Değerlendir:
  • 10 Oy - 3.1 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dark Knight
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Dark Knight
Üzerinde bir şeyler karalamaya değer bir bir yapıt.. The Dark Knight Rises gerek kurgusuyla, gerek oyuncu kadrosuyla, gerek aksiyonuyla, gerek filmi coşturan müzikleriyle şu dönem izleyebileceğiniz en iyi film. Zaten imdb puanına bakınca (9.0 puanla) pek çok kişinin aynı fikirde olduğunu söyleyebiliriz.

Batman Kara Şovalye serisinin önceki filminde Heath Ledger JOKER karakterini müthiş bir oyunculukla kotarmıştı.
O film çok iyi olduğu için ve malum devam filmlerinde hayal kırıklığına uğrama ihtimali olduğu için serinin bu son filmiyle alakalı kendi adıma beklentimi düşük tutmuştum.

Oysa şimdi gönül rahatlığıyla diyebilirim ki serinin bu son filmi öncekilerden de güzel olmuş -bence-
Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz derler ve tabii sinemayla içli dışlı biri olmakla birlikte konunun uzmanı değilim, farklı fikirde olan varsa şimdiden saygılarımı ileteyim.

Önce filmle ilgili bazı notlar aktarayım, sonra bu yapıtın kahramanlarına dair kısakısa astrolojik değerlendirmeler yapmak istiyorum.

* Serinin ilk bölümünü izlemeyenler, bu son filmin bazı sahnelerini anlamakta zorlanabilir o nedenle izlemeyenler için önce internet ya da dvd yoluyla ilk filmi izlemeleri nacizane önerim olsun.

* Bu filmdeki BANE karakteri ile önceki filmdeki JOKER karakterlerini kıyaslamak istemiyorum, her ikisinide başarılı-etkileyici KÖTÜ adamlar olarak sinema tarihine not düşebiliriz fikrindeyim.

* Filmin müziklerini yapan Hans Zimmer müthiş bir çalışma çıkarmış ortaya. Belirteyim ben sinemada makinistlik yapıyorum ve filmin aksiyon sahnelerinde ses anfisinde ses göstergesi film boyunca sık sık tavan yapıyor bu müziklerin de etkisiyle.

* Marion Cotillard hayranı olan biriyim ve bu filmde onun olmasına sevinmiştim artı olarak bu filmde Anne Hathaway (Kedi kadın) romantik rollere sığmayacağını gösterir bir performans sergilemiş ki zaten çok hoş bir kadındır malumunuz.. Bu iki kadının filmin lezzetini arttıran faktörler olduğunu söyleyebilirim ( gerek çekicilik, gerek oyunculuk performansı açısından )

* Bane karakterini oynayan Tom Hardy seçimi ilginç. Bane bir tür dev adam figürü ve Tom Hardy tamam atletik fiziği olan biri lakin kendini Bane rolüne hazırlamak için kaslarını çokça zorladığını söyleyebiliriz hatta rolü gereği fiziksel dönüşüm yaşayan oyuncu örneklerini Tom Hardy örneğini ekleyebiliriz. Açıkçası maskesi kıyafet seçimi ve Bane karakterini İRİYARI GÖSTEREN kamera teknikleriyle yönetmen Christopher Nolan'ın hünerini gözardı edemeyiz bence.

* Batman karakterinin yardımcısı olarak tanıdığımız Robin'i filmin başından sonuna kadar görevini iyi yapan bir polis-dedektif olarak görüyoruz ki filmin fantastik öğelerle dolu olmasına rağmen çokça kişiye hitap etme sebeplerinden biri de muhtemelen fantastik öğeleri GERÇEĞE yaklaştırma hüneri. Eğer Robin filmin ortalarında bir yerde maske takıp hoop kötü adamları kovalayan iki maskeli olsaydı durum saçma bir hal alabilirdi oysa yönetmen C.Nolan, Robin ile ilgili sürprizi filmin sonuna saklamış görünüyor.

Şimdi astrolojik değerlendirmeye geçmek istiyorum.

Filmin kahramanlarına ait doğum haritalarına ulaştığım adres = http://www.astrotheme.com

En büyük pay sahibiyle başlayalım

Christopher Nolan Aslan burcu. Aslan burcunun sinema sanatına oyuncu yada yönetmen olarak doğal bir hüneri olduğunu belirteyim.
Zaten Aslan burcu ve doğal evi olan 5.ev SAHNEYİ ifade eder.

C.Nolan Aslan burcunda Güneş-Mars kavuşumuna sahip.. Güneş-Mars kavuşumu en enerjik kombinasyonlardan biridir.
Hatta bazen gürültücü bir kişilik verir. Zaten bu filmde Nolan'ın Mars'ın şiddet ve gürültülü özelliklerini başarılı şekilde yansıttığını görüyoruz.
Bane karakteri ve ona sadakatla bağlı elemanları film boyunca bir yerlere saldırıyorlar ve bu ataklarda yukarda bahsettiğim Hans Zimmer müzikleri de devreye girince izlerken zaman zaman adrenalin artışı yaşayabilirsiniz.

C.Nolan Merkür-Neptün karesine de sahip.. Bu kombinasyonun dalgınlık, zihinsel dağınıklık verdiğini sıkça gözlemiştim.
Tabii bu kombinasyonun olumlu tarafının ZİHNE AKAN İLHAMLAR olacağını da sıkça tekrarlardım -astrosohbet içinde ve astroloji sohbetlerinde-

İşte zihne akan ilhamlar yorumunu doğrulayan güzel bir örnek C.Nolan olabilir.

Bu kombinasyon aynı zamanda DİĞER İNSANLARIN ZİHNİNE SIZMAK özelliğide verebiliyor..

C.Nolan önceki Kara Şovalye filminde Heath Ledger'ın muhteşem bir JOKER performansı sergilemesi + şimdi gerek Tom Hardy'nin gerek kedi kadın Anne Hathaway'ın SÜRPRİZ sayılabilecek performansları, bana Nolan'ın hüneriyle de alakalı olacağını düşündürtüyor. Nolan sanki kime elini atsa, kişi rolüyle aynı frekansa girebiliyor.

Uranüs'ün konumu da Nolan için oldukça ilginç görünüyor. Dehanın planeti Uranüs hem Güneş-Mars kavuşumuyla 60 derecelik açı yaparak hemde Ay burcu ile dinamik bir açı yaparak ZİHNE ANİDEN DÜŞEN FİKİRLER konusunda avantaj sağlıyor.

Christian Bale yani baş kahramanımız Kara Şovalye hakkında söyleyecek çok şeyim yok. Süper bir oyuncu ve süper star olduğunu söyleyemeyiz lakin özellikle oyunculuğu konusunda ilerleme katettiğini de eklemeliyim.( Dövüşçü filmindeki baş karakterin abisi rolüyle oyunculuğunu beğenmiştim hatta o filmde C.Bale'de bir tür fiziksel dönüşüm yaşamış gibiydi )

C.Bale Kova burcu ve tıpkı yönetmen C.nolan gibi onunda Güneş-Mars dinamik bağlantısı var..
Hatta şunu söylemeden geçemeyeceğim, astrolojide SİNASTRİ adını verdiğimiz kişiler arasındaki UYUM değerlendirmesi çok önemli bir konudur. Nolan ile Bale arasında MARS & MARS sert açıları var ve normalde bu etkileşimi GERİLİM olarak niteleyebiliriz.

Tabii benim yorum tarzımda her zaman için bardağın dolu tarafını görme eğilimi olduğu için Mars karelerini BİRLİKTE BİR AMAÇ DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEK , GERİLİMİ BİR AMACA KANALİZE ETMEK yorumlarını sık sık yapardım.

Nolan ile Bale arasında bir tür gerilim ve inatlaşma olmuşmudur bilemiyorum (muhtemelen ara ara olmuştur) lakin böyle bir yapıt ortaya çıkardıklarını düşününce Mars karelerinden korkmamak adına elimizde bir örnek oluşuyor.

Tom Hardy'nin (Bane) film için fiziksel bir dönüşüm yaşadığını yukarda söylemiştim.
Bakınız ne tesadüf ! Tom'un Mars'ı (Mars = kaslarla ve fiziksel kuvvetle ilişkilidir) yaklaşık 3 yıla yayılacak Plüto ( Dönüşüm ) ve yaklaşık 2 yıla yayılacak Uranüs ( Sürpriz Değişimler ) transitleri altında..

Bu transitlerin kötü tarafı kişiye ani öfke, ani kaza vb. riskler vermesidir ki umarım Bane'in kaderi Jokere benzemez temennisini yazmak istiyorum ( bilmeyenler için hatırlatayım önceki filmin Jokerini canlandıran H.Ledger genç yaşında ölmüştü )

[Resim: b8uux.jpg] [Resim: b8uwl.jpg]

Bu arada unutmadan Tom Hardy bir Ay Terazi ve ne kadar kaslı olursa olsun yüzünde sempatik-çekici bir ifade var.
Yani Bane karakterinin o maske faktörü olmasa Tom Hardy böylesine karanlık bir rol için çokta biçilmiş kaftan olmazdı.
Maske sayesinde ve tabii yüklendiği gelişen kasları sayesinde Tom Hardy'nin Ay Terazisini bu film için rafa kaldırdığını -göremediğimizi- söyleyelim.

Filmin zeka ve güzellik faktörü olan Kedi Kadın ( Anne Hathaway ) Akrep burcu ve siyah ona pek yakışıyor gülücük
Hem Akrep etkileri olup hemde Lilith vurgusu olan hatunlar seksi olmakla birlikte KARANLIK KADIN rolünü günlük hayatta da oynayabilme potansiyeline sahipler.
Hathaway hem Akrep vurgusuna sahip hemde Mars-Lilith kavuşumuna sahip ve filmde ki rolü elbette olmasa da gündelik hayatına da bazı karanlık noktalar serpiştiriyor olabilir fikrindeyim.

[Resim: b8uxm.jpg]

Hathaway güzelliğini iki kombinasyonla açıklayabiliriz : Akrep burcunda Güneş-Venüs kavuşumu var ki meraklıları bilir Venüs güzellik ve aşk planetidir + Venüsün yönettiği Terazi burcunda konumlanmış bir AY görüyoruz ( Tom gibi Hathaway de Ay Terazisi )

Filmin tempolu müziklerini yapan Hans Zimmer doğum haritası içinde bir kaç şey söylemek istiyorum.
Yukarda yönetmen C.Nolan'ın Güneş-Mars kavuşumuyla ilgili yazdıklarımı hatırlayalım. En dinamik enerjilerden biri olduğunu söylemiştik ve de müziklerinde katkısıyla adrenalinizin artacağını ifade etmiştik.
Şimdi tebessüm zamanı ( C.Nolan için bunları yazarken henüz H.Zimmer haritasına bakmamıştım ! )
Müzikleri yapan H.Zimmer doğum haritasında da Güneş-Mars kavuşumu görüyoruz gülücük

Gerek yönetmen C.Nolan gerek başrol C.Bale gerek müziği yapan H.Zimmer her üçünde de GÜNEŞ-MARS bağlantıları göze çarpıyor ortak nokta olarak. Ve bu yapıtın Güneş-Mars bağlantısının OLUMLU tarafını perdeye enfes şekilde yansıttığını görüyoruz.

Merak edenler için youtube sitesinden filmin öne çıkan müziğinin videosunun linkini ekliyorum

link =


Son olarak Batman karakterini kısaca tahlil ederek bitireyim.

Dominant gezegenin Akrepin yöneticisi olan Plüto olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki adı üstünde Kara Şovalye..
Gizemli olmasını ve bilinmeyeni araştırıp ortaya çıkarma özelliğini ve dahası yıllar önce ailesi öldürüldükten sonra yaşadığı DÖNÜŞÜMÜ Plüto etkisiyle açıklayabiliriz.

Kurtarıcı rolü ve kendini feda etme özelliğini ( önceki filmde bazı suçları bilerek kendi üstüne almıştı ve halk onu kötü biri olarak biliyordu ) Neptün etkisiyle açıklayabiliriz.

Bilim ve teknolojiye yatkınlığını da Uranüs etkisiyle açıklayabiliriz ki servetinin önemli bölümünü sıradışı teknolojik çalışmalar için kullanıyor.

Kollektif gezegenler olarak bildiğimiz Uranüs-Neptün-Plüto üçlüsü bir kişide vurgu yapan herkes Batman olmayabilir lakin toplumu etkileyecek şeyler yapabilme potansiyeli yüksek olacaktır bunu da ekleyeyim bilgi olarak.

07-31-2012 02:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
plutomania Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 60
Üyelik Tarihi: May 2011

Rep Puanı: 13

Mesaj: #2
RE: Dark Knight
Nefis bir yazı olmuşverygood Batman'in yeni bölümünü daha da fazla merak ettim; zaten yeni uyarlamasını oldukça başarılı bulmuştum eski Batman filmleri gibi saçma değildi, en iyi çizgi roman uyarlaması filmler Batman serisi.



07-31-2012 05:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kerim1S Çevrimdışı
Yürüyen Neptün
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Feb 2012

Rep Puanı: 11

Mesaj: #3
RE: Dark Knight
yazıyı okumadım spoiler içermiyorsa okuyayim gülücük

Yıldız Haritam
Kozmik tesirlerin beynindeki etkilerini farketmemişsen, kendinin farkında değilsin..

Kozmik ışınların, genetiğin ve biokimyanın tahakkümündeyken, hangi özgür iradeden sözedebiliyorsun?..

[Resim: 30vjq.jpg]
07-31-2012 06:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
destrudo
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Dark Knight
yazı çok güzel olmuş çiçek
07-31-2012 12:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
malice071 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 119
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #5
RE: Dark Knight
yazı gerçekten çok güzel olmuş ellerine sağlık ekremgözkýrpma ve müzik cidden güzel
07-31-2012 07:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Dark Knight
Diğer arkadaşlara katılıyorum güzel kritik verygood
08-06-2012 09:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gemini Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 219
Üyelik Tarihi: Nov 2011

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
RE: Dark Knight
Çok yoğun bir film
hoşuma gitti verygood

12-19-2012 12:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
FACE Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 13
Üyelik Tarihi: Dec 2012

Rep Puanı: 2

Mesaj: #8
RE: Dark Knight
Cristopher Nolan, Batman serisini yerlerde sürünürken aldı götürdü nerelere. Dark Knight, son dönemlerde Imdb de bu denli giriş yapan bir film oldu mu sorusunu akla getirecek cinsten. Bir ara Godfather ile aynı puandaydı. Joker Heath Ledger'in müthiş oyunculuğu ardından hayatını kaybetmesi filmin kısa sürede efsane olmasına sebep olmuştur.
Taxi Driver'ın Travis'i, 3 maymunun Jeffrey'i, Shutter Island'ın Teddy'si, Usual Suspect'ın Keyser Soze'si neyse Dark Knight'ın Joker'i de Ledger ile can bulmuş unutulmayacak bir fenomendir.
12-19-2012 01:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: Dark Knight
(11-25-2016 03:29 AM)vilma Yazılan:  Nasıl görmemişim bugüne kadar bu başlığı... En sevdiğim ennn sevdiğim çizgi karakter + film karakteri + hayali karakter Batman'imin biricik filmi canımsın

Admin evet güzel yazmışsın ama katıldığım noktalarda var katılmadığım noktalarda.

Tom Hardy'yi severiz tabii ama Bane için kötü bir seçim olduğunu düşünüyorum sende belirtmişsin fiziksel olarak karaktere hiç uymuyor

Anne Hathaway ben beğenmiyorum bu kadını arkadaş, bence duygusal rolleri daha iyi kaldırıyor. Catwoman hayır hiç olmamıştı. Başka da bişey demicem

Herneyse. Bruce Wayne karakterine bayılıyorum. Ben Affleck'i de çok seviyorum her yönden çok beğeniyorum. Ben Affleck'in Batman olması benim için zaten peak point. Batman v Superman de ki o Bruce Wayne halleri mi desem, karizma yıkılıyor mu desem, Batman haliyle hayran hayran izlettiriyor mu desem..... Yani diyecek çok şey var aslında. Düşünüyorum da Christopher Nolan lı Dark Knight ta Ben Affleck oynasaydı.......................... Bi düşünesim geldi sadece :D

Batman karakteri için C.Bale mi yoksa Ben Affleck mi tartışılır
fakat Batman vs Superman filminin kötü bir film olduğu tartışma konusu değil gülücük
o kadar bütçe ayırıyorlar, aylarca reklamını yayınlıyorlar
fakat senaryosu-kurgusu beş para etmez benim için hayal kırıklığıydı
Ben Affleck rolünü iyi yapmış dersen itiraz etmem
ki zaten sorun oyuncularda değil
o film şirketinin MARVEL ile rekabet etmesi için (böyle bir amaçları var)
daha sağlam senaristler bulması lazım fikrindeyim

Christopher Nolan lı Dark Knight ta Ben Affleck oynasaydı demişsin
Batman vs Superman'in yönetmen koltuğunda C.Nolan olsaydı diyeyim ben de gülücük

11-26-2016 04:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
capri Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 331
Üyelik Tarihi: May 2016

Rep Puanı: 19

Mesaj: #10
RE: Dark Knight
Batman vs superman hayalkırıklığı oldu. Konusu çok basit kalmış, hele ki senaristler bu tarz filmleri çekerken buna ekstra önem göstermeliler. Fakat üçleme şeklinde olan ve christian balein oynadığı filmler çok iyiydi. İki ve üçüncü film imdbde 9 civarı puan almıştı ki, bunu hakkettiler de.
11-27-2016 01:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir