. ev bir kişinin duyumsal zevkleriyle (dokunma, işitme ve tatma gibi) ilgilidir. Bu yüzden cinsellik konusunda da zevk sahibidir.

3. ev kişinin flörtöz olup olmadığını ve nasıl flört ettiğini, partnerleriyle nerelerde ve hangi şekilde tanıştığını gösterir. Güneş burçları flört konusunda genellikle ilk adımı atarken, Ay burçları ilk adımı karşı taraftan bekler.

4. ev cinselliğe etkisi olabilecek, kişinin kadın/erkek algılamasında yeri olabilecek ailesel travmalar ve yetiştirilme biçimiyle ilgilidir. (örneğin Mars’ın 4. evde yer alması ve retro olmaması (içselleşememesi, dolayısiyle dışavurum) seksüel canilerde görülen yüksek parametrelerden birisidir. Buradaki barışçıl gezegenler ailesel nedenlerden ve içdünyadan ötürü doğru bir kadın/erkek algısına sahip olabilir.)

5. ev gerçek aşkla ilgilidir. Eğlenmek, coşku duymak ve sevgililiğin ilk zamanlarını temsil eder. İlişki uzun süreye yayıldıkça bu ev kendisini 7. eve bırakır. 5-7 bağlantısı olan haritalar aşk evliliklerini gösterebilirler. 5. ev aynı zamanda çocuklar evidir.

7. ev açık bir partnerlik evidir. Karşımızdaki insana nasıl davranıyoruz ve bunun karşılığında karşımızdaki insan bize nasıl davranıyor. Hangi tip insanları partner olarak kendimize çekiyoruz. Örneğin 1. ev yöneticisi ile 7. ev yöneticisi bağlantıda olan kişiler partner sıkıntısı çekmezler. Yani 7. evin yöneticisinin natal haritaki pozisyonu aslında partnerle karşılaşma olacağı yeri de gösterebilir.

8. ev ilkel içgüdüleri (libido) gösterdiği için açık bir cinsellik evidir. Kişinin seksüel potansiyelini ve cinsel enerjisini nasıl kullandığını gösterir. Buradaki Güneş, Mars ve Pluto yüksek, Satürn ise düşük libidoyu gösterir. (Bkz. Sade örneği)

9. ev deneyimlerle ilgilidir ve buna cinsellik de dahildir. 9. ev de 8. ev gibi libido göstergelerindendir. Kişinin cinselliğe; ahlak anlayışı veya dinsel yönden yaklaşımı da bu evden görülebilir. (Bkz. Sade örneği)

12. ev cinsel fantezilerin ve sırların, yani gizli ilişkilerin evidir. Kişinin acı ve travmalarını da (aynı 4. ev gibi) bu ev gösterdiğinden cinselliğe yaklaşım ve doğru bir kadın/erkek algısı bu evde de zarar görebilir. Örneğin bir çok seksüel cani 12. ev gezegenlerine sahiptir.

Sinastri dışında ilişki analizlerinde kompozit, davison, coalescent ve drakonik haritalar da kullanılırlar..


Her haritanın "bütüncül" yorumlandığını unutmayın ;)

Devrim Dölen, 25 Haziran 2011, İzmir[/highlight]
12-24-2012 11:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #2
RE: Kısaca Sinastri
Anlatimi güzel bir paylasim tskler... yalniz 10. ve 11. evler eksik.....

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
12-25-2012 08:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nisan15 Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 669
Üyelik Tarihi: May 2011

Rep Puanı: 30

Mesaj: #3
RE: Kısaca Sinastri
coalescent nedir merak ettim arastırıcam bilen ve bilgi bulan da ekler ise sevinirim bu arada güzel paylaşım teşekkürler..çiçek

HARİTAM

''Kelimelere yüklediğim anlamı, ancak ben bilebilirim.'' GORGİAS
12-25-2012 11:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynep_muteal06 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2012

Rep Puanı: 4

Mesaj: #4
RE: Kısaca Sinastri
(12-25-2012 08:49 PM)Mavisahram Yazılan:  Anlatimi güzel bir paylasim tskler... yalniz 10. ve 11. evler eksik.....


Mavisahram ,
Bence 10. ev meşhur evlilikleri ya da eşlerden birinin diğerini evlilik yoluyla ihya ettiği konumu gösterir. 11. ev arkadaş evlilikleri veya arkadaşlığa dönen aşk; hatta sosyal, siyasal organizasyonlarda tanışılan eşi gösterebilir. 10 ve 11. ev birbiriyle bağlantılı ise ve de evlilik evinin lorduyla olumlu bakış açısı oluşturuyorsa sosyal statüsü yüksek bir evlilik olabilir. Kısaca hayatının sultanlık devri başlamıştır.

Gizlesem de aşikar etsem de canımsın benim.
12-26-2012 03:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Kısaca Sinastri
Şimdi...
Benim bir sorunum var. (Gülme!)
7. evim ya boğa ya da ikizler ( hiç fark etmez, al birini vur ötekine :D)
ama şiron ve kadı saymazsak bu evler boş görünüyor.
şiron ikizler burcunda:
gönül ilişkileri kurmakta zorlanan biriyim.
ama bunun yanında insanların arasında oluşan sorunları çözmeye çalışabiliyorum.

kad boğa burcunda. kafamı çok karıştırıyor mars-pluto ile zıt olması ve ay ile kare açı yapması.

bir iki tane farklı yorum elde ediyorum. bunları paylaşayım. hangisinin daha doğru bir bakış açısı olduğunu görmemde yardımcı olursanız sevinirim.

haritama bakarak şöyle yorumlar elde ediyorum:

bir ihtimale göre;

dünyaya akrep özellikleriyle geldim ama boğa olmam gerekiyor, OĞLAK olabilirsem, boğa olabilecem ve böylece kendime AKREP özellikleriyle birini çekecem. yani bir bakıma güneşi 1. evimi uyaran insanlara çekilecem veya onları kendime çekicem.

diğer ihtimale göre; dünyaya akrep özellikleriyle geldim, Oğlak olmayı başarabilirsem, beraber olacağım kişi BOĞA karakterine uygun biri olacak.

Bu KAD bir hayli düşündürüyor beni.

Mesela KAD GAD'a göre daha dünyevi bir nokta.

GAD'da kalmayı isteyebiliyorum çoğu kez.

KAD'a doğru gittiğim zaman, insanlarla ilişkimi asgari bir seviyeye çekiyorum.

Ama KAD'a doğru gidersem bu kez insanları hayatıma çektiğimi gözlemliyorum.

Ben güvenli bir hayat oluşturmak isterken, bir de bakıyorum bir başkası karşıma çıkıyor, kurmak istediğim hayata dahil olmaya çalışıyor.

Tekrar GAD'ı düşünüyorum bu kez.

E peki, ben GAD'da kaldığım zaman, hayatıma başkalarını dahil etmek istediğim halde olmuyor.

Bir boğa gibi olup akrepsi bir oğlağı veya akrebi veya teraziyi veya yayı veya kovayı mı yoksa akrep kalarak boğayı veya koçu veya ikizleri veya yengeci mi kendime çekmeliyim ?

veya daha başka olasılıklar düşünen varsa duymak isterim.

Yardımcı olursanız sevinirim.
12-26-2012 09:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Kısaca Sinastri
Şu yukarıdaki sorunu Allah'ın izniyle bir açıklığa kavuştursaydık... aðla...
12-26-2012 09:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Kısaca Sinastri
astrolojik açıdan yorumlasan olmaz mı :D
12-26-2012 10:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Kısaca Sinastri
Bir boğa gibi sabırla bekliyorum cevapları :D
12-26-2012 10:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: Kısaca Sinastri
(12-26-2012 09:36 PM)Presence Yazılan:  Şimdi...
Benim bir sorunum var. (Gülme!)
7. evim ya boğa ya da ikizler ( hiç fark etmez, al birini vur ötekine :D)
ama şiron ve kadı saymazsak bu evler boş görünüyor.
şiron ikizler burcunda:
gönül ilişkileri kurmakta zorlanan biriyim.
ama bunun yanında insanların arasında oluşan sorunları çözmeye çalışabiliyorum.

kad boğa burcunda. kafamı çok karıştırıyor mars-pluto ile zıt olması ve ay ile kare açı yapması.

bir iki tane farklı yorum elde ediyorum. bunları paylaşayım. hangisinin daha doğru bir bakış açısı olduğunu görmemde yardımcı olursanız sevinirim.

haritama bakarak şöyle yorumlar elde ediyorum:

bir ihtimale göre;

dünyaya akrep özellikleriyle geldim ama boğa olmam gerekiyor, OĞLAK olabilirsem, boğa olabilecem ve böylece kendime AKREP özellikleriyle birini çekecem. yani bir bakıma güneşi 1. evimi uyaran insanlara çekilecem veya onları kendime çekicem.

diğer ihtimale göre; dünyaya akrep özellikleriyle geldim, Oğlak olmayı başarabilirsem, beraber olacağım kişi BOĞA karakterine uygun biri olacak.

Bu KAD bir hayli düşündürüyor beni.

Mesela KAD GAD'a göre daha dünyevi bir nokta.

GAD'da kalmayı isteyebiliyorum çoğu kez.

KAD'a doğru gittiğim zaman, insanlarla ilişkimi asgari bir seviyeye çekiyorum.

Ama KAD'a doğru gidersem bu kez insanları hayatıma çektiğimi gözlemliyorum.

Ben güvenli bir hayat oluşturmak isterken, bir de bakıyorum bir başkası karşıma çıkıyor, kurmak istediğim hayata dahil olmaya çalışıyor.

Tekrar GAD'ı düşünüyorum bu kez.

E peki, ben GAD'da kaldığım zaman, hayatıma başkalarını dahil etmek istediğim halde olmuyor.

Bir boğa gibi olup akrepsi bir oğlağı veya akrebi veya teraziyi veya yayı veya kovayı mı yoksa akrep kalarak boğayı veya koçu veya ikizleri veya yengeci mi kendime çekmeliyim ?

veya daha başka olasılıklar düşünen varsa duymak isterim.

Yardımcı olursanız sevinirim.


Kendi haritamdan örnek vereyim ki : GAD ayla kavuşmuş vaziyette ve merkürde KAD la .. Hint astrolojisinde GAD:KETU KAD: RAHU .. gad bizde doğuştan varolan yetenekler .. ya da kendimizi başarılı hissettiğimiz yer.. KAD ise bir türlü tam olarak yetinemediğimiz yer.. gad konumunda başarılıyım iyiyim demek : yerinde saymak oluyor .. kad ise bize başarıyı vadediyor .. istemesende ordaki eksikliği tamamlıcaksın diyor.. zorlada olsa KAD gülücük gerisini salla , kimseyi de kendine çekmeye çalışma (naçizane tavsiyem ) birşeyin olma olasılığı istemenle ters orantılıdır çünkü.. salıver gitsin : D
12-27-2012 12:06 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Kısaca Sinastri
teşekkür ederim emeğin için zeppi.

yalnız siz anlattıkça benim sorularım o kadar artıyor ki, kendimi engellediğimi görüyorum en son.

düşünceniz ne kadar estetik olursa olsun, ben o düşüncenin herkes için geçerli olan etiğe dönüşmesini onaylamıyorum.

benim kendi ahlak anlayışım olmalı.

ama bunu kimseye dayatmamalıyım.

dün geceden beri kaç tane yazı yazdım, geri sildim...

sen 'sal gitsin' diyorsun.

haritamda bir t-kare var.

t-karenin odak noktası mars.

ay, mars ve plutodan sert açılar alıyor.

ay, kaddan da sert açı alıyor.

ay kad ve mars&plüto arasında başka bir t-kare de var.

merkür&uranüs-MC-IC-şiron arasında oluşan bir kare de...

paragrafın ikinci satırında yazdığımı farklı bir dille bir daha yazıyorum. (kendimi tekrar ediyorum)

ben, kendimi, insanlar için engellemek zorundayım.

bütün olup biten bu.

bütün şikayetim bu.

yoksa para kazanmak konusunda, çalışmak konusunda benim kendime göre düşüncelerim var.

bıraksalar, izin verseler, kendi bildiğimi yapacam.

ama sorun şu ki izin yok.

beni insanlar duygularıyla, onlarla kurduğum bağlarla kısıtlıyorlar.

herkes özgürlüğü için kendine en uygun gelen yolu seçmenin önemine vurgu yaparken,

ki bence gelişim de ancak kişinin kendi isteğiyle gerçekleşir.

aksi taktirde bireyi zorla eğitmekten bahsetmiş oluruz, öğretmekten değil.

Astrolojiyi de bir ihtimal olarak ele aldığım, Allah'ın buyruğu olmadığı için, tamamen insan kurgusu olduğu için,

Kendi düşüncemi oluşturmam gerektiğini hatırlatan içsel bir sese destek veriyorum.

Sırf ailem istiyor diye, ben kendime uygun olmayan işler yapacağım...

Sırf başkaları istiyor diye, katlanmak zorunda olacağım sosyal olgulara katlanacağım.

Olacak olan bu.

Sanki şu an ben bunları yapmıyorum.

Ya çoktan KAD olduysam peki Zeppi?

-

Ay, kad ve mars arasındaki odak nokta.

Duygusal tepkiler mi veriyorum?

Hem veriyorum, hem vermiyorum.

Duygularımı ifade ederim.

Duygularımın gelişimini savunabilecek kadar sosyal çevreyi ve kurallarını gözlemlerim.

Ve gözlemimi paylaştıkları halde, benim kendim için daha uygun olacağına karar verdiğim bir seçenek,

başkalarının arzularıyla çatışıyor.

Haklısın ama bizim istediğimize yönel diyor insanlar.

özgürlük kavramı benim için yalandan ibaret bir hale geliyor.

ve insanların özgürce hareket etmelerine imreniyorum.

bana da bu hak tanınmışken, bana KARMANIN göstermeye çalıştığı ise OTORİTE'nin ta kendisi.

otorite'ye uy, gerekirse otorite ol, sana uysunlar...

ya arkadaş, beni rahat bıraksınlar, ben huzurlu bir şekilde yaşarım.

ben mi bencil oluyorum şimdi?

kimsenin bana bencil demeye hakkı yok.

ben kendim için istediğim yoldan bile gidemiyorum ki.

hep karşımdaki insanların duygularını düşünüyorum.

ama onlar benimkileri düşünmüyor.

adalet mi bu şimdi?

Karma bana 'sen de kendini düşün' diyorsa.

Karmaya karşı gelmek 'İlahi Sisteme' , 'Allah'ın Planına' karşı gelmek midir?

Siz astrolojiyi 'İlahi Ruh Sistemi' olarak mı değerlendiriyorsunuz; -değişmeyen herkes için geçerli olan, herkese etkiyen güçlerin oluşturduğu geleneksel kurallar bütünlüğü-

nerde düşünce özgürlüğü?

nerde çağdaş yaşam ideali ?

gelenekselci olan ben mi olmuş oluyorum,

yoksa bana 'Düzen böyle gelmiş, böyle gider' diyen insanlar mı?

ben aslında 'neşeli' ve 'duyarlı' bir insanken,

sırf sosyal kurgularda zarar görmeden ve zarar vermeden yaşayayım diye duyarsız bir hale getirmeye çalışan sistemi eleştirmeyeyim de ne yapayım?

Eleştir, kendi hayatını zorlaştırmış olursun diyen varsa,

Bu hayatın benim için zor olmasının veya kolay olmasının bana bağlı olmadığı yukarıda yazılanlar dikkatlice tekrar incelenirse görülebilecektir.

Ben, kendi hayatımı yönlendirmek, onu kontrol edebilmek isterken, ne büyük bir benzerlik bu insanlarla paylaştığımız.

Herkes de benim hayatımı kontrol etmemi istiyor.

Peki yöntem konusunda neden bir dayatma var?

-

Ayrıca diyelim ben şu an KAD boğa tarafındayım.

Siz zeppi? KAD BALIK olduğunuzu iddia edebilir misiniz?

Ben belki sizi KAD BOĞA olarak algılıyorum.

Hiç gelişim katetmediğimizi varsaydığınız alan, başkalarına gelişim sunuyor olabilir.

Haritadaki KAD, bireysel gelişimle sınırlanmış bir etken gibi ele alınıyor oysa.

Öğrendiğim ve denediğim kadarıyla KAD çok da kişisel bir nokta değil.

Belli bir periyodu olduğu için kollektif bir etkisinden de bahsetmek gerekiyor.

Ne zaman KAD, ne zaman GAD olduğumuzu nasıl ayırt edebiliriz?

KAD kuramsal bir nokta olduğu için takip edebileceğimiz bir periyodu yokmuş gibi görünüyor.
12-27-2012 11:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sinastri'de Astroidler'in ve Ay Düğümleri'nin Etkileri BayanKararsız 4 42,671 07-20-2022 11:59 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri - Uyum Analizleri astrosohbet 658 908,414 02-08-2021 01:49 AM
Son Mesaj: Toprakkızı09
  Sinastri Haritasında Açılar pinknilden 212 1,204,761 10-05-2020 09:25 PM
Son Mesaj: whatever
  Sinastri elizya 2 11,779 11-07-2019 05:58 PM
Son Mesaj: whatever
  Sinastri Haritası pinkylove 2 10,060 05-29-2019 01:01 AM
Son Mesaj: pinkylove
  SiNASTRİ ANALİZİ ASaBiMeLeK 16 44,753 04-26-2018 02:56 PM
Son Mesaj: Miu_miu
  Sinastri haritası hayalperest033 1 17,883 02-26-2018 11:53 PM
Son Mesaj: idrilhawke
  Sinastri'de Gezegen Konumları Simurg 14 366,799 07-10-2017 05:10 PM
Son Mesaj: melody
  Başak Dizer & Kıvanç Tatlıtuğ Sinastri Haritaları hanzade 11 39,103 03-08-2017 06:52 PM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra
  Sinastri'de 12. ev hilal-e 70 165,090 10-30-2016 03:27 AM
Son Mesaj: carmen

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir