Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.69 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sonbahar Ekinoksu
Yazar Mesaj
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #1
Sonbahar Ekinoksu

SONBAHAR EKİNOKSU VE ''DENGE AKTİVASYONU'' GÜNEŞ TERAZİ BURCUNDA

''Gün ile gece, Terazi'nin kefelerinde tartılır,

Bir süre eşittirler, ancak sonunda gece ağır basar.''

Hermetik felsefede, Dünya nefes alır, gün boyu Güneş'ten aurik yaşam enerjisi çeker ve geceleri dışarı verir. Bir insanın dakikada yaklaşık yirmi defa yaptığı solunumu Dünya, 24 saatte tamamlamaktadır.

Yer yuvarı, Güneş etrafındaki 1 yıllık devinimi süresince bir tek sabah yaşar, bu İlkbahar'dır. Bir tek akşamüzeri yaşar bu Yaz'dır. Sonra bir akşam yaşar bu da Sonbahar'dır. Ardından gece yani Kış gelir. Böylece Dünya, 1 tek gününü, bizler için geçen 365 gün içinde yaşamış olur.

Terazi, Kozmilk güçlerin Birliğini içermektedir. Doğa güçlerinin içsel dengesini temsil ederek, kadim evrensel haritada Enoch'a dönüşmektedir.

22 Eylül Sonbahar Ekinoksu'nda bilindiği gibi, gece ve gündüz süreleri neredeyse eşit olacak ve kuzey yarı küre için sonbaharın ilk günü başlayacak. Bu yılın, 22 – 23 Eylül sonbahar ekinoksu, Kuzey gökküresınde, 25 yıldızlı bir takımyıldız olan Aslan'ın içinde yer alan A- Aslan/ Regulus'un savunma, denge ve koruma üstünlüğü ile ön plana çıkmaktadır.

Güneş'in, Aslanın (Sfenks) altından geçiyor oluşu, 22-23 Eylül'deki ekinoks anında gerçekleşeceği için, eski ruhsal öğretilerin, tüm frekanslarıyla, hassas biçimde Öz Denge'ye yüklediği arketipsel anlamlarla birlikte etkiyip, çalışması söz konusudur.

Aslan, bu galaktik çakra için arketipik koruyucu olarak belirlenmiştir. Galaksimizi bir taç çakra ile hayal ettiğimizde Dünya'ya akacak olan frekansların, bu nedenle galaksi içindeki aktiviteleri olumlamakta olduğu düşünülmektedir. Alaska civarında yoğunlaşan gezegensel manyetik etkilerin Sibirya'ya doğru olan hareketini tamamlaması söz konusudur. “Sonbahar Ekinoks”u ve ona yakın günler, önemli bir zaman dilimini ifade eder.

23 Eylül’de, Güneş'in Terazi burcuna girmesi ile, Güneş'in Zodyak çarkının tam ortasına ulaşması belirlenecektir. Ruhsal anlamda, Zodyak çarkının "Koç" noktasından başlanılan yolculuk, "Terazi" noktasında “Sonbahar Ekinoks”u ile gerçekleşecektir. Gece ile gündüz eşitliğinin dönüm noktası; içsel bir anlamla, insandaki "Ben" bilincinin "Birlik"le denge kurması gereken devreye girişidir. Terazi, adalet, ölçüm, sezgi ve mantık tarafından iyi biçimde dengelenmiş bir içsel idrak sunmaktadır.

Wicca geleneklerinde bu ekinoks, MABON olarak adlanır. Gizemler, eşitlik, uyum, koruma, özgüven ve dengeyi betimler. Hasat kutlanır, bireyin tutsaklıklardan şifalanması, denge noktasına ulaşarak, zararlı alışkanlıklardan uzak olması için, ayrıca hasata minnet ifadesi ile ritüeller düzenlenir. Mabon ("Büyük Oğul") bir Gal tanrısıdır.

Genel olarak, Işık ve Karanlık arasındaki denge, sihirli bir zaman dilimidir. İçsel yolculuğun sağlam bir dengeye kavuşması gerekmektedir. İçe dönüş başladığında“Denge”, tüm öğretilerin önemli bir kavramı olarak uymamız, korumamız gereken bir olgudur.

Sonbahar Ekinoksu, Terazi burcunda gerçekleştiğinde Güneş Kış yolculuğuna başlayacak, insanın seçim ve denge gücünü, ilk on günde açılacak kapıdan akacak bir ruhaniyetle yenileyebilecektir. Akaşik kayıtlarımızdaki yanlış projeksiyonları, olumsuzlukları onarmak için de bir fırsat sunabilir.

Bu ekinoksla ilk bir haftada, geçmiş sıkıntıları telafi edebilme, içimizdeki gizli ilahi gücü onaylayıp, harekete geçirerek, denge merkezimizi belli çalışmalarla aktive etme olanağı değerlendirilebilir. Bu denge aktivasyonu, fiziksel, duygusal, mental ve ruhsal anlamda negatiflerden koruyarak, birikmiş zıt kutuplu enerjileri alanımızdan uzaklaştırabilir.

Ferda Ercan Uyulan.
11-28-2012 03:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir