Değerlendir:
  • 13 Oy - 3.08 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Alışkanlık ve bağımlılık
Yazar Mesaj
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Alışkanlık ve bağımlılık
“En takıntılı Burç Hangisi?”Yok tabii böyle bir şey [Resim: icon_smile.gif] ” Burcunuza göre kalori cetveli” şeklinde bir başlık da atabilirdim. Ya da “takıntınız ve siz”, “burcunuzla barışın!” “Gizli burcunuza ulaşma teknikleri”. Eminim hepimizi bunaltan bu başlık versiyonlarına artık rağbet etmiyorsunuz. Satürn Terazi sürecinin getirisi olan gerçekçi ve işlevli bilgilere duyulan özlemi, sanat coşkusunu sanal kitap raflarından bile takip edebilirsiniz. Çok seviniyorum, çünkü klasikler satmaya başladı. İnsanların algısı ve alışkanlıkları değişmeye başladı ama değişmeden önce dayanak noktalarına dönüş yapmalı, yaşam sanatının şartlarını ve zarafetini hatırlamalıyız.7 Nisan – 30 Mayıs arasında Satürn Başak’ta gerileyecek. Ancak 21 Temmuz’da Terazi’de ilerlemeye başlayacağından, bahsi geçen bu süreç, geçen 2 – 2,5 sene içerisinde çözümlenememiş kimi meselelerin son olarak gündeme gelmesine neden olacaktır. Özellikle 18 Nisan – 12 Mayıs arasında Merkür’ün “geri adım” eşlik ettiği zaman dilimi, askıya alınmış kararlarımızı uygulamamız konusunda bize gereken fırsatı sunacaktır. Alışkanlıklarınızı değiştirmeye hazır mısınız?Alışkanlıklar genel olarak 1. ev, Satürn ve Ay ile bağlantılıdır.


Kötü alışkanlıklar (ya da bağımlılıklar) denebilir, genel olarak 12. ev konusudur. Takıntı derecesinde bağımlılıklar (obsesyon) 12. ev, Neptün, Mars, Plüton ve 8. ev konusudur. Bu evlerde yerleşmiş gezegenler neye karşı bağımlılık geliştirebileceğimiz konusunda bize ipuçları verecektir. Örneğin Mars sigara vb. sembolize eder ve sigara tiryakilerinde genelde 8. evde bulunur. Plüton ve Neptün de aynı şekilde sigara, haplar, kimi uyarıcı maddelerin yöneticisidir. Genelde Satürn ve ötesi bu 2 gezegenin özellikle 12. ya da 1. evde yükselene yakın bulunması ve zararlı görünümler oluşturması belli bir “zaaf” konusuna dikkat çekebilmektedir.



Günde 6 paket sigara içen (yanlış okumadınız) Johnny Depp’in haritasına baktığımızda 1. evde bulunan Plüton ve Mars’ın Başak Burcundaki kavuşumunu görürüz. Bu zararlı kavuşuma dair sağlık evi olan 6. evdeki Oğlak Ay ve 12. evdeki Kuzey düğümle arasındaki karşıt açı Depp’i bu alışkanlığından vazgeçmesi konusunda ciddi şekilde uyarmaktadır! (KAD genel sağlık konularında incelenir, Ay Oğlak’ta zararlıdır, 6. ev vurgusu durumu daha da tatsız hale getirmektedir) Buna rağmen Johnny Depp bir röportajında şöyle demiştir “10 tane ağzım olmasını isterdim. Böylece daha fazla sigara içebilirdim.”Uyuşturucu bağımlısı Kurt Cobain’in yükselen derecesiyle tam kavuşan bir Plüton’u vardır. Alkolizm de Neptün, Balık ve Mars sembolikleriyle ifade edilir. Ünlü alkolik Diana Ross’un 8. evinde Mars bulunur, Neptün’e ve Güneş’ine kare yapar. Aynı zamanda Neptün ve Güneş arasında karşıt açı vardır.


Ay’ın alışkanlıklarla ilgili olduğunu ifade ettim. Bu durumda Ay ile Satürn, Neptün, Mars, Plüton arasındaki kavuşum, karşıt ve kare açılar yine hangi burçta yerleştiğine göre alışkanlıkları yorumlayabilmektedir.


Seks bağımlısı olan Michael Douglas’ın Ay’ı Oğlak’ta yerleşmiştir. Terazi Güneş’le de kavuşan Neptün, Ay’ı partil kareler.Sayısız bağımlılık sıralanabilir, kumar ya da oyun bağımlılığı, 5. ev, Güneş ve Aslan sembolikleriyle sınanmalıdır. Yemek bağımlılığı, alışveriş bağımlılığı için Jüpiter, Venüs ve Boğa yerleşimleri incelenmeli örneğin Neptün’le ve belirttiğim evler ve yöneticileriyle bağlantısına bakılmalıdır.Bir maddeye ya da duyguya bağlılık geliştirme potansiyelinin su burçlarında yoğunluk gösterdiğini, bahsi geçen gezegenlere bakarak söyleyebiliriz. Yine de bu kavram çok makul olmayacaktır. Çünkü bağımlılık konusuna sınırsız örnek verilebilir. Kişi annesine de bağımlı olabilir, eşine de. Ama ciddi bir obsesyon durumu söz konusu olduğunda, bazı gezegenlerin zararlı oldukları burçlarda yer aldığını göreceksiniz.Her şey gibi, alışkanlıklarda değişebilir. Neptün etkisi kişinin mantıklı olmasını zorlaştırır. Örneğin alkolün verdiği keyfe odaklı biri, bu tarz bir bağımlılığın hayatını ne denli trajik bir şekilde kısıtlayabileceğini düşünmez. Günde iki paket sigara içen bir tiryaki sistematik şekilde elinin günde yüzlerce kez ağzına yönlendiğini sorgulamaz. Ancak 1, 8 ve 12. evden geçen Satürn, alışkanlıkları değiştirir. Sigarayı ya da alkolü bırakmak, diyet yapmak, yaşam tarzınızı yenilemek kısacası rehabilite olmak için uygun dönemlerdir.Satürn’ün 12. evime girmesiyle sigarayı bırakma fikrine bir anda alışmaya başladım. Eksikliğini duymadığım zamanlarda seviniyorum. Artık et yemiyorum. Daha bir çok bağımsız hikayeye imza atmayı ve elbette atmanızı diliyorum. Çünkü biliyorum ki özsaygı alışkanlığınız olduğunda hiç bir bağımlılık bunun yerini dolduramaz.



Sürekli yaptığımız şey neyse, biz oyuz. O halde mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır.Aristo
kristin demirci -http://www.astrofaculta.com/2010/05/alis...lilik.html
11-04-2012 05:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
UquRx Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
RE: Alışkanlık ve bağımlılık
Pladicusa göre,
8. ev başak jüpiter ay venüs kavuşumları
12. ev oğlak neptün uranüs k.ay düğümü kavuşumları
Kare veya zıt açılar yok ama, akrepte de merkür mars plüton ve güneş var. gülücük
iyiymiş gülücük
Neyseki 1. evimde satürn var..
jüpiter ay, venüs ,uranüs, kad ne bağımlılıkları yaparlar ki mesela?


Bende mesela sigara,alkol,kumar,uyuşturucu tarzı şeyler yoktur. İnşallah da hiç olmazlar hayatımda.Aynaya bakma takıntım vardır :D Artık azalıyor gibi.
Uranüs: astroloji takıntısı
ay: insanların bilinç altındakilerini bilme istediğim ,her söylenenin en derinine inme takıntım olabilir
jüpiter:
kad:
venüs: Aynayı bu açıklıyor sanırım :D
mars,plüton : kalsın..

Çözümleriyle ilgili de bilgi verebilirseniz?Yardımcı olursanız..
Mesela psikiyatrların verdiği haplarda uçurucu haplar diye biliyorum. Onun için bu takıntılar için hap kullanmaya kalksak bir de hap bağımlılığı edinirim ben :D Allah korusun ..

pladicus
http://imageshack.us/f/338/astro2gw01uqq6178321.gif/

whole sign
http://imageshack.us/f/13/astro2gw01uqqhw69312354.gif/
11-04-2012 03:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
UquRx Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #3
RE: Alışkanlık ve bağımlılık
Neptünün etkilerisiyle mantık ve zihin devre dışı kalır, kişi kalbine yöneldiği zaman pek çok şeyi anlayabilir ve o zaman sis perdesi aralanır.Burada görülenler ise ancak bilinç üstü ile algılanabilir.
Neptün getirdiği farklı bilinci dağıtarak ya da zorlu hayat dersleri yaşatarak gösterebileceği gibi meditasyon yaparken şarkı dinlerken ya da bir grup insanla sohbet ederken de gösterebilir.Bu kişinin dualiteyi nasıl kullandığına bağlıdır biraz da.
Ben de özellikle müzik dinlerken ortaya çıkıyor bence ki hergün de müzik dinlerim diyebilirim.Çünkü müzik dinlemeyince çok çabuk sıkılıyorum yaptığım işten.. Ama bir anlamda da konsantrasyonum dağılıyor müzikle de . Çünkü her şarkıya eşlik etmeye çalışıyorum.. :D Sonra tabi kaybolmuşum,tabi sadece müzikle değil,beraberinde sürüklediği başka şeyler de var.Yani burada müzik sorunu yaratan değil ,sadece kurgunun ön ayağı.

Neptün kişinin benliğinden ayrılarak bir bütün içinde kaybolmasını ister.Egoysa ben buyum diyerek kişiye sınırlar çizer ve İlahi Yaratıcıya ulaşmayı engeller. Özellikle genç yaşlarda Neptün enerjisiyle uğraşmak zormuş aynı zamanda.Tıpkı bendeki gibi..
Benliğinden ayrılıp seni ona ulaştırmaya çalışan Neptünü ,fazla uçarak başka bağımlılıklarda Allah'tan uzaklaşarak kullanmak belki de..

O zaman şimdi olgunlaşma kararı alıyorum çünkü ben istersem herşeyi değiştirebilirim,dağılmaya başladığımda içsel sezgilerimden ve dürtülerimden uzaklaşmayı seçiyorum ve etrafımdaki sis perdesiyle bilincimin kapanarak beni stresten uzaklaştıran ve rahatladığımı zannettiren o vakitlerin beni geçici olarak rahatlattığını ama uzun vadede hayatımı ,bu durumu benim yaptığım gibi değerlendirdiğimde daha çok kaosa sürüklediğinin farkına vararak, böyle bir durum başıma geldiğinde bunu doğru kullanmak adına kalbimin sesini dinleyeceğim,Allah'ı hatırlıycam yani bir anlamda güçlü bir şekilde..Zeten benim istediğim de hep bu değil miydi..

pladicus
http://imageshack.us/f/338/astro2gw01uqq6178321.gif/

whole sign
http://imageshack.us/f/13/astro2gw01uqqhw69312354.gif/
11-04-2012 04:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Alışkanlık ve bağımlılık
benimde muzik ve astroloji bagimliligim var :( neptunyenim
11-04-2012 08:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Karpuzseverim Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Aug 2012

Rep Puanı: 4

Mesaj: #5
RE: Alışkanlık ve bağımlılık
neptünyen değilim neptünüm de 11. evde ama müziğe karşı aşırı bağımlıyım her yerde müzik dinliyorum yatıyorum müzik kalkıyorum müzik :( yükselen balıktan mı acaba
1. evimde satürn var 8. evin 9. evle birleştiği o 0. derecedeki çizgide plüto var yani 8. evime de etkisi vardır diye düşünüyorum nasıl etkilerki bu takıntı bazında?

=>Haritam<=
11-04-2012 09:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Alışkanlık ve bağımlılık
mp3 üm yanımdan eksik olmaz =) (tuvalettemi gidiyorum, al yanına) makara

sigara ve alkol yok.. internet ve aslında ben öğrenmeye bağımlıyım,
kafamda bir düşünce olmadan edemiyorum.
11-05-2012 01:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir