Değerlendir:
  • 19 Oy - 3.26 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Marie Curie
Yazar Mesaj
aphrodite Çevrimdışı
Uranyen Vip
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 61
Üyelik Tarihi: Jul 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Marie Curie
haritasına burdan bakabilirsiniz: http://www.astrotheme.com/astrology/Marie_Curie
güneş ay ve uranüs arasındaki büyük su üçgeni dikkat çekici geldi bana.
07-14-2012 09:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Marie Curie
Notlarım arasında şöyle bir değerlendirme buldum

Marie Curie

Fizik ve Kimya bilimleri üzerine çalışmalar yaptığını biliyoruz.
Radyum , Uranyum gibi radyoaktif elementler üzerinde çalışmış ve kanser olmasının sebeplerinden biri olarak bu elementlerle çok fazla çalıştığı gösteriliyor. Bu yüzden onunla ilgili '' bilim için ölen kadın '' gibi ifadeler kullanılıyor.

astrotheme.com sitesinde doğum haritasının hemen altında display astroids seçeneğini tıklayıp Redraw tıkladıktan sonra o doğum haritasına ait astroid konumlarını görebilirsiniz.

Pek çok zeki insanda ve bilim insanında Pallas astroidinin güçlü çalıştığını gözlemliyorum.
Özellikle zekayla alakalı Uranüs – Merkür gezegenlerinin Pallas ile açı yapmasını önemsiyorum.

Marie Curie doğum haritasında Merkür ve Pallas ikilisini yan yana kavuşum halinde görüyoruz. Benzer potansiyel bir başka bilim-insanı Albert Einstein’da vardı , onun da Merkür-pallas kavuşumu olduğunu not düşeyim.

Marie Curie Akrep kadınını incelemek için uygun bir model olarak görünüyor.
Astrolog Linda Goodman Burçlar kitabında Akrep kadınlarının dünyaya erkeklerle eşit fırsatlarla gelmeyi tercih edeceğini yazar.
Akrep burcunun Güç kavramıyla bir şekilde bağlantılı olmaya ihtiyacı vardır diyebiliriz.
Akrep burcu fiziksel olarak soğukkanlı bir imaja sahiptir. Sıcakkanlı ve güleryüzlü akrep tanıyorsanız , muhtemelen o kişinindoğum haritasında ateş elementi yada Merkür-Venüs-Jüpiter gibi vurguları olacaktır. Ham haliyle Akrep kişisi sık sık tepki veren biri değildir.
Sık sık tepki vermiyor olması , yüz kaslarını çok kullanmıyor olması anlamına gelir ve Akrep kişilerinin yüz ifadelerinde donukluk ( sabitlik ) görmek mümkündür.

Marie Curie doğum haritasında astrotheme.com sitesine göre Yükselen burç Akrep oysa astrodatabank.com sitesine göre yükselen burç oğlak.

Bence kafamızın karışmasına hiç gerek yok çünkü yükseleni akrep bile olsa , marie curie’nin Satürnü Asc noktasına yakın görüyoruz yani onun yükselen gezegeni Oğlak burcunun yöneticisi olan Satürn oluyor.

Satürn yükselen olduğunda yada Yükselen Oğlak olduğunda kişiye ciddi bir imaj kazandırdığını söyleyebiliriz.

Şimdi Marie Curie’nin fiziksel imajıyla ilgili çifte vurgu tespit etmiş oluyoruz.
Hem doğum haritasındaki Akrep burcu vurgusu + hem yükselen burcun Satürnle bağlantısı Marie Curie’nin ciddi ve soğukkanlı , mesafeli bir kişisel imaja sahip olduğunu gösterecektir.
İnternetten resimlerine bakarsanız ( google sitesinde görsellerden bakabilirsiniz ) bu astrolojik çifte vurgunun işaret ettiği donuk (akrep) ve ciddi (Satürn-oğlak) yüz ifadesini görebilirsiniz.

Marie Curie hayatının pek çok alanında ( sadece 1.ev konularında değil ) Akrep ve Satürn karışımı özelliklerini deneyimleyecektir. Çünkü ;

NOT = Bir doğum haritasında önemli olan vurguları tespit ettiğinizde biliniz ki o vurgular , kişinin hayatında hem karakterini , hem psikolojisini , hem kariyerini , hem ilişkilerini , hem sağlığını yani pek çok konuyu etkileyebiliyor.

Yani Marie Curie için akrep-satürn ikilisinin vurgulanması demek , bu iki enerjinin onun hem dış görünümüne , hem kariyerine , hem ilişkilerine , hem psikolojisine , hem de kişiliğine yansıyacak olması demektir.

Yani Marie Curie için kariyer analizi yapsaydık konuyu sadece 10.ev ve yöneticisiyle açıklamak emin olun tatmin edici sonuçlar vermeyebilirdi.

Ya da mesela ilişkiler konusunu inceleseydik sadece 7.ev ve yöneticisini açıklamak eksik bir değerlendirmeye sebep olabilirdi.

Öyleyse bir doğum haritasında kişinin hayatının bir alanına bakmak için o hayat alanını ifade eden ev ve yöneticisine bakarken , aynı zamanda o haritanın temel vurgularını göz önünde tutmakta fayda vardır hatta olmazsa olmaz şarttır.

Hemen bir deneme yaparak bu yazdığım notla ilgili örnek vereyim ;

Marie Curie akrep-satürn karışımı biri olarak ,

Davranışlarında ( 1.ev ) = ciddi ve mesafeli bir izlenim sergileyebilir

İlişkilerinde ( 7.ev ) = istikrarlı ve daldan dala konmayan biri olabilir

Kariyerinde ( 10.ev ) = başarı ( Satürn ) tutkusuna ( akrep ) sahip biri olabilir ve elini attığı işlerde inatçı + kararlı bir tutum sergileyebilir.

Bakınız harita sahibinin hayatının pek çok alanıyla ilgili ana temaları hakkında isabetli diyebileceğimiz yorumlar yapabiliyoruz hem de sadece haritanın çifte vurgularından birine bakmamız yeterli olabiliyor.

Tabii ki bu çifte vurgu bize Marie Curie’nin bilimsel alanda başarılı olacağı AYRINTISINI vermiyor sadece kariyer yaşamının temel özelliklerine dair ( kararlılık ve başarı tutkusu gibi ) özellikleri önümüze sunuyor.

Yani doğum haritasının ana vurguları evet hayatın pek çok alanıyla ilgili ipuçları verir ama her detayı vermez , sadece temel özelliklere işaret eder.

Peki Marie Curie’nin bilimsel konulara yönelmesini nasıl açıklayabiliriz ?

Hemen ilk adım olarak üstte söz ettiğim ana vurguya soralım bu soruyu ;

Akrep-Satürn karışımı biri olarak , CİDDİ bir alanda kariyer yapmayı tercih edebilir.
Politika , ticaret , yöneticilik ilk akla gelen seçenekler olabiliyor.
Tabii Bilimsel bir kariyerde öyle.

Akrep-Satürn vurgusu kişinin inatçı tabiatına ve türlü zorluklarla iradesinin güçlenmesine işaret eder. Marie Curie onca bilimsel alan içinde en zorlarından ikisi olan Fizik ve Kimya üzerinde yoğunlaşıyor.

Bakınız Akrep-Satürn vurgusuna bakarak direkt bir insanın bilimsel kariyerinden söz edemeyiz ancak şu anda Marie Curie’nin seçtiği kariyer alanıyla ilgili TEMEL sebepleri anlamamız için akrep-satürn vurgusu bize önemli ipuçları veriyor.

Akrep-Satürn vurgusunu ve etkilerini yeterince açıklayıp örnekler verdik.
Şimdi diğer birkaç önemli detaya bakıp bu dersi bitirelim.

Marie Curie doğum haritasında Jüpiteri Kova burcunda görüyoruz.
Jüpiter mutluluk kavramıyla alakalıdır ve Kova burcunun bilimle bağlantısını biliyoruz.

Güneş – Ay – Uranüs üçlüsü arasında Büyük Şans Üçgeni özel açı kalıbı olduğunu görüyoruz.
Güneş ve Ay bir doğum haritasının en önemli iki faktörüdür ve Uranüsün bu iki en önemli faktörle bağlantısı , Marie Curie için Uranyen deneyimlerin önemine işaret ediyor.
Kova burcunun yöneticisi olan Uranüsün FARKLI VE BİLİMSEL doğasını biliyoruz.

NOT = 120 derecelik üçgen açı uyumlu doğası gereği yapmaktan hoşlandığımız şeyler hakkında ipuçları verir. Yapmaktan hoşlandığımız şeyler zamanla hobiye dönüşebilir ve o alanda doğal bir yetenek sahibi olabiliriz.
Yani 120 derecelik açının ifade ettiği deneyimler BİZE ZOR GELMEZ.

Örneğin Venüs-Satürn 120 derece açısı olduğunda , istikrarlı ilişkiler kurmak bize zor gelmez.

Bir erkeğin Ay-Venüs 120 derece açısı olduğunda , kadınlarla uyumlu iletişim kurması ona zor gelmez ( hem ay hem de Venüs kadını sembolize ediyor hatırlayalım )

Marie Curie için Uranüsün 120 derecelik hoş açıları , farklı ve bilimsel konuların ona zor gelmediğini hatta bunlardan hoşlanabileceğini gösterir.

Neptunian

07-14-2012 10:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir