Değerlendir:
  • 12 Oy - 2.67 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koç, Aslan ,Yay
Yazar Mesaj
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Koç, Aslan ,Yay
Koç, Aslan ve Yay...


"Yarattı kör , evren tuçi evrülür.
Anıng birle tezginç yine tezginir "


"Yarattığı evren durmadan döner,
Onunla birlikte zaman da döner"

Evren eski Türkçede “ejderha” demektir. Ejderha ateşten doğandır…

Doğada görünür olan diğer elementlerin aksine insanın, havanın bağrındaki şimşeklerin kıvılcımlarını, yani ateşi keşfetmesi gerekmiştir. Her defa yoktan varettiğimiz ateş, tanrısal güçle özdeştirilir. Ateş, insanı karanlık çağlarından aydınlığa taşıyan cesur rehber, insanlığın şüphesiz en büyük devrimcisidir.

Dört yönden esen rüzgarıyla hava, ateşi körükler, yüreklendirir. Toprak ateşi içinde barındırır. Tüketen, ısıtan, aydınlatan kutsal alev sönene kadar devran döner. Evren ateşten varolduğu gibi, en nihayetinde yine ateşle yıkanacaktır.

Koç, Aslan ve Yay Ateş burçlarıdır. Onları izlemek alazlanmış ateşin dansını izlemek gibidir, gözlerinizi alamazsınız. Karşı konulmaz bir çekim enerjileri vardır. Ruhlarının çatırdayarak göğe yükselen alevlerini okumayı bilenler, Güneşten ve evrendeki tüm yıldızlardan bir parça taşıdıklarını görebilirler.

Daima içlerindeki çağrılara kulak verirler. Ateş gibi bir gün söneceklerini bilir, her gününü son günü gibi yaşamak isterler. Ateş elementinden olanlar birbirlerine kolayca karışıp “bir” olabilirler.

Ateş insanları dokundukları herkesin hayatında mutlaka iz bırakırlar. Onlara hükmedemezsiniz. Ama ihtiyacınız olduğunda yanlarına sokulup ısınabilirsiniz.

Çatışmayla yanıp tutuştuklarını düşünenler haksızlık etmiş olurlar. Zira ateşin suya boyun eğmesi gibi, Koç, Aslan ve Yay yalnızca yumuşaklığa ve şefkate teslim olurlar.

Yalın ve çıplaktır ateş. Bazen tıpkı aşk gibi eritir, yakar, kavurur. Ama yokluğu karanlığa boğar, soğuktan dondurur…

Kristin Demirci
09-13-2012 06:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepece Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 111
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 5

Mesaj: #2
RE: Koç, Aslan ,Yay
Bir ates grubu mensubu olarak kesınlıkle katılıyorum ;)
09-13-2012 09:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ekinoks Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 376
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 43

Mesaj: #3
RE: Koç, Aslan ,Yay
Kristin hanım'ın anlatımlarını çok beğeniyorum..Akıcı ve ruha dokunuyor...
09-13-2012 10:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Koç, Aslan ,Yay
Harika bir yazı, teşekkür ederim

Yanlız Kristin Demirci hava grubuna haksızlık etmiş gülücük
09-13-2012 10:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Koç, Aslan ,Yay
(09-13-2012 10:23 PM)By Ceykp Yazılan:  Harika bir yazı, teşekkür ederim

Yanlız Kristin Demirci hava grubuna haksızlık etmiş gülücük

facebook astrofaculta dan düzenli takip ediyorum ceykp. hava grubunu yazar yazmaz yetiştiririm :D - ekinoks : kristin abla çok tatlı bi bayan çok akıllı.. birkaç defa yazıştık istanbul a gidip görmek isterdim onu gülücük hiç bir yazısını kaçırmam . dediğin gibi çok akıcı yazıları..
09-13-2012 10:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
perfect_wawe Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 18
Üyelik Tarihi: May 2011

Rep Puanı: 5

Mesaj: #6
RE: Koç, Aslan ,Yay
Ateş burçları üç niteliğe ayrılmaktadır. Öncü(koç),sabit(Aslan).değişken(Yay). Ateş burçları tıpkı elementlerine benzer bir şekilde bazen kavurma, bazen ısıtma, bazen yakma, bazende pişirme özelliği gösterirler. Ateş burçlarının en temel birleştiği özellikleri bağımsızlıklarıdır. Sorumluluk almaktan hoşlanmazlar ve hiç kimseyle boyunduruk altına girecekleri bir anlaşma imzalamazlar. Bu onların doğalarına aykırıdır. Ateş burçları dışa dönük, kuvvetli, eril, yakıcı ve yıkıcı bir enerjiyi sembolize eder. Girdikleri her ortamda parladıklarını ve çevrelerindeki insanları liderlikleri altında topladıklarını rahatça fark edebilirsiniz. Doğum haritasında Koç burcu vurgusu yoğunsa; doğal liderlik, düşünmeden yaratma, mevcutiyeti koruma gibi özellikleri kolayca yansıtabiliriz. Koç bireysel kimlik ve oluşturma burcudur. Doğal liderdir. Kendilerini farklı özellikleriyle tanımlayan her grubun ardında Koç burcu vardır. Koçun özelliği budur. Yaratma ve meydana getirme. Ateş burçlarından sabit nitelikteki diğer burç ise Aslandır. Aslan Koç'un oluşturduğu yapı ve fikirleri koruma odaklı davranır. Organizatör ve sabit yapılıdır. Esnek davranmaz. Koç'un başlattıklarını koruma içgüdüsüyle hayata gelmiştir. Sabit fikirlidir. Aslan çok fazla doğmatik, çok fazla tutucu olabilir. Yay burcu ise esnek davranır. Koç ve Aslanda gelişip yeşeren bireysellik, kendine dönüklük, kendini dünyaya iz bırakabilme adına adama gibi dürtüler Yayda daha esnek bir kıvama gelir. Koç ve Aslan dünyada varlık edinme, eserleriyle ve mevcutiyetleriyle iz bırakma peşinde olurlar. Koç ve Aslan vurgusu olanlarıın doğal yaratıcılıklarıda burdan gelir. Farkılı ve duyulmamış fikirleriyle ölümsüz olup, tarihe kazınabilme içgüdüsü taşırlar. Yay burcu ise tarafsız davranır. Bireysel olmaktan çok kolektiftir. Siz burçları kategorisinden olmasındanda kolayca anlaşılabilir. Yay'ın sınırlarını genişletmesi; tıpkı ateşini çoğaltmasına benzetilebilir. Yay okuyacak, öğrenecek, başka insanların fikirlerine saygı duyup bağlanacak bir yapıdadır. Bu fikirlerle birlikte ateşini yükseltir. Fikirler ve kişiler tıpkı benzine benzer Yay için; onun ateşini çoğaltıp alevlendirirler.
10-06-2012 05:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir