Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.28 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kova Burcunun 10 Temel Özelliği
Yazar Mesaj
Jackal Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 99
Üyelik Tarihi: Nov 2011

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Kova Burcunun 10 Temel Özelliği
BİLİMSELLİK: Sanat ve bilimde orijinal fikirler, bilimsel deha buluşlar, icatlar, gelecekte yaşama, geleceği algılama, kurgu bilim.

DUYULARLA SINIRLILIK: Abartılı duygulardan korku duyma, aklın yardımıyla kontrol edilemeyen durumlardan kaçınma, duygu ve sevgi eksikliği, akıl ve mantık egemenliği.

EKZANTİRİKLİK: Tuhaflık, tomlumda aykırılaşma, alışılmış dışı davranış, farklı giyim, renklilik.

TAHMİN EDİLEMEZLİK: Süpriz tavırla, muammalı yapı, anlaşılmazlık.

ENTELLEKTÜEL DEVRİMCİLİK: Şiddetli değişim isteği, geçmişe nostalji duymama, ortalığı karıştırma, yerleşik kuralları yıkma, sınırlamaları kaldırma, devrim tutkusu, ütopyalarla ve serseri fikirlerle ilgilenme eğilimi, dahilik yada delilik.

ÖZGÜRLÜKÇÜLÜK: Özgürlüğe düşkünlük, herkes için özgürlükçü olma, baskıyla savaşma, özgür ortamda başarılı olma, tarafsızlık.

AÇIK FAKAT SABİT FİKİRLİLİK: Dobra tavırlar, sabit fikirlilik, fikirlerinde inatçılık, düşündüğünü açıkca ifade etme.

DONUK YAPI: Soğukluk, espri ve mizah gücü eksikliği, coşku yokluğu, iletişimsizlik.

YÖNETİCİLİKTE YETENEKSİZLİK: İstisnalar dışında liderliğe, önderliğe, yöneticiliğe elverişsizlik; inisiyatif kullanamama, dengeleri gözetmeme; otorite ve organizasyon eksikliği, sürekli karar değiştirme, doğrularında inatçılık, önerilere kapalılık.

DÜRÜSTLÜK, FEDAKARLIK: Doğruluk, dürüstlük, insanları kendi çıkarı için kullanmama, güvenilirlik, çalışkanlık, ihanet etmeme.

KOVAYA DAİR

DOĞARKEN

Doğanın, beyaz örtüsüne sımsıkı sarıldığı günler. Kış bütün şiddetiyle devam etmektedir. Bir önceki ayda yazın yorgunluğu atılmış,artık anlatılacak masal veya hikayede kalmamıştır. İnsanlar ya hareketsiz bir şekilde somurtup otururlar, yada yeni heyecanlar, yeni uğraşlar aramaya başlarlar. Kimisi kızak yapıp kayar, kimisi kardan adam oluşturmaya çalışır, kimisi kartopu oynar. Bazısı ise eline geçirdiği aletlerle birşeyler icat etmeye veya ileride işine yarayacak aletler yapmaya çalışır. Bu karda kıyamette zor durumda kalan varsa yardıma koşulur, tabi metropoller dışındaki yerleşimlerde. Tamda karnavalların yapıldığı bu günlerde bir bebek doğar, zeki mi zeki, akıllı mı akıllı. Daha bebekken bir yerlerden kaymaya, kuytu bir yerlere gizlenmeye başlayacaktır. Bebek odasında içine girilebilecek büyüklükte çadır veya benzeri bir yer hazırlayın, kayabileceği oyun grubu kurun, sizi rahatsız etmeden oynayacaktır. Ve gördüğü herşeyi taklit edecektir, iyi veya kötü.

BÜYÜRKEN

Çok erken yaşta, daha bir iki yaşlarındayken akılla buluşurlar. Bununla birlikte kendilerini bir başka zamandan, bir başka dünyadan bu güne ve bu yere yanlışlıkla düşmüş hissettiklerinden olacak, çevrelerine adapte olmaları, insanlarla uyumu yakalamaları güçtür. Sıklıkla bir başka diyara gitme arzusu duyar, sürekli terk edilme korkusu yaşarlar. Ya anne babası kendisini bırakıp giderse bu yabancı dünyada ne yaparım diye düşünürler sanki. Bu nedenle annesi ve babası, küçük Kovaya şevkatle ve fakat bilinçli olarak yaklaşmalı, ”Daha çocuk, ne anlar ki!..” demeden onunla büyük bir insan gibi konuşmalı, çok mecbur kalmadıkça başkalarına bırakıp bir yere gitmemelidir. Yüzyıl sonrasından bugüne zaman yolculuğu yapmış bir çocuğu düşünün, yada elli yıl öncesinden. Bugünün şartlarını anlamakta güçlük çekecektir küçük Kova burcu, bugünün insanlarıda Kovanın her hareketinde, her davranışında şaşkınlık geçirecektir. Çocuk Kovalar, artık taklit dönemini bitirir, her olayın, her hareketin veya kendisine öğretilen her bilginin sebebini öğrenmek ister. O ezberlemeyecek, deneyerek veya deneyler yaparak öğrenecektir. Eğer Kova çocuğuna anlayışla ve bilinçli bir dikkatle yaklaşılır ve bu dünya ile uyum sağlaması başarılabilirse, daha çocuk yaşta yardımsever bir dahi yetiştirilmiş olacaktır. Ancak küçük Kovanın dalgın davranışları, sakarlığı ve kolaylıkla tehlikeye atılabileceği dikkate alınarak koruma altında tutulmalıdır. Ancak baskı altına alınmamalı, birşeyi yapmaya veya yapmamaya zorlanmamalıdır.

DÜNYAYA GELİŞ AMACI

Kovanın dünyaya geliş amacı, doğruları önceden görerek geleceği bugüne taşımak, bunu yaparken bağımsız kişi bireyselliğini ön plana alarak doğru bildiği yolda gerekirse tek başına devam etmektir. Kova insanı için ”Elli yıl sonrasını yaşar.” denilir. Bu nedenle bugünün insanının farkına varamadığı gerçekleri, olayları görebilme yeteneğine sahiptir. Ancak bunu başarabilmesi için, içinden doğan ışık karşısında apışıp kalmaması ve toplumun, kuralların, formüllerin etkisinden kurtulması, olması gerektiği gibi olması gerekir. ”Baskıya diren, taviz verme, kendi yolunu seç.” Kovada, bunun üstesinden gelebilecek saf akıl (deha), inatçılık ve başkalarının alaycı tavırlarına aldırmazlık gibi özellikler de bulunmaktadır. Ancak Kovalar, sırf karşıt olmak uğruna farklılık sergilemek yanlışına ve telaşına düşebilir. Yada gelecekteki olayları hissetmesi karşısında şaşırıp, ne olduğunu anlayamadığı için donma psikolojisi içine girerek durağan hale dönüşebilir. Toplumun ve özellikle sevdiklerinin baskısına direnemeyen ve onların kurallarıyla oynamaya başlayan Kova, yinede farklılığını ortaya koyabilmek için tuhaf davranışlar ve aykırı giyim giyim tarzları geliştirdiğinde komedyen durumuna düşebilir.

MÜNASEBETSİZ

Hain astroloğa göre Kovalar münasebetsiz. Kelimenin düz anlamını alırsanız ”ilişkisiz, iletişimsiz” manasına gelir. Sınırlı sayıdaki dostlarıyla sohbetlerini konu dışında tutarsanız gerçekten de toplumla uyum içinde yaşamak onlara zor gelir. Onların kurallarına uyacaksın, üstelikte gülümseyeceksin. Bir Kova için bu, olacak iş değildir. O, kendi kurallarıyla yaşamak ister.İnsanlarla uyum sağlamanın kendi kendisiyle uyumsuzluğa yol açacağından, özgürlüğünün kısıtlanacağından, farklılığının ortadan kalkacağından korkar gibi haklıdır. Bu durum aynı zamanda Kovayı, münasebetsiz, yani pişmiş aşa su katan, alışkanlıkları sorgulayan, bizi ”Ne güzel yaşayıp gidiyorduk…” rahatlığından uzaklaştırıp ”Galiba birşeyler yanlış gidiyor…” düşüncesiyle huzursuz eden, garip biri yapar. Yusuf, başbakanın isimsiz yardımcısıdır. Hem halkla, hemde yönetim kademeleriyle başkanı arasında koruyucu tampon görevi yapmakta, başkan acı duymayan, başkan sıkıntıya düşmeden problemler çözülmektedir. Çoğu küçük problemlerden çoğu zaman başkanın haberi bile olmamaktadır. Ancak kıymetide yeterince bilinmemektedir. O gün Kova arkadaşının münasebetsizliği üstündedir yine. Yusuf’a der ki:”Hani ayakkabının içine bir deri yayarlar, alttaki çiviler ayağınızı acıtmasın, kanatmasın diye. İşte sen başkanla halk, başkanla çalışanlar arasında bu derinin görevini yapıyor, eziliyor, yıpranıyorsun. Çekil aradanda başkan o acıyı duysun.” Kova arkadaşın tespiti doğrudur ama başkan yönünden büyük bir münasebetsizlik yapmıştır. Bu aynı zamanda Kovaların temel felsefesini özetler: İnsanlara yardım et ama onlar yüzünden acı çekme. Yaptığın iyilik, görevin haline dönüşmesin.

ÇALIŞMA HAYATI

Kovalar, bir yerde işe başladıklarında, iş arkadaşlarında diyalog kurmakta ve kaynaşmakta zorlanırlar. İş arkadaşlarıda uzun bir süre ona yaklaşmayabilir. Zira somurtkan duruşları, dediğim dedik tavırları, bazılarının tuhaf kıyafetleri, iş arkadaşlarının kendisine yaklaşmasını engeller. Hatta görenlerde ”kaçık” kanısı uyandırarak bilinçli şekilde uzaklaşma ihtiyacı doğurabilir. Ancak onlar, görünümlerine karşın yakından tanıdıkça değeri anlaşılacak insanlardır. Sahip oldukları üstün akıl sayesinde işlerinde başarılı olabilir, hatta büyük projelere imza atabilirler. Ancak başarılı olabilmeleri iki şarta bağlıdır; üzerlerinde baskı olmaması ve işlerinin gelişime ve değişime açık olması. Alışılagelmiş ve biteviye tekrarlanan işler ona göre değildir, yani memuriyet kavramıyla tanımlanacak işlerde başarılı olamaz, yanlızca zamanı doldurmaya çalışırlar. Hatta zaman zaman ortalığı karıştıracak patlamalar yaşayabilir, isyankarlıkları ortaya çıkabilir. Görüş açıları geniştir. Bu ayrıntıcı akılla birleşince, bir meseleye çok değişik perspektiflerden bakabilir, başkalarının göremediklerini görebilirler. Özellikle geleceği kuşatmasını istediğiniz projelerle Kovanın fikrinin alınması büyük yararlar sağlayabilir.


ALINTIDIR.
KAYNAK: http://www.burclarfal.com/

''...tırnaklarım kanadıkça aydınlanır yolum...''

Beni öldürmeyen her ''açı'',beni güçlendirir.gülücük

http://imageshack.us/photo/my-images/829/harrita.gif/
05-05-2012 11:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kova Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 10 27,243 04-18-2020 05:17 PM
Son Mesaj: Merau
  Kova Erkeği qulsah 38 52,236 02-20-2015 11:06 PM
Son Mesaj: Екетарина
  Kova Burcu ve Kova'nın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,447 02-06-2015 02:41 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Kova Burcu ve Özellikleri ay_se 56 67,172 08-23-2014 01:00 AM
Son Mesaj: Marie
  Gücün Karanlık Tarafı : Kova raisisset 8 13,078 08-02-2012 08:11 PM
Son Mesaj: SeRDaL
  Kova Kadını yaren 24 31,295 07-16-2012 12:55 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Kova Burcunda Güneş Tutulması Angel 1 5,107 02-15-2012 07:02 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Kova'lar ve Edebiyat Derin 2 4,255 02-20-2011 02:57 PM
Son Mesaj: aeon
  Kova Burcu ve Psikopataloji Derin 8 11,694 01-24-2011 03:11 PM
Son Mesaj: Félicé
  Su Taşıyıcısı Kova Derin 2 5,022 11-24-2010 08:39 PM
Son Mesaj: Derin

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir